<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Koncertek
Hirdetés

A legközelebbi koncertek

Rendezvénynaptár

« »
Hét Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
13 26 27 28 29 30 31 1
14 2 3 4 5 6 7 8
15 9 10 11 12 13 14 15
16 16 17 18 19 20 21 22
17 23 24 25 26 27 28 29
18 30 1 2 3 4 5 6

Alma Együttes

Alma Együttes

.....A családi koncert során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.

Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik......

A médiában is egyre népszerűbb zenekar manapság évi közel 350 teltházas koncertet ad művelődési házakban, óvodákban, iskolákban, fesztiválokon, road-showkon, céges rendezvényeken.

Web: www.almazenekar.hu

Tagok:

Buda Gábor /alapító/ gitár, ének, vokál

Maroevich Zsolt - brácsa

Szabó Tibor - szólógitár, bouzouki, tambura, ütősök

Székely Zoltán - furulya, kaval, tilinkó, szaxofon

 


 

Bóbita Zenekar

„A nevetés gyógyít!

Bóbita Zenekar

Ez már nem közhely, hanem bizonyított tény. A Bóbita Együttes vidám gyermekdalait hallgatva lehetőségünk nyílik nekünk szülőknek megtapasztalni azt a nagyszerű érzést, amit gyermekünk felhőtlen kacagása okoz. Ezt az élményt hozza el számunkra a Bóbita Együttes közkedvelt műsora.”
Koala Képességfejlesztő Gyermekmagazin

A Bóbita zenekar 1997-ben alakult azzal a hiányt pótló céllal, hogy vidám, játékos műsorával aktív programot kínáljon az óvodák és iskolák gyerekközönségének. Az együttes akusztikus műsorával folyamatosan jelen van a művelődési központok és fesztiválok színpadain. Az új műsor még több játékkal és színes történettel kíván maradandó élményt nyújtani. Az új, akusztikus hangszerelésnek köszönhetően a lendületes műsor hangulata egyszerre bensőséges és vidám; a játékok és dalok könnyen az előadás részévé varázsolják a gyerekeket. A zenekar a Százszorszép Dalfesztiválon - interaktív jellege miatt - elnyerte a “Legjobb produkció” díját. A fellépések sikerei pedig tovább erősítették azt a szándékot, hogy a koncertek középpontjában a gyerekek álljanak.

 


 

Buborék Együttes

Buborék Együttes

A zenekar tagjai  számára a játék és a móka lételem. Élő fellépéseiken a szülők és gyerekek együtt táncolnak, számolnak, vonatoznak és énekelnek. A közös játék alól senkinek sincs kibúvó!Saját szerzeményű gyermekdalaik nemcsak szórakoztatóak, hanem - ami igazi ritkaság a műfajban - zeneileg is magas színvonalúak. A zenekar szövegeivel gondolkodó kisemberekhez szól, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat. A Buborék együttes előadása kitekintés a világra a gyermekek szemével. Kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és szüleiknek, az egész családnak remek lehetőség, hogy belopják a mókát és a játékosságot mindennapjaikba! 
A saját szerzeményű, mókás és bohókás dalok, az olykor countryba csapó, lüktető muzsika és az előadók lankadatlan jókedve ezidáig 3 jó hangulatú, bájos és szórakoztató Cd-t eredményezett: 2008

Utazás, 2009 Hócsata és 2011 Zenébe Zárt Világ címmel.

www.buborekegyuttes.hu

 


 

Fábián ÉvaFábián Éva

Fábián Éva, a Neoton Família alapító tagja 1990. óta készít lemezeket gyerekeknek. Színpadra állított műsoraival, szép díszletekkel és jelmezekkel lép a közönség elé. Előadásai interaktívak, gyerekek bevonásával történnek, melyben a szereplők ajándékot kapnak. (CD, kazetta, plakátok, fényképek stb.) A színpadon állandó zenész barátaival (Schumeth István, Windisch László) szerepelnek, akik egyben Éva lemezeit is készítik.

Köztudott Éváról hogy minden évben több jótékonysági előadást tart szerte az országban. Éva, külőnböző fellépések alkalmából többek között járt az USA-ban, Jordániában, Egyesült Arab Emirátusokban. Több nemzetközi fesztiválon is részt vett, ahol számos díjat kapott. Az egyik közülük a FIDOF (Nemzetközi Fesztiválok Szervezete) fődíja. Ezen kívül több előadói és újságírói díj tulajdonosa.

 


 

Kolompos Együttes

Kolompos Együttes

Nevüket egy népi hangszertől – hangkeltő eszköztől - kölcsönözték, s mint kolomposok - hangadók arra törekednek, hogy zeneiségünkben túllépjék a népzenei előadásmód határait. Új felfogásban ismertessék meg közönségükkel a régi muzsikákat, dalokat, táncokat, népszokásokat. Céljuk mindig a szórakoztatás, az élményadás, és ennek érdekében tudatosan olyan elemeket alkalmaznak, melyekkel azok szívébe is be tudják lopni a hagyományaink szeretetét, akik eddig nem ismerték, vagy nem szerették a népzenét - legyenek azok kicsik, vagy nagyok…

 


 

MintaPinty Zenekar

MintaPinty Zenekar

2009–ben úgy bújtunk ki a tojásból, mint a pinty, hogy megénekeljük a világnak, milyen jó is közösen, szívvel-lélekkel zenélni és közben valami különlegeset, színvonalasat létrehozni, és mindezt átadni a számunkra legfontosabb és leghálásabb – ám egyben legkritikusabb – közönségnek, a gyerekeknek. 
MintaPinty zenekarunk egyéni ízzel és hangszereléssel adja elő saját szerzeményeit és mások -általunk nagyon kedvelt- már jól, vagy kevésbé ismert gyermekdalait, mindig kiegészítve műsorunkat csipetnyi színházzal, játékkal, tánccal és nagyon sok nevetéssel – nem félve tréfát csinálni akár magunkból is!

Szalay Zsófia – ének, zongora, tangóharmónika
Tóth Jázmin – ének, hegedű, fuvola
Földes Gábor – nagybőgő, basszusgitár
Hostyánszki György – gitár, ének
Rizik „RizsA” Attila – ütőhangszerek, gitár, ukulele, herfli, ének

 


 

Mono Manó Zenekar

Monó Manó Zenekar

A három Manó  már 1998 óta  alkot és dolgozik együtt a gyermekekért. A dalok szerzőjét (Vánkos Rita -szöveg –zene –hangszerelés) saját gyermekei, több mint húszéves óvodapedagógusi és óvodavezetői tapasztalatai ihlették az alkotásra.

Első CD-nk  1999-ben jelent meg "Szia" címmel. A dalok a természetről, állatokról, anya-gyermek kapcsolatról és további, a gyermekek érdeklődését, kíváncsiságát foglalkoztató témákról szólnak.

Második CD-nk 2007-ben jelent meg "Ünnepelj velünk!" címmel. A cím önmagáért beszél. A dalok a tél hangulatát idézik, a gyermekek és felnőttek számára is várva-várt Mikulást és karácsonyt teszik még varázslatosabbá.

Több mint 60 saját szerzeményből, alkalmanként óvodai dalokból is válogathatunk a gyermekek kedvére, a kalendárium minden jeles  alkalmához, eseményéhez, ünnepéhez kapcsolódó koncertprogram összeállításakor.

 


 

Palinta Társulat

Palinta Társulat

1998 óta több ezer gyermek- és családi koncert mai magyar költők megzenésített verseiből, garantált jó hangulat, önfeledt szórakozás, közben egy kis kultúra szedegetése – ez a Palinta.

Veres Andi zenéje, magával ragadó stílusa, gyönyörű hangja utaztat minket a kodályi hagyományokra épülő fülbemászó, saját  dallamvilága szárnyán.

Minden dal alkalmas a gyerekekkel közös éneklésre, többségük tartalmaz azonnal és könnyen énekelhető, az ovisok ill. kisiskolások életkorának megfelelő, vidám részeket. A kellékek – bábok és kishangszerek, mozgás – szintén a közös zene és játék együttes élményét nyújtják a gyerekeknek.

Néhány hely: Szünidödő, Palinta Klub, Coca-Cola Karácsonyi Karaván, Müpa, Gyereksziget, gyermekkórházak, játszóházak, szeretetotthonok, és persze rengeteg koncert.

 


 

Szotyola Zenekar

szotyola zenekarZenekarunk 2013-ban alakult azzal a szándékkal, hogy a verset, a csodát dalok formájában juttassa el a gyermekekhez és a gyermeklelkű felnőttekhez.
Dalaink legnagyobb részét a Napraforgó című könyv versei alapján készítettük. Innen is a név: Szotyola.
A könyv verseit egy fantasztikus szerzőtrió írta: Kósa Emese, Fehér Csaba és Tóth János.
Verseiket a mai kor hangzásának megfelelő hangszereléssel és dallamvilággal, interaktív módon visszük a színpadra.
Számos fesztiválon, falunapon, iskolában és óvodában, művelődési házban játszottunk már a kicsik és nagyok örömére.
A Nagykátán megrendezett járási Ki-Mit-Tudon két alkalommal indultunk, mindkétszer elsők lettünk és elnyertük a zsűri különdíját is.
Thököly Vajk: A katona című versével beírtuk magunkat a Rákosmenti hagyományőrző rendvédelmi napok történetébe, mert a szervezőknek annyira megtetszett a dal, hogy ez lett a rendezvény indulója.

Zenekarunk tagjai:
Cassidy Jampi Butch - dobok
Gyürki Ildi – hegedű, cselló
Kőrizs Tündi óvónéni – basszusgitár, alt- és szopránfurulya, ének
Móczár László-szólógitár
Zárda Norbert- zeneszerző, gitár, ének.

 


 

Tücsök Zenekar

tucsok-zenekar

"Tücsök Zenekar" Együttesünk 2009-ben alakult Szentesen Saját meséinket , interaktív módon közvetítjük a gyerekeknek. Repertoárunkon, illetve műsorainkban ismert magyar gyermekdalok ,népdalok és saját szerzemények szerepelnek! Zenekarunk tagjai pedagógusok, illetve zenészek, akik a zenei nevelés értékeit hitelesen tudják közvetíteni.

Hangszereink megszólaltatásával, bemutatásával a gyerekek ismeretei is bővülnek. Zenekarunk sok fellépéssel büszkélkedhet Magyarországon és külföldön egyaránt. Szívesen fellépünk óvodákban, kisiskolásoknak szervezett bérletes előadásokon, magán-, céges- vagy nyári szabadtéri kulturális rendezvényeken egyaránt. Kettő-, négy- illetve hattagú felállásban tudunk fellépéseket vállalni.

Zenekar tagjai: Janiga Lilla: mesélő, ének Mészáros Gábor: billentyűs hangszerek, ének. Bányik Boglárka : hegedű Labádi Krisztina : furulya, fuvola, piccolo

Forrás: http://tucsok.freewb.hu/rolunk/


 

Zabszalma Zenekar

Zabszalma Zenekar

Jópár esztendőnyi zenélés után, ősi ösztönként felszínre tört bennünk egy belső igény: saját művünk megalkotásának vágya. Dalokká fogant a múlt, majd egy

korong formájában öltött testet és dalolta égvilággá születését. Vele együtt egy csapat is megszületett; a Zabszalma zenekar. 2008 őszén, Zalaegerszegen alakult együttesünk a gyermekeket és családjukat szólítja meg sajátos, talán egyedi stílusban, Simkó Tibor verseinek zeneiségével. Csapatunk működése beváltotta a hozzá fűzött reményeket, s egy újabb családtaggal gyarapodtunk. "Kalandárium" címmel nemrég megjelent második lemezünkön az erdélyi költő, Kovács András Ferenc verseit zenésítettük meg, ugyancsak viágzenei gondolatokkal fűszerezve. Hat főt számláló együttesünk lehetősége az élő zenei műsor megszólaltatásának kiváltsága. Mesehősök helyett, a természet csodáit, a növények életét, az évszakok váltakozásával megújuló gyermeki világot kutatjuk. Fontosnak tartjuk a személyes találkozást közönségünkkel és szívesen teszünk eleget az egyre sűrűbb koncertfelkéréseknek.

Kanta Judit - ének
Nyakas Péter - gitár
Horváth Károly - furulya, brácsa, tekerő
Magyar Réka - hegedű, ének
Kozma Ádám - basszusgitár
Borsos Zoltán – ütőhangszerek

Koncertek a térképen

Az oldalon megjelenő programok időpont és tartalmi változásaiért a Manóprogram nem vállal felelősséget.

Facebook megosztás

BABAKONCERT

Iőpont: 2018 ápr 26. 10:30
BABAKONCERT KUPOLA Napjainkban egyre több kutatás foglalkozik gyermekeink korai zenei fejlesztésének hatásával. A magzat minden pillanatát áthatja édesanyja szívverésének lüktetése, járásának ritmusa. A gyermekek születésük után felismerik a még az anyaméhben hallott dallamokat, melyek megnyugtatják őket. A zenének, az éneklésnek, a ritmusnak meghatározó szerepe van a gyermekek személyiségfejlődésében. Az első életévekben történő zenei fejlesztés elősegíti a későbbi szabad zenei önkifejezést. Azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok a társaik, akiket kevés zene vett körül. A gyermekek zenei fejlesztése nemcsak zenei tehetségük kibontakoztatását szolgálja, hanem a két ag

Klárisok mesekoncert klub a Mesemúzeumban

Klárisok mesekoncert klub a Mesemúzeumban Iőpont: 2018 ápr 28. 11:00
Április 28., szombat 11 órától Klárisok mesekoncert klub a Mesemúzeumban Havi rendszerességgel jelentkező családi mesekoncert klubot indít a Klárisok zenekar. A Klárisok zenekar tagjai Korzenszky Klára – ének Buzás Attila – koboz, saz, csellótambura, basszprímtambura Eredics Dávid – szaxofon, tambura, kaval, klarinét, furulya, tilinkó Porteleki Áron – brácsa, derbuka, tapan, ütőhangszerek A koncertsorozat az NKA támogatásával valósul meg. Ajánlott korosztály: 4-8 éves korig 60 perc

Borzsongás és jazz a Tálas Áron trióval

Borzsongás és jazz a Tálas Áron trióval Iőpont: 2018 ápr 28. 16:00
Zsongjunk együtt, itt a tavasz! A BorZsongás biztosan igazi tavasznyitány lesz! Töltekezés zenével, ízekkel, illatokkal és napsütéssel a Vylyan Teraszon, április 28-május 1-ig! Minden adott lesz, ami feltölt bennünket a tavasz kezdetén: a kulturális kínálat a szellemi töltekezésre, a gyönyörű környezet a tavasz éledésének átélésére, új étlapunk, pedig egy izgalmas íz utazásra várja a Vylyan Teraszon! Az alábbi program kínálattal várjuk az intenzív kikapcsolni vágyókat! Programok: 10:00-től: Minden nap - Gyalogtúra 11:00-től: Szombattól hétfőig - Kreatív alkotóműhely kicsiknek és nagyoknak Április 28, 16:00 - Borzsongás és jazz a Tálas Áron trióval Április 29, 16:00 - Borzsongás és málnaszörp Szalóki Ágival - trió családi koncert Április 30, 11:00 – 12:30 Szabad

Veronaki Zenakar: Gőgös Gúnár Gedeon – Libabál – családi gyerekkoncert

Iőpont: 2018 ápr 29. 10:00
Április 29. vasárnap 10.00 Veronaki Zenakar: Gőgös Gúnár Gedeon – Libabál – családi gyerekkoncert Gőgös Gúnár Gedeont, meséit és verseit ismeri minden kicsi és nagy, a koncerten mindezeket megzenésítve hallgathatják meg. A könyv írónője, Varga Katalin, a zenekar énekesnőjének, Tarján Veronikának a nagymamája. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a popzene hangzásvilága is. A Libabál koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát. Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól. Jegyár elővételben: 1300 Ft és 1500 Ft, az előadás napján: 1600 Ft és 1800 Ft Családi jegyár elővéte

Buborék koncert

Buborék koncert Iőpont: 2018 ápr 29. 14:30

Borzsongás és málnaszörp Szalóki Ágival - trió családi koncert

Borzsongás és málnaszörp Szalóki Ágival - trió családi koncert Iőpont: 2018 ápr 29. 16:00
Zsongjunk együtt, itt a tavasz! A BorZsongás biztosan igazi tavasznyitány lesz! Töltekezés zenével, ízekkel, illatokkal és napsütéssel a Vylyan Teraszon, április 28-május 1-ig! Minden adott lesz, ami feltölt bennünket a tavasz kezdetén: a kulturális kínálat a szellemi töltekezésre, a gyönyörű környezet a tavasz éledésének átélésére, új étlapunk, pedig egy izgalmas íz utazásra várja a Vylyan Teraszon! Az alábbi program kínálattal várjuk az intenzív kikapcsolni vágyókat! Programok: 10:00-től: Minden nap - Gyalogtúra 11:00-től: Szombattól hétfőig - Kreatív alkotóműhely kicsiknek és nagyoknak Április 28, 16:00 - Borzsongás és jazz a Tálas Áron trióval Április 29, 16:00 - Borzsongás és málnaszörp Szalóki Ágival - trió családi koncert Április 30, 11:00 – 12:30 Szabad