A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Tanuló kutyussal már korábban ismeretséget köthettünk, először távirányító, majd zongora formájában. Ezúttal kis barátunk autóba pattant, hogy ne csak finommotorikáját és szókincsét fejlessze a kicsiknek, de a járásban is támogassa őket.

 

A Tanuló kutyás tili-toli, a Fisher-Price termékektől megszokott módon, kellemes tapintású, sorja mentes, és a vastag műanyag öntvényének köszönhetően strapabíró.

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Ebecskénk piros autójában foglal helyet. Amint a srácok az 50 centiméter magas tolókar segítségével mozgásba hozzák a gépjárművet, a kutyus mókásan jobbra és balra dől.

 

Ezúttal két kapcsolót találunk a készüléken, egyet az alján, mely a ki-, és bekapcsoláson kívül, a hangerő szabályozására is alkalmas, valamint egyet a csomagtartón. Ezzel a gombbal kelthetjük életre az úgynevezett Intelligens fokozatok funkciót, melynek segítségével újabb és újabb szó-, és hangkészletet hívhatunk elő a járgányból.  

 


 

Az első szint 6 hónapos kortól ajánlott. A Tanuló kutyás tili-tolit ekkor még a tolókar nélkül használhatjuk. Az apróságok ebben a korban kezdik felfedezni és megismerni az őket körülvevő tárgyakat és hangokat. Miközben rohamtempóban fejlődik az érzékelésük, felfedezik hogyan idézhetik elő saját maguk a változásokat. Ebben remek partner Tanuló kutyus, hiszen a járgány minden érintésre, mozdításra, gombnyomásra ingerrel látja el a csemetéket, miközben visszajelzést ad számukra. 

 

A második szint 12 hónapos kortól javasolt. Tanuló kutyus kettes szint az ismétlésre fekteti a hangsúlyt, valamint bővíti az első szinten megismert fogalmak skáláját. A kicsik új dalokkal és kifejezésekkel találkoznak, így bővül szókincsük. A gyerekek ekkor már jó eséllyel kimondták első szavukat, melyhez egyre több új kifejezés társul. Tanuló kutyus finoman ösztönzi őket az ismétlésre, és az egyszerű kérdésekre adható egyszerű feleletekre. Nagyjából 10-12 hónapos korban a srácok megteszik az első bizonytalan lépéseiket. Ideje felszerelni a tolókart, hogy együtt kelhessenek útra Tanuló kutyussal.

 

18 hónapos korban megkezdődik a szerepjáték, melyhez a hármas szint nyújt változatos lehetőségeket. A barátságos figura ösztönzően hat az idősebb gyerekekre, hogy a vidám dalok, és az izgalmas hangok segítségével eljátsszák saját történeteiket.  

 

Ahogy az autó elindul, megszólal a duda, majd felbőg a motor. Menet közben vidám zene szól, miközben a színes gombok felvillannak. Lássuk, hogyan működik kis barátunk! 

 

 

Az bájosan mosolyog gépkocsi homlokán három, különböző formájú és színű nyomógombot találunk. Egy zöld háromszöget, mely vidám zenével kedveskedik a kicsiknek. Egy sárga négyzetet ABC felirattal, mely nem meglepő módon az ABC-t dalolja el. Végül, de nem utolsó sorban egy kék kör következik, számokkal díszítve. A vidám dalocska egytől tízig sorolja a számokat. Természetesen információt kapunk a gombok színét és formáját illetően is. Minden lenyomást zenés aláfestés és jármű hangeffekt kísér.

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

A kapcsoló kettes fokozatához alap utasítások társulnak. Menet közben gyorsítani és lassítani kell a csemetéknek. Amint ez már jól megy, a kocsi részeinek színösszeállítását hallgathatják meg a kicsik, mellyel nem csak szókincsük, de a színekkel kapcsolatos tudásuk is bővül.

 

A motorháztetőn látható gombok szó-, és hangkészlete megváltozik, de alap funkciója nem. A sárga négyzettől betűzni, a kék körtől számolni tanulnak az apróságok. A zöld nyomógomb ismét vidám zenét szolgáltat.

 

A hármas szinten Tanuló kutyus az állatkertbe, illetve a farmra invitálja a gyerekeket. Természetesen az állatok hangját sem kell nélkülöznünk a képzeletbeli látogatás során. 

 

A gombok ezúttal különféle szituációkat keltenek életre. A sárga négyzet arról tájékoztat, hogy a kocsi javításra szorul, álljunk meg, míg a kék kör a benzinkút irányába kalauzol bennünket, hogy üzemanyagot vételezhessünk. A zöld háromszög, most is a zenei aláfestésről gondoskodik, de már egy rádió üzembehelyezéséhez kapcsolódó szöveggel és hangeffektekkel.

 

A játék fél éves kortól, nagyjából másfél éves korig kíséri az apróságokat. A tolókar egyszerűen eltávolítható, így az autót már egészen kis korban birtokba vehetik a srácok. A hangeffekteknek köszönhetően Tanuló kutyus önfeled játékra invitálják a csemetéket, miközben észrevétlenül fejleszti szókincsüket és finommotoros mozgásukat. A tolókar visszahelyezésével ismét használhatóvá válik a járásfejlesztő funkcióra, amely az első lépésektől segíti a kicsiket.

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!