A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Bemutatkozásképpen néhány adat a lakókról...

Döme Kamcsatkai barnamedve, hím. Az ócsai kutyamenhelyről került hozzánk 1998-ban, az elején kicsit tudott kutyául, néha nem értettük az akcentusa miatt, hogy mit akar, de mostanra teljesen kigyógyult. 1980 elején született, világos vörös szinű, 600-650 kg. Rendkivül barátságos, a látogatók egyik kedvence.

Ella és Bella testvérek, Románia területén születtek 1986-ban. A középbarna szinű nőstények 1993-ban egy Jugoszláv állatkertbe, majd 1998-ban a veresi menhelyre kerültek. A mérlegen egyenként 250 kg-ot nyomnak. A képről Bella lemaradt, pedig nagyon igyekezett...

Brumi 1980 körül született him egy Jugoszláv állatkertbol került Magyarországra. Egyike a legnagyobb maciszinészeknek, jelentos szerepet kapott a "Lutra, a vidra" cimu természetfilmben. Középbarna szinu, kistestü, 180-200 kg sulyú. 1998-ban került a menhelyre, saját területét szigorúan örzi.

Péter európai barnamedve, a veszprémi állatkertben született 1989-ben. Sötétbarna szinu, 350 kg sulyú hím. És mint látjátok, nem tud ellenállni a kamera csábitó kattogásának ...

Móni1 és Móni2 Európai barnamedvék. A két testvér Mona Gyula tulajdona volt, de nem megfeleloen tartotta a macikat, ezért a Fehérkereszt Állatvédo liga elkobozta és a menhelyen helyezte el oket. A sötétbarna macik egyenként kb. 300 kg-osak.

Bence erdélyi barnamedve, hím, sötétbarna szinu, 1985-ben Románia területén született, bocsként került Magyarországra. Egy madárkereskedésben vállalt állást, mint házikedvenc, ahol egészen nyugdíjbavonulásáig, 1998-ig aktív müvészéletet élt. 380 kg sulyú, nagyon barátságos, a látogatók nagy kedvence.

Robi, Kata és Mocsok testvérek, egy hím, két nostény. Europai barnamedvék, a pécsi állatkertben születtek 1991-ben. 2000 nyarán kerültek a menhelyre. szinte össze vannak nove a testvérek. Robi nagytestü, a lányok középméretüek, sötétbarna szinüek. Szivesen hizelegnek a látogatóknak.

Zsuzsika európai barnamedve, becsült születési ideje 1980. A vámosok kobozták el fiatal korában. Szalmasárga szinu nostény. Szintén a szépreményü maciszinészek táborába tartozik, egyetlen filmszerepét a "Csipkerózsika" címu filmben játszotta, azóta a megszólítása: muvészno. "Mindössze" 180-200 kg, kis termete miatt a látogatók bocsnak nézik, ezért nagy kedvenc.

Csillag Erdélyi barnamedve, világos szalmasárga szinu nostény. A Fovárosi Állatkertben született 1986-ban, 1998-ban került a menhelyre. Nagytestu a nostények között, súlya 250-300 kg. Agresszív, nagy figyelmet igényel.

Prücsi, Tódor és Hugi testvérek, 1991-ben Kósa József vásárolta egy ismeretlentol, cumisüvegbol etette, nevelte a lányokat. Világos szalma színüek, azóta is elválaszthatatlanok egymástól, igaz most Prücsi nem vett részt a hancúrban. 1998-ban kerültek a menhelyre, súlyuk 220-280 kg.

Milike, alias Mary Európai barnamedve, szalmasárga szinu nostény. Az Aggteleki Nemzeti Park területén fogták be, becsült születési ideje az 1980-as évek elejére teheto. 1996-ban a Jászberényi állatkertbe, 2000 novemberében a menhelyre került. Szelíd, barátságos maci, súlya 200-250 kg. A képen Bencétol érdeklődik, hogy mit álmodott ...

Kicsi Európai barnamedve, a pécsi állatkertben született 1993-ban. Világosbarna szinu kistestu, visszahúzódó, félénk nostény. 2000 nyarán került a menhelyre, súlya 180-200 kg. Amint látható, Bencével azért elég jól kijön. Nem véletlen, Bencét mindenki szereti...

Lujzika Kárpátaljai barnamedve. Középbarna szinu nostény, a Szinészmacik nagy generációjának tagja. A "Tündér Lala" cimu filmben szerepelt, ill. a látógatóknak produkálja magát. Kistestu, 160-180 kg. A Veszprémi állatkertbol 1998-ban került a menhelyre.

Berta Európai barnamedve 1988-ban született a Fovárosi Állatkertben. A 300 kilós nostény jól megtanult hízelegni, amit a menhely látogatóinak is mindig megmutat, nagy sikerrel. A képen is látszik, hogy mennyire vonzza a kerités ...

 

 

 

Zafír Európai barnamedve. A Veszprémi Állatkertbol került a menhelyre, érdekes foltos szinu a bundája, 200 kg sulyú, kistermetü hím maci, de nagyon agressziv, nagy odafigyelést igényel.

 

Mimóza Románia területén született 1979-ben. Világosbarna szinu, 200-250 kg sulyú nostény. 1985 és 1998 között a Fovárosi Állatkert lakója volt, majd a menhelyre került. A képen Zafirral és Kisasszonnyal ámítják a látogatókat.

 

Kisasszony Románia területén született, világosbarna szinu nostény. A legnagyobb maciszinészek között tartják számon, mert a "Mit csinált felség?" címu filmben látványos alakításai voltak. A filmben lelotték, amit élethuen el is játszott. Rendkivül kezes, 300-350 kilós mackó.

 

Avar szintén Románia területén született, világos, foltos szinu nostény. Születését kb. 1985-re becsüljük, még nekünk sem mondja el az igazi dátumot, pedig nem kellene szégyellnie a korát. Súlya 180-200 kg.

Gyere el és ismerkedj meg velünk személyesen is!

 

Azokat a macikat, akiket nem tudtunk bemutatni, megismerhetitek személyesen Veresegyházon, a Medveotthonban. És persze a többiek is ott lesznek...

Az év minden napján szívesen látunk!

 

A Medveotthont az év minden napján nyitva találod, de ha igénybe szeretnéd venni egyéb szolgáltatásainkat is, a következő időpontokat javasoljuk:

 


március 1-től szeptember 30-ig: 8 órától 19 óráig
október 1-től február 29-ig: 8 órától sötétedésig

 

Büfé és melegkonyha
Nyitva tartás: 9-19-ig

Igyekszünk a gyerekek számára egészséges édességeket biztosítani, a menhely arculatához illeszkedő alacsony árfekvésű játékokat is értékesítünk.

A büfében az állatoknak csemegét (répát, mézet) is lehet vásárolni, a mézhez hosszú nyelű fakanalat biztosítunk ingyen, hozott méz esetén is.

Hétvégeken, illetve pirosbetűs ünnepnapokon méginkább kikapcsolódhatsz nálunk!

Reggel 10-től záróráig

 

 

    • pónilovaglás

 

    • ugrálóvár

 

    • kézműves foglalkozások

 

    • arcfestés

 

  • és nagyon jó hangult vár!

 

A vonattal érkezőknek az Ivacs megállónál kell leszállni, a Medveotthon 1600 méterre van, az út ki van táblázva.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!