<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Szabadtéri programok Bach Mindenkinek Fesztivál

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bach Mindenkinek Fesztivál

Bach Mindenkinek Fesztivál

Kezdés 2017 márc 17. 10:00 vége: 2017 márc 19. 20:00 Elmentem a naptáramba.

Helyszín: Budapest Budapest, Magyarország

Kategóriák: Beltéri programok , Szabadtéri programok

Értékelés:

Bach Mindenkinek Fesztivál

A Bach Mindenkinek 2017. március 17-19. között ismét megrendezésre kerül Budapesten, az amerikai Bach in the Subways rendezvényhez csatlakozva.

A kezdeményezés New Yorkból indult el 2010‑ben, Dale Henderson csellista Bach születésnapját úgy ünnepelte meg, hogy egy vasúti peronon ülve a mester zenéjét játszotta a járókelőknek. Az ötlet hamarosan nemzetközileg is elterjedt, Johann Sebastian Bach születésnapjára emlékezve a nagyvilág számos országában állnak ki zenészek a barokk géniusz dallamait játszani ajándékként az utca emberének.

Tavaly Budapest 9 helyszínén 70 Bach koncert volt hallható. Zenekari, énekkari, orgona, zongora, csembaló és vonós művek mellett érdekességek is megtalálhatóak voltak a programban:  tubaegyüttes, népi zenekar, pánsíp, harmonika, hárfa, de még tangó tánc is látható volt a barokk mester zenéjére. A fellépő zenészek között számos Kossuth-, Liszt-, Artisjus-díjas művész megtalálható volt.

Idén először a koncertek mellett családi kreatív játszóházat tartunk az Aranytíz Kultúrházban (1051 Budapest, Arany János utca 10.), melyre szeretettel várjuk a kicsiket és a nagyokat.

Időpont: március 18. 13:00 – 17:00

Egész délután kézműves foglalkozás, ahol újrahasznosított alapanyagokból hangszereket készítünk.

14:00 a Nemzeti Filharmonikusok művészeinek koncertje (Granik Anna - zongora, Detvay M.Marcellaés Szekeres Gizella – hegedű)

14:30 – 15:30 „Hangszer simogató”, ahol különleges hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek.

15:30 P. Kiszely Deborah zongoraművész és a Szabolcsi Bence Zeneiskola növendékeinek koncertje.

A programra a belépés INGYENES.

További információ: www.bachmindenkinek.hu, www.facebook.com/bachmindenkinek/, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


2017-03-17 10:00:00
2017-03-19 20:00:00

Az oldalon megjelenő programok időpont és tartalmi változásaiért a Manóprogram nem vállal felelősséget.

Facebook megosztás

1956 falun

1956 falun Iőpont: 2017 okt 21. 09:00
'56 falun 2017. október 21-22-23. Helyszínek: Alföldi mezőváros tájegység, Kisalföld tájegység, Dél-Dunántúl tájegység Tudjuk-e, milyenek voltak az ötvenes évek mindennapjai a vidéki Magyarországon? Zajlottak-e hasonló események, mint Budapesten az ’56-os forradalom napjaiban? A Skanzen október 21-22-23-án élő jelenetekkel eleveníti fel egy-egy magyarországi település eseményeit valós történések alapján.   ÉLŐ TÖRTÉNELMI HELYSZÍNEK Ásványráró (Kisalföld) Szól a néprádió, Mátyus Erzsébet halálhíre a Mosonmagyaróvári vérengzésről. A falun belül nem voltak komolyabb zavargások, kisebb esti tüntetések, gyülekezések zajlottak. A falubeliek közül többen bementek a városba a tüntetéseken részt venni, az eseményeket követni. Jánossomorja (Kisalföld) A

X. Kálmán Imre Emléknapokat Siófokon

X. Kálmán Imre Emléknapokat Siófokon Iőpont: 2017 okt 24. 10:00
Kálmán Imre Emléknapok Siófokon 2017. október 24-29 között tartják idén a X. Kálmán Imre Emléknapokat Siófokon. Egy évtizede hagyományteremtő szándékkal rendezett a város háromnapos fesztivált a siófoki születésű, világhírű zeneszerző tiszteletére. A rendezvény az elmúlt években közel egy hetes programsorozattá nőtte ki magát, évről évre újdonságokkal bővítve a műsorkínálatát. A Kálmán Imre Emléknapok programja: 2017. október 24. kedd 17.00 óra Kálmán Imre Kulturális Központ (KIKK), emeleti galéria A Magyar Hangszerész Szövetség és a Budapesti Operettszínház jelmezeinek közös kiállítása. A kiállítás ingyenesen megtekinthető október 24-től november 21-ig. Mesélő hangszerek című műhelykiállítás, melyben a hangszerkészítés rejtelmeivel ismerkedhetnek m

Éjszakai Kalandtúra a Budakeszi Vadasparkban

Éjszakai Kalandtúra a Budakeszi Vadasparkban Iőpont: 2017 okt 27. 19:00
Éjszakai Kalandtúra a Budakeszi Vadasparkban Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől fényvisszaverős az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok mit csinálnak az éj leple alatt? Van egy megoldásunk a számodra: gyere el szeptemberben és októberben péntekenként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – kicsit másképp. A Budakeszi Vadaspark által minden évben megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során a látogatók szakvezető kíséretében nyerhetnek bepillantást a vadaspark záróra utáni életébe. A napnyugta után induló túrákon az éjszakai életmódot folytató állatok titkos és kalandos életét leshetik meg, akiknek azután kezdődik az életük, miután mi nyugovóra hajtjuk fej

Töklámpás faragás Drávaszentesen

Iőpont: 2017 okt 28. 09:30
Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt egy jó hangulatú délelőttre. Amíg faragjuk atöklámpásokat, megsülnek a sütőtökök, amit utána jóízűen el is fogyaszthatunk.A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges! Tel.: 30/474-3591, 82/461-285 Helyszín, idő pont: Dráva Kapu Bemutatóközpont, Barcs-Drávaszentes, 9.30 óra Program időtartama: 3 óra. A részvételi díj: 800 Ft/fő.

Város Napja

Iőpont: 2017 okt 28. 10:00

Acsaújlaki Gesztenyefesztivál

Iőpont: 2017 okt 28. 10:00
Bővebb információ: http://acsaikastely.hu/kastelylatogatas-gyerekcsoportok/