A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

 Negyedik éve támogatja a Lidl Magyarország élelmiszerekkel a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet annak alapítványán keresztül: a támogatásra szánt éves keretet 78 millió forintról majdnem 100 millió forintra emelte az áruházlánc.

A Lidl Magyarország azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a támogatási programjának részeként - a nélkülöző magyar gyerekek, családok segítése mellett - a hazai egészségügyet is a szívén viseli, így 2019 óta havi rendszerességgel élelmiszeradományokkal segíti a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet.
Az áruházlánc eddig 260 millió forint értékű adományt biztosított a gyermekkórház számára, az elmúlt egy év során a támogatásra szánt keretből többek között közel 11 tonna friss húst, közel 6,5 tonna friss zöldséget és gyümölcsöt, 2,6 tonna sajtot, 3700 bébiételt, 5,2 tonna felvágottat és mintegy 7,5 tonna száraztésztát juttatott el - írták.
Az adományok minden árucsoportra kiterjednek, és annak összetételéről mindig a kórház élelmezési vezetője dönt, figyelembe véve az egyes ételallergiákat, érzékenységeket is. Az áruházlánc az adományon túl az élelmiszerek szállításában is rendszeres segítséget nyújt - áll a közleményben.

Olvasd el ezeket is!

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!