<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap
Hirdetés
  2018.03.18 Ferienhaus Ostsee
Köszöntjük kedves Sándor és Ede nevű látogatóinkat.

Felhasználóbarát Honlap

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Manóprogram, gyerekprogramok és családi programok országszerte
MI a csoda? Újra itt a PONT Fesztivál PDF Nyomtatás E-mail

MI a csoda? Újra itt a PONT FesztiválBudapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye várja a látogatókat március 31-én és április 1-én, a Várkert Bazárban. Ismét a fővárosba hozza a világ csodáit a tavaly nagy sikerrel debütált PONT Fesztivál.

Az eseményt megálmodó Hangvető, a Budapesti Tavaszi Fesztivállal karöltve, azzal a céllal hívta életre Budapest legfrissebb fesztiválját, hogy az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájáról válogatva adjanak élményszerű körképet a világ csodáiról. A fesztivál célja tehát a közös értékek és a sokszínűség bemutatása különböző interaktív programokon és különleges koncerteken keresztül.

2018-ban a PONT éppen húsvét hétvégéjére esik, ezért a Földközi-tenger térségének, elsősorban a mediterráneum húsvéti hagyományai és a tematikához kapcsolódó magyar tradíciók kerülnek fókuszba a Várkert Bazárban.

Kreatív gyerekjátékok, húsvéti népénekek, tavaszváró dalok, mesék és megannyi változatos program vonul fel. A gazdag tematikájú workshopokon természetesen kipróbálható a tojásfestés, de megismerhetjük a cremonai hegedű csodáját, felfedezhetjük a polifonikus éneklés szardíniai hagyományát és elsajátíthatjuk a flamenco alapjait. Lesz szőnyegszövés, megtudhatjuk, milyen a horvát mézeskalács készítés, de ámulhatunk a hórihorgas gólyalábasokon, csodálhatjuk a világjáró marionetteket.

 
Bábelőadást streamel a Csili Művelődési Központ PDF Nyomtatás E-mail

Bábelőadást streamel a Csili Művelődési KözpontOrszágos bábtalálkozó és dokumentum-bábjáték  

2018. március 24-én országos Bábtalálkozót tart a Csili Művelődési Központ (Csili). A nagyszabású eseményen hét bábtársulat mutatkozik be, a debreceni Vojtina, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, a Ziránó Színház, a Magamura Alkotóműhely, Fabók Mancsi Bábszínháza, Hepp Trupp művészei és a LedPuppets Bábszínház. Délelőtt bábelőadásokkal és bábkészítéssel várják az érdeklődőket, délután pedig egy nem mindennapi előadást tartanak a társulatok Selyemakvárium címmel. Pogány Judit, a darab főszereplője és a társulatok közösen mesélik el egy pesterzsébeti idős hölgy történetét. Az előadást több kamerállásból élőben közvetítik a pesterzsébeti Kossuth Lajos utcán kihelyezett kivetítőn.

Az egész napon át tartó országos Bábtalálkozó programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Délelött a Meseerdő és a Batyu Bábszínház előadásait láthatják a nézők, az előadások között pedig nagyszerű programot kínál a bábkészítés. Az Astra Bábegyüttes elválaszthatatlan része a száz éves Csili történetének, hiszen a Művelődési Központ már ötven éve ad otthont a társulatnak. A Vízvári László által alapított Bábegyüttes elmúlt hat évtizedéből rendezett kiállítást tekinthetik meg a látogatók, aminek megnyitója délután 16:30-kor kezdődik.

 
Szakértő: a sok számítógépezés szemszárazságot okozhat PDF Nyomtatás E-mail

Szakértő: a sok számítógépezés szemszárazságot okozhatKönnyebben alakul ki szemszárazság azoknál, akik sokat ülnek számítógép előtt, mert egy kísérlet szerint a gép előtt fele annyit pislognak az emberek, mint például könyvolvasás közben - közölte a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Nagy Zoltán Zsolt hozzátette, a szemszárazság kialakulását az irodák levegőjének szárazsága is elősegíti, de a régóta kontaktlencsét viselőknél és a változó korban lévő nőknél is jelentkezhet.

A szemszárazság égő, csípő, szúró érzéssel jár, hosszú távon károsíthatja a szemfelszínt, hámhiányt, fekélyt okozhat, és könnyebben alakulnak ki bakteriális és más fertőzések is. Elkerülése érdekében tudatosan oda kell figyelni a pislogásra, párásítani kell a levegőt, jó világítást kell biztosítani, és óránként el kell nézni a képernyőről egy kis időre - mondta.

 
Speciális vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Miskolci Autista alapítványSpeciális tíz férőhelyes vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakáldon, az intézmény különleges programokkal várja ősztől a fogyatékkal élő, illetve a többségi társadalomhoz tartozó látogatókat - közölte az alapítvány kedden.

Tájékoztatásuk szerint a szociális farmként működő szakáldi telephelyen hozzák létre "Barka kosár" néven a vendégházat az uniós pályázaton nyert több mint 59 millió forintból.

Az épületben tíz megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak majd, elsősorban a vendégfogadásban, az étkeztetésben, az állattartásban, vendégváró aszalványok, lekvárok, befőttek készítésében, kézműves hagyományőrző és terápiás foglalkozásokon, valamint a Miskolc és környékbeli turisztikai látványosságok megismertetésében vállalnak szerepet.

 
Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció (6) PDF Nyomtatás E-mail

Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció (6)A vámpíroknál nincs ennivalóbb lény. Mavis, Drakula édes kicsi lánya például a vérét adná azért, hogy a szörnyek nyaraltatásáért a szívét is kitevő apja ebéd után végre maga is alvadhasson egy jót.

Így azután különleges meglepetéssel készül: befizeti Drakulát egy szörnyen társas hajóútra, hogy egy ideig csak saját vérfagyasztó boldogságával törődjön. Az indulásnál kiderül, hogy a tervbe egy apró rög került: Drakula régi barátai is a családi kirándulás résznek tekintik magukat: Farkas, Frankenstein meg talán a Láthatatlan ember is velük tart.

De az igazi bajt csak a hajó titokzatos kapitánya, Ericka okozza, ugyanis hátborzongatóan szép, és Drakula teljesen elveszíti a fejét – csak hogy kiderül róla, hogy a végzet asszonya valójában Van Helsing, a vámpírvadász unokája. Mavisnek kell fenntartania az oszladozóban lévő családi békét, és gondoskodni a megnyugtató végről…+

A Hotel Transylvania horrorhumorát ugyan megpróbálták már utánozni néhányan, de a film készítői mindig újra bizonyítják, hogy a vicc csak akkor jó, ha élő és friss: a dögös ötletek és a kiváló magyar szinkron egyaránt garantálja, hogy a HT3 felnő az előző részekhez.

Mozibemutató: 2018. július

Eredeti cím: Hotel Transylvania 3: Summer Vacation

Eredeti hangok: Adam Sandler, Selena Gomez, Andy Samberg

Zene: Mark Mothersbaugh, John Powell

Írta: Todd Durham, Michael McCullers, Genndy Tartakovsky

Rendezte: Genndy Tartakovsky

Színes, szinkronizált amerikai családi film

Gyártó: Sony Pictures Animation, Columbia Pictures

 
Apróláb (6) szeptembertől a mozikban! PDF Nyomtatás E-mail

Apróláb (6) szeptembertől a mozikban!A jetik békésen élnek biztonságos, tágas, vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak.

Ám egy jeti, úgy gondolja, tudja a megoldás. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt álltja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amelyet rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes.

És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt…

A Gru és az Őrült, dilis szerelem írói valamint a LEGO-filmek producerei összefogtak, hogy a feje tetejére állítsák az ismert legendát, és egy bolondos, játékos és nagyon vicces animációs komédiát hozzanak létre!

Eredeti hangok: Channing Tatum, Zendaya, Gina Rodriguez, LeBron James. Zene: Heitor Pereira. Látvány: Ronald A. Kurniawan. Írta: Glen Ficarra, John Requa, Sergio Pablos, Karey Kirkpatrick. Rendezte: Karey Kirkpatrick

Mozibemutató: 2018. szeptember

Eredeti cím: Smallfoot

Színes amerikai film

 
27 ország nagykövete látogatott el a Győztesek karneválja a cirkuszban utolsó előadására! PDF Nyomtatás E-mail

27 ország nagykövete látogatott el a Győztesek karneválja a cirkuszban utolsó előadására!Négy földrész huszonhét országának nagykövetei, konzuljai és családtagjai látogattak el 2018. március 11-én a Fővárosi Nagycirkuszba, a Győztesek karneválja című műsor utolsó előadására, a nemzetközi kapcsolatok ápolása és a cirkuszpedagógiai program megismerésének céljából.

27 országból, összesen 86 diplomata és családtagja vett részt a Fővárosi Nagycirkusz meghívására a 2018 március 11-én 15 órakormegrendezett Győztesek Karneválja címűprodukciódíszelőadásán. A résztvevő országok nagykövetei: Kína, India, Argentína, Albánia, Kuwait, Malajzia, Svájc, Thaiföld, Ciprus, Beloruszai, Jordánia, Szudán, Azerbajdzsán, Norvégia, Szlovákia, Jemen, Írország, Mexikó, Chile, Moldova, Olaszország, Kanada, Palesztina, Belgium, Tunézia, Franciaország, Hollandia.

A most záruló Győztesek Karneválja című műsorban Magyarország mellett 7 ország, Románia, Oroszország, Lettország, Ukrajna, Kína, Franciaország, Kuba művészei vendégszerepeltek nálunk. A nemzetközi kultúrpolitika jelentős bázisa a Közép-Európában egyedülálló Fővárosi Nagycirkusz. Kevés olyan műfaj van, amiben a világon az első ötben vagyunk, a cirkuszművészet ilyen. A Fővárosi Nagycirkuszban egy éven belül mintegy 30 különböző ország legkiválóbb művészei fordulnak meg. A nemzetközi kapcsolat rendszerünk kiterjedt. Rómától Szentpétervárig, Londontól Tel-avivig érkeznek hozzánk a szakemberek, hogy tőlünk tanulják a művészeti ág megújítását. Ennek egy fontos állomása volt, hogy a Győztesek karneválja című műsorunk utolsó előadását 27 ország nagykövete és családja tisztelte meg jelenlétével. A több mint 80 diplomata és családtagjaik színes kavalkáddá varázsolták a záró előadást.

 
WOW Poppy lószállító autója PDF Nyomtatás E-mail

WOW Poppy lószállító autójaPoppy egy bájos szőke lány, aki rajong a lovakért. Kedvenc pacija díjugratásban jeleskedik. Ahhoz, hogy Poppy minden fontos versenyen részt vehessen szüksége van lószállító járgányára és saját akadályra.  A JÁTÉKTENGER készletében található póni kaland a legkisebbeket repíti el Poppy izgalmas világába. 

Kiszabadítva a szettet a dobozból, masszív lendkerekes autót, utánfutót, Poppyt és paciját vehetjük kezünkbe. Az igazán csajos színben pompázó készlet rózsaszín-lila alap színét szívecskék teszik igazán egyedivé. 

A klassz kis kocsi két ülésés, Poppy számára stabil ülést biztosít. A tetőablak felhajtható, így könnyen behelyezhetjük a lányt. Az utánfutó két támasz segítségével önmagában is megállítható. A kapcsolatot az autó és vontatmánya között mágneses vonóhorog biztosítja. 

Az utánfutó hátsó ajtaja nyitható, így a póni is kényelmesen elfoglalhatja helyét. A fülkében friss víz, répa és zab várja. A csomagokat az utánfutó tetején helyezhetük el. 

Hirdetés

Amint Poppy megérkezik a verseny helyszínére, egy mozdulattal leemelheti az akadályt a kocsi tetejéről, majd felpattanhat kedvenc pónija hátára, hogy besöpörjön minden díjat. 

A nyitható ajtók, a mélyedésekbe elhelyezhető figura hozzájárul a gyerekek finommotoros mozgásának fejlődéséhez. A szituációk életre keltése közben fejlődik képzeltük és szociális készségük. 

A masszív műanyagból készült készlet sokáig gondoskodik a kicsik felhőtlen öröméről és vidám játékáról. 

WOW Poppy lószállító autója  WOW Poppy lószállító autója

 
Hajts a kincsre! - Kooperatív játék gyerekek számára PDF Nyomtatás E-mail

Hajts a kincsre! - Kooperatív játék gyerekek számára

A kooperatív játékok lényege, hogy a csemeték nem egymással, hanem közösen küzdenek a győzelemért. Ahhoz, hogy elérjék céljukat, össze kell dolgozniuk, közösen kell megoldásokat keresniük, és együtt kell működniük. A Hajts a kincsre! az óvodás és kisiskolás korosztály együttműködő készségét igyekszik fejleszteni. 

A doboz tetejében megtaláljuk a játékszabályt, ennek köszönhetően a hasznos tudnivalók nem kallódik el az idők során. A csomag belsejében találunk még 1 betű, és 1 szám kockát, 1 játéktáblát, 27 ösvénykártyát, 10 Ogre kártyát, 4 kulcs zsetont és 1 Ogre uzsonnát. 

A játék célja, hogy a 8x6 négyzetből álló játéktábla egyik sarkából eljussunk a másikba, oly módon, hogy közben megszerzünk 3 kulcs zsetont, és 1 Ogre uzsonnát. Utunk természetesen nem ennyire egyszerű, hiszen az összekevert ösvénykártyák segítségével meg kell építenünk saját utunkat, miközben a kártyák között Ogrék rejtőznek. Minden Ogre kártya a piros Ogre ösvényre kerül. 

A gyerekek együtt kelnek versenyre az Ogrék hadával, azaz igyekeznek leelőzni az épülő ösvényen a piros úton haladó bestiákat. Az út építésénél arra is figyelnünk kell, hogy három kulcsot szerezzünk, mellyel a kincset nyithatjuk ki a célban. A kulcsok helyét a két dobókocka határozza majd meg a játék elején. 

Hirdetés

Az első játékos felhúz egy lapot, mely szerencsés esetben egy ösvény darabot ábrázol. Ekkor a gyerekek közösen eldöntik, hogy milyen irányba helyezzék el az ösvényt, ügyelve arra, hogy a kulcsot, és az uzsonnát is megszerezzék. Ezt követően a soron lévő játékos is húz egy kártyát. Amennyiben ösvényt húz, a többiekkel egyeztetve lehelyezi azt a választott irányba, ha pedig Ogre kártyát húz, a piros Ogre ösvényre teszi. 

Hajts a kincsre! - Kooperatív játék gyerekek számára  Hajts a kincsre! - Kooperatív játék gyerekek számára

Amennyiben az Ogrék érnek elsőként a célba, a partit elvesztettük. Van azonban segítségünk, Ogre uzsonnával egy Ogrét levehetünk az ösvényről. 

 
Május 1 az Aquarell****-ben PDF Nyomtatás E-mail

Hotel Aquarell CeglédÉrvényes: 2018. április 27. - 2018. május 1.
Éjszakák száma a csomagban: 3 éj - hosszabbítás lehetséges!
Lehetséges érkezési napok: péntek, szombat
Ellátás: Félpanzió
Erre a hétvégére különösen érdemes Ceglédre látogatni, mivel a városban rengeteg program várja az érdeklődőket.
Ezekben a napokban, a gyerekeknek érdemes felkeresni Cegléd belvárosában, erre az időszakra berendezett régi idők Piacterét, ahol a család egy időutazáson vehet részt, valamint rengeteg játéklehetőség várja a gyerekeket.

MóKaland játszóházunkban, játszóházi foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket, ahol kézműves foglalkozások, társas játékok és vetélkedők színesítik a programot.

Az ár tartalma:

 • szállás félpanziós ellátással (svédasztalos reggeli és vacsora)
 • díjmentesen elérhető Wifi a szálloda egész területén
 • fürdőköpeny használat
 • MóKaland játszóház díjmentes használata
 • ingyenes ping-pong, csocsó és X-box használat
 • ingyenes parkoló használat
 

Hirdetés
Hirdetés

 
Idén először Tisza-tavi Napok PDF Nyomtatás E-mail

Idén először Tisza-tavi NapokMárcius 23-24-én szezonnyitó fesztivállal várnak mindenkit Tiszafüredre! 

A csodálatos tiszafüredi Halas-téren, első ízben, de hagyományőrző szándékkal rendezik meg a Tisza-tavi Napok és I. Tisza-tavi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt, március 23-24-én. A fesztivál a hazai kézműves- és élelmiszeripari termékek gazdag kirakodó vásárával, kulturális programokkal és a hazai könnyűzenei színtér nívós előadóival csalogatja a Tisza-tóhoz a vendégeket. 

A fesztiválon egész nap lehetőség nyílik kikapcsolódni, délutántól pedig mindkét napon kiváló koncerteken bulizhatnak az idelátogatók.Fellép az egykori Kispál és a Borz frontemberének, az idén 50 éves Lovasi András új zenekara, a Kiscsillag, az új nagylemezére készülő 30Y, a Vad Fruttik, az Ocho Macho, Intim Torna Illegál és a fiatal generáció képviseletében az Esti Kornél. 

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Elhelyezték a Bethesda Gyermekkórház új épületszárnyának alapkövét PDF Nyomtatás E-mail

Elhelyezték a Bethesda Gyermekkórház új épületszárnyának alapkövétElhelyezték a budapesti Bethesda Gyermekkórház új épületszárnyának alapkövét, a tervek szerint az új nyolcemeletes épületrész  hat és fél milliárd forintból legkésőbb 2021 végére elkészül.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pénteki budapesti ünnepségen elmondta, az elmúlt harminc évben ilyen jelentős -  14 milliárd forintos - forrás nem került a modern gyermekegészségügybe a sürgősségi gyermekellátás fejlesztésére. A fejlesztéssel a tervek szerint 2020-ra létrejön a gyermek sürgősségi ellátás országos rendszere - tette hozzá.

A fejlesztésben a Heim Pál Gyermekkórház, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vesz részt.

Balog Zoltán közölte, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának fejlesztése az Egészséges Budapest Program keretében valósul meg. Az új épületszárnyban helyet kap egy új szülészeti, gyermeksürgősségi és gyermekpszichiátriai osztály, továbbá infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtanak. 

Megjegyezte azt is, hogy ma Magyarországon 78 kórházi szülészet van, és mindegyik megkapja a lehetőséget, hogy családbarát szülészetként újuljon meg.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár elmondta, a kormány döntésének megfelelően az Egészséges Budapest program keretében a következő időszakban a fővárosban több mint 700 milliárd forint értékben lesznek fejlesztések. Továbbá eljön egy olyan időszak, amikor az állami és egyházi intézmény azonos elbírálás alá esik - tette hozzá.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
VUK 1. PDF Nyomtatás E-mail

Fekete István sok olyan mesehőssel ajándékozta meg kis hazánkat, akik magukkal elrabolták a gyerekek szívét. Nincs ez másként Vukkal sem. A csepp róka izgalmas kalandjain generációk nőttek fel, most pedig a Diafilm Kft. jóvoltából ismét együtt izgulhat a család a róka kölyök kalandjain. 

VUK 1.  VUK 1.

Az első részből megtudhatjuk miként veszíti el szüleit Vuk, és hogyan találja meg nagybátyja Karak, majd befejezésként megleshetjük Vukot első vadászatán. 

A diafilmeket a Super Cool diavetítővel játsszuk le, amit a REGIO Játék webáruházában tudtok megvásárolni!

A szép történet a rajzfilmből megismert képi világgal egészül ki, így mindenki számára régi ismerősként pillant le a vetítővászonról a kis róka. Az egyszerű, jól érthető nyelvezet igazodik az óvodás korosztály igényeihez, miközben a szülőket nosztalgikus érzésekkel tölt el.

Hirdetés
Hirdetés

 

Hirdetés
Hirdetés

 
A dinók a kiterjesztett valóságba költöznek PDF Nyomtatás E-mail

Akinek bejött a Pokemon Go, már készülhet, hogy legközelebb dinókat kergethet a kiterjesztett valóságban. Hamarosan Androidra és iOS-ra is letölthető az új szuperprodukcióhoz, a Jurassic World: Bukott birodalomhoz kapcsolódó Jurassic World Alive nevű játék, amelynek köszönhetően bármelyik felhasználó dinóvadásszá változhat. Az új játékban szintén be kell gyűjteni a lényeket, amelyek fejleszthetők és csatába is küldhetők más dinók ellen. A felhasználók persze közös fotókat is készíthetnek a továbbfejlesztett dinókkal, és a trófea-szelfik minden követőnek továbbküldhetők.

A játék fejlesztője, a Ludia már elkészítette az előzetest, és az applikáció elő is jegyezhető itt: https://hypebeast.com/2018/3/jurassic-world-alive-game-trailer

(Jurassic World: Fallen Kingdom – hazai bemutató: 2018. június 7.)

 
Újdonságok a 2018-as Oldtimer Show-n! PDF Nyomtatás E-mail

Újdonságok a 2018-as Oldtimer Show-n!A 2018-as Oldtimer Show-n ismét új kiállítási anyagot láthatnak a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Ezúttal minden eddiginél nemzetközibb lesz a felhozatal! 11 országból fognak Budapestre érkezni oldtimer gyűjtők, hogy bemutassák féltve őrzött kincseiket. Külföldi oldtimer restaurátor cégek is be fognak mutatkoznak a budapesti Oldtimer Show-n. Lesznek igen ritka és méregdrága példányok is kiállítva.

Néhány az érdekesebbek közül: Mercedes Special Roadster, Bugatti sportautó, fakerekű antik autók, 100 évesnél öregebb motorkerékpárok. A keleti blokk gyártmányairól sem feledkezünk meg. A 30-as évek Praga modelljeitől a KGST éra nosztalgia autói is láthatók lesznek, a Volga taxitól a Moszkvics rendőrautóig. Bemutatjuk Magyarország legkevesebb kilómétert futott, eredeti állapotú Ladáját is, melyben csak 493km van. Az autókon és a motorokon kívül buszok, teherautók, traktorok, stabil motorok, gőzmozdonyok és vasúti kocsik is bemutatásra kerülnek. Az Oldtimer Show jellegzetessége, hogy minden járműtípusból csak 1-1db-ot mutatunk be. A bemutatott oldtimer járművek száma így is eléri majd az 500db-ot!

 
Hirdetés
Hirdetés
 
Bethlen Téri Színház - A háromágú tölgyfa tündére PDF Nyomtatás E-mail

A háromágú tölgyfa tündéreA Fabók Mancsi Bábszínháza előadása egy boszorkányról, három tölgyfába zárott tündérről és az értetlenke királyfiról szól, aki megkísérli őket kiszabadítani. S hogy miként ér véget a mese, megtudhatjátok 2018. március 4-én és 25-én 10 órától.

Előadásaink különlegessége, hogy audionarráltak, így látó és nem látó gyerkőcöket egyaránt szeretettel várunk.

Díszlet, bábok: Mátravölgyi Ákos | Gapitos mester: Lénárt András

Az előadást megalkották: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád

Az előadás audionarrációval, látássérülteknek akadálymentesítve kerül megrendezésre.

Az előadás időtartama 50 perc

Ajánlott korosztály: 5 éves kortól

Az előadás után kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

 

Hirdetés
Hirdetés

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Jönnek a kacsák április 19-től a mozikban! PDF Nyomtatás E-mail

jonnekakacsak-2A szeleburdi agglegény lúd miatt – aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy sérülés miatt mégis szárnyai alá veszi őket. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.

Eredeti cím: Duck, Duck Goose
Műfaj: animáció
Gyártás éve: 2017

Főszereplők: Jim Gaffigan, Zendaya, Lance Lim, Greg Proops, Reggie Watts, Natasha Leggero, Diedrech Bader, Stephen Fry, Craig Ferguson, Jennifer Grey, Rick Overton, And Carl Reiner

Magyar hangok: Szabó Máté, Tamási Nikolett, Nagy Gereben, Bognár Tamás, Welker Gábor, Bogdányi Titanilla, Szabó Sipos Barnabás, Forgács Gábor, Fazekas István, Galbenisz Tomasz, Náray Erika, Rosta Sándor

Rendező: Christopher Jenkins

Gyártó: Original Force Animation

Játékidő: 91 perc

Magyarországi mozipremier:
2018. április 19.

Magyarországi moziforgalmazó:
Big Bang Media

Korhatár: 6

Magyar előzetes (HD):

 
Történelmi és kortárs hírességek ihlették a nőnapi új Barbie babákat PDF Nyomtatás E-mail

Történelmi és kortárs hírességek ihlették a nőnapi új Barbie babákatTöbb mint tucatnyi történelmi és kortárs hírességet, köztük Frida Kahlo mexikói festőművészt vagy a filmrendező Patty Jenkinst ábrázoló Barbie baba kollekciót adott ki a Mattel a nemzetközi nőnap alkalmából.

A Barbie babák régóta tartoznak a kislányok játékai közé, hatnak rájuk a megjelenésükkel. A héten megjelent két új Barbie-sorozat sorozat azonban olyan női példaképeket állít a gyerekek elé, akikre bátorságukért és teljesítményükért is felnézhetnek.

A Barbie-gyártó Mattel az új babák elkészítése előtt világszerte nyolcezer édesanyát kérdezett meg, és 86 százalékuk mondta, hogy aggódik azok miatt a példaképek miatt, amilyeneket lányaiknak mutatnak.

"A lányok eddig is különböző szerepeket és karriereket tudtak eljátszani a Barbie-val, most örömmel fordítjuk a fényt a való életből vett példaképekre, hogy emlékeztessük őket, bármit elérhetnek" - idézte a CNN.com Lisa McKnight, a Mattel munkatársa közleményét.

 
Az Egri csillagokat mutatja be a Nemzeti Színház PDF Nyomtatás E-mail

Az Egri csillagokat mutatja be a Nemzeti SzínházAz Egri csillagok című művet mutatja be a Nemzeti Színház pénteken a Magyar Nemzeti Táncszínházzal közös produkcióként; a művet a teátrum művészei, táncosok és gyerekszereplők elevenítik meg.

Az előadást - Gárdonyi Géza regényét, valamint Zalán Tibor művét felhasználva - Vidnyánszky Attila rendezte, aki az MTI-nek elmondta: az Egri csillagok a legszeretettebb, a legsikeresebb magyar regény. Valahol ott van minden felnövő gyerek lelkében. A filmet mindenki látta és remélhetőleg még mindig sokan olvassák a történetet - mondta.

A produkcióban negyven táncos lép színpadra. Vidnyánszky Attila elmondta, hogy a próbák két hónapig tartottak, de már csaknem két éve dolgoznak az előadáson Székely László díszlettervezővel és a színpadi adaptációt készítő Zalán Tibor íróval.

Mint felidézte, Zsuráfszky Zoltán társrendező, koreográfus két éve kereste meg az ötlettel, hogy állítsák színpadra a művet. Eldöntöttem, hogy nem táncjátékot készítünk, hanem a regényt állítjuk színpadra - mondta, hozzátéve: javasolta, hogy emeljék be a gyerekek szemszögét a történetbe, így írta meg Zalán Tibor a színpadi változatot. Egy csapat várbeli gyerek egy biztonságos helyről - ahová a felnőttek zárták őket, nehogy bajuk essen az ostrom alatt - figyelik az eseményeket. Az ő szemükkel látják a nézők a felnőttek - Bornemissza Gergő, Cecey Éva, Dobó, Jumurdzsák és többiek - történetét.

 
Roblox bábuk PDF Nyomtatás E-mail

A Roblox gyerekek és tinik számára készült számítógépes játék, mely Android, Xbox One, Windows, iPod touch, iOS, macOS, Mac OS, Fire OS rendszerekre érhető el. Az első verzió 2006-ban jelent meg, az elmúlt 10 évben pedig lendületesen tört előre a virtuális térben. A TM Toys jóvoltából a videojáték karakterei fizikailag is megjelennek, és a srácok legnagyobb örömére a gyerekszobában kelnek életre. 

Roblox bábuk  Roblox bábuk

A különböző figurákat egyesével, és többed magukkal kerülnek a boltok polcaira. Az egyes sorozatban 40 különböző karakterrel találkozhatunk. A figurák műanyagból készültek. Testrészeik egy könnyed mozdulattal levehetők, és más Roblox figura testrészével helyettesíthetők. 

A közel 10 centiméteres bábu térde hajlítható. Szögletes lábainak köszönhetően stabilan megállítható.

 
Színpadra Fel! - A Kis Színészek Játéka PDF Nyomtatás E-mail

Színpadra Fel! - A Kis Színészek JátékaÓvodások, kisiskolások számára készült a Színpadra Fel! A sokat sejtető dobozban megtaláljuk a játékhoz szükséges kellékeket és a játékszabályt. Utóbbit a doboz belsejébe nyomtatták, így nem kallódik el az évek során. 

A készlet 6 darab bábut rejt, valamint 60 feladványkártyát, 20 pirosat, 20 kéket és 20 zöldet, továbbá egy játéktáblát, melyen megtaláljuk a lépések számát meghatározó pörgetőt. Kezdjük is a játékot, méghozzá oly módon, hogy minden résztvevő választ magának egy bábut, és felállítja a START mezőre. A kezdő játékos megpörgeti a nyilat, és előre lép a pörgetés értékének megfelelő számú mezőt. 

Minden mező saját színnel rendelkezik, mely meghatározza, hogy milyen színű feladatkártyát kell húznunk. A zöld alatt tárgyat, a kék alatt állatot, míg a piros alatt valamilyen cselekvést találunk. Például a zöld lap rejthet esernyőt, a kék nyulat, míg a piros kártyán például az aludni kifejezés szerepelhet. Tekintve, hogy a játék olyan gyerekek számra készült, akik egy része még nem tud olvasni, a felirat mellett látványos, jól értelmezhető képek is helyet kaptak. 

Bármelyiket is húztuk, nem mutathatjuk meg társainknak, mutogatással kell tudomásukra hozni, mi szerepel a lapon. A forduló addig tart amíg valamelyik résztvevő kitalálja a feladványt. Ekkor a következő játékos pörget és mutogat. 

A partit az a játékos nyeri, aki elsőként ér célba, a játék addig tart, amíg minden játékos célba nem érkezik.

Az ötletes játék kiválóan megfelel a 3-10 éves korosztály számára. A játékos feladatok közben a gyerekek fejlesztik logikai, kifejező, és problémamegoldó készségüket.

Hirdetés

Színpadra Fel! - A Kis Színészek Játéka  Színpadra Fel! - A Kis Színészek Játéka

 
Kitiltják a francia iskolákból a mobiltelefonokat PDF Nyomtatás E-mail

Kitiltják a francia iskolákból a mobiltelefonokatA jövő tanévtől tilos lesz a mobiltelefonok használata a francia iskolákban, az intézkedésről a következő hetekben törvényi szabályozás születik - jelentette be a francia oktatási miniszter. Jean-Michel Blanquer tájékoztatása szerint a tiltás a college-eket érinti, ahova 16 éves korukig járnak a francia tanulók.

"A mobiltelefonok használata tilos lesz szeptembertől az iskolákban, nemcsak tanórákon, hanem az egész intézményben" - idézte kedden a Libération című napilap a kormánytag előző napi rádióinterjúját. "Törvény fog erről rendelkezni a következő hetekben, hogy jogilag is rendben legyen" - tette hozzá.

"Meghagyjuk az iskoláknak, hogy megválasszák a tiltás formáját, amely a legrugalmasabbtól terjedhet a legszigorúbbig" - hangsúlyozta.

Az iskoláknak így lehetősége lesz megtiltani azt is, hogy kikapcsolt állapotban a diákokkal lehessen a mobiltelefonjuk. 

"A legrugalmasabb változat szerint, ahogy az már egyes iskolákban érvényben van, a mobiltelefont egy erre a célra biztosított zacskóban kell tartani a táskában, és pedagógiai célokra vagy sürgős esetben elő lehet venni" - mondta a tárcavezető. "Fontos, hogy ne a mobiltelefonok töltsék ki a kamaszok életét, akkor amikor tanulniuk kell, vagy amikor egymás között vannak a szünetben az udvaron" - fűzte hozzá.

 
Arany klipek a költő 200. születésnapjára! PDF Nyomtatás E-mail

Hét remekbeszabott új videó készült az Arany János Emlékévre megjelent „Arany Lemez”-hez. YOULÏ, Hangácsi Márton, Baron Mantis, a Tha Shudras, az InFusion Trio, a Csillag Kórus és a FACE'N'BASE együttesek fogalmazták meg vizuálisan is Arany művészetét.

Március 2-a Arany János születésnapja. Az alkalomra – a Margaret Island „A rab gólya” klipjét követően - most elkészültek az „Arany Lemez” további versfeldolgozásihoz is a videók. YOULÏ (Horányi Juli), Hangácsi Márton, Baron Mantis, a Tha Shudras, az InFusion Trio, a Csillag Kórus és a FACE'N'BASE képileg is megjeleníti, hogy számukra mit jelent a vers, amit megzenésítettek. A költő legszebb alkotásait dolgozták fel ezek a zenekarok. A dalok tavaly novemberben „Arany Lemez” címen CD-n és digitálisan is megjelentek az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program keretében. Az „Arany János 200 Emlékévre” összeállított zenei projektnek nem titkolt célja, hogy a költő világát a mai együttesek interpretációján keresztül közelebb vigye, érthetőbbé és elérhetőbbé tegye a mai fiatalok számára.

YOULÏ -Ágnes asszony

https://www.youtube.com/watch?v=kewtQdwjKCw

„Arany egész életét, életművét végigkíséri a bűn és bűnhődés motívuma. Ágnes asszony balladája is egy olyan lélektani ballada, mely ezzel a kérdéskörrel foglalkozik. Szerettük volna a mű mondanivalóját kicsit továbbgondolni. s ezzel együtt felhívni a figyelmet egy fontos társadalmi problémára, hiszen minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaznak.

 
Friggi Friggi Magic Fry fritőz PDF Nyomtatás E-mail

Friggi Friggi Magic Fry fritőzA sütős főzés mindig is szerves részét képezte a gyerekek szituációs játékokainak. Anyu, apu szakácstudományát minden csöppség szeretné ellesni, ehhez azonban nem mindig biztonságos a konyha. Amennyiben épp nem hidegtáli készítményeket, vagy kókuszgolyót készítünk a srácokkal, érdemes lefoglalni őket egy saját minikonyhával. A Friggi Friggi Magic Fry fritőz kiváló választás, ha csemeténk imád a konyhában sürögni-forogni. 

A készlet bő felszereltséggel kerül a dobozba:

 • 1 db Friggi Friggi Magic Fry fritőz
 • 1 db sütő kosár
 • 1 db tányér
 • 1 db spatula
 • 1 db villa
 • 1 db kés
 • 1 db sótartó
 • 1 db sültkrumpli tároló
 • 5 db sültkrumpli
 • 1 db ketchupos tartály
 • 1 db steak
 • 1 db paprika
 • 1 db kukorica
 • 1 db sült tojás
 • 1 db hal

Amennyiben össze kívánjuk adnia a fenti list elemeit, összesen 18-at kapunk. 

A 18 darabos Friggi Friggi Magic Fry fritőz beüzemelése a következő képpen történik. Halásszunk elő a fiók mélyéről 4 db AA elemet, majd helyezzük be a csavarral zárható elemtartóba. Ezt követően töltsük fel a kihúzható fiókot vízzel, fordítsuk el az időzítő kapcsolót, és válasszuk ki az elkészíteni kívánt ételt. Az energiaforrásnak köszönhetően a víz épp úgy fog fortyogni a sütőben, mintha valódi olaj lenne a fritőzben. Természetesen a Magic Fry fritőz nem hevül, csak látvány egyezik meg a valód olajsütővel. 

 
Matyó Húsvét, ahol még a piros tojás sem piros PDF Nyomtatás E-mail

Matyó Húsvét, ahol még a piros tojás sem pirosMezőkövesd 2018.04.01-02.
AHOL MÉG A PIROS TOJÁS SEM PIROS!

Ismerje meg az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokat az idén 17. alkalommal megrendezésre kerülő Matyó Húsvéton!

Húsvét vasárnap és hétfőn a Matyó Néptáncegyüttes és a térség hagyományőrző csoportjainak műsora szórakoztatja a látogatókat.

Vasárnap a KISS KATA ZENEKAR gyermekműsora és családi táncháza, valamint sztárvendégünk CSEPREGI ÉVA műsora fokozza a hangulatot.

Hétfőn 4 alkalommal vödrös locsolkodást és 1 alkalommal traktorról locsolást láthatnak a Hadas városrészben, a Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán pedig a gyerekek kedvence a húsvéti állatudvar (nyuszi, csibe és bárány simogató), valamint Kovácstalálkozó fogadja az érdeklődőket.

Az utcákon kézműves és gasztronómiai termékek vásári forgatagában sétálhatnak a vendégek mindkét napon. A színpadi programok mellett tojásfestés, népi játékudvar, pónicikli és felfedező játék is színesíti a kínálatot.
Az ünnep idején nyitott kapukkal várják az érdeklődőket a múzeumok, kiállítóhelyek, alkotóházak valamint a Zsóry Gyógy És Strandfürdő , ahol vasárnap este éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség az új élményfürdőben.

A rendezvényen való részvétel és a parkolás ingyenes (kivéve Kovácstalálkozó a Gépmúzeumban ill. Zsóry-fürdő)!

 
Az Operaház mellé költözik a Fővárosi Nagycirkusz! PDF Nyomtatás E-mail

Az Operaház mellé költözik a Fővárosi Nagycirkusz!Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója többször hangsúlyozta, hogy a Fővárosi Nagycirkuszt a Nemzeti Színház és az Operaház intézményeivel egy szinten kezeli, s az operával, a színházzal egyenlő elfogadást, bánásmódot kíván kialakítani a cirkuszművészet műfajának. A nemzetközileg is elismert és díjazott artistáknak, akrobatáknak az operaénekesekkel, táncosokkal, színészekkel egyforma tiszteletet kell kapniuk, s mindezt nem csak hazánkban, de egész Európában képviseli.

Ezt a gondolkodásmódot közvetítve - egy hatékony üzleti stratégiával is megtámogatva - a cirkusz jegyirodája most az Andrássy u 28. szám alá, a Nemzeti Színház jegyértékesítésével társbérletben, közvetlenül az Operaház mellé költözik. A-28 Cirkusz! - hirdeti a plakát, s mostantól ide várják azokat, akik elővételben vagy csoportosan kívánják megváltani jegyeiket.

„A városligeti jegypénztárak továbbra is látogathatók, de a „Broadway” forgalma és közelsége új cirkuszlátogató rétegek megszólítását eredményezheti, például a szabadidős turizmus fokozottabb bevonásával, vagy a cirkuszpedagógia szélesebb körű népszerűsítésével” – nyilatkozta Fekete Péter.

Március 8-án hivatalos megnyitóünnepet, artista performance-t tartanak az Andrássy úton.

 
Családi mesehétvége a MINIVERSUM-ban 2018. március 15-18. PDF Nyomtatás E-mail

Családi mesehétvége a MINIVERSUM-ban 2018. március 15-18.A vonatok és a vasút rajongóit várjuk a Családi Mesehétvégén a MINIVERSUM-ban, ahol ezen a hétvégén minden a mesékről és a játékról szól majd.

 • Március 15-én 11:30-tól Kalimpa, a bábok bábja várja a gyerekeket egy mesebeli utazásra a játszóházban.
 • Március 16-án kvíz nap – válasszatok kvízjátékaink közül és találjátok meg a terepasztalokon elrejtett apró jeleneteket! Zsákbamacska ajándékot kap az, aki minden kérdésre helyesen válaszol.
 • Március 17-18-án a legkisebbeket Brio építősarokkal várjuk, ahol a gyerekek kipróbálhatják ezt az izgalmas építőjátékot és megépíthetik első vasúti pályájukat is!
 • Március 17-18-án a felnőtteknek is mesélünk: a Miniversum alkotói mindkét nap 11:30-as kezdéssel interaktív tárlatvezetést tartanak. Sok izgalmas részletet ismerhettek meg a terepasztalok építésével és a Miniversum napi működésével kapcsolatosan is. A részvétel ezen a programon ingyenes azoknak, akik érvényes belépővel rendelkeznek.

Tudtátok, hogy nálunk repül Aladdin a házak között, Thomas is eljött vakációzni Sodor szigetéről és a Minionok is beálltak dolgozni? Fedezzétek fel minivilágunk apró pillanatait és akkor találkozhattok velük!

 
Miért választottuk a 4 elemet a SzóKiMondóka játékcsomagok témájának? PDF Nyomtatás E-mail

Itt a március, ami már a tavasz közeledtét jelzi. Készülünk a Húsvétra, olvad a hó, esik az eső és március 22-én itt a víz világnapja. Ebből az alkalomból elmondjuk, hogy miért a 4 elemet választottuk a SzóKiMondóka játékcsomagok témájának.

A küldetésünk, hogy a kicsiknek szavakat tanítsunk és a szavakkal játsszunk. Célunk, hogy a szülők kezébe olyan eszközöket adjunk, amelyekkel közös, játékos perceket szerezhetnek és felejthetetlen élményeket nyújthatnak a gyermekeiknek – úgy, hogy közben észrevétlen fejlesztik őket. Fontos volt, hogy olyan szavakkal kezdjük az ismerkedést, amelyekkel közvetlenül tudnak kapcsolódni az őket körülvevő világhoz. Ha már megismerték a család szavait, akkor onnan továbblépve következik a világ megismerése. 

De mi az, amit a világból szeretnénk megmutatni nekik? Nem az autók, a robotok, és az épületek – amik ma oly népszerű témák. Nekünk az volt fontos, hogy a gyermekeknek a természetet megmutassuk, méghozzá olyan formájában, ahogyan az jelen van a kicsik életében. Ezért a természeti elemek közül a víz került az első helyre – hiszen anélkül egyetlen kisgyermek sem lenne meg, egy napra sem. Le kell mosni a koszos kezet, leöblíteni a WC-t, inni kell a nagy hancúrozás után és este belemerülve pancsolni és játszadozni az álmok előtt. Olvass tovább itt: http://szokimondoka.hu/miert-valasztottuk-a-4-elemet-a-szokimondoka-jatekcsomagok-temajanak/ 

 
Jön a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál PDF Nyomtatás E-mail

Jön a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm FesztiválCINEMIRA - az első nemzetközi filmfesztivál Magyarországon kifejezetten gyerekeknek! A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthat a közönség. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes, storyboard, virtuális valóság workshopok, képregény és film market, valamint a legnépszerűbb gyerekfilmek szinkronhangjai várják a látogatókat.

A Cinemira - Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivállal a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a gyerek- és ifjúsági filmek fontosságára, feléleszteni a hazánkban jelentős múltra visszatekintő gyerekfilmes hagyományokat, gyerekfilm gyártást. A Cinemira kifejezetten gyerek- és családi filmeket mutat be rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilm kategóriában. A versenyprogramba 1500 filmet neveztek a világ minden tájáról, az előzsűri mintegy 60 alkotást választ versenybe. A fesztivál zsűrijében a hazai és a nemzetközi filmvilág olyan elismert alkotói és képviselői foglalnak helyet, mint Deák Kristóf, a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm rendezője, Aneta Ozorek, az Amszterdami Animációs Fesztivál művészeti igazgatója, Böszörményi Zsuzsa többszörös díjnyertes és diák-Oscar díjas filmrendező, Michael Harbauer, Európa egyik legjelentősebb gyerekfilm fesztiváljának, a Schlingel Film Festival igazgatója.

Forgass mobillal, legyél Te is filmes!

 
Tavaszköszöntő mulatságok a Katica Tanyán! PDF Nyomtatás E-mail

Tavaszköszöntő mulatságok a Katica Tanyán!Március már igazi tavaszi hónap, és bár első napjaiban igencsak dideregtünk, azért most már mindenki érzi a tavasz közeledtét. Az egyre hosszabbodó nappalok, és a zöldellő természet is arra biztat minket, hogy mindjárt itt a kikelet. A Katica Tanya márciusi programjai is mind a tavaszt idézik, és természetesen a húsvéti készülődés sem maradhat ki a programok közül!

Március első hétvégéjén a mesterségek napján babakészítés várja a gyerekeket Rostás Klárával. A 10-i hétvégén pedig már bízva a jó időben, többféle népi játékkal várják a családokat. A kicsik és nagyok kipróbálhatják a golyó labirintust, a mancsozást, a patkó próbát, vagy a „Kapd el a diót!” játékot.

víz világnapjához kapcsolódóan március 17-18-án, az öko hétvégén a barkácsolásé a főszerep. A gyerekek újrahasznosított anyagokból készíthetnek: vízimalmot, parafadugó tutajt, halacskás képet, vagy megismerhetik a víz útját.

 
Tojásfestés borotvahabbal PDF Nyomtatás E-mail

Tojásfestés borotvahabbalOlvastam ezt a borotvahabos tojásfestést, ami igazán megtetszett. Már használtunk borotvahabot hóember meg havas táj festésére, az is nagyon jópofának tűnt, gondoltam ez is izgalmas lesz.

Az is volt!

Tálak kikészítve, borotvahab startra kész, jöhet az ételfesték meg a főtt tojás! 4 féle szìnű ételfestékem volt, keverni nem akartam, mert akkor nagyon sokfelé kellett volna variálni.

Maradt a négy alapszín: sárga, piros, kék, zöld (na jó, tudom, hogy a zöld kevert szín!). Kinyomtam egy jó adag habot, majd a gyerekek választhattak, ki melyik színt szeretné keverni. Ráfolyattam a habra egy kevés festéket és kezdődhet a móka! Szívószállal kevergettük a festéket, meg azzal forgattuk a tojásokat a színes habban.

Voltak bátor vállalkozók, akik a puszta kezükkel dagonyáztak a festékben. Utána papírtörlővel kibélelt tálcán szárítottuk őket. 2-3 óra száradást írt a recept, kell is annyi. Utána megtörölgettük őket és gyönyörködhettünk az eredményben!

Kellemes időtöltést Mindenkinek!

Lovas Brigitta
óvodapedagógus

Tojásfestés borotvahabbalTojásfestés borotvahabbal

 
Több mint tizenegyezer erdei fülesbagoly telel Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail

Több mint tizenegyezer erdei fülesbagoly telel MagyarországonTöbb mint tizenegyezer erdei fülesbagoly telel Magyarország mintegy hétszáz pontján, több mint 450 településen - derült ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) országos felméréséből. 

Az MME a lakosság és a média segítségét kérte a Magyarországon telelő erdei fülesbagoly-csapatok országos felméréséhez január közepén. A most elkészült összesítés alapján az összefogás rendkívül sikeres volt, hiszen minden eddiginél több beérkező adatot összesítettek a szervezők - közölte az egyesület.

A felmérésben a lakosság mellett az MME helyi csoportjai, munkatársai és önkéntesei, a nemzeti parkok természetvédelmi őrszolgálata, két óvoda, két általános iskola és egy középiskola, összesen több mint 350 fő vett részt. Ennek köszönhetően a számlálás tízéves történetében az idei volt az első, amelyben Magyarország összes megyéjéből és a fővárosból is érkeztek megfigyelési adatok. Az MME, a média és a lakosság együttműködésének sikerét az is mutatja, hogy idén 227 olyan településről kaptak információkat, ahonnan az elmúlt legalább három évben egyetlen alkalommal sem. 

Ezeknek a baglyoknak komoly mezőgazdasági értékük is van, hiszen elpusztítják azokat a rágcsálókat, amelyeket nélkülük csak komoly anyagi ráfordítás és a környezetre is káros anyagok felhasználásával lehetne kiiktatni.

 
Tízmilliárd forint pályázható családbarát szülészetek kialakítására PDF Nyomtatás E-mail

Tízmilliárd forint pályázható családbarát szülészetek kialakításáraCsaládbarát szülészetek kialakítására pályázhatnak intézmények tízmilliárd forint keretösszegben - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a pályázatot azért hirdették, hogy a Magyarországon működő 78 szülészeti osztály a lehető legmegfelelőbb legyen az édesanya, az édesapa és az újszülött számára, ezzel is hozzájárulva a pozitív szülésélményhez.

Úgy fogalmazott, egy rossz szülésélmény eltántoríthatja a párokat további gyermek, gyermekek vállalásától, és egy szülés körül számtalan olyan körülmény van, ami befolyásolható. Ilyen például az, hogy az anyának biztosítani kell a természetes szülésélményt úgy, hogy a folyamat a legbiztonságosabb legyen - tette hozzá az államtitkár.

Mint mondta, ezzel a döntéssel még egy lépést tehet a kormányzat a családbarát Magyarország irányába.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár hozzátette, az intézmények pályázhatnak a szülészetüket érintő infrastruktúra-fejlesztésre, vagy tanfolyamokra, képzésekre küldhetik a munkatársakat.

 
Március 15. - Központi ünnepségek, családi programok a nemzeti ünnepen PDF Nyomtatás E-mail

Március 15. - Központi ünnepségek, családi programok a nemzeti ünnepenMárcius 15-én reggel az Országház előtt kezdődnek a központi rendezvények a zászlófelvonással, délután pedig Orbán Viktor szintén a Kossuth Lajos téren mond beszédét - derült ki a kormany.hu oldalon pénteken közzétett ismertetőből. 

E szerint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a parlament előtt 9 órakor katonai tiszteletadással vonják fel a nemzeti lobogót, Áder János köztársasági elnök jelenlétében. A zászlófelvonáson közreműködik a honvédség díszegysége és központi zenekara, valamint a lovas díszegység.

A díszünnepséget - a Múzeumkertben kezdett felújítások miatt - idén szintén a Kossuth téren tartják: 14 órakor Orbán Viktor kormányfő mond beszédet.

A nemzeti ünnephez kapcsolódóan számos családi programmal várják az ünneplőket a budai Várban. Lesz térzene a Dísz téren, népzene és tánctanítás a Hadik András szobornál, koncertek és gyerekprogramok a Szentháromság téren, valamint megrendezik a budavári vásári forgatagot.

 
Indul a Tavaszi madárles program PDF Nyomtatás E-mail

Indul a Tavaszi madárles programHárom kontinens gyerekei figyelik ebben az évben is a fehér gólya, a kakukk, a gyurgyalag, a sarlósfecske és a füsti fecske vonulását a Tavaszi madárles (SpringAlive) elnevezésű program keretében.  

A programot a madárvédelmi szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította 2006-ban azzal a céllal, hogy a gyerekek is bekapcsolódjanak a vonuló madarak megfigyelésébe, ezen keresztül pedig azok védelmébe.

A kezdeményezés keretében a gyerekek a madarakat bárhol, akár az utcán sétálva, óraközi szünetben az udvarról is megfigyelhetik - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfői közleményében.

A program öt közismert, a Szaharától délre vonuló madárfaj tavaszi érkezését követi nyomon. Ezeknek a madaraknak az első megfigyelési adatát kell feljegyezni, majd feltölteni az akció honlapjára május végéig. 

Az eredeti elképzelés szerint a program Európa fiatalságát célozta meg, de mára Afrika és Közép-Ázsia is bekapcsolódott az akcióba, így már 54 országból érkeznek adatok a közös rendszerbe. 

A természetvédők közleménye szerint a vonuló madarakra azért kell kiemelt figyelmet fordítani, mert ezeket az élőhelyek átalakítása és a klímaváltozás mellett a negatív civilizációs hatások is fokozottan érintik. Dél-Európán, Afrikán és az arab térségen átrepülve vándormadarak tízmilliói esnek áldozatául a vadászfegyvereknek és a befogóhálóknak évről évre.

 
Márciustól minden nap várja a látogatókat a Pintér-kert Arborétum PDF Nyomtatás E-mail

Pintér kertMárcius 1-jétől október 31-ig a pécsi Pintér-kert Arborétum főszezoni nyitvatartással várja vendégeit:

hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00 óráig,

pénteken 8.00-18.00 óráig,

szombaton és vasárnap 10.00-18.00 óráig.

Az arborétumról részletes ismertetés honlapunkon található:
www.ddnp.hu/pinter-kert 

7625 Pécs, Tettye tér 9.
Tel.: 72/517-200

Belépő

 
Bunnies - Lógj velünk! PDF Nyomtatás E-mail

Sok szó esett már a plüss állatok misztikus világáról. A gyerekek és kedvenc játszótársuk varázslatos kapcsolatáról, mely a figura puha bundájából, és az otthon illatát árasztó varázserejéből táplálkozik. Ezúttal egy olyan apró barátra szeretnénk ráirányítani a figyelmet, mely azon túl, hogy  selymes és bájos, különleges képességgel bír.

Bunnies - Lógj velünk!  Bunnies - Lógj velünk!

A Bunnies fantázianevet viselő tenyérnyi nyuszikák egyes tesztrészei összekapcsolhatóak, akár önmagukkal, akár társaikkal. Mégis hogyan?

Bunnies - Lógj velünk!A Bunnies-ok többféle színben kaphatók, egyesével vagy többedmagukkal csomagolva. A Manóprogramhoz fekete-fehér, szürke-fehér és aranybarna-fehér színben jutottak el a cuki nyuszik. A fülüknél fogva felfűzött apróságok édes rózsaszín orral büszkélkedhetnek. A varázslat pedig épp fitos orrocskájukban, fülük hegyében és farkincájukban van elrejtve.

Az említett testrészek mágnest rejtenek, melyek erős kapcsolatot biztosítanak akár a két fül összeillesztésénél, akár két nyuszi összekapcsolásánál. 

Hogy mindez mire jó? Azon kívül, hogy a kis tapsifülesek nem veszítik el egymást, fülük összetapasztásával karkötőt, táska és ruha dekorációt, vagy hajdíszt készíthetünk. Elegendő copfunk köré tekerni a kis állatot, és máris látványos kiegészítőként viselhetjük kis barátunkat. Amennyiben több nyuszit kapcsolunk össze, láncot alkothatunk belőlük. 

Kezünkön, vagy ruhánkon is hordhatjuk új társunkat, így mindig a közelünkben lehet. 

A srácok imádni fogják az összeépíthető apró, puha szőrös barátokat, akik mindig kéznél lesznek számukra, akár játszani, akár pihenni szeretnének. A számtalan változatnak köszönhetően igazi egyéniségként kezelhetik új társukat. 

https://jateksziget.hu/jatekkereso/szuro:neve:bunnies

 
Világító iskolatáska a TopGaltól PDF Nyomtatás E-mail

Világító iskolatáska a TopGaltólA TOPGAL kínálatában számtalan szép táskát találunk, ám az alsó tagozatosok számára készült Világító iskolatáskán nagyon megakadt a szemünk. 

A kék táska igazi fiús modell, elején egy űrhajó teljes vezérlőpultjával. A Mars expedícióra induló járművet kifejezetten ehhez a modellhez készült TOPGAL Space Program embléma díszíti. A dekorációs elemeken kívül még észrevehetjük a megerősített varrásokat, a párnázott vállpántot a mellkasi pánttal, a gumi borítású fogantyút, a megfelelő tartást biztosító hátmerevítőt, és a szellőzést biztosító légáteresztő anyagot, melyek hozzájárulnak a kényelmes használathoz. 

A szokásos fényvisszaverő biztonsági elemeken kívül a táska egy LED-szalaggal teszi méginkább láthatóvá kis gazdáját. Bizony jól olvassátok, a táska akkumulátor segítségével képes fényt kibocsátani, ezzel biztosítva viselője számára a láthatóságot. 

A LED-ek körbe fogják a táskát, így szépen kiemelik az űrjárgányt. A tápegységet az első zseb egy titkos rekeszében találjuk. Annak érdekében, hogy a kisebb gyerekek ne férjenek hozzá, számzáras lakat őrzi a zsebet. Az üreg belsejében került kialakításra a csatlakoztató, ahová a feltöltött energiaforrást helyezhetjük. Első használat előtt teljesen fel kell tölteni a telepet. 

Az akkumulátor teljesítőképessége attól függ, hogy melyik funkciót választjuk a LED működtetéséhez. Létezik ugyanis intenzív, közepes, gyenge, és villogó fokozat. Értelem szerűen minél erősebb fényt ad az izzó, annál gyorsabban merül az akku. 2-20 óra közti működést garantál a gyártó. 

Lemerülés elleni védelemként 3 óra használat után a készülék automatikusan kikapcsol.

A táskát megvásárolhatjátok a TopGal Webáruházban!

A funkcióváltás, valamint a ki-, és bekapcsolás ugyan azzal a gombbal történik. 

A gyártó azt javasolja, hogy 3 havonta akkor is töltsük fel a telepet, ha épp használaton kívül van a táska, de egy nyári szünetet minden bizonnyal kibír töltés nélkül.

Világító iskolatáska a TopGaltól  Világító iskolatáska a TopGaltól

De pillantsunk bele a táska többi rekeszébe is. Az első, akkumulátort rejtő fakkban biztonságos karabinert találunk a lakáskulcs számára. 

 
Töltse a Húsvét- és tavaszi szünet időszakát Gyulán, a Hőforrás hotel és üdülőparkban PDF Nyomtatás E-mail

Töltse a Húsvét- és tavaszi szünet időszakát Gyulán, a Hőforrás hotel és üdülőparkban 2018. 03. 30. – 04. 02. között. 4 nap/ 3 éjes csomagajánlatunk

most remek programokat is tartalmaz  

Húsvéti programjaink :

 • a Fülemüle zenekar énekesének Antovszki Tamásnak vidám gyerekműsora
 • mókázás Andor bohóccal
 • Húsvéti kézműves foglalkozás

Húsvéti csomag tartalma:

 • félpanziós ellátás
 • 1 alkalomra belépőjegy a gyulai Várfürdőbe
 • üdvözlő ital
 • a szálloda kültéri medencéinek ( termálvizes- és úszómedence) használata
 • díjmentes parkolás, fitness terem és teniszpálya használata, korlátlan internet hozzáférés
 • elhelyezés: 2 ágyas, pótágyazható standard szobában
 • csomag ára: 33. 300.-Ft/fő/ 3 éj, 2 fő felett pótágyon: 29 400.-Ft/fő/ 3 éj
 • gyermek kedvezmény: 2 éves kor alatt díjmentes, 2- 6 éves korig: 6300 Ft/fő/3éj

Idegenforgalmi adó: 18 éves kortól 450 Ft/fő/éj. SZÉP kártya elfogadás!

További ajánlatok, információ és foglalás:

Hőforrás Hotel és Üdülőpark

5700 Gyula, Rábai M.u.2.

Tel.: 36-66/ 463722, 463740

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , www.hoforrashotel.hu

 
Richter Kevin lovas akrobata rekordja a Fővárosi Nagycirkuszban PDF Nyomtatás E-mail

Richter Kevin lovas akrobata rekordja

Március 3 – án 11:00 órakor a Fővárosi Nagycirkusz a „Győztesek karneválja” című műsorában Richter Kevin (17) lovas akrobata az un. „magyar posta” produkcióval - amelyben szabad idomításban, húsz lóval dolgozik együtt – új magyar rekordot állított fel.

A cirkusz kör alakú, 13 méter sugarú manézsában a két lovon álló artista lábai között egyenként tizennyolc ló vágtatott át. A fiatal lovas akrobata minden egyes alkalommal elkapta a állatok vezetőszárára erősített szalagokat, majd ezeket egy kézben tartva „vezette” az állatokat. A műsorszám nehézségi fokát növelte, hogy Richter Kevinnek minden egyes alkalommal, menet közben a lábaival kellett széttolni az alatta száguldó, mintegy 800 kg. súlyú állatokat.

A teljesítményt a Magyar Rekord Egyesület hitelesítette. E dokumentumok alapján nagy az esélye annak, hogy a produkció még a Guinness Rekordok között is megállja a helyét.

Háttér

 
"Barlangoljunk!" - március a barlangok hónapja PDF Nyomtatás E-mail

Barlangok hónapjaA Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Március folyamán mind a kiépített, így kényelmesen bejárható, világító testekkel és korlátokkal ellátott barlangjaink, mind pedig a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangjaink megismerésére különleges lehetőségeket biztosítunk.

Az Aggteleki Nemzeti Park legnépszerűbb Baradla-barlangjában egész hónapban 20% kedvezmény, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Pál-völgyi és Szemlő-hegyi barlangjában 10-30% kedvezmény várja a maradandó élményeket keresőket. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban kedvezményes programok sora várja a kicsiket és nagyokat a Szentgáli-kőlikben, valamint a Lóczy- és Csodabogyós-barlangokban. A Duna–Dráva Nemzeti Parkban remek családi programok várhatók – Manótúra az Abaligeti-barlangban vagy akár a Denevérkaland. A Bükki Nemzeti Park családbarát programokkal, ősrégészeti túrákkal, barlangi kalandtúrákkal várja a vállalkozó szelleműeket.

Vegyen részt március folyamán az élményeket tartogató különleges barlangi programokon! Ismerje meg hazánk nemzetközi szinten is egyedülálló barlangjait a barlangi tematikus hónap során! Meggyőződésünk, hogy a barlangok bemutatása fontos eszköz e sérülékeny természeti értékek megőrzésében.

 
Felvételt hirdet a Magyar Rádió Gyermekkórusa PDF Nyomtatás E-mail

Felvételt hirdet a Magyar Rádió GyermekkórusaKeresik az utánpótlást a Magyar Rádió Gyermekkórusába: leendő első osztályos, valamint felsőbb osztályokba járó lányokat és fiúkat várnak meghallgatásra - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. 

Matos László, a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagya a műsorban elmondta: kétféle meghallgatást hirdetnek áprilisban és májusban. 

A leendő első osztályosoknak április 9-10-én tartanak meghallgatást, ahol a jelentkezőknek az óvodában tanult gyermekdalok közül kell néhányat elénekelniük, visszatapsolni a hallott ritmust. Matos László elmondta, hogy a meghallgatáson azt nézik, "van-e valamilyen zenei talentum a gyerekben". 

Április 26-án és május 3-án a felsőbb osztályos diákoknak hirdetnek felvételit. "Itt már hozott, tanult ismeretanyagból válogatunk" - mondta a karnagy. A felvételin, amelyre második osztálytól hetedik osztályig várják a jelentkezőket, szükség van kottaolvasási képességre, illetve a jelentkezőknek egy kórusmű valamelyik szólamát is reprodukálniuk kell.  

Elmondta, hogy a számos díjjal kitüntetett (Bartók-Pásztory díj, Príma-díj) Magyar Rádió Gyermekkórusának a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola ad helyet, itt kezdhetik meg, illetve folytathatják tanulmányaikat a felvételt nyert gyermekek.

 
Oldtimer Show 2018’ PDF Nyomtatás E-mail

Oldtimer Show 2018’2018.április 13-15-ig a Magyar Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása az Oldtimer Show. A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra, minden típusból csak 1-1 példány. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatásra kerülnek, de nem fognak hiányozni a KGST és az USA gyártmányok sem. A kiállított járművek mellett gyönyörű lányok fognak modellt állni a fotózáshoz, korabeli ruhákban.

Tisztelt érdeklődők! 2018. április 13-15-ig ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp. Tatai u. 95) kerül megrendezésre a nemzetközi veteránjármű rendezvényünk, mely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer kiállítása. A kiállításon veterán autók és motorok, teherautók és buszok, katonai járművek, traktorok és stabil motorok, valamint gőzmozdonyok és oldtimer vasúti kocsik kerülnek bemutatásra. (te is jelentkezhetsz kiállítónak, ha szép veterén járművel rendelkezel) Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan CSALÁDI program, ami számos kiegészítő programmal nyújt egész napos kikapcsolódást minden korosztály számára. A rendezvény teljes területe 10 hektár! A nagy parkot és a hozzá kapcsolt Víztorony Parkot egy hétvégére telerakjuk látványossággal!

A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok. A kiállítási anyagról tudni kell, hogy a szervezők 1 éves előkészítő munkával válogatják össze a járműveket. A kiállításra beválogatott járművek között egyre nagyobb számban szerepelnek külföldi gyűjtők és klubok oldtimer autói és motorjai. Az Oldtimer Show-n minden járműtípusból csak egyet mutatunk be, a fellelhető legszebb példányt! Minden évben más kiállítási anyagot mutatunk be, olyanokat amik más rendezvényeken a közelmúltban nem voltak láthatók. Az Oldtimer Show Magyarországon egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb autók és motorok sokasága! A legszebb autók mellett korabeli ruhákba öltözött lányok örömmel állnak majd modellt az emlékfotók elkészítéséhez. Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a látványos díjakért. A látogatók számára a fotózás és a videó készítés engedélyezett, magán célú felhasználásra. A sajtó képviselőinek a filmezési, tudósítási szándékukat e-mailben előre kell jelezni a szervezőnek.

 
Békamentés Farmoson PDF Nyomtatás E-mail

Békamentés FarmosonMárcius 1-én kezdődik a meteorológiai tavasz, illetve ezen a napon veszi kezdetét a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban, az immáron egy évtizedes hagyományra visszatekintő, Békamentési akció Farmoson. Hogy miért éppen itt? A válasz nagyon egyszerű. A község határában található szikes szántóföld ad téli szállást az ásóbékák számára. Ezek az állatok ősszel, 1,5-2 méter mélyen beássák magukat a talajban, amikor pedig a levegő melegszik, és megérkezik a csapadékos tavasz, felébrednek hosszú álmukból.

Ezt követően csapatostul indulnak el párzási helyükre, a közeli mocsaras területre, mely a Tápió-Hajta Vidék Tájvédelmi Körzethez tartozik. Útjukat azonban keresztezi a 311-es út, majd egy vasúti sín, ahol emberi segítség nélkül jelentős részük elpusztulna a járművek kerekei alatt. Annak érdekében, hogy a népes békasereg épségben jusson el a farmosi Nagy-nádas területére, a munkálatok már február utolsó napjaiban megkezdődtek. Több mint 1 km-es szakaszon helyeztek el terelőkerítést, mely megakadályozza, hogy a kétéltűek kijussanak a forgalmas 311-es útra. A nagyjából 10 méterenként földbe ásott vödrök pedig hatékonyan gyűjtik össze, és tarják egyben az ásóbékákat. 

Ezen a kora tavaszi napon, a Manóprogram csaptata is beállt a lelkes önkéntesek táborába, majd megkezdte áldozatos békamentési munkáját. A feladat igen egyszerű, a terelőháló mentén elhelyezett vödrökből ki kell szabadítani, és fogalmazhatunk úgy is, hogy cseberből vederbe helyezni a kis kétéltűeket.

Békamentés FarmosonA Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai nagy szeretettel és odaadással mesélnek a gyerekeknek és szüleiknek minden útjukat keresztező élőlényről. A vödrökben két gőte, két levelibéka, egy barna varangy és egy cickány is lapult, melyekről szintén sokat megtudhattak az érdeklődő apróságok. A séta nem megerőltető, a legkisebb önkéntes 3 éves volt, aki kezdeti félénksége után, több száz békát mentett ki szorult helyzetéből. Itt szeretnénk megemlíteni a békamentés valódi, mélyebb és igen átgondolt célját, hiszen azok a gyerekek, akik részesei lehetnek a projekt folyamatának, közelebb kerülnek a természethez, annak élővilágához, és minden apró teremtményéhez. Odaadó segítségük adja az alapot a jövő generációjának, hogy törekedjenek a természet kincseinek megőrzésére.

A terelőkerítés végén, az időközben megtelt vödrökkel, a lelkes csapat átvágott a 311-es úton, majd a Hajta patak Bíbic ágánál Németh András, a DINP természetvédelmi őre, útjára indította a szám szerint 1006 ásóbékát, és 10 egyéb fajhoz tartozó egyedet.
A jól képzett vezető, a Kékbegy tanösvényre is elkalauzolta a látogatókat, ahol a Nagy-nádas felett átívelő vízi-járdán kerülhetnek természetközelbe a csemeték. Megtudtuk, hogy nyaranta, a tanösvényen madárgyűrűzés is folyik, természetesen szervezett keretek között. Ide is szeretettel várják az érdeklődőket.

A kalandot minden résztvevő maximálisan élvezte, tartalmasan és nagyon hasznosan telt ez a borongós vasárnap délelőtt. Érdemes hát felkerekedni, hiszen a Békamentő akció egészen április elejéig tart. A hét minden napján várják előzetes bejelentkezés alapján, az iskolás és óvodás csoportokat, hogy bepillantást nyerhessenek a természetvédelem fontos feladataiba. Magánszemélyek is bátran csatlakozhatnak a programhoz, a jól végzett munkán, és a jóleső fáradtságon túl, melengető érzés, hogy sok megmentett kétéltű hálásan gondol a segítő kezekre.

A tavaszi hűvös, nedves idő kedvez a békának, a ruházatnak azonban nem. Azok számára, akik kedvet kaptak az önkéntes feladat ellátására, vízhatlan csizma, és meleg ruházat ajánlott. A farmosi vasútállomáson lehetőség van gyors tisztálkodásra mielőtt vonatra, vagy autóba szállnak a segítők.

Képgaléria

Békamentés FarmosonBékamentés Farmoson

 
Márciusi programok a Szamóca Kiskertész Klubban a Füvészkertben PDF Nyomtatás E-mail

Márciusi programok a Szamóca Kiskertész Klubban a FüvészkertbenMárcius 3.10.00 és 11.15-től Kisvakond világ körüli utazása
A Kisvakond bejárta az egész világot, hogy kamillát szedjen beteg barátjának.
Gyertek velünk erre az utazásra, keressük meg együtt Egérkének a gyógyírt, és ismerkedjünk gyógynövényekkel.

Március 24. 10.00 és 11.15-től Csingiling és a tavasz virágai- kertészkedés tavasztündérekkel

Megkeressük a tavasz első jeleit a Füvészkertben és ültetünk is egy növényt, hogy otthon is tavaszt varázsoljatok.

Helyszín: Szamóca Kiskertész Tanoda, Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.

Télen a kastélyban ültetünk, alkotunk és az üvegházakban sétálunk.

Részletek, bejelentkezés:www.gyerekkertesz.hu

A programsorozathoz kapcsolódik egy pályázat, mely ingyenes lehetőséget biztosít egyéni jelentkezőknek és iskolai/óvodai csoportoknak a programon való részvételre.

„Mesehősök növényei” rajzpályázat 3-10 éves gyerekek, óvodás csoportok és osztályközösségek (1-5 osztály) részére

 
Melissa & Doug Fa jármű, Mágneses autószállító PDF Nyomtatás E-mail

Melissa & Doug Fa jármű, Mágneses autószállítóA JÁTÉKTENGER kínálatában megtaláljuk a legkisebbek számára készült Melissa & Doug készleteket. A Fa jármű, Mágneses autószállító a 3 évnél idősebb fiúkat veszi le a lábáról.

A fából készült darus kocsi és utánfutója versenyautók szállítását végzi. 

A 4 darab, színes verseny modell tetején mágnest találunk. Ezen kapcsolódási pontok segítségével emelhetjük a daruval az utánfutóra a járgányokat. 

A daru forgatható, hajlítható, így kiválóan lehet imitálni vele a valódi fel-, és lepakolást. Az autók remekül gurulnak saját kerekükön, így miután a teherautó célba ért, valódi versenyt rendezhetünk a vidám kisautókkal. 

A daruskocsi kerekei szintén jól forognak, így az utánfutó leakasztását követően akár versenybe is szállhat a piros kamion a rakományával. 

Nem lennének valódi versenyautók, ha nem kapott volna valamennyi jármű sorszámot. A számokkal ismerkedő apróságok egytől négyig merülhetnek el a matematika varázslatos világában. 

A fából készült járművek szép kidolgozása mutatós külsővel, és kiváló használhatósággal párosul. 

Hirdetés

Melissa & Doug Fa jármű, Mágneses autószállító  Melissa & Doug Fa jármű, Mágneses autószállító

 
Barlangoljunk! - Március a barlangok hónapja lesz a nemzeti parkokban PDF Nyomtatás E-mail

Barlangoljunk! - Március a barlangok hónapja lesz a nemzeti parkokbanGyalogos, kerékpáros és extrém túrákkal, kedvezményekkel és számos izgalmas programmal készülnek egész márciusban a nemzeti parkok, hogy a magyarországi barlangokat a közönség jobban megismerhesse.

A Magyar Nemzeti Parkok Barlangoljunk! elnevezésű márciusi kampányának célja, hogy ismertebbé tegyék a magyar barlangokat, ezért a hónap során különleges programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat - közölte a Magyar Nemzeti Parkok igazgatósága az MTI-vel.

Március folyamán mind a kiépített, kényelmesen bejárható, világítással és korlátokkal ellátott magyarországi barlangok, mind a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangok megismerésére különleges lehetőségek nyílnak.

Az Aggteleki Nemzeti Park legnépszerűbb barlangjában, a Baradla-barlangban aggteleki rövidtúra, vörös tói középtúra és jósvafői rövidtúra lesz, valamint 20 százalék kedvezményt is biztosítanak egész hónapban a programok árából. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Szemlő-hegyi barlangjában örvény túrával, a Pál-völgyi barlangban pedig számos kedvezménnyel készülnek.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, Szentgáli-kőlikban, valamint a Lóczy- és Csodabogyós-barlangokban szintén kedvezményes jegyárakkal és kalandtúrákkal várják a látogatókat, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban pedig családi programokkal készülnek: az Abaligeti-barlangban manótúra és "denevérkaland" is lesz. 

 
Figurina Bábszínház: A halász meg a felesége élőzenés, kreatív (papírszínházi) bábjáték 3 éven felülieknek PDF Nyomtatás E-mail

A Figurina Bábszínház 2018. márciusi műsora: A halász meg a felesége

élőzenés, kreatív (papírszínházi) bábjáték 3 éven felülieknek

„Tiki-toka terelő, Csuka koma jer elő!

Ami van, az nem elég, mást akar a feleség!”

Figurina Bábszínház: A halász meg a felesége élőzenés, kreatív (papírszínházi) bábjáték 3 éven felülieknek

Előadásaink márciusban:

03-án (szombat) 11h, és 17h.,
11-én (vasárnap!) 11h, és 17h.,
17-én (szombat) 11h, és 17h.,
24-én (szombat) 11h, és 17h.,
31-én (szombat) 11h, és 17h.

 
MAJA, A MÉHECSKE – A MÉZCSATA (KNE) PDF Nyomtatás E-mail

maja-a-mehecske

A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagy hatalmú császárnőjét.

Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is, akik között régi ismerősök is akadnak: Flip, a bölcs szöcske, a kissé ügyetlen, de jószívű hangyaikrek, valamint legjobb barátja, Vili. A küzdelem során Maja újabb barátokra és ellenfelekre tesz szert, miközben rájön arra is, hogy nem mindig az a legokosabb, ha a saját feje után repkedve akar győzelmet aratni. Hisz egységben az erő! Ezt pont egy hős méhecske ne tudná? J 

A minden lében kiskanál Maja és barátja, Vili a Maja, a méhecske – A mézcsata című kedves családi  animációs filmben buzgón gyűjtögetik a virágport, no meg a kalandokat.

A jó szívű méhecske több mint száz éve indult el hódító útjára Németországból, és a mesekönyv nyomán született bájos rajzfilmsorozat világszerte elvarázsolta a gyerekek szívét. A 2014-es mozifilm folytatásában ezúttal is ausztrál és német alkotók fogtak össze, hogy megismételjék az első rész nagy sikerét.

Bemutató dátum: 2018. március 29.

 

 
Rajzpályázat: Csukás István mesehősei PDF Nyomtatás E-mail

Rajzpályázat: Csukás István mesehőseiMelyik a kedvenc Csukás István mesehősöd? Rajzold le!

Süsü, Mirr-Murr, Nagy Ho-Ho-Ho horgász, Gombóc Artúr, esetleg Pom-Pom? Te hogyan látod őket? Úgy, ahogyan a mesekönyvekben vagy rajzfilmekben ábrázolják? Amennyiben a válasz nem, akkor fogj ceruzát, festéket vagy bármi egyéb rajzeszközt és alkosd meg nekünk a te saját Csukás István mesehősödet. Egy vagy több mese illusztrálásával is nevezhetsz. Pályázhatsz, ha óvodás vagy alsó tagozatos vagy, közös alkotást is készíthetsz az ovis csoportoddal vagy osztálytársaiddal.

Beküldés módja

A beküldött pályamű hátoldalára írd fel a nevedet, az életkorodat, a címedet, az óvodád vagy iskolád nevét és címét, nevezd meg csoportodat vagy osztályodat, és küldd el egyik szülőd telefonszámát vagy e-mail címét is.

A rajzodat személyesen a Klauzál Ház információs pultjánál adhatod le, elküldheted postán a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ

1224 Budapest, Nagytétényi út 31-33. szám alá vagy elektronikusan a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

A pályázat beküldésével egyidejűleg hozzájárulsz ahhoz, hogy pályaművedet ellenszolgáltatás nélkül megjelentethetjük.

Beküldési határidő: 2018. május 7.

Mesés nyeremények!

 
Nyúl Péter (6) március 15-től a mozikban PDF Nyomtatás E-mail

Nyúl Péter (6)Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot.

Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak a nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

Beatrix Potter legendás mesefigurája a digitális animáció és élő szereplős figurák ravasz együttműködésének köszönhetően kel új életre: méghozzá egy nagyon friss, nagyon mai és nagyon vicces verzióban.

Figyeld a Manóprogramot, mert családi jegyet nyerhetsz a premier előtti vetítésre!

Mozibemutató: 2018. március 15.

Eredeti cím: Peter Rabbit

Színes, szinkronizált amerikai film

Gyártó: Sony Pictures Animation

Korhatár: 6

Eredeti hangok: James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki. Szereplők: Domhnall Gleeson, Rose Byrne. Operatőr: Peter Menzes Jr. Zene: Dominic Lewis. Látvány: Roger Ford. Írta: Beatrix Potter, Will Gluck, Rob Lieber.

Rendezte: Will Gluck

 
BrainBox: Bogyó és Babóca PDF Nyomtatás E-mail

Bogyó és Babóca történeteit szinte mindenki ismeri, nem meglepő hát, hogy a két jó baráttal nem csak könyv formájában, de különféle játékokban is találkozhattok. Ezúttal BrainBox változatban tűnik fel a katicalány és a csigafiú.

BrainBox: Bogyó és Babóca  BrainBox: Bogyó és Babóca

A kérdéskártyákon látható képek ismerősek lehetnek a mesekönyvből, hiszen az eredeti mesék egy-egy részlete került a kártyákra. Ennek köszönhetően a gyerekeknek nem okoz gondot a történet, a rajzok és a szöveg felismerése.

Hirdetés

A játékszabály megegyezik a BrainBox társasjátékok szabályával. A soron lévő játékosnak 10 másodperc áll rendelkezésére, hogy alaposan megnézze a képet. Az időt a kék homokóra méri. Amint leperegtek a homokszemek, megfordíthatjuk a kártyát és számot adhatunk tudásunkról. Amennyiben legalább ketten játsszuk a játékot, a dobókockával dobott értéknek megfelelő kérdést kell megválaszolnunk. A kérdésre minden esetben megtaláljuk a választ a képen, nem kell improvizálnunk, pusztán emlékezetünkre hagyatkozva megmondani, hogy vajon hány vagont húzott a kisvonat, milyen színű volt a függőn, vagy, hogy látható-e a napocska a képen? 

 
Familypark – Ausztria családi vidámparkja 50 éves fennállását ünnepli PDF Nyomtatás E-mail

Ami öt évtizeddel ezelőtt egy kis meseerdőnek indult, az mára Ausztria keleti felének legkedveltebb családi kirándulóhelye lett. A Fertő tavi régióban található családi szabadidőparkba végül is minden évben több mint 600 000 vendég látogat el. A Soprontól mindössze 20 percnyi autóútra található tematikus parkot már a magyar családok is felfedezték maguknak.

Familypark – Ausztria családi vidámparkja 50 éves fennállását ünnepli  Familypark – Ausztria családi vidámparkja 50 éves fennállását ünnepli

A Fertőmelléki-dombság (Ruster Hügelland) szívében, St. Margarethenben található Familypark 145 000 négyzetméteren kínál különféle mozgó attrakciókat, mászó- és tematikus élményeket, csúszdákat, egy állatsimogatót és egy meseerdőt.

2018 igazán különleges év a Familypark számára. A szabadidőpark idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A St. Margarethen közelében található erdős területen Erwin Müller, a jelenlegi tulajdonos édesapja 1968-ban nyitotta meg a meseerdőt. Kőfaragóként itt állította ki saját készítésű kőfiguráit. Ezzel egy teljesen új kirándulóhely jött létre a régióban, illetve ezzel megtörtént Ausztria legnagyobb szabadidőparkjának az alapkőletétele is.

Familypark – Ausztria családi vidámparkja 50 éves fennállását ünnepli  Familypark – Ausztria családi vidámparkja 50 éves fennállását ünnepli

A 2018-as év újdonságai – Alpesi jódli és Mesekörhinta

 
Március 15-ei Ünnep a ceglédi Hotel Aquarellben PDF Nyomtatás E-mail

Érvényes: 2018. március 15. - 2018. március 18.
Éjszakák száma a csomagban: 3 éj - hosszabbítás lehetséges!
Lehetséges érkezési napok: csütörtök

Hotel Aquarell****
Wellness hotel, konferencia- és gyógyszálloda Budapest közelében
Cím: Cegléd, Fürdő út 24.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Telefon: +36 53 510 900

 

Részletek

Ellátás: Félpanzió

Az ár tartalma:

 • szállás félpanziós ellátással (svédasztalos reggeli és vacsora)
 • díjmentesen elérhető Wifi a szálloda egész területén
 • fürdőköpeny használat
 • MóKaland játszóház díjmentes használata
 • ngyenes ping-pong, csocsó és X-box használat
 • ingyenes parkoló használat

INGYENES WELLNESS SZOLGÁLTATÁSOK:
Harmónia Wellness Centrum és Szauna Világ korlátlan használata
(élménymedence, pezsgőfürdő, gyógymedence, hideg merülő medence, Kneipp taposó medence, finn szauna, bioszauna, infra szauna, gőzkabin, dézsazuhany, pihenősziget, fitneszterem)

Gyermekeknek:
Apró vendégeinknek MóKaland ajándékkal kedveskedünk érkezéskor, továbbá színes programokkal várjuk őket.
A játszóházi foglalkozások idején térítésmentes gyerekfelügyeletet biztosítunk.

További programjaink még szerevezés alatt állnak.

További részletek és foglalás

 
A retró még mindig hódít PDF Nyomtatás E-mail

Nike Retro JordanSokan hordjuk, mégis kevesen ismerjük a Nike történetét. Az egész 1957-ben indult az Oregoni Egyetemen. Bill Bowerman edző szeretett volna tanítványai számára könnyebb, tartósabb futócipőket tervezni. Tanítványa, Phil Knigh középtávfutó pedig üzleti céllal keresett lehetőségeket az atlétika területén. A két férfi kézszorítással vágott bele a közös munkába. 

Knight hitt abban, hogy a német futócipők egyeduralmát az olcsó és jó minőségű japán cipőkkel meg tudja törni, így 1962-ben elutazott Japánba, ahol felkereste az Onitsuka Tiger sportcipő gyártó céget. A tárgyalások még a Blue Ribbon Sports (BRS) márkanévre szóltak, melyet az ifjú sportoló ott helyben talált ki. 

A jól ismert Nike névre egészen 1971-ig kellett várni, amikor a cég egyik alkalmazottja, Jeff Johnson a győzelem görög istennőjével, Nikével álmodott, és javasolta a felfutóban lévő cég számára mint nevet. A logót Knight egykori diákja, Carolyne Davidson tervezte, szintén 1971-ben. Ekkor született meg a Nike "pipa", mely a győzelem istennőjének, Nikének a szárnyát szimbolizálja. Davidson 35 dollárt kapott a logó terveiért, ám12 évvel később, munkájának elismeréseként a Nike cég egy gyémántgyűrűt adományozott Carolyne Davidsonnak, rajta az általa tervezett Nike logóval, valamint meg nem nevezett mennyiségű Nike részvényt.

 
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívásai PDF Nyomtatás E-mail

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívásai A Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadásának megtekintésére az Erkel Színházban, általános iskolások részére.

Előadás: 2018. június 6., szerda, 17 óra (az előadás vége: 19 óra 20 perc)

Helyszín: Erkel Színház

A jegyekre pályázhat minden olyan 8 - 14 éves tanuló, illetve ilyen korú iskolai csoport, aki/amely az alábbi pályázati feltételek mindegyikének megfelel:

 • szociálisan hátrányos helyzet,
 • kiemelkedő tanulmányi eredmény,
 • kiemelt érdeklődés a zene és általában a művészetek iránt.

Szülők, kísérők csak korlátozott számban kaphatnak jegyet (1 kísérő/10 gyermek)

A pályázat formája: kitöltött pályázati űrlap, elektronikus vagy postai úton benyújtva.

Kérjük, az űrlapot számítógéppel vagy kézzel, nyomtatott nagybetűvel töltsék ki.

A pályázat beérkezési határideje: 2018. május 25., éjfél

 
Családi program a MINIVERSUM-ban – fedezzétek fel a világ egyik legnagyobb terepasztal kiállítását! PDF Nyomtatás E-mail

Van egy hely a város közepén, ahol tiszták az utcák, takarosak a házak, virág van a tereken, mindig süt a nap és tavasz van, pontosan járnak a buszok és a vonatok. A Miniversum lakói mindig üdék és jókedvűek, szeretnek egymással viccelődni, ti pedig örömmel fogjátok felfedezni ezeket az apró, szeretetteli jeleneteket. Ti mondjátok meg, hogy mikor bőg a tehén, működik-e a szökőkút és hogy elindul-e a villamos. Eddig nem is gondoltátok, hogy ez a hely létezhet, mi megalkottuk nektek. Vessétek bele magatokat, ámuljatok a minivilág szépségén, kedves báján!

Vonatok ünnepe a MINIVERSUM-ban – programok a téli szünet minden napjára 2017. december 23. – 2018. január 2.  Vonatok ünnepe a MINIVERSUM-ban – programok a téli szünet minden napjára 2017. december 23. – 2018. január 2.

A MINIVERSUM egy hatalmas, gyönyörűen kidolgozott és részletgazdag, folyamatos mozgásban lévő terepasztal, amin Magyarország, Ausztria és Németország tájai, egyes nevezetességei kb. százszoros kicsinyítésben elevenednek meg. És egy kicsit több is ennél: mindent elkövetünk, hogy a látogatás alatt a terepasztal megtekintésén túl is egyedülálló élményben legyen részed!

Vonatok ünnepe a MINIVERSUM-ban – programok a téli szünet minden napjára 2017. december 23. – 2018. január 2.  Vonatok ünnepe a MINIVERSUM-ban – programok a téli szünet minden napjára 2017. december 23. – 2018. január 2.

3 ország 300 négyzetméteren. 5000 minifigura, 1300 méter sínpálya, 14 település, 600 épület, 100 vonat mozgásban - a MINIVERSUM izgalmas felfedeznivalót kínál a család minden tagjának.

 
Téli hétköznapok a BATTHYÁNY KASTÉLYSZÁLLÓ****-ban PDF Nyomtatás E-mail
Batthyany KastélyszállóÉrvényes: 2017. december 1. - 2018. március 1.
Éjszakák száma a csomagban: 2 éj 
Érvényesség: hétfő, kedd, szerda, vasárnap
 
Befagyasztottuk az árakat Január- Februárra!

 
A csomagár a következő szolgáltatásokat foglalja magában:
 • 2 éjszaka szállás, elhelyezés a Batthyány Kastélyban, vagy a Batthyány Kúria és Golf Resortban
 • Félpanziós ellátás (büféasztalos reggeli és vacsora)
 • Welcome drink
 • Batthyány Wellness központ és a kastély wellness részlegének korlátlan használata (a Kúria épületétől 200 méter sétányira található, csodálatos, ősfás parkunkon keresztül): Egész évben 28-32 fokos kültéri termálmedence és beltéri wellness részleg (pezsgőfürdő, finn szauna, nyakzuhany, víz alatti élmény elemek, vízi sakk)
 • Díjmentes részvétel a szauna szeánszokon
 • Fürdőköpeny és törölközők a szobába bekészítve.
 • A Hotel vendégei számára zárt parkolót biztosítunk
 • Díjmentes Wi-Fi használat szobákban és közösségi terekben
 • Szobaszéf
Animátoraink színes programokkal várják a kicsiket, és nagyokat, a részvétel ingyenes!
 
BATTHYÁNY KASTÉLYSZÁLLÓ**** Az élmények otthona PDF Nyomtatás E-mail

BATTHYÁNY KASTÉLY

A szálloda csendes, nyugodt, 10 hektáros parkosított környezetben, egy apró település, Zalacsány szélén fekszik. A több száz éves épületet ölelő parkban szabadtéri termálmedence, gyermekjátszótér, strandröplabda-, minigolf-, footgolf- és teniszpályák, lengőteke, grillterasz, és bár található.

Zalacsány Magyarország egyik legnagyobb termál- és gyógyvíz potenciállal rendelkező területén helyezkedik el. A terület legnagyobb értéket a régió termálvíz kincse jelenti, amelynek többsége gyógyhatású és differenciált igények kielégítésre alkalmas. A régió nemzetközi összehasonlításban is egyedülállóan nagyszámú, bővizű, magas hőfokú termálvizet kínáló fürdőkkel rendelkezik. A régió területén összesen 23 településen található gyógy-, illetve termálfürdő Pl. Bük, Hévíz, Zalakaros, Sárvár és Kehidakustány.

 BATTHYÁNY KASTÉLYSZÁLLÓ**** Az élmények otthona   BATTHYÁNY KASTÉLYSZÁLLÓ**** Az élmények otthona

H-8782 ZALACSÁNY, CSÁNY L. UTCA 24. | +36 83 537 000 | Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  WWW.WELLNESSKASTELY.HU 

SZOBÁK ÉS LAKOSZTÁLYOK

28 darab különböző típusú szobával rendelkezünk, ahol a szerelmesek, gyermekes családok mellett az örök ifjak is megtalálhatják az igényeiknek megfelelőt. Szobáink egy hajdani nemesi világba kalauzolják Önöket, eleget téve napjaink kényelmi elvárásainak is.

STANDARD SZOBÁK

 
Garantált élmény az egész családnak, kicsiknek és nagyoknak! PDF Nyomtatás E-mail

MindCrime Budapest szabadulószobaA nyári szünetben nem mindig akad időnk, hogy gyermekeinkkel minőségi időt töltsünk, hiszen a dolgos hétköznapokban nehéz ezt kivitelezni. Íme egy remek lehetőség ahol a kijutáshoz mindenki közreműködik és kikapcsolódik a nagyvilágból.

A MindCrime Budapest az elsők között tette elérhetővé a szabaduló szoba látogatást gyerekeknek és családoknak. A MindCrime szabadulós játék jelenleg már többféle lehetőséget kínál. A családokat akár egy totyogós gyermek is kísérheti, de az önállóbb, 9-14 éves korosztály már egyénileg is játszhat: a "sima" játék mellett zsúrok szervezését is vállalják. A gyerekek körében nagy sikernek örvend a születésnapi programba iktatott szabadulós játék látogatás is.

A “felnőtt” MindCrime szabadulós játék 2014-ben, a játékosok szavazati alapján a második legjobb magyarországi szabadulós játék lett. 2015 nyarán nyitott meg a szoba gyerekek számára átalakított változata, ahol akár már 9 éves kortól játszhatnak a bátor csapatok. A 60 perces játékra 2-7 (esetleg 8) fős csapattal lehet nevezni, a sikerélmény garantált.

Játék árak:

Felnőtteknek : 2 fő / 60 perc / 7.990 Ft

Felnőtteknek :3-5 fő / 60perc / 11.990 Ft

Gyerekeknek: 3-7 fő / 60 perc / 11.990 Ft

Bővebb információ: a www.mindcrime.hu weboldalon vagy a +36 70 420 3279 -es telefonszámon.

 
Akváriumi keringő PDF Nyomtatás E-mail

Akváriumi keringőAz elmúlt években több kutatás eredménye is bebizonyította, hogy a klasszikus zene hallgatása jótékonyon, nyugtatóan hat a csecsemőkre. Az akváriumok látványa szintén megnyugtatja a babákat, sőt, a nagyobbacska gyerekeket és szüleiket is : minden korosztály érdeklődve szemléli a víz alatti csodavilágot.

Ez inspirált minket új programunk, az Akváriumi Keringő létrehozásában: a kezdeményezés célja, hogy a babák és szüleik együtt relaxálódjanak nálunk, és a látogatási idő után, zavartalanul szemlélhessék akváriumaink lakóit, fülbemászó zenét hallgatva. Programunkat a Pannon Filharmonikusokkal közreműködve indítjuk útjára, állandó partnerünk Varga Ágnes hegedűművész. Az első hangpróbák megtörténtek, és kiderült, hogy Főépületünk akusztikája kiváló, a helyszín tökéletesen alkalmasnak bizonyult a program megrendezéséhez.

Az Akváriumi Keringőre 0-1 év közötti gyermekeket és kísérőiket várjuk, a gyermekek számára a rendezvény idejére My Baby Hug babahordozó kölcsönözhető. Havi egy alkalommal tervezzük a program megrendezését, előre láthatón minden hónap első péntekén.

A programon való részvételhez nem szükséges előzetes regisztráció, egyszerre maximum 30 főt tudunk fogadni. Részvételi díj gyermekenként 1000 Ft, a kísérők számára (egy gyermekkel maximum 2 kísérő jöhet be) 500 Ft. jegyek vásárolhatók a Kodály Központban, a jegymester.hu honlapon, és természetesen a helyszínen, a Pécsi Állatkertben. Állatkertünkben a rendezvény napján 15:50-ig lehetséges a jegyek megváltása.

Minden kikapcsolódni vágyó gyermeket és szülőt várunk szeretettel!

 
DúdoldáZoo PDF Nyomtatás E-mail

DudoldázooAz Akváriumi Keringőt kifejezetten 0-1 éves kor közötti babák számára hirdettük meg, új rendezvényünkkel, a Dúdoldázooval a kicsit nagyobbakat szeretnénk megcélozni, 1-3 év közötti gyermekek és szüleik jelentkezését várjuk. Horváth Kornélia neve nem ismeretlen a kisgyermekes családok körében, hiszen Dúdolda nevű, interaktív zenés játéka számos gyermeknek szerzett már örömet.

Az elmúlt időszakban állatkertünk látogatói is több alkalommal vehettek részt Dúdoldán családi rendezvényeinken. Kornélia nevéhez köthető a Rímes Lapozoo című, a tavalyi évben megjelent és a Pécsi Állatkert lakóiról szóló verseskönyv megírása is. A DúdoldáZoo nevet viselő program célja az, hogy a Dúdoldát egy új, rendkívül érdekes környezetbe, az Akvárium-Terráriumba helyezzük: a foglalkozásnak a cápás akvárium előtti tér fog otthont adni, mely kiválóan alkalmasnak bizonyult az Akváriumi Keringőhöz is.

A DúdoldáZoo terveink szerint havonta egy alkalommal megrendezésre fog kerülni. A foglalkozáson egyszerre maximum 20 gyermek és kísérőik tudnak részt venni. A gyermekek 1000 Ft/fő, a kísérőik pedig 500 Ft/fő áron látogathatják a DúdoldáZoo-t.

Fontos! Az Állatkert pénztárában a rendezvény napjáig 15:50-ig lehetséges a DúdoldáZoo-ra jegyeket vásárolni, ezt követően pénztárzárás miatt már nem tudunk jegyeket kiadni! Megértésüket köszönjük!

Cím: 7635 Pécs, Ángyán János u.
Telefon: +36 72 / 312 - 788
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
GPS: 46.093679, 18.225753

 
TOPGAL, a minőségi iskolatáskák és kiegészítők gyártója PDF Nyomtatás E-mail

Egy gyermek életében számtalan fontos pillanat van, melyre alaposan fel kell készülni. Az egyik ilyen előkészületeket igénylő időszak a nagycsoport, amikor szemünk fénye fél lábbal az iskolában van. Ekkor kell meghozni azokat a döntéseket, melyek hozzájárulnak csemeténk sikeres iskolakezdéséhez. Ebben az időszakban választjuk ki az íróasztalt, vásároljuk meg a ceruzákat, füzeteket, tornafelszerelést, és természetesen az iskolatáskát. 

TOPGAL   TOPGAL

Utóbbi gondos kiválasztása azért rendkívül fontos, mert nem mindegy, hogy miként terheljük meg a csöppségek fejlődésben lévő vázrendszerét. A Topgal Rt. 1995 óta segíti a szülőket a megfelelő iskolatáska megtalálásában.

A cég széles választéka, egyedi divatirányzata és kiváló minősége népszerűvé teszi iskolatáskáit a gyerekek körében.

Webáruház elérhetősége: www.topgal.hu

A Topgal márka az alábbi termékcsoportokat foglalja magába:

 • CHILLI iskolatáskák és tolltartók a legkisebb iskolásoknak, CHILLI márka néven
 • A STREET HIT hátizsákok felső tagozatos diákok részére készülnek, és egyaránt alkalmasak a tanszerek szállítására és szabadidős tevékenységre
 • Az EUFORIA kollekció speciális szűk profilú termékcsalád, amely csak a Topgal saját márkawebshopjain rendelhető. A kollekcióban iskolatáskák, diákhátizsákok, valamint kiegészítők találhatóak
 • Iskolai tartozékok és kiegészítők a teljesség igénye nélkül: művészeti körökre alkalmas köpeny, esővédő, tízórási dobozok, ivópalackok

A Topgal célja elsősorban a kliensorientált ügyfélszolgálat, minőségi termékek tervezése és gyártása, attraktív kivitelezés és elfogadható ár. 

A cég rendszeresen új kollekciókat mutat be, melyek rugalmasan alkalmazkodnak a stílusváltáshoz, divathoz, színekhez és az új gyártási lehetőségekhez.

TOPGAL   TOPGAL

Fontos szempontnak tartják a gyermekek biztonságát az utakon, ahol sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve mint a többi gyalogos. A Topgal iskolatáskák szembetűnő biztonsági elemekkel vannak ellátva –  fényvisszaverő felületekkel és szegélyezéssel a táskán és a vállpántokon. Ezeknek az elemeknek köszönhetően a kisiskolás jól látható rosszabb látási viszonyok esetén is.

A Topgal táskák színben és mintázatban is széles skálán mozognak. A kisiskolások a megkedvelt hőseikkel és mesefiguráikkal lehetnek. Létezik továbbá cserélhető elemekkel díszíthető modell, melyet a srácok aktuális hangulatukhoz igazíthatnak.

További előny, hogy a Topgal termékek közvetlenül a gyártótól is beszerezhetőek, így igénybe vehető a szakszerű tanácsadás és a teljes árukészlet.

A teljes árukészlet itt érhető el:

www.topgal.hu

 
Milyen bébiőrt válasszak? PDF Nyomtatás E-mail

Milyen bébiőrt válasszak? Ez a kérdés szinte kivétel nélkül felmerül szinte minden leendő vagy már gyakorló szülőben egyaránt, hiszen a kínálat óriási és nagyon nagy különbségek vannak mind a tudásukat, mind az árukat tekintve az egyes bébiőrök között

De még mielőtt elmélyülnénk a részletekben , tisztáznunk kell egy még ennél is alapvetőbb kérdést:

Egyáltalán kell a bébiőr?

A válasz persze nem olyan egyértelmű, mivel ez sok mindennek a függvénye. Függ a szülők habitusától, a lakás kialakításától és a mindennapok gyakorlatától is. Hiszen ha a szülök szeretik maguk közelében tudni a gyerkőcöt mind nappal, mind éjjel a válasz érthetően az, hogy nem, nincs rá igazából szükség. De ha a lakás vagy még inkább a családi ház mérete indokolja vagy például szeretünk kertészkedni akkor jó hasznát vehetjük.

Akik sokat utaznak, nagyi gondjaira bízzák alkalmanként gyerkőcüket, érdemes beruházni egy jobb készülékre.

Ha sikerült eldönteni, hogy valóban szükségünk van rá, vagy csak nyugodtabbak vagyunk ha ez az eszköz is vigyáz a babánkra akkor jön az igazi meglepődés, sőtt a fejfájás, mert a választék óriási és sok olyan jelző, paraméter van melyről az sem tudjuk eszik-e vagy isszák.

De miben is különbözhet egyik bébiőr a másoktól?

Milyen bébiőrt válasszak?   Milyen bébiőrt válasszak?

 

Csatornák száma : ez azért fontos, mert bár a mai bébiőrök már szinte mind 2,4GHz-n működnek, mely csökkenti a zavarok (interferencia) lehetőségét, de minél több csatornás egy bébiőr annál nagyobb az esélye annak, hogy tudunk olyan csatornát választani, mely garantáltan zavaroktól mentes. Ez azt is eredményezi, hogy nem csak zavaroktól lesz mentes, hanem hogy a baba hangja sokkal tisztábban és érthetőbben lesz hallható.

 
Bébi napok (0-3 éves korig) a ceglédi Hotel Aquarellben PDF Nyomtatás E-mail

Bébi napok a ceglédi Hotel AquarellbenÉrvényes:
2018. március 19. - 2018. március 21.
2018. április 16. - 2018. április 18.

Részletek itt!

Éjszakák száma a csomagban: 2 éj - hosszabbítás lehetséges!
Lehetséges érkezési napok: hétfő
Új ajánlatunkban a legkisebbek kerülnek a középpontba gyermekbarát szállodánkban.

A Hotel Aquarell bababarát szolgáltatásai megkönnyítik a gyermekek ellátását és a szülők pihenését.

Szobáink tágasak, a legkisebbek igényeire szabva biztonsági felszerelésekkel ellátottak.

MóKaland játszóházunkban színes gyermekbarát környezetben, bébi- és készségfejlesztő játékokkal várjuk a családokat. Megnyitottuk baba-mama szobánkat, éttermi gyermekrészlegünket, ahol elkészíthetik, megmelegíthetik a babák ételét. Babakocsi, háti hordozó a recepción kölcsönözhető.

Szállodánk wellness részlege babák számára megfelelő hőmérsékletű medencével rendelkezik, ahol sok-sok vízi játék, ének és mondóka színesíti a babaúszó foglalkozásokat.

Az ár tartalma:

 
Kedvezményes szőnyegek a Kabiri Szőnyegházból PDF Nyomtatás E-mail

A Kabiri Szőnyegházban több száz lenyűgöző szőnyeg közül választhatunk. Bár a teljes kínálatot nem tudjuk bemutatni, a Kabiri Szőnyegház tulajdonosának ajánlásával az alábbi három szőnyeget szeretnék figyelmetekbe ajánlani ebben a hónapban:

Kargai

130cm  x 192cm

Kézi csomózású afgán gyapjú szőnyeg. Élénk színek, mélykék, sárga és terrakotta jellemzi. Kazah mintás.

95.000Ft helyett most 44.990Ft-ért kapható a Kabiri szőnyegházban, korlátozott darabszámban.

Kedvezményes szőnyegek a Kabiri Szőnyegházból

 
MESEMÚZEUM - Márciusi programok PDF Nyomtatás E-mail

MESEMÚZEUM - Márciusi programokMárcius 3., szombat 11 órától

Klárisok mesekoncert klub a Mesemúzeumban

Havi rendszerességgel jelentkező családi mesekoncert klubot indít a Klárisok zenekar.

A Klárisok zenekar tagjai
Korzenszky Klára – ének
Buzás Attila – koboz, saz, csellótambura, basszprímtambura
Eredics Dávid – szaxofon, tambura, kaval, klarinét, furulya, tilinkó
Porteleki Áron – brácsa, derbuka, tapan, ütőhangszerek

A koncertsorozat az NKA támogatásával valósul meg.

Ajánlott korosztály: 4-8 éves korig

60 perc

Március 10., szombat 11 órától

Papírszínház mesék

Amit mesélünk:

Békakirály és Vashenrik

Három toll

Vigyázz, vadász, ne gatyázz!

Ajánlott korosztály: 4-7 éves korig

30 perc

Március 17., szombat 11 órától

Közös társasjátékozás

 
Önfeledt szórakozás biztonságosan! PDF Nyomtatás E-mail

Sokéves tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy az ugrálóvárak mindig mosolyt csalnak gyermekeink arcára!

Egy jó szülinapi buli, gyerekzsúr szinte már el sem képzelhető ugrálóvár nélkül, amely garantáltan feldobja a hangulatot, s a rengeteg móka és kacagás mellett remek mozgáslehetőséget is biztosít a kis lurkók számára!

Önfeledt szórakozás biztonságosan!

Ugrálóvárainkat ajánljuk bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak, cégeknek vagy magánszemélyeknek, szülinapi bulira, gyermeknapra, gyerekzsúrra, családi összejövetelre, céges rendezvényekre vagy akár esküvőkre!

Játékaink kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmasak. Felállításuk egyszerű és csak néhány percet vesz igénybe.

Cím: 2220 Vecsés, Dózsa György út 86.

Tel:

06-20-941-35-96
06-70-377-64-27
www.elmenyjatek.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

Programok a mai napra