A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás

BakerellaA világ egyik leghíresebb Pop Cake sütőjét kérdeztük a süti elkészítésének fortélyairól, és a mindennapokról. Fogadjátok szeretettel a beszélgetést. Reméljük, hogy kedvet kaptok ehhez a nem mindennapi sütihez és még a délután folyamán elkészítetek a gyerkőcöknek egy vidám figurát.

Mióta foglalkozol sütéssel? Mikor volt az első alkalom, hogy találkoztál a Pop Cake-ekkel?

Igazából csak az elmúlt pár évben foglalkozom komolyabban a sütéssel. Az első alkalom 2008-ban volt, amikor Pop Cake-et készítettem egy weboldal számára.

Mit gondolsz mitől terjedt el ilyen gyorsan a Pop Cake, mint sütiforma? Szeirnted jobbak, mint a muffinok?

Igazából muffinok és a Pop Cake keverékével kezdtem én is. Rövidesen felfigyelt rá Martha Stewart és Flickr. Ezek után vírusként terjedt tovább. Az emberek elkezdtek kérdezősködni róla, belinkelték a websiteomat, és elkészítették a saját formájukat. Azt szerettem volna, ha minél többen képesek elkészíteni ezeket a sütiket. Nem mondanám egyébiránt hogy a Pop Cake jobb bármiben is mint a muffin, inkább azt mondanám, hogy más. Amikor az emberek Pop Caket-et sütnek, meglőpődnek saját magukon, hogy mennyire kreatívak tudnak lenni. Tudom, mert én is az vagyok. Ott van az a nagy WOW élmény, amikor odaadod egy olyasvalakinek, aki még sosem találkozott ezzel a süti fajtával.

Honnan szerzed az ötleteket, egy-egy figura elkészítéséhez? Melyik a legfurcsább, amit valaha készítettél?

Az ötletek a körülöttem lévő dolgoktól jönnek. Próbálom az állatokat a legegyszerűbben megformázni, vagy bármilyen témát megpróbálok átültetni a sütikbe. Próbáltam már már karaktereket is megformázni, mint pl Mr. Krumplifejet.

Melyik a kedvenc Pop Cake formád  a könyvből? Melyik a kedvenced azok közül, amiket mások készítettek?

A robotok, azok nagyon aranyosak és színesek. Melyik a kedvencem mások műveiből?... Hát ezt nehéz lenne megmondani. Nemrég lehetőséget adtam a weboldalamon, hogy mások is megmutathassák műveiket. Rengeteg nagyon kreatív és csodálatos sütiforma érkezett, nagyon nehéz lenne közülük választani.

 

Bakerella Pop Cake

A könyvben van egy rész, ahol a hibák feltárásával foglalkozol. Mi a legnehezebb a Pop Cake készítésben?

 

A legnehezebb egyértelműen a bemártás, azt elérni, hogy a Pop Cake teteje sima egyöntetű csoki bevonat legyen. Remélem a könyv segít abban, hogy ezt minél könnyebben el tudják végezni a vállalkozó szelleműek. A könyv megpróbál mindenre választ adni, amik problémaként felmerülnek a Pop Cake készítés közben. Próbáltam minden kérdésen végigmenni, amit az elmúlt időszakban kérdeztek tőlem ezzel kapcsolatban.

Mostanra már számtalan Pop Cake forma fűződik a nevedhez, hogyan tudsz még mindig érdekes, izgalmas és vicces új formákat kitalálni?

Mindig vicces és örömet okoz ha új figurát készíthetek. Mindig egy új kihívás ha egy formát egy eredeti formáról mintázok. Sokszor nagyon nehéz dolgom van de a végeredményt a weboldalamon mindig dícsérik az olvasók és ez ad igazán erőt a következő figurához.

Mi a legjobb része annak, hogy Bakerella lehetsz?

Azt hiszem inkább azt kellene kérdezned, hogy mi a legjobb része a Bakerella.com weboldalnak?:) A blog beindításával hihetetlen lehetőségek és kalandok sorozata. Olyan álmaim váltak valóra amiről mindig is álmodoztam, ezenfelül hozzásegít engem ahhoz, hogy rengeteg nagyszerű emberrel ismerkedjek meg.

A Pop Cake-eken kívül melyik a kedvenc ételed vagy ropogtatni valód?

Nem igazán szeretem a ropogtatni valókat, de nagyon szeretem az ételeket. Pl a Parmezános csirkét, vagy a mexikói ételeket, vagy a hamburgereket és a sült krumplikat.

Vannak olyan kedvenceid, amik inkább a vétkezés fogalmát merítik ki?

A csoki sütik minden mennyiségben. Néha csak úgy le kell szaladnom és venni egyet és elfogyasztani.

Mi a tanácsod a gasztro bloggereknek, akik még csak most kezdték, viszont szeretnének minél híresebbek lenni és minél nagyobb tömeghez szólni?

Legyenek kedvesek. Állandó tartalom. Gyönyörű fotók. Aztán látogassanak más blogokat, ahol legyenek aktív hozzászólók. Én a Flickr.com-on kezdtem, és rengeteg időt töltöttem eleinte ott. Nagyon jó hely, ahol hallathatsz magadról, és olyan emberekkel találkozhatsz akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek mint te. Csatlakozzatok fotós csoportokhoz, és a fotóitokat linkeljétek minden esetben a saját weboldalatokhoz. Ezek után már látni fogod, ahogy az oldalad látogatottsága nő.

Mindenki szereti a Pop Cake-eket. Véleményed szerint miért olyan népszerűek?

Kezdjük azzal, hogy nagyon egyszerű elkészíteni őket és olyan aranyosak. És ugye ott van az a wow factor, és persze a végtelen lehetőségek, amik az elkészítésükben rejlenek. Ezen felül nagyon finomak is. De azt gondolom, hogy a legfontosabb, amiért mindenki szereti őket, hogy mosolyt csalnak az emberek arcára a kinézetükkel. A gyerekek megőrülnek érte, persze néha azt gondolom, hogy a felnőttek sokkal jobban szeretik.

Az egyik legjobb party süti a muffin. Süthetsz színeseket, sőt még különböző üzeneteket is ragaszthatsz a nyelére. A könyvemben rengeteg muffin mintát találhattok.

 

Melyik a legbizarrabb vagy a legegzotikusabb pop cake, amit készítettél?

Mr Krumpli Fej. Nagyon nagyszerűre sikeredett. Nagyon boldog voltam, amikor elkészült.

Bakerella Pop CakeMondj egy pár tippet az újjonc pop cake készítőknek.

Süsd meg a sütit és hagyd hűlni egy egész éjszakát. És csak a második napon szúrd bele a pálcikát és dekoráld ki.

Használj kicsi és mély edényt a cukor bevonat készítéshez. Sokkal könnyebb belemártani az egész pop cake-et egy kis edénybe. Sosem keverd vele a mázat, csak mártsd bele és emeld ki.

Bizonyosodj meg róla, hogy a süti golyók szilárdak, és nem fagyosak amikor bemártod. Amennyiben szobahőmérsékletűek, le fognak esni a pálcikáról. Amennyiben elég hűvösek, elég ideig fognak a pálcikán állni ahhoz, hogy megszáradjanak rajta.

Mi a kedvenc bűnös élvezetem?

Reese mogyoróvajas sütijei. ..

3 dolog, amit nem szabad kihagynom a hátralévő életemben:

1.Görögországi vakáció.

2.Megtanulni síelni.

3. Elmenni egy lovaglótúrára valami gyönyörű helyre.

Bakerella Pop CakeHonnan jön az inspiráció egy-egy pop cake dizájnjához? Mik azok a buktatók, hibalehetőségek, amik egy egy új dizájn kitalálásakor előjöhetnek?

Az inspiráció bárhonnan jöhet. Évszakokról, állatoktól, színekből. Bármilyen édességből. Mindegyik egy pici szerepet játszik bennük. Amikor egy új pop cake dizájnt találok ki, minden esetben lerajzolom egy papírra, aztán keresek megfelelő méretű dekorációs anyagokat.

Volt olyan amikor nagyon elrontottál valamit egy pop cake-en? Elmesélnéd hogyan történt és hogyan oldottad meg végül?

Olyan nagy hiba nem történt sosem, inkább csak olyan fordult elő, hogy nem voltam elégedett vele. Ezek az esetek mindig arra késztetnek, hogy próbálkozzak minél többet, annak érdekében, hogy a végső eredmény a megfelelő legyen.

Hogyan tartod fent a lelkesedésedet, hogy mindig újabb és újabb ötletekkel rukkolj elő?

Nagyon egyszerűen. Folyamatosan új dolgokat tanulok a sütésben. Mindent szeretnék kipróbálni ezért belevágok mindig újabb és újabb receptekbe. És aztán jöhet a dekoráció. Jól eső érzés látni aztán a mosolygós arcokat, amikor meglátják a műveimet.

Ha az életed hátralévő részében összesen egy pop cake-et készíthetnél, melyik lenne az?

A vörös bársony süti, sajtkrém bevonattal, csokicukrokba mártva. Nyami!

Mi lenne a tanácsod a konyhában sündörgő háziasszonyoknak?

Csak egyet mondhatok, sosem féljünk attól, hogy hibázunk. Csak csináljátok és élvezzétek.

Melyek azok a konyhai eszközök, amik nélkül nem tudnál élni?

Van egy mini spatula, amit a Browni sütéshez használok és iszonyatosan szeretem. Fagyi kanál, hogy a muffinok egyenlő nagyságúak legyenek. A fogpiszkáló nagyon hasznos a pop cake dekorációnál, és természetesen a mixerem.

Köszönjük az interjút és kívánjuk, hogy még száznál is több vicces és kreatív pop cake receptet ossz meg velünk!

 

Receptek (klikkelj rá és töltsd le):

Karácsonyi Pop Cake receptek

Télapós Pop Cake recept

www.bakerella.com

Copyright © 2010 and 2011 by Angie Dudley. Cake Pops Christmas By Bakerella is published by Chronicle.