A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

György István, Területi közigazgatásért felelős államtitkár a mai sajtótájékoztatón ismertette az elmúlt hét gyorstesztelési eredményeit.

A szociális és egészségügyi intézményekben saját maguk végezték a tesztelést a dolgozók. Az országban több, mint 1000 csapat, több, mint 10ezer helyszínen teszteltek. A tesztelés önkéntes volt, összesen 181ezer tesztet végeztek el, a pozitivitás igen alacsony. Az összes elvégzett tesztből mindössze a 2,41%, azaz 4436 fő lett pozitív. 

A bölcsödei dolgozóknál volt a legmagasabb a részvételi arány, 70%, amiből 1.8% teszt lett pozitív. Az óvodai dolgozóknál 74% volt a részvételi arány, azaz 34 ezer fő, közülük 811 pozitív volt, azaz 2.3%. Az álatlános iskolákban 73% volt a részvételi arány, 95ezer fő. A tesztelt személyek közül 2170 pozitív volt, ami 2,3%-os arány. A szociális intézményekben 3%-os pozitív arány született. A gyorstesztelés 2. köre már el is kezdődött, arra biztatják a dolgozókat, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel. Azok is kérhetnek újra gyorstesztet, akik a múlt héten már megtették. A tesztelés továbbra is önkéntes. A következő körben az államigazgatásban, az ügyfélszolgálaton dolgozók körék tesztelik. 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!