<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap
  2017.05.25 Ferienhaus Ostsee
Köszöntjük kedves Orbán nevű látogatóinkat.

Felhasználóbarát Honlap

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Manóprogram, gyerekprogramok és családi programok országszerte
Öt gyermek kórházba került, feltehetőleg kábítószert fogyasztottak PDF Nyomtatás E-mail

Öt gyermek kórházba került, feltehetőleg kábítószert fogyasztottakA Police.hu értesülései szerint öt, hat évnél fiatalabb gyerek került kórházba Vésztőről, mert a gyanú szerint bódító hatású anyagot fogyasztottak.

Az öt csemete közül hárman testvérek voltak. Feltehetőleg a testvérek apja használt tiltott szert, így jutottak hozzá az anyaghoz.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság a 28 éves Sz. Bélát kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanújával bűnügyi őrizetbe vette.

A rendőrség kezdeményezte a megfelelő hatóságoknál a gyermekek védelmét szolgáló intézkedést.

 
Visegrádi Nyár: 12 INGYENES nyári program Visegrádon PDF Nyomtatás E-mail

Visegrádi Nyár: 12 INGYENES nyári program Visegrádon Az élő középkor városa idén ismét meghirdeti a Visegrádi Nyár kulturális eseménysorozatot, amelynek keretében májustól szeptemberig szinte minden hétvégén valamilyen ingyenes program várja a vendégeket a kivételesen szép fekvésű város megújult rendezvényterén.

2017. május 24., Budapest - Visegrád az egész évben látogatható kulturális látnivalók mellett számos programlehetőséget kínál a teljes nyári turisztikai szezonra. A rendezvények közül kiemelkedik az EFFE 2015-2016 ( Europe for Festivals, Festivals for Europe) minősítéssel rendelkező háromnapos történelmi fesztivál, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok , de a fővároshoz való közelségének köszönhetően a település bármely hétvégén kiváló célpontja lehet a kikapcsolódásra vágyó budapesti érdeklődőknek. A Visegrádi Nyár 2017 keretében számos koncert, színházi előadás, fesztivál és gyerekprogram várja a látogatókat.

A sorozat nyitórendezvénye a IV. Nemzetközi Gasztrofesztivál, amelyre a szervezők különleges helyi ételekkel és a The Bits, Beatles emlékegyüttes fellépésével várják a látogatókat. A banda számos hazai és külföldi fesztivál mellett 2015 augusztusában fellépett a világ legjelentősebb Beatles fesztiválján, a liverpooli Beatle Week-en is, így minden bizonnyal remek aláfestő zenét szolgáltatnak majd a helyi ízeket, és a történelmi magyar borvidékek kínálatát is bemutató rendezvényhez.

 
Gyermeknap a Debreceni Állatkert és Vidámparkban PDF Nyomtatás E-mail

Gyermeknap a Debreceni Állatkert és Vidámparkban2017. május 28. vasárnap 9-18 óráig

Május utolsó vasárnapján a debreceni Állatkertben és Vidámparkban a gyerekeké a főszerep. A szokásosnál is gazdagabb kínálattal, látványos programokkal, meglepetésekkel várják a kicsiket, nagyokat, családokat és érdeklődőket!

Programok:
10:00-16:00 Lurkócia Gyermekkuckó – Kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás
10:00-10:30 Cactus Country Club – Linedance táncbemutató és tánctanítás
10:00-11:00 Hangbújócska Zenebölcsi – Énekes-hangszeres foglalkozás a legkisebbeknek
11:00-12:00 Miki mini Zoo party – Zenés állati animáció – Ábrányi Mikivel
13:30-14:15 János vitéz története – Boka Gábor előadásában
14:15-14:45 Piruett táncstúdió
14.45-15:05 Evolution of East Crew – Break tánc show
15.05-15:40 Muzsikáló Egészség Művészeti Iskola - Népi hangszerek bemutatója
16:10-től Táncház

A vidámparki játékgépek és az állatkert lakói egész nap várják a látogatókat: lesz csacsifogat és póni lovagoltatás, állatsimogató, pingvinséta, állatbemutatók, látványetetések és bátorságpróba és állatkerti fejtörő nyereményekkel.

Továbbá a nap folyamán Óriás keresztrejtvény, Üzenőfal, Plüss bemutató és vásár, Cicavilág interaktív játszóház biztosít önfeledt szórakozást kedves vendégeinknek.

Ezen a napon a belépőjegy a Vidámparkba és a Kisvasút 14 év alatti gyermekek számára ingyenes! A rendezvény állatkerti belépőjeggyel is látogatható.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Sosem volt még ennyire aktuális a Régészet Napja PDF Nyomtatás E-mail

Archeofun PiranhaMájus utolsó hétvégéjén, az immár negyedik éve megrendezésre kerülő Régészet Napja alkalmából az ország 26 településén közel kétszáz izgalmas program várja a régészet és történelem iránt érdeklődőket. Az idei rendezvénysorozat azonban más lesz, mint az eddigiek: a kutatók a különféle régészeti korszakok példáin keresztül mutatják be a különböző közösségek, társadalmi csoportok, népmozgások és kulturális kapcsolatok történetét.

A Magyar Régész Szövetség által szervezett kétnapos rendezvény keretében országszerte több tucat intézmény (múzeumok, egyetemi tanszékek és régészeti, valamint örökségvédelmi szervezetek) várja az érdeklődőket. A szokásokhoz híven pénteken, május 26-án elsősorban a gyermek- és iskoláscsoportokat, szombaton, május 27-én pedig a családokat és a felnőtteket várják a szervezők.

„Tavaly a lelőhelyek felderítését és az ásatási módszereket jártuk körül, az idei rendezvényünk pedig a „Közösségek régen és ma” alcímet viseli. Ezúttal a régi-új, kisebb vagy nagyobb közösségeket vesszük górcső alá – természetesen szigorúan régészeti módszerekkel.” - mondta Lassányi Gábor, a rendezvényt szervező Magyar Régész Szövetség elnöke.

 
Dupla családi majálison kapcsolódhatnak ki a pécsiek PDF Nyomtatás E-mail

Pécsi MajálisPécsett két helyszínen is majálisozhatnak az érdeklődők május 28-án: Uránvárosban és a Keleti városrészben is ingyenes családi programokat, kreatív foglalkozásokat és kiváló koncerteket kínál a város a májusvégi kikapcsolódáshoz a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Kulturális Központ szervezésében.

Az V. Uránvárosi Családi Majális helyszínei a Szilárd Leó Park, az Ybl Miklós utca és a Mecsek Áruház előtti tér, ahol több mint harminc program és valódi tavaszünnep várja a látogatókat. Családi Ringatóval indul a nap, ezt követik a különböző bemutatók, kézműves foglalkozások, koncertek. A gyerekek biztosan nem fognak unatkozni: légvár, trambulin, játszóház, állatsimogató, pónilovaglás, bábszínházi előadás, játékpark és kreatív kuckó várja őket. Este fellép a modern zenei elképzeléseket kórusmuzsikába öltöztető VoiSingers, majd Dévényi Tibi bácsi retro diszkóját követően tűzijáték zárja a napot.

- Bár már teljes erőbedobással készülünk a Sétatér Fesztiválra és a Zsolnay Fényfesztiválra, fontos számunkra, hogy ne csak Pécs belvárosát töltsük meg élettel és színes programokkal – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője. Hozzátette: az idei Zsolnay Piknik sikere is azt mutatja, hogy nem csak a belvárosban érdemes fesztivált szervezni. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő hozzátette: - a kulturális kormányzatnak és Pécs városának kiemelt célja, hogy az emberekhez minél közelebb tudjon minőségi, kulturális programokat megvalósítani. Nagy öröm, hogy választókerületem két központi helyén is egész napos közösségi-kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Ingyenes gyermeknapi programok a Várkert Bazárban PDF Nyomtatás E-mail

Ingyenes gyermeknapi programok a Várkert Bazárban

Gyermeknap a Várkert Bazárban

Játékkert, babajátszó, világ- és népzene a kertben és a Testőrpalotában

Gyermeknap alkalmából ingyenes családi napra várjuk a Várkert Bazárba látogatókat május 28-án vasárnap 10.00 órától. Délelőtt a Testőrpalotában Környei Alice játékkertje varázsolja el a legapróbbakat, az óvodásokat, de az örök gyermekeket is! Délután a Budapest Folk Fest keretében a neoreneszánsz kertben folytatódnak a gyermekprogramok, este pedig világ- és népzenei koncerteket hallgathatnak az Öntőház udvaron.

Muzsikáló Esztendő - Játékkert, családi délelőtt a Testőrpalotában
10.00 – 11.00 Babajátszó: Mackó-ringató, macska-táncoltató, tücsök-cincogtató, Énekek, játékok, mondókák a legapróbbaknak

11.00 – 12.00 Énekelt mesék: A tücsök lakodalma és más történetek
Apró mesék, énekek, játékok – síppal, dobbal, nádi hegedűvel

12.00 – 14.00 Játékkert: Babázós, főzicskézsős, csillagszámlálós, felhő-terelgetős Ügyességi-, énekes-, és kinek-kinek-mihez-kedve játékok (kaviccsal, babbal, szekérkével, gúzzsal, vesszővel, levélkével, madárfüttyel)

A délutáni programok a Budapest Folk Fest keretében folytatódnak a Neoreneszánsz kertben
15.00 – 16.00 Szárnyas Sárkányok: gólyalábasok előadása
16.00 – 17.00 ¬ Majoros Ági bábszínháza: Százszorszép Bóbiska
17.30 – 18.00 Sarjú Banda koncertje
18.30 – A Bocskai néptáncosainak előadása: rábaközi táncok

Este 19.00 órától pedig fellép az Amir Gwirtzman (IL), Buda Folk Band, majd a Dikanda (PL) az Öntőház udvar színpadán.

Minden program ingyenes, szeretettel várjuk a család minden tagját!

További információ a Várkert Bazár, valamint a Budapest Folk Fest facebook és weboldalán.

 
Hibázott a Lidl - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal PDF Nyomtatás E-mail

2015. novemberében hívogató ajánlattal állt állt elő a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. (Lidl). "Ajándékkatalógus 2015" című kiadványában 9.999 forintos áron kínált "Fa babaházat". A termék valóban megérte az árát, és az érdeklődés is magas volt iránt, 2015. novemberében hívogató ajánlattal állt állt elő a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. (Lidl). "Ajándékkatalógus 2015" című kiadványában 9.999 forintos áron kínált "Fa babaházat". A termék valóban megérte az árát, és az érdeklődés is magas volt iránt, ám a vásárlók hamar szembesültek a ténnyel, hogy az áruházlánc nem rendelkezik megfelelő mennyiséggel a kínált babaházból.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tájékoztatása szerint az esettel kapcsolatban megállapítást nyert, hogy a Lidl:

 • "úgy tervezte meg a karácsonyi játékkínálatában megjelenő termékeinek nyitókészletét, hogy nem volt tekintettel a speciális keresleti jellemzőkre és a kampány kiterjedtségére;
 • a nevezett játékból nem rendelkezett megfelelő készlettel az akció idején: az üzletek jelentős részében már az akció kezdetén, annak első napján elfogyott a nyitókészlet – emiatt jelentős számú panaszos jelzés érkezett;
 • nem biztosított fogyasztói szempontból figyelembe vehető helyettesítő terméket az akció ideje alatt;
 • nem hívta fel egyértelműen a fogyasztók figyelmét arra, hogy a „Fa babaház” készlete (objektíve is) kicsi."

A GVH súlyosbító körülményként értékelte, hogy a reklám úgynevezett becsalogató hatású volt. Ezen okok miatt a jogsértésért három millió forint bírságot szabtak ki az üzletláncra.

A fenti esetre való tekintettel a GVH ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a „készlet erejéig” és más, hasonló tartalmú kijelentések alkalmazása nem mentesíti a vállalkozást a jogsértés megállapíthatósága alól, mert nem adnak pontos információt a fogyasztó számára a várható keresletről, és a rendelkezésre álló készletről.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
A Budakeszi Vadasparkban él Európa tán legidősebb hiúz őméltósága PDF Nyomtatás E-mail

A Budakeszi Vadasparkban él Európa tán legidősebb hiúz őméltóságaHubert, a vadaspark korelnök nagyragadozója idén már a 23. életévét ünnepli, ezzel feltehetően ő számít kontinensünk korelnökének. A fokozottan védett, Európa vadonjaiból szinte teljesen eltűnt eurázsiai hiúzt a Budakeszi Vadaspark szakemberei még a széltől is óvják – és ez a hajlott korú macskaféle esetében már valóban szó szerint értendő.

Az állatkertekben és a vadasparkokban a nyugodt, stresszmentes életkörülmények, a folyamatos, szakszerűen megtervezett táplálás és a gondos orvosi ellátás megléte, illetve a természetes ellenségek hiánya miatt az állatok jóval tovább élnek, mint a vadonban. Hubert 2011-ben érkezett a számára „nyugdíjas szállást” nyújtó Budakeszi Vadasparkba, és ugyan már akkoriban is kifejezetten aggastyánnak számított – hiszen a vadonban egy hiúz átlagosan és legjobb esetben is csupán csak 13 évig él –, a Budakeszi Vadaspark szakemberei óvó figyelmükkel napról napra arra törekszenek, hogy Hubert, jelenlétével, a lehető legtovább okozhasson örömet a vadaspark közönségének.

Szilágyi Zsolt, a Budakeszi Vadaspark gondozója elmondta: „Hatalmas büszkeség egy gondozónak, ha egy gondjára bízott állat ilyen szép kort él meg. Kiemelt figyelemmel viseltetünk a korrekorder Hubertünk iránt, fokozottan ügyelünk rá, hogy macskaféle lévén a legjobb minőségű táplálékkal lássuk el, ami az ő esetében alacsony zsírtartalmú csirkehúst jelent. Vadasparki mindennapjait Hubert rendszeres orvosi felügyelet mellett tölti, gondos előírás szerint vitaminkeverékeket, porcerősítőt és gyulladáscsökkentőt is „szed”, hiszen fogazata és csontozata sem a régi már. Emellett a kifutóját és a fedett emelvényét is úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legjobban védve legyen a zavaró tényezőktől, illetve a hőségtől és az esőtől is, mert a szélsőséges időjárási körülmények bizony igencsak megviselhetik az öregecske ízületeit.”

 
Nyerd meg gyereknapra a Bogyó és Babócás párnát PDF Nyomtatás E-mail

Manóprogram gyereknapi Bogyó és Babóca játék!

Küldd el a helyes választ emailen az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre és nyerd meg a képen látható, boltban még nem kapható eredeti Bogyó és Babóca párnát! Pihe-puha mind a két oldala, a gyerekek kedvence lesz! 

Nyerd meg a Bogyó és Babóca párnát

Milyen állat Bogyó, Bartos Erika meséjének híres főszereplője?

A: Katica

B: Csiga

C: Süni

A játék péntek (május 26.) éjfélig tart, a helyesen válaszolók közül egy szerencsés nyertes a képen látható párna egyikét nyeri (a nyertes választhat)! A nyertes nevét a www.manoprogram.hu oldalon tesszük közzé!

Részvételi és játékszabályzat

A párnák hamarosan megvásárolhatóak. 

Kattints ide és találd meg a legszuperebb gyereknapi programot!

Figyeljétek a Manóprogramot, mert hamarosan a másik párnáért is játszhattok. Addig is kövessétek Facebook oldalunkat: www.facebook.com/manoprogram  

 

Hirdetés

 
Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás FELADATLAPOK PDF Nyomtatás E-mail

Kattints a képre, töltsd le és nyomtasd ki!

Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás FELADATLAPOK  Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás FELADATLAPOK  Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás FELADATLAPOK

 A filmről bővebb információt és előzetest itt találsz: http://www.manoprogram.hu/hovamenjunk/mozi-ajanlo/6507-egy-ropi-naploja-a-nagy-kiruccanas-6e

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Szökőkút, a nyári veszélyforrás PDF Nyomtatás E-mail

Szökőkút, a nyári veszélyforrásA parkokban, köztereken csobogó szökőkutak nagy csábítást jelentenek a nyári hónapokban. Amikor a forróság még az árnyékban is elviselhetetlen, hívogatónak tűnhet a szökőkút kristálytisztának látszó vize. Érdemes azonban észben tartani, hogy a felszín alatt rengeteg kórokozó bújhat meg.

Ezeknek a vizeknek a minősége ugyanis erősen megkérdőjelezhető. A szállóporon, és egyéb felszíni szennyeződéseken kívül madárürülék is kerülhet a medencébe. A peremen pedig olyan élőbevonat keletkezik, melyben a kórokozók könnyedén elszaporodnak. Ehhez társul a nap hatására felmelegedő víz, mely szintén kedvez a mikroorganizmusok térnyerésének.

A felhőtlen pancsolás tehát komoly fertőzésveszéllyel járhat.

Léteznek interaktív szökőkutak, melyek a talajból felfelé permetezik a vizet, így nem kell számolnunk a pangó vizeknél fennálló fertőzésveszéllyel, ám ezen eszközök víznyerése is tartályból történik, amit egy keringető rendszer cirkuláltat. A nagyobb szennyeződéseket ugyan szűrő segítségével eltávolítják, ez azonban nem véd a fertőzésektől. Tehát az interaktív szökőkutak kevesebb kockázatot rejtenek magukban, mint medencés társaik, de legyünk tudatában annak, hogy minimális kockázat ezeken a helyeken is fennáll.

Amennyiben mégis szeretnénk felfrissülni, a Szabadság téren található csobogóba olyan víztisztító rendszer került beépítésre, mint amilyet az uszodákban is használnak.

 
EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA! - Gyereknapi programok Siófokon PDF Nyomtatás E-mail

EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA! - Gyereknapi programok Siófokon2016-ban hazánkban már 19 ezer kis- és fiatalkorú eltűnését jelentették be a hatóságoknál. Évente kb. 250 ezer gyermekeltűnést jelentenek be az EU-ban, ez 2 percenként egy gyermeket jelent.

A Nők Együtt Egyesület az Ezer Lámpás Éjszakája programmal minél több iskolába és más intézménybe szeretne eljutni, hogy felhívjuk a kiskorúak, tanáraik és szüleik figyelmét a csellengés veszélyeire és a megelőzés fontosságára!

Program:

2017.05.26:

Helyszín: A Siófoki Gábor Dénes Főiskola előadó termében

11:00 Ünnepélyes megnyitó

A rendezvényt megnyitja Orbán Veronika Katalin a Nők Együtt Egyesület elnökasszonya

A rendezvény fővédnöke:

Witzmann Mihály Országgyűlési Képviselő

11:15 - 13:00

Probszt Erika klinikai szakpszichológus, i.h. terapeuta előadása

2017.05.27. szombat 2017.05.27. szombat

10.00-18.00 Tulipántos kézműves népi játékpark és körhinta NABE Zöld Fesztivál

10.00-Kész MintaCirkusz! Mintapinty zenekar "Jövőd a Balaton"

11.00 Sárkányármány - gólyalábas parasztkomédia

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Ismét a gyermekek veszik birtokba a Müpát PDF Nyomtatás E-mail

Ismét a gyermekek veszik birtokba a Müpát„Minden gyerek tudja, még a legkisebb is” – idézhetnénk Janikovszky Éva után szabadon, hogy május utolsó vasárnapján a gyerekeké a Müpa. Számtalan koncert, ismeretterjesztő és kreatív foglalkozás, versenyek, és meglepetés várja a kicsiket és nagyobbacskákat május 28-án a Cifra Palota XXL – Gyermeknapon, ahova a családok – hála a nemrég felavatott Duna-parti kikötőnek – immár hajón is érkezhetnek.

A Müpa fennállása óta, immáron tizenharmadik éve rendezi meg nagyszabású gyermeknapi programsorozatát, a vasárnapi ingyenes családi rendezvény, a Cifra Palota nagytestvérét, a Cifra Palota XXL – Gyermeknapot. A Müpa nem titkolt célja, hogy vonzó alternatívát nyújtson azoknak a családoknak, akik a majálisok hangulatán túl a tartalmasabb, kulturális kikapcsolódás iránt is érdeklődnek.

A Müpa előtti zenés színpadon zenészek színe-java váltja egymást, a rendkívül népszerű Cimbaliband nyitja a sort, majd a Müpa rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede muzsikál. 12 órától a Czutorborsók lemezbemutató koncertjére kerül sor, majd a Mintapinty,és a gyerekek alkotta ütőzenekar, a Samba à la drums zárja a sort. A Fesztivál Színház színpadán az ütőhangszerek világába enged betekintést a Bachtól Mennensig, 13 órától pedig egy robotlány csodálatos kalandjai elevenednek meg az Ann-droid című zenés színházi előadáson (trailer: https://vimeo.com/216654918).

 
Ilyen egy igazi Kaszkadőr Show a Westernfaluban! PDF Nyomtatás E-mail

https://www.tordasielmenyfalu.hu/

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Gyermeknap a Gyermekvasúton PDF Nyomtatás E-mail

GYermeknap a Gyermekvasuton2017. május 28-án vasárnap ismét színes gyermeknapi programokat kínálunk a gyerekeknek és családjuknak a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál.

Ezen a napon a 14. év alatti gyerekek a MÁV Zrt. ajándékaként díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton!

Színpadi programok:

10:30 Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje
12:00 Fülöp Tibor Bűvész műsora
13:00 Kovácsovics Fruzsina koncertje
14:30 Apacuka zenekar koncertje
16:00 Fedor Kyra akusztikus koncertje
17:00 Animal Cannibals fellépése
A színpadi programok mellett számtalan lehetőséget biztosítunk a kicsik és nagyok szórakoztatására.

„Pom-Bär – Találkozz Pom- Bär macival a szabadban

További programok:

 
ELŐ-GYEREKNAP A Dunakeszi-Fóti Tesco Üzletsoron! PDF Nyomtatás E-mail

Előgyereknap a PindurPalotában!2017.05.27-én szombaton 10:00 és 15:00 óra között a Pindúr Palota, az Ízbázis, és a Generali a következőkkel várja a gyerekeket:

• ARCFESTÉS, hogy ezen a napon tényleg azzá válhasson mindenki, amivé csak szeretne.
• LUFIHAJTOGATÁS, hogy minden mesebeli herceg és hercegnő méltó útitársat kaphasson maga mellé.
• RAJZVERSENY, hogy ez a gyereknap örök emlék maradhasson.

======================================

✍️ RAJZVERSENY ✍️

A rajzverseny témája: Legszebb gyereknapi élményem

Az első három helyezett nyereményben részesül a szervezők jóvoltából:
- Egy szuper 3D fa puzzle a Pindúr Palotától
- Egy ínycsiklandó Dínó menü az Íz Bázistól
- Titokzatos meglepetésajándék a Generalitól

A győztes rajzot ide, az Esemény oldalára fogjuk kiposztolni, a nyertest pedig emailben értesítjük.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
A nyár elengedhetetlen társa egy vízálló, ütésálló fényképezőgép újdonság PDF Nyomtatás E-mail

Az Olympus Tough! sorozat új csúcsmodellje a high-end képminőség, a zsebméret által kínált hordozhatóság és a különleges ellenálló képesség kiváló ötvözete

A nyár elengedhetetlen társa egy vízálló, ütésálló fényképezőgép újdonság  A nyár elengedhetetlen társa egy vízálló, ütésálló fényképezőgép újdonság

Az új extrém-ellenálló Olympus Tough! TG-5 fényképezőgép minden helyzetben kiváló társ

2017 Május 17, Hamburg – A kategória legjobbja most még jobb - ha az igazán kemény, bárhová magunkkal vihető fényképezőgépet keressük újabb és újabb kalandjaink legkiemelkedőbb pillanatainak megörökítéséhez. A TG-5 fényképezőgéppel az Olympus legújabb Tough! csúcsmodelljét mutatja be – vele együtt pedig komoly fejlesztéseket is. Az élvonalat képviselő, szuper-fényerős 25-100mm* 1:2.0 objektívet vadonatúj szenzor és a legmodernebb TruePic VIII képprocesszor egészíti ki – ezáltal jelentős előrelépést tapasztalhatunk a gyorsaság és képminőség terén is, bármilyen környezetben. Az új videofelvételi mód jellemzői, a 4K és a nagysebességű, 120FPS Full HD felvételkészítés kivételes minőségű lassított lejátszást tesz elérhetővé. Mindezek mellett új, még egyszerűbben kezelhető vezérlőelemeket, illetve a páralecsapódást megakadályozó kétrétegű objektív-védőüveget találunk – ami kiváló használhatóságot eredményez, hiszen a Tough! gépeket a legzordabb környezetben is használjuk, ahol ezek a jellemzők számottevő előnyöket jelentenek. Tehát: mindazok, akik szeretnék megosztani kirobbanó nyaruk látványos pillanatait, ne is keressenek tovább! Az új Tough! TG-5 vörös és fekete színben, június közepétől, 149.990.- HUF javasolt fogyasztói áron érhető el.

A kalandorok választása:

 
Már megleshetők a prérikutya kölykök! PDF Nyomtatás E-mail

szurikátákTavaly épült meg a kanadai kúszósülök és a feketefarkú prérikutyák közös kifutója, amely az első kifejezetten észak-amerikai bemutatója a Vadasparknak. A két rágcsálófaj azóta is szépen megfér egymás mellett, felosztva a kifutót: a prérikutyák a talajon és a föld alatt, míg a kúszósülök inkább az emeleten tartózkodnak.

Az osztrák Herberstein és a holland Emmen állatkertjeiből érkező két csapatból összeállt prérikutya kolónia átélte első telét a Szegedi Vadasparkban, majd nagy örömünkre, sikeres szaporodásukkal bizonyították, hogy megszokták új helyüket. Eddig összesen 5 kis prérikutyakölyköt számoltunk meg a kifutóban, ahogy elhagyták szülőüregüket, és már ők is együtt falatoznak az idősebbekkel.

A feketefarkú vagy társas prérikutya az észak-amerikai prérik lakója. Természetesen nem kutya, hanem rágcsáló, a hazai ürgék rokona, amelyhez sok mindenben hasonlít. Viszont, sokkal társasabb viselkedésű, akár több ezer fős, sőt milliós létszámú kiterjedt kolóniákban is élhetnek az amúgy kevés védelmet nyújtó nyílt pusztán. Számos ragadozó veszélyezteti, a levegőből éppúgy érkezhet a halálos csapás, mint a talajon futva, vagy ugrásokkal támadva. Nem véletlen, hogy – hasonlóan az afrikai szurikátákhoz – a prérikutyák is sokszor felegyenesednek a veszélyt kémlelni. Amint észlelik azt, kutyaugatásszerű hangot hallatva figyelmeztetik a többieket – erről is kapták a nevüket.

 
Jön az Evermoor titkai 2. évada PDF Nyomtatás E-mail

A már jól ismert, rejtélyekkel teli sorozat vadonatúj epizódjai május végétől tekinthetőek meg, bonyodalmakból és fordulatokból pedig most sem lesz hiány.

Jön az Evermoor titkai 2. évada  Jön az Evermoor titkai 2. évada

Bella arra készül, hogy az álmait követve elhagyja Evermoort, ám észbe kap, és rájön, hogy ideje félrerakni a becsvágyó énjét, és segíteni egy baráton. Több új jövevény is bemutatkozik, például Otto testvére, Iggi, aki bajba keveredett az utazása során, és megmérgezte egy törzsfőnök. Evermoorban van egy titkos tükör, ami kívánságokat teljesít, és Iggi tudja, hogy az az utolsó reménye a gyógyulásra.

A tükör egy ijesztő szigeten van a mocsár kellős közepén, ami egyben egy gonosz varázsló börtöne is. Iggi nem veszi figyelembe, hogy a tükör segítségének ára van: a tükörben lévő ember átveri, és azt akarja, hogy segítsen neki elpusztítani Evermoort.

Az Evermoor titkai 2. évada május 29-től lesz látható minden hétköznap 16:00-tól a Disney Csatornán.

 
Mindenkit vár az ország legnagyobb LEGO® családi rendezvénye! PDF Nyomtatás E-mail

Mindenkit vár az ország legnagyobb LEGO® családi rendezvénye!Június 3-án és 4-én minden kicsit is nagyot vár a LEGO® Store Show milliónyi LEGO® kockával és sport programmal a Millenárison. Az ország legnagyobb LEGO® családi rendezvényén minden látogató könnyedén találhat magának kedvére való programot, hiszen többek között lehetőség nyílik részt venni a LEGO® DUPLO® horgászversenyen, a LEGO® City Dzsungel túlélőtúrán és a hídépítő versenyen.

Idén harmadik alkalommal várja a kreatív játékra és szórakozásra vágyó családokat a LEGO® Store Show. A legkisebbek a LEGO® DUPLO® medencében, a horgászversenyen és a játszóházban ismerkedhetnek a kreatív játékkal és az építés rejtelmeivel, míg a nagyobbakat számos egyéb izgalmas program mellett építőasztalok, LEGO® Technic verseny, LEGO® Mindstorms® Robotsuli, LEGO® City Dzsungel túlélőtúra és mini KRESZ park, továbbá a Batmobil építőverseny szórakoztatja. A táncos lábúak kipróbálhatják a LEGO® Friends Party arénát, ahol az Xbox One színpadon a Just Dance táncprogram várja őket. A StarWarsTM rajongók a „Semmisítsd meg a Halálcsillagot!”céllövő versenyen, továbbá

LEGO® Star WarsTM építőasztalnál tehetik próbára tudásukat és kreativitásukat.

 
Gyereknap a RÉGIÓnál PDF Nyomtatás E-mail

Gyereknap a RÉGIÓSzerettel várnak mindenki a REGIO JÁTÉK gyereknapi programján, ahol koncertek, tréfás vetélkedők, játékbemutatók és nyereményjátékok szórakoztatnak kicsiket és nagyokat egyaránt!

Gyereknapi program:

 • 9:00: Kapunyitás
 • 9:30: Tréfás vetélkedő
 • 11:00: Kispárna zenekar
 • 12:30: Peonza verseny és bemutató
 • 14:00: Picur kalandjai interaktív mese
 • 15:00: Tréfás vetélkedő
 • 15:30: Csiribá bűvészbemutató
 • 16:00: Sztárvendég - Szalóki Ági
 • 17:00: Tombola sorsolás: minden vásárláshoz tombolát adunk, melyekkel értékes nyereményeket lehet nyerni. Fődíj: 100 ezer forint értékű játék!

Hol és mikor?
Az M3 fóti leágazásánál lévő REGIO JÁTÉK áruházban
1152 Budapest, Városkapu u. 7.
2017. május 28., 9 órai kezdettel

 
Varázskastély Családi Fesztivál 2017 PDF Nyomtatás E-mail

Varázskastély Családi Fesztivál 2017Igazi Családi programra várnak kicsiket és nagyokat Nagykovácsiban, június első ( Pünkösd )hétvégéjén. Az ingyenes fesztiválon életre kel a Nagykovácsi Teleki-Tisza Kastély parkja. A Varázskastély fesztiválon a koncertek (Bíró Eszter, SZANDI, Csík zenekar) mellett rengeteg érdekes program és játék várja a családokat. A vízes játékok, az Óriás légvár kalandpark mellett Trambulinpark, Állatsimogató és Kézműves játszóház is helyet kap.

Az öttusa parkban a gyerkőcök részt vehetnek lövészeten, víváson, és futó versenyeken is, játékosan ismerkedve a sportágakkal.

A szervezők az egészen kicsi babákra is gondoltak, így lesz pelenkázó hely és Baba Tanya is, ahol babzsákok és kis játékok várják az apróságokat és szüleiket. Az óvodások és iskolások a helyi intézmények foglalkozásain is részt vehetnek.

A fesztivál és a faluközpont között pedig ingyenes Mesevasút közlekedik mindkét nap, ahol a vonatozás közben meséket , dalokat hallgathatnak a gyerkőcök.

További részletek és információk a Varázskastély Családi Fesztivál Facebook oldalán. https://www.facebook.com/varazskastely/

 
Hogyan neveljük olvasásra gyermekünket?! PDF Nyomtatás E-mail

"A mai gyerekek nem szeretnek olvasni, csak a tv és a számítógép érdekli őket" - halljuk szinte minden szülőtől , és ami sajnos nincs is messze a valóságtól. Jóval kevesebb gyerek számára jelent örömöt az olvasás, ha van internet, okos telefon, számítógép vagy tévé a közelükben. Enélkül nehéz lekötni a figyelmüket, és jobbára csak unatkoznak akkor is, ha ha a könyvespolcunk tele van szebbnél-szebb és tartalmas könyvekkel. Igen ám, de a szülők-nevelők is felelősek azért, hogy egyre kevesebb fiatal olvas! Mit tehetünk, hogy gyermekeink most és később örömmel forgassák a könyveket?

Soha sem lehet elég korán kezdeni

Az olvasásra is igaz, hogy minél korábban kezdjük el a gyerekek olvasásra nevelését, annál több esélyünk van rá, hogy lesz eredménye. Így már egészen kisgyerekkortól érdemes odafigyelni és tenni azért, ha intelligens és olvasó gyermekre vágyunk. Olvassunk sokat együtt esténként, de ha tehetjük, akkor akár napközben is.
A megfelelő könyv kiválasztása is nagyon fontos . Ehhez nyújtunk segítséget a honlapunk, ahol több száz könyv közül mindenki megtalálja leendő kedvenc mesekönyvét!

https://ajandekotlettar.hu/termekkategoria/konyv/ 

ajandekotlettar05

 
Csokonai Gyermeknap 2017. május 28-án vasárnap 10-17 óra között PDF Nyomtatás E-mail

Csokonai Gyermeknap 2017. május 28-án vasárnap 10-17 óra közöttMájus utolsó vasárnapja a gyerekeké! Mi a Budai II. László Stadionban várjuk őket: mesével és muzsikával, sporttal, tánccal, fénnyel, repüléssel és sok-sok játékkal, nevetéssel.

A színpadi programot Csider Kriszta Kerekítő foglalkozásával kezdjük, melyre a legkisebbeket hívogatjuk. Aztán a Kereplő Színház "Lúdas Matyi" című vásári bábelőadása és Róka Szabolcs "Szent György és a sárkány" című előadása következik a család apraja-nagyjának.
A délutánba tánc- és tornabemutatókkal lépünk át, majd a napot a Marcipán Trió gyerekkoncertjével és Bíró Eszter „Állati Zenés ABC” koncertjével zárjuk.

A gyereknapból azonban nem maradhat ki a játék!!! Lehet ugrálni várban és trambulinon, Csoki futásra nevezni, Paprika Jancsit csúzlizni és jól kinevetni, társasjátékozni, festett arccal más bőrébe bújni, célba rúgni, sőt ki lehet próbálni az ügyességi kerékpározást és az íjászatot is.
Az alkotó gyermekeket többféle kézműves lehetőséggel várjuk: papírsárkányokkal, pillangókkal, repülőkkel, madarakkal és más repülő lényekkel. Az égre nézőket pedig repülőgép- és helikoptermodellező bemutatóval szeretnénk elkápráztatni.

Kell ennél több? Játszva kerek a világ!!!

Részletes program:
10.00 óra Kerekítő mondókás móka a család aprajának
10.30 óra Kereplő Színház „Lúdas Matyi”- című vásári bábelőadása
11.30 óra Róka Szabolcs „Szent György és a sárkány”- című előadása
12.20 óra Csoportbemutatók: zumba, capoeira, akrobatikus rock & roll
14.00 óra Marcipán Trió gyermek koncertje
14.45 óra RC Repülőgép és helikopter modellező bemutató
15.00 óra Bíró Eszter „Állati Zenés ABC” koncert
16. 15 óra The Movie Project koncert

Műsorvezető és játékmester: Csider Kriszta

 
Királyi esküvő - Pippa Middleton férjhez ment PDF Nyomtatás E-mail

Május 20-án szombaton férjhez ment Pippa Middleton, Katalin hercegné húga. A ceremóniára, ahol Pippa, és szerelme James Matthews kimondta a boldogító igent, egy apró faluban, Englefieldben került sor. A jeles eseményen természetesen Katalin hercegné és családja is részt vett. 

Királyi esküvő - Pippa Middleton férjhez ment  Királyi esküvő - Pippa Middleton férjhez ment

A 250 ezer fontos gyűrűt a négyéves György herceg vitte, meg kétéves húga, Sarolta hercegnő, koszorúslányként volt jelen nagynénje esküvőjén.

György herceg a fotók tanúbizonysága szerint egyszer el is sírta magát. Mint utóbb kiderült édesanyja dorgálta meg azért, mert átgyalogolt nagynénje 40 ezer fontos esküvői ruháján, melyet a London Fashion Week egyik sztártervezője, a brit Giles Deacon készített a jeles eseményre. 

 
3 éves kislány zuhant ki a társasház negyedik emeletéről PDF Nyomtatás E-mail

3 éves kislány zuhant ki a társasház negyedik emeletérőlTragédia történt szombaton reggel Kistarcsán. Egy társasház tetőtéri ablakán zuhant ki a 3 éves Pannika. A Ripost értesülései szerint a tragédia idején szülei dolgoztak, babysitter vigyázott a kislányra. 

A gyermek sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták megmenteni az életét. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: - a kislányt élettelenül találták kollégái a helyszínen, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült újraéleszteniük. A gyermek többszörös, koponya- és belső sérüléseket szenvedett és több csontja eltört. Állapotát stabilizálták, majd kórházba vitték, ahol a nap folyamán életét vesztette. 

Egyenlőre nem tudni, hogy a kislány hogyan zuhant ki az ablakon. A feltételezés szerint, a nagy melegre való tekintettel, szellőztetés céljából volt nyitva az ablak. 

A Pest megyei rendőrök az eset körülményeit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálják.

 
Május 26-án születésnapi programok az állatkerti Nagyszikla belsejében PDF Nyomtatás E-mail

Május 26-án születésnapi programok az állatkerti Nagyszikla belsejébenA közeljövőben ünnepli ötödik születésnapját az állatkerti Nagyszikla belsejében működő Varázshegy. A több mint háromezer négyzetméteres, komplex bemutatóhelyet 2012 májusában adták át a közönségnek. A születésnap alkalmából május 26-án, pénteken változatos meglepetés programokkal várja az Állatkert a látogatókat, a 2012-ben született gyermekek pedig ezen a napon díjmentesen léphetnek be a kert területére.

Május 26-án, azaz a hónap utolsó péntekén ünnepli az Állatkert a Nagyszikla belsejében működő, 2012-ben átadott Varázshegy ötödik születésnapját. Ez alkalomból változatos születésnapi programokkal, többek között testközelből megismerhető állatokkal, játékos foglalkozásokkal, arcfestéssel várják az érdeklődőket, de bemutatják azt is, hogyan készült az immár öt esztendeje üzemelő Varázshegy.

Az Állatkert alkotásra is bíztatja a születésnapi rendezvényen részt vevő gyermekeket. Aki ugyanis lerajzolja kedvenc varázshegyi állatát (ezt helyben is meg lehet tenni, de be lehet hozni az otthon, óvodában vagy iskolában készített rajzot is), annak alkotását egyből ki is állítják a Varázshegy előterében, illetve a Darwin-labornál.

A jeles évforduló alkalmával az Állatkert belépési kedvezménnyel is kedveskedik. Azok a gyermekek ugyanis, akik a 2012-es esztendőben, tehát a Varázshegy megnyitásának évében születtek, ezen a napon díjmentesen léphetnek be az Állatkertbe.

 
A Gemenci-erdőről készült magyar természetfilm a mozikban PDF Nyomtatás E-mail

A Gemenci-erdőről készült magyar természetfilm a mozikbanOrszágszerte a mozivásznakon debütál a Gemenc – Árterek világa című magyar természetfilm, amely az Európa-szerte egyedülálló ártéri erdő gazdag élővilágát és különleges hangulatát tárja a nézők elé. A minden korosztály számára tartalmas programot ígérő filmet május 18-tól országszerte közel 50 filmszínházban vetítik.

Homoki Nagy István 1953-as klasszikusa, a Gemencről szóló Gyöngyvirágtól lombhullásig talán még ma is az egyik legismertebb hazai természetfilmnek számít. Több mint hat évtized után most ismét filmvásznon látható a ártéri vadon, amelyről fiatal, elsőfilmes rendező, Olma Frigyes készített pazar látványvilágú természetfilmet.

A Gemenci-erdő, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű és kimagasló fajgazdagságú ártéri erdeje a Duna mentén, a Sió torkolatától Báta községig tartó szakaszon terül el a Duna mentén. A 180 négyzetkilométeres erdőség 1977-ben került természetvédelmi oltalom alá, jelenleg a Duna–Dráva Nemzeti Park része. Ezt a hatalmas területet időről időre elönti a Duna, ami egyszerre épít és pusztít, véd és fenyeget. Ez a folyamatos változás az, ami élteti a tájat és meghatározza az ott élő állatok és növények mindennapjait. Az erdő és a folyó találkozása kitűnő élőhelyet biztosít lakóinak: a Gemenci-erdő a szarvascsordák, vaddisznókondák, réti sasok, aranysakálok, hódok, gémek és jégmadarak mellett a védett fekete gólyák egyik legnagyobb populációjának ad otthont - nem véletlen, hogy a hazai természetfotósok egyik legkedveltebb zarándokhelye.
Előzetes:
 
Idén is lesz Balatonátúszás, amire már lehet nevezni PDF Nyomtatás E-mail

Idén is lesz Balatonátúszás, amire már lehet nevezniA Balaton-átúszás tömegeket mozgat meg minden évben. A neves eseményre idén július 1-én kerül sor. Esőnapok: július 2., 8., 15., és 16.

Az 5200 méteres távot Révfülöp (kikötő melletti labdarúgópálya) és Balatonboglár (Platán Strand) között kell teljesíteni. A rajtolás 7:30 és 13 óra között zajlik, ám azoknak, akik 13-kor kívánnak indulni, figyelniük kell arra, hogy 17 óráig beérjenek a célba. Esetükben az alábbi szintidőt is tartani kell, a biztonságos célba érésért.

2 km-nél: 14:30
3 km-nél: 15:15
4 km-nél: 16:00

Előnevezéssel, mely június 28.-ig tart, spórolhatunk. 14 éves korig 6000 Ft-ért, míg e felett 8000 Ft-ért állhatunk rajthoz. A helyszínen egységesen 9000 Ft-ért vehetünk részt az eseménye.

Az összeg tartalmazza a biztosított útvonalat, orvosi szolgálatot, chipes időmérést (nevezési díj befizetésekor átvett karszalagon elhelyezett chip segítségével történik), a teljesítőknek egyedi emblémázott pólót, és beérkező csomagot. Az útvonalon a biztosító hajókban vízzel és szőlőcukorral segítik a táv legyőzését.

Nevezés véglegesítése, nevezési díj befizetése, időmérő karszalag átvétele 2017. július 01-én 7:00 és 12:45 között Révfülöpön, a labdarúgópályán történik. Ugyan itt van lehetőség a helyszíni nevezésre is.

 
A LEGO Csoport elérte 100%-ban megújuló energiaforrás célkitűzését három évvel a tervezett idő előtt PDF Nyomtatás E-mail

A LEGO Csoport elérte 100%-ban megújuló energiaforrás célkitűzését három évvel a tervezett idő előttAz elmúlt négy évben a LEGO Csoport 6 milliárd dán koronát fektetett szélerőművekbe, amelynek eredményeképpen mostanra elérte, hogy energiafelhasználásának 100%-át megújuló energiaforrásokból biztosítsa. Ennek megünneplésére a LEGO Csoport megépítette az eddigi legnagyobb LEGO® kockákból álló szélturbináját, amely a Guinness Rekordok közé is bekerült, egyúttal világszerte felhívja a gyermekek figyelmét arra, hogy ők is alkossák meg a saját megújuló energia megoldásukat.

2012 óta támogatja a LEGO Csoport több mint 160 megawatt megújuló energia termeléséhez kapcsolódó fejlesztéseket. Legutóbbi befektetésük során a Burbo Bank Extension-ben – amely egy, az angliai Liverpool partjainál található szélfarm - szereztek 25%-os részesedést. A szélfarm, amely hivatalosan tegnap kezdte meg működését, több mint 230 000 brit háztartásnak az energiaellátását fogja biztosítani.

„Azon dolgozunk, hogy pozitív hatással legyünk a bolygóra, így rendkívül örülök a Burbo Bank Extension szélfarm felavatásának. Ez a fejlesztés azt is jelenti, hogy 100%-ban megújuló energiát használunk, három évvel a célkitűzés előtt. A partnereinkkel együtt a továbbiakban is tervezünk a megújuló energiába fektetni, hogy szebb jövőt biztosítsunk a jövő építőinek.” mondta Bali Padda, a LEGO Csoport vezérigazgatója.

A LEGO Csoport tulajdonában lévő megújuló energiaforrások teljesítménye meghaladja a LEGO gyárak, üzletek és irodák teljes energiafelhasználását. 2016-ban a több mint 75 milliárd LEGO kocka legyártásához és eladásához világszerte több mint 360 gigawattóra energiát használt a LEGO Csoport.

A „100%-ban megújuló energia” mérföldkő célkitűzést a LEGO Csoportnak a WWF Climate Savers-szel közösen kialakított programja inspirálta. A LEGO Csoport több partnerével együtt a megújuló energiaforrásokba történő befektetések támogatása érdekében csatlakozott a RE100-hoz, egy globális kezdeményezéshez, amelyben a résztvevő cégek elkötelezettek a 100%-ban megújuló energia használatának irányába.

A gyermekek bevonása és inspirálása

A megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos tudatosság és figyelemfelkeltés érdekében a LEGO Csoport megépítette a világ legnagyobb szélturbináját, amely Guinness Rekord címet is nyert. A 7,5 méter magas építmény 146 000 LEGO építőkockából áll, tisztelegve a világon működő legnagyobb, 200 méter magas Burbo Bank Extension szélfarm turbinája előtt. 2017 nyarától a LEGO szélturbina az angliai LEGOLAND Windsor Resort területén lesz megtekinthető.

 
Nyitnak az eperföldek! PDF Nyomtatás E-mail

Nyitnak az eperföldek!A nyár első gyümölcse, az ínycsiklandozó eper, mely nem csak finom, de rendkívül egészséges is.

Magas C vitamin tartalma miatt, nagyjából 10 dkg már fedezi egy felnőtt ember napi szükségletét. Emellett, nem csak a magas vérnyomásban szenvedőknek nyújthat segítséget, de csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is. Azok számára, akik pürésített formában, legalább hetente egyszer fogpasztaként használják, garantáltan több árnyalattal fehérednek fogai, az eperszezon végére.

Amennyiben szeretnénk a csodás ízt télen is élvezni, érdemes valamilyen formában tartósítani. A fagyasztás igazán kézenfekvő, kiengedés után azonban inkább süteményekbe, turmixokba használhatjátok fel. Szörp formájában egész évben egészséges innivalót biztosíthatunk csemetéknek, lekvárként kínálva pedig gondoskodhatunk kiváló minőségű uzsonnájáról is.

A nyár nagy slágere az úgynevezett smoothie, mely abban különbözik a sima turmixoktól, hogy nem tejalapú, simaságáért és édes ízért a gyümölcsök cukortartalma felel.

Bármilyen formában is kívánjuk felhasználni a gyümölcsöt, első lépésként beszerzéséről kell gondoskodnunk. Ha nem áll rendelkezésünkre saját eperföld, érdemes felkeresni a hozzánk legközelebb eső Szedd magad! területet. Így nem csak arról győződhetünk meg, hogy a lehető legfrissebben kerül a gyümölcs a tányérunkra, de a jól végzett munka öröme is a miénk.

Lássuk, hogy melyik megyében, hol érdemes eperföldet keresnünk:

Szedd magad Eper Földieper, Tarnaszentmária
Szezon: 2017-05-21-tól 2017-06-30-ig
Magyarország Heves Tarnaszentmária Rózsa utca

 
Kilencszeres dóziusú idegmérget talált mutattak ki a NÉBIH munkatársai az Olaszországból származó újhagymában PDF Nyomtatás E-mail

Kilencszeres dóziusú idegmérget talált mutattak ki a NÉBIH munkatársai az Olaszországból származó újhagymábanA NÉBIH internetes oldalán közzétett információk szerint klórpirifosz rovarölő szer jelenlétét mutatták ki az Olaszországból származó újhagymában. A megengedett határérték kilencszeresét találta a hatóság a vasvári SPAR boltban beszerzett termékben. A megengedett határérték 0,05 mg/kg, ezzel szemben az Itáliából származó  újhagyma 0,45 mg/kg-ot tartalmazott az idegtoxinok közé sorolt szerből. 

A hatóság szerint növényvédőszer-maradék mennyiség nem jelent akut egészségügyi kockázatot, a bolt ellen azonban eljárást indítottak. 

 
Megnyílt az első Nutella étterem! PDF Nyomtatás E-mail

Megnyílt az első Nutella étterem!Nálatok is szerepel a TOP 10 finomságok listáján a Nutella? Bizonyára az amerikai családokén is, mert a Nutellát gyártó Ferrerro cég május 31-én a tengerentúlon nyitja meg első Nutella-éttermét.

A Chicagóba tervezett vendéglátóegység étlapján olyan finomságok szerepelnek majd, mint a nutellás croissant, fagyi, szendvics, és jegeskávé. 

Bízzunk benne, hogy az első sikerek után Európában is találkozhatunk Nutella-étteremmel.

Addig amíg itthon nem térhetünk be egy Nutella-étterembe, készítsétek el saját, házi mogyorókrémeteket. A szuper receptet itt találjátok: http://www.manoprogram.hu/kultur-sarok/manokonyha/3011-hazi-mogyorokrem

 
Százmillió forintos pályázat iskolai kórusok alapítására és támogatására PDF Nyomtatás E-mail

Százmillió forintos pályázat iskolai kórusok alapítására és támogatásáraIskolai kórusok alapítására, valamint meglévő énekkarok munkájának támogatására hirdet százmillió forintos keretösszeggel pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi); a beadási határidő június 30-a.

Az Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretének terhére nyújtott, vissza nem térítendő támogatásra magyarországi és határon túli magyar általános és középiskolák, valamint szakképző intézmények fenntartói pályázhatnak az énekkarok létrejöttét és működését segítő szakmai kiadásaikra - közölte az Emmi kedden az MTI-vel.

A pályázat célja a 2017/2018-as tanévben alakuló, új iskolai kórusok programjainak támogatása azokban az intézményekben, ahol jelenleg még nem működik énekkar, valamint a szakmailag már bizonyított együttesek által megvalósítandó szakmai-művészeti programok támogatása.

A részletes kiírás a kormany.hu oldalról tölthető le.

 
Több mint száz programot kínál a Budapesti Nyári Fesztivál PDF Nyomtatás E-mail

Több mint száz programot kínál a Budapesti Nyári FesztiválTöbb mint száz programmal, zenei, színházi produkciókkal és gyerekelőadásokkal várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztivál június 3. és augusztus 30. között a Margitszigeten és a Városmajorban.

Bán Teodóra, a fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az idei nyár kínálatában hangsúlyosabban jelenik meg a zene, mint a színház. Kiemelte azonban a Városmajori Színházi Szemle programját, amelyben hat előadás: vidéki és határon túli színházak produkciói, zenés előadások és komédiák is szerepelnek.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a szezont június 9-én Hilary Hahn amerikai hegedűvirtuóz fellépésével, Hamar Zsolt vezényletével a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje nyitja meg a reformáció 500. évfordulója jegyében. Az ünnepi Mendelssohn-estet a Nemzeti Filharmonikusok tavaly elhunyt alapító-igazgatója, Kocsis Zoltán emlékének ajánlják.

 
Június 19-én bezárja kapuit a TIT Planetárium PDF Nyomtatás E-mail

Június 19-én bezárja kapuit a TIT PlanetáriumA PestBuda.hu értesülései szerint június 19-én bezárja kapuit a TIT Planetárium. Az intézmény őszig biztosan, de előfordulhat, hogy hosszú évekig nem fogad látogatókat.

Az idén 40 éves Planetárium az elmúlt évtizedek során igencsak elhasználódott. Mára nem csak a technikai berendezések váltak elavulttá, de maga az épület is balesetveszélyessé vált. Az intézmény megmentése nem kérdés, ám a támogatásról leghamarabb az őszi ülésszakban születhet döntés.

Lőrincz Henrik csillagász, előadó elmondta, a planetáriumgép inkább múzeumba való, mint aktív használatra. Az 1966-ban Budapestre érkezett gép négy generációval vannak lemaradva a műszertechnikai fejlődésben.

"Máshol ma már fulldome rendszerek vannak, nagy teljesítményű videoprojektorokkal az egész kupolát egybefüggő módon, háromdimenzióban be lehet vetíteni, akár animációval, akár mozgóképpel. Mint az Imax mozikban, csak maradandóbb élménnyel, mert itt, a gömbszerkezet miatt a perifériában is 3D-ben látunk” – magyarázta Lőrincz Henrik. Jelenleg az előadók maguk gyártják a filmeket, melyek 3-4 hónapig készülnek. Ez jelentős lemaradást eredményez. Annak ellenére, hogy a NASA és az ESA elérhetővé teszi digitális filmjeit a planetáriumok számára, a budapesti intézmény nem tudja azokat használni elavult rendszereivel.

 
Gyermekorvos: csak a gyerekek negyede van beoltva a rotavírus ellen PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekorvos: csak a gyerekek negyede van beoltva a rotavírus ellenHabár az elmúlt években nőtt a rotavírus elleni "átoltottság" Magyarországon, még mindig csak a gyerekek negyede van beoltva ellene - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Póta György elmondta, a betegség lázzal, hányással, hasmenéssel, görcsös hasfájással jár, folyadékvesztést okoz, ami miatt felborul a szervezet kémiai egyensúlya, ez pedig súlyos szövődményekkel járhat.

Évente hétezren kerülnek kórházba a rotavírus miatt, de ennél jóval magasabb, akár nyolc-tízszeres azok száma, akik megfertőződnek vele - tette hozzá az orvos.

Póta György felhívta a figyelmet arra is, hogy a vírus a gyerekek környezetében lévő felnőttekre, különösen az idősekre és a krónikus betegekre is veszélyes lehet.

A szúrás nélkül, szájon át adható rotavírus elleni oltás már 6 hetes kortól alkalmazható, és a kétadagos oltási sorral 12 hetes korra kialakítható a védelem. Fontos azonban, hogy a baba 24 hetes kora előtt kapja meg mindkét adag vakcinát, a háromadagos vakcinával legkésőbb a baba 32 hetes koráig be kell fejezni az oltási sorozatot.

 
Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket! PDF Nyomtatás E-mail

Fogadj örökbe egy nyaralni vágyó gyermeket!KÉRJÜK, TÁMOGASSA KEZDEMÉNYEZÉSÜNKET! 2017-BEN IS!
Köszönjük, ha segítenek, hogy „velük könnyebb” legyen!

Ezúton kérjük, amennyiben lehetősége van rá, vegyen részt kezdeményezésünkben, és támogasson egy gyermeket azzal, hogy fedezi a nyaralásköltségét, részben vagy egészben.

"FOGADJ ÖRÖKBE EGY NYARALNI VÁGYÓ GYERMEKET!" –egy 1 hetes nyaralásra.
A nyaralás támogatás összege 25.500 Ft/ fő/ 7 nap. Útiköltség támogatás összege: 6.500 Ft/fő

Számlaszámunk: OTP BANK: 11721002-20010795.
IBAN: HU34 1172 1002 2001 0795 0000 0000
BIC(SWIFT) KÓD: OTPVHUHB

Kérjük közleményben ráírni a támogatni kívánt gyermek nevét

A pályázat eredmény hirdetése: 2017.június 15.

A Mezei Menedék Közhasznú Alapítvány, a szociális tevékenység, családsegítés, a gyermek- és ifjúságvédelem, illetve a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségének elősegítése tekintetében közhasznú tevékenységet végez.

Alapítványunk már 5. éve írja ki a „FOGADJ ÖRÖKBE EGY NYARALNI VÁGYÓ GYERMEKET” egy egyhetes nyaralásra című pályázatát.
Ezen pályázatunk kiírásával, szeretett volna, Alapítványunk nehéz sorsú gyermekeknek nyaralási lehetőséget biztosítani cégek, vállalkozók, valamint magánemberek támogatásával

 
Tavaszi Családi Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban PDF Nyomtatás E-mail

Tavaszi Családi Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban A HEROSZ Budapesti Állatotthon május 27-én nagy szeretettel vár minden érdeklődőt családi Nyílt Napjára, ahol a látogatók egy igazán izgalmas, vidám napot tölthetnek el családjuk, állatbarátok és az otthon védencei társaságában. Idén az eseményre ellátogat Trokán Anna és családja, Papadimitriu Athina, Cseh László, Vitó Zsombor és Csecse Attila vloggerek, és Gaskó Balázs, aki egyben az esemény házigazdája is lesz.

A HEROSZ Budapesti Állatotthon minden tavasszal, izgalmas programokkal várja az állatszerető gyermekeket és a felnőtteket Családi Nyílt Napjára. A szervezők ez évben is számtalan érdekességgel készülnek; lesz kutyaiskola bemutató a Székesfehérvári HEROSZ- Dog Garden kutyaiskola részvételével, kutya szépségverseny - melyre bárki nevezhet saját kutyusával, vagy az állatotthon egyik védencével, kutyasétáltatás, kutya- és cicasimogató, a nap végén pedig a már megszokott tombola értékes nyereményekkel! Idén első alkalommal a WASH &VAU önkiszolgáló kutyamosó is kilátogat a rendezvényre és bemutatja azt az Európa szerte kedvelt, Magyarországon egyedülálló módszert, amivel pillanatok alatt tisztává varázsolhatja kedvencét. A nyílt napon mindenki ingyen veheti igénybe a szolgáltatást saját kedvence vagy az az otthon lakói számára.

 
SpongeBoy Ahoy! PDF Nyomtatás E-mail

SpongeBoy Ahoy!Valószínűleg csak az igazi rajongók tudják, hogy SpongyaBob eredeti neve SpongeBoy lett volna, a rajzfilm címe pedig SpongeBoy Ahoy!, ám ezt korábban levédette egy felmosófejgyártó cég.

Azt, hogy SpongyaBob már nagykorú, bizonyára mindenki kitalálta, ám azt, hogy kedvenc szivacsunk elmúlt 30 éves, nem biztos, hogy mindenki tudja. Személyi igazolványa szerint 1986. július 14-én született. Kezdetben, a karakterek hangjának kiválasztása során kikötés volt, hogy hírességek nem kölcsönözhetik hangjukat a szereplőknek. Idővel ez a tiltás enyhült, így történhetett meg, hogy Johnny Depp és Victoria Beckham is hozzájárult a sorozat sikeréhez. Az egész estés rajzfilmek pedig már valóságos sztárparádéba csaptak át, ahol Robbie Williams, Pink, David Hasselhoff és Antonio Banderas is szerephez jutott. A bájos szivacsért egyébként több híresség is rajong, köztük Barack Obama, Britney Spears, és Justin Timberlake.

Egyes találgatások szerint a sorozat karaktereit a 7 főbűn inspirálta. Szandi a gőgöt, Tunyacsáp a haragot, Csigusz a falánkságot, Patrik a lustaságot, Rák úr a kapzsiságot, Plankton az irigységet, míg SpongyaBob a bujaságot képviseli. Szerintetek is így van?

 
Így emlékezünk a Balatonra a régi időkből PDF Nyomtatás E-mail

Emlékeztek még az érzésre, amikor anya becsomagolta a bőröndöket, apa pedig bepakolt a Trabantba/Ladába/Wartburgba (a megfelelőt kéretik aláhúzni), és a család elindult a Balaton irányába? Persze az is leírhatatlan érzés volt, amikor a vonat ablakából először pillantottuk meg a magyar tengert. Az izgalom pedig akkor hágott a tetőfokára, amikor a vállalati üdülő portáján megkaptuk a szobánk kulcsát, és az étkezéshez szükséges kártyát.

Az egyszerűen berendezett szoba ilyenkor csak alvásra szolgált, hiszen a nap nagy részét a vízparton, esetleg a sportpályán, vagy a játszótéren töltöttük.

Általános iskolai földrajztanulmányainkból azt is tudtuk, hogy Közép-Európa legnagyobb tava 77 km hosszú, legkisebb szélessége Tihanynál 1,5 km, míg széltében legtávolabb Balatonvilágos és Balatonalmádi van, a köztük lévő távolság 12,7 km. A tó átlagos mélysége 3-4 méter, legmélyebb pontja a Tihanyi kút, 11 méteres mélységével. Persze hamar kitapasztaltuk, hogy a déli part sekély, és könnyen felmelegszik, míg az északi oldalon gyorsan mélyül, emiatt a víz is lassabban melegszik fel.

Az 594 km2 vízfelület egyedi mikroklímát biztosít a környéknek, sőt a BM Vízügyi Főigazgatósága szerint a Bakony és az Alpok közelsége az ország legtisztább levegőjű részéve teszi a tó környékét.

A Balaton már az őskorban is jelentős szerepet játszott, a római írok pedig rendszeresen említést tesznek róla. A 20. századig azonban nem használták ki a tó adottságait. Az 1900-as évek elején jelentek meg a komolyabb magánvillák, és épültek fel az első korszerű nyaralók.

Balaton régen

Forrás: Fortepan. 1908 Magyar Földrajzi Múzeum Erdélyi Mór cége

 
My Little Pony Celestia - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

A rózsaszín dobozból Celestia hercegnő vet ránk ellenállhatatlan pillantást. Azok kedvéért akik nem ismerik Celestiát, érdemes megemlíteni, hogy ő uralkodik Equestriában. Ez a képzeletbeli birodalom ad otthon a My Little Ponyk számára. Az "Én kicsi pónim-Varázslatos barátság" című animációs film főszereplője hat, mindenre elszánt póni, akik a barátság elemeit alkotva legyőzik a hercegnő gonosz testvérét.

My Little Pony Celestia - Hasbro  My Little Pony Celestia - Hasbro

Celestia hercegnő a sorozat bölcs és jóságos uralkodónője, aki hőseinket finoman támogatva vezeti rá a helyes döntésekre, miközben ő maga a háttérből követi az eseményeket.

 
Városi Titkos Füzet -Kalandok Budapest belvárosában PDF Nyomtatás E-mail

Városi Titkos Tüzet -Kalandok Budapest belvárosábanBudapest belvárosába kívánja elkalauzolni a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. a családokat. A Városi Titkos Füzet segítségével felfedezhetjük Budapest rejtett értékeit. A kiadvány készítői igyekeztek oly módon összeállítani mind a látnivalókat, mind pedig a feladatokat, hogy kicsik és nagyok egyformán élvezzék a kalandot.

Az 52 oldalas füzet a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában vehető át nyitvatartási időben. Innen elindulva három különböző, körülbelül másfél órás sétát tehetünk.

Az egyes helyszíneket piktogramok jelölik, melyek információt nyújtanak többek között arról, hol vár kreatív feladat, vagy hol találunk játszóteret. Budapest híres címerállatai, az oroszlán és a griffmadár is segít a tájékozódásban.

A füzetet pdf formátumban innen tudjátok letölteni:

http://enbudapestem.hu/wp-content/uploads/2016/08/deak17-fuzet-kicsi-1.pdf 

Jó szórakozást kívánunk!

 
Napi cuki: A fóka, aki kérte a búvárt, hogy simizze a hasát PDF Nyomtatás E-mail

Szerencsés volt az a búvár aki Nagy-Britannia délnyugati részén, a Kelta-tengerben merült alá.

A könyéken élő szürke fókák ugyanis igencsak emberszeretőek. Valószínűleg gyakran találkoznak búvárokkal, ennek köszönhető, hogy az egyik fóka megfogta a férfi kezét, majd a pocakjára tette, hogy egy kis hasvakarást kérjen a meglepődött búvártól.

 
A 7 Oscar díjas rajzfilm sorozat: Tom és Jerry PDF Nyomtatás E-mail

A 7 Oscar díjas rajzfilm sorozat: Tom és JerryTom és Jerry 1940-ben indult világhódító útjára, William Hanna és Joseph Barbera jóvoltából. Az MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) stúdió által készített 114 epizód 17 év alatt készült el. Ekkor azonban a stúdió animációs részlege új irányelvet vezetett be. A nagyobb bevétel reményében úgy határozott nem vállalják a készítés magas díját, ha a sorozat ismétlése is ugyanakkora hasznot hoz.

A kezdetek egyik érdekessége, hogy az első részben Tom-ot és Jerry-t Jasper-nek és Jinx-nek hívták. Ez az epizód volt a leghosszabb rész.

Az MGM döntése néhány évig működött, ám 3 évvel később Joe Vogel ötlete nyomán újabb 13 epizód készült, melyet további 34 rész követett Chuck Jones vezetésével. A '70-es évektől 1990-ig ismét Joseph Barbera, és William Hanna vette át az irányítást, és újabb részekkel örvendeztették meg a rajongókat.

Bármilyen hihetetlen, a 2006-ban újabb epizódok születtek, Tom és Jerry újabb kalandjai címmel. Jelenleg a Warner Bros rendelkezik a Tom és Jerry jogaival, így elképzelhető, hogy a legendás macska-egér páros új részekkel tér vissza.

A szereplők külseje az évek során sokat változott. Sőt, Tom néhány epizódban új gazdát is kapott. Eredetileg ugyanis egy molett fekete hölgy gondoskodott Tomról, akit vékony, fehér nőre cseréltek, hogy a készítők elkerüljék a rasszizmus vádját.

Tom és Jerry párbaja néha igazán brutális küzdelemmé fajul, melyet több országban cenzúráztak. A sorozat rajongói szerint azonban ezek a durvaságok inkább viccesek, és tény, hogy sohasem folyik vér a történetben.

A küzdelemből rendszerint Jerry kerül ki győztesen, ám létezik 13 olyan epizód, amelyben Tom kerekedik felül. Az első ilyen rész a "Milliót érő macska" volt.

A legendás párost 13 alkalommal jelölték Oscar-díjra, melyből 7-et el is nyert!

 • 1943 : Jerry, a jó hazafi ( The Yankee Doodle Mouse)
 • 1944: Egerész ötperc ( Mouse Trouble)
 • 1945: Csendet kérünk (Quiet Please)
 • 1946: Zongorakoncert ( The Cat Concerto)
 • 1948: A kis árva ( The Little Orphan)
 • 1951: A két muskétás ( The Two Mouseketeers)
 • 1952: A bécsi egér ( Johann Mouse)
 
Hozza ki a lehető legtöbbet a nyárból az OM-D fényképezőgépek és M.ZUIKO DIGITAL objektívek pénzvisszafizetési akciójával PDF Nyomtatás E-mail

Hozza ki a lehető legtöbbet a nyárból az OM-D fényképezőgépek és M.ZUIKO DIGITAL objektívek pénzvisszafizetési akciójával2017. Május 15, Hamburg – Az Olympus bemutatja az OM-D fényképezőgépekre és M.ZUIKO DIGITAL objektívekre érvényes nyári akcióját: az ajánlatban szereplő két fényképezőgép és öt objektív 2017. Május 15 és 2017. Július 15 közötti időszakban történő megvásárlása esetén – típustól függően – akár 31.000,- Ft (mindegyik termékből vásárolva összesen 170.000,- Ft) pénzvisszafizetés is igényelhető. A kiválasztott Olympus termékek könnyű súlya és kompakt méretei remek előnyt jelentenek a nyaralás előkészítésekor – a nyári kalandok megörökítésére alkalmas, lélegzetelállító felvételek készítésének lehetősége így a maximális poggyászméret túllépésének kockázata nélkül állhat rendelkezésünkre.

A különleges nyári akcióban a következő Olympus termékek vesznek részt: az OM-D E-M5 Mark II, OM-D E-M10 Mark II különféle változatai, valamint az M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8, M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macro, M.ZUIKO DIGITAL ED 9‑18mm 1:4.0‑5.6, M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 és M.ZUIKO DIGITAL ED 75‑300mm 1:4.8‑6.7 II objektívek. Regisztráció, valamint a részvételi feltételek és szabályzat a bonus.olympus.eu weboldalon érhető el.

 
Rám-szakadék, a természet alkotta kalandpálya PDF Nyomtatás E-mail

A Rám-szakadék, mintegy 1000 méter hosszan nyúlik el a Pilisben. Amennyiben kirándulást kívánunk tenni ezen a vadregényes helyen, Dömös községig kell utaznunk. Tehetjük ezt távolsági busszal, vagy személygépjárművel. Utóbbi esetben számítsunk arra, hogy a település szinte minden szeglete fizető övezet. Óránként 200 Ft-ért, vagy naponta 800 Ft-ért parkolhatjuk le gépkocsinkat.

Rám-szakadék  Rám-szakadék

A szurdokvölgyet a Királykúti utcán közelíthetjük meg, mely a Dömösi-Malom patakkal párhuzamosan halad. Az út ketté ágazik, mehetünk a tanösvény irányába, az aszfaltozott úton, vagy választhatjuk az erdei ösvényt. Utunk során a zöld sávjelzést kell követnünk.

Mindkét útvonalon valamivel kevesebb, mint 2 kilométert kell megtennünk ahhoz, hogy elérjük a Rám-szakadékot. Figyelem, elsőként a Lukács-árok vonalát érjük el, melyet a sárga jelzés kísér, ne térjünk le az útról. A Rám-szakadékig további 400 métert kell megtennünk, de minden lépés megéri a fáradozást.

 
Töltsük fel gyermekünk vitaminraktárát! PDF Nyomtatás E-mail

Végre itt a tavasz, vele pedig a jó idő, ami tökéletes a szabadtéri családi programok szervezéséhez. Ilyenkor lehet nagyokat kirándulni, állatkerteket, vadasparkokat bejárni, tesztelni, melyik a legjobb játszótér. Ehhez azonban energiára is van szükség, ami a hosszú tél után nem mindig adott.

 Töltsük fel gyermekünk vitaminraktárát!

Télen ugyanis kevésbé tudunk változatosan táplálkozni, mint nyáron. Kevesebb a friss, érett idénygyümölcs, zöldség, emiatt kevesebb vitaminhoz is jutunk. Egy ideig a szervezet felhasználja a tartalékait, de a hideg hónapok végére igencsak kifogyóban lehet a vitaminraktár. Ez az oka a „tavaszi fáradtságnak”, amit olyan sokan éreznek ilyenkor.

A gyerekeknek különösen sok vitaminra és ásványi anyagra van szükségük, két okból: folyamatos fejlődésen mennek keresztül, ehhez pedig kellenek a vitaminok, ráadásul jóval többet mozognak, aktívabbak, mint egy felnőtt, ezért kell az utánpótlás. Ezért tavasszal, amikor végre lehetőségünk nyílik kimozdulni, és tartalmasabb programokat szervezni, jó ötlet lehet támogatni az immunrendszert a megfelelő vitaminkészítménnyel.

Töltsük fel, majd tartsuk szinten a vitaminkészletet!

 
Bogyó és Babóca Memóriaforgó PDF Nyomtatás E-mail

Bogyó és Babóca MemóriaforgóGyártó: Keller & Mayer

A klasszikus memóriaforgó Bartos Erika Bogyó és Babóca meséje alapján kapott új köntöst.

A játékban szinte valamennyi figura megtalálható a meséből. A társasjátékot 3-6 éves korosztálynak ajánlja a gyártó, de saját tapasztalat alapján, már 2 éves kortól játszhattok vele. A legkönnyebb használata, a legkisebbek számára, ha a kártyákat színükkel felfelé fordítjátok, és a gyerekek megkeresik a párokat. Ha a párosítás jól megy, használatba lehet venni a játékhoz tartozó memóriakereket. Ezt 2,5-3 évesen már nagyon ügyesen használják. Ekkor a szereplők házait, vagy használati tárgyait kell összepárosítaniuk a figurákkal. A hagyományos memóriaforgót a 3-4 évesek élvezik leginkább, fejlesztve ezzel memóriájukat.

Az 5-6 éves korosztály, ha már nem okoz kihívást az egyszerű, fejjel lefordított párkeresés, ismét használatba veheti a memóriakereket. A szereplők házaihoz, vagy eszközeihez kell megtalálniuk a megfelelő párt. Természetesen csak azt a párt vehetik fel, amelyik a saját memóriakerekükhöz tartozik.

 
A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyvet a következő tanévtől PDF Nyomtatás E-mail

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyvet a következő tanévtőlA diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára vasárnap Budapesten.

Palkovics László a sajtótájékoztatón felidézte: 2011-ben tűzték célul, hogy 2013-tól éves felmenő rendszerben ingyenessé teszik a tankönyveket az általános iskola 1-8. osztályos tanulói számára. Ezt egészítik ki most a középiskola első évfolyamával. Értékelése szerint ez a "legdrágább" évfolyam a családok számára, mivel több olyan könyvet is megvásárolnak ilyenkor a diákoknak, amelyeket a későbbiekben még több évig használnak.

Az államtitkár közlése szerint szeptembertől 1 millió 18 ezer diák kapja majd ingyenesen a tankönyvet, köztük az 1-9. évfolyamosok, valamint azok, akik jogosultak erre a kedvezményre. Ez az állam számára 2,4 millió forint többletköltséget jelent - tette hozzá.

Palkovics László hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a családoknak minél kisebb terhet jelentsen a gyermekek iskoláztatása, különösen az iskolakezdés.

 
Oktatási ombudsman: teremtsék meg a cukorbetegek óvodai, iskolai ellátásának feltételeit! PDF Nyomtatás E-mail

Oktatási ombudsman: teremtsék meg a cukorbetegek óvodai, iskolai ellátásának feltételeit!Az oktatási jogok biztosa ajánlással fordult Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, hogy teremtse meg a jogszabályi feltételeit a diabéteszes gyermekek óvodai és iskolai ellátásának.

Aáry-Tamás Lajos azután indított vizsgálatot a kérdésben, hogy több esetben tiltottak ki diabétesszel küzdő gyermeket az óvodából azért, mert az óvodapedagógusok nem vállalták a vércukorszint-mérést és az inzulin adagolását. Az ombudsman szerint az iskola világában is tapasztalható a bizonytalanság: a pedagógusok sokszor tanácstalanok, mert nem tudják, hogy mik a rájuk háruló feladatok és meddig terjed a felelősségük.

A vizsgálat során megkeresték a hazai és az európai szakmai szervezeteket, az EU-tagállamok oktatási minisztereit és az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosát.

Az oktatási ombudsman megállapította, hogy a hatályos magyar jog alapján a pedagógusok nem kötelezhetők egészségügyi műveletek végzésére, ilyen feladatok ellátására jogosult iskolaorvos, védőnő pedig nem áll folyamatosan rendelkezésre minden köznevelési intézményben. Ettől függetlenül az óvoda, az iskola nem tagadhatja meg a cukorbeteg gyermek felvételét a betegség miatt, a gyereknek joga és kötelessége részt venni a köznevelésben.

 
Családbarát szülészetek biztosíthatják a jó szülési élményt PDF Nyomtatás E-mail

Családbarát szülészetek biztosíthatják a jó szülési élménytNovák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint a családbarát szülészetek biztosíthatják a jó szülési élményt, amely segíthet egy újabb gyermek vállalásában is.

A szaktárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában azt mondta, a családbarát szülészetek kialakítására programot indított a kormány, először a Bethesda és az Budai Irgalmasrendi Kórház szülészetét alakítják át 3,5 milliárd forintból, amely megfelel ennek a szemléletnek.

Novák Katalin kiemelte, hogy ezeken a helyeken biztosítani fogják az apai jelenlétet a szülésnél és azt, hogy a szülő nő és a kisbaba igényei szerint alakítsák ki a körülményeket.

Az államtitkár szólt az anyatejes táplálásról is, elmondása szerint egy program keretében a szülészeti osztályon dolgozókat szólítják meg, akik technikai tanácsokkal látják el a kismamákat, és elmondják, milyen előnyei vannak a szoptatásnak.

Hozzáfűzte, bár Magyarországon sokan szoptatnak, az utóbbi időben csökkent a szoptató kismamák száma.

 
Már 8 évesek is nevezhetnek a HDR Juniorra, az akadálypályás kutyás futóversenyre PDF Nyomtatás E-mail

Már 8 évesek is nevezhetnek a HDR Juniorra, az akadálypályás kutyás futóversenyre Júniusban rendeznek először hazánkban – és talán a világon is – kutyás akadálypályás futóversenyt gyerekeknek. A Hard Dog Race Juniort 2017. 06. 03-án tartják Piliscséven a Motocross pályán a felnőttek Base versenyével egyszerre. A Junior versenyen 2 kilométert és 8 akadályt kell teljesíteniük a legfiatalabb gazdiknak. A cél, hogy a gyerekek a lehető legkorábban megismerhessék a kutya és gazda együttműködésének örömét. Végül, de nem utolsó sorban: melyik gyerek ne szeretne a sárba hemperegni, büntetlenül összekoszolni magát? Itt önfeledten élvezhetik a sarazást, senki nem szól rájuk, ha összepiszkolják magukat.

Idén először 8 és 14 év közötti gyerekek is indulhatnak a számukra kialakított HDR Junioron. A gyermek-kutya párosnak 2 kilométert és 8 akadályt kell teljesíteniük, és nevezni csak szülői beleegyezéssel lehet. Eddig a legfiatalabb nevező 9 éves.

Fontos azonban, hogy csak olyan gyermek induljon saját vagy jól ismert, a családhoz tartozó kutyával, akire az hallgat. Érdemes mérlegelni, hogy a gyermek elég érett-e, ahhoz, hogy megértse négylábú versenytársa igényeit, hogy belássa, saját korlátait, és azt, hogy nem a mindenáron való győzelem, hanem a közös teljesítmény a fontos. Hasznos lehet ezt a felkészítés alatt is hangsúlyozni. Előny, ha a gyermek rendszeresen sportol, vagy legalább igyekszik felkészülni a versenyre, és tisztában van képességeivel. A szülő igény esetén végigkísérheti gyermekét a pályán.

14-18 közötti fiatalok a hosszabb felnőtt távra nevezhetnek, de ők is csak szülői engedéllyel. További lehetőség, hogy családok induljanak csapatban.

 
Megszületett Flórián, a Welsh póni! PDF Nyomtatás E-mail

Az Állatkert póni kancájának, Mónikának az újdonsült anyukának 1 hete született kis csődör csikója nagy étvágyú és szépen növekszik.

Az anyjához hasonlóan tarka csikóval hamarosan találkozhatnak vendégeink lovas programjainkon.

Megszületett Flórián, a Welsh póni!

Érdekesség, hogy a Welsh pónik nevükben hordozzák származásuk, hiszen a Wales területén élő őslakosok a keltákat, így lovaikat is „welsh” azaz idegennek nevezték. Ez a pónifajta azóta méltán vált Európa szerte az egyik legközkedveltebbé. Örömteli, hogy a Debreceni Állatkert és Vidámparkban Flórián születésével 10 év után újra kiscsikóval bővült állományunk.

 
Egy ropi naplója - A nagy kiruccanás (6E) PDF Nyomtatás E-mail

Egy ropi naplója - A nagy kiruccanás (6E)Főszereplők: Charlie Wright, Jason Ducker, Tom Everett Scott, Alicia Silverstone. Operatőr: Anthony B. Richmond. Látvány: Aaron Osborne. Írta: Jeff Kinney, Adam Sztykiel, David Bowers. Rendezte: David Bowers

Vannak családok, amelyeknek semmi sem sikerül. Vagy hát sikerül, de egészen másképp, mint tervezték. Ami békés, nyugodt családi vakációnak indul, az olyan lesz, mint egy őrült vándorcirkusz legbotrányosabb turnéja… vagy csak a világ négy legpechesebb, legviccesebb emberének néhány különösen mókás napja.

A két fiú, apu és anyu nekivág a nagy nyári autós vakációnak, és csodálatos módon soha, semmi nem sikerül nekik. A srácok nem nyughatnak, a sors különös tréfákkal üldözi őket, és még egy kedves, de harapós malac is a nyomukba ered.
Őrülten nyaralnak, de élvezik.
Főleg, ha egyszer hazaérnek.

A kiemelkedően sikeres könyvsorozat egyik legjobb kötetéből készült film igazi családi viccparádé: minden generációnak pompás szórakozást kínál.

 

Mozibemutató: 2017. június 1.
Eredeti cím: Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul
Színes, szinkronizált amerikai vígjáték
Gyártó: Twentieth Century Fox
Játékidő: 90 perc
Korhatár: 6E


 
Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázat PDF Nyomtatás E-mail

Francois Fiedler Gyermekrajz PályázatFrancois Fiedler Gyermekrajz Pályázat keretében gyermek rajzokat várunk bármiről, ami igazán érdekli a pályázó gyermekeket az alábbi három korcsoportban:

1) Óvodás
2) Általános iskola alsó tagozat
3) Általános iskola felső tagozat

A pályázat célja: a gyermekek kreativitásának és önkifejezésének az ösztönzése, vizuális kultúrájának fejlesztése, a kísérletező művészet felfedezése, figuratív és nonfiguratív formában.

A pályázat feltételei:
1. A pályamunka A4-es méretben bármilyen technikával (vízfesték, tempera, zsírkréta, ceruza, stb.) készülhet
2. A pályamunkák hátoldalán fel kell tüntetni: gyermek nevét, korát, az e-mail címét, a kép címét, az iskola, óvoda nevét, a gyermek törvényes képviselőjének a nevét, elérhetőségét. Amennyiben a pályázónak még nincsen saját email címe, így a szülő, törvényes képviselő email címe kerül megadásra.
3. A pályamunkákat a következő címre juttassa el: H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ és Művészeti Galéria Budapest 1085 Horánszky u. 13.
4. A beküldött anyagokért felelősséget nem vállalunk, a pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni.

 
A Cirque du Soleil sztárjai a Fővárosi Nagycirkuszban PDF Nyomtatás E-mail

A Cirque du Soleil sztárjai a Fővárosi NagycirkuszbanAz igazgatói páholyban látta vendégül a Budapesten vendégszereplő Varekai című cirkuszi előadás artistasztárjait a Fővárosi Nagycirkusz. A külföldi művészek Fekete Péter miniszteri biztos meghívására tekintették meg a Jégbe zárt cirkuszvilág - Antarktisz gyermekei című műsort. Hangos, támogató hurrogásokkal biztatták mindvégig a manézsban dolgozó kollégáikat, az előadás végén álló tapssal jutalmazták a munkájukat.

A vendégek megismerkedtek Magyarország cirkuszépítési terveivel is, sőt, néhány lépés erejéig maguk is jégre merészkedtek.

A csapat tagja volt az orosz Sergey Cherkasov is, aki a 2002-es Cirkusz és varázslat! című nyári műsorban a Puzanov ugródeszka csapat tagjaként a Fővárosi Nagycirkuszban lépett fel. Lelkes élménybeszámolót tartott a 15 évvel ez előtti emlékeiről és megmutatta akkori öltözőjét is. Az artista a következő évben, 2003-ban csatlakozott a Cirque du Soleil társulatához, azóta a Varekai című műsorral járja a világot. A produkcióval minden földrészt bejárt már, viccesen hozzátette: talán már csak pont az Antarktiszra nem jutott még el vele.

 
PlayKID –Minimax Gyermeknap PDF Nyomtatás E-mail

PlayKid Gyereknap a MillenárisonIsmét PlayKID - Minimax Gyermeknap a Millenárison!

Különleges programra invitálunk minden kicsit és nagyot. Május 27-28-án a Millenáris Parkba és a Millenáris D épületébe, ahol immár negyedig alkalommal kerül megrendezésre a PlayKID Gyermeknap. A Gyermeknap célja, hogy színvonalas programot kínáljon a családoknak. Ez egy minden ízében igényes, érdekes és szórakoztató rendezvény. Változatos program- és zenei felhozatalával felejthetetlen élményt nyújt, a legkisebbektől a legidősebbekig, hiszen a szülőket is rengeteg hasznos és érdekes programlehetőséggel várjuk.

Az egész napos élmény teli kikapcsolódáson kívül, színes és érdekes zenei palettával kedveskedünk a Millenáris Parkba látogatóknak. A PlayKID színpadán fellép többek között az Alma együttes, a Kaláka együttes, Kovácsovics Fruzsina, illetve a ViaDAL verseny nyertesei a Varázstükör együttes és a Zsongom együttes. A remek és hangulatos koncertek mellett a PlayKID színpadán bábszínházi előadással és különböző sportbemutatókkal is kedveskedünk majd a nézőközönségnek.

Színpadi programok:

 
Válj Te is mestertolvajjá szülinapodon! PDF Nyomtatás E-mail

Közeleg a nagy nap, de már unjátok a játszóházakat és valami izgalmasabb, egyedibb program keretében rendeznétek meg a születésnapi bulit? Családbarát környezettel várjuk a lelkes és kalandvágyó szülinaposokat és barátaikat egy felejthetetlen, 2,5 órás zsúr keretében!

A program tartalmaz két csoportra bontott szabadulást, díszített helyiségben lévő tortázást, ajándékozást, illetve egy apró emléket tőlünk, amit hazavihetnek a résztvevők. A zsúr menetéért olvass tovább, de ha már így is felkeltettük érdeklődésedet, további információt a honlapunkon (https://mindcrime.hu/hu/gyerekeknek) találhatsz, ugyanakkor bátran érdeklődhetsz telefonon is a 06 70 420 3279-es telefonszámon.

Válj Te is mestertolvajjá szülinapodon!  Válj Te is mestertolvajjá szülinapodon!

Szobánkba már 9 éves kortól várjuk a bátor s merész csapatok jelentkezését, maximum 14 fős létszámmal. Miután mindenki megérkezik a helyszínre és már a torta is a hűtőben van, a gyerekeket 2 csoportra osztjuk fel. Az első csapat -amelyikbe általában a szülinapos is kerül-, egy rövid eligazítást követően már útjára is indulhat, hogy megfejtse a gazdag üzletember elméjét rejtő titkokat.

 
Novák Katalin: jövőre több mint 36 milliárd forint jut a bölcsődékre PDF Nyomtatás E-mail

Novák Katalin: jövőre több mint 36 milliárd forint jut a bölcsődékreJelentősen emelik a bölcsődék finanszírozását jövőre, a 2018-as költségvetésben két és félszer akkora összeg áll majd rendelkezésre: az idei 16,5 milliárd forinthoz képest 36,6 milliárd forint - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Ringató egyesület családi napján.

Novák Katalin a hetedik alkalommal megrendezett Ezer család énekel című rendezvényen azt mondta, a három év alatti gyereket nevelőknek, ha mindkét szülő dolgozik, sokat jelenthet a stabil bölcsődei ellátás.     Ezért döntött úgy a kormány, hogy átalakítják, rugalmasabbá és hozzáférhetőbbé teszik a rendszert, és új típusú - a hagyományos mellett, mini, családi és munkahelyi - bölcsődéket hoznak létre - tette hozzá.     Az államtitkár a megnyitó után azt mondta, szerdán kezdi tárgyalni az Országgyűlés a jövő évi költségvetést, ami a munkából élők költségvetése lesz.     Tovább szeretnék erősíteni 2018-ban a munkából élő kisgyermekes családokat, ezért ezután is biztosítják például a gyed extrát, valamint jövőre minden eddiginél többet, 79 milliárdot fordítanak ingyenes gyermekétkeztetésre - emelte ki.

 
Judafest: tizedszer költözik a Kazinczy utcába a belváros legszínesebb fesztiválja PDF Nyomtatás E-mail

Idén már három napon át tart a Judafest Utcafesztivál, amely ebben az évben is a Kazinczy utca és környékének ritkán látott arcát mutatja meg. A nyitottságot és sokszínűséget hirdető fesztivál idei díszvendége Európa.

X. Judafest Utcafesztivál

Időpont: június 9-11., péntek-vasárnap

Helyszín: VII. kerület, Kazinczy utca és környéke

Judafest: tizedszer költözik a Kazinczy utcába a belváros legszínesebb fesztiválja  Judafest: tizedszer költözik a Kazinczy utcába a belváros legszínesebb fesztiválja

Pénteken és szombaton a történelmi zsidónegyed örökségébe, valamint mindennapjaiba pillanthatnak be az érdeklődők a  népszerű városi sétákon, illetve a Dohány utcai zsinagógában, igazi zsidó liturgiákon keresztül.

Vasárnapra pedig izgalmas átalakuláson megy át a Kazinczy utca: szinte teljes hosszában koncertek, kirakodóvásár, kóstolók, gyerekprogramok és civil szervezetek várják az érdeklődőket, akik a ‘Kérdezd a rabbit!’-sátorban igazi és alternatív rabbiktól kérhetnek életvezetési tanácsokat. A Judafesten hagyományosan fontos szerep jut a gasztronómiának, így minőségi ételekből és italokból idén sem lesz hiány, a gasztrószínpadon pedig többek között Steiner Kristóf és Winkler Róbert várja az érdeklődőket.

A tizedik Judafest jelképes díszvendége Európa, s ahogy eddig is, a fesztivál a nyitottság, a vallási sokszínűség, a meghallgatás és az egymásra való odafigyelés jegyében telik.

A Judafest Utcafesztivál valamennyi programjára a belépés ingyenes.

A fesztivál részletes programja május 15-től elérhető:

 
Gyermeknap a vadnyugaton! PDF Nyomtatás E-mail

Gyermeknap a vadnyugaton!GYERMEKNAP A VADNYUGATON! - 2017.05.28

Belépőjegy ár gyermekeknek: 500 Ft/fő (mely minden szolgáltatást tartalmaz!!!!)

Belépőjegy ár felnőtteknek: 1900 Ft/fő (melyhez jár 1db ajándék Tordasi Dollár, melyet a westernfalu játékokra lehet felhasználni)

PROGRAMOK: 

 • lovaglási lehetőség kantárszáron
 • élő country zene
 • lufihajtogató bohóc
 • kötélhúzás a nap folyamán többször (a győztes csapat ajándékban részesül)
 • westernfalu játékok (céllövölde, íjászat, aranymosás...stb)
 • falfirka (hagyd itt nálunk kézlenyomatodat és üzenetedet az utókornak)
 • ugrálóvár

+ További meglepetések! :) Várunk mindenkit szeretettel!

 
Pünkösdi családi wellnesshétvége Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyermekkoncertjével PDF Nyomtatás E-mail

Pünkösdi családi wellnesshétvége Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyermekkoncertjével  

PÜNKÖSDI CSALÁDI WELLNESSHÉTVÉGE

FARKASHÁZI RÉKA ÉS A TINTANYÚL GYERMEKKONCERTJÉVEL

a baba- és gyermekbarát, balatonkenesei Hotel Marina-Port****-ban  

8 ÉV ALATTI GYEREKEKNEK INGYENES***!

Érvényes: 2017. június 3-6. (jún. 2-án teltházunk van)

Hangolódjon a tavasz frissességére, élvezze a lágy szellő simogatását, hallgassa a vidám madárcsicsergést, érezze a színes virágok bódító illatát a zöldellő természetben Balaton-parti, gyermekbarát wellness szállodánk teraszán, miközben csemetéje önfeledten kacarászva gyűjt újabb élményeket tartalmas programjainkon a pünkösdi wellnesshétvégén!

2 éjszakás csomag ára 2017. június 3-5. között:

Erkélyes, kétágyas szobában*:

43 000 Ft / fő / 2 éj

Családi szobában*:

47 000 Ft / fő /2 éj

Balatoni panorámás, erkélyes kétágyas szobában*:

47 000 Ft / fő /2 éj

Egyágyas szobában:

68 800 Ft / fő / 2 éj

 

 
A család hete Budakalászon PDF Nyomtatás E-mail

A család hete Budakalászon2017. május 22-27. között

Serényi Zsolt Gasztroséf, Ernelláék Farkaséknál, Dr. Belső Nóra, Andrejszki Judit és családja, Gombor József, Dragomán György és Szabó T. Anna

„A család is... olyan valami az életben, ami becses... Olaj az élet lámpásában.” Gárdonyi Géza

2017 a Család Éve a Kós Károly Művelődési Házban és Könyvtárban. Ez alkalomból egy igazi különleges programsorozatra invitáljuk kedves látogatóinkat! Ezen a héten megmutatkozik a gasztronómia, a film, a pszichológia, a klasszikus zene, a festészet és az irodalom is a művelődési ház falai között. Ezzel a kis csomaggal szeretnénk, ha kiemelt szerepet kapna a család fontossága és egy közös családi időtöltésre invitálunk mindenkit szeretettel.

Hétfő:

Gasztro StandUp Főzőshow a tetovált séffel, Serényi Zsolttal 18 órától

Kedd:

Házi-mozi - Ernelláék Farkaséknál
Beszélgetés az alkotókkal 18 órától, majd közös filmnézés 19 órától

Szerda:

 
Maszk Bábszínház: Szamárcsel - Szent Margit-romok, Margitsziget PDF Nyomtatás E-mail

Maszk Bábszínház: Szamárcsel - Szent Margit-romok, Margitsziget2017. június 10. (vasárnap) 10.30

Szent Margit-romok, Margitsziget

4 éves kortól ajánlott

– ingyenes program –

A monda szerint a törökök egy kő szamárba rejtették a kincseket, amikor fel kellett adniuk a várat és abban csempészték ki az összegyűjtött drágaságokat – ezt a történetet adják elő élőszereplős tárgyjáték formájában, ahol egy török kalmár és egy magyar kofa perlekedéséből indul a história, amit a magukkal hozott tárgyakkal próbálnak szemléltetni.

A Maszk Bábszínház előadása.

 
A legjobb gyerekszínházi programok a nyárra PDF Nyomtatás E-mail

Vasárnapi matinék és interaktív előadások egész nyáron a Városmajorban és a Margitszigeten

A nyári hónapokban sem kell színház nélkül maradunk! Ha igazán tartalmasan szeretnénk kitölteni gyermekeink számára a vakáció idejét, a Budapesti Nyári Fesztivál legkisebbeknek is szóló, egész nyarat átfogó színházi ajánlataiból kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb előadások és programok közül.

A legjobb gyerekszínházi programok a nyárra  A legjobb gyerekszínházi programok a nyárra

Június 11-én, egész napos Vakációváró családi programmal nyitja meg kapuit a Városmajori Szabadtéri Színpad, melynek keretében nemcsak ugrálóvár, interaktív- és kézműves foglalkozások, bohóc- és bűvészműsor, varázslóiskola szolgálnak egy önfeledt családi szórakozásért, hanem délelőtt a Turay Ida Színház Pinokkió című táncos mesejátéka ad ízelítőt abból, miért lesz érdemes a nyár során visszalátogatni a Városmajori Színpad matinésorozatának előadásaira, a nap második felében pedig a Kaláka-koncerttel zárjuk az egész napos mulatozást.

A legjobb gyerekszínházi programok a nyárraEzt követően 11 héten át, minden vasárnap 10.30-tól gyerekszínházi, bábszínházi előadásokkal várják a mesék világába elmerülni vágyó gyerekeket, melyek minőségéért többek között a legnevesebb bábszínházak felelnek, Bertalan és Barnabás, Lúdas Matyi, Marcipán cica és számtalan más izgalmas mese bájos vagy éppen nevettető szereplői pedig minden bizonnyal a gyerekek kedvencei lesznek.

A Margitsziget zöld lombjai alatt, minden szombaton Interaktív meseszínpad szolgáltat a legkisebbeknek ingyenes bábelőadásokat, játékokat és kézműves foglalkozásokat, vasárnaponként pedig a Margit romoknál a nagyobbakat várják reneszánszkori játékokkal, koncertekkel, hangszerbemutatókkal.

További információk, részletek és jegyvásárlás: www.szabdter.hu/gyerekeloadas

 
Ingyenes programok Újpesten! PDF Nyomtatás E-mail

Családi nap ÚjpestenIdőpont: 2017. május 27.

Helyszín: Víztorony (Árpád út – Laborfalvi Róza utca)

 • 10.00 Rubint Réka Alakreform
 • 11.30 Bolero Balett
 • 12.00 Panic Crew Hip Hop Tánciskola
 • 12:30 Rex Kutyaotthon Alapítvány bemutatója
 • 13.30 Fourtissimo - „Jégvarázs Mesekoncert”
 • 15.00 Bíró Eszter - Állati Zenés ABC
 • 16.30 Peter Srámek
 • 17.00 Dér Heni
 • 18.30 Gáspár Laci
 • 20.00 Irigy Hónaljmirigy


Egyéb programok:

Kézműves-foglalkozás, Vurstli, Gyermekfoglalkoztató programok, Állatmentő Liga, Rex Állatsziget, Észak-Pesti Kutyás Szolgálat – Kutya Guru, Tarzan™ Park, Családi dombjáték, Vásári képmutogató, MagicBox játéktár, Újpest Márkabolt, Lufihajtogatás, Vidámpark

A rendezvény ingyenes látogatható! A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

 
Gyermeknapi forgatag az Atlantisban! PDF Nyomtatás E-mail

Május utolsó hétvégéjén izgalmas programokkal és extra gyermekkedvezménnyel várjuk a családokat. Ünnepeljük együtt a gyereknapot a Hotel Atlantis****superiorban!

Gyermeknap az Atlantisban

Érvényes: 2017. 05.26. − 2017. 05. 28.

http://hotelatlantis.hu/ajanlatok/gyereknap-az-atlantisban 

 
ÚJRA VÁROSLIGETI GYERMEKNAP A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében PDF Nyomtatás E-mail

ÚJRA VÁROSLIGETI GYERMEKNAP A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében2017. május 27-28.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. A szervezők számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük. A Gyermekmentő és a Főváros szponzorok bevonásával finanszírozza a gyermeknapi rendezvényt.

A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

Íme néhány program a kínálatból:

 • Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 27-28., szombat-vasárnap, 10-19 óra között.

Fellép Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, Malek Andi és az eSzeMent MeseBand, a ByTheWay zenekar, Tabáni István, a Budapesti Operettszínház és a Magyar Állami Opera művészei, a Kaláka együttes, a New Dance World, Sing Along "Clap&Jump", az Angel Dance Táncstúdió, Ivett bohóc és Nóri zsonglőr, az Állami Artistaképző Intézet diákjai, az Osztováta Együttes, a Kákics Együttes és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport.

 • Nemzetek Utcája, május 28., vasárnap, 10-18 óra között. A programon számos nagykövetség, kulturális intézet mutatja be országa hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.
 • Nagykövetségek Színpada, május 28., vasárnap, 10:00-16:00 óra között. 
 
27. Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó – Pákozd 2017. június 3-4 PDF Nyomtatás E-mail

27. Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó – Pákozd 2017. június 3-4Ha kikapcsolódni és szórakozni vágysz, akkor Pünkösd hétvégéjén a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő találkozón a helyed! Hogy mit kínálunk? Sárkányokat minden mennyiségben és formában, miközben a természet része lehetsz. A dombról a kilátás páratlan, a hangulat garantált! Hozz magaddal egy pokrócot, némi elemózsiát és tölts el pár napot a szél jegyében. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy milyen jó dolog a természetben eltöltött idő, pláne ha még sárkányok is előkerülnek.

Igyekszünk olyan programokat összeállítani, hogy a vállalkozó kedvűek kipróbálhassák, az érdeklődők pedig megnézhessék sárkányainkat. Azoknak, akik szeretnék megismerni a komolyabb sárkányokat segítünk és egy elkerített részen lehetőséget adunk kipróbálni próbakör keretén belül ezeket. Ha van saját sárkányod, vagy kipróbálnád magad, akkor részt vehetsz a vetélkedők egyikén, ha nincs adunk egyet vagy akár vehetsz komolyabb sárkányt magadnak! A sárkányos légi fotózás remekeit is kiállítjuk, ha érdekel, a technikai háttérről is kaphatsz információt.

Tudtad, hogy van Magyarországon 350 darabos/méteres sárkánykapu, amit egy zsinórra felfűzve eresztenek fel? És azt, hogy elkészült két 110 éves sárkány, melyek közel 4 méteres fesztávval jó széljárás esetén repülni is képesek?
Láttál már 5-8 méteres medvéket vagy színes halakat a levegőben úszni? Nem? Hát itt megcsodálhatod őket! Van saját sárkányod? Itt a helyed! Ha nem sikerül repülésre bírni segítünk!

A sárkányok világa nagyon változatos, léteznek akár szél nélkül reptethető darabok, és vannak, amikkel vontatni is lehet. Léteznek két zsinóros irányítható sárkányok amikhez több mint 40 féle trükköt lehet megtanulni vagy 4 zsinóros irányítható, akár lebegni is képes precíziós sárkányok. A változatos méret és formaviláguk szemet kápráztató színekben ejtik rabságba tekintetünket. De sok az érdekes egyzsinóros is, ebből is lesz bőven. A hétvége folyamán a dombon sárkányokat is árulni fognak, ha kedvet kapsz egy komolyabb sárkányhoz, azt is megveheted!

 
Familypark: vidám nyári kikapcsolódás PDF Nyomtatás E-mail

Hosszú nyáréjszakák a Familyparkban

Júliusban és augusztusban a Familypark minden szombaton 20 óráig tart nyitva változatlan belépőjegyárak mellett. Ráadásul a tökéletes nyáresti programokból sincs hiány: a Rattenmühle hullámvasút izgalmas száguldást kínál, a Götterblitz legmagasabb pontjáról megcsodálhatjátok a naplementét, a Traktorvasúton tett utazáshoz pedig a tücskök ciripelése szolgáltatja a háttérzenét.

A burgenlandi St. Margarethenben, Soprontól mintegy 18 kilométerre található a Familypark, Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, amely 145 000 négyzetméteren attrakciók sokaságával gondoskodik a feledhetetlen élményekről. Az Élményvár, a Kalandsziget, Falusi gazdaság és Meseerdő tematikus részlegeken minden megtalálható, ami egy jól felszerelt szabadidőparktól elvárható. A körhintától a hullámvasútig, a különféle mászókáktól és élményrészlegektől az állatsimogatóig és a meseerdőig itt a fiatalok és idősek egyaránt jól érezhetik magukat. A Familypark kulináris kínálata is önmagáért beszél: a ínycsiklandó választék a különféle salátavariációktól kezdve a frissen készült pizzákon át a szaftos sertéssültekig terjed.

Familypark: vidám nyári kikapcsolódás  Familypark: vidám nyári kikapcsolódás

2017 újdonságai

A Familypark minden évben bővíti kínálatát. Ennek köszönhetően a 2017-es évben két új mozgó attrakció is várja a látogatókat a Falusi gazdaság tematikus részlegen.

A Kakasvadászat (Glockeljagd) alkalmával a gyerekek és a felnőttek egy kakast meglovagolva vehetnek részt egy kalandos szökésben a motorkerékpáron ülő hóbortos nagymama elől, keresztül a traktorgarázsként szolgáló pajtán, egy falusi ház nappaliján, valamint a riadt, tollas jószágokkal teli tyúkólon és a teljes gazdaságon át. A vidám kikapcsolódás mellett a vendégek megtudhatnak néhány érdekességet a falusi életről is.

Familypark: vidám nyári kikapcsolódás  Familypark: vidám nyári kikapcsolódás

„Beszállás!” – szól az felhívás az új erdei vasúton tett kirándulás előtt. Az Erdei expressz nosztalgia-gőzmozdonyával vidám családi kirándulást tehetünk erdőn és mezőn át. Útközben pedig számtalan erdei állatot fedezhetünk fel. Az attrakció fénypontjai minden kétséget kizáróan a mozgó állatfigurák, a gondosan kialakított környezet és a csodás, XIX. századi stílusú pályaudvar.

 
Babanapok a Hotel Sonnenpark****-ban PDF Nyomtatás E-mail

Babanapok a legkisebb vendégeknek: 2017. április 19. és június 2. között a Baby Days keretein belül a kis vendégek minden vágya teljesülhet. Sőt: az akció ideje alatt a legkisebbek és anyukájuk (0–2 éves korig) hétfőnként és péntekenként 20% kedvezménnyel jöhetnek a burgenlandi Sonnentherme élményfürdőbe pancsolni. A 4*-os Hotel Sonnenparkban pedig a Baby Days keretén belül a 2 év alatti babák ajándékba kapják a nyaralást.

Babanapok a Hotel Sonnenpark****-ban  Babanapok a Hotel Sonnenpark****-ban

Részletes leírás: http://www.sonnentherme.at/hu/babak/program/baby-days.html

Baby Days csomag – Hotel Sonnenpark****

Foglalható a Bay Days alatt, 2017. 04.19. és 06.02. között (kivéve hosszú hétvégék) - babáknak ajándék nyaralás

3 éjszaka, "A" típusú családi szobában (érkezés napján 15.00 órától az elutazás napján 12.00 óráig), kényeztető-családi ellátással (svédasztalos reggeli, könnyű ebéd, délutáni kávé és sütemény, vacsorabüfé, gyermek- és bababüfé, üdítőitalok az étkezésekhez), a szálloda saját fürdőrészlegébe (Sunny Bunny´s Water World) + a Sonnenthermébe szóló belépővel (Baby World, Fun World, Speed World, Relax & Sauna World) érvényes. A picik kényelmét szolgáló családi szobák, fürdőköpenyhasználat felnőtteknek és gyerekeknek, kapucnis fürdőlepedő a kisbabáknak, térítésmentes babakocsi-kölcsönzés, babaörző-telefon, különálló baba- és gyermekélvényvilág, térítésmentesen: gyerek - és babafelügyelet + animációs programok babáknak, gyerekeknek és szüleiknek,...

Babanapok a Hotel Sonnenpark****-ban

plusz az Ön Sunny extrái:

 • 1 baba wellnesz (babaúszás, babaszauna, babamasszázs) (max. 5 baba/csoport)
 • a baba 1. Sunny Bunny figurája (15 cm)
 • 5,- eurós utalvány Sunny Bunny termékekre

ár személyenként + baba (0-2 éves korig) € 411,- eurótól

 
A halász meg a felesége - Figurina Bábszínház PDF Nyomtatás E-mail

A FIGURINA BÁBSZÍNHÁZ
(Budapest, II. kerület, Retek u. 17. – Fillér utcai oldal)

A halász meg a felesége - Figurina Bábszínház  A halász meg a felesége - Figurina Bábszínház

2017. májusi műsora:
06-án (szombat) 11h.,
13-án (szombat) 17h.,
20-án (szombat) 11h.,
27-én (szombat)17h.

A halász meg a felesége
élőzenés, kreatív (papírszínházi) bábjáték 3 éven felülieknek
„Tiki-toka terelő, Csuka koma jer elő!
Ami van, az nem elég, mást akar a feleség!”

Bejelentkezés és további információ:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  
06-20-530-1595

 
Futura tábor 2017 PDF Nyomtatás E-mail

Futura tábor 2017A Te gyereked is kíváncsi? Ő is szereti a különleges élményeket?

Ha igen a válasz, akkor ajánlunk Neked egy olyan napközis tábort:

 • ahol a foglalkozások középpontjában a játék áll. A gyerekek a felszabadult játék közben szinte észre sem veszik, hogy rengeteget tanulnak. A programok között, pihenésként napról-napra új természettudományos témájú kisfilm vetítése nyújt igazi moziélményt az erre speciálisan kialakított előadóteremben,
 • ahol a gyerekek számukra nagyon népszerű témákból választhatják ki a hozzájuk legjobban illőt. A táborozók megkülönböztetett figyelmet élveznek, és betekintést nyerhetnek különleges kulisszatitkokba,
 • ami különleges élményeket kínál. A táborozók a legmodernebb technikai újdonságokat is kipróbálják. Az 5D moziban és az Oculus Rift szemüveg segítségével a gyerekek szeme elé tárul egy virtuális világ, melyben pillanatok alatt résztvevőivé válnak a történeteknek,
 • ami egy kifejezetten gyerekbarát épületben zajlik. Interaktív kiállítás sok-sok játékeszközzel, pihenésre és étkezésre kialakított biztonságos belső tér a táborozók számára,
 • ahol a táborvezetők a több száz táborossal, és a több tízezer gyereklátogatóval hatalmas tapasztalatot szereztek az elmúlt évek során,
 • ahol a beltéri programok időjárástól függetlenül, kellemes, légkondicionált környezetben zajlanak,
 • ahol a tervezett program kirándulást, és minden napra szabadtéri programot is tartalmaz, természetesen az időjáráshoz alkalmazkodva,
 • ahová, bár a tábor 8:00 órától 16:00 óráig tart, a szülők munkaidejéhez igazodva ½ 8 és 8 óra között várjuk az érkezőket, és délután legkésőbb ½ 5-ig várjuk a szülőket,
 • ahol napi háromszori étkezés biztosított, mely a déli meleg étkezést is magába foglalja,
 • ahol minden, a tábori elfoglaltságokhoz szükséges eszköz és kellék biztosított.

KINCSKERESŐ TÁBOR

2017. június 19-23.

2017. július 17-21.

Kalandozz velünk az eltemetett emberi kincsek, állati ősmaradványok, ásványkincsek világába!

Tábori foglalkozásainkon bepillanthatsz a sejtelmes múlt rejtélyeibe, és a segítségeddel megfejtjük a FUTURA Kincsesláda titkait is.

ŰRTÁBOR

 
Ismered a SzóKiMondóka óvodásoknak szóló mesekönyveit? PDF Nyomtatás E-mail

A SzóKiMondóka óvodásoknak szóló mesekönyvei - ahogy már korábban olvashattatok róla - segítenek a gyermekekhez már kis korban közelebb vinni az írott szöveget világát különleges módszerével. A gyermekek észrevétlenül, játékosan tanulnak, fejlődik vizuális memóriájuk és közben töltődik érzelmi tankjuk is; amíg anya/apa ölében ülve mesét hallgatva sugárzik feléjük a szeretet.

Szókimondóka  Szókimondóka

A természetről szóló sorozatunkban, a Móna Manó meséinkben a világot szóról szóra mutatjuk be a gyermekeknek. Ahogyan Móna Manó az évszakokon át utazik, a gyermekek megismerkednek a 4 elemmel: a vízzel, a levegővel, a tűzzel és a földdel. Minden mesében tanulnak a természetről, a színekről, testrészeikről, és alapvető fogalmakról. Mindennek a célközönsége a 2-6 éves korosztály.

Az első kötetben Tudorka cica segítségével rajzolni tanulunk, ismerkedünk a családdal és megtudhatjuk azt is, hogy miért volt szüksége Móna manónak egy  „kukucskáló sárgarépára”.

A második kötetben pedig megismerkedünk Móna Manó barátaival is. Kiderül, hogy mivel készül sárkánynak, oroszlánnak és rókának a főhősünk, és még egy gólyával is összebarátkozunk.

 
Pindur Palota Játékcentrum PDF Nyomtatás E-mail

A Pindur Palota 2017-től már 2 helyszínen várja a kicsiket és a nagyokat.

 1. A 1048 Bp. Lóverseny tér szám alatt egy bűbájos játszóházat, és egy játékboltot találhattok.
 2. A 2120 Dunakeszi Fóti út 120 Tesco üzletsoron pedig egy tündéri interaktív játékbolt várja az idelátogatókat.

Pindur Palota Játékcentrum  Pindur Palota Játékcentrum

A neten vásárlókra is gondoltak, őket a www.pindurpalota.hu oldalon saját importjaik, saját gyártású termékeik melletta legnépszerűbb játékok is megtalálhatóak, több ezres kínálatukból mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb termékeket.

A Pindur Palota Káposztásmegyeri játszóházában már fél éves kortól találnak maguknak a kicsik elfoglaltságot. Inkább a kisebb gyermekek babák, bölcsisek, ovisok világa ez, családias hangulattal, kávézóval a szülőknek. 1 éves korig a belépés díjtalan, kísérő jegy nincs. Szülinapi mulatságokat is lehet itt tartani.

 
Legyél emléktolvaj! PDF Nyomtatás E-mail

Legyél emléktolvaj!Több mint szabadulószoba: ez egy valódi családi élmény

Családbarát környezet! Vár téged Magyarország egyik legkorszerűbb második generációs szabaduló szobája, és valami több… A belvárosban kialakított helyiségbe várjuk a tartalmas és elmés időtöltést kedvelő családokat. Egyedülálló koncepciónk lehetővé teszi gyermekzsúrok rendezését és lebonyolítását modern és kényelmes környezetben, ahol a szoba maga a szórakozás. Tiszta, karbantartott környezetünkben minden a vendégek kényelmét és érdekét szolgálja.

Miért „Az Emléktolvaj”-t választják a családok?

A felnőttek és gyerekek találékonyságát, kombinációs képességét és ügyességét tesszük próbára szórakoztató formában. A hagyományos szabaduló szobákkal ellentétben nálunk nem kell megküzdeni a bezártság, az esetleges kudarc nyomasztó érzésével. Nálunk a feladat végrehajtásán, az okos megoldások kiötlésén, a találékonyságon és a játékon van a hangsúly.

Kicsik és nagyok együtt szórakozhatnak

Hasznos és vidám hétvégi programot keresel a gyerekeknek?
Rossz az idő, és nem szeretnétek a moziban ücsörögni?
Megjutalmaznád a gyerekeket, mert jól teljesítettek az iskolában?
Egy fantasztikus és felejthetetlen szülinapi party-t szeretnél, de nincs hol megszervezni?

 
5+1 tipp, hogy elkerülje otthonunkat a betörő! PDF Nyomtatás E-mail

5+1 tipp, hogy elkerülje otthonunkat a betörő!Legyen szó akár a közelgő húsvéti ünnepekről, akár a tavaszi időszak beköszöntével megszaporodó hosszabb-rövidebb elutazásokról, egyre többen hagyják őrizetlenül napokra otthonukat, amely a betöréseknek is kedvez. A KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kommunikációs vezetője, Baranyai Eszter szerint „ilyenkor jelentősen megnő a betörések valószínűsége, s ezzel együtt a lakás kárbejelentések száma is. Éppen ezért, néhány alapvető óvintézkedést érdemes indulás előtt megtenni, hogy minimalizáljuk a hazatéréskor tapasztalt kellemetlen meglepetés esélyét.”

A következőkben a KöBE azt is összeszedte, mire célszerű figyelni, hogy távollétünk alatt a betörők elkerüljék otthonunkat.

1. Rejtsük el a szem elől az értéktárgyakat: Tartsuk az ablakokat zárva és húzzuk be a függönyt, mielőtt elindulunk otthonról! Az élettér, amelybe be lehet tekinteni, olyan a tolvajok számára, mint egy vonzó kirakat.

2. Zárjuk le a melléképületeket is: A káresetek egy részében előfordul, hogy az illető házát a saját melléképületéből, vagy garázsából elvett szerszámmal törték fel. Indulás előtt ellenőrizzük, hogy nemcsak a bejárati ajtót, hanem az ingatlan területén mindent bezártunk, és nem hagytunk elöl olyan tárgyat, amivel segíthetnénk a betörőknek.

3. Erős zárak és fogantyúk: Több napos utazás előtt érdemes a már régi, elhasználódott ajtó-/ablaknyitó fogantyúkat, öreg zárakat ellenőrizni és szükség szerint kicserélni a biztonságos zárhatóság érdekében. Arról is győződjünk meg mindenképp, hogy a bejárati ajtó nem túl gyenge-e már, biztosan ellenállna-e egy erősebb rúgásnak, lökésnek. Ha mégsem, praktikus még indulás előtt cserélni – ez a befektetés biztosan megtérül majd.

 
Üdülőparadicsom saját vízivilággal PDF Nyomtatás E-mail

Üdülőparadicsom saját vízivilággal Igazi napsütéses pihenőnapok. Az időjárástól függetlenül. A mindennapi stressz nélkül. Csak ezért érkeznek a családok a lutzmannsburgi Hotel Sonnenparkba. És csak is ezért merülnek a fantasztikus vízi és „száraz“ élményvilágba. Itt nem csak a szálloda külön fürdőrészlegét, de egy áthidaló folyosón át Európa vezető kisbaba és gyermek élményfürdőjét is, a Sonnentherme-t is élvezhetik vendégeink.

A szobából közvetlenül a szálloda saját családi fürdőrészlegébe.

Sunny Bunny vízivilága belső és külső pancsolómedencékkel – és minden szállóvendég részére relaxággyal – várja a lubickolni és pihenni vágyókat. A pici vízipockok a szabadban található játszótéren is kitombolhatják magukat. A kisbabák részére speciális pelenkázószigeteket is megtalálhatóak.

A vízi és a száraz hancúrozás közben megéhezik az ember. Ezért nem csak a szülőket, hanem a piciket is ínyenc falatokkal kényeztetik a külön kialakított baba –és gyermekbüfében.

 

Bővebb információ: www.sonnentherme.at  és www.sonnenpark.at 

 
Kikapcsolódás az egész családnak Hajdúszoboszló legújabb szállodájában! PDF Nyomtatás E-mail

Hotel Atlantis**** superior Medical, Wellness & Conference, a családi pihenés tökéletes helyszíne! Hajdúszoboszló egyetlen Kids Oasis által minősített családbarát szálláshelye.

Hajdúszoboszló legújabb négycsillagos szállodája az Aqua Palace élményfürdő közvetlen közelségében épült és 8000 m2-es alapterületén 7 szint található. Egész területe klimatizált. A tökéletes pihenést 97 szoba szolgálja melyekben egyedileg szabályozható a hűtés és fűtés. Családi lakosztályok és tágas alapterületű pótágyazható szobák ideális elhelyezést biztosítanak a többgyermekes családoknak is. Vezetékes és WIFI internetezési lehetőség, a szálloda minden pontján elérhető.

Kikapcsolódás az egész családnak Hajdúszoboszló legújabb szállodájában!  Kikapcsolódás az egész családnak Hajdúszoboszló legújabb szállodájában!

A közel 900 m2-es wellness részlegen a család minden tagja megtalálja a számára kívánatos pihenést. A felülről természetes fénnyel megvilágított medencetérben úszó, gyógyvizes, gyermek és egy fény és élményelemekkel ellátott vízfelületek segítik az ellazulást.

 
A legkisebbek álmait is megvalósítjuk, szívvel, lélekkel! PDF Nyomtatás E-mail

Mi a Kid's Party-nál tematikus gyermekprogramok szervezésével foglalkozunk, elsősorban családi születésnapi zsúrokon és céges rendezvényeken, valamint óvodákban jelenünk meg. A jövőben pedig szeretnénk a budapesti hotelek és éttermek gyermek sarkaiban is szórakoztatnunk a vendégek legkisebbik tagjait.

http://kidsparty.hu/hu/

A legkisebbek álmait is megvalósítjuk, szívvel, lélekkel!
Fontosnak tartjuk a tudatos gyermeknevelést, ezáltal programjaink is körültekintően előre megszervezettek és gyermekpszichológiában jártas szakemberek segítségével összeállítottak. Minden programunkat magyar, angol és orosz nyelven is van lehetőségünk megtartani.

Ha egy igazán nagyszerű élményt szeretne ajándékozni, akkor Mi tudunk segíteni. Minden korosztályú gyermek álmát megvalósítjuk, ami garantáltan nagyobb meglepetés, mint egy újabb játékautó vagy plüss maci. Nyitottan állunk az egyedi igények felé, ugyanis szívesen megvalósítunk nagyszerű ötleteket,  hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy a gyermekek és a szülők is jól érezzék magukat.
Több, mint 10 tematikus programot ajánlunk, csodálatos hősökkel és életre kelt mesefigurákkal. Ezenfelül kézműves foglalkozásokat, arcfestést és lufihajtogatást is tartunk, sőt egy káprázatos buborék show van a tarsolyunkban, amilyet még biztosan nem láttak.

 

 

sulinaptar-banner2