A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Modell & Hobby igazi klasszikussal rukkolt elő. A Tamagotchi elnevezésű játék valamikor a ’90-es években élte virágkorát. Elemmel működtetett apró lényeket kellett a gyerekeknek életben tartani úgy, hogy etették, altatták, gyógyították őket. A különleges készülék most visszatért, és újra hódít. 

A 4x5 centiméteres tojás alakú szerkezet közepén kijelzőt találunk. Alatta három gomb nyújt segítséget a Tamagotchi gondozásához. A készülék tetején elhelyezett lánccal felakaszthatjuk táskánkra vagy kulcsunkra a kis jószágot. 

Tamagotchi   Tamagotchi

Az üzembe helyezés egyszerű, húzzuk ki a biztonsági zárószalagot a Tamagotchi oldalán. Ekkor megjelenik egy tojás, valamint az idő beállítás lehetősége. Addig nem indul el a játék, amíg nem adjuk meg neki a pontos időt. Végülis érthető, ki szeretné, ha hajnali háromkor jelezné kis barátja, hogy éhes, vagy játszani akar. 

Miután beállítottuk az időt, rövid időn belül kiíbújik/kikel a tojásból új kedvencünk. Ezt követően, akár egy igazi baba, eszik, alszik, és kakil. Mi pedig lelkiismeretesen gondoskodunk róla. 

Lehetőség van a hang kikapcsolására, ha nem szeretnénk, hogy csipogással megzavarjon bennünket, ám ebben az esetben fokozottan ügyelnünk kell igényeire, hiszen nem halljuk, mikor van ránk szüksége. 

Hívással, azaz hangjelzéssel, és a jobb felső sarokban megjelenő ikonnal jelzi számunkra, ha éhes, esetleg rosszkedvű. Mindkettőt étellel orvosoljuk, előbbire rizst, utóbbira nasit adhatunk neki. A művelet elvégzéséhez a három alsó gomb áll rendelkezésünkre. Az etetés az A gomb lenyomásával történik, amit a B gomb megnyomásával fejezünk be.  

Az elalváshoz nem kell segítség, ám ha Tamagotchink elszenderül, és a jobb felső sarokban Z betű jelenik meg, érdemes lekapcsolni a világítását, melyet szintén az A gombbal tudunk megtenni, és a B-vel zárni a műveletet. 

Tamagotchi   Tamagotchi

Ebből bizonyára mindenki számára világossá vált, hogy nem minden funkció működik folyamatosan, azaz nem tudjuk megetetni az alvó állatkánkat, és nem tudjuk lekapcsolni a világítást, amikor ébren van. 

Ugyan ez igaz a végtermék eltakarítására is. A kis kupac a jobb alsó sarokban jelenik meg, és bizonyára nem okoz meglepetést, az A gomb segítségével tudjuk feltakarítani. 

Akár a valódi kisállatok, a Tamagotchik is megbetegedhetnek. Ebben az esetben is az A gombbal orvosolhatjuk a problémát. Addig nyomjuk, amíg kedvencünk ismét egészséges nem lesz. Betegen nem eszik, nem alszik, és nem kakil az állatka. 

Sajnos a legnagyobb gondossággal nevelt Tamagotchik ideje is lejár, azaz megöregszenek, és meghalnak. Ezt egy aprócska sírhant jelzi számunkra. Valóban szomorú egy kiskedvenc elvesztése, szerencsére a modern Tamagotchi már lehetőséget biztosít arra, hogy az A és C gomb együttes lenyomásával új tojást kérjünk. 

Ekkor újra átélhetjük kis barátunk gyermekkorát, végignézhetjük ahogy felnő, miközben odaadóan gondoskodunk róla. 

Az Tamagotchi eredeti japán kivitelezéssel, hagyományos karakterekkel tér vissza, hogy rendszerességre és felelőségre tanítsa a kicsiket, miközben remekül szórakoznak zseb-barátjukkal.

Tamagotchi   Tamagotchi

Tamagotchi   Tamagotchi

Tamagotchi   Tamagotchi