<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Színház

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!

Színház

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Színház
Városmajori Garden Étterem Színház PDF Nyomtatás E-mail

Garden Étterem SzínházA Városmajori Garden Étterem Színház a budai oldal új és egyben rendhagyó kulturális helyszíne. A városi forgalmat feledtető nyugodt környezetben, a Városmajor park szívében, közvetlenül a Városmajori Szabadtéri Színpad szomszédságában található. A kitűnő konyhával rendelkező, kellemes atmoszférájú Garden cafe & lounge remek lehetőséget biztosít a művészet és gasztronómia találkozásának. Kínálatunk sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a család minden tagja megtalálja a számára legvonzóbb programot. Színház, irodalom, beszélgetés, meseszínház és gyerekfoglalkozás várja Önöket decembertől májusig, szerda esténként, valamint vasárnap délelőtt és délután. Családbarát környezet, minőségi programok, felejthetetlen kulturális- és gasztro-élmények a Városmajori Garden Étterem Színházban. Legyen a vendégünk!

Ebédeljen mesével!

Egyre népszerűbb a Garden Étterem Színház vasárnapi mesesorozata. A Városmajor körüli kerületekből érkező családok visszatérő vendégeink, akik ismerősként köszöntik egymást.

Örömmel jönnek, hiszen a színház és a kikapcsolódás teljes formáját kínáljuk, a család minden tagja számára. Itt együtt lehetnek, mi pedig kiszolgáljuk Önöket bábszínházzal, mesével, zenével, olvasósarokkal, kézműves foglalkozással és finom falatokkal. Írja meg, mit szeretne megnézni sorozatunkban, és hogy melyik étel a család kedvence! Mi szívesen megfőzzük, és örömmel vesszük az ötleteket.

 
Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház PDF Nyomtatás E-mail

„Egy színház, egy élet jövője a jelenben gyökerezik.“
(Bernard Shaw)

A színházzal foglalkozók, gyakran vitatkoznak a műfaj teremtette értékekről, az előadások minőségéről, a közönséget nevelő hatásról, a jóról és rosszról, a klasszikusról vagy modernről, szóval a színház örök dilemmáiról.

Arról azonban, hogy mi az igényes tartalom, és annak miként kéne megjelennie a színházak - gyermekeknek, valamint az ifjúságnak szóló - előadásaiban, vajmi keveset hallunk.

Művészként és szülőként is nagy felelősség hárul a felnőttekre, hiszen a kicsik nem maguk választanak. Rajtunk múlik, hogy a bennünk feltétel nélkül bízó gyermek, milyen élménnyel gazdagodva tér haza.

Mi, a Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház alapítói régóta foglalkozunk ezzel a kérdéssel. Arra vállalkozunk, hogy a választott célkorosztály életkori sajátosságait, szellemi fejlettségét, és uralkodó érdeklődési körét mindenek előtt figyelembe vegyük.

Igen, az uralkodó érdeklődési kör!

 
Trambulin Színház PDF Nyomtatás E-mail

Telefon / Fax: +361-262-6036
Mobil: +3620-934-0972
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Postacím:
1144 Budapest, Tihany utca 42-44.

Változatos repertoár. Az ország különbözõ művelõdési intézményeiben vagy szabadtéri rendezvényeken lépnek fel egész évben.

- gyermekeknek, ifjúsági, felnőtt, vásári játék, bábjáték, gólyalábas akciókra kép - és videóanyag -

Weboldal: trambulinszinhaz.hu

 
Bethlen Téri Színház PDF Nyomtatás E-mail

Bethlen téri színházA Bethlen Téri Színház 2012 januárja óta működik befogadó színházként. A Bethlen tér 3. alatt, történetiségéhez méltóan, korhű berendezési tárgyak között, a színház immár harmadik éve igyekszik újra a nagyközönség számára közkedvelt helyszínné válni. Műsorában – az épület hagyományait továbbörökítve – a kabaré, a kortárs tánc és a gyermekelőadások egyaránt helyet kapnak.

A változatos programok mellett fesztiválok, ingyenes filmvetítések, kiállítások, a  kávézóban koncertek és stand-up estek tevékenységében törekszik arra, hogy minden korosztály számára érdekes programot kínáljon.

A vasárnapi gyermekprogramok különlegessége, hogy nem csupán egy előadás várja a családokat, hanem kézműves foglalkozáson vehetnek részt az ügyeskezűek, tízóraira pedig minden gyerek a színház vendége egy varázssütire. A gyermekprogramokhoz állandó partnerek a Marica Produkció, a Simorág TánCirkusz, a Picaro Társulat és az ESZME.

A legkisebbeknek a Marica Produkció interaktív tárgyanimációs előadásait és az ESZME produkció szervezésében megvalósuló bábelőadásokat ajánljuk.

A Marica Produkció Bábmiből lehet bábmi, bábhogyan sorozata egy kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt szóló vasárnapi program, melyben minden alkalommal más-más téma köré épül fel az interaktív bábjáték.

A Simorág TánCirkusz a kortárs cirkusz, a tánc és a színház kifejezőeszközeit használja különleges képek és hangulatok születéséhez, kialakítva saját világukat. Olyan produkciókat hoznak létre, ami a cirkusz iránt rajongókat éppúgy elkápráztatja, mint a tánc és a színház szerelmeseit, a legkisebbektől a felnőttekig egyaránt.

A Picaro Társulat előadásainak humorát nem csupán a gyerekek élvezik, emellett autentikus hangzásvilág színesíti az afriaki vagy inka motívumokat megjelenítő történetet.

Részletes gyermekprogramjaink megtalálhatók honlapunkon: www.bethlenszinhaz.hu
Elérhetőségeink, jegyfoglalás:06-1 342-71-63 Naponta: 10-18-ig.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Facebook: facebook.com/bethlenszinhaz
Az előjegyzett jegyeket az előadás előtt 30 perccel kérjük átvenni!

 
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház PDF Nyomtatás E-mail

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági SzínházAz idén húszéves Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház fenntartója Budapest Főváros Önkormányzata. Három állandó játszóhelye a Kolibri Színház (családi programok), a Kolibri Fészek (szobaszínház a
legkisebbeknek) és a Kolibri Pince (ifjúsági előadások, drámafoglalkozások). Évente 550 előadást tart, 55 000 nézőnek.

Rendszeresen turnézik országszerte és a nagyvilágban. Közreműködik a Glitterbird, Small Size, Platform 11+ Európai Uniós együttműködésekben. A színház igazgatója és művészeti vezetője Novák János, zeneszerző, rendező. 78 teljes állású tagjából 25 színész, egyenlő arányban prózai- és bábművészek. Fiatalokkal és vendégművészekkel is dolgoznak. Sikerdarabjaik továbbjátszásából alakult ki az a 30 darabos repertoár, melyben minden műfajban, minden korosztály megtalálja a neki megfelelő előadást.

KOLIBRI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ
Budapest, VI., Jókai tér 10.

Kolibri Fészek
Budapest, VI. Andrássy út 74.

Kolibri Pince
Budapest, VI. Andrássy út 77.

 
HOLDVILÁG KAMARASZÍNHÁZ KULTURÁLIS EGYESÜLET 22. évad! PDF Nyomtatás E-mail

Holdvilág Kamaraszínház2016. OKTÓBER -NOVEMBER www.holdvilag.hu        

Jegyügyelet: szerdán 15.30 - 19.30
Jegyeket a bérletes előadásokra is lehet venni, akár elővételben is! Csoportoknak kedvezmény!

A BÉRLET ÁRA 4 gyermekelőadásra CSAK 4.200 Ft
minden korosztálynak!
Jegyár: 1.350 – 1.850 Ft között, csoportos kedvezménnyel: 1.150 Ft „akadálymentes” jegyár: 750 – 950 Ft csoportos kedvezménnyel: 600 Ft
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.     
405-8759; 401-0070    1131 Budapest, József Attila tér 4.
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

NOVEMBER
6. vasárnap 11.00 VAU ÉS MIAU, bábos mesejáték 1 részben; a Portéka Színpad vendégjátéka 3– 103 éveseknek
8. kedd 10.00 HAMUPIPŐKE AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!, zenés mesejáték 2 részben; 5 – 105 éveseknek;

Csip-Csup Csodák-2., Benedek Elek bérlet
8. kedd 14.00 HAMUPIPŐKE, AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS  HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!, zenés mesejáték 2 részben; 5 – 105 éveseknek;

pásztói Zsigmond bérlet
9. szerda 10.00    HAMUPIPŐKE,    zenés mesejáték 2 részben; 5 – 105 éveseknek;

Schreiber Sándor bérlet
13. vasárnap 11.00 A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ MESÉI, zenés mesejáték 1 részben; A Főnix Műhely vendégjátéka 5– 105 éveseknek
16. szerda 10.00 A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ MESÉI, zenés mesejáték 1 részben; A Főnix Műhely vendégjátéka 5– 105 éveseknek;

Csicsergő bérlet
16. szerda  14.00 A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ MESÉI, zenés mesejáték 1 részben; A Főnix Műhely vendégjátéka 5– 105 éveseknek
20.  vasárnap 11.00    HAMUPIPŐKE, AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS  HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!    zenés mesejáték 2 részben; 5 – 105 éveseknek
23. szerda 10.00 MICIMACKÓ, árnyjáték 1 részben; Az Árnyas Mesék Társulat vendégjátéka 5 – 105 éveseknek
23. szerda 14.00 MICIMACKÓ, árnyjáték 1 részben; Az Árnyas Mesék Társulat vendégjátéka 5 – 105 éveseknek;

 
Holdvilág Kamaraszínház - Grimm: Hamupipõke PDF Nyomtatás E-mail

Holvilág Kamaraszínház -  Grimm: Hamupipõkezenés mesejáték 2 részben 4 éven felülieknek

A  Holle anyó 2007-es bemutatója után, a „Grimm-trilógia” második darabjaként mutatjuk be az egyik legközkedveltebb mesét ezévben, a HAMUPIPÕKÉ-t. A szépséges Hamupipõke – galamb-barátai segédletével –  elszökik gonosz mostohájától az udvari bálra. A délceg királyfi oldalán  észre sem veszi, hogy repül az idõ… Szélsebesen nekiiramodik hát, de az egyik cipellõje  beleakad a palota lépcsõjébe…

Van-e valaki, aki nem ismeri a történetet? Hát persze, hogy nincs! 
Éppen ideje, hogy színpadon is viszontláthassák a gyerekek, -s persze szüleik- Hamupipõke meséjét! És bár több színpadi változat született már, Kókai János átdolgozását óriási sikerrel játsza színházunk. 2008 tavaszán mutattuk be, és a mesejáték már túl van az 50-ik elõadásán!

Előadások:

november 8. 10:00 Csip-Csup Csodák-2. bérlet; 5 – 105 éveseknek; AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!

november 8. 14:00 pásztói Zsigmond bérlet; 5 – 105 éveseknek; AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!

november 20. 11:00 5 – 105 éveseknek; AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!

Helyszín:

1131 Budapest, József Attila tér 4.

 
Center Színház PDF Nyomtatás E-mail

A Center Színház nyáron is várja kedves nézőit! Szerdánként, 18:00 órakor kezdődnek az előadások. A vidám, zenés mesejátékokat a teljesen új, családias hangulatú, légkondicionált "Kisterem"-ben tekinthetik meg. Az előadások 1 órásak, szünet nélkül.

Színészeink hosszú évek óta foglalkoznak gyermekek és családok szórakoztatásával. A műfaj a "kisujjukban van". A hozzánk látogatók  - nagy örömünkre - csupa mosollyal, jóérzéssel távoznak, és szívesen visszatérnek.

Legfontosabb célunk, hogy a gyermekek értsék az előadást és vidáman, felszabadultan szórakozzanak. E közben igyekszünk alapvető emberi értékeket átadni, közvetíteni. A gyermekek, ezeket szinte észrevétlenül teszik magukévá az előadások alatt.

http://www.centerszinhaz.hu/

 
MiaManó Színház PDF Nyomtatás E-mail

Mi a Manó? Kérdezheti a Kedves Olvasó. A 2002-ben alakult társulat már sok gyermek és felnőtt számára ismert, hiszen a társulat diplomás színészeivel több művelődési intézményben, rendezvényen, fesztiválon találkozhattunk már. Tanulságos, híres mesék, jó színházi játék, színes, látványos díszletek, fülbemászó dallamok, igényes zenei világ, s persze az örömszerzés, ez színházuk hitvallása.

Torda Judit
óvodai szaktanácsadó, pszichológus, szerkesztő - Óvodai Élet (szakmai folyóirat)


Engedje meg, hogy bemutassam Önnek a MiaManó Színházat! Társulatunk még csak néhány éve alakult, de a fogadtatás annál örömtelibb, hiszen számos művelődési házban, színházban, művészeti fesztiválon, valamint szabadtéri rendezvényen sikerült már örömet szerezni a gyerekeknek. Reméljük, Önnek is garanciát jelent, hogy színházunk meghívást kapott már a vajdasági, felvidéki, szlovéniai magyaroktól is, illetve, hogy felléptünk már a bécsi Magyar Kulturális Intézetben, a budapesti Művészetek Palotájában is. Reméljük, hogy az Önök "játszóterét" is mihamarabb betölthetjük, ahol 60 perces mesejátékainkat igényes jelmezekben, látványos díszletek között, saját mikroportos hangtechnikával adjuk elő.

Rácz Erika
szervező

 

 
Hedry Mária: TÜNDÉR MÍRA PDF Nyomtatás E-mail

tunder-mira-pesti-magyar-szinhaz– mesejáték két részben –
színházpedagógiai foglalkozással

Hedry Mária író, költő harmadik színpadi művének egyik fontos üzenete az, hogy óvjuk, vigyázzuk, becsüljük meg a természeti értékeinket, különösen a tiszta vizet. Az írónő elmondta: igazi népmesei hősök segítségével elevenedik meg Tündér Míra története, a jó és a rossz harca.

– Tündér Míra klasszikus mesejáték, Holnemvolt ország királyával, Tündér Rózsa királynéval, udvari bolonddal, gonosz varázslóval, halászlegénnyel, kígyóval, varanggyal. Érzékelhetjük ebben a történetben, az ember hogyan fosztja ki anyagi haszonért a természetet. Látjuk, hogy az önzés, kapzsiság, miként fenyegeti az élővilágot. Ám, mint a mesékben, van megoldás és jóra fordul az igazak sorsa. A történet tanulsága szerint mindez a valóságban is lehetséges, ha időben felhívjuk a gyermekek figyelmét a környezetünk megóvásának, illetve a feltétel nélküli hűség, az önfeláldozás, a bátorság és a valódi értékrend fontosságára – így ajánlja az író az előadást.

Bemutató: 2016. november 5.

Szereposztás:

Holnemvolt ország királya: TÓTH SÁNDOR
Tündér Míra, a leánya: GÁSPÁR KATA
Danika, a kisfia: MAYER MARCELL TERÉK SIMON
Orsolya, a gyermekek dajkája, Tóbiás felesége: TÓTH ÉVA

 


Facebook megosztás