A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kedves Szülő/Pedagógus/Óvónéni!

Örülünk, hogy Ön is ellátogatott pályázatunk oldalára és érdeklődik iránta. Rendszeres, évente megrendezésre kerülő pályázatunk már sok ezer gyermeknek és felnőttnek adott örömöt.

Idén a “SEGÍTENI JÓ, SEGÍTENI MENŐ!” témát választottuk. A 2020-as év számos helyen megmutatta, hogy egy különleges élethelyzetben a társak és egymás segítése milyen fontossá, kiemelkedőbbé vált. Sok helyen tapasztaltunk olyan civil összefogásokat, amik igazán példaértékűek voltak, így 2021-es pályázatunk témájának is a segítség fontosságát és felemelő erejét választottuk, hogy a fiataloknál is erősítsük vagy épp tovább erősítsük az összefogás, a segítség, a barátságosság és másokért való felelőlésségvállalás fontosságát.

Ötletek a pályázatra:

A témát szabadon, nagyon sok féle nézőpontból is fel lehet dolgozni. A segítség számtalan helyen megmutatkozhat. Íme néhány téma inspirációul. A segítség szólhat:

  • rokonoknak: szülőknek, nagyszülőknek, testvéreknek
  • szomszédoknak,
  • iskolatársaknak, pedagógusoknak,
  • barátoknak,
  • közösségeknek,
  • lakókörnyezetnek,
  • stb.

Igazán széles körben és ötletesen feldolgozható téma, amivel nem csak a pályázaton szerzett elismeréssel, de a segítéssel elért sok-sok pozitív változással is büszkélkedhetnek a pályázók.

Milyen korosztálynak szól a pályázat?

A pályázatot kifejezetten 3-18 éves gyerekek részére hoztuk létre. Mivel teljesen más alkotás várható egy 3 és egy 18 éves gyerkőctől, így külön értékeljük az óvodások, a kisiskolások, felsősők, középiskolások/gimnazisták és a sajátos nevelési igényűek alkotását.

A nevezés fajtái:

Van lehetőség egyéni és csoportos pályázatra is. S hogy minden gyermek megtalálhassa a hozzá illő kifejezési módot, így kétféleképpen is részt lehet venni rajta.

  • Vagy rajzos techikával,
  • vagy cselekedettel tudja megmutatni, hogy miként tud barátságos lenni másokhoz.

RAJZ:

A “Segíteni jó, segíteni menő!” rajzpályázatra bármely technikával készített rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs, vegyes technika, stb. beküldhető, ami megmutatja a segítség pozitív erejét.

CSELEKVÉS:

Ha inkább cselekvéssel szeretné megmutatni példa értékű viselkedését, akkor arra is van lehetőség. Természetesen tanári, nevelői, vagy szülői segítséget is igénybe lehet venni a kitalált feladat jellegétől függően.

Ebben az esetben fényképekkel vagy videóval megörökített, CD lemezre kiírt, vagy e-mailben elküldött pályázati anyagot várunk, amin bemutatásra kerül, hogy a gyermek, vagy gyermekek hogyan segítenek egymásnak, illetve másoknak.

FONTOS!

Ne egy korábbi rajzzal, vagy cselekedettel történjen a nevezés, hanem a pályázó találjon ki valami újat és most rajzolja le, vagy most lásson hozzá a véghezviteléhez!

KATEGÓRIÁK:

Mivel a gyermekek korosztályukból fakadóan különböző alkotásokat készítenek, így több kategóriát indítunk:

  • óvodai,
  • általános iskolai alsó,
  • általános iskolai felső,
  • középiskolai pályamunkákat.

 

ELISMERÉS, DÍJAZÁS:

Minden induló és a díjátadón személyesen megjelenő ünnepélyes keretek között oklevelet kap! Minden pályázó számára, akik a díjátadón nem tudnak résztvenni, e-mailben küldjük el oklevelét elektronikus, kinyomtatható formában.

Óvodai vagy iskolai csoportos pályázók esetén oklevelet készítünk az óvodának, iskolának is, melyet a fentiekhez hasonló módon juttatunk el.

“Legjobbak a jó között” díjak

 

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák alapján az első 500 pályázót az oklevélen felül külön ajándékkal, vagyis különdíjjal lepjük meg, elismerve őket, mint a legjobbak a jók között pályázók. 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!