<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Szabadtéri programok Sípálya

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Sípályák
Sípark Mátraszentistván – Mátraszentistván, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

Gyöngyöstől 30 percnyi autóútra találjuk közvetlenül Mátraszentistván és Galyatető környezetében Mátraszentistvát. A Felső-Mátrában elhelyezkedő síparkban jelenleg 10 pálya áll a síelők rendelkezésére, míg a Hócsúszdapark biztosan a gyerekek kedvence lesz. Az alpesi hangulatú Hüttében forró ital és sztrapacska kapható.

Forrás: www.itthon.hu

 
Súri sípálya PDF Nyomtatás E-mail

Sípálya SúrSúr a Bakonyalján található 1500 lelkes falu, Mór és Zirc között félúton található. A súri pálya 300 méter hosszú, kezdő síelőknek, illetve kisgyermekes családoknak ideális, felvonóval is rendelkezik, s a pályán világítás is van. A kötélpálya tolókaros rendszerű, kezdők által is könnyen használható. A sípálya mellett külön a szánkósoknak kijelölt pálya található. A pálya adottságai kifejezetten kedvezőek a kezdők számára, a rutinos sielőknek pedig kitűnő bemelegítő pálya egy komoly sítúra előtt. Megfelelő hóviszonyok esetén a pálya hétvégén 9 órától, hétköznap 13 órától üzemel.

A sípálya adatai:
A pálya 300 méter hosszú, kezdő síelőknek, illetve kisgyermekes családoknak ideális. A pálya kedvező hóviszonyok esetén igény szerint hétköznap is működik, hétvégeken pedig a nagy érdeklődés miatt folyamatosan üzemel.
A pálya állapotáról hétköznap a 34-375-033, illetve a 34-375-011 számokon, hétvégén pedig a 30-226-4063 telefonszámon lehet érdeklődni. A felvonó 9-17 óráig üzemel, világítás van. A kötélpálya tolókaros rendszerű, kezdők által is könnyen használható. A napi bérlet ára 1500,-Ft, félnapos bérlet 1000,- Ft. A sípálya mellett külön a szánkósoknak kijelölt pálya található. A pálya adottságai kifejezetten kedveznek kezdő síelők számára, a rutinos sielőknek pedig kitűnő bemelegítő pálya egy komoly sítúra előtt.

Sípálya megközelítése: A település megközelíthető Mór felől a Mecsér-Bakonycsernye, Zirc felől a Nagyesztergár-Dudar-Csetény-Bakonycsernye, Kisbér felől pedig a Bakonyszombathely-Ácsteszér útvonalon. A sípálya a falu külterületén - Szőlőhegyen - festői környezetben található. A településről kitáblázott műút vezet a pályáig (a Takarékszövetkezetnél kell elkanyarodni) - térkép itt!

 
Nagyvillám Sípálya – Visegrád, Budapest és környéke PDF Nyomtatás E-mail

Szintén december 14-én, félárú jegyekkel nyit  a visegrádi pálya, ahol hófánk csúszópálya, gyerekpálya és ugratók extrém sportolásra és családi szórakozást keresőknek is kiváló. Műhavas, hóágyúzott pályákkal is használható.

Forrás: www.itthon.hu

 
Bánkút Sícenter - Bánkút, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

8 sípálya és 3 sífutóápálya áll rendelkezésre Bánkúton, az ország legnagyobb sípályáján, ahol esti síelés, szánkópálya és bébilift (!) is a hószerető közönség rendelkezésére áll. www.bankut.hu

Forrás: www.itthon.hu

 
Dobogókő sípálya PDF Nyomtatás E-mail

Dobogókő SípályaA Dobogókőre érkező sízők jelenleg két sípálya közül választhatnak. Az 1. számú pálya a főág, amely 980 méter hosszú. Felső szakasza meredek, míg alsó fele lankásabb. A 2. számú pálya a főág mellett, jobboldalt erdei szakaszokon kezdődik, majd a másik pályával hasonló nehézségű szakasszal folytatódik.
Hazánk legelső sípályáját 1923-ban alakították ki Dobogókőn, azóta nyílik itt lehetőség a síelésre. A területet 2003-tól egy közhasznú szervezet, a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány vette gondozásba. Jelenleg a teljes síelhető pályahossz 1650 méter, ezzel az ország három leghosszabb lesiklópályája között tartják számon. Hazánk egyik legmeredekebb pályájáról van szó, a szintkülönbség 178 méter.
Legfelső szakasza meredek, komoly sí tudást igényel, piros jelzésű, az alsó fele egy könnyebb kategóriájú, gyakorló résznek minősíthető (kék jelzésű).

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni minden szánkózni vágyót, hogy, mint a világ egyetlen sípályáján, így a dobogókőin sincs lehetőség a szánkózásra, mivel baleset- és életveszélyes! Saját maguk, valamint a síelők biztonsága érdekében kérünk mindenkit, hogy ne tegye kockára az emberéletet!

 
Nordica Síaréna - Eplény, Közép-Dunán-túl PDF Nyomtatás E-mail

Idén már nem csak hóágyúzott sípályákat találunk Eplényben, hanem 4 szánkópályát is a Veszprémtől 15 km-re lévő település külterületén. A Nordica december 14-én nyit 16 különböző sí- és 4 szánkóútvonallal. Találunk itt Freeski és Funparkot is. Síelők és szánkósok mellet a snowboardosok igazi téli paradicsoma.

Forrás: www.itthon.hu

 
1014 Kékes Hilltop Sícentrum – Kékes, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

Magyarország leghosszabb lesiklópályája, 1,8 km, mely egyben hazánk legmagasabb pontjáról a Kékestetőről indul, 1014 méter magasból, s Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. Összesen 9 pálya várja a síelőket, emellett motorszán túrán és éjszakai síelésen is részt vehetünk.

Forrás: www.itthon.hu

 


Facebook megosztás

PIM Nyári Fesztivál 2017.

PIM Nyári Fesztivál 2017. Iőpont: 2017 jún 25. 20:00
PIM Nyári Fesztivál – Irodalom másképpA Petőfi Irodalmi Múzeum szabadtéri nyári fesztiválja2017. június 25. – július 14. Bővebb információ:  https://www.facebook.com/events/1725803061053600/?fref=ts http://nyarifesztival.com/     Irodalom másképpA Károlyi-palota udvarán a kert gesztenyefái szolgálnak a tizenötödik PIM Nyári Fesztivál díszletéül. Június 25. és július 14. között a könnyed nyári estéken a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa. A rendezvénysorozat a Concerto Budapest estjével indul. Az innovatív műsorszerkesztéséről és az egyéni hangzásáról ismert nagyzenekar Sztravinszkij kamaraoperájának zenekari szvit változatát adja elő, majd Harcsa Veronikaénekli Berio Beatles-dalait&

NYÁRI SPORTISKOLA

Iőpont: 2017 jún 26. 09:00
Nyári sportiskola Szervező, jelentkezés: Apjok Zsuzsa, apjokzsuzsa@enternet.hu; 30/906-9371 Labdajáték, úszás, evezés, egyéb sportfoglalkozások Időpontok: június 19-23.; június 26-30.; július 3-7.; július 10-14. Foglalkozások és helyszín: 9.00-12.00; Városi Strand hátsó bejárata

Hódító hód kenutúrák - Gemenc, Vén-Duna

Hódító hód kenutúrák - Gemenc, Vén-Duna Iőpont: 2017 jún 29. 09:30
A túra során szakvezető kalauzolásával kenuinkkal bejárjuk a Gemenci erdőben, Baja közelében található vadregényes Vén-Dunát, mely alig több mint száz évvel ezelőtt a Duna fő ága volt. Megismerkedhetünk a területen élő hódok életmódjával, megcsodálhatjuk a folyóparti ártéri erdőt, és az itt élő vízimadarakat. Az egykori folyóág végén, egy nagyobbacska szigetet megkerülve indulunk vissza a túra kiindulási pontjára. Időpontok:2017. június 24. szombat, 9.30;2017. július 8. szombat, 9.30; 2017. július 9. vasárnap, 14.30;2017. július 22. szombat, 9.30; 2017. július 23. vasárnap, 14.30A program résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés szükséges.E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.huTel.: 30/377-3388, 30/326-9459Helyszín: Baja - Vén-Duna

Lakóközösségi Napok

Iőpont: 2017 jún 29. 15:00
Lakóközösségi Napok Júniusban másodszor az Országbíró sétányon várjuk a környéken lakókat egy kis nyár eleji szórakozásra. Sakkozást, társasjátékokat, bábkészítést, rajzversenyt, kutyajátszóteret kínálunk kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek és nem marad el az óriáscsúszda sem. Ingyen vehetik igénybe a vérnyomás-és vércukorszínt mérést, védőnői-és dietetikai tanácsadást, az erő-és állapotszínt felmérést. A bűnmegelőzési programot pedig kiegészíti a felelős ebtartás szabályainak megismertetése és a kerékpár regisztráció. A színpadon bábműsor, ütőszene, könnyűzene, jazz, dobshow, néptánc várja a látogatókat. Lehet nevezni sportversenyre és a megnyert „tallérokat” is be lehet váltani. A rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködik

Zsolnay Fényfesztivál

Iőpont: 2017 jún 30. 20:00
Fényárba borul a pécsi belváros Lélegzetelállító fényalkotások a Zsolnay Fényfesztiválon Több mint 10.000 négyzetméternyi felületet festenek meg fénnyel a Zsolnay Fényfesztiválra érkező művészek Pécsett, június 30. és július 2. között! A fénykarnevál felvonulásán felragyog a pécsi belvárosban a 25 állomásából álló Fény Útja, amelyen végigsétálva varázslatos, eddig soha nem látott arcukat mutatják az épületek. Továbbá a tavalyi elképesztő siker után újra nemzetközi mapping verseny látható a Székesegyház monumentális homlokzatán.   Tavaly a pécsiek együtt élték át a Zsolnay Fényfesztivál varázsát, idén pedig együtt is hozhatják létre. A szervezők szeretettel várnak mindenkit a nyitónap esti fénykarneváljára, hogy saját készítésű fényjelmezekbe

Mihályi Réka koncert a Gönci barackvigasságon

Mihályi Réka koncert a Gönci barackvigasságon Iőpont: 2017 júl 01. 10:00
Bővebb információ: http://www.goncibarack.hu/