A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

A kampány fő mondanivalója, hogy az igazi karácsonyi varázslat abban rejlik, ha nyitunk egymás felé

A The Coca-Cola Company Magyarországon, az etyeki Korda Stúdióban forgatta új, globális reklámfilmjét, ami november 4-től látható, itthon elsők között a világon.  A film rendezője Sam Brown, aki olyan világmárkáknak dolgozott korábban, mint az Apple, az Adidas, az Audi, a BBC, a Guinness, a Honda, a Land Rover, a Lexus, a Lloyds Bank vagy a Virgin, és elnyerte többek közt a British Arrows, a Cannes Festival, a LIA, vagy a Creative Circle aranydíjait is. A hazai helyszín mellett más magyar vonatkozása is van a vállalat reklámfilmjének: a kreatív- és gyártási folyamatot az ötlettől a gyártáson át egészen az utómunkáig magyar reklámszakember, Hidvégi Tom irányította a Coca-Cola latin-amerikai kreatív stratégiai vezetőjeként.

A Nyiss a csodára márkafilozófia keretében a Coca-Cola egy új karácsonyi reklámfilmmel jelentkezik, amelyet a digitális csatornákon való népszerűsítés mellett influencer partnerségekkel, helyi közösségi kezdeményezésekkel és az üzletekben zajló aktivitásokkal is támogat a márka.  Az új film – amelyet Sam Brown (Rogue Films) rendezett, és a dentsuMB UK készített Simon Lloyd vezetésével –, az emberekben rejlő kedvességet és örömet helyezi új megvilágításba. A film felemelő meséje egy kisfiút mutat be, aki a fantáziája és az erőfeszítései révén végül összehozza a közösséget egy varázslatos közös vacsorára, aminek ő is részese.

A film szinopszisa: 

A reklámfilm főszereplője egy kisfiú, aki édesanyjával új lakásba költözik, ahol hamar ráeszmél, hogy baj van: a nappaliban nincs kandalló. És ha nincs kandalló, kémény sincs, már pedig ha nincs kémény, nincs Mikulás, és ha nincs Mikulás, akkor ajándék sincs… A leleményes főhős ekkor megpillant egy kupac üres papírdobozt és fantasztikus ötlete támad: ezekből a dobozokból fogja megépíteni a Mikulás számára a saját kéményét! A film végére elkészül a mű és lehull a lepel a lakókkal közösen épített alkotásról: a kisfiú irányításával a morcos szomszéd nénihez építették be a kéményt. Ezzel az önzetlen gesztussal főhősünk az idős hölgy szívét is meglágyítja, és a közösen elfogyasztott ünnepi menü varázslata mindannyiunkat emlékeztet rá, hogy az igazi karácsony azokban a közös pillanatokban rejlik, amikor összegyűlünk a családdal, barátokkal, amikor a társaságunkkal ajándékozzuk meg egymást.

Manolo Arroyo, a The Coca-Cola Company globális marketingigazgatója a következőket nyilatkozta a filmmel kapcsolatban: „Ez az első karácsonyi kampányunk a Coca-Cola új, »Nyiss a csodára« márkafilozófia keretében. A Coca-Cola mindig is hitt a karácsony varázsában, idei kampányunk is az emberi kapcsolatok valódi csodáját ünnepli. Az egység, a befogadás és a pozitív életszemlélet áll az egyszerű és felemelő üzenet középpontjában, amivel emlékeztetjük fogyasztóinkat arra, hogy egy varázslatos ünnephez nincs szükség másra, csak a szeretteinkkel közös pillanatokra.”

Simon Lloyd, a dentsuMB UK kreatívigazgatója hozzátette: „A varázslat itt van körülöttünk, sokszor mégsem vesszük észre. Új karácsonyi történetünk az Egyesült Államok egyik lakótömbjében játszódik, de akárhol megtörténhetne. A legtöbb ember számára szerte a világon az egymás mellett való élés a valóság – közel vagyunk a másikhoz, de mégis idegenek. Tavaly sajnos kevésbé volt lehetőségünk az igazi karácsonyi ünnepléseket és a közös találkozásokat megélni, így ez a szerény kis történet arról szól, ami igazán számít: a közösségről és a nagylelkűségről, amely összeköt bennünket ebben az esendő világban.”

Az új reklámfilm 2 és fél perces formátumban, a világ több mint 90 országában látható, Magyarországon pedig november 15-től találkozhatnak vele a fogyasztók.

A Coca-Cola idei évzáró kampánya, amellett, hogy a közösen eltöltött időre és annak varázslatos hangulatát tartja szem előtt, nem felejtkezik el azokról sem, akiknek kevesebb lehetősége van az ünneplésre. Idén immár hagyományosan a Magyar Vöröskereszttel együttműködve az adományozásra is felhívja a figyelmet és hozzájárul ahhoz, hogy minél több emberhez juthasson el a karácsony varázsa.

A Coca-Cola új karácsonyi reklámfilmje az alábbi linkre kattintva nézhető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=aRPZdyPQdvI 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!