<< >>

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Strandok
Marcali strand PDF Nyomtatás E-mail

Marcali strandA Városi Fürdő és Szabadidőközpont a város északi részén 80.000 m2-es épített parkban található. A fürdőben 50 m-es versenysportmedence, tanmedence, gyermekpancsoló, termál - és gyógymedence van. A fedett uszoda 25m -es 4 pályás, a fedettrészben is található: tanmedence és thermál vizes medence. A gyógyvízzel eredményesen kezelhetők a reumatikus, az idegrendszeri és a nőgyógyászati panaszok.

A sportolást és szabadidő eltöltést 4 db teniszpálya, 2 db strandkézilabda és strandröplabda-pálya, valamint kosárlabda pálya szolgálja. A gyermekjátszótér a nagyméretű homokozókon kívül 18 féle épített játékelemmel van felszerelve. Az 50.000 m2-es park a kocogáson, meditáláson túlmenően remek regenerálódási lehetőséget biztosít. A városban a turisták kiszolgálását 4 szálloda, több vendéglő és számtalan magánszállás biztosítja.

Forrás: www.balaton.hu

 
Alsóörsi strand PDF Nyomtatás E-mail

Alsóörsi strandA Balaton északi partjának legkedveltebb strandja, közel 4 ha területű, 300 m kiépített, burkolt partszakasszal rendelkezik. A környezet, az esztétikus megjelenés, az ápolt pázsit, a megfelelő mennyiségű árnyékot adó fa, a kellemes, biztonságos meder, amelyet évente feltöltenek homokkal, és a színvonalas szolgáltatások, mind hozzájárultak népszerűségéhez.

A strand különlegességeinek egyike a pergola, amelynek kellemesen hűvös árnyékában játékokkal, foglalkozásokkal várják a vendégeket. A strandfürdő előtt, mintegy 500 autót és 100 kerékpárt befogadó parkoló került kialakításra. Itt, és a település más részein is ingyen lehet parkolni. Sok strand közül kiemelkedik az alsóörsi fürdő azzal is, hogy mozgáskorlátozottak számára minden szolgáltatása megközelíthető és igénybe vehető; mint a strandon található vizesblokk, zuhanyzóval, öltözővel és mellékhelyiséggel, illetve a szabadtéri zuhanyzók.

Nyaranta a strandon egészségügyi szolgálat is van, a vízimentők munkáját pedig egy megfigyelőtorony segíti. A strand területén több olyan vendéglátó és kereskedelmi egység található, melyeket mind belülről, mind a strand északi oldala előtt húzódó sétányról meg lehet közelíteni.

 
Siófok-Sóstói strand PDF Nyomtatás E-mail

Sóstói strandSóstó központi vendéglátó és szórakoztató egysége a sóstói strandfürdő, a Family Beach.
Számos sport és szórakozási lehetőség biztosít élményekben gazdag, gondtalan kikapcsolódást a család minden tagjának. Az aktívan pihenőket röplabda-, lábtengó pálya, illetve ping-pong asztal, a kisgyermekeket pedig óriáscsúszda, játszótér, homokozó, légvár és mini gokart pálya várja.

A közel 1 hektáron elterülő Family Beach 2003-ban elnyerte a német ADAC minősítést, melyet a Balaton legtisztább és legszebb strandjának ítélnek oda. A vezetőség azóta minden erejével a színvonal megtartásán fáradozik.

Nyitvatartás:
8 órától 18 óráig: teljes ár
16 órától 18 óráig: félár

Forrás: www.balaton.hu

 
Ábrahámhegyi strand PDF Nyomtatás E-mail

Ábrahámhegyi strandAz Ábrahámhegyet hajdan kettéosztó Burnót-patak a Káli-medence kapujában, a malom-völgyben éri el a falut, és torkollik a strand szomszédságában a Balatonba. Az északi part talán legszebb és legjobb adottságú strandját hozta létre, ugyanis a Burnót-patak apró homokszemcsés hordaléka homokfövenyt alakított ki a strand területén.

A 90-es évek elején teljesen felújították a strand bejáratát, vizesblokkjait, valamint bővítették a területet, hogy a labdajátékok ne zavarják a napozni és pihenni vágyókat.

A 2006-os esztendőben további felújításokra került sor. Több napozó rész került kialakításra, teljesen megújult a térburkolat, vizesblokk és az új füvesítéssel megszépült a strand.

A strand területe 1.1 hektár, befogadó képessége 1060 fő. A strand előtt 200 gépkocsit befogadó fizető parkoló található. Ábrahámhegyi strand évente június 1. napjától - augusztus 31. napjáig üzemel. Parkolás ingyenes!

 
Zánkai strand PDF Nyomtatás E-mail

Zánkai strandA zánkai községi strand két bejárattal rendelkező füves szolgáltató komplexum. A strandon belül több fejlesztés eredményére-mára megújult a járda. Az öltözőkabin sor, a mosdók, így bátran ajánlhatjuk valamennyi idelátogató számára. Nyitás: 2010.05.29-én zárás augusztus 31-én.A szezonban néhány újdonsággal várják az idelátogatókat: értékmegőrzők és vízi játékok.

Programok:Kézműves foglalkozások, Zánkai Halásznapok és Borhetek, mint kiemelt rendezvények.

A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum mintegy 209 hektáros területen a Balaton felvidék természeti és történelmi értékekben gazdag festői környezetében fekszik, kedvelt turisztikai célpontok gyűrűjében, mint a Káli-medence, a Művészetek Völgye, Tihany, Badacsony.

Zánka területi adottságainál fogva saját, hosszú balatoni partszakasszal rendelkezik, ahol nagyterületű, 12-13000 ember befogadására alkalmas szabadstrand és kikötő várja a strandolni, sportolni, hajózni, vitorlázni, pihenni vágyó vendégeit.

A vendéglátó egységekben közel 1000 ember tud naponta háromszor étkezni a központi éttermekben. Pizzéria, büfé, Kid's Burger, Fregatt Étterem, drink bár, és presszó is színesíti a zánkai vendéglátást.

 
Paskál Strandfürdő PDF Nyomtatás E-mail

Paskál StrandfürdőA zuglói Paskál Strand Budapest legfiatalabb standfürdője, 1989-ben épült. Létesítését az 1965-ben végzett, 1735 m mélységű kútfúrás tette lehetővé, melyből akkor 1000 liter/perc hozamú, 70 °C-os víz tört elő. Korszerű vízszűrő-forgató-berendezéssel felszerelt gyermek- és úszómedencéje a kulturált, sportpályákkal is rendelkező, parkosított környezet kellemes pihenést biztosít.

Információ:

1141 Budapest, Egressy út 178/f.

Telefon: 252-6944

A kicsik védelme érdekében minden gyermekmedence felett részleges árnyékoló található.

További információk és elérhetőségeink:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.budapestgyogyfurdoi.hu

 
Gyenesdiási strandok PDF Nyomtatás E-mail

Gyenesdiási strandokGyenesdiás, a Nyugat-Balaton aktív és családbarát üdülőfaluja

Gyenesdiás egy kedves kis Balaton parti település Keszthelytől 2, Hévíztől 7 km-re. A nagyközség a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő települése, turisták által kedvelt családbarát
üdülőfalu. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik: északról a Keszthelyi-hegység békés lankái határolják, délről a Balaton hullámai mossák.

Vízparti örömök Gyenesdiáson 2 családbarát strand várja a fürdeni vágyókat. A Diási Játékstrand a balatontipp.hu online szavazásán 2014-ben 4. alkalommal nyerte el a Balaton régió legjobb strandjának járó címet. A környék egyik legszebb és legaktívabb strandján számos nagyszerű program és szolgáltatás várja a vendégeket:

  • gyerkőcöknek: játszótér, egy ingyenes csúszás az óriáscsúszdán az Élményparkban, természetes gyerekpancsoló árnyékolóval mediterrán hangulatban, animátorok szervezésében játékos programok, sportversenyek, mini diszkó, továbbá baba-mama szoba;
  • sportos strandolóknak: strandröplabda-, strandfoci-, streetballpályák, asztalitenisz, tengó, szabadtéri sakk, malom és egyéb játékok; a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya, fejelő kapuk, vízikosár, és -röplabda, vízi aerobic – sportversenyek animátoraink szervezésében;
  • pihenni vágyóknak: napozóstég, tágas napozófelület, melyet árnyas fák öveznek;
  • szórakoztatásról, információszolgáltatásról, programajánlatokról a Strandrádió gondoskodik;
  • biztonság: ingyenes értékmegőrző szekrények állnak rendelkezésre. Testi épségünkre a vízimentők, illetve mentőorvos figyel, de elsősegélynyújtó pont is működik;
  • továbbá: sportszerkölcsönző, ingyenes internet, kedvezményes családi jegy, színvonalas éttermek, büfék, valamint ingyenes, részben árnyékos autóparkoló áll rendelkezésre.
 
Keszthelyi strandok PDF Nyomtatás E-mail

Keszthelyi strandokKözvetlen a városközpont alatt, a hajóállomástól délnyugati irányban található fürdő hosszan elnyúlik a Balaton-partján.A strandon a korábbi években mederkotrást és visszahomokozást végeztek. Ezzel iszap, kagyló és hínármentes vizet biztosítottak a fürdőzni vágyóknak. Ezzel egy időben a strand hátsó területén egy a Balatont formázó feszített víztükrű, vízforgatós nyitott strandmedencét alakítottak ki.

A Keszthelyi Városüzemeltető Kft. kezelésébe a város 3 strandja tartozik: úgy mint a Helikon, Városi és a Libás strand. A strandok minőségét 2009-ban a bíráló bizottság Kékhullám zászlóval ismerte el.Nyitva tartás
Városi strand 2010. évben május 01. - szeptember 15. között tart nyitva.Helikon és Városi strand 2010. évben június 15. - augusztus 20. között tart nyitva.

A fürdők napi nyitva tartása. 8.30-19.00 óráig tart. 19 órától 04.00 óráig sétányként üzemel.

 
Örvényesi Vadkacsa szabadstrand PDF Nyomtatás E-mail

Örvényesi Vadkacsa szabadstrandSzép fekvésű és csendes, ahova nem kell belépődíjat fizetni. A vízimalmáról és a templom melletti finom vizű forrásáról ismert községnek kellemes strandja van. A 71-es főúton a falun áthaladva tábla jelzi az elágazást a központtól mintegy egy kilométere lévő fürdő felé. A nem túlságosan nagy, családiasnak mondható strand ingyenesen fogadja a vendégeket.

A terület jelentős részét fák borítják, de van bőven napozásra alkalmas hely is. A meder a helyiek szerint nem köves, kellemesen kemény talajú. Tavalyi látogatásunkkor a fű, a part, az épületek gondozottak voltak.

A strandon többféle sportolási lehetőség kínálkozik, a strandröplabda pálya, focipálya, kosárlabdapalánk mellett vízilabda kapuk is vannak.Általában május elsejétől folyamatosan nyitva tart a Vadkacsa étterem büfé része. Június közepétől minden nap késő estig nyitva lesz a kocsma, ahol az italok mellett csocsó asztallal, tévé-kivetítővel várják a vendégeket. Július elején működésbe lép a konyha is, ahol főtt ételek, levesek, főzelékek, frissensültek készülnek majd.

 
Dagály Strandfürdő és Uszoda PDF Nyomtatás E-mail

Dagály Strandfürdő és Uszoda1948-as megnyitásakor a Duna medre alatt lelt, és korábban a Duna vizébe elfolyó termál vizeket hasznosították. Mióta 1970-ben a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett. Széles körű gyógy szolgáltatásai mellett többféle kényeztető masszázst is kínálnak.  10 darab medencéje között vannak termál medencék, gyermek medencék, élménymedencék, uszoda, gőzkamra, szauna is egyaránt. Az élmény medence számos kényeztetést - pl. sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók - nyújt a felfrissülni vágyóknak.

A kicsik védelme érdekében minden gyermekmedence felett részleges árnyékoló található.

Információ:

1138 Budapest, Népfürdő u. 36.

Telefon: 452-4556

 
Balatonlelle Napfény Strand PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Barnabás   
2016. június 24. péntek, 06:55

Balatonlelle Napfény StrandA Napfény strand a város központjához tartozó partszakaszon, a hajóállomástól keleti irányban található. A strand egyik szenzációja a 2006-ban kialakított homokos partszakasz, mely igazi tengerparti hangulatot idéz. A sekély, lassan mélyülő vízben a legkisebbek is biztonságban fürdőzhetnek. A selymes homok a homokvárépítők paradicsoma lett. A strandhoz homokos lábtenisz és strandröplabda pálya is tartozik.

A strand különlegessége egy élményfürdő, amelyben három medence, egy óriás hullámcsúszda és egy szauna-ház működik. A felnőttek számára két medence lett kialakítva. Egyik a 10×25 m-es úszómedence, mely oldalfalában építették a víz alatti világítás lámpatesteit. Az úszómedence változó vízmélységű 1,20 m-ről 1,60 m-re mélyül. A medence hosszanti oldalán kialakításra került 3 db pezsgető vizes napozóágy, valamint a medencefenéken 2 db légbefúvásos pezsgőfürdő.

STRANDI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELI DÍJAI
      

Felnőtt: 600 Ft

Gyermek: 300 Ft

(3-14 év)

Módosítás dátuma: 2016. június 24. péntek, 07:03
 
Balatongyöröki strand PDF Nyomtatás E-mail

Balatongyöröki strandBalatongyörökön a községi strand 2010. június 01-én nyílik meg hivatalosan. A  nyitást megelőzően a Pünkösdi Szezonnyitó alkalmával "kezdődik" a szezon, ezt követően a strand szolgáltatásai már igénybe vehetők, de június 1-ig nem szednek belépőjegyet - ez, amolyan szezon eleji kedvezmény az idelátogatók számára.

Az idei évben a strand szennyvíz hálózatának egy részén történt fejlesztés, valamint kiépül egy 90 m hosszú lidós, fövenyes strandrész, melyet a strandolók, főleg a kisgyermekek kedvelnek. Az árak tekintetében a tavalyi évhez viszonyítva nem történt változás.

A strandon szezonnyitó rendezvény, rendszeres gyermek animáció, zenés estek várhatóak, a strand közvetlen szomszédságában a Borfesztivál, Bordalfesztivál, Tűzoltónap, Nemzeti Hét kerül megrendezésre. Balatongyörökön bizakodnak,hogy az idei év kedvező lesz számunkra, a fejlesztések hatására a látogatók elégedettek lesznek a szolgáltatásokkal és visszatérnek a településre és a strandra.

Forrás: www.balaton.hu

 
Pünkösdfürdői Strand PDF Nyomtatás E-mail

Pünkösdfürdői StrandKútjából 1914-ben Pünkösd napján tört fel a víz. Ez alapján kapta a nevét a strand. A Duna-parti strandfürdő 1935-ben létesült Hajós Alfréd tervei alapján. Hatalmas fákkal teli parkjában kellemes a pihenés. A rózsalugasok övezte medencék között élménymedence és csúszdás gyermekmedence is van. A szolgáltatások körét 25 fős szaunával bővítették.

A kicsik védelme érdekében minden gyermekmedence felett részleges árnyékoló található.

Információ:

1039 Budapest, Királyok útja 272.

Telefon: 388 6665

 
Tapolcai strand PDF Nyomtatás E-mail

Tapolcai strandA Balatontól 12 km-re a róla elnevezett medencében fekszik. A város nevét adó meleg források közelében már az újkőkorban település jött létre. A szláv eredetű Topulcha szó magyarul hévizet jelent.

A Közép-Európában egyedülálló látványosság, a Tavasbarlang, a város szívében található. 1903-ben kútásás során fedezték fel, majd tíz évvel később a látogatók előtt is megnyitották. A karsztvíz által kialakított háromszintű barlangrendszer alsó termeit és a felső járatok egy részét 19 Celsius-fokos víz borítja.

Ezt a mintegy 300 méteres szakaszt csónakkal lehet körbejárni. A változó mélységű, tiszta vízben jól láthatók az alsó termekbe vezető lejáratok is. A barlang különleges klímájának gyógyhatását régóta ismerik.

A viszonylag állandó, 14-16 Celsius-fokos hőmérséklet, a közel 100%-os relatív páratartalom és a rendkívül tiszta levegő az allergiás, asztmás és egyéb légzőszervi megbetegedésben nyújt segítséget. Erre a célra egy másik ágat, az 1925-ben felfedezett Kórház-barlangot használják.

 
Fiumei szabad strand - balatonboglár PDF Nyomtatás E-mail

A három strand közül a legkisebb. Kellemes, csendes környezetben tölthetjük el az időt a Balaton partján. Szolgáltatások közül megtalálható: öltözőkabinok, játszótér és vízi labda és kosárpálya.

Forrás: www.balaton.hu

 
Balatonszemesi strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonszemesi strandAz 1750 lakosú Balatonszemes a Balaton felé lejtő domb oldalára épült. A településen termálfürdő beruházás indul. A szemesi 37,6 °C-os termálvíz összetétele és hőfoka alapján prevenciós, gyógyászati és rehabilitációs célokra egyaránt alkalmas. A fürdőélet fejlődéséhez hozzájárul az is, hogy ebben az évben már egy teljesen felújított strand és élményfürdő várja a Balaton partján a vendégeket. Balatonszemes vitorláskikötője is újjászületett. A 2007-ben átadott új létesítmény 345 vitorláshajót tud fogadni. A kikötőhöz kemping is tartozik.

Balatonszemes Élményfürdő a Berzsenyi úti szabad strandon található, attól elkülönítve.
A Gyermekbarát élményfürdő, melegített vízzel, különleges szórakozási lehetőségekkel, uszoda fürdőmesteri felügyelettel. Gyermekmedence, melynél szintén biztosítunk fürdőmesteri felügyeletet. Különleges esti programok, előzetes meghirdetés alapján..

Korszerű beléptető rendszer, bérlet vásárlása esetén a kötelező két órás belépő megvásárlás nélkül, Ön perceket is eltölthet a fürdőben. Kapható 10-20-25-30 órás bérlet is, mely vonalkódos beléptető és a ténylegesen eltöltött időt méri. Gyermekeknek, csoportoknak kedvezmény!

 
Balatonakarattyai fizetős strand PDF Nyomtatás E-mail

Balatonakarattyai fizetős strandA 3870 lakosú  Balatonakarattyán több, mint 5000 hétvégi ház és nyaraló hatalmas, 12 km hosszan elnyúló rendezett, parkos, virágos üdülőtelepet alkot. A strandon árnyas fák és tágas játszóterek,a sekély vízben a gyerekek biztonsággal játszhatnak,az úszásra alkalmas mélyvíz gyorsan elérhető.

A település területén négy strand található A LIDÓ illetve a GUMIRÁDLI strand szabad strand (belépő nélküli viszont az őrzött gépjárművekért díjat kell fizetni) . A strandok június elsejével nyitottak. Az első számú fizetős strand, az 2000 főt befogadó és körülbelül 20.000m² területű a Bezerédj strand.Megközelíthető Pest felől a Bercsényi lejárón, majd a Koppány soron Kenese felé haladva.Pénztár nyitva tartás:7 és 19 óra között.Parkolni a 60 férőhelyes ingyenes parkolóban lehet.

Szolgáltatások:
- játszótér homokozóval
- öltöző kabinok, értékmegörzők 300Ft/nap
- vízimentő szolgálat
- sportpályák (lábtenisz, röplabda pálya)
- és plusz szolgáltatás a strand mellett üzemelő gyeremekmegörző
- sportszerkölcsönzés (vízitrambulin)
- strandcikkek

Forrás: www.balaton.hu

 
Fonyódi strandok PDF Nyomtatás E-mail

Fonyódi strandokFonyód strandjai gondozottak, családias jellegűek. A víz mélysége kisgyermekek fürdőzésére, valamint úszásra egyaránt alkalmas. A partszakasz bővelkedik a szabad és az ingyenesen használható, korábban fizetős strandokban. A város 11 kitűnően kiépített fürdőhellyel büszkélkedhet, melyek területe megközelíti a 90.000 négyzetmétert.

SÁNDORTELEPI SZABAD STRAND

A Vigadó téren 8.900 m2 zöldfelület, szabad strand, büfével, értékmegőrzővel, kölcsönzővel, óriáscsúszdával, játszótérrel, strandröplabda, tollaslabda, kosárlabda és strandfoci pályákkal. A vízmélység kisgyermekek fürdésére is alkalmas. Akadálymentes fürdőhely.A vízben fejelő kapuk, és kosárlabda állvány szolgálja a mozogni vágyőkat.

A fürdőhely felújítása ez tavaly fejeződött be. Ennek eredményeképp, Fonyód központi strandja a legelegánsabb és legkomfortosabb fürdőhely lett városunkban.2006 évben kék zászlóval kitüntetett, és a virágos Balatonért mozgalomban kiválő minősítését elért fürdőhely.

 
Badacsonytomaj városi strand PDF Nyomtatás E-mail

Badacsonytomaj városi strandA 71-es út déli oldalán, annak közvetlen szomszédságában 10.000m² füves és homokos part, sok-sok árnyat adó fa fogadja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. Szépen parkosított, családbarát környezet.

A szezont egy új beléptető rendszer kialakításával, ingyenes értékmegőrzőkkel, új öltözőszekrényekkel és a vízi játékok skálájának bővítésével várják.

Szolgáltatások:
- vízimentő szolgálat
- sportszerkölcsönzés, vízi sport eszközkölcsönzés
- sportpályák (asztaltenisz, strandfoci, strandröplabda)
- vízi sportpálya (röplabda, kosárlabda)
- játszótér
- értékmegőrző

Programok: A Badacsonytomaji strandtól 100méterre található a Rendezvény tér, ahol lezajlanak az események, így közvetlenül nem érinti a strandot. Minden évben,így idén is lesz Mozdulj Balaton,rengeteg sportolási lehetőséget kínálva.

Forrás: www.balaton.hu

 
Révfülöpi strand PDF Nyomtatás E-mail

Révfülöpi strandRévfülöpön a Balaton és a 71. sz. út közötti részen találhatóak a közparkok, kikötő, a szórakozóhelyek többsége, valamint a Szigeti strandfürdő és a Császtai strand.Nyitva : május 31 - szeptember 07.

Újdonságok a strandokon: SZIGETI strand: új padok, szeméttartók, kerékpártárolók, szabadtéri kondigép.
CSÁSZTAI strand: kicserélték a bólyákat és az irányító táblákat, Ezen a strandon lesz az Életmentő Pont defibrillátor készülékkel.

A Szigeti strand a település központjában, a vasútállomástól kb. 400 méterre, a labdarugó pálya melletti ápolt zöldterületen helyezkedik el. A strandfürdőt a múlt század elején a Fürdőegyesület építtette ki. A domborzatában változatosan tagolt, árnyéktartó facsoportokkal, parti homokos lídós részekkel tarkított területe elsősorban a nyugdíjas a kisgyermekes családok körében örvend nagy népszerűségnek. Ehhez hozzájárul, hogy a természetes fürdő vize fokozatosan mélyül, talaja homokos.

Az önkormányzat Krizsán András tervei alapján 1999 évben új fogadóépületet, kabinsort épített, a kiszolgáló létesítmények szolgáltató egységek, déli oldalról nyitott belső térrel harmonikusan illeszkednek a balatoni környezetbe.A strandfürdőn játszótér, korszerűen felszerelt vizesblokkok, kölcsönző üzemel. Esténként a Kertmoziban filmvetítésekkel várjuk a mozgóképek szerelmeseit.A belépőjegyek ára minimálisan emelkedett.

 
Vadása-tó Hegyhátszentjakab PDF Nyomtatás E-mail

Vadasa-tó HegyhátszentjakabHegyhátszentjakab település határában van a Vadása-tó, melyet 1968-ban kezdtek kialakítani, zömmel társadalmi munkában. 4 hektár területen, csodálatosan szép környezetben, a hasonnevű patak vizének felduzzasztásával keletkezett.

Elnevezése onnét ered, hogy a környéken sok volt a róka, ezek lyukakat ástak a patak mentén, így lett vad-ásta, Vadása-patak, illetve tó. Vize kristálytiszta, a tavat 12 forrás táplálja. A tó kialakulása a 20. század elejére tehető, de az 1920-as évek után teljesen elhanyagolták a területet. 1968. február 6-án délután 3 órakor a falu klubjában az Őrség múltjáról, jelenéről és jövőjéről folyt beszélgetésen az idős emberek vetették fel, hogy egykoron a Sigray grófnak volt a Vadása-patak völgyében egy tava, ahová néha külföldi vendégeket is hozott. A beszélgetés elindította a helyi lakosság összefogását és megkezdődött az elhanyagolt tó rendbetétele. Azóta is a Vadása tó az Őrség egyik, ha nem a legismertebb üdülőövezete.

 
Balatonfenyvesi strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonfenyvesi strandokBalatonfenyves Község Önkormányzatának kezelésében és üzemeltetésében 5 szabad strand van, melyek közül a legnagyobb 1008 m hosszú a Központi strand. A strandok név szerint a következők: Balatonfenyves-alsói strand, Központi strand, Pozsonyi strand, Csalogány strand, István utcai strand. A strandok 2010-ben 06. 15-én nyitnak, szolgáltatások ingyenesek. (fürdés, sportpályák, játszóterek, parkolás, illemhelyhasználat díjtalan)

Az idei évre tervezik a központi strand nyugati felén lévő csatorna melletti területen egy 500 m benyúlású hajókikötő építése, gyermeklidó építése, partvédőmű felújítása, forgalomtechnikai fejlesztés- kiépített parkolók létrehozása, szociális épület, fürdő napkollektorral történő melegvíz-ellátó rendszer építése, gyermekpelenkázó építése, kb 200 kerékpárnak elegendő fedett és nem fedett tárolók kiépítése.

 
Hévízi Gyógytó PDF Nyomtatás E-mail

Hévizi gyógytóA Hévízi tó 60,5 hektáros természetvédelmi területen fekszik, melyből 4,44 hektár a tó felszíne. A tavat körülvevő lápok törvényileg védettek. Fokozottan védett a forrásbarlang és a tó.

A Hévízi tó mint geológiai ritkaság:
Ellentétben a világ többi melegvizes tavával, melyek általában vulkanikus eredetű agyag- vagy sziklatalajban nyugszanak, a hévízi tőzegmedrű forrástó.

Forrásbarlang:
Az 1975-ben felfedezett, nagyméretű barlangban több hideg- és melegvizes forrás karsztvize keveredik össze egymással. Innen a kevert gyógyvíz egy szűk folyosón halad tovább, majd egyenletes, 38,5 °C-os hőmérsékleten jut a forrásbarlangból a gyógytóba. A forrásbarlang helyzeténél fogva csak szigorú előírások betartásával, a kezelő és az illetékes természetvédelmi hatóság engedélyével, a barlangi merülés szabályainak betartásával látogatható.

 
Szigligeti strand PDF Nyomtatás E-mail

Szigligeti strandSzigligeti strand nyitás napja június 18. (péntek). 2010-ben a strandot új kerítéssel tették esztétikusabbá és biztonságosabbá, a gyermekek részére kijelölt kisvíz terjedelmét bővítették, új szabadtéri öltözőket készítettek, valamint a vízben való játékok lehetőségét bővítették: kosárlabda palánk, kapuk kihelyezésével.

Az 1800főt befogadó füves és homokos strand szolgáltatásai között megtalálhatók: értékmegőrzők, ugrálóvár, vízi sportszerkölcsönzés, napozóágy bérlés, wellnes szolgáltatás: pedikűr, manikűr és masszázs. A strandon 4 sportpálya vehető igénybe:röplabda, kosárlabda, tollas és strandfoci mérkőzésekhez. Egyéb szolgáltatók: dohány és újságárus, butikok.

Gépjárművek számára a stranddal határos ingatlanon 400 db. gépkocsit befogadó parkoló van kialakítva. Ezen túl a Soponyai út jobb oldalán 200 db., időszakos parkolóban 300 db. gépjármű parkolására van lehetőség. Kerékpárokat a strand területén erre a célra kialakított helyen lehet tárolni. A parkolás minden területen ingyenes.

2010-ben is terveznek programokat, de azok pontos dátuma még egyeztetés alatt van.
A belépőjegyek ára az idei évben kis mértékben emelkedett, mivel 2006 óta nem volt árváltozás a strandon.

Forrás: www.balaton.hu

 
Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda PDF Nyomtatás E-mail

Csillaghegyi Strandfürdő és UszodaA Csillaghegyi Strandfürdő már az 1800-as évek második felétől működött; ez a főváros legrégebbi strandja. Az 1800-as években az itt felszínre törő források vize egy téglafalú medencébe folyt, az elfolyó vize pedig malmot hajtott. Ebből később alakították ki a mai fürdő elődjét. A strandfürdő a hegyoldalban lépcsőzetesen épült.  Az ősparkos környezetben 3 medence és egy szauna található. Sátortető alatt télen is üzemel a 33 méteres úszómedence, és a szauna. Az úszó medence vizét 25-26 oC-ra fűtik. Aroma relax masszázs is igénybe vehető.

A kicsik védelme érdekében minden gyermekmedence felett részleges árnyékoló található.

Információ:

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.

Telefon: 250 1533

 
Vonyarcvashegyi strand PDF Nyomtatás E-mail

Vonyarcvashegyi strandA fürdőzők igazi zarándokhelye Vonyarcvashegy. Az elmúlt 15 év alatt megvalósított folyamatos fejlesztés eredményeképpen mintegy 7 hektár területen zöldfelülettel, kiépített stranddal rendelkezik. Homokos partszakaszával, gyermekmedencéjével, EU komfortos játékaival a gyermekek és felnőttek körében egyaránt közkedvelt. A legkisebbeknek igazi örömet okoz a játszóház, ahol animátorok várják őket, a nagyobbak óriáscsúszdán, strandröplabda és strandkézilabda pályán próbálhatják ki magukat.

A Lido strandon Strand- és szezonnyitó ünnepségnek lehettünk tanúi május 29-én. Szórakoztató műsorokból álló délután, a szezon indításának jelképeként, melynek zárása egy zenés parti este volt. A vidám hangulatról a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, az Eötvös Károly Általános és Művészeti Iskola mazsorett- és néptánc csoportja, valamint a Sümegcsehi Kukorica Hagyományőrző Együttes műsora gondoskodott.

Forrás: www.balaton.hu

 
Bercsényi strand - Balatonakarattya PDF Nyomtatás E-mail

A fizetős strandok közül a legnagyobb: 22.000m² területen 2000 vendég fér el kényelmesen, az árnyas, rendezett vízparttal rendelkező strandon. Naponta 8 és 19 óra között tart nyitva, pénztárzárás után szabad strandként működik.
A strandon belül is és kívül is, több vendéglátó és kereskedelmi egység található. Több éve Strandinformációs szolgálat is működik, mely az időjárásról, helyi programokról tájékoztatja a strandolókat. Parkolni a stranddal szemben lehet ingyen, ahol körülbelül 700 autónak van hely.

Szolgáltatások:
- 2 db játszótér
- öltöző kabinok, értékmegörzők
- vízimentő szolgálat
- sportpályák (2 db lábtenisz pálya, röplabda pálya,sakk,strandfoci)
- sportszerkölcsönzés (vízitrambulin, vízibicikli,kajak stb.)
- strandcikkek, napozóágy bérlés 500Ft/nap

Forrás: www.balaton.hu

 
Balatonföldvári strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonföldvári strandokBalatonföldvár 3 km hosszan kiépített ingyenes strandokkal nyújtja a déli part minden előnyét - meneteles mélyülés, finom föveny -, melyek a kisgyermekes családok számára a biztonságos nyaralást ígérik. Strandok: Nyugati strand, Keleti strand ill. a kikötőnél található strandolási lehetőség (nem kiépített strand). Mind egytől-egyig szabad strand. Nyitás május 15-én zárás augusztus 31-én.

A Keleti-strandon (Somogyi B. u.) étterem, büfék, sportszerkölcsönző, óriáscsúszda, strandröplabda-pálya, játszótér, nagy füves napozófelület, melyet árnyas fák öveznek.A strand animátora különböző sportversenyeket, - bajnokságokat szervez az amatőr sport kedvelői részére, a gyermekeket pedig játékos, kreatív foglalkozások várják.Plusz szörfözési és vitorlázási lehetség a strandon.

 
Balatonudvari strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonudvari strandokA helyi Fürdő Egyesület 1926-30 között önerőből építette meg a strandot, és ezzel megindította a község vendégforgalmát. A községhatár nyugati része és a Balaton szögében cserkészotthon és üdülőtelep létesült, Szent Antal telep néven, amely 1945 után a Kiliántelep, 1990-ben a Fövenyes nevet kapta.

Balatonudvari településen két strand található, egy fizető és egy szabad strand, melyek a környék kedvelt strandoló helyei közé tartoznak. Mindkét strandon hangulatos kisvendéglők, vízisportszer kölcsönzők, játszóterek találhatók. A strandok megfelelő infrastruktúra ellátottsággal rendelkeznek (mosdó, WC, öltöző, zuhanyzó helyiségek), melyeket évről évre fejlesztünk, és új szolgáltatásokkal is kedveskedünk az ide látogatóknak, mint pl. a vízi röplabda pálya.

 
Gyenesi Lidóstrand PDF Nyomtatás E-mail

Lidóstrand GyenesdiásA Gyenesi Lidóstrand a község kisebb fövenyes partú strandja. Kisgyermekes családok kedvelt fürdőhelye, akik a nyugalmat, a családias hangulatot keresik. Az aktív időtöltést kedvelő vendégeket strandfoci és strandröplabda pályák várják, a gyerekek pedig önfeledten ugrálhatnak a Vízi vidámparkban vagy homokozhatnak a part közelében lévő nagyhomokozóban. Ingyenes autóparkoló, gyerekhinták és kisebb büfék szolgálják az ideérkezők kényelmét.

 
Lidó strand - Balatonakarattya PDF Nyomtatás E-mail

A viszonylag keskeny, de hosszan elnyúló területen egyaránt bőven találunk napos és árnyékos részeket. A partot végig hatalmas kövekből kiépített partvédőmű zárja. A vizet lépcsőkön közelíthetjük meg. Az öltözéshez kis fabódékat állítottak fel, a gyerekeknek homokozót, hintát, mászókát alakítottak ki. 915 fő befogadóképességű Lidó strandra kutyát nem szabad bevinni. A parkolási díjat szedő pénztár naponta 8-18 óráig működik, 18-22 óráig az autók, motorok ingyen parkolhatnak a strandon, de 22 órakor el kell hagyni velük a területet. A területen fürdőzők mellett pecázni is lehet.

Forrás: www.balaton.hu

 
Sziget szabad strand - Balatonboglár PDF Nyomtatás E-mail

a Vasas utca végén található. Kicsi, családias hangulatot áraszt. Mérsékelt árakkal. Itt sem hiányozhat a játszótér, és a vízibicikli sem – csúszdás, autós és strand kajak csupa szórakozás. Vízilabda, ping-pong és egy kosárlabda pálya is található a strandon.

Forrás: www.balaton.hu

 
Gumirádli (kutyás) strand - Balatonakarattya PDF Nyomtatás E-mail

Körülbelül 250 főt befogadó, 670m²-es partszakasz télen-nyáron várja a vendégeket. A strand jelentős részét lombosfák borítják, itt a pázsit kicsit gyengébb az árnyék miatt. A part mellett futó betonpadka és a füves rész között néhány méteres sávban kipusztult a fű - valószínűleg a sűrűn kicsapó hullámok miatt.
A strand medrét a lépcsők környékén süppedő iszap borítja, de a parttól kicsit távolabb már kemény, egyenletes a talaj. Parkolni a strandon belül lehetséges 500,-/nap áron. A vendégeket egy büfé és fagyizó szolgálja ki. Gyerekek számára játszótér található, és természetesen vízimentő szolgálat.

Forrás: www.balaton.hu

 
Balatonlellei strandok PDF Nyomtatás E-mail

A Balatonlellei Napfény strand homokos partja egyedülálló a Balaton parti települései között. Balatonlelle minden évben tartogat valami új szenzációt vendégei számára! Nálunk kényelmesen és biztonságosan pihenhet kisgyermekeivel együtt! Befogadóképessége 2411fő, a területe pedig több, mint 2ha.

A strand igazi különlegessége egy élményfürdő, amelyben jelenleg három medence, egy óriás hullámcsúszda és egy szauna-ház működik. A felnőttek számára két medence lett kialakítva. Egyik a 10x25 m-es úszómedence, mely oldalfalában építették a víz alatti világítás lámpatesteit. Az úszómedence változó vízmélységű 1,20 m-ről 1,60 m-re mélyül. A medence hosszanti oldalán kialakításra került 3 db pezsgető vizes napozóágy, valamint a medencefenéken 2 db légbefúvásos pezsgőfürdő.

A medence vízfelülete 281,75 m2 a vízforgató 394,45 m3. A medencék körül megfelelő számú lábmosó van, hogy a vízbe csak minimális szennyeződés kerülhessen. A medencék mellett található a gépház tetején napozóteraszt alakítottak ki, innen indul az élménymedencébe érkező 4-es hullámcsúszda is. A felnőtt élménymedence egy 8-as alakot formál, aminek egyik gyűrűjében a sodrófolyosó kapott helyet. A sodrófolyosónak van egy barlangszerű része, amely a csúszdákat tartó boltozat megépítésével alakul ki, és újabb élményt nyújt. A 8-as alak másik gyűrűjének belső felén egy masszázsfalat helyeztek el és egy szigeten négy fajta nyakzuhany működik. A víz állandó pezsgését a padlóba épített légbefúvók biztosítják.

 
Balatonedericsi strand PDF Nyomtatás E-mail

Balatonederics Strand

A balatonedericsi strand 2004-ben épült ki, 2,2 ha területű. Ingyenes parkolója 300-350 autó befogadására képes. Az árnyas, fás strand területén füves és lido partszakasz is található. A strandról 200 méterre kezdődik a kerékpárút.

Szolgáltatások:
- vízibicikli kölcsönzés
- strandröplabda pálya, füves futballpálya
- vízi játszóelemek
- játszótér

A strand az idei évben is részt vesz a „Mozdulj Balaton!” strandi szabadidősport rendezvény sorozatban, melyről bővebb információ a www.mozduljbalaton.hu oldalon található.

Látnivalók a településen:

- Afrika múzeum (www.afrikamuzeum.hu)

- Csodabogyós barlang (www.csodabogyos.hu)

Nyitva tartási idő: hétfőtől vasárnapig 9-18 óráig

Belépőjegyek:

 
Pálkövei strand PDF Nyomtatás E-mail

Pálkövei strandPálköve állandó lakosainak száma 100 alatti, de nyáron turisták százai keresik fel a Balaton-part ezen, talán egyik utolsó érintetlen "természeti csodáját".Pálkövei strand Balatonrendes közvetlen szomszédságában található - A település közvetlen a vízparton helyezkedik el, alig 200 méterre Balatonredestől. Pálköve domboldalából ered a Rákóczi-forrás. A forrás közelében található a strandfürdő, mellette emlékkiállítás tekinthető meg amely eredetileg Bajcsy-Zsilinszky Endre (politikus) 1937-ben épített nyaralója. A közelben működött a balatonrendesi kőbánya rakodó kikötője ahonnan a kitűnő permi homokkövet vasúton és hajón is szálították. A kirándulni vágyók segítségéül szolgál a Káli-medencéig vezető sárga jelű útvonal.

A Kővágóörs Község Önkormányzatához tartozó Pálkövei Strand előtt, vagy a strand bejáratától keleti irányban a Balaton utcából balra nyílik egy nagyobb parkoló a bolt után. Ha egyik helyen sem férnénk el, a közeli utcákban tehetjük le az autót. A parkolás ingyenes.

Nyitva: június 01 - szeptember 13. között,a pénztár naponta 8-18 óráig - a pénztár zárása után ingyenesen használható, este 10 óráig a büfék is üzemelnek.

Forrás: www.balaton.hu

 
Balatonszepezdi strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonszepezdi strandokBalatonszepezd 420 lakosú egykori kis halászfalu, a part menti dombokra épült, erdők és hegyek veszik körül. Az önkormányzat három strandot üzemeltet: Központi strand, Ifjúsági strand és a Víriuszi strand, mindhárom strand június elején nyitott.

Központi strand ingyenes parkolóval rendelkezik. Játszótér és vízibickli szolgáltatás is elérhető,míg a sportot kedvelők a röplabda pályát használhatják. Minden évben Mozdulj Balaton programsorozat, melynek keretében szombatonként sportolásra hívják a fürdőzőket. Két büfé és két étterem is működik a strandon. Pénztár nyitva tartása: 9.00 – 18.00 óráig.

Víriuszi strand megközelítése a Vénusz Kemping és Központi strand között a 71-es főútról egy lépcsősoron lehetséges. Gyerekeknek játszótér homokozóval, öltözőkabinok és egy büfé kínálatával találkozhatunk a strandon. Füves terület fákkal tarkított, melyek a napos órákban elegendő árnyas részt ad. Pénztár nyitva tartása: 9.00 – 18.00 óráig.

 
Délegyházi strand PDF Nyomtatás E-mail

Délegyházi strandA délegyházi tavak legnagyobb ingyenes strandja Budapesttől 27 km-re, a IV. tónál, a Nomád parton található. A tiszta, igényesen karbantartott parttal szemben lakatlan szigetek várják a látogatókat.

Délegyházi strand Szolgáltatások:
Napos- és árnyékos helyek
Ingyenesen használható stégek
Ugrótorony
Strandröplabda pálya
Csónak, szörf, vizibicikli, elektromos UFO bérlés
Büfék, éttermek, játékgépek
Időszakos rendezvények

 
Badacsonyi strand PDF Nyomtatás E-mail

Badacsonyi strandBadacsonyi strand  a 71-es út déli oldalán, annak közvetlen szomszédságában 14 000 m2 füves part, sok-sok árnyat adó fa fogadja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. Szépen parkosított, családbarát környezet.

A szezont egy új beléptető rendszer kialakításával, ingyenes értékmegőrzőkkel, új öltözőszekrényekkel és a vízi játékok skálájának bővítésével várják.

Szolgáltatások gazdag választéka:
- vízimentő szolgálat
- sportszerkölcsönzés, vízi sport eszközkölcsönzés
- sportpályák (asztaltenisz, strandfoci, strandröplabda)
- vízi sportpálya (röplabda, kosárlabda)
- játszótér
- értékmegőrző

Programok: Minden évben,így idén is lesz Mozdulj Balaton,rengeteg sportolási lehetőséget kínálva.

Forrás: www.balaton.hu

 
Balatonfűzfői strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonfűzfői strandokA 14 000 m2 alapterületű Fövenyfürdő az északi part egyik legszebb strandja: 270 méteres partszakasszal és homokozott vízmederrel rendelkezik. Parkosított, virágos környezet, a gyerekek szempontjából rendkívül előnyös, fokozatosan mélyülő víz, családias légkör, 25 jól felszerelt kereskedelmi és vendéglátóhely és sok egyéb szolgáltatás (hideg-meleg folyóvíz, ingyenes ruhamegőrzés, óriási vizicsúzda, sportolási lehetőségek) teszi még kellemesebbé az üdülést. 2011-es szezonra viszont egy teljesen új, a mai kor igényeinek megfelelő komplexum várja a vendégeket.

Optimális befogadóképesség: 1 200 fő
Éves átlagos vendégforgalom: 135 500 fő

Forrás: www.balaton.hu

 
Szabadvízű strand Kisköre PDF Nyomtatás E-mail

Kisköre strandKisköre fő vonzerejét a Tisza-tó közelsége, annak jobb partján kialakított Szabadvizű Strand adja, amely a környék egyik legjobban kiépített fürdőhelye.

Egyedülálló sajátossága, hogy a strand itt van legközelebb a folyó medréhez, így a nyári hőségben szinte a Tiszában lubickolhat a hűsölni vágyó látogató. Itt az aktívabb pihenést előnyben részesítők is megtalálhatják számításukat. Többek között csúszda, motorcsónak, banán, gömbi, kajak-kenu, jetski, úszás, strandfoci pálya és szabadtéri mozi szerepel az ajánlatok között.

Több vendéglátóhely gondoskodik a test táplálásáról és minden hét végén lehet válogatni az itt szervezett rendezvényekből.

 
Balatonvilágosi strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonvilágosi strandokA település neve hivatalosan Balatonvilágos, mely magában foglalja Balatonaligát is. A hetvenes években nagyarányú telekkialakítások folytán a község jelentős fejlődésnek indult, főleg nyaralóingatlanokat értékesítettek. A rendszerváltást követően nyitott lett a jelenlegi Club Aliga területe, ezzel kulturált, jól ellátott strandterület és hajókikötő került a közösség használatába. A Balaton medre itt homokos, a vízminőség kiváló, vízmélysége sekély, több száz méteren biztonságosan élvezhetik a vizet az úszni nem tudók is.

Club Aliga strandja a Balaton egyik legnépszerűbb strandja. A strandunk megnyitásáig üdülőközpontunk területén csak saját felelősségre lehet fürdeni a Balatonban.

Partszakasz sokak szerint a Balaton legszebb strandja, amely páratlan adottságai miatt a Balatonhoz érkező vendégek egyik legkedveltebb célpontja.A 2008-as évben a strandlátogatók közel 50 nevezés között a 7. legjobb strandnak választották a Club Aliga partját a Balatonon.

 
Szántódi strand PDF Nyomtatás E-mail

Szántódi strandSzántód a lassan mélyülő, ezüsthomokos part kiváló fürdőhelyet kínál fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt, kisgyermekes családok számára is biztonságos balatoni nyaralást tesz lehetővé.
Szántód teljes partszakaszán ingyenes a strandolás.

Füves szabad strand található a Rigó utcában,fövenystrand várja a vendégeket a Juhász Gyula utcában, de minden vízparti utca végén megmártózhatnak a fürdőzni vágyók.

Forrás: www.balaton.hu

 
Balatonakali strand PDF Nyomtatás E-mail

 

Kékhullám Zászlóval minősített fürdőhely
8243 Balatonakali Strand út
üzemeltető: Balatonakali Község Önkormányzata
strandgondnok: Lampérth Zoltánné, Ibolya
tel: 06-20/395-6498

Az árnyas fákkal övezett strand 1500 vendég befogadására alkalmas. (26800 nm) A strand parkolója 142 gépkocsi részére biztosít ingyenes parkolási lehetőséget.

Balatonakali strand

Nyitva tartás 2014-ben:

május 31-től június 14-ig naponta 8.00-18.00 óráig

június 15-től augusztus 24-ig naponta 8.00-19.00 óráig

 
Palatinus Strandfürdő PDF Nyomtatás E-mail

Palatinus StrandfürdőTermészetvédelmi területen, a Margitszigeten található a 11 medencés strandfürdő. A medencéket a sziget termálforrásai táplálják, az idei szezonra megújult a termálmedence is. A strand egyik legnépszerűbb attrakciója a hullámmedence. Az élménymedence nyakzuhannyal, pezsgőztetővel és sodrófolyosóval várja a vendégeket, valamint megújult 5 pályás csúszdával és gyermekmedencével. A parkban a futball-, a stand-röplabda- vagy a lábtenisz pálya kínál további sportolási lehetőséget.

A kicsik védelme érdekében minden gyermekmedence felett részleges árnyékoló található.

Információ:

1138 Budapest, Margitsziget

Telefon: 340-4505

 
Akasztói strand PDF Nyomtatás E-mail

Akasztói strandA fürdőtó vízminőségét biológiai módszerrel tartják tisztán. Napágyak, napernyők igény szerint rendelkezésre állnak. A strand területén egy nagyméretű, térköves padozatú pezsgőfürdő is üzemel, amelynek vize a szezonban állandóan 36-37°C. A fürdőtó partján tusoló, a strandépületben öltözők találhatók, zárt szekrényekkel, mosdókkal, tusolókkal, illetve büfé is üzemel.

Télen a 0,5 méteresre leengedett tóvíz, tükörsima jéggé fagyva biztonságos, kitűnő lehetőség a korcsolyázás szerelmeseinek.

A 2008 tavaszán kibővített, megnagyobbított Rendezvényépület kitűnően alkalmas vállalati rendezvények, családi, baráti összejövetelek, esküvők teljes, zártkörű lebonyolítására is.

 
Balatonőszödi strand PDF Nyomtatás E-mail

Balatonöszödi strandAz 560 állandó lakosú település Balatonszárszó és Balatonszemes között terül el, az M7-es autópályáról közvetlen lecsatlakozással megközelíthető. Közel 2 km-es Balaton-parti sávval rendelkezik. A déli parton egyedülálló fás-ligetes nyolc hektáron elterülő szabad strand főként a csendes kikapcsolódásra vágyók és a nagycsaládosok körében népszerű. A part menti, közvilágítással is ellátott sétány a település új, üde, hangulatos színfoltja.

Balatonőszödi strand, más néven Ligetes ingyenesen látogatható. Szerény kínálattal várja a fürdeni,pihenni vágyókat: Vízibicikli kölcsönzés, sportpályák: víziröplabda, ping-pong, vízikosárlabda, füves röplabda, strandfoci és kosárlabda pálya. Büfé és egy játszótér is a látogatók rendelkezésére áll.

Strand nyitva tartás: 0-24 óráig

Lehetőség nyílik az éjszakai fürdőzésre is, ugyanis a part kivan világítva.

Belépődíjak

a strand ingyenesen használható!!

Forrás: www.balaton.hu

 
Balatonmáriafürdői strandok PDF Nyomtatás E-mail
Balatonmáriafürdői strandokKözponti fizető-strand A gróf Széchényi Imre tér 1. alatt található, mintegy húszezer négyzetméteres zöldterülettel rendelkező, hivatalosan több mint kétezer fő befogadására alkalmas strand kedvelt helye a környéken élőknek, nyaralóknak. A fürdőhöz kapcsolódó tómeder nem iszapos, hínármentes. A belépéskori vízmélység 60-70 centiméter, fokozatosan mélyülő.

A strandon vizimentő és elsősegélyhely működik, a biztonságot fokozza a viharjelző rendszer strandon működő egysége. A vízminőség a legutóbbi vizsgálatok szerint kiváló. A strandon jelenleg zajlik az értékmegőrző széfek kiépítése, így rövidesen már ezeket is használhatják a vendégek.

A strandon felállított szabadtéri színpadon hétvégeken különböző zenekarok térzenét adnak a délutáni órákban. Évente a Máriai Napok, a nemzetközi fúvószenekari fesztivál, két évenként a Nemzetek Fesztiváljának helyszíne.A strand minőségét a bírálók 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban is kékhullám zászlóval ismerték el.

 
Római Strandfürdő PDF Nyomtatás E-mail

Római StrandfürdőAz elnevezés nem véletlen, hiszen a fürdő az egykori Aquincum területén található. A rómaiak már ismerték és szent helyként tisztelték az itteni források környékét. A strand területén egy szentély alapfalait tárták fel. Mátyás király korából pedig egy kórház létesítéséről szólnak a krónikák. A mai strandon három korszerűsített medence van; az élménymedencében csúszdák, nyakzuhany, pezsgőztető működik, de szauna vagy a gőzkamra is található. Míg a drótszamárral érkezőket kerékpártárolók, a gyerekeket új játszótér várja az idei szezonban.

A kicsik védelme érdekében minden gyermekmedence felett részleges árnyékoló található.

Információ:

1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 2.

Telefon: 388-9740

 
Siófoki strandok PDF Nyomtatás E-mail

Siófoki strandokSIÓFOK - ARANYPARTI SZABADSTRAND

Szabadi-Fürdőteleptől majdnem Siófok közepéig húzódik az Aranyparti szabadstrand. A hossza 3,5-4 kilométer. A szélessége 20-30 méter a villák, szállodák és a Balaton között. Ettől csak a belvároshoz legközelebb eső, a Szent István sétány előtti rész tér el, ami egy mólóval védett öböl. Ez különösen a kisgyermekes családoknak lehet nagyon jó hely a sekély víz és a területet félig elfoglaló homokos plázs miatt, ahol napozni és homokozni egyaránt jól lehet.
A strand innen - a Tátra utcától - kezdve nyílegyenesen tart északkeleti irányba. A Tömörkény utcáig - mintegy 2 kilométer hosszan - széles, kőböl rakott járda húzódik a part mellett, a többi rész gondozott pázsit, többnyire nagyobb fákkal. A Tömörkény utca után a járda megszűnik, a teljes parti sávot fű borítja. Ezt csak a Csúszda utcánál tarkítja ismét egy járdaszakasz.

A strandot kisebb közökön, utcákon keresztül lehet megközelíteni a Beszédes Józse sétányról illetve a Szent László utcából. Az ilyen "bejáratoknál" általában illemhely, több büfé, vizibicikli kölcsönző és más szolgáltatás is működik. A szabadstrand egyes részei jelentősen eltérnek egymástól. Mivel maga a hely alapvetően végig ugyanolyan, valószínűleg a vendégkör összetétele és a szolgáltatások határozzák meg egy-egy rész arculatát. A várhatóan többször ide járóknak ezért azt javasoljuk, hogy először fedezzék fel az egészet egy sétával, aztán válasszák ki a legjobban tetsző részt, társaságot.

A keleti széléhez közel, a Szent László utcát a vízzel összekötő Csúszda utcánál találjuk a csúszdát. A közelében több büfé, étterem, koktélbár működik. Akik a hangos zenét és egyáltalán a nagy hangzavart szeretik, itt különösen jól érezhetik majd magukat. Itt működik a zártpályás vizisí is. Ezt a részt önállóan mutatjuk be Szabadstrand a pesti vonathoz néven, hogy ezzel könnyítsük meg a 300 méternél többet gyalogolni nem akaró, de ingyen fürödni és utazni szeretők választását.

SIÓFOK - EZÜSTPART - SZABADSTRAND

 
Ajkai strand PDF Nyomtatás E-mail

Ajkai strandAjkán, a 8-as számú főútról könnyen megközelíthető, a Balatontól 40 km-re, a Bakony varázslatos erdőségei között fekvő településünkön található Kristályfürdő. A Városliget csodás zöldjében, 4 hektáron elterülő, megújult, izgalmas, vízi elemekben gazdag, élményfürdő, kemping, valamint fedett uszoda várja a pihenni vágyókat.

1700 négyzetméternyi vízfelület, hat medence, ugrótorony, óriáscsúszdák, pezsgõágyak, sodrófolyosó és más élményelemek a teljesen felújított Ajkai strandon!

Az élményfürdő 6 medencével és 1700 m2 vízfelülettel különböző élményelemekkel és szolgáltatásokkal biztosítja a legjobb kikapcsolódást.

Nyitva tartás
Uszoda: egész évben 12 - 20 óráig

Élményfürdő: május 30. és augusztus 31. között 08 - 20 óráig
(Az élményelemek 10 - 19 óráig működnek)

 
Balatonkenesei strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonkenesei strandokBalatonkenese és a közigazgatásilag hozzá tartozó Balatonakarattya a magyar tenger északkeleti kapuja.A magas partfal pereméről széles panoráma nyílik a tó keleti medencéjére. A több mint 5000 hétvégi ház és nyaraló hatalmas, 12 km hosszan elnyúló rendezett, parkos, virágos üdülőtelepet alkot.

A településen két strand található,a Vak Bottyán strand fizetős, míg az Alsóréti strand ingyenes. A fő strand, közel 30.000m2 füves területe a 71-es számú főúthoz közel található. Mind a vasútállomás, mind a buszmegálló 500m-re van. Kerékpárút helyben, míg a legközelebbi kikötő 400m-re található. Befogadóképessége: 3500fő. A parkolás a strand bejáratával szemben, a körülbelül 100férőhelyes parkolóban díjmentesen történhet. Ebben az évben június 01-től augusztus 31-ig tart nyitva a strand, naponta 8-19óráig.A nyári szezonban a „hagyományosnak” mondható rendezvények mellett új programok is várják mind a kulturális, mind pedig az aktív turizmust kedvelő vendégeket.

A Vak Bottyán strand  településhez méltó, szép arculattal várja vendégeit, minden igényt kielégítő épületével és színvonalas pihenő területtel. Ez a hangulatos, vendégbarát partszakasz igazi élményt nyújt a hozzánk érkező vendégeknek. A gyermekeknek kedvezve egy modern, négytornyú játékvár épül, a stand területén, ami láttán minden felnőtt joggal irigykedhet majd a felszabadultan játszó gyermekekre.

 
Tihanyi strandok PDF Nyomtatás E-mail

Tihanyi strandokA Tihanyi-félsziget partvonalából a természeteshez leginkább hasonló állapotban a délnyugat oldal, különösen a Gurbicza alatti résztõl a révig terjedõ szakasz maradt meg. Sajkodnál és a Bozsai-öbölben a part ma is természetes állapotát õrzi. A tihanyi táj szépségében három tó játszik fontos szerepet: a Balaton, a Külsõ-tó és a Belsõ-tó.

A Gödrösi és a Somosi strand INGYENES! A rövid partszakaszokon vízimentő szolgálat és egyéb vízi sporteszköz bérlési lehetőség található. Parkolni az út túloldalán, szemben a szabad stranddal lehet,amely fizetős: autó- 700,-/nap, 140,-/óra , busz- 1300,-/nap és 390,-/óra.

Tihany fizetős strandjait bérlők üzemeltetik, ezek a Hajóállomás strand, Sajkodi strand és a Tihany Center strand.
Hajóállomás strand,más néven Napsugár Beach a Tihanyi kikötő szomszédságában található, nyitás június 1-én várható. A strandon füves és homokos partrész összesen 3800-4000m² tesz ki. Befogadóképessége: 750fő
Szolgáltatások: játszótér, trambulin,vízi sportszerkölcsönzés, büfé, fagyizó, füves sportpálya, vízimentő szolgálat. Emellett található vízi röp- és kosárlabda pálya is.

 
Platán szabad strand - Balatonboglár PDF Nyomtatás E-mail

Balatonboglár strandBalatonbogláron a tó - mint a déli parton mindenütt - sekély, könnyen melegszik, talaja bársonyos, homokos. Az elmúlt évtizedek környezetromboló beton partvédő műveit elsőként Balatonboglár oldotta fövenyes partszakasszal, két strandján is visszaállítva a természetes állapotot, és így a biológiai öntisztulásnak immáron semmi akadálya.

A siker osztatlan és mérhető, aki látta és tapasztalta: visszatér, a kisgyermekes családok ezt keresik, ezt várják, hogy gondtalan és balesetmentes legyen a strandolásuk. Balatonbogláron három strand ismert: a Platán strand, a Sziget strand és a Fiumei strand. Mindhárom szabad strand és a parkolás is ingyenes.

Platán szabad strand
: Hatalmas füves területen a strandolás mellet több szórakozási lehetőség is áll a fürdővendégek részére. Játszótér a gyerekeknek, komfortos öltözőkabinok, napozóágy bérlés, és rengeteg sportolási lehetőség: vízben és a füves területen egyaránt - vízi kosár, vízi röplabda, vízilabda, ping-pong és röplabda, strandfoci és kosárlabda pályák és nem utolsó sorban minigolf. További szolgáltatások: hennafestés, strandcikkes, souvenir, fedett parkoló.

Forrás: www.balaton.hu

 
Diási Játékstrand PDF Nyomtatás E-mail

Gyenesdiás strandDiási Játékstrandot 2010-ben és 2011-ben is a régió legjobb strandjának ítélték a balatontipp.hu online szavazásán. A strand kínálata, szolgáltatásai:

  • kicsiknek: játszótér, egy ingyenes csúszás óriáscsúszdán a Diási Élményparkban, természetes gyerekpancsoló, a lelkes animátorok szervezésében játékos programok, sportversenyek, mini diszkó, stb.;
  • sportos strandolóinknak: strandröplabda-pályák lelátóval és éjszakai világítással, strandfoci-, streetballpályák, asztalitenisz, tengó, szabadtéri sakk, malom és egyéb játékok, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya, fejelő kapuk, vízikosár és röplabda, vízi aerobic – sportversenyek animátoraink szervezésében;
  • pihenni vágyóknak: napozóstég, tágas napozófelület, melyet árnyas fák öveznek; szórakoztatásról, információszolgáltatásról, programajánlatokról pedig a Strandrádió gondoskodik;
 
Zamárdi strand PDF Nyomtatás E-mail

Zamárdi strandZamárdi a Balaton déli partjának egyik legszebb, családias üdülőhelye, a 10 km-es partszakaszán több ingyenesen használható, kisebb-nagyobb strand található vizesblokkokkal, öltözőkabinokkal, vendéglátóhelyekkel, játszóterekkel, kölcsönzőkkel.

Közülük is ki kell emelni, a köznyelvben csak “nagystrandként” emlegetett, 3 km hosszú, egybefüggő, füves, árnyas szabadstrandot, amely csodálatos panorámával tekint a Tihanyi- félszigetre. Június végétől augusztus végéig a strandolók biztonságát Bácskai utcai központtal ingyenes elsősegélyt nyújtópont és vízimentő-szolgálat felügyeli. A strand az elmúlt években kiérdemelte a kiváló vízminőséget igazoló kék zászlót. Itt található a csónakok, vitorlások fogadására alkalmas kikötő is.

A Balaton felé futó utcák végénél kisebb strandok várják a vendégeket, amelyek közül ki kell emelni a Jegenye és az Orgona teret, illetve a Táncsics utcát.

A strandolás és a parkolás Zamárdi egész területén ingyenes!

Zamárdi strandAz aktív üdülést kedvelők különböző sportolási lehetőségek közül választhatnak: szörfözés, csónakázás, vízibicikli, horgászat, strandröplabda, tenisz, futball, gokart, minigolf, kerékpározás, vízicsúszda, vízi trambulin stb.

A strandok a helyet adnak egyes rendezvényeknek is. Július közepétől hétvégeken, hetente változó helyszínen játszóház szórakoztatja a gyermekeket. A Bácskai utcai strand a központja a Balatoni Játszadalomnak, az augusztus 20-i tűzijátéknak és az esti utcabáloknak (kedd, péntek, szombat 19-23h). A Kossuth utcai szakaszon rendezik meg strandröplabda kupát.

A gondozott gyep, a szép panoráma, a jó szolgáltatások, a kirándulási, helyi túrázási lehetőségek, az érdekes látnivalók mind a pihenést, regenerálódást, feltöltődést hivatottak szolgálni.

 
Káptalanfüredi strand PDF Nyomtatás E-mail

Káptalanfüredi strandKáptalanfüred Balatonalmádi város településrésze. Létrejöttét a balatoni turizmus és fürdőkultúra fejlődésének, nevét pedig a veszprémi káptalannak köszönheti. A káptalan Alsóörs területéhez tartozó, Balatonalmádival szomszédos erdőbirtokait az 1930-as években nyaralótelep kialakítása céljából parcellázták. A városrész fái tölgyek, fenyők, cserjék alatt sokszáz nyaralóház, üdülő húzódik meg.

A Balatonalmádi nyugati részén található strand megszépült külsővel, új gyermekjátszótérrel, homokozó öböllel, standröplabda-pályával, napozóterasszal, kispályás focipályával és színvonalas szolgáltatásokkal várja kedves vendégeit – a Káptalanfüredi nagy Strand. A csendes családias környezet biztosítja a nyugodt pihenést, kikapcsolódást. Az almádi önkormányzati strandokon a Balaton Kártyával rendelkezők 10 % kedvezményt vehetnek igénybe a belépőjegyek és -bérletek árából. A parkolás ingyenes! Nyitva tartás: 8.30-19.00.

 
Csopaki strandok PDF Nyomtatás E-mail

Csopaki strand

Családbarát és Intelligens strand! Mindkét minősítésnek megfelel a Balaton egyik legszebb és legkedveltebb strandja, az új fejlesztésekkel bővülő csopaki strand. A csopaki strandon 530 m-es hosszúságban homokos, biztonságos, fürdésre kijelölt vízfelület fogadja a strandolni vágyókat. A parton 15 000 m2 zöldterület, gyermekek részére jól felszerelt játszóterek, kabinok, hideg-melegvizes zuhanyzók, valamint a sportolni vágyók részére strandröplabda pálya és egyéb sportolási lehetőségek állnak rendelkezésére.

A strand előtti közel 1000 férőhelyes parkoló ingyenes. A strandon belül éttermek, élelmiszerbolt, újságos, óriáscsúszda és több más kiszolgáló egység áll a vendégek rendelkezésére.
A kialakított homokföveny kisgyermekes családoknak ideális.

Díjtalan szolgáltatásaink:
- ingyenes parkolási lehetőség
- horgászstég
- animációs programok
- elsősegélynyújtás, vízimentő-szolgálat
- közös öltözők
- hidegvizes szabadtéri zuhanyzók
- WC használat.

Strandunk május végétől augusztus végéig fizető strand. Belépőjegyet a pénztári órákban 07.00 - 19.00 -ig kell váltani a rendelkezésre álló 3 pénztárunknál. 16.00 órától kedvezményt biztosítunk. Strandbelépők és szolgáltatások árának kiegyenlítésére bankkártyát és SZÉP kártyát elfogadunk. A strand Balaton Best Card elfogadóhely.
Nyitvatartási idő után szabadstrandként működik!

 
Balatonfüredi strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonfüredi strandokBalatonfüreden 2 közforgalmú balatoni strand van,amelyet a Probiort Zrt. üzemeltet.
A Kisfaludy strand: Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja Balatonfüred keleti részén található. Tágas, ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó, de igényes pihenést keresőket. Ingyenesen látogatható élménymedencékkel, sportpályákkal, főszezonban sportversenyekkel, neves művészeket felvonultató szórakoztató rendezvényeivel kiváló lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódást igénylő vendégeknek. 2010. június 5-től a Kisfaludy Strand ingyenesen látogatható, nyitás várhatóan június 12-én, ezt követően a strand üzemszerűen működik.

A strand a szezonra teljes mértékben átépült a szezonon kívüli időszakban. Új díszburkolatú közlekedők, sétányok, Koloska patakon átívelő gyaloghíd, patakmeder rehabilitáció készültek. A fű helyett a strand teljes területén egyenletes pázsit pihenő felület került kialakításra, új kerti bútorzattal, új bejárati és kiszolgáló épületek, beltéri öltözők, zuhanyzók, kültéri értékesítési pontok, öltözők, zuhanyzók, wi-fi valósultak meg.

A kedvezmények továbbra is igénybevehetők: délutáni kedvezmény (50%), Ifjúsági csoport (gyermekjegy ár alkalmazása), fogyatékossággal élők kedvezménye (50%), nagycsaládos kedvezmény.

 
Balatonalmádi strand PDF Nyomtatás E-mail

Balatonalmádi strandA fürdőzés, a napozás szerelmesei három városi strandra mehetnek, de a vízparti szállodáknak, kempingeknek, üdülőknek saját strandjuk is van. A városiak közül legnagyobb a Wesselényi strand, a széleskörű vendéglátás mellett vízi játszótereivel megannyi szórakozási és játéklehetőségével, programjaival paradicsomi hely gyerekeknek, családoknak egyaránt.

Balatonalmádi önkormányzati strandjai: Wesselényi Strand, Almádi Budatava Strand, Káptalanfüredi Strandok. Ünnepélyes megnyitót nem rendeznek, viszont június vége körül várható a Wesselényi strand felújított főépületének átadása, amely ünnepélyes keretek között fog történni.

Balatonalmádi és egyben az északi-part legnagyobb és legkedveltebb strandja, Wesselényi Strand - a sok vendéglátó egységgel, pihenési és sportolási lehetőséggel. Pénztárzárás után 23 óráig van lehetőség a strand területén sétálni, kikapcsolódni. 2007-ben új, EU-konform játszótér épült és belső sétánnyal gazdagodott a strand. A főbejárat előtt Hungarikum Fesztivál, Almádi Borfesztivál, Pálinka Napok várják a vendégeket esténként színes programokkal, finom italokkal és ételekkel. Az almádi önkormányzati strandokon a Balaton Kártyával rendelkezők 10 % kedvezményt vehetnek igénybe a belépőjegyek és -bérletek árából. A parkolás ingyenes!

 
Balatonberényi strand PDF Nyomtatás E-mail

Balatonberényi strandKözségünk idegenforgalma a XX. század elejétől követhető nyomon. A fokozatosan növekvő látogatottság miatt szükségessé vált, hogy egyre bővülő szolgáltatásokat és megfelelő környezetet találjanak a minket felkereső hazai és külföldi vendégek. Községünk az utóbbi években sokat változott, fejlődött, így mára már a valamennyi közművel rendelkező községek közé tartozunk. A csatorna- és gázhálózat mellett kiépült a kábeltévé rendszer is, s a lakosok nagy többségénél a szélessávú internet hozzáférés is elérhető.

A fürdőzők, napozók számára a strandolási lehetőséget a községi textiles, valamint a déli parton egyedüli naturista strand biztosítja. A textiles strand,Községi strand területe 5346 m2, befogadóképessége 1000 fő. A strand gondozott, tiszta, s lassan mélyülő vize a kisgyermekes családok részére is ideális strandolási lehetőséget nyújt. A strand területén több melegkonyhás étterem, büfék és presszók biztosítják a vendégek kiszolgálását. Többek között gyermekmedence, vizibicikli- és csónakkölcsönzők, sportpályák állnak a strandolók rendelkezésére. A strand főépületében kozmetika, fodrászat, cukrászda valamint valutaváltó is működik. A községi strand június 1-jétől - augusztus 30-ig tart nyitva.

 
Balatonszárszói strandok PDF Nyomtatás E-mail

Balatonszárszói strandokBalatonszárszó szeretettel várja a csendes, családias környezetre, nyugodt pihenésre vágyó kedves vendégeket. Községünkben minden megtalálható, amely a szabadidő hasznos eltöltéséhez, a kikapcsolódáshoz szükséges. Kisgyermekes családoknak ajánljuk a központi strandon található, kibővített, sekély vizű gyermeköblöt, amely a Balaton déli partján egyedülálló. A központi strand szabadstrand, de nyitva tartással üzemel. Nyitás 2010.06.01. nyitva: naponta 9-től 21-ig

Balatonszárszó 5,7 km hosszú vízparttal rendelkezik. A víz lassan mélyülő, homokos, fövenyes, nem iszapos. A fürdőzés kellemes, gyógyító hatású.5-10 perces séta után érhetjük el a selymes vízben az 1,8 - 2 m-es vízmélységet, amelyben már úszni is lehet. A víz lágy, simogató. Ezt összetételének köszönheti. Magas a hidrogén-karbonát, magnézium, kalcium és szulfát tartalma. Enyhén lúgos kémhatású.

A község három szabad strandja:
- Mikszáth u. Strand - Központi Strand
- Móricz Zs. u. Strand
- Bendegúz téri Strand
fűvel borított, árnyas fákkal szegélyezett. A strandok ingyenesek. A központi strandon található egy sekély vizű, csodálatos természetes öböl, mely a kisgyermekek kedvence. A strand jól felszerelt, tiszta, gondozott:
- játszótér
- sportpályák (strandröplabda, foci, tenisz)
- csónak és vizibicikli kölcsönzés
- gyermekfürdő áll a vendégek rendelkezésére.
- kerékpártúrák
- horgászat
- strandcikkek
Az autóparkolás a község területén mindenhol ingyenes.

Ebben az évben készült el a Központi strand teljes felújítása. Az elmúlt évben a vizesblokk újult meg 4 új sportpályával, ez év májusában fejeződött be a gyermek-öböl megújulása. Ez a gyermekparadicsom egy természetes, homokos öböl, mely egyedülálló a Balaton déli partján.

A "Mozdulj Balaton" 4 parti pályán, ill. a vízben folyik. Hatalmas homokozó, játszótér és gyermekanimátor várja a gyerekeket. A szolgáltatásaink árai ( trezor, vízibicikli kölcsönző stb.) nem változtak. Ingyenes internet-használat ( 10 perc- alkalmanként )

- Móricz Zs. utcai strandon szintén "Mozdulj Balaton ", ( az elmúlt évben átadott strandkézilabdapálya )játszótér, hatalmas homokozó várja a vendégeket. Ebben az évben is e strand ad helyett a 2. Somogy megyei Strandkézilabda Gálának, mely 2010.06.26.-án kerül megrendezésre.

- Bendegúz téri strandunkon szintén játszótérrel, homokozóval várja vendégeinket.
Balatonszárszó egy paradicsom a kisgyermekes családok számára. Hisz kifejezetten gyermekprogramokkal várjuk minden év augusztusában a családosokat. ( Zenés Vers hete).

Forrás: www.balaton.hu

 


Facebook megosztás

Békamentés Farmoson

Békamentés Farmoson Iőpont: 2018 márc 01. 08:00
Március 1-31. Békamentés Farmoson Március 1-jén kezdetét veszi a békamentési időszak. A munka a békaterelő kerítések megépítésével indul, innentől kezdve pedig béka béka hátán, elkél minden segítő kéz Farmoson! A DINPI munkatársai minden érdeklődő számára lehetőséget biztosítanak, hogy bekapcsolódjanak hazánk egyik legsikeresebb közúti kétéltű-mentési akciójába. Kis szerencsével akár több ezer békával is találkozhatnak az igazán elszánt békabarátok. Az akción való részvételhez, csoportoknak és egyéni érdeklődőknek is, előzetes bejelentkezés szükséges! Csapadékos időben gumicsizma viselete ajánlott. Találkozás: reggelente 8 óra körül (hétvégén általában később), a program a farmosi vasúti megállóhelytől indul, ill. ugyanide érünk vissza, miután a K

Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban!

Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban! Iőpont: 2018 márc 02. 18:00
Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban! Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől fényvisszaverős az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok mit csinálnak az éj leple alatt? Ha igen, és nem félsz a sötétben, gyere el márciusban és áprilisban péntek esténként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – kicsit másképp.  A Budakeszi Vadaspark által minden évben megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során a látogatók szakvezető kíséretében nyerhetnek bepillantást a vadaspark záróra utáni életébe. A napnyugta után induló túrákon az éjszakai életmódot folytató állatok titkos és kalandos életét leshetik meg, akiknek azután kezdődik a napjuk, miután mi már nyugovór

Családi nap Királyréten – Tél vége? Tavasz kezdete?

Családi nap Királyréten – Tél vége? Tavasz kezdete? Iőpont: 2018 márc 03. 11:00
Március 3., szombat 11:00-13:00, 14:00-16:00 Családi nap Királyréten – Tél vége? Tavasz kezdete? A februári erdőben még a tél az úr vagy már kezdődik a tavasz? Ennek járunk utána rövid erdei sétánk keretében, családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és gyermekeik. A téli madáretető vendégeit is megfigyeljük. A meleg szobában elmerülünk a mikrovilágban – a bennünket körülvevő környezetet mikroszkópon át fürkésszük tovább. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt! Előzetes bejelentkezés szükséges! Lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig. Találkozás: 11:00 és 14:00, Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét, GPS: 47.89666, 18.97368) Túra hossza, időtartama: 2 km, 2 ór

Családi nap Királyréten – Tél vége? Tavasz kezdete?

Családi nap Királyréten – Tél vége? Tavasz kezdete? Iőpont: 2018 márc 03. 14:00
Március 3., szombat 11:00-13:00, 14:00-16:00 Családi nap Királyréten – Tél vége? Tavasz kezdete? A februári erdőben még a tél az úr vagy már kezdődik a tavasz? Ennek járunk utána rövid erdei sétánk keretében, családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és gyermekeik. A téli madáretető vendégeit is megfigyeljük. A meleg szobában elmerülünk a mikrovilágban – a bennünket körülvevő környezetet mikroszkópon át fürkésszük tovább. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt! Előzetes bejelentkezés szükséges! Lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig. Találkozás: 11:00 és 14:00, Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét, GPS: 47.89666, 18.97368) Túra hossza, időtartama: 2 km, 2 ór

Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban!

Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban! Iőpont: 2018 márc 09. 18:00
Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban! Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől fényvisszaverős az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok mit csinálnak az éj leple alatt? Ha igen, és nem félsz a sötétben, gyere el márciusban és áprilisban péntek esténként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – kicsit másképp.  A Budakeszi Vadaspark által minden évben megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során a látogatók szakvezető kíséretében nyerhetnek bepillantást a vadaspark záróra utáni életébe. A napnyugta után induló túrákon az éjszakai életmódot folytató állatok titkos és kalandos életét leshetik meg, akiknek azután kezdődik a napjuk, miután mi már nyugovór

VÁROSI ÜNNEPSÉG

Iőpont: 2018 márc 15. 14:00
Március 15. (csütörtök) 14.00 Fő tér, Balatoni Múzeum VÁROSI ÜNNEPSÉG az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján Ünnepi beszéd:dr. Hermann Róbert történész