<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Szabadtéri programok Sípálya

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Sípályák
Súri sípálya PDF Nyomtatás E-mail

Sípálya SúrSúr a Bakonyalján található 1500 lelkes falu, Mór és Zirc között félúton található. A súri pálya 300 méter hosszú, kezdő síelőknek, illetve kisgyermekes családoknak ideális, felvonóval is rendelkezik, s a pályán világítás is van. A kötélpálya tolókaros rendszerű, kezdők által is könnyen használható. A sípálya mellett külön a szánkósoknak kijelölt pálya található. A pálya adottságai kifejezetten kedvezőek a kezdők számára, a rutinos sielőknek pedig kitűnő bemelegítő pálya egy komoly sítúra előtt. Megfelelő hóviszonyok esetén a pálya hétvégén 9 órától, hétköznap 13 órától üzemel.

A sípálya adatai:
A pálya 300 méter hosszú, kezdő síelőknek, illetve kisgyermekes családoknak ideális. A pálya kedvező hóviszonyok esetén igény szerint hétköznap is működik, hétvégeken pedig a nagy érdeklődés miatt folyamatosan üzemel.
A pálya állapotáról hétköznap a 34-375-033, illetve a 34-375-011 számokon, hétvégén pedig a 30-226-4063 telefonszámon lehet érdeklődni. A felvonó 9-17 óráig üzemel, világítás van. A kötélpálya tolókaros rendszerű, kezdők által is könnyen használható. A napi bérlet ára 1500,-Ft, félnapos bérlet 1000,- Ft. A sípálya mellett külön a szánkósoknak kijelölt pálya található. A pálya adottságai kifejezetten kedveznek kezdő síelők számára, a rutinos sielőknek pedig kitűnő bemelegítő pálya egy komoly sítúra előtt.

Sípálya megközelítése: A település megközelíthető Mór felől a Mecsér-Bakonycsernye, Zirc felől a Nagyesztergár-Dudar-Csetény-Bakonycsernye, Kisbér felől pedig a Bakonyszombathely-Ácsteszér útvonalon. A sípálya a falu külterületén - Szőlőhegyen - festői környezetben található. A településről kitáblázott műút vezet a pályáig (a Takarékszövetkezetnél kell elkanyarodni) - térkép itt!

 
Nagyvillám Sípálya – Visegrád, Budapest és környéke PDF Nyomtatás E-mail

Szintén december 14-én, félárú jegyekkel nyit  a visegrádi pálya, ahol hófánk csúszópálya, gyerekpálya és ugratók extrém sportolásra és családi szórakozást keresőknek is kiváló. Műhavas, hóágyúzott pályákkal is használható.

Forrás: www.itthon.hu

 
Bánkút Sícenter - Bánkút, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

8 sípálya és 3 sífutóápálya áll rendelkezésre Bánkúton, az ország legnagyobb sípályáján, ahol esti síelés, szánkópálya és bébilift (!) is a hószerető közönség rendelkezésére áll. www.bankut.hu

Forrás: www.itthon.hu

 
1014 Kékes Hilltop Sícentrum – Kékes, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

Magyarország leghosszabb lesiklópályája, 1,8 km, mely egyben hazánk legmagasabb pontjáról a Kékestetőről indul, 1014 méter magasból, s Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. Összesen 9 pálya várja a síelőket, emellett motorszán túrán és éjszakai síelésen is részt vehetünk.

Forrás: www.itthon.hu

 
Sípark Mátraszentistván – Mátraszentistván, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

Gyöngyöstől 30 percnyi autóútra találjuk közvetlenül Mátraszentistván és Galyatető környezetében Mátraszentistvát. A Felső-Mátrában elhelyezkedő síparkban jelenleg 10 pálya áll a síelők rendelkezésére, míg a Hócsúszdapark biztosan a gyerekek kedvence lesz. Az alpesi hangulatú Hüttében forró ital és sztrapacska kapható.

Forrás: www.itthon.hu

 
Dobogókő sípálya PDF Nyomtatás E-mail

Dobogókő SípályaA Dobogókőre érkező sízők jelenleg két sípálya közül választhatnak. Az 1. számú pálya a főág, amely 980 méter hosszú. Felső szakasza meredek, míg alsó fele lankásabb. A 2. számú pálya a főág mellett, jobboldalt erdei szakaszokon kezdődik, majd a másik pályával hasonló nehézségű szakasszal folytatódik.
Hazánk legelső sípályáját 1923-ban alakították ki Dobogókőn, azóta nyílik itt lehetőség a síelésre. A területet 2003-tól egy közhasznú szervezet, a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány vette gondozásba. Jelenleg a teljes síelhető pályahossz 1650 méter, ezzel az ország három leghosszabb lesiklópályája között tartják számon. Hazánk egyik legmeredekebb pályájáról van szó, a szintkülönbség 178 méter.
Legfelső szakasza meredek, komoly sí tudást igényel, piros jelzésű, az alsó fele egy könnyebb kategóriájú, gyakorló résznek minősíthető (kék jelzésű).

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni minden szánkózni vágyót, hogy, mint a világ egyetlen sípályáján, így a dobogókőin sincs lehetőség a szánkózásra, mivel baleset- és életveszélyes! Saját maguk, valamint a síelők biztonsága érdekében kérünk mindenkit, hogy ne tegye kockára az emberéletet!

 
Nordica Síaréna - Eplény, Közép-Dunán-túl PDF Nyomtatás E-mail

Idén már nem csak hóágyúzott sípályákat találunk Eplényben, hanem 4 szánkópályát is a Veszprémtől 15 km-re lévő település külterületén. A Nordica december 14-én nyit 16 különböző sí- és 4 szánkóútvonallal. Találunk itt Freeski és Funparkot is. Síelők és szánkósok mellet a snowboardosok igazi téli paradicsoma.

Forrás: www.itthon.hu

 


Facebook megosztás

Lakóközösségi Napok

Lakóközösségi Napok Iőpont: 2017 ápr 27. 15:00
Lakóközösségi Napok Áprilisban a Kárpát utcai helyszínen várjuk a kikapcsolódásra vágyó környéken lakókat sakkozásra, társasjátékokra, kézművességre. Ingyen vehetik igénybe a vérnyomás-és vércukorszínt mérést, védőnői-és dietetikai tanácsadást és erőszínt felmérést. Kicsiknek és nagyoknak a népi játszótér, a játékvasút, az óriáscsúszda, a kutyajátszótér és a "talléros játékok" nyújt szórakozást. Lehet nevezni a streetball és utcafoci bajnokságra. A színpad bábműsort, klasszikus szintetizátor és harmonika muzsikát, könnyűzenét, musicalt, néptánc tanítást, zumbát kínál a látogatóknak. A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik a XIII. kerületi Szociális Szolgáltató Központ, a Prevenciós Központ és a XIII. kerületi Önkorm

XI. Tapolca Tavasz fesztivál - Április utolsó hétvégéjén vár Tapolca, vár a Tópart!

XI. Tapolca Tavasz fesztivál - Április utolsó hétvégéjén vár Tapolca, vár a Tópart! Iőpont: 2017 ápr 28. 10:00
XI. Tapolca Tavasz fesztivál -Április utolsó hétvégéjén vár Tapolca, vár a Tópart! A festői szépségű, mediterrán hangulatú Malom-tó part ad otthont a Tapolca Tavasz Fesztiválnak. Igényes színpadi programok minden korosztálynak, kézműves vásár, hagyományos ételek, balatoni régió borai egy helyen, négy napon át. A gyermekeknek légvárak, kalandpark, városnéző kisvonat, kosárhinta, póni lovaglás és még sok más. Részletes program a tapolcacsarnok.hu oldalon és a Tapolca Tavasz Fesztivál Facebook oldalán. Időpont: 2017. április 28-május 1. Helyszín: Tapolca, Malom-tó part Népművészeti-kézműves sétány: különleges válogatás a helyi és környékbeli értékekből Gasztrosétány: hagyományos ételek, balatoni borok Programok: Április 28. péntek 18.00   Frim Fra

Csillagászati Világnap

Csillagászati Világnap Iőpont: 2017 ápr 28. 19:30
Helyszín: Jósvafő, Kúria Oktatóközpont.A részvétel ingyenes.Előzetes jelentkezés szükséges, határidő: április 21. Információ: Kúria Oktatóközpont, 48/350-056, anp.oktatas@index.hu

CSILLAGDAI ESTÉK

CSILLAGDAI ESTÉK Iőpont: 2017 ápr 28. 20:30
CSILLAGDAI ESTÉK Helyszín: Fecskeház erdei iskola, Hortobágy-Máta Hortobágy-Mátán található Fecskeház erdei iskola fényszennyezés-mentes környezetben áll, így kiválóan alkalmas a csillagos égbolt megfigyelésére. A csillagda egy közel 7 méter magas torony tetején helyet foglaló 3 méteres átmérőjű kupola. A csillagda főműszere egy 140 mm átmérőjű „CFF” típusú apokromatikus lencsés távcső, melynek segítségével a csillagász szakvezető a leglátványosabb égi objektumokat mutatja be.   Előzetes bejelentkezés szükséges, jelentkezési határidő 2017. április 26. 12.00 óra Találkozás: 20.30 óra, Fecskeház erdei iskola A program időjárásfüggő Részvételi díj: 1000 Ft/felnőtt, 500 Ft/gyerek/diák, 2000 Ft/család, de minimum 5000 Ft Információ, bejelentkezés: turi

ÁLLATI MAJÁLIS A HORTOBÁGYI VADASPARKBAN

ÁLLATI MAJÁLIS A HORTOBÁGYI VADASPARKBAN Iőpont: 2017 ápr 29. 10:00
ÁLLATI MAJÁLIS A HORTOBÁGYI VADASPARKBAN május 1. Helyszín: Hortobágy-Malomháza A páros órában induló járatok (10.00, 12.00; 14.00 óra) vendégei ingyenes szakvezetésen és látványetetésen vehetnek részt. Információ: Tel.: 52/589‐000 • 52/589‐321 • E‐mail: info@hnp.hu