A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Magyar Természettudományi MúzeumGondolta volna, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum Európa egyik legrégebbi múzeuma?

 

Több mint 10 millió fontos és értékes tárgyat őriz. A kiállításokon látható tárgyak csak a „jéghegy csúcsát jelentik“. De milyen csúcsok ezek! Minden látogatót ámulatba ejt a bejáratnál felfüggesztett 2 tonnás barázdásbálna csontváza, az üvegpadló alatt látható korallzátony és a falba épített élővizes akváriumok. Az új állandó kiállításokban látható a Föld legrégebbi ismert kőzete és igazi kuriózumként a magyar dinók. Valódi csontok, leletek és az azok alapján készült rekonstrukciók repítik vissza a földtörténeti múltba a belépőket.

 

A galéria szinten a látogatók egy óriás őscápa alatt átsétálva részt vehetnek egy jégkori mamutvadászaton, majd az erdő lakói között sétálva közelebbről is megszemlélhetik hazai erdők féltett élővilágát.

 

A Természetbúvár-teremben még a kicsik is mindent kézbe vehetnek, megszagolhatnak. Ide hétvégenként várjuk az egyéni látogatókat. Speciálisan, korosztályonként kialakított új foglalkoztató tereink már pár hónapos kortól várják a kis felfedezőket.

 

 

 

 

A múzeum külön programokkal is várja a családokat: zöld jeles napi rendezvényeinken hétvégéken az ismeretterjesztő bemutatókat kézműves foglalkozások egészítik ki.

 

Amennyiben gyermeke születésnapját maradandó élménnyé szeretné tenni, ünnepelje nálunk születésnapját! Programot és terembérlési lehetőséget kínálunk. Munkatársaink segítségével a gyerekek játszva fedezhetik fel a múzeum kiállításait. Ehhez a következő programokat ajánljuk:

 

1. Erdőkerülő foglalkozás ahol a gyerekek megismerkedhetnek erdeink élővilágával

 

(5-8 éveseknek, időtartam: kb. 50 perc)

 

2. Természetbúvár-terem. Találkozás a természet tapintható, szagolható kincseivel

 

(3-14 éveseknek, időtartam: kb. 50 perc)

 

3. Tárlatvezetés, ahol az állandó kiállítás érdekességeivel ismerkedhetnek a résztvevők

 

(10-14 éveseknek, időtartam: Kb. 50 perc)

 

A foglalkozást követően a meghívott gyerekeket különteremben láthatják vendégül.


Az épületben babakocsival akadálymentes közlekedést biztosítunk, kávézó, uzsonnázó és pelenkázó áll a családok rendelkezésére.

 

Magyar Természettudományi MúzeumMagyar Természettudományi MúzeumMagyar Természettudományi Múzeum

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!