<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Szabadtéri programok Sípálya

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Sípályák
Sípark Mátraszentistván – Mátraszentistván, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

Gyöngyöstől 30 percnyi autóútra találjuk közvetlenül Mátraszentistván és Galyatető környezetében Mátraszentistvát. A Felső-Mátrában elhelyezkedő síparkban jelenleg 10 pálya áll a síelők rendelkezésére, míg a Hócsúszdapark biztosan a gyerekek kedvence lesz. Az alpesi hangulatú Hüttében forró ital és sztrapacska kapható.

Forrás: www.itthon.hu

 
1014 Kékes Hilltop Sícentrum – Kékes, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

Magyarország leghosszabb lesiklópályája, 1,8 km, mely egyben hazánk legmagasabb pontjáról a Kékestetőről indul, 1014 méter magasból, s Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. Összesen 9 pálya várja a síelőket, emellett motorszán túrán és éjszakai síelésen is részt vehetünk.

Forrás: www.itthon.hu

 
Nagyvillám Sípálya – Visegrád, Budapest és környéke PDF Nyomtatás E-mail

Szintén december 14-én, félárú jegyekkel nyit  a visegrádi pálya, ahol hófánk csúszópálya, gyerekpálya és ugratók extrém sportolásra és családi szórakozást keresőknek is kiváló. Műhavas, hóágyúzott pályákkal is használható.

Forrás: www.itthon.hu

 
Nordica Síaréna - Eplény, Közép-Dunán-túl PDF Nyomtatás E-mail

Idén már nem csak hóágyúzott sípályákat találunk Eplényben, hanem 4 szánkópályát is a Veszprémtől 15 km-re lévő település külterületén. A Nordica december 14-én nyit 16 különböző sí- és 4 szánkóútvonallal. Találunk itt Freeski és Funparkot is. Síelők és szánkósok mellet a snowboardosok igazi téli paradicsoma.

Forrás: www.itthon.hu

 
Bánkút Sícenter - Bánkút, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

8 sípálya és 3 sífutóápálya áll rendelkezésre Bánkúton, az ország legnagyobb sípályáján, ahol esti síelés, szánkópálya és bébilift (!) is a hószerető közönség rendelkezésére áll. www.bankut.hu

Forrás: www.itthon.hu

 
Súri sípálya PDF Nyomtatás E-mail

Sípálya SúrSúr a Bakonyalján található 1500 lelkes falu, Mór és Zirc között félúton található. A súri pálya 300 méter hosszú, kezdő síelőknek, illetve kisgyermekes családoknak ideális, felvonóval is rendelkezik, s a pályán világítás is van. A kötélpálya tolókaros rendszerű, kezdők által is könnyen használható. A sípálya mellett külön a szánkósoknak kijelölt pálya található. A pálya adottságai kifejezetten kedvezőek a kezdők számára, a rutinos sielőknek pedig kitűnő bemelegítő pálya egy komoly sítúra előtt. Megfelelő hóviszonyok esetén a pálya hétvégén 9 órától, hétköznap 13 órától üzemel.

A sípálya adatai:
A pálya 300 méter hosszú, kezdő síelőknek, illetve kisgyermekes családoknak ideális. A pálya kedvező hóviszonyok esetén igény szerint hétköznap is működik, hétvégeken pedig a nagy érdeklődés miatt folyamatosan üzemel.
A pálya állapotáról hétköznap a 34-375-033, illetve a 34-375-011 számokon, hétvégén pedig a 30-226-4063 telefonszámon lehet érdeklődni. A felvonó 9-17 óráig üzemel, világítás van. A kötélpálya tolókaros rendszerű, kezdők által is könnyen használható. A napi bérlet ára 1500,-Ft, félnapos bérlet 1000,- Ft. A sípálya mellett külön a szánkósoknak kijelölt pálya található. A pálya adottságai kifejezetten kedveznek kezdő síelők számára, a rutinos sielőknek pedig kitűnő bemelegítő pálya egy komoly sítúra előtt.

Sípálya megközelítése: A település megközelíthető Mór felől a Mecsér-Bakonycsernye, Zirc felől a Nagyesztergár-Dudar-Csetény-Bakonycsernye, Kisbér felől pedig a Bakonyszombathely-Ácsteszér útvonalon. A sípálya a falu külterületén - Szőlőhegyen - festői környezetben található. A településről kitáblázott műút vezet a pályáig (a Takarékszövetkezetnél kell elkanyarodni) - térkép itt!

 
Dobogókő sípálya PDF Nyomtatás E-mail

Dobogókő SípályaA Dobogókőre érkező sízők jelenleg két sípálya közül választhatnak. Az 1. számú pálya a főág, amely 980 méter hosszú. Felső szakasza meredek, míg alsó fele lankásabb. A 2. számú pálya a főág mellett, jobboldalt erdei szakaszokon kezdődik, majd a másik pályával hasonló nehézségű szakasszal folytatódik.
Hazánk legelső sípályáját 1923-ban alakították ki Dobogókőn, azóta nyílik itt lehetőség a síelésre. A területet 2003-tól egy közhasznú szervezet, a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány vette gondozásba. Jelenleg a teljes síelhető pályahossz 1650 méter, ezzel az ország három leghosszabb lesiklópályája között tartják számon. Hazánk egyik legmeredekebb pályájáról van szó, a szintkülönbség 178 méter.
Legfelső szakasza meredek, komoly sí tudást igényel, piros jelzésű, az alsó fele egy könnyebb kategóriájú, gyakorló résznek minősíthető (kék jelzésű).

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni minden szánkózni vágyót, hogy, mint a világ egyetlen sípályáján, így a dobogókőin sincs lehetőség a szánkózásra, mivel baleset- és életveszélyes! Saját maguk, valamint a síelők biztonsága érdekében kérünk mindenkit, hogy ne tegye kockára az emberéletet!

 


Facebook megosztás

Summerfest Százhalombatta 2017. - Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

Summerfest Százhalombatta 2017. - Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár Iőpont: 2017 aug 12. 10:00
XXIV. Summerfest MosolyországNemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásáraugusztus 12-22. A rendezvény helyszíne akadálymentes. A Fesztiválsátor a Rendezvényközpont parkolójában található.A  Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban kerülnek megrendezésre.A Nyitó- és Záróceremónia helyszíne a Szent István tér.A Fesztiválklub és a Folkkocsma helyszíne a Barátság Kulturális Központ (Szent István tér 5.) 2017. augusztus 12. szombatA TALÁLKOZÁS NAPJAEzen a napon érkeznek a külföldiek, a találkozás örömére szervezzük a programokat. 2017. augusztus 13. vasárnapMAGYARORSZÁG NAPJAA fesztiválra érkező külföldieknek bemutatjuk a vendéglátó országot. A nap során megismerkedhetnek a legszebb magyar táncokkal és egy felejthetetlen estét tölthetnek el Budape

Kolompos Zenekart koncert

Kolompos Zenekart koncert Iőpont: 2017 aug 23. 17:00

Ponty így jó! - Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál 2017

Ponty így jó! - Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál 2017 Iőpont: 2017 aug 24. 10:00
Változatos halételekkel, s különböző étkekkel, finom rétessel, zamatos borokkal, csapolt sörrel várják a Kedves Vendégeket az ételes és italos házak. A kézművesek utcájában gazdag árukínálat színesíti e nyár végi fesztivált.

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató Iőpont: 2017 aug 24. 10:00
Mindenkit szeretettel várunk a IV. VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztatóra 2017. augusztus 25-27. között Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton üdülőfalujában!2017. évi programok:Augusztus 24. csütörtök Közös bográcsozás (gulyás), szalonnasütés pásztortűz mellettAugusztus 25. péntek Strandolás, pihenéskirándulás a Nagymezőre, a Festetics kilátóhoz, bányáhozsétahajózási lehetőség a Kezsthelyi-öbölbenEste közös bográcsozás (lecsó készül:-)Augusztus 26. szombat 10.00 órától rajzverseny gyerekeknek11.30 Bogárrajzás - bogaras felvonulásÚtvonal: Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök Szépkilátó, Balatonederics, Szigliget, Szt. György-hegy és vissza. (40 km). 15.00 órától bicajozás túravezetővel a Darnay pincéhez. Borkóstoló után tovább a Nagymezőre18.00

Nyári családi napok Királyréten

Iőpont: 2017 aug 24. 11:00
Júliustól augusztus végéig: csütörtök, péntek, szombat 11:00-13:00 Nyári családi napok Királyréten A nyári erdő titkait fürkésszük családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek.Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülünk el az aprók világában. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt. Részletekért figyeljék honlapunkat és Facebook-oldalunkat! Tervezett témák: * A mocsári teknősök és társaik nyomában * Repülő virágok, a lepkék nyomában * Hat – nyolc lába van? Jaj! Ez egy ízeltlábú! * Ki lakik az odúban nyáron? * Fűben, fában orvosság – gyógynövények erdőn, mezőn, réten * Festék, növény – eleink tintája, festéke * A gombák csodálatos világa augusztusban Találkozás: 11:00,

Alma koncert

Alma koncert Iőpont: 2017 aug 25. 10:00