<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Szabadtéri programok Sípálya

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Sípályák
Dobogókő sípálya PDF Nyomtatás E-mail

Dobogókő SípályaA Dobogókőre érkező sízők jelenleg két sípálya közül választhatnak. Az 1. számú pálya a főág, amely 980 méter hosszú. Felső szakasza meredek, míg alsó fele lankásabb. A 2. számú pálya a főág mellett, jobboldalt erdei szakaszokon kezdődik, majd a másik pályával hasonló nehézségű szakasszal folytatódik.
Hazánk legelső sípályáját 1923-ban alakították ki Dobogókőn, azóta nyílik itt lehetőség a síelésre. A területet 2003-tól egy közhasznú szervezet, a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány vette gondozásba. Jelenleg a teljes síelhető pályahossz 1650 méter, ezzel az ország három leghosszabb lesiklópályája között tartják számon. Hazánk egyik legmeredekebb pályájáról van szó, a szintkülönbség 178 méter.
Legfelső szakasza meredek, komoly sí tudást igényel, piros jelzésű, az alsó fele egy könnyebb kategóriájú, gyakorló résznek minősíthető (kék jelzésű).

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni minden szánkózni vágyót, hogy, mint a világ egyetlen sípályáján, így a dobogókőin sincs lehetőség a szánkózásra, mivel baleset- és életveszélyes! Saját maguk, valamint a síelők biztonsága érdekében kérünk mindenkit, hogy ne tegye kockára az emberéletet!

 
Nagyvillám Sípálya – Visegrád, Budapest és környéke PDF Nyomtatás E-mail

Szintén december 14-én, félárú jegyekkel nyit  a visegrádi pálya, ahol hófánk csúszópálya, gyerekpálya és ugratók extrém sportolásra és családi szórakozást keresőknek is kiváló. Műhavas, hóágyúzott pályákkal is használható.

Forrás: www.itthon.hu

 
1014 Kékes Hilltop Sícentrum – Kékes, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

Magyarország leghosszabb lesiklópályája, 1,8 km, mely egyben hazánk legmagasabb pontjáról a Kékestetőről indul, 1014 méter magasból, s Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. Összesen 9 pálya várja a síelőket, emellett motorszán túrán és éjszakai síelésen is részt vehetünk.

Forrás: www.itthon.hu

 
Bánkút Sícenter - Bánkút, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

8 sípálya és 3 sífutóápálya áll rendelkezésre Bánkúton, az ország legnagyobb sípályáján, ahol esti síelés, szánkópálya és bébilift (!) is a hószerető közönség rendelkezésére áll. www.bankut.hu

Forrás: www.itthon.hu

 
Súri sípálya PDF Nyomtatás E-mail

Sípálya SúrSúr a Bakonyalján található 1500 lelkes falu, Mór és Zirc között félúton található. A súri pálya 300 méter hosszú, kezdő síelőknek, illetve kisgyermekes családoknak ideális, felvonóval is rendelkezik, s a pályán világítás is van. A kötélpálya tolókaros rendszerű, kezdők által is könnyen használható. A sípálya mellett külön a szánkósoknak kijelölt pálya található. A pálya adottságai kifejezetten kedvezőek a kezdők számára, a rutinos sielőknek pedig kitűnő bemelegítő pálya egy komoly sítúra előtt. Megfelelő hóviszonyok esetén a pálya hétvégén 9 órától, hétköznap 13 órától üzemel.

A sípálya adatai:
A pálya 300 méter hosszú, kezdő síelőknek, illetve kisgyermekes családoknak ideális. A pálya kedvező hóviszonyok esetén igény szerint hétköznap is működik, hétvégeken pedig a nagy érdeklődés miatt folyamatosan üzemel.
A pálya állapotáról hétköznap a 34-375-033, illetve a 34-375-011 számokon, hétvégén pedig a 30-226-4063 telefonszámon lehet érdeklődni. A felvonó 9-17 óráig üzemel, világítás van. A kötélpálya tolókaros rendszerű, kezdők által is könnyen használható. A napi bérlet ára 1500,-Ft, félnapos bérlet 1000,- Ft. A sípálya mellett külön a szánkósoknak kijelölt pálya található. A pálya adottságai kifejezetten kedveznek kezdő síelők számára, a rutinos sielőknek pedig kitűnő bemelegítő pálya egy komoly sítúra előtt.

Sípálya megközelítése: A település megközelíthető Mór felől a Mecsér-Bakonycsernye, Zirc felől a Nagyesztergár-Dudar-Csetény-Bakonycsernye, Kisbér felől pedig a Bakonyszombathely-Ácsteszér útvonalon. A sípálya a falu külterületén - Szőlőhegyen - festői környezetben található. A településről kitáblázott műút vezet a pályáig (a Takarékszövetkezetnél kell elkanyarodni) - térkép itt!

 
Nordica Síaréna - Eplény, Közép-Dunán-túl PDF Nyomtatás E-mail

Idén már nem csak hóágyúzott sípályákat találunk Eplényben, hanem 4 szánkópályát is a Veszprémtől 15 km-re lévő település külterületén. A Nordica december 14-én nyit 16 különböző sí- és 4 szánkóútvonallal. Találunk itt Freeski és Funparkot is. Síelők és szánkósok mellet a snowboardosok igazi téli paradicsoma.

Forrás: www.itthon.hu

 
Sípark Mátraszentistván – Mátraszentistván, Észak-Magyarország PDF Nyomtatás E-mail

Gyöngyöstől 30 percnyi autóútra találjuk közvetlenül Mátraszentistván és Galyatető környezetében Mátraszentistvát. A Felső-Mátrában elhelyezkedő síparkban jelenleg 10 pálya áll a síelők rendelkezésére, míg a Hócsúszdapark biztosan a gyerekek kedvence lesz. Az alpesi hangulatú Hüttében forró ital és sztrapacska kapható.

Forrás: www.itthon.hu

 


Facebook megosztás

Európai Nemzeti Parkok Napja

Európai Nemzeti Parkok Napja Iőpont: 2017 máj 23. 09:00
Európai Nemzeti Parkok Napja  Nyílt napok az Aggteleki Nemzeti Parkban. Természetismereti túrák, vizsgálódások, interaktív foglalkozások. Május 23. Nyílt nap óvodások részére. Május 24. Nyílt nap az általános iskola alsó tagozatosai részére. Május 25. Nyílt nap az általános iskola felső tagozatosai részére. Május 26. Nyílt nap középiskolások részére. Helyszín: Jósvafő, Kúria Oktatóközpont A részvétel ingyenes. Előzetes jelentkezés szükséges, határidő: május 15. Az iskoláknak meghirdetett nyílt napok résztvevői – igény esetén – túrázhatnak a jósvafői rövidtúrás szakaszon, max. naponta 100 fő erejéig. Jegyár: 200 Ft/fő egységesen. Előzetes bejelentkezés szükséges. Információ: Kúria Oktatóközpont, 48/350-056,&

XIII. KERÜLET SZÜLETÉSNAP

Iőpont: 2017 máj 26. 10:00
KERÜLET SZÜLETÉSNAPI PROGRAMJA Családi Játék Hétvége Három napos játékfesztivál 6-99 éveseknek. május 26., péntek 14.00-21.00 14.00-17.00 Rummikub Kupa 18.00-18.15 Kockajátékok című kiállítás megnyitója 17.00-21.00 Családi Társasjáték Klub Extra, meglepetésekkel május 27., szombat10.00-15.00 10.00-15.00 Wizard Kupa és Aranyásók Kupa május 28., vasárnap10.00-18.00 250 féle társasjáték, szabadtéri játékok, játékkészítés, papírhajtogatás, ördöglakatok, családi játékok, társasjátékok gyerekeknek és felnőtteknek, gamer játékok, csocsóasztal. Versenyek egész nap: Puzzle Kirakó, Zsugazsák, Vigyáz(z)6!, Bioblo, kukoricazsák dobáló, stb. 13.30 Játékpályázatok díjátadója, ajándéksorsolás 17.30 Ajándéksorsolás 80.000 Ft értékű társasjáték egy iskolána

MintaPinty zenekar koncert

MintaPinty zenekar koncert Iőpont: 2017 máj 26. 17:00

Zöldgyíkok a Strázsa-hegyen

Zöldgyíkok a Strázsa-hegyen Iőpont: 2017 máj 27. 10:00
Május 27., szombat 10:00-11:30 Zöldgyíkok a Strázsa-hegyen A természetvédelmi oltalom alatt álló Strázsa-hegy tanösvényen vezet az út a kilátó toronyig, ahol megfigyelhetők a területre jellemző védett növények és egyes állatfajok bátor példányai. A zöld gyíkok hímjei nászidőszakban azúrkék torokkal csalogatják magukhoz a nőstényeket. A kilátóból körpanoráma nyílik az alatta elterülő Kisalföldi síkságtól a Gerecse vonulatain át a Pilis- és a Visegrádi-hegység ormaira és Dorog, illetve Esztergom városára. Látjuk a Bazilikát, a Mária-Valéria hidat, Párkányt, a távolban még Nyegesújfalu kéménye is feltűnik. Ha szerencsénk van, felülről is megpillanthatjuk a területen vadászó vörös vércséket, vagy a területüket őrző egerészölyveket. Előzetes bejelentkezés s

Háry János Mesefesztivál

Háry János Mesefesztivál Iőpont: 2017 máj 27. 10:00
Háry János Mesefesztivál Szekszárd, Szent István tér Gyermeknap, 2017. május 27-28. PROGRAM Meseszínpad 2017. május 27. szombat   10:00 – Megnyitó, köszöntőt mond Ács Rezső Szekszárd MJV polgármestere 10:05 – Egyszervolt Mesezenekar – Mulatság Meseországban 10:45 – I. számú Óvoda – Csukás István: Sün Balázs 11:00 – Vaga Banda – Vásári forgatag – gólyalábas előadás 11:45 – Wosinsky Mór Megyei Múzeum vármegyeházi dráma-játékos csoportja – Bolondos királyság 12:30 – József Iskolaközpont- Kormos István: Vackor iskolába megy című  verses mese, Tolvaj Marcsi című  mesedarab 13:00 – Kis mesemondók bemutatkozása 14:00 – A szóló szőlő, csengő barack, mosolygó alma (Magyar Népmese Színház) 15:00 – Szekszárdi Dienes Valéria Ál