A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Fisher-Price oktató és szórakoztató termékei közül, korábban bemutatásra került a Manóprogramon a Tanuló kutyás távirányító, a Kiskutyás tili-toli, és a Tanuló kutyás zongora. A kék fülű eb, ezúttal egy látványos földgömbről mosolyog a lurkókra.

A 20 centiméter átmérőjű gömb fehér talapzaton nyugszik. Nagytestvéreihez hasonlóan, forgatható. A kontinensek jól tagoltak, külön egységként fedezhetjük fel az északi sarkkört, Ázsiát, Ausztráliát, Európát, Afrikát, Észak-, és Dél-Amerikát, valamint az Antarktiszt. Jelölik számunkra az Egyenlítőt, a Csendes-, az Atlanti-, valamint az Indiai-óceánt. A tájékozódást az égtájakkal jelölt iránytű segíti. 

Fisher-Price Interaktív földgömb  Fisher-Price Interaktív földgömb

A Tanuló földgömböt természetesen nem kizárólag ifjú geográfusok számára alkották, erről árulkodnak a tengerek és óceánok vizében lubickoló állatkák is. Találunk a habok közt polipot, fókát, delfint, teknőst, valamint  bálnát is. 

A bekapcsolás pillanatában, elhangzik a jól ismert felszólítás, "Most figyeljünk és tanuljunk." A készülék jobb alsó részén kapcsoló található. Kalandozásunkat kezdjük "földgömb módban".  Valamennyi kontinenshez nyomógomb tartozik, melyről az adott tájegységre jellemző állatfaj tekint ránk. Amint a földgömböt elfordítjuk, hogy rátaláljunk a kívánt területre, vidám dal csendül fel. Tanuló kutyustól megtudhatjuk, hogy a világ különböző tájain hogyan köszönnek. Az Európában található rókát ábrázoló gomb megnyomásával, tovább mélyíthetjük az eddig megszerzett ismeretünket, kiegészítve azzal, hogy megtudhatjuk, hogyan köszönne Vuk, ha összefutnánk vele. 

Kissé délebbre tőlünk, afrikai oroszlán pillant ránk. A gomb lenyomásával megtudhatjuk, milyen félelmetes hangot hallat az állatok királya. Sőt, a szuahéli nyelvvel is megismerkedhetünk, egy köszönés erejéig. Induljunk most kelet felé, ahol Ázsia jellegzetes állatai közül az elefánt mutatja be mókás üdvözlését. Természetesen most sem marad el a helyiek köszönése, ezúttal kínaiul és japánul tanulhatunk. 

Ausztrália őshonos állata, a kenguru furcsa hangot hallat. Szerencsére az ausztrálok vidám "hello"-ját könnyebb utánozni. Ugyan ez a "hello" hangzik el az Antarktiszon is, ahol a bájos pingvin él.  Észak-Amerika hegyvidékén medvebocs tanyázik, míg Dél-Amerikában majommal találkozhatunk. Természetesen itt is megtudhatjuk, mit mond a majmocska, illetve, hogyan köszönjünk spanyolul és portugálul. 

Fisher-Price Interaktív földgömb  Fisher-Price Interaktív földgömb

A Földet körüljárva váltsunk át a nagyító és kérdőjel ikonra. "Kezdődhet a felfedezés és a keresés!" A földgömböt elfordítva vidám dalok csendülnek fel, miközben Tanuló kutyus játékra invitálja a gyerekeket. Az állatok képmásával ellátott gombok ezúttal rövid tájékoztatást adnak az adott fajról, majd tovább irányítanak bennünket, mégpedig oly módon, hogy egy kijelölt állatot kell megtalálnunk. Amennyiben a megfelelő élőlény gombját nyomjuk meg, Tanuló kutyus megdicsér bennünket. 

A kapcsoló hangjegyre történő állításával egyidőben ének hanzik fel, Tanuló kutyus játékra hívja a csemetéket. Minden földrésznek saját dala van, mely az adott tájegységre jelleemző dallamvilágával csendül fel. 

A földgömb talapzatán lapozókönyvet találunk. Az első oldalon Afrika rögös útját szeli Tanuló kutyus, míg a másodikon repülőre pattan. A negyedik és ötödik oldalon vonattal és hajóval kel útra. A hangok világában természetesen az adott járművek hangját ismerhetjük meg. 

Amikor a kapcsoló a földgömb ikonon áll, a képen látható járművekről hallgatunk egy-egy dalt.

Felfedező módban, azaz amikor a kapcsoló a kérdőjel és nagyító ikonon áll, megtudhatjuk mire lesz szükségünk az utazás során.  

A Fisher-Price termékekre jellemző módon, lehetőségünk van a hangerő szabályzására, valamint a készülék kikapcsolására. A Tanuló kutyás földgömb strapabíró műanyagból készült, így nem kell attól tartanunk, hogy a kicsik kárt tesznek a készülékben. 

A mókás funkciókkal ellátott eszköz felkelti a csemeték kíváncsiságát, így játékos formában ismerkedhetnek meg az őket körülvevő világ sokszínűségével.  

Fisher-Price Interaktív földgömb  Fisher-Price Interaktív földgömb

Fisher-Price Interaktív földgömb  Fisher-Price Interaktív földgömb

Fisher-Price Interaktív földgömb  Fisher-Price Interaktív földgömb

Fisher-Price Interaktív földgömb  Fisher-Price Interaktív földgömb

Fisher-Price Interaktív földgömb  Fisher-Price Interaktív földgömb