A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Mackó Koma, az interaktív plüssmaciSzinte minden csemete szereti a pihe-puha szőrös barátokat. A plüss állatok bársonyos tapintása, otthont árasztó illata megnyugvással tölti el a kicsiket. A Modell & Hobby nevével fémjelzett Mackó Koma a hagyományos plüss állatoknál jóval többre képes. A 30 centiméter magas, nagyon-nagyon puha medve a benne található elektronikának köszönhetően énekel, mesét mond, és Bluetooth segítségével összekapcsolódik a táblagépekkel.

A bájos maci, a benne található motornak köszönhetően, nem pillekönnyű, ám a szerkezetnek hála, merev tartással rendelkezik, mely tökéletes fogást biztosít az apró kezek számára. Ölelni való társunk kezén és lábán aranyszínű hímzés látható, mely elegáns megjelenést biztosít Mackó Komának.

A jószág popsiján kapcsolókat találunk. Lássuk elsőként a Stand Alone funkciót. A bal oldali kapcsoló ON állásba helyezését követően, nyomjuk össze a maci két mancsát. Ezzel a mozdulattal  kelthető életre a kis bocs. Az ébredést zene kíséri. Lássuk, miként működik Mackó Koma!  

Jobb lábán könyv ikon látható. Lenyomását követően A három kismalac, Piroska és a farkas, Hamupipőke, A rút kiskacsa, és A békakirály című történeteket ismerhetjük meg. A kellemes férfi hangon mesélő medve, beszéd közben mozgatja a fejét.

Bal lábán hangjegy található. Amennyiben a mikrokapcsoló segítségével működésbe hozzuk, Mackó Koma a Twinkl Twinkl Little Star, Are you sleeping, Head, Shoulders, Knees and Toes, Itsy Bitsy Spider, és a Rock a Bye című dalokat énekli, természetesen magyar nyelven. A csilingelő dallamok akár altatónak is beválhatnak.

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

Amennyiben a mackó bal mancsát nyomjuk le, játékra invitál bennünket, míg a jobb mancsa érintésével pihenő módba kapcsolhatjuk kis barátunkat.

Smart Device módban összekapcsolhatjuk tabletünkkel. Töltsük le táblagépünkre az ingyenes Mackó Koma alkalmazást, majd indítsuk el a programot. Az applikáció segítségével további 50 matematikai játék, és 50 puzzle válik elérhetővé. A játék kizárólag táblagépen működik, okostelefonon nem! A gépeket Bluetooth segítségével kapcsolhatjuk össze. Amint egy hullámhosszra kerül a medve és a tablet, Mackó Koma veszi át a szót.

Amennyiben a program nem magyarul indul el, a Beállítások menüpontban állíthatjuk át magyar nyelvre.

A táblagépen megjelenő játék innentől a kis bocs mancsán található navigációs gombbal irányítható.

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

A matematikai játékok első szinten, 1-től 10-ig biztosítanak lehetőséget a számolásra. Ez segíti a kicsiket megismerni a számok írásmódját, és gyakorolni a tárgyak számbavételét. Minden sikeres válasz után dicséretet kapnak, amennyiben tévednek, Mackó Koma némi bíztatás kíséretében új esélyt ad.

Kettes szinten, tízes számkörben adhatunk össze, és vonhatunk ki egymásból. Minden feladványhoz kereső feladat tartozik, azaz, amennyiben helyesen adjuk össze a számokat, megtalálhatjuk a bohóc kalapját, vagy az iskolabuszon felejtett táskát.

Hármas szinten szöveges feladatok megoldása következik. Ebben az esetben a matematikai alapműveleteken, és számok felismerésén kívül logikus gondolkodásunkat is fejleszthetjük.

A házikó ikon lenyomásával minden esetben visszatérünk a főmenüben, ahol újabb mókára nyílik alkalom. A kirakós játékok között választhatunk állatokkal, sportokkal, közlekedési eszközökkel, és hangszerekkel kapcsolatos feladványokat. A feladatok igazodnak a legkisebbek igényeihez. A kirakó egyes szinten 4 darabból áll. Amennyiben sikerrel járunk, megtudhatjuk a képen látható állat nevét. Találunk itt macit, kutyust, malacot, halat, oroszlánt, koalát, bárányt, nyuszit, és elefántot.

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

A sportok között kosárlabdát, teniszt, biciklit, szörföt, bowlingot, és futást találunk. A hangszerek közül a zongorát, dobot, hegedűt, gitárt, xilofont, szájharmonikát, rumbatököt és a trombitát ismerhetjük meg. Végül a közlekedési eszközök között repülővel, mentővel, biciklivel, hajóval, helikopterrel, robogóval, busszal, tengeralattjáróval, autóval, és teherautóval találkozhatunk.

A hangjegy ikonra kattintva 5 dal közül választhatunk, melyet közösen énekelhetünk el Mackó Komával, vagy családi módban a feltűnő szöveget olvasva karaoke-zhatunk:

Valamennyi dal fülmbemászó, könnyen megjegyezhető, így a srácok hamarosan együtt dalolhatnak Mackó Komával.

A könyv ikon lenyomásával az alábbi 5 mese közül választhatunk:

Itt is lehetőségünk van a családi módot választani, amikor is nem Mackó Koma olvassa fel a meséket, hanem a szülők. A rövid mesék igazodnak a gyerekek érdeklődési köréhez és szókincséhez.

Az applikáció hozzájárul a gyerekek játékos fejlesztéséhez, miközben észrevétlenül ismerik meg a ma már nélkülözhetetlen okoseszköz használatát.

Mackó Koma egy rendkívül igényesen kialakított bocs, mely minőségi anyagokból készült. Ehhez párosulnak a gyerekek érdeklődési köréhez igazodó dalok, mesék és játékok, melyek Mackó Komát jóval egy átlagos plüssállat fölé emelik, miközben maradéktalanul betölti alapfunkcióját, azaz egy kedves ölelni való puha barát szerepét. Csodás ajándék a kicsik számára.

 Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci

Mackó Koma, az interaktív plüssmaci  Mackó Koma, az interaktív plüssmaci