<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Hova menjünk? Színház

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!

Színház

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Színház
Trambulin Színház PDF Nyomtatás E-mail

Telefon / Fax: +361-262-6036
Mobil: +3620-934-0972
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Postacím:
1144 Budapest, Tihany utca 42-44.

Változatos repertoár. Az ország különbözõ művelõdési intézményeiben vagy szabadtéri rendezvényeken lépnek fel egész évben.

- gyermekeknek, ifjúsági, felnőtt, vásári játék, bábjáték, gólyalábas akciókra kép - és videóanyag -

Weboldal: trambulinszinhaz.hu

 
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház PDF Nyomtatás E-mail

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági SzínházAz idén húszéves Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház fenntartója Budapest Főváros Önkormányzata. Három állandó játszóhelye a Kolibri Színház (családi programok), a Kolibri Fészek (szobaszínház a
legkisebbeknek) és a Kolibri Pince (ifjúsági előadások, drámafoglalkozások). Évente 550 előadást tart, 55 000 nézőnek.

Rendszeresen turnézik országszerte és a nagyvilágban. Közreműködik a Glitterbird, Small Size, Platform 11+ Európai Uniós együttműködésekben. A színház igazgatója és művészeti vezetője Novák János, zeneszerző, rendező. 78 teljes állású tagjából 25 színész, egyenlő arányban prózai- és bábművészek. Fiatalokkal és vendégművészekkel is dolgoznak. Sikerdarabjaik továbbjátszásából alakult ki az a 30 darabos repertoár, melyben minden műfajban, minden korosztály megtalálja a neki megfelelő előadást.

KOLIBRI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ
Budapest, VI., Jókai tér 10.

Kolibri Fészek
Budapest, VI. Andrássy út 74.

Kolibri Pince
Budapest, VI. Andrássy út 77.

 
A legjobb gyerekszínházi programok a nyárra PDF Nyomtatás E-mail

Vasárnapi matinék és interaktív előadások egész nyáron a Városmajorban és a Margitszigeten

A nyári hónapokban sem kell színház nélkül maradunk! Ha igazán tartalmasan szeretnénk kitölteni gyermekeink számára a vakáció idejét, a Budapesti Nyári Fesztivál legkisebbeknek is szóló, egész nyarat átfogó színházi ajánlataiból kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb előadások és programok közül.

A legjobb gyerekszínházi programok a nyárra  A legjobb gyerekszínházi programok a nyárra

Június 11-én, egész napos Vakációváró családi programmal nyitja meg kapuit a Városmajori Szabadtéri Színpad, melynek keretében nemcsak ugrálóvár, interaktív- és kézműves foglalkozások, bohóc- és bűvészműsor, varázslóiskola szolgálnak egy önfeledt családi szórakozásért, hanem délelőtt a Turay Ida Színház Pinokkió című táncos mesejátéka ad ízelítőt abból, miért lesz érdemes a nyár során visszalátogatni a Városmajori Színpad matinésorozatának előadásaira, a nap második felében pedig a Kaláka-koncerttel zárjuk az egész napos mulatozást.

A legjobb gyerekszínházi programok a nyárraEzt követően 11 héten át, minden vasárnap 10.30-tól gyerekszínházi, bábszínházi előadásokkal várják a mesék világába elmerülni vágyó gyerekeket, melyek minőségéért többek között a legnevesebb bábszínházak felelnek, Bertalan és Barnabás, Lúdas Matyi, Marcipán cica és számtalan más izgalmas mese bájos vagy éppen nevettető szereplői pedig minden bizonnyal a gyerekek kedvencei lesznek.

A Margitsziget zöld lombjai alatt, minden szombaton Interaktív meseszínpad szolgáltat a legkisebbeknek ingyenes bábelőadásokat, játékokat és kézműves foglalkozásokat, vasárnaponként pedig a Margit romoknál a nagyobbakat várják reneszánszkori játékokkal, koncertekkel, hangszerbemutatókkal.

További információk, részletek és jegyvásárlás: www.szabdter.hu/gyerekeloadas

 
Városmajori Garden Étterem Színház PDF Nyomtatás E-mail

Garden Étterem SzínházA Városmajori Garden Étterem Színház a budai oldal új és egyben rendhagyó kulturális helyszíne. A városi forgalmat feledtető nyugodt környezetben, a Városmajor park szívében, közvetlenül a Városmajori Szabadtéri Színpad szomszédságában található. A kitűnő konyhával rendelkező, kellemes atmoszférájú Garden cafe & lounge remek lehetőséget biztosít a művészet és gasztronómia találkozásának. Kínálatunk sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a család minden tagja megtalálja a számára legvonzóbb programot. Színház, irodalom, beszélgetés, meseszínház és gyerekfoglalkozás várja Önöket decembertől májusig, szerda esténként, valamint vasárnap délelőtt és délután. Családbarát környezet, minőségi programok, felejthetetlen kulturális- és gasztro-élmények a Városmajori Garden Étterem Színházban. Legyen a vendégünk!

Ebédeljen mesével!

Egyre népszerűbb a Garden Étterem Színház vasárnapi mesesorozata. A Városmajor körüli kerületekből érkező családok visszatérő vendégeink, akik ismerősként köszöntik egymást.

Örömmel jönnek, hiszen a színház és a kikapcsolódás teljes formáját kínáljuk, a család minden tagja számára. Itt együtt lehetnek, mi pedig kiszolgáljuk Önöket bábszínházzal, mesével, zenével, olvasósarokkal, kézműves foglalkozással és finom falatokkal. Írja meg, mit szeretne megnézni sorozatunkban, és hogy melyik étel a család kedvence! Mi szívesen megfőzzük, és örömmel vesszük az ötleteket.

 
Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház PDF Nyomtatás E-mail

„Egy színház, egy élet jövője a jelenben gyökerezik.“
(Bernard Shaw)

A színházzal foglalkozók, gyakran vitatkoznak a műfaj teremtette értékekről, az előadások minőségéről, a közönséget nevelő hatásról, a jóról és rosszról, a klasszikusról vagy modernről, szóval a színház örök dilemmáiról.

Arról azonban, hogy mi az igényes tartalom, és annak miként kéne megjelennie a színházak - gyermekeknek, valamint az ifjúságnak szóló - előadásaiban, vajmi keveset hallunk.

Művészként és szülőként is nagy felelősség hárul a felnőttekre, hiszen a kicsik nem maguk választanak. Rajtunk múlik, hogy a bennünk feltétel nélkül bízó gyermek, milyen élménnyel gazdagodva tér haza.

Mi, a Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház alapítói régóta foglalkozunk ezzel a kérdéssel. Arra vállalkozunk, hogy a választott célkorosztály életkori sajátosságait, szellemi fejlettségét, és uralkodó érdeklődési körét mindenek előtt figyelembe vegyük.

Igen, az uralkodó érdeklődési kör!

 
Vaskakas Bábszínház: Pulcinella és a varázskút - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

Vaskakas Bábszínház: Pulcinella és a varázskút - Szent Margit-romok, Margitszigetbábelőadás

2017. július 30. (vasárnap) 10.30

40 perc

Pulcinella az olasz vásári hős, Vitéz László talján rokona aludni szeret a legjobban. Meg enni szeret a legjobban. Meg énekelni szeret a legjobban. De a legeslegjobban azt szereti, ha kedvére táncolhat, amikor csak akar. És ha az Ördöggel, vagy magával a Halállal találja szembe magát, akkor még őket is megtáncoltatja.

Rendezte és játssza: Főglein Fruzsina e.h.
Közreműködik: Kovács Domokos e.h.

Dramaturg: Markó Róbert
Művészeti munkatárs: Tatai Zsolt
Tervező: Bobor Ágnes
Zene: Rab Viki

A győri Vaskakas Bábszínház előadása.

 
Center Színház PDF Nyomtatás E-mail

A Center Színház nyáron is várja kedves nézőit! Szerdánként, 18:00 órakor kezdődnek az előadások. A vidám, zenés mesejátékokat a teljesen új, családias hangulatú, légkondicionált "Kisterem"-ben tekinthetik meg. Az előadások 1 órásak, szünet nélkül.

Színészeink hosszú évek óta foglalkoznak gyermekek és családok szórakoztatásával. A műfaj a "kisujjukban van". A hozzánk látogatók  - nagy örömünkre - csupa mosollyal, jóérzéssel távoznak, és szívesen visszatérnek.

Legfontosabb célunk, hogy a gyermekek értsék az előadást és vidáman, felszabadultan szórakozzanak. E közben igyekszünk alapvető emberi értékeket átadni, közvetíteni. A gyermekek, ezeket szinte észrevétlenül teszik magukévá az előadások alatt.

http://www.centerszinhaz.hu/

 
Bethlen Téri Színház PDF Nyomtatás E-mail

Bethlen téri színházA Bethlen Téri Színház 2012 januárja óta működik befogadó színházként. A Bethlen tér 3. alatt, történetiségéhez méltóan, korhű berendezési tárgyak között, a színház immár harmadik éve igyekszik újra a nagyközönség számára közkedvelt helyszínné válni. Műsorában – az épület hagyományait továbbörökítve – a kabaré, a kortárs tánc és a gyermekelőadások egyaránt helyet kapnak.

A változatos programok mellett fesztiválok, ingyenes filmvetítések, kiállítások, a  kávézóban koncertek és stand-up estek tevékenységében törekszik arra, hogy minden korosztály számára érdekes programot kínáljon.

A vasárnapi gyermekprogramok különlegessége, hogy nem csupán egy előadás várja a családokat, hanem kézműves foglalkozáson vehetnek részt az ügyeskezűek, tízóraira pedig minden gyerek a színház vendége egy varázssütire. A gyermekprogramokhoz állandó partnerek a Marica Produkció, a Simorág TánCirkusz, a Picaro Társulat és az ESZME.

A legkisebbeknek a Marica Produkció interaktív tárgyanimációs előadásait és az ESZME produkció szervezésében megvalósuló bábelőadásokat ajánljuk.

A Marica Produkció Bábmiből lehet bábmi, bábhogyan sorozata egy kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt szóló vasárnapi program, melyben minden alkalommal más-más téma köré épül fel az interaktív bábjáték.

A Simorág TánCirkusz a kortárs cirkusz, a tánc és a színház kifejezőeszközeit használja különleges képek és hangulatok születéséhez, kialakítva saját világukat. Olyan produkciókat hoznak létre, ami a cirkusz iránt rajongókat éppúgy elkápráztatja, mint a tánc és a színház szerelmeseit, a legkisebbektől a felnőttekig egyaránt.

A Picaro Társulat előadásainak humorát nem csupán a gyerekek élvezik, emellett autentikus hangzásvilág színesíti az afriaki vagy inka motívumokat megjelenítő történetet.

Részletes gyermekprogramjaink megtalálhatók honlapunkon: www.bethlenszinhaz.hu
Elérhetőségeink, jegyfoglalás:06-1 342-71-63 Naponta: 10-18-ig.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Facebook: facebook.com/bethlenszinhaz
Az előjegyzett jegyeket az előadás előtt 30 perccel kérjük átvenni!

 
MiaManó Színház PDF Nyomtatás E-mail

Mi a Manó? Kérdezheti a Kedves Olvasó. A 2002-ben alakult társulat már sok gyermek és felnőtt számára ismert, hiszen a társulat diplomás színészeivel több művelődési intézményben, rendezvényen, fesztiválon találkozhattunk már. Tanulságos, híres mesék, jó színházi játék, színes, látványos díszletek, fülbemászó dallamok, igényes zenei világ, s persze az örömszerzés, ez színházuk hitvallása.

Torda Judit
óvodai szaktanácsadó, pszichológus, szerkesztő - Óvodai Élet (szakmai folyóirat)


Engedje meg, hogy bemutassam Önnek a MiaManó Színházat! Társulatunk még csak néhány éve alakult, de a fogadtatás annál örömtelibb, hiszen számos művelődési házban, színházban, művészeti fesztiválon, valamint szabadtéri rendezvényen sikerült már örömet szerezni a gyerekeknek. Reméljük, Önnek is garanciát jelent, hogy színházunk meghívást kapott már a vajdasági, felvidéki, szlovéniai magyaroktól is, illetve, hogy felléptünk már a bécsi Magyar Kulturális Intézetben, a budapesti Művészetek Palotájában is. Reméljük, hogy az Önök "játszóterét" is mihamarabb betölthetjük, ahol 60 perces mesejátékainkat igényes jelmezekben, látványos díszletek között, saját mikroportos hangtechnikával adjuk elő.

Rácz Erika
szervező

 

 
Szekér Színház: Arany-mesék - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

2017. június 18. (vasárnap) 10.30

A Szekér Színház előadása az Arany János emlékév tiszteletére készült darab, melyben három Arany-vers (A fülemüle, Pázmán lovag és A bajusz) színpadi átdolgozása látható egységes egésszé szerkesztve. Az előadás során a mesemondó vezetésével kerülünk be a történetekbe, hatalmas mesekönyv, mobilis háttér és magával ragadó jelmezek teszik érdekessé a színészi játékot. A szöveg is követi a régies, vándorszínészet korából ismert nyelvezetet, gyakran alkalmazva a commedia dell’ arte, illetve a helyzetkomikum eszközeit. A történetek ugyanakkor megtartották az Arany eredeti szándékai szerinti morális mondanivalót is, ami a vidám előadás mellett fontos lehet egy elsősorban fiatalok számára készített darabban.

A színre vitel és a rendezés Póka Éva munkája, az előadás során a korhű és historikus hangszereken elhangzó, élő zene is szervesen kapcsolódik a színpadi akcióhoz.

 
Kabóca Bábszínház: Kinizsi Pál - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

históriás bábjáték

2017. július 9. (vasárnap) 10.30

4 éves kortól

Kinizsi Palkóról szól ez a mese, ahogyan azt Tóth Kálmán uram egy hősi költeményében régen megénekelte. Hét képben láthatja közönségünk, miként vált az egyszerű molnárlegény főkapitánnyá, s hogyan lett a vitéz harcos szíve rabbá egy gyönyörű hölgy rebbenő pillantásától.
Bábok, maszkok, pompás jelmezek és ódon vízimalom lesz látható a színes színpadon. A játékot élőzene kíséri és a gyerekek is bekapcsolódhatnak az izgalmas történetbe.

A veszprémi Kabóca Bábszínház előadása

Szereplők: Gombai-Nagy András, Szilvai Balázs, Szívós Réka, Szőke Kavinszki András

Írta: Dió Zoltán
Báb- és díszletterv: Pálfi Andrea
Zeneszerző: Gavrucza Nagy László
Rendezőasszisztens: Nagy Krisztina
Rendező: Szőke Kavinszki András

 
Róka Szabolcs és Kátai Zoltán:Mátyás király történetei - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

interaktív zenés előadás

2017. augusztus 20 (vasárnap) 10:30
5 éves kortól ajánlott

(kb. 45 perc)

– ingyenes gyerekprogram –

Mátyás királyt nem kell senkinek bemutatni, hiszen uralkodásáról és tetteiről rengeteg népmese és monda látott napvilágot, melyek a mai napig fennmaradtak, és melyekből számos művész gazdagítja repertoárját.

A Szent Margit-romoknál két Tinódi-lant díjas énekmondó előadásában ismerkedhetnek meg a látogatók Mátyás király történetével, miközben a közönség is aktív részese lesz az előadásnak. Mese és valóság, múlt és jövő találkozik ebben a remek, történelmünk és népmeséink által körülölelt előadásban.

Előadják: Róka Szabolcs és Kátai Zoltán

 
Zsurzs Kati - Walla Ervin NYUSZI ÜL A HÓBAN zenés műsor gyerekeknek PDF Nyomtatás E-mail

Zsurzs Kati - Walla Ervin NYUSZI ÜL A HÓBAN zenés műsor gyerekeknekNagyrépási Orrángató Ugrancs egy rosszcsont nyúlfiú, aki nem ismeri az ünnepeket, és azt hiszi, hogy télen-nyáron mindig húsvét van. Pedig az ünnepek nagyon fontosak, mert olyan napok, események, szertartások ezek, amelyek különböznek a hétköznapoktól. Izgatottan készülünk rájuk, és díszbe öltöztetjük a szívünket.

A zenés interaktív előadásban dalok, mondókák történetek és sok-sok játék segítségével még Nagyrépási Orrángató Ugrancs is megtanulja, hogy mikor jön a Mikulás, milyen jeles nap december 13-a, mit és hogyan ünneplünk karácsonykor, szilveszterkor, mit adunk Anyák napján az édesanyáknak, de az is kiderül, hogy egy egyszerű, szürke hétköznapból is lehet ünnepet varázsolni, ha különlegessé tesszük egy kirándulással, vagy egy közös színházi élménnyel.

Mesélő: ZSURZS KATI

Nagyrépási Orrángató Ugrancs: BLAZSOVSZKY ÁKOS

Zene: WALLA ERVIN

Előadás időtartama: 1 ÓRA 10 PERC / 1 FELVONÁS

József Attila Színház

1134 Budapest, Váci út 63. | Jegypénztár: (1) 270-7514
 
Előadások:
 
2017. március 4. 10:00
2017. április 9. 10:00
2017. április 21. 10:00
2017. április 24. 10:00
2017. május 11. csütörtök 10:00
2017. május 13. szombat 10:00
 
Holdvilág Kamaraszínház - Grimm: Hamupipõke PDF Nyomtatás E-mail

Holvilág Kamaraszínház -  Grimm: Hamupipõkezenés mesejáték 2 részben 4 éven felülieknek

A  Holle anyó 2007-es bemutatója után, a „Grimm-trilógia” második darabjaként mutatjuk be az egyik legközkedveltebb mesét ezévben, a HAMUPIPÕKÉ-t. A szépséges Hamupipõke – galamb-barátai segédletével –  elszökik gonosz mostohájától az udvari bálra. A délceg királyfi oldalán  észre sem veszi, hogy repül az idõ… Szélsebesen nekiiramodik hát, de az egyik cipellõje  beleakad a palota lépcsõjébe…

Van-e valaki, aki nem ismeri a történetet? Hát persze, hogy nincs! 
Éppen ideje, hogy színpadon is viszontláthassák a gyerekek, -s persze szüleik- Hamupipõke meséjét! És bár több színpadi változat született már, Kókai János átdolgozását óriási sikerrel játsza színházunk. 2008 tavaszán mutattuk be, és a mesejáték már túl van az 50-ik elõadásán!

Előadások:

november 8. 10:00 Csip-Csup Csodák-2. bérlet; 5 – 105 éveseknek; AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!

november 8. 14:00 pásztói Zsigmond bérlet; 5 – 105 éveseknek; AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!

november 20. 11:00 5 – 105 éveseknek; AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!

Helyszín:

1131 Budapest, József Attila tér 4.

 
Aranyalma páros: Szent Mártonról - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

mesetáncház

2017. július 2. (vasárnap) 10.30

Kit kerestek itt lámpásokkal, fáklyákkal és énekekkel? – Mártont keressük, aki köpönyegével betakarta a didergő koldust...” Pannóniában született nemes lelkű Szent Márton legendáit meséljük el sok szép régi énekkel, mondókával, köszöntővel, játékkal és tánccal fűszerezve.
A páros visszatérő vendége a Budapesti Nyári Fesztiválnak, ezen a napon Szent Márton történetét elevenítik meg a már jól ismert formában.

Előadják:
Gebri Bernadett és Vaskó Zsolt

Az Aranyalma páros előadása.

 
Aranyalma páros: Mátyás király bojtárja - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

zenés mesejáték

2017. június 25. (vasárnap) 10.30
Szent Margit-romok, Margitsziget

Zenés mesejáték rengeteg hangszerrel 0-100 éves korig!

Volt egyszer egy pásztorlegény, aki beállt Mátyás királyhoz szolgálni. Igen ám, de elbolyongtak a rábízott jószágok, hogyan fog elszámolni velük a királynak? A gyermekek segítségével ez a kedves, ismert történet rendhagyó, interaktív Mátyás kori mesévé kerekedik, amelyben a mese, a zene és a tánc mellett népi hangszerbemutató, a pásztorok életének bemutatása és egy "igazi kecske" is helyet kap!

Játsszák:
Gebri Bernadett, koboz, saz, ének
Vaskó Zsolt, magyar duda, pásztorfurulyák, flóta, szaxofon, tárogatósíp, doromb, ének

 
Aranygyapjú Társulat: Ének Szent György vitézről - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

Aranygyapjú Társulat: Ének Szent György vitézről - Szent Margit-romok, Margitszigetzenés bábjáték

2017. július 16. (vasárnap) 10.30
Szent Margit-romok, Margitsziget

A zenés bábelőadásban a bábos és az őt kísérő zenészek ötvözik a vásári bábelőadások harsány előadásmódját és a kobzos énekmondóknak a kora középkori keletet idéző zenei hangulatfestését egy olyan képi megjelenítéssel, amivel a hajdani vásári komédiások és képmutogatók járták az országokat.

Szent György mondája az egyik legkedvesebb témája mind a vallásos hősi költészetnek, mind az ikonoknak, együtt jelenik meg benne a legendás népi hős és a szent figurája. A Szent György-kultusz sok elemében máig él, számos ország és nép hagyományában meghatározó jelentőségű, alakjának megidézésével az emberi élet örök kérdései merülnek fel. - A dalok szövegéhez Temesvári Pelbárt XVI. századi költeményét dolgozták fel. Az előadás a 2012-es bemutató óta járja az országot, szabadtéri fesztiválokon, falunapokon, búcsúkon, szüreti ünnepségeken szerepelt nagy sikerrel.

A szegedi Aranygyapjú Társulat előadása.

Bábok, jelmez, díszlet: Tóth F. Andrea, Kiss Attila Etele
Zene: Zombori Györgyi, Krisztin Róbert

Előadja és rendezte: Szalkai Dénes

 
József Attila Színház: Babszem Jankó PDF Nyomtatás E-mail

Hol volt hol, nem volt, volt egyszer egy szegény ember, és annak volt egy felesége. Az erdő széli kunyhóban éldegélő házaspár olyan szegény volt mint a templom egere, talán még annál is szegényebb, mert nem volt nekik még gyermekük sem. Egy napon azonban rájuk mosolygott a szerencse, találtak a fák között egy seprűt. Nem kellett sokáig keresni az eszköz gazdáját, csakhamar előkertül Rezeda, a boszorkány. A repülő járgányért cserébe egy apró babszemet adott a párnak. A növénynek varázsereje volt, mert a gondos ápolást követően aprócska gyermek született rajta.

József Attila Színház: Babszem Jankó  József Attila Színház: Babszem Jankó

A szegény házaspárnak nagy volt az öröme, ám feltűnt a színen három gazfickó, Kampó, Kongó és Mankó, akik meglátva a csepp fiúban a tökéletes bűntársat, magukkal vitték Babszem Jankót. Az eszes gyermek azonban mindent elkövetett, hogy visszatérhessen szüleihez, lehetőleg egy nagy zacskó arannyal.

A József Attila Színház közel 3 éve játssza nagy sikerrel a Babszem Jankó című darabot. A gyerekek körében méltán népszerű előadás mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek számára rendkívül szórakoztató. A humoros szövegekkel, és vicces jelenetekkel tűzdelt mesejáték egyes részeiben a gyerekek is szerephez jutnak, bekiabálással segíthetik kedvenc szereplőiket.

József Attila Színház: Babszem Jankó  József Attila Színház: Babszem Jankó

 
Hedry Mária: TÜNDÉR MÍRA PDF Nyomtatás E-mail

tunder-mira-pesti-magyar-szinhaz– mesejáték két részben –
színházpedagógiai foglalkozással

Hedry Mária író, költő harmadik színpadi művének egyik fontos üzenete az, hogy óvjuk, vigyázzuk, becsüljük meg a természeti értékeinket, különösen a tiszta vizet. Az írónő elmondta: igazi népmesei hősök segítségével elevenedik meg Tündér Míra története, a jó és a rossz harca.

– Tündér Míra klasszikus mesejáték, Holnemvolt ország királyával, Tündér Rózsa királynéval, udvari bolonddal, gonosz varázslóval, halászlegénnyel, kígyóval, varanggyal. Érzékelhetjük ebben a történetben, az ember hogyan fosztja ki anyagi haszonért a természetet. Látjuk, hogy az önzés, kapzsiság, miként fenyegeti az élővilágot. Ám, mint a mesékben, van megoldás és jóra fordul az igazak sorsa. A történet tanulsága szerint mindez a valóságban is lehetséges, ha időben felhívjuk a gyermekek figyelmét a környezetünk megóvásának, illetve a feltétel nélküli hűség, az önfeláldozás, a bátorság és a valódi értékrend fontosságára – így ajánlja az író az előadást.

Bemutató: 2016. november 5.

Szereposztás:

Holnemvolt ország királya: TÓTH SÁNDOR
Tündér Míra, a leánya: GÁSPÁR KATA
Danika, a kisfia: MAYER MARCELL TERÉK SIMON
Orsolya, a gyermekek dajkája, Tóbiás felesége: TÓTH ÉVA

 
Maszk Bábszínház: Szamárcsel - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

Maszk Bábszínház: Szamárcsel - Szent Margit-romok, Margitsziget2017. június 10. (vasárnap) 10.30

Szent Margit-romok, Margitsziget

4 éves kortól ajánlott

– ingyenes program –

A monda szerint a törökök egy kő szamárba rejtették a kincseket, amikor fel kellett adniuk a várat és abban csempészték ki az összegyűjtött drágaságokat – ezt a történetet adják elő élőszereplős tárgyjáték formájában, ahol egy török kalmár és egy magyar kofa perlekedéséből indul a história, amit a magukkal hozott tárgyakkal próbálnak szemléltetni.

A Maszk Bábszínház előadása.

 
Tabulatúra: A legény, akit úgy hívtak, hogy Kilenc - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

2017. augusztus 27. (vasárnap) 10.30

Tabulatúra-produkció Póka Éva közreműködésével. Egy magyar népmese autentikus, igényes nyelvezetű feldolgozása zenével, hangszeres betétekkel, szórakoztató formában előadva, melynek főhőse egy látszólag ügyefogyott legény, akinek hatalmas ereje és ehhez mérten óriási étvágya van, ám béketűrő és jó természetű. Épp emiatt kerül nehéz helyzetbe az őt felfogadó bíró előtt, aki minden lehetséges módon az életére tör, ám szégyenben marad, mivel Kilenc rendre nevetségessé teszi a próbálkozásait, és a történet végére természetesen győz az igazság.

Az előadás prózai részét Póka Éva avatott módon tolmácsolja, a zenei betétek a magyar folklór és a régizene kincsestárából valók, melyek historikus hangszereken szólalnak meg. A mese nyelvezete a régi falusi mesemondók előadását idézi.

 
HOLDVILÁG KAMARASZÍNHÁZ KULTURÁLIS EGYESÜLET 22. évad! PDF Nyomtatás E-mail

Holdvilág Kamaraszínház2016. OKTÓBER -NOVEMBER www.holdvilag.hu        

Jegyügyelet: szerdán 15.30 - 19.30
Jegyeket a bérletes előadásokra is lehet venni, akár elővételben is! Csoportoknak kedvezmény!

A BÉRLET ÁRA 4 gyermekelőadásra CSAK 4.200 Ft
minden korosztálynak!
Jegyár: 1.350 – 1.850 Ft között, csoportos kedvezménnyel: 1.150 Ft „akadálymentes” jegyár: 750 – 950 Ft csoportos kedvezménnyel: 600 Ft
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.     
405-8759; 401-0070    1131 Budapest, József Attila tér 4.
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

NOVEMBER
6. vasárnap 11.00 VAU ÉS MIAU, bábos mesejáték 1 részben; a Portéka Színpad vendégjátéka 3– 103 éveseknek
8. kedd 10.00 HAMUPIPŐKE AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!, zenés mesejáték 2 részben; 5 – 105 éveseknek;

Csip-Csup Csodák-2., Benedek Elek bérlet
8. kedd 14.00 HAMUPIPŐKE, AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS  HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!, zenés mesejáték 2 részben; 5 – 105 éveseknek;

pásztói Zsigmond bérlet
9. szerda 10.00    HAMUPIPŐKE,    zenés mesejáték 2 részben; 5 – 105 éveseknek;

Schreiber Sándor bérlet
13. vasárnap 11.00 A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ MESÉI, zenés mesejáték 1 részben; A Főnix Műhely vendégjátéka 5– 105 éveseknek
16. szerda 10.00 A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ MESÉI, zenés mesejáték 1 részben; A Főnix Műhely vendégjátéka 5– 105 éveseknek;

Csicsergő bérlet
16. szerda  14.00 A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ MESÉI, zenés mesejáték 1 részben; A Főnix Műhely vendégjátéka 5– 105 éveseknek
20.  vasárnap 11.00    HAMUPIPŐKE, AKADÁLYMENTESÍTETT ELŐADÁS  HALLÁS- ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS!    zenés mesejáték 2 részben; 5 – 105 éveseknek
23. szerda 10.00 MICIMACKÓ, árnyjáték 1 részben; Az Árnyas Mesék Társulat vendégjátéka 5 – 105 éveseknek
23. szerda 14.00 MICIMACKÓ, árnyjáték 1 részben; Az Árnyas Mesék Társulat vendégjátéka 5 – 105 éveseknek;

 


Facebook megosztás