Fordította: Szilágyi Zsófia
Kiadó: HVG Könyvek Junior
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 80 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek
Rövid leírás: A tojásból készülhet amerikai palacsinta, a lisztből csillagkeksz, vagy sajtos zsemle, míg a rizsből pompás rizottó. Hogy mindez szórakoztató és egyszerű legyen a kicsik számára, elő az "Anya és én főzünk" című szakácskönyvet, mely a könnyen érthető leírásoknak és a látványos fotóknak köszönhetően könnyedén értelmezhető a gyerekek számára.
Véleményünk a könyvről: Bár a receptek nem bonyolultak, a könyv igyekszik önállóságra sarkallni a srácokat. A beszédes jelmagyarázatok, a látványos illusztrációk, és a tömören, de érthetően megfogalmazott leírások segítik a csemeték önálló munkavégzését. Természetesen a főzési, sütési folyamat során, valamint szeletelés közben felnőtt jelenléte ajánlott. Ezt leszámítva a kis szakácsok egyedül készíthetik el a finomabbnál finomabb egytálételeket, desszerteket, reggeliket.
A könyv valamennyi hozzávalóról, valamint az egyes ételcsoportokról tartalmaz érthető magyarázatot, érdekes, vagy hasznos információt, így nem csak a főzés tudományát sajátíthatják el a gyerekek, de a táplálkozással, mezőgazdasággal, növényekkel kapcsolatos ismereteiket is bővítik.
A kiadvány megvásárolható itt!