A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Igazi party-játékot tart a kezében az, aki a "Double Ditto"-t választja. A játékok minimum négyen játszhatják, ám a játékosok száma akár tíznél is több lehet. 

Az előkészületek során minden játékos kap egy lapot a pontozófüzetből, illetve magához vesz egy ceruzát. A kérdéskártyákat az asztal közepére helyezzük.

Minden fordulóban van egy Ditto mester, aki felolvassa a kérdéskártyát, majd megfordítja a homokórát, melyben pontosan 15 másodperc alatt peregnek le a homokszemek. Ennyi ideje van a résztvevőknek, hogy az adott témában két szót írjanak a jegyzetlapra. Amikor letelt az idő, a Ditto mester felolvassa a saját válaszát. Amennyiben van egyezőség a játékosok kihúzza saját lapjáról az adott szót. Sorban minden játékos felolvassa a saját szavait, és egyezőség esetén minden résztvevő kihúzza saját lapján a szóban forgó választ.

A lapokon, többek között az alábbi témákat találjuk:

A forduló végén mindenki összesíti az eredményét, amennyiben egy áthúzott szóval rendelkezik egy pontot, két áthúzott szó esetén három pontot írhat be a pontozólapra. 

Az utolsó kör után összesítjük a pontokat és eredményt hirdetünk. Természetesen a legtöbb ponttal rendelkező játékos nyer.

"Double Ditto"  "Double Ditto"

 

"Double Ditto"  "Double Ditto"

"Double Ditto"  "Double Ditto"

"Double Ditto"  "Double Ditto"

"Double Ditto"  "Double Ditto"

"Double Ditto"  "Double Ditto"