A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Crayola Kreatív RajziskolaA játék megvásárolható a jatekbolt.hu webáruházban.

 

Bizony még egy felnőtt számára sem egyszerű feladat, hogy a szem által látott világot, kezének finom mozdulataival visszaadja. Csak keveseknek sikerül valóban élethűen leképezni közvetlen környezetüket.

 

Még inkább így vannak ezzel az apróságok, akik egyre precízebb mozdulatokkal igyekeznek gömbölyűre rajzolni kedvenc macijuk buksiját, vagy épp szögletesre kanyarítani mesebeli házikójukat. A Manóprogram csapata ezúttal, egy olyan szerkezet bemutatására vállalkozik, amely segíti a finommozgások fejlődését, miközben a sikerélmény sem marad el.

 

A méretes dobozból egy fehér tábla kerül elő, melyhez egy mikroszkópra emlékeztető szerkezet illeszthető. Vele szemben helyezkedik el a lenyitható polc, melyre majd az a tárgy kerül, melyet papírra kívánunk vetni. De ne szaladjunk ennyire a dolgok elé. Helyezzünk egy rajzlapot a táblára, a sárga állványra pedig azt a tárgyat, melyet szeretnénk megörökíteni. Mostantól a dolgunk rendkívül egyszerű, a fekete keretes lencsébe pillantva meglátjuk a polcra helyezett tárgyat, ha pedig ceruzánkkal elkezdjük körberajzolni a látottakat, mágikus módon a vonalak a papíron jelennek meg. A trükk, a papírral szemben elhelyezett tükörben van, ám a mutatvány többi titkát nem fedhetjük fel.

 

Ügyelni kell a precíz mozdulatokra, ha tökéletes ábrát szeretnénk kapni. A lencsék különféle beállításaival, különböző hatást érhetünk el. Amennyiben párhuzamosan helyezzük el azokat, élesebb kontúrokat kapunk, míg merőleges beállításnál 3D hatás érhetünk el, mely kiváló portrékhoz, vagy tájképekhez. A készülékkel távoli tárgyakat, vagy embereket is másolhatunk.  Sőt, akár tabletünket is elhelyezhetjük a polcon, melyről akkor is kopírozhatunk képeket, ha éppen nem áll rendelkezésünkre nyomtató. A készlethez mellékelt színes ceruzákkal élettel tölthetjük meg a kész művet.

 

Használat után a kiálló részeket behajtjuk, és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a Crayola Kreatív Rajziskolát a dobozába. Így kis helyet foglal, és megóvhatjuk attól, hogy az alkatrészek sérüljenek.

 

Eleinte az egyszerűbb tárgyak átrajzolása is kihívást jelent a kicsik számára, ám ahogy telik az idő, egyre összetettebb, és részletgazdagabb alkotások születhetnek. Miközben észrevétlenül fejlődik gyermekünk finom kézmozgása, minden egyes elkészült kép a pozitív megerősítést szolgálja.

 

 Crayola Kreatív Rajziskola    Crayola Kreatív Rajziskola

 

 

Crayola Kreatív Rajziskola    Crayola Kreatív Rajziskola

 

Crayola Kreatív Rajziskola    Crayola Kreatív Rajziskola

 

Crayola Kreatív Rajziskola    Crayola Kreatív Rajziskola

 

Crayola Kreatív Rajziskola    Crayola Kreatív Rajziskola

 

Crayola Kreatív Rajziskola    Crayola Kreatív Rajziskola