<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Színház
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!

Színház

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Színház
Zsurzs Kati - Walla Ervin NYUSZI ÜL A HÓBAN zenés műsor gyerekeknek PDF Nyomtatás E-mail

Zsurzs Kati - Walla Ervin NYUSZI ÜL A HÓBAN zenés műsor gyerekeknekNagyrépási Orrángató Ugrancs egy rosszcsont nyúlfiú, aki nem ismeri az ünnepeket, és azt hiszi, hogy télen-nyáron mindig húsvét van. Pedig az ünnepek nagyon fontosak, mert olyan napok, események, szertartások ezek, amelyek különböznek a hétköznapoktól. Izgatottan készülünk rájuk, és díszbe öltöztetjük a szívünket.

A zenés interaktív előadásban dalok, mondókák történetek és sok-sok játék segítségével még Nagyrépási Orrángató Ugrancs is megtanulja, hogy mikor jön a Mikulás, milyen jeles nap december 13-a, mit és hogyan ünneplünk karácsonykor, szilveszterkor, mit adunk Anyák napján az édesanyáknak, de az is kiderül, hogy egy egyszerű, szürke hétköznapból is lehet ünnepet varázsolni, ha különlegessé tesszük egy kirándulással, vagy egy közös színházi élménnyel.

Mesélő: ZSURZS KATI

Nagyrépási Orrángató Ugrancs: BLAZSOVSZKY ÁKOS

Zene: WALLA ERVIN

Előadás időtartama: 1 ÓRA 10 PERC / 1 FELVONÁS

József Attila Színház

1134 Budapest, Váci út 63. | Jegypénztár: (1) 270-7514
 
Előadások:
 
2017. március 4. 10:00
2017. április 9. 10:00
2017. április 21. 10:00
2017. április 24. 10:00
2017. május 11. csütörtök 10:00
2017. május 13. szombat 10:00
 
Center Színház PDF Nyomtatás E-mail

A Center Színház nyáron is várja kedves nézőit! Szerdánként, 18:00 órakor kezdődnek az előadások. A vidám, zenés mesejátékokat a teljesen új, családias hangulatú, légkondicionált "Kisterem"-ben tekinthetik meg. Az előadások 1 órásak, szünet nélkül.

Színészeink hosszú évek óta foglalkoznak gyermekek és családok szórakoztatásával. A műfaj a "kisujjukban van". A hozzánk látogatók  - nagy örömünkre - csupa mosollyal, jóérzéssel távoznak, és szívesen visszatérnek.

Legfontosabb célunk, hogy a gyermekek értsék az előadást és vidáman, felszabadultan szórakozzanak. E közben igyekszünk alapvető emberi értékeket átadni, közvetíteni. A gyermekek, ezeket szinte észrevétlenül teszik magukévá az előadások alatt.

http://www.centerszinhaz.hu/

 
MiaManó Színház PDF Nyomtatás E-mail

Mi a Manó? Kérdezheti a Kedves Olvasó. A 2002-ben alakult társulat már sok gyermek és felnőtt számára ismert, hiszen a társulat diplomás színészeivel több művelődési intézményben, rendezvényen, fesztiválon találkozhattunk már. Tanulságos, híres mesék, jó színházi játék, színes, látványos díszletek, fülbemászó dallamok, igényes zenei világ, s persze az örömszerzés, ez színházuk hitvallása.

Torda Judit
óvodai szaktanácsadó, pszichológus, szerkesztő - Óvodai Élet (szakmai folyóirat)


Engedje meg, hogy bemutassam Önnek a MiaManó Színházat! Társulatunk még csak néhány éve alakult, de a fogadtatás annál örömtelibb, hiszen számos művelődési házban, színházban, művészeti fesztiválon, valamint szabadtéri rendezvényen sikerült már örömet szerezni a gyerekeknek. Reméljük, Önnek is garanciát jelent, hogy színházunk meghívást kapott már a vajdasági, felvidéki, szlovéniai magyaroktól is, illetve, hogy felléptünk már a bécsi Magyar Kulturális Intézetben, a budapesti Művészetek Palotájában is. Reméljük, hogy az Önök "játszóterét" is mihamarabb betölthetjük, ahol 60 perces mesejátékainkat igényes jelmezekben, látványos díszletek között, saját mikroportos hangtechnikával adjuk elő.

Rácz Erika
szervező

 

 
József Attila Színház: Babszem Jankó PDF Nyomtatás E-mail

Hol volt hol, nem volt, volt egyszer egy szegény ember, és annak volt egy felesége. Az erdő széli kunyhóban éldegélő házaspár olyan szegény volt mint a templom egere, talán még annál is szegényebb, mert nem volt nekik még gyermekük sem. Egy napon azonban rájuk mosolygott a szerencse, találtak a fák között egy seprűt. Nem kellett sokáig keresni az eszköz gazdáját, csakhamar előkertül Rezeda, a boszorkány. A repülő járgányért cserébe egy apró babszemet adott a párnak. A növénynek varázsereje volt, mert a gondos ápolást követően aprócska gyermek született rajta.

József Attila Színház: Babszem Jankó  József Attila Színház: Babszem Jankó

A szegény házaspárnak nagy volt az öröme, ám feltűnt a színen három gazfickó, Kampó, Kongó és Mankó, akik meglátva a csepp fiúban a tökéletes bűntársat, magukkal vitték Babszem Jankót. Az eszes gyermek azonban mindent elkövetett, hogy visszatérhessen szüleihez, lehetőleg egy nagy zacskó arannyal.

A József Attila Színház közel 3 éve játssza nagy sikerrel a Babszem Jankó című darabot. A gyerekek körében méltán népszerű előadás mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek számára rendkívül szórakoztató. A humoros szövegekkel, és vicces jelenetekkel tűzdelt mesejáték egyes részeiben a gyerekek is szerephez jutnak, bekiabálással segíthetik kedvenc szereplőiket.

József Attila Színház: Babszem Jankó  József Attila Színház: Babszem Jankó

 
Trambulin Színház PDF Nyomtatás E-mail

Telefon / Fax: +361-262-6036
Mobil: +3620-934-0972
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Postacím:
1144 Budapest, Tihany utca 42-44.

Változatos repertoár. Az ország különbözõ művelõdési intézményeiben vagy szabadtéri rendezvényeken lépnek fel egész évben.

- gyermekeknek, ifjúsági, felnőtt, vásári játék, bábjáték, gólyalábas akciókra kép - és videóanyag -

Weboldal: trambulinszinhaz.hu

 
Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház PDF Nyomtatás E-mail

„Egy színház, egy élet jövője a jelenben gyökerezik.“
(Bernard Shaw)

A színházzal foglalkozók, gyakran vitatkoznak a műfaj teremtette értékekről, az előadások minőségéről, a közönséget nevelő hatásról, a jóról és rosszról, a klasszikusról vagy modernről, szóval a színház örök dilemmáiról.

Arról azonban, hogy mi az igényes tartalom, és annak miként kéne megjelennie a színházak - gyermekeknek, valamint az ifjúságnak szóló - előadásaiban, vajmi keveset hallunk.

Művészként és szülőként is nagy felelősség hárul a felnőttekre, hiszen a kicsik nem maguk választanak. Rajtunk múlik, hogy a bennünk feltétel nélkül bízó gyermek, milyen élménnyel gazdagodva tér haza.

Mi, a Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház alapítói régóta foglalkozunk ezzel a kérdéssel. Arra vállalkozunk, hogy a választott célkorosztály életkori sajátosságait, szellemi fejlettségét, és uralkodó érdeklődési körét mindenek előtt figyelembe vegyük.

Igen, az uralkodó érdeklődési kör!

 
Városmajori Garden Étterem Színház PDF Nyomtatás E-mail

Garden Étterem SzínházA Városmajori Garden Étterem Színház a budai oldal új és egyben rendhagyó kulturális helyszíne. A városi forgalmat feledtető nyugodt környezetben, a Városmajor park szívében, közvetlenül a Városmajori Szabadtéri Színpad szomszédságában található. A kitűnő konyhával rendelkező, kellemes atmoszférájú Garden cafe & lounge remek lehetőséget biztosít a művészet és gasztronómia találkozásának. Kínálatunk sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a család minden tagja megtalálja a számára legvonzóbb programot. Színház, irodalom, beszélgetés, meseszínház és gyerekfoglalkozás várja Önöket decembertől májusig, szerda esténként, valamint vasárnap délelőtt és délután. Családbarát környezet, minőségi programok, felejthetetlen kulturális- és gasztro-élmények a Városmajori Garden Étterem Színházban. Legyen a vendégünk!

Ebédeljen mesével!

Egyre népszerűbb a Garden Étterem Színház vasárnapi mesesorozata. A Városmajor körüli kerületekből érkező családok visszatérő vendégeink, akik ismerősként köszöntik egymást.

Örömmel jönnek, hiszen a színház és a kikapcsolódás teljes formáját kínáljuk, a család minden tagja számára. Itt együtt lehetnek, mi pedig kiszolgáljuk Önöket bábszínházzal, mesével, zenével, olvasósarokkal, kézműves foglalkozással és finom falatokkal. Írja meg, mit szeretne megnézni sorozatunkban, és hogy melyik étel a család kedvence! Mi szívesen megfőzzük, és örömmel vesszük az ötleteket.

 
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház PDF Nyomtatás E-mail

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági SzínházAz idén húszéves Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház fenntartója Budapest Főváros Önkormányzata. Három állandó játszóhelye a Kolibri Színház (családi programok), a Kolibri Fészek (szobaszínház a
legkisebbeknek) és a Kolibri Pince (ifjúsági előadások, drámafoglalkozások). Évente 550 előadást tart, 55 000 nézőnek.

Rendszeresen turnézik országszerte és a nagyvilágban. Közreműködik a Glitterbird, Small Size, Platform 11+ Európai Uniós együttműködésekben. A színház igazgatója és művészeti vezetője Novák János, zeneszerző, rendező. 78 teljes állású tagjából 25 színész, egyenlő arányban prózai- és bábművészek. Fiatalokkal és vendégművészekkel is dolgoznak. Sikerdarabjaik továbbjátszásából alakult ki az a 30 darabos repertoár, melyben minden műfajban, minden korosztály megtalálja a neki megfelelő előadást.

KOLIBRI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ
Budapest, VI., Jókai tér 10.

Kolibri Fészek
Budapest, VI. Andrássy út 74.

Kolibri Pince
Budapest, VI. Andrássy út 77.

 
Bethlen Téri Színház PDF Nyomtatás E-mail

Bethlen téri színházA Bethlen Téri Színház 2012 januárja óta működik befogadó színházként. A Bethlen tér 3. alatt, történetiségéhez méltóan, korhű berendezési tárgyak között, a színház immár harmadik éve igyekszik újra a nagyközönség számára közkedvelt helyszínné válni. Műsorában – az épület hagyományait továbbörökítve – a kabaré, a kortárs tánc és a gyermekelőadások egyaránt helyet kapnak.

A változatos programok mellett fesztiválok, ingyenes filmvetítések, kiállítások, a  kávézóban koncertek és stand-up estek tevékenységében törekszik arra, hogy minden korosztály számára érdekes programot kínáljon.

A vasárnapi gyermekprogramok különlegessége, hogy nem csupán egy előadás várja a családokat, hanem kézműves foglalkozáson vehetnek részt az ügyeskezűek, tízóraira pedig minden gyerek a színház vendége egy varázssütire. A gyermekprogramokhoz állandó partnerek a Marica Produkció, a Simorág TánCirkusz, a Picaro Társulat és az ESZME.

A legkisebbeknek a Marica Produkció interaktív tárgyanimációs előadásait és az ESZME produkció szervezésében megvalósuló bábelőadásokat ajánljuk.

A Marica Produkció Bábmiből lehet bábmi, bábhogyan sorozata egy kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt szóló vasárnapi program, melyben minden alkalommal más-más téma köré épül fel az interaktív bábjáték.

A Simorág TánCirkusz a kortárs cirkusz, a tánc és a színház kifejezőeszközeit használja különleges képek és hangulatok születéséhez, kialakítva saját világukat. Olyan produkciókat hoznak létre, ami a cirkusz iránt rajongókat éppúgy elkápráztatja, mint a tánc és a színház szerelmeseit, a legkisebbektől a felnőttekig egyaránt.

A Picaro Társulat előadásainak humorát nem csupán a gyerekek élvezik, emellett autentikus hangzásvilág színesíti az afriaki vagy inka motívumokat megjelenítő történetet.

Részletes gyermekprogramjaink megtalálhatók honlapunkon: www.bethlenszinhaz.hu
Elérhetőségeink, jegyfoglalás:06-1 342-71-63 Naponta: 10-18-ig.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Facebook: facebook.com/bethlenszinhaz
Az előjegyzett jegyeket az előadás előtt 30 perccel kérjük átvenni!

 
Hedry Mária: TÜNDÉR MÍRA PDF Nyomtatás E-mail

tunder-mira-pesti-magyar-szinhaz– mesejáték két részben –
színházpedagógiai foglalkozással

Hedry Mária író, költő harmadik színpadi művének egyik fontos üzenete az, hogy óvjuk, vigyázzuk, becsüljük meg a természeti értékeinket, különösen a tiszta vizet. Az írónő elmondta: igazi népmesei hősök segítségével elevenedik meg Tündér Míra története, a jó és a rossz harca.

– Tündér Míra klasszikus mesejáték, Holnemvolt ország királyával, Tündér Rózsa királynéval, udvari bolonddal, gonosz varázslóval, halászlegénnyel, kígyóval, varanggyal. Érzékelhetjük ebben a történetben, az ember hogyan fosztja ki anyagi haszonért a természetet. Látjuk, hogy az önzés, kapzsiság, miként fenyegeti az élővilágot. Ám, mint a mesékben, van megoldás és jóra fordul az igazak sorsa. A történet tanulsága szerint mindez a valóságban is lehetséges, ha időben felhívjuk a gyermekek figyelmét a környezetünk megóvásának, illetve a feltétel nélküli hűség, az önfeláldozás, a bátorság és a valódi értékrend fontosságára – így ajánlja az író az előadást.

Bemutató: 2016. november 5.

Szereposztás:

Holnemvolt ország királya: TÓTH SÁNDOR
Tündér Míra, a leánya: GÁSPÁR KATA
Danika, a kisfia: MAYER MARCELL TERÉK SIMON
Orsolya, a gyermekek dajkája, Tóbiás felesége: TÓTH ÉVA

 


Facebook megosztás