<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap
  2017.10.22 Ferienhaus Ostsee
Köszöntjük kedves Előd nevű látogatóinkat.

Felhasználóbarát Honlap

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Manóprogram, gyerekprogramok és családi programok országszerte
Az Országos Rajzfilmünnep rajzpályázatot hirdet PDF Nyomtatás E-mail

Az Országos Rajzfilmünnep rajzpályázatot hirdetA KEDD Animációs Stúdió 5. alkalommal rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet november első hétvégéjén. Idén országszerte több mint 60 helyszínen, mintegy 120 animációs film közül válogathatnak a rajzfilmek szerelmesei. A vetítések mellett most is számos kiegészítő program várja a látogatókat: lesz kiállítás, razfilmes tájékozódási verseny, kézműves foglalkozás, kirakodóvásár és sok-sok más családi élmény! Az idei rendezvénysorozat fővédnöke Bartos Erika, Pro Familiis-díjas, számos egyéb elismerése mellett a 2017-es Év Gyerekkönyve Díjat is elnyerő meseíró, többek között a nagysikerű rajzfilmsorozat, a Bogyó és Babóca írója és rajzolója.

A program előtt a szervezők rajzpályázatot hirdetnek. Azok között, akik beküldenek egy általuk készített alkotást, értékes nyereményeket sorsolnak ki. Az ünnep után az Országos Rajzfilmünnep facebook oldalán a közönség is szavazhat kedvenceire.

RAJZFILMÜNNEP RAJZBAN
| pályázati kiírás |

Szeretsz rajzolni? Színezni? Rajzban mesélni? Van kedvenc rajzfilm figurád? Olyan mesebeli barátod, akit szívesen lerajzolnál? Szívesen emlékszel vissza egy jelenetre egy mesefilmből? Vagy arra, amikor a családdal együtt moziztok?

Ha a Rajzfilmünnep neked is eszedbe juttat egy kedves képet, emléket, amit szívesen megosztanál, rajzold le! Küldd el e-mailben és NYERJ ajándékutalványt, vagy Egy kupac kufli DVD-t.!

A pályázatra 14 év alatti gyerekek alkotásait várjuk.

Hogyan tudsz jelentkezni és leadni a rajzodat?

 
Erdészeti játszótér nyílt a Budakeszi Vadasparkban PDF Nyomtatás E-mail

A Budakeszi Vadaspark mai napon ünnepélyesen átadott hiánypótló, tematikus erdészeti játszóparkjában a kicsik és nagyok újabb természetközeli ismereteket sajátíthatnak el önfeledt játék közben: az új játszótérnek köszönhetően a magyar erdészek több évszázados hagyománnyal rendelkező, sokszínű munkájával, az erdőgazdálkodás összetett feladataival és az erdészeti gépekkel ismerkedhetnek meg közelebbről.

Erdészeti játszótér nyílt a Budakeszi Vadasparkban  Erdészeti játszótér nyílt a Budakeszi Vadasparkban

A Budai Tájvédelmi Körzetben, csaknem 26 hektáros erdőterületen fekvő Budakeszi Vadaspark elsődleges célja, hogy természetes élőhelyükön mutassa be a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatvilágot, továbbá hogy interaktív és játékos módon hozza még közelebb főleg a legfiatalabbakhoz a természetet és a környezettudatos gondolkodást.

A Budakeszi Vadaspark fejlesztési programjában éppen ezért kiemelkedő szerepet játszanak a játszva tanító, tematikus ismeretterjesztő szolgáltatások és programelemek. Az utóbbi időszak célirányos fejlesztései, az Interaktív Tanösvény , a Budakeszi Kalandpark Tanösvénye , a „Madárbarát kert” tanösvény és a Makk Kuckó játszótér után immár egy erdészeti játszótérrel is bővült a program- és szolgáltatáskínálat.

 
Biciklizésből milliós adomány PDF Nyomtatás E-mail

Biciklizésből milliós adományIdén is meghirdette dolgozói között a Bringázz a munkába! programot a Tigáz. Az akció lényege, hogy a kerékpárral megtett kilométerek arányában támogatnak egy-egy intézményt. A vállalat önkéntesei csaknem 60.000 kilométert bicikliztek, így a cég több mint 1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

Idén júniusban is kezdetét vette a Tigáz, immár hagyományosnak mondható Biciklizz a Mun-kába programja, melynek lényege, hogy munkatársai a környezetkímélő biciklizést válasszák a szennyező közlekedési eszközök helyett. A teljesítményt bringanaplóban vezetik és A lelkes bringázók teljesítményének köszönhetően a Tigáz 1,1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

A Dévény Anna Alapítvány a korai fejlesztés egyik legelismertebb szervezete, ahol idegrendszeri sérült és mozgásszervi sérült gyermekeket kezelnek olyan módszerrel, amely az egész világon egyedülálló. Az Alapítvány Magyarországon immáron 25 éve működik, mely idő alatt 1000 kis pácienst kezeltek az alapító, Dévény Anna által kifejlesztett speciális módszerrel és 200 gyógytor-nászt képeztek ki rá. Eredményeik magukért beszélnek, hiszen a kezeltek 80%-nál teljes gyógyulás, további 15%-nál pedig jelentős javulást érnek el!

 
Kreatív írás – Humor! PDF Nyomtatás E-mail

Kreatív írás – Humor!Szerző: Jakab Éva
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 9 éves kortól

Rövid leírás: Szinte minden csemete szeret mesélni, akár napi élményeit, akár titkos vágyait. Akadnak azonban köztük olyan is, akik szívesen költenek saját történetet. Számukra jelent segítséget a Kreatív írás – Humor! című kiadvány. 

Véleményünk a könyvről: Bemelegítő gyakorlatként egy történet elejével ismerkedhetnek meg a gyerekek, ezt kell befejezniük. Segítségül szituációkat, és mondatokat kapnak, ám a bátrabbak saját karaktert és eseményt is kreálhatnak. Minden történet mellett hasznos tanácsokat találunk, mely vezeti őket a mese írás folyamatában. Ezt követően egy-egy újabb történet befejezését, majd a cselekményt kell megírni. A képek alapján alkotott történethez is remek instrukciók járnak, például meg kell adni a képen látható a karakterek nevét, és jelemét, illetve röviden felvázolni a cselekményt. De a párbeszéd alkotás művészetét is elsajátíthatják a gyerekek.

Igazán ötletes mű, mely segít a tehetséges mesélőknek szárnyat bontani. 

 
My Little Pony - A film Tengeri ének PDF Nyomtatás E-mail

My Little Pony - A film Tengeri ének

Október 12-től látható a hazai mozikban a My Little Pony - A film. Az izgalmas előzetesek szerint kedvenc lovaink a víz alá merülnek, hogy segítséget találjanak a tenger mélyén. Itt találkoznak Skystar hercegnővel, aki ezúttal egy kagyló belsejében várja, hogy a gyerekek szeme megakadjon fenséges személyén, és otthonukba vigyék. 

Az ékszerdoboznak is beillő kagyló valóban pompás dísze lesz a kislányok szobájának, ám a látványos dekoráció egyéb titkot is rejt. Szabadítsuk ki Skystar hercegnőt a csomagolásból, és lássuk, mivel kápráztatja el a kislányokat. 

Elsőként a talpat, és a tetőt kell összepattintanunk, hogy elnyerje kagyló formáját Skystar otthona. Ezt követően a hercegnőt bele tudjuk állítani a talapzaton kialakított tartóba. Ez az eszköz stabil támasztékául szolgál a póninak. 

A kagyló elején lila gombot találunk. Amennyiben megnyomjuk, csodás zene csendül, mely tovább fokozza az egyébként is varázslatos élményt. 

Skystar hercegnő sárga alapszínéhez türkizkék uszony, és sörény társul. Különleges szarva átmenet egy unikornis mágikus szarva, és egy uszony között. Az átlátszó szárnyak ezúttal az úszást segítik, nem a repülést szolgálják. Skystar nyakát igazgyöngy, fejét tengeri virág díszíti. 

A talapzatról leemelve a hercegnő részt vehet a gyerekek által életre keltett szituációkban. Változatos kalandokba keveredhet a már bemutatott póni barátokkal, sőt, benézehet egy finom süteményre is, Pinke Pie kávézójába. Az életre keltett szituációk hozzájárulnak a gyerekek képzeletének fejlődéséhez, emocionális képességeik fejlesztéséhez. 

My Little Pony - A film Tengeri ének  My Little Pony - A film Tengeri ének

 
Pontról pontra - Űrhajós PDF Nyomtatás E-mail

Pontról pontra - ŰrhajósKiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 8 éves kortól

Rövid leírás: Az űrhajózás izgalmas világába repít el bennünket a Tessloff Babilon pontösszekötős kiadványa, mely a százas számkörbe kalauzolja el a gyerekeket. 

Véleményünk a könyvről: Tekintve, hogy a pontok helyes sorrendbe történő összekötéséhez fontos a számok ismerete, második osztályos kortól ajánljuk a kiadványt. A kész képeket a srácok ki is színezhetik. Az aprólékos részletekkel megrajzolt képek remek elfoglaltságot kínálnak a srácoknak. 

 

Hirdetés

 
My Little Pony - A film Twilight Sparkle és Spike duett PDF Nyomtatás E-mail

My Little Pony - A film Twilight Sparkle és Spike duettOktóber 12-től vetítik a hazai mozik a My Little Pony - A film című egész estés animációs filmet, melyben természetesen Twilight Sparkle, a barátság hercegnője, és legjobb barátja Spike is feltűnik. Sőt, a legendás páros duettet is énekel. 

A méretes póni, és apró barátja demo üzemmódban kerül a dobozba. Kiszabadítva érdemes átkapcsolni, hiszen így hívhatjuk életre a páros mágikus képességét. Ahhoz, hogy átváltsunk, nem kell mást tenni, mint  a hercegnő popóján található fényes csillagot, mely Twilight szépségjegye, 5 másodpercig lenyomva tartjuk. Nevetés jelzi, ha sikerült a művelet.

Ezt követően megtudhatjuk, hogy a sötétrózsaszín póni maga Twilight Sparkle, a barátság hercegnője, majd közös éneklésre hívja kis barátját, Spike-ot. A varázslat ekkor következik, ha ugyanis Spike közel dugja buksiját a hercegnő fejéhez, közösen kezdenek dalolni. Spike kissé érdes hangja a televízióban is hallható szinkronhangon szólal meg. 

Amennyiben Spike éppen távol van, Twilight egyedül fakad dalra, ám eközben is többször kéri barátját, hogy tartson vele, és énekeljenek közösen. 

A rajzfilmből jól ismert póni hercegnő áttetsző, csillogó szárnyakkal büszkélkedhet. Színes sörénye, és farka szabadon leng mögötte. A két szárny között találjuk a hangszórót, az elemek cserjéjére hastájékon van lehetőség. 

Spike 10 centiméteres figurája minden apróság kedvence lesz. A kis sárkány feje forgatható, talpán felfedezhető a jól ismert My Little Pony logó. 

 
Számolóka gyakorló 1. - Műveletek a 20-as számkörben PDF Nyomtatás E-mail

Számolóka gyakorló 1. - Műveletek a 20-as számkörbenKiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 6 éves kortól

Rövid leírás: A kiadvány első osztályos gyerekek számára tartalmaz izgalmas feladatokat, a húszas számkörben. 

Véleményünk a könyvről: A bemelegítő gyakorlatok között számfelismerő feladatot találunk, majd rátérünk az összeadás, kivonás műveleteire. Elsőként csak a dobókockák pettyeit kell összeszámolni, ám ahogy haladunk előre a füzetben már szöveges feladatok következnek, természetesen a 6 éves korosztály számára megfelelő nehézségi szinten. A könyv érinti a páros és páratlan számok témakörét, valamint a számsorokat, és a számfelbontást is. 

A jól végzett munkáért jutalompontokat adhatunk, melyet a lap alján jelölhetünk. A megoldást ezúttal is a lap hátoldalán találjuk. 

 
Kedvenc gyakorlóm - Anyanyelv PDF Nyomtatás E-mail

Kedvenc gyakorlóm - AnyanyelvSzerző: Werner Zenker
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 88 oldal
Korosztály: 9 éves kortól

Rövid leírás: 4. osztályosok számára készült gyakorló füzet, melyen vidám fejtörők kaptak helyet. Szókereső, keresztrejtvény, olvasási gyakorlat, hiányzó kép megtalálása, tükör segítségével olvasás, szinonima párok  és még rengeteg féle nyelvi feladat, mely segít a kicsik számára eligazodni a betűk, és szavak tengerében. 

Véleményünk a könyvről: 48 feladat kapott helyet a gyakorló füzetben. Minden feladat után megtaláljuk a helyes megoldást, így nem fordulhat elő, hogy hibás marad a megoldás. 

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Thor - Harci kalapács PDF Nyomtatás E-mail

Thor - Harci kalapács

„Thor olyan gyorsan tudott vele támadni, ahogy csak akart, habár ha ő célt tévesztett, a kalapács soha nem tévedett, ha eldobta valamire, az soha nem hibázott és soha nem szállt olyan messzire, hogy ne találja meg a visszavezető utat gazdájához, és akár olyan kicsivé vált, hogy az istenség kényelmesen hordhatta tunicája alatt."

Snorri Eddája 

A skandináv mitológiában Thor, a villámok istene birtokolta a félelmetes fegyvert, a Mjölnirt. A kalapács vasból készült, és csak az arra méltó isten vehette kezébe, hogy használja azt. Amikor Thor lesújtott legendás fegyverével, mennydörgött az ég, és villámok cikáztak. Használatával képes volt hegyeket emelni, és legyőzni legrettegettebb ellenségeit. 

A  Hasbro jóvoltából a srácok is átélhetik Thor isten legendás kalandjait, méghozzá a speciális harci kalapács segítségével.

Thor remekbe szabott eszköze a látszat ellenére nem fa nyéllel, hanem műanyagba ágyazott gumi-nyéllel van ellátva. Mindez kellemes tapintást, és biztos fogást nyújt. A fémesen csillogó pöröly téglatest alakú, oldalát absztrakt minta díszíti.

A szivacsból készült fegyver biztonságosan használható. A puha fej elnyeli az ütések erejét, miközben tökéletes illúzióját kelti Thor félelmetes harci kalapácsának. Természetesen egymás, és a tárgyak épségére így is ügyelni kell, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket, károkat. 

A fantasztikus eszköz a Marvel képregények legendás alakjának elengedhetetlen kelléke. Segítségével a srácok életre kelthetik Thor hőstetteit. A szituációk életre keltése fejleszti a gyerekek képzelőerejét, és fantáziáját. 

Thor - Harci kalapács  Thor - Harci kalapács

 
Számos színező - Állatok PDF Nyomtatás E-mail

Számos színező - ÁllatokIllusztrátor: Sandra Schmidt
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7 éves kortól

Rövid leírás: A számos színezők lényege, hogy színezés után az illusztrációk, akár a puzzle darabjai, sok apró részletből állnak össze egy egész képpé. A színeket számokkal adjuk meg, azaz a könyv valamennyi oldalán az 1-es szám a citromsárga, a 2-es a narancssárga, a 3-as a piros, és így tovább. Tehát ahol hármast látunk, ott az adott területet mindig pirosra színezzük. Ha pontosan dolgozunk, a látszólag összefüggéstelenül kanyargó vonalak különböző állatokká állnak össze. Így bukkan majd fel a zebra, a tukán, a medve, és az oroszlán is. 

Véleményünk a könyvről: A könyvben 48 képet találunk. Minden oldalra egy rajz került, annak érdekében, hogy az írószerszám ne üssön át a következő oldal ábrájára. A számok felismerése, a színek helyes használata, és a formák színnel történő megtöltése 5 éves kortól remekül használható, de az iskolás gyerekek is szívesen forgatják a különleges színezőkönyvet. 

 
Különdíjat kapott a Kabóca Bábszínház a 9. Gyermek és Ifjúsági Színházi Szemlén PDF Nyomtatás E-mail

Különdíjat kapott a Kabóca Bábszínház a 9. Gyermek és Ifjúsági Színházi Szemlén2017. október 17-én tartották Budapesten, a Marczibányi Téri Művelődési Központban a 9. Gyermek és Ifjúsági Színházi Szemle díjátadóját. A fesztiválon bemutatott előadásokat szakmai zsűri válogatta és értékelte, és a veszprémi Kabóca Bábszínház Kodzsugukila, a boszorkány című előadása is versenyprogramba került. A Sándor Anna írta különleges afrikai történetet Szántó Viktória rendezésében és Bodnár Enikő tervezésében, a főszereplő Danny Bain komponálta zenékkel mutatta be a veszprémi teátrum. Az előadás bábjait és díszletét a Kabóca Bábszínház műhelyében Somogyi Krisztina, Szabóné Zsida Ágnes és Kerekes Péter készítette.

A produkció elnyerte a Budapest II. Kerületi Önkormányzat díját. Az indoklásban a szakmai zsűri kiemelte Danny Bain előadó színpadi jelenlétét, a bábok és hangszerek egységben való elgondolását és a színpadi csoda utaztathatóvá tételét.

 

Hirdetés
Hirdetés

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Október 23. - NFM: színes családi programokkal is várják az ünneplőket PDF Nyomtatás E-mail

Október 23. - NFM: színes családi programokkal is várják az ünneplőketOktóber 23-a a családok ünnepe is, a Terror Háza Múzeum előtti díszünnepségen túl számos programmal várják a családokat is, a mozi, a múzeum, a koncert és a különleges fényfestés csak néhány program az ünnepi hétvégéről - mondta el Kiss Anita, az ünnepségek szervezéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke szerdán.

Mint mondta, nagyon látványosnak ígérkezik a fényfestés. Október 22-én a Budapesti Műszaki Egyetem (Műegyetem), valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete, október 23-án pedig a Műegyetem és a Terror Háza Múzeum épülete kap látványos megvilágítást.

Hozzátette: évek óta rendkívül népszerű, így idén is lesz Nyitott Parlament, azaz október 23-án 10 órától a családok megnézhetik az Országházban a Szent Koronát, a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot is.

Kulturális programokkal is készültek, október 22-én és 24-én a Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható. Az október 23-ai díszünnepség miatt a múzeum zárva lesz. Nagyobb gyerekekkel moziba is lehet menni, október 23-án 1956-os játék- és dokumentumfilmeket vetítenek a Corvin, a Tabán, valamint a Kino Café Moziban, ezek a programok is ingyenesek.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Hirdetés
Hirdetés

 
A gyermekek védelmében tovább szigorítanák a Büntető-törvénykönyvet PDF Nyomtatás E-mail

A gyermekek védelmében tovább szigorítanák a Büntető-törvénykönyvetA gyermekek védelmében tovább szigorítaná a büntető-törvénykönyvet (Btk.) a nagyobbik kormánypárt.

Selmeczi Gabriella, fideszes országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ha a parlament elfogadja a változtatásokat, akkor amennyiben egy bíró valakit kiskorú sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény miatt jogerősen elítél, mellékbüntetésként köteles lesz a foglalkozásától is eltiltani. Ha tehát az elítélt a büntetését letölti, akkor utána soha nem mehet vissza olyan munkakörbe, amelyben kiskorú van rá bízva - ismertette.

A kormánypárti politikus jelezte: ez a kérdés eddig a bíró szabad mérlegelési jogkörébe tartozott. Selmeczi Gabriella szerint ugyanis nincs garancia arra, hogy ha valaki, aki képes volt egy 18 év alatti fiatal vagy kisgyermek sérelmére szexuális bűncselekményt egyszer elkövetni, az még egyszer ne tenné meg.

Kiemelte: remélik, hogy a szigorítással ismét léphetnek egyet a gyermekek védelme érdekében. Szavai szerint a mostani módosítást úgy tűnik, hogy támogatja az ellenzék is, s az a társadalom egyetértésével is találkozik. Jelezte: a változások 2017. december 1-vel léphetnek hatályba.

 
Pinokkió a Bethlen Téri Színházban PDF Nyomtatás E-mail

Pinokkió a Bethlen Téri SzínházbanOktóber 22-én vasárnap 10 órától látható a Pinokkió című előadás a Bethlen Téri Színházban. A hottói családi társulat rendszeresen fordul meg a teátrumban, most a jól ismert Pinokkió történetet hozzák el a nézőknek, nem akármilyen feldolgozásban.

Előadás után kézműves foglalkozás várja a gyerekeket a kávézóban. Várnak mindenkit szeretettel!

Az előadás ismertetője:

Van egy fabáb, egy faragatlan kis fickó, aki arról álmodik, hogy igazi gyerek lesz, s az álom egyszer csak valósággá válik: hús-vér gyerek kezdi meg valóságos életét. Van teremtő apja, még egy tündéri mama is csatlakozik a kis családhoz, és egy új, izgalmas történet veszi kezdetét. Egy család története. Pinokkió felnő, bábjátékos lesz, mert mi más lehetne egy valaha volt fabábúból, s még a távoli Amerikába is eljut. Híres lesz. Leveleket ír haza a Papának és a Mamának. Levelek, képeslapok érkeznek Húsvétra, Karácsonyra, születésnapokra. Csodás, izgalmas, szeretettel teli levelek, melyek alkalmat adnak a régi kalandok felidézésére. Életre kelnek Dzsepettó műhelyében a befejezésre váró bábok, Csodák Mezeje lesz a süteményes tepsiből, Csoda Forrás a szódásüvegből, rettentő bálna a műhelypadból…

Közben átélhetjük egy kis fabáb nagyon is emberi vágyait, tévedéseit, füllentéseit, álmait arról, hogy igazi gyerek legyen. Ám nem csak a fabáb változik át a történet végére, hanem igazi apa lesz egy magányos emberből, s igazi anya egy varázslatos tündérből. Egy kisfiú szülőkre lel, a szülők egymásra találnak, igazi család születik.

 
Természeti kincsünk: a Víz - újdonság a SzóKiMondókától PDF Nyomtatás E-mail

A SzóKiMondóka játékcsomag sorozata folytatódik: 2017. 10. 30-án jelenik meg a legújabb fejezet, a Víz, amit 2017.10.29-ig 30% kedvezménnyel rendelhettek elő. A csomagban új animált dalok közt egy saját dalt is találtok a helyes, víztakarékos kézmosás menetéről. 

Természeti kincsünk: a Víz - újdonság a SzóKiMondókától   Természeti kincsünk: a Víz - újdonság a SzóKiMondókától

De mi is az a SzóKiMondóka? 

A fő célunk, hogy a szavakat közelebb hozzuk a kicsikhez. Minden érzékszervükre hatunk, hiszen a kicsik látják, hallják a szót, majd kimondják, magukon megmutatják és el is játsszák a jelentésüket - mozgáshoz kötjük a szavakat, ami a legsikeresebb tanulási módszer. A szavakat mondókákba, dalba, mesébe foglaljuk, játékossá tesszük a velük való ismerkedést. 

Természeti kincsünk: a Víz - újdonság a SzóKiMondókától Mi van a játékcsomagban? 

 • 15 képes szókártya
 • egy húsz perces interaktív kisfilm dalokkal és mondókákkal
 •   ackfi János által írt mesekönyv, amiben, a filmben szereplő szavakat kiemeltük, mellette a jelentésüket lerajzoltuk, így a képről „olvashatnak” a gyerekek, ugyanakkor vizuális memóriájuk is fejlődik, készülnek az olvasásra
 • szülői útmutató, ami amellett, hogy leírja, hogyan használhatjátok a csomag elemeit, további tippeket ad beszéd-, és szókincsfejlesztésre, olvasás előkészítésére egyénileg és csoportos keretek közt egyaránt. 

A SzóKiMondóka játékcsomag sorozat első fejezetében a Családdal kezdte el a kisgyermek az ismerkedést, hiszen ez a fő élettere, a világgal való találkozás első színtere. A család után a 4 természeti elemet mutatjuk be: Víz, Levegő, Tűz, Föld, majd az Ember zárja a sorozatot. A SzóKiMondóka abban segít, hogy akár napi 3 alkalommalértelmes és érdekes, szórakoztató tevékenységgel kösd le gyermeked, amivel megoldod átfogó fejlesztését is. A szókártyákkal, a mesekönyvvel és a zenés kisfilmmel segítheted beszéd-, szókincs- és mozgásfejlődését, zenei nevelését, az értő olvasás kialakulását. Ha nem akarsz lemaradni a folytatásról, akkor  iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhess további megjelenéseinkről.

 
Szörnyen boldog család  (6) PDF Nyomtatás E-mail

Szörnyen boldog család (6)Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai.

De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át, és minden leleményességükre szükségük van, hogy megtörjék az átkot. A szokatlan kaland során Wishbonék jónéhány igazi szörnnyel is megküzdenek, nem utolsósorban az ellenállhatatlanul elbűvölő Drakula gróffal, aki halhatatlan szerelmével üldözi Emmát.

Nos, a családi boldogság felé vezető út tele van buktatókkal és éles kanyarokkal, vagy inkább mondjuk úgy, hogy éles fogakkal…

Magyar cím: Szörnyen boldog család
Eredeti cím: Happy family
Műfaj: animáció, vígjáték, családi film
Gyártás éve: 2017
Főszereplők: Emily Watson, Jason Isaacs, Nick Frost, Jessica Brown Findlay, Catherine Tate   
Magyar hangok: Györgyi Anna, Epres Attila, Kerekes József, Nemes Takách Kata, Náray Erika
Rendező: Holger Tappe

Gyártó: Ambient Entertainment GmbH, United Entertainment, Mack Media, Agir, Timeless Films, Rothkirch Cartoon Film
Származási ország: Németország, Egyesült Királyság

 

 
Október 21-23-ig újra RETRÓ játékterem a Futurában PDF Nyomtatás E-mail

Október 21-23-ig újra RETRÓ játékterem a FuturábanGarantált az időutazás az októberi hosszú hétvégén, hiszen ismét berendezzük a RETRÓ számítógép- és videojáték termet az élményközpont III. emeletén.

A Newwave Computers (őrült gyűjtők csapata) jóvoltából az elmúlt 40 év népszerű játékaival, eszközeivel, és flippergépekkel várjuk a nosztalgiára vágyókat. Látogatóink kézzelfogható közelségből ismerhetik meg a videojáték-történelem ikonikus darabjait, és próbálhatják ki a régi idők játékait.

Féktelen kockulás három napon át!

www.csaladi-program.hu

 
Aquabeads - Verdák és Star Wars PDF Nyomtatás E-mail

A Formatex által elérhető Aquabeads gyöngyök közül bemutatásra került korábban a lányok számára készült Jégvarázs  változat. Ezúttal a fiúknak szeretnénk kedvezni két vagány, pasis szettel. 

Vegyük elsőként górcső alá a Star Warsos verziót, mely 4 éves kortól kínál kiváló időtöltést a srácok számára. A készlet tartalmaz egy csillaggal díszített vízfújót, egy gyöngyözőkeretet, és kétféle sablont. A minták ezúttal BB-8-t, és Chewbacca-t ábrázolják. 

A színek szerint lezárt tasakokban poligon gyöngyöket találunk, melyek nem kerek, hanem sokszögű kialakításúak, ennek köszönhetően könnyebben a helyükön maradnak, és egyszerűen kapcsolódnak egymáshoz. 

Aquabeads - Verdák és Star Wars  Aquabeads - Verdák és Star Wars

Ahhoz, hogy maradéktalanul megalkothassuk a két népszerű karaktert, fehér, törtfehér, fekete, szürke, világos-, és sötétbarna, narancs-, és citromsárga, pink, és kék színű került a dobozba. 

Hirdetés

Az elkészítés módja a következő:

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Paddington mackó táncba vitte Katalin hercegnét PDF Nyomtatás E-mail

A várandós Katalin hercegné tegnap délelőtt a Paddington állomásra szervezett jótékonysági eseményen jelent meg, Vilmos herceg és testvére, Harry társaságában. Katalin, aki még mindig a reggeli rosszullétektől szenved harmadik terhessége miatt, az eredeti protokoll szerint nem is vett volna részt a rendezvényen, ám valószínűleg a tüneményes macinak, Paddingtonnak és a 130 lelkes kisgyereknek nem tudott ellenállni. A királyi család által támogatott alapítványoktól érkezett csöppségek így együtt nosztalgia-vonatozhattak a marmelád-imádó mackóval és előtte a gyönyörű hercegnével is találkozhattak.  

Paddington mackó táncba vitte Katalin hercegnét   Paddington mackó táncba vitte Katalin hercegnét

Az ünnepélyes eseményen a november 30-tól a hazai mozikban is látható Paddington 2. családi vígjáték producere, David Heyman, a film egyik főszereplője, a Downtown Abbey TV-sorozatból is jól ismert, Hugh Bonneville, valamint egy életnagyságú Paddington mackó fogadta a hercegi családot. A kedvességéről és közvetlenségéről híres maci egyből meg is táncoltatta az Orla Kiely által tervezett csodás rózsaszín ruhában megjelent Katalin hercegnét. Több brit napilap már azt találgatta, hogy vajon ez a szín utalás lehet-e a baba nemére. A pár nappal korábban, a Lelki Egészség Világnapjára szervezett eseményen az akkor kék ruhát viselő hercegné számára talán csak tökéletes választásnak tűnt egy ilyen vidám eseményre a pink árnyalat. Egy biztos, a hercegné láthatóan nagy örömmel fogadta a gyerekeket és a világ legkedvesebb, legjószívűbb mackóját, Paddingtont.

Paddington mackó táncba vitte Katalin hercegnét   Paddington mackó táncba vitte Katalin hercegnét

Michael Bond világsikerű mesesorozatának főszereplője, Paddington november 30-án visszatér a mozikba olyan fantasztikus színészekkel az oldalán, mint  Hugh Grant, Julie Walters, Sally Hawkins, Brendam Gleeson, Jim Broadbent és Hugh Bonneville. 

 
Tabu - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Tabu - HasbroKi ne szeretné a fejtörő játékokat, melyek megtornáztatják az elmét. Na és az olyan társasjátékokat, melyeket időre kell játszani? Hiszen mennyivel izgalmasabb, ha halk ketyegésével figyelmeztet bennünket az óra, bizony ideje megadni a helyes feleletet. A “pontot az i-re” pedig a kellemes társaság teszi fel, amely idővel összeszokott csapattá kovácsolódik, és tagjai kart karba öltve küzd a győzelemért.

Ha olyan játékot kerestek, amely a fenti leírásnak megfelel, akkor a Hasbro által gyártott Tabu társasjátékot nektek találták ki.
A Tabut 13 éves kortól bárki játszatja.

A szabályok egyszerűek, a játékkártyák tetejére írt szót, a csapat tagoknak, az éppen soron következő “magyarázó” személy instrukciói alapján kell kitalálnia. A helyzetet nehezíti, hogy a feladványhoz közvetlenül kapcsolódó fogalmakat, melyeket a lapon feltüntettek, nem szabad használni. Az ellenfél egyik tagja pedig árgus szemekkel figyeli, hogy valóban tabuként kezeli-e a játékos a tiltott kifejezéseket, és azok ragozott alakját, vagy rövidítését. Ha mégis kiszalad a száján, a dobozban elhelyezett mókás hangú dudával figyelmezteti tettére. Ebben az esetben új kártyát kell húzni, a régit pedig a “balul sikerült” kupacba kell helyezni. Egészen addig lehet próbálkozni, amíg a homokóra utolsó szeme le nem pereg. Ekkor a lehetőség a másik csapaté.

A kártyák elhelyezésére speciálisan kialakított rekesz szolgál. Ennek segítségével lehetővé válik, hogy a lapok kényelmetlen szorongatás nélkül, a játékos és segítője, aki az időt és a felhasznált szókészletet figyeli, egyaránt betekintést nyerjen a feladványba.

A kártyákat szín szerint helyezhetjük el a tárolóban, így minden játékos azonos nehézségű feladványt kap. Új forduló esetén érdemes új színt választani, hogy változatosabb legyen a játék.

Amikor mindenki megcsillogtatta verbális képességeit, és mint magyarázó sorra került, véget ér a játék. A gyűjtött pontok alapján ki kell hirdetni a győztest. A fordulók során minden olyan szó pontot ér, amelyet időn belül, tökéletesen megfejtett a csapat. Azokért a kártyákért, melyek valami oknál fogva a “balul sikerült” kupacba kerültek, az ellenfél csapata kap pontot.

 
Monopoly Gamer PDF Nyomtatás E-mail

Monopoly GamerA Monopoly időtálló klasszikusa számtalan változatban látott már napvilágot. Egyik kedvencünk a Monopoly Junior, mellyel a család legkisebb tagjai is remekül elboldogulnak, és a Monopoly Empire, melyben egy egészen új játékmenettel ismerkedhetünk meg. Ezúttal Super Mario száll ringbe az áhított győzelem megszerzésért. Nyomában lohol Barack hercegnő, Yoshi, és Donkey Kong is, hogy elhappolja kedvenc vízvezetékszerelőnk elől a győzelmet. Lássuk miként!

A Monopoly Gamer látványvilág igazodik a Nintendo legendás játékának megjelenéséhez. Ebben a változatban nem bankjegyet, hanem Érmét gyűjtenek a játékosok, melyeket aztán pontokra válthatnak. Ez segíti hozzá őket a végső győzelemhez. Szembetűnő különbség még a csillag, mely Karakter Bábu Képességet rejt, azaz ha csillagos mezőre lépünk, szuper képességet szerezünk figuránknak. 

A hagyományos dobókocka mellett Fejlesztő Dobókockát találunk. Amikor rajtunk van a sor, mindkét kockát elgurítjuk, és lépünk a dobott értéknek megfelelően, majd a Fejlesztő Dobókocka által speciális fejlesztéssel ruházzuk fel bábunkat. Ehhez Emlékeztető kártyát kapunk, így nem szükséges megjegyeznünk az alábbiakat:

 • Piros Teki Katona: "Egy általunk választott játékos 3 Érmét veszít"
 • Zöld Teki Katona: "Az előtted lévő játékos 3 Érmet veszít"
 • Blooper: "Lophatsz 2 Érmét bármelyik játékostól"
 • POW: Minden más játékos veszít egy Érmet"
 • Érme: "Vegyék fel 3 Érmét a Banktól. Ha te vagy Mario, akkor 4-et"
 
Szörnyen jó új sorozat a Disney Csatornán PDF Nyomtatás E-mail

hotel-transylvaniaKözeledik a Halloween, szörnyekből pedig a Disney Csatornán sem lesz hiány, jön ugyanis a népszerű filmen alapuló Hotel Transylvania: A sorozat.

A Hotel Transylvania: A sorozat középpontjában Drakula tinédzser lánya, Mavis és három legjobb barátja, Hank, Pedro és Wendy állnak. Drakula épp távol van egy „hivatalos vámpírügy“ miatt, így Mavis úgy érzi, hogy végre megmutathatja az apjának, hogy mire is képes. Barátai és briliáns ötletei segítségével mozgásba lendíti a hotelt. Ám Lydia, Drakula gonosz nővére állandóan a sarkában van. Mavis és barátai szeretnének lazítani és szórakozni, ám Lydia fegyelmet szeretne a hotelben, és ragaszkodik a hagyományokhoz.

Mavis 114 éves, energikus, jókedvű, kíváncsi és szeret mókázni. Tiszteli és szereti az apukáját, egész életében vele és más szörnyekkel élt a hotel falai közt. Törődik a barátaival is, állandóan együtt lógnak, és segítik egymást. Jó szándékai ellenére állandóan bajba keveredik: nem tervez előre és túl vakmerő, így mindig váratlan helyzetekben találja magát. Más szörnyekkel ellentétben Marvis kinőtte az emberektől való irtózást: ezt az is mutatja, hogy néhányszor gondját viseli egy embergyereknek. Mindenesetre még mindig furcsának találja az embereket és a szokásaikat.

 
1956 falun - Ünnepi program a Skanzenben PDF Nyomtatás E-mail

1956 falun - Ünnepi program a SkanzenbenAz ötvenes évek mindennapjai és ’56 falusi eseményei elevenednek meg a Skanzenben az ünnepi hétvégén. Megtudhatjuk, hogyan éltek a falusi emberek a forradalom idején.

Valós eseményeken alapuló történelmi játék részesei lehetnek az érdeklődők a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban október 21. és 23. között. Élő helyszíneken, korabeli ruhákba öltözött színészek játéka kelti életre a múltat. Egyes portákon az adott falu történetéhez kapcsolódnak a jelenetek és a látogatók átélhetik, mit érzékelt a vidék lakossága az 1956-os forradalom eseményeiből. A faddi portán teherautón gyűjtenek élelmiszert és ruhát ballonkabátos férfiak és nők a budapesti forradalmároknak. Ásványrárón Mátyus Erzsébet halála rázza fel a falut. A levert forradalom után a kisalföldi Jánossomorján keresztül egy szál bőrönddel özönlenek a határ felé a menekülő forradalmárok és a nyugati jobb életben reménykedők.

Bányászdalokat és munkásindulókat hallhatunk, fekete-fehér filmhíradó számol be a legfrissebb eseményekről. A rádióban tüntetésekről beszélnek és közben bepillanthatunk a nélkülözéssel teli mindennapokba. Megismerkedhetünk az ötvenes évek takarékos konyhájával, rongybabát készíthetünk, diafilmen nézhetjük az ötvenes-hatvanas évek meséit, társasjátékozhatunk, golyózhatunk és snúrozhatunk. Tematikus tárlatvezetések pedig a második világháború utáni társadalmi folyamatokkal ismertetik meg az érdeklődőket.

 
Ország Játéka 2017 PDF Nyomtatás E-mail

Ország Játéka 2017Tartsatok velünk az 5. Ország Játéka Játszónapon, ahol több ezer nm-en játszóházzal várunk Benneteket, hogy kipróbálhassátok az összes versenybe nevezett játékot, fellép az ALMAZENEKAR, az ESZTER-LÁNC MESEZENKAR, lesznek kézműves foglalkozások, a legújabb társasjátékok, építőjátékok, Lego, fejlesztő játékok, ügyességi játékok és egy igazi autót is kiszinezünk. A legkisebbeket 0-3 éves korig különteremmel várjuk, ahol a bébi és kisgyermekjátékokat próbálhatják ki.

Szavazz az Ország Játékára a www.orszagjateka.hu weboldalon október 25 – november 12. éjfél között vagy a helyszínen további értékes nyereményekért!

Délelőtti program 9.00-14.00ig

9.00 Ajtónyitás
11.00 Eszterlánc Mesezenekar gyermekkoncert
14.00 Délelőtti játszónap zárása

Délutáni program 14.00-19.00ig

14.00 Ajtónyitás
17.00 Almazenekar gyermekkoncert
19.00 Délutáni játszónap zárása

 
Liget Budapest: Játszópark létesül a kutyásoknak a Városligetben PDF Nyomtatás E-mail

Liget Budapest: Játszópark létesül a kutyásoknak a VárosligetbenA Liget Budapest Projektnek köszönhetően hamarosan megkezdődik a Városliget régóta várt táj- és kertépítészeti megújításának első üteme, amely a kutyatartóknak számos újdonsággal fog szolgálni. A megújuló Városligetet természetesen - ahogy most is - továbbra is teljes egészében használhatják majd a kutyások, emellett a park tervezői több, Magyarországon egyedülálló, speciálisan a kutyások igényeire szabott, velük előzetesen egyeztetett fejlesztést is beépítettek a tervekbe.

A parkfejlesztés részeként idén ősszel elbontják a Hermina úton található volt rendelők romos, és használaton kívüli épületeit, az így kapott közel egyhektáros területet teljes egészében parkosítják, és kialakítanak rajta egy 5280 m2-es alapterületű kutyás élményparkot.

Annak érdekében, hogy kutyajátszótér minden használói igénynek teljes körűen megfeleljen már a tervezési fázisban számos egyeztetést folytattak le a kutyásokat képviselő szervezetekkel. A Ligetet megújító tájépítészeti pályázaton győztes Garten Studio által kezdeményezett megbeszéléseken, illetve a Persányi Miklós miniszteri biztos által összehívott Liget Park Fórumokon is számos kutyásoktól származó javaslat érkezett, illetve több civil szervezet is kifejthette álláspontját a fejlesztéssel kapcsolatban, melyek bekerültek a végleges tervekbe. Ezek közül is kiemelkedő az EB-ovo, akik a Városliget Zrt. megbízásából egy kutatást is végeztek a városligeti kutyázással kapcsolatban, hogy segítsék a tervezők munkáját.

 
Fur Real - Bébi jegesmedve PDF Nyomtatás E-mail

Fur Real - Bébi jegesmedveA tengerkék csomagolás teljes egészében látni engedni a bájos jegesmedvebocsot. A tartószalagok átvágását követően akár kézbe is vehetjük a pihe-puha jószágot. Vajon mitől olyan különleges a Hasbro Fur Real Bébi jegesmedvéje? Lebbentsük fel közösen a titokról a fátylat!

Első, melyen megakad a figyelmes szemlélő tekintete, azok a hófehér bundában megcsillanó ezüst szálak. Az egész testet beborító fehér szőrme hihetetlenül puha tapintású. A kézre álló bocs széttárt karokkal várja, hogy ölbe vegyük. A lábak állíthatóak, így új barátunkat fel tudjuk ültetni, vagy kényelmesen magunkhoz tudjuk ölelni. A karok rúgóval záródnak. 

Jegesmedvénk a 3 darab AA elemnek köszönhetően hangadásra is képes. Amennyiben buksiját megsimogatjuk, szemét lehunyja, miközben édes hangon gőgicsél, szimatok, és nevetgél. Hasonló vidám hangok törnek elő a bocsból, ha az orrát lefelé nyomjuk. Ekkor kacag, röfög, szuszog, és tüsszent. 

A készlethez tartozik egy zöld, mackó formájú cumi, mely tökéletesen illeszkedik jegesmedvénk szájába. Amint behelyezzük, a kis bocs mohón szürcsölni kezdi a finomságot. A csomagban elhelyezett hópelyhes kendővel meg is törölhetjük kis barátunk pofiját. 

Készenléti állapotban sem kell nélkülöznünk a bébi maci hangjait, ilyenkor ugyanis hangos szuszogás kíséretében álomba merül. 

A gyémántként ragyogó szemek, és a rendkívül élethű tappancsok hozzájárulnak ahhoz, hogy a kis bocs belopja magát a gyerekek szívébe. Az interaktív játék hozzájárul a gyerekek felelősségtudatának erősítéséhez, valamint fantáziájuk fejlesztéséhez. A bébi jegesmedve minden bizonnyal gyorsan a csemeték kedvence lesz!

Fur Real - Bébi jegesmedve  Fur Real - Bébi jegesmedve

 
My Little Pony - A film Rarity PDF Nyomtatás E-mail

My Little Pony - A film RarityOktóber 12-től vetítik a hazai mozik a My Little Pony - A film című egész estés animációs filmet, melyben sokunk kedvence, Rarity is feltűnik. A divat iránti rajongásáról híres lovacska a víz alatti kalandok során is megcsillogtatja tehetségét, és pompás ruhakölteményben jelenik meg a tengerfenekén. 

A méretes dobozban várakozó lila-fehér póni több divatos öltözetet is magával hozott. Miután sikerül kiszabadítani a pónit átmenetei lakhelyéről, közelebbről is szemügyre vehetjük a trendi szettet. 

Elsőként sellő uszonyban végződő palástján akad meg a tekintet, hiszen a tengeri kagylókkal ékesített, sötétkék színből induló, türkizkék árnyalaton keresztül haladó uszály lila sellőfarokban végződik. A derék részen összekapcsolható palást egy mozdulattal eltávolítható, így előtűnnek Rarity patái. Melsö lábain lila topánkákat visel a divatikon póni. Kiegészítőként zöld, kagyló alakú fülklipszet helyezhetünk kis barátunk fülére. 

A mellrészt lila pellerin takarja, mely elöl összekapcsolható. Az egy mozdulattal eltávolítható ruhadarab helyére rózsaszín szalaggal körbeölelt, türkiz színű palást kerülhet. A látványos szetthez mókás szemüveg társul, mely tökéletesen illeszkedik Rarity fejére. 

A szabadon aláhulló lila loknik mesés megjelenést kölcsönöznek a szépséges póninak. 

A kislányok számtalan szituációt kelthetnek életre Rarity, és barátai segítségével, mely hozzájárul képzelőerő fejlődéséhez. 

My Little Pony - A film Rarity  My Little Pony - A film Rarity

 
Mintegy 100 milliárd forint jut bölcsőde- és óvodafejlesztésre PDF Nyomtatás E-mail

Mintegy 100 milliárd forint jut bölcsőde- és óvodafejlesztésreOrszágosan mintegy 100 milliárd forint forrás áll rendelkezésre bölcsőde- és óvodafejlesztésre a 2014-től 2020-ig tartó fejlesztési időszakban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Jászfényszarun.

Beneda Attila a csaknem 800 millió forintból épült, kilenccsoportos, több mint 200 férőhelyes jászfényszarui óvoda átadásakor azt mondta: nagyon fontos, hogy kik és milyen környezetben veszik körül a gyerekeket.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány a közelmúltban vezette be a 3 éves kortól kötelező óvodáztatást. Részben azért, hogy felkészült, gondoskodó óvónők foglalkozhassanak a gyerekekkel, akik az óvodákban megtapasztalják, milyen másokkal együtt élni és közös kultúrát is tanulhatnak - tette hozzá.

Győriné Czeglédi Márta (független), Jászfényszaru polgármestere a beruházás részleteiről elmondta: a bruttó csaknem 800 millió forintból több mint 105 millió forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán nyertek el, a többi forrást az önkormányzat biztosította. Szólt arról, hogy csaknem bruttó 700 millió forintot fordítottak az építésre és mintegy bruttó 100 millió forintot az udvar kialakítására, udvari játszóeszközök beszerzésére.

 
Bosszúállók: Hulk óriás gumikéz - Hasbro PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Robert Bruce Banner történetét bizonyára sokan ismeritek, még ha a Marvel képregények atomfizikusának neve elsőre nem cseng elsőre ismerősen. Az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának munkatársa ugyanis nem más, mint hihetetlen Hulk.

Bosszúállók: Hulk óriás gumikéz - Hasbro  Bosszúállók: Hulk óriás gumikéz - Hasbro

A történet szerint Dr. Robert Bruce Banner teszi a dolgát a Védelmi Minisztériumban. A férfi élete azonban egyik pillanatról a másikra megváltozik egy rosszul sikerült kísérleti robbanás miatt. A gamma-sugárzás életre hívja Hulkot, aki Bruce-szal egy személyben létezik, és akkor lép színre, amikor Bruce felkapja a vizet. Hulk így Burce minden dühét magába fogadja, és egy tomboló, hatalmas zöld lénnyé válik, aki mindent lerombol maga körül.

 
Nagy Tökfaragó Verseny 2017 PDF Nyomtatás E-mail

tokfaragoverseny2017

Faragtatok már Halloween tököt? Ha igen, küldjétek el az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre a róla készült képet, és indulhat a verseny! Ha még nem, akkor itt az ideje.

A fotók beküldési határideje 2017. október 31. A beküldött fotókat közzétesszük a Manóprogram oldalon, így minden esetben kérjük, írjátok meg az alkotó nevét is. Természetesen tavalyi tökkel is indulhattok. Kérjük, hogy csak egy képet küldjön minden versenyző.

A fotó felkerülése után már lehet is szavazni, a kép alatt kommentelve. (IP címenként 4 szavazatot áll módunkban elfogadni) Fontos, hogy a verseny tisztaságát megőrizzük, így kérjük, hogy tényleg csak a család szavazzon ugyanarról a gépről. A szavazatok összeszmlálásánal ezt figyelembe vesszük és a valós eredményt vesszük alapul.

A szavazatokat 2017. november 5-ig várjuk. A 3 legtöbb szavazatot kapott pályamunkát díjazzuk Manóprogram ajándékcsomagokkal. Ne felejtsd el megosztani a töködet, hogy minél több ismerősöd szavazhasson!

Halloween sablonokat innen tudtok letölteni:

http://www.manoprogram.hu/halloween-tok-sablonok

Itt tudsz szavazni!

Ha még nem tudod, hogy kell tököt faragni, akkor it egy fotós segédlet: http://www.manoprogram.hu/halloween-tok-sablonok/3816-halloween-toekfaragas-a-tol-z-ig

Halloween tököt faragni nagyon egyszerű és nagyon jó móka. A gyerekek napokig fogják élvezni a munka gyümölcsét.

 

Hívjátok az ismerőseiteket is, mutassátok meg az egész országnak, hogy a Ti Halloween tökötök lett idén a legszebb!

 

 
My Little Pony - A film Átalakuló Pinkie Pie PDF Nyomtatás E-mail

2017. október 12-től vetítik a hazai mozikban a My Little Pony - A film című egész estés animációs filmet, melyről egyenlőre annyit lehet tudni, hogy Tornádó parancsnok szemet vetett Equestriára. A barátság varázslatos elemeit egyesítő barátok, az okos unikornis, Twilight Sparkle hercegnő, a találékony farmerlány, Applejack, a szivárvány sörényű pegazus, Rainbow Dash, a csacska, ám mindig mókára kész Pinkie Pie, a kedves, és őszinte Fluttershy, és a divatban jártas Rarity vállalja magára a feladatot, hogy szembeszálljon a gonosz megszállóval, és megmentse szeretett hazáját. 

Átalakuló Pinkie Pie  Átalakuló Pinkie Pie

A történet szerint a bátor pónik attól sem rettennek meg, hogy víz alá merüljenek, és sellő uszonyt növesszenek. Nincs ez másként Pinkie Pie-jal sem, a bohókás, rózsaszín póni csillogó uszonnyal siklik a Manóprogram csapatához. 

 
Vádat emeltek a másfél éves unkahúgát cigarettáztató férfi ellen PDF Nyomtatás E-mail

Vádat emeltek a másfél éves unkahúgát cigarettáztató férfi ellen Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség egy 24 éves pesterzsébeti férfi ellen, aki még májusban a másfél éves unokahúgát cigarettáztatta - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor azt írta: a gyerek 22 éves édesanyját kiskorú veszélyeztetésével vádolják.

A vádlottak - akik testvérek - május 25-én a kislánnyal és másokkal együtt egy XX. kerületi lakásban voltak, a férfi ekkor egy másik büntetőeljárás miatt házi őrizetben volt.

A vádirat szerint a férfi az ölébe vett kislány szájába többször is betett egy égő cigarettát, miközben arra biztatta a gyereket, hogy a füstöt "tüdőzze le". A kislány tiltakozott, fintorgott és mindkét kezével hadonászott.  

Mindezt a sértett anyja végignézte, de semmit nem tett a történtek megakadályozására, az ügyészség szerint a nő a jelenlévőkkel együtt "szórakoztatónak tartotta testvére tettét".

 
Baj van a halrudacskákkal! PDF Nyomtatás E-mail

Baj van a halrudacskákkal!Számos hibát talált a halrudacskák legfrissebb terméktesztje során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), 15 esetben hatósági eljárást indítottak - közölte a hivatal.

A Nébih összesen 30 gyorsfagyasztott, panírozott, elősütött halrudacskán végzett minőségi és biztonsági vizsgálatokat. Az élelmiszerbiztonsági szempontoknak valamennyi termék megfelelt. A hivatal szakemberei mérték többek között a termékek fehérje- és sótartalmát, a nehézfém szennyezők előfordulását, valamint elvégezték a halfajok azonosítását, és ellenőrizték azok jelölését is.

A laboratóriumi vizsgálat során megállapították, hogy a nehézfém tartalom egyik terméknél sem haladta meg a jogszabály által megengedett határértéket, a sótartalom is megfelelt a jelölésen feltüntetett értéknek, két termék esetében a jelöltnél alacsonyabb fehérjetartalmat mutattak ki.

Kiemelték, hogy a termékek nagyobb részét halfiléből készítik, de sok olyan termék is található a piacon, amelyek alapja aprított, vagy darált halhús, illetve halhúspép. Ha a halrudacska nem filé alapanyagból készült, arról a vásárlót egyértelműen tájékoztatni kell a termék megnevezésében. Ezért súlyos hibának számított, ha a termék megnevezés nem megfelelő volt. Hozzátették: kisebb hiányosságnak számítottak a tápértékjelöléssel és az adalékanyagok pontatlan megjelenítésével kapcsolatos eltérések.

 
Ne izgulj! PDF Nyomtatás E-mail

Ne izgulj!Szerző: Helaine Becker
Kiadó: Manó Könyvek Kiadó Kft.
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 8 éves kortól

Rövid leírás: Egyre nagyobb a nyomás az iskolás korú gyerekeknek. A szülők, és a pedagógusok által támasztott elvárások, és a kamaszkor megpróbáltatásai bizony feszülté, olykor stresszessé teszik még a legnyugodtabb gyerekeket is. Helanie Becker, aki több mint 70 gyerekkönyvet írt , és iskolai programok népszerű előadója szerte az Egyesült Államokban, igyekszik segítséget nyújtani az iskolás korosztály számára. A Ne izgulj! című kiadványban közel 100 olyan technika kapott helyet, ami segít a gyerekeknek abban, hogy oldják a stresszt, a szorongást, lazítsanak, és megélhessék a gyerekkorukat a nagy terhek mellett is.

Véleményünk a könyvről: Hiánypótló művet tarthat a kezében az ifjúság, hiszen kevés olyan kiadvány létezik, mely konkrét megoldást kínál a feszültség csökkentésére. A relaxációs gyakorlatokon túl, olyan tanácsok kaptak helyet a könyvben, melyek segítenek a kamaszoknak mélyebben belelátni saját lelkükbe, és legyőzni az ott dúló viharokat. Természetesen nem minden technika működik ugyan annál a csemeténél, de érdemes próbára tenni azokat, melyekre nyitottak a srácok, hiszen fontos a magabiztos és kiegyensúlyozott gyerekkor. 

 
My Little Pony - A film - Csütörtöktől a mozikban! PDF Nyomtatás E-mail

My Little Pony - A filmNagy izgalom előzte meg a My Little Pony – A film bemutatóját, hiszen a televízióból jól ismert lovacskák most egész estés figyelmet kapnak.

Az október 12-től látható animációs filmben Equestria ünnepségre készül, melyet Twilight Sparkle, a barátság hercegnője szervez. Az vidám partinak azonban vége szakad, amikor betoppan Tornádó parancsnok, és Vihar király nevében elfoglalja a pónik városkáját. 

Twilight, Applejack, Rainbow Dash, Rarity, Pinkie Pie, Fluttershy és Spike útra kel, hogy segítséget kérjen a birodalom határain túl élő hippogriffektől. Természetesen nem nézheti tétlenül Tornádó parancsnok az eseményeket, így az elszánt csapat nyomába ered. A hét jó barát ereje azonban az összetartásban, és a barátságban rejlik, nem csoda hát, hogy útjuk során szövetségesekre akadnak.

A film 6 éves kortól ajánlott, az izgalmas jelenetekben bővelkedő mese indokolttá is teszi a korhatári megkötést. A látványos, és mozgalmas történet nem csak a lányok, de a fiúk figyelmét is magával ragadja, így a család minden tagja számára jó választás a My Little Pony – A film. 

Eredeti cím: My Little Pony

Műfaj: családi animációs

Bemutató dátum: 2017. október 12.

Korhatár: 6 éven aluliak számára nem ajánlott

Szinkronizált

Rendezte: Jayson Thiessen

 
Idén is megrendezi lovasterápiás továbbképző tanfolyamait a Magyar Lovasterápia Szövetség, 2017. október 16. és 29. között Sarlóspusztán PDF Nyomtatás E-mail

Idén is megrendezi lovasterápiás továbbképző tanfolyamait a Magyar Lovasterápia Szövetség, 2017. október 16. és 29. között SarlóspusztánPszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat vár az idén 20 éves Magyar Lovasterápia Szövetség 2017. október 16. és 29. között Sarlóspusztára, az immár hagyományosnak mondható lovasterápiás továbbképzésére.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben azzal a szándékkal alakult, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek és hazai oktatók a Szövetség szakmai vezetésével kialakították a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves akkreditált lovasterapeuta képzését, valamint bevezették a lovasterapeuta képzést a pszichológus alapvégzettségű szakemberek számára, illetve a Fogyatékos személyek szabadidős- és lovassport oktatója elnevezésű képzést, lovasoktatók és lovasedzők számára.

A lovasterápia három szakága érhető el hazánkban a Magyar Lovasterápia Szövetség szakmai felügyeletével: a hippoterápia, a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, valamint a pszichológiai lovasterápia. A terápiás folyamat befejeztével a résztvevők a fogyatékos személyek szabadidős lovaglásában és lovassportjában folytathatják a lovaglást.

 
5. Országos Rajzfilmünnep – 2017. NOVEMBER 3-5. PDF Nyomtatás E-mail

5. Országos Rajzfilmünnep – 2017. NOVEMBER 3-5.Ki ne emlékezne a Magyar népmesék sorozat főcímdalára, amit esténként együtt fütyültünk a kismadárral, a Fürge rókalábak kezdetű rajzfilm slágerre, vagy az „MZ per X, MZ per X jelentkezz!” hívó mondatra? Még sok más kedves emlék juthat eszünkbe a több mint száz éves magyar animáció történetéből.

A 15 éves KEDD Animációs Stúdió nagy rajzfilmfelfordulást szervez november első hétvégéjén. Támogató partnerei segítségével olyan gazdag rajzfilm kínálatot gyűjtött össze és ajánlott fel az országban fellelhető, családi és gyerekprogramok szervezésében aktív helyszíneknek, melyből egy színes, programokkal teli, rajzfilmvetítésekkel egybekötött hétvégét rendezhetnek az intézmények a környéken élőknek. A programsorozatot öt éve nevezték el Rajzfilmünnepnek, mely egynapos rendezvényből, immáron egész hétvégéssé nőtte ki magát. Az 5. Országos Rajzfilmünnep fővédnöke Bartos Erika, Pro Familiis-díjas, számos egyéb elismerése mellett a 2017-es Év Gyerekkönyve Díjat is elnyerő meseíró, többek között a nagysikerű rajzfilmsorozat, a Bogyó és Babóca írója és rajzolója.

 
Immár 6. alkalommal Társasjátékok Ünnepe PDF Nyomtatás E-mail

Immár 6. alkalommal Társasjátékok ÜnnepeA Nebuló XXI. Alapítvány az Örömteli Tanulásért 2003-ban jött létre, és fő célkitűzése a tehetséggondozás és a játékpedagógia elvének terjesztése. A játék és a játékosság fontossága hozta létre a Társasjátékok Ünnepét is, amelyet 2012 óta szervez meg az alapítvány a Társas Központ Egyesülettel közösen, hogy minél szélesebb rétegekhez tudja eljuttatni azt az üzenetet, hogy játszani nem csak jó, de hasznos is. Hiszen a modern társasjátékok kínálatában rengeteg fejlesztő játék van, amely örömszerző tevékenység közben fejleszti a képességeket és készségeket.

A társasjátékok lehetőséget adnak arra, hogy valódi interakcióba kerüljünk másokkal, amelyre a mai, kütyükkel teli világban egyre nagyobb az igény. A stratégiai, a családi játékok az életet modellezik, ezáltal tanítanak, fejlesztik képességeinket, akár felnőtt korban is. A társasjátékozás igazi közösségi élmény, amely erősíti a társas kapcsolatokat, családon belül összeköt különböző generációkat. A gyermek- és a családi játékok mellett egyre nagyobb az igény a felnőtteknek is élményt nyújtó stratégiai, illetve partijátékokra. A társasjátékozás egyre népszerűbb szabadidő-eltöltési mód a világ számos pontján és hazákban is.

A Társasjátékok Ünnepe kétnapos rendezvény, amelyet hagyományosan november utolsó hétvégéjén rendeznek meg, évek óta a Lurdy Házban. Az ünnep lehetőséget ad, hogy a látogatók minél több társasjátékot próbáljanak ki, ízelítőt kapjanak a társasjátékok világából, segít eligazodni a hatalmas kínálatban. Egyaránt élménydús program azoknak, akik már igazi társasjátékosok (gémerek) és azoknak is, akik csak most ismerkednek a társasjátékok világával, illetve most fedezik fel ismét.

 
A Nemzeti Színház Kölyöknapja - október 22-én vasárnap, 10-13 óráig PDF Nyomtatás E-mail

Nemzeti Színház kölyöknapFolytatjuk a gyermekes családok számára kitalált programsorozatunkat. Jól bevált módszeren ne változtass, mondják a bölcsek, így idén is minden alkalommal két színházi produkciót és különféle kézműves foglalkozásokat kínálunk a közönségnek. Ha mégis lesz változás, azzal vendégeink kényelmét szeretnénk növelni - az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően a színpadi produkciókat eztán a Nagyszínpadon tartjuk.

A részletes program:

10 órától a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusai várják az érdeklődőket, Sztankay Bea keramikusművész, Tószegi Judit mézeskalács-díszítő és a Csodaceruza Magazin szerkesztői.

11 órától előadások  a Nagyszínpadon:

11.00-12.00 Kuttyomfitty Társulat: Cirkusz folklórikusz című előadása

A Cirkusz folklórikusz című műsorban a közönség soraiban ülő gyerekek szereplésével együtt láthatóak lesznek, olyan világszámok, mint a ripsz-ropsz csapásolás, irniksz-birniksz helyben forgás, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal, ráadásul medvetáncoltatás, idomított kecskék, erőfitogtatás, kötélen egyensúlyozás, akrobata csapat. Olyan világszenzációk, melyeket a nagyközönség, együtt, egy műsorban, még sosem láthatott!

 
Marslakócskák - Kaland a Marson! PDF Nyomtatás E-mail

Marslakócskák - Kaland a Marson!Keressétek a patikákban és drogériákban a Marslakócskák vitaminokat, amelyek bármelyikével kalandos ajándékokat nyerhettek - Ez a Kaland a Marson! www.kalandamarson.hu

Tudtátok, hogy a Marson olyan szélsőséges az időjárás, hogy az egyenlítőn például a lábatok kellemes 20 °C körüli hőmérsékletben állna, míg a felsőtestetek már 0 °C körül fagyoskodna?

A Marslakócskák még sok érdekességről tudnak Nektek beszámolni, kövessétek Ti is a kalandjaikat a Facebookon!:)

 
Együtt sportol a család? Vagy tennétek lépéseket, hogy közösen mozoghassatok? Eljött a Ti időtök! PDF Nyomtatás E-mail

Együtt sportol a család? Vagy tennétek lépéseket, hogy közösen mozoghassatok? Eljött a Ti időtök!A Fiatal Családosok Klubja és a Beast Arena & University Boxing Club közreműködésével most részt vehettek INGYEN egy családi eseménysorozaton, melynek része az életmód és táplálkozási tanácsadás, különböző küzdő- és állóképességi sportok megismerése szakmai felügyelet mellett, és persze a sok-sok edzés lehetősége.

Sőt! Ha ez mind nem lenne elég, a legsportosabb családokat még díjazzák is! Mit kell ehhez tenni? Regisztráltatni a családod a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen egy levél segítségével, melyben fel van tüntetve a családtagok elérhetősége (családtagok neve, születési ideje, kapcsolattartó telefonszáma), hogy minél hamarabb felvehessék veletek a kapcsolatot.

A levél tárgya legyen "Sportos család 2017".

Jelentkezési határidő: 2017. október 15. 12:00

 
Ikrekkel gyarapodott a debreceni tigris család! PDF Nyomtatás E-mail

Ikrekkel gyarapodott a debreceni tigris család!Mint ismert, a Debreceni Állatkert első kistigrise április 21-én született. Anyjának, a tapasztalatlan Rózának azonban nem volt teje, így Dáriuszt kézből neveltük, különösen ügyelve arra, hogy kettejük kapcsolata ne szakadjon meg. Az anyai ösztönök megerősödésével a visszaivarzó nőstény az Állatkertek Éjszakájának reggelén, augusztus 25-én immár odaadó és gondos anyaként két életerős kistigrissel ajándékozta meg Debrecent.

A Világon mindössze ~3600 tigris él, ebből 1831 állatkertekben és vadasparkokban. Európában évente 10-15 szibériai tigris születik. A 7 hetes kistigrisekkel 300 egyed fölé nőtt az európai szibériai tigris állomány, melyből Állatkertünk mostantól 5 tigrissel segíti az Európai Fajmegmentő Programot (EAZA EEP).

Az életerős nőstény és hím kistigrist a mai naptól a nagyközönség is láthatja majd minden nap a Tigriskifutóban.

A jó étvágyú, játékos csöppségeknek még keressük a legtalálóbb neveket. Emailben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) és Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/zoodebrecen) várjuk a névjavaslatokat és köszönjük a megosztásokat!

 
Bébi úr - Megjelent DVD-n! PDF Nyomtatás E-mail

Bébi úr A hét éves Tim életében minden a legnagyobb rendben. Fürdik óvó, és féltő szülei szeretetében. Az idillnek azonban vége szakad, amikor kistesó érkezik a házhoz. 

Ha Tim szülei lehámoznák a szokásos testvérféltékenység leplét, rájönnének, hogy valami tényleg nem stimmel a kis jövevény körül. Az aktatáskás, öltönyös bébi fontos megbízatással érkezik a Földre. Fel kell kutatnia annak az okát, hogy miért választ egyre több pár kiskutyát, kisbaba helyett. 

A küldetés minden bizonnyal kudarcba fullad, ha a két testvér nem fog össze, és dolgozik együtt a siker érdekében. Azt, hogy a srácok hogyan tudnak együttműködni, a Bontonfilm  legújabb DVD-jéből kiderül. Annyit azonban elárulhatunk, hogy az egész estés rajzfilm rendkívül szórakoztató, és izgalmas, így a család minden tagjának remek kikapcsolódást ígér.

Hang: magyar (5.1), angol (5.1), lengyel (5.1), portugál (5.1), szlovák (5.1)

Felirat: magyar, angol, lengyel, portugál, szlovák

Kép: Szélesvásznú 2.35:1 (16:9)

Hátékidő: kb. 93 perc

Extrák (magyar felirattal)

 
Emmi: jövőre szigorodnak az iskolai buszos kirándulások szabályai PDF Nyomtatás E-mail

Emmi: jövőre szigorodnak az iskolai buszos kirándulások szabályaiA jövő évtől több ponton szigorodnak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok - jelentette be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára kifejtette, 2018-tól miniszteri rendelet írja majd elő, hogy a külföldre tartó iskolai autóbuszos kirándulásokon a járművezetők este 11 és másnap hajnali 4 óra között nem vezethetnek, és ezt a pihenőidejüket is a buszt elhagyva kell eltölteniük.

Kiemelte, az új előírások értelmében 13 évesnél idősebb busszal nem lehet majd iskolai kirándulást bonyolítani, továbbá minden oktatási intézmény csak olyan szolgáltatóval köthet szerződést, amely garantálja, hogy járművezetője nem szenved a közlekedést veszélyeztető alvászavarban.

Palkovics László hangsúlyozta, az iskolai kirándulásokra vonatkozó szabályok szigorításától függetlenül a hatályos jogszabályok garantálják az autóbuszos közlekedés biztonságát, amely most is a legbiztonságosabb közlekedési forma.

Emlékezetett, az iskolai buszokra a januári, 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbalesetre válaszolva jönnek létre most szigorúbb szabályok, az Egyesült Államokban közlekedő iskolabuszok mintájához hasonlóan.

 
Elhunyt Nepp József rajzfilmrendező PDF Nyomtatás E-mail

Elhunyt Nepp József rajzfilmrendezőElhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró.

A magyar mozgókép mestere címmel is kitüntetett művészt életének 84. évében, október 6-án váratlanul érte a halál. Temetéséről később intézkednek.

Nepp József 1934. június 23-án született Csepelen, a Képzőművészeti Főiskola elvégzése után került a Pannónia Filmstúdióba. Első műve, a Szenvedély című rajzfilm szakított a mesehagyománnyal és új korszakot nyitott a karikatúrastílusban rajzolt aktuális, groteszk, sőt abszurd történetekkel. 1964-ben készült a Gusztáv-sorozat, a máig legnépszerűbb magyar rajzfilmsorozat, amelynek Dargay Attila és Jankovics Marcell mellett ő a szülőatyja. A Mézga-család, majd a Dr. Bubó tévésorozat sikerében is nagy szerepe volt, nem véletlenül nevezik őt az animációval foglalkozó filmtörténészek a magyar animáció mindenesének.

 
A Budakeszi Vadasparkban cseperedhet Pele Panna PDF Nyomtatás E-mail

A Budakeszi Vadasparkban cseperedhet Pele PannaAugusztusban, egy szokásos madárodú-ellenőrzés során a Budakeszi Vadaspark állatgondozói egy pöttöm pelét találtak a vadaspark körüli erdőben. A szakemberek alaposan mérlegelték a kis pele túlélési esélyeit – akinek az anyja vélhetően elpusztult –, és úgy döntöttek, hogy magukhoz veszik és megpróbálják „kézből” felnevelni a csukott szemű fiatal pelécskét, aki a Panna nevet kapta. Mostanra Pele Panna szeme már kinyílt, farka szépen lompossá vált és testsúlyát is megduplázta.

Pele Panna, aki a Magyarországon őshonos nagy pelék táborát erősíti, jelenleg langyos kecsketejjel tömi a pocakját (megnézem), és rostban gazdag gyümölcsöket is előszeretettel fogyaszt. A gondos nevelőszülői szakértelemnek köszönhetően makkegészséges, és alig várja, hogy a Budakeszi Vadaspark nemrégiben indított óvodapedagógiai programja keretein belül a felelős állattartás szabályainak megismertetésében segédkezhessen a vadaspark munkatársainak, és minél több gyermeknek mutathassa meg magát.

A Budakeszi Vadaspark állatgondozói Pele Panna esete kapcsán egyúttal ismételten fel szeretnék hívni a természetkedvelők és az állatbarátok figyelmét, hogy az ehhez hasonló esetekben a kis vadállatok „elhagyatottságának” megítélése tapasztalt és kompetens állatgondozó szakember feladata.

 
A Mondelez egész Európát Székesfehérvárról látja el a Milka új csokoládéjával PDF Nyomtatás E-mail

A Mondelez egész Európát Székesfehérvárról látja el a Milka új csokoládéjávalElkezdődött a Milka új, hullámos táblás csokoládéja, a Milka Waves gyártása a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében, ahonnan az egész európai piacot ellátják a termékkel - jelentette be a társaság csütörtökön.

Pál László Balázs gyárigazgató a cégcsoporton belül különlegesnek nevezte a fehérvári gyárat, mert az nemcsak egy-egy termékkategória specifikus termékeit állítja elő, hanem kekszeket és csokoládékat is gyárt. Legújabb innovációjuk a Milka Waves,  amelyből éves szinten több ezer tonnát gyártanak majd.

Megjegyezte, hogy az évente legyártott Milka Waves csokoládétáblákat egymás mellé lerakva Székesfehérvártól a Mount Everestig "érnének a hullámok".

A gyárigazgató emlékeztetett arra, hogy 2014 szeptemberében a Mondelez 50 millió dollárt (akkori árfolyamon 11 milliárd forintot) fektetett be az üzem fejlesztésébe és három új gyártósort telepített Fehérvárra. Eleinte a kekszes Milka termékeket gyártották csak az egész európai piac számára, most már a Waves táblákat is.

 
Átlagosan heti 1100 forint zsebpénzt kapnak a kiskamaszok egy felmérés szerint PDF Nyomtatás E-mail

Átlagosan heti 1100 forint zsebpénzt kapnak a kiskamaszok egy felmérés szerintA 10-14 éves gyereket nevelő szülők 86 százaléka ad az apró kiadások fedezésére zsebpénzt, amely átlagosan heti 1100 forint - derült ki az NRC piackutató cég reprezentatív felméréséből, amelyet a CIB Bank megbízásából végzett.

A közlemény szerint az augusztusi kutatásban ezer 25-65 éves, önálló jövedelemmel rendelkező bankhasználó vett részt.

Kiemelték, hogy ötből négy szülő, jellemzően 11-12 éves kortól, heti rendszerességgel ad zsebpénzt a gyerekének, és 77 százalékuk gondolja úgy, hogy ezzel könnyebben megtanítható a pénz kezelése. A szülők 52 százaléka az iskolai büfében való vásárlásra, 48 százaléka szórakozásra, mozira, míg 43 százalékuk a hobbihoz és sportoláshoz szükséges kisebb dolgok megvásárlására ad pénzt.

 
Botanikus kertek a társadalom és a közjó szolgálatában PDF Nyomtatás E-mail

Botanikus kertek a társadalom és a közjó szolgálatábanBudapesten találkoznak a kelet- és közép-európai botanikus kertek szakemberei

24 ország botanikus kerti szakemberei vesznek részt a kelet- és közép-európai botanikus kertek harmadik konferenciáján, illetve az Európai Botanikus Kerti Konzorcium soros értekezletén, amelyet e hét végén és a jövő héten tartanak meg Budapesten. A dr. Áder János fővédnökségével megrendezésre kerülő rangos szakmai esemény fő témája az lesz, hogy a gyűjteményes kertek miként szolgálják a társadalmat a természetvédelem és a kutatás, illetve a turizmus és a rekreáció kiemelkedő fontosságú intézményeiként.

Október 9-től 11-ig Budapesten találkoznak a közép-európai botanikus kertek vezető szakemberei a térség botanikus kertjeinek harmadik konferenciáján (EastCentGard III). A szakmai eszmecsere házigazdája a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ), helyszíne pedig a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Villányi úti campusa lesz. A konferencia fővédnöke dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

 
Felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak! PDF Nyomtatás E-mail

Manapság már szabaduló szobák százai között lehet válogatni, ám igen ritka, hogy gyerekeknek valót is találjunk. A MindCrime Budapest azonban rájuk is gondolt, olyannyira, hogy "sima" gyerekjátékon kívül, a meglévő mellett már egy új helyen is vállalnak születésnapi zsúrokat.

Csak azt kell átgondolni, hogy a vakmerő társaság inkább egy ember elméjében kutakodna és megszerezné legféltettebb titkát vagy visszamenne a középkorba s kincseket keresne, hogy megtörje egy kastély több száz éves átkát. Bármelyikre is esik a választás, a sikerélmény és a jókedv garantált! 9 éves kortól jelentkezhetnek a kalandvágyó, maximum 14 fős csapatok, egészen 14 éves korig. 

Bővebb információ a weboldalakon:

"Emléktolvaj": http://mindcrime.hu/hu/

"Királyok Kincse": http://kiralyokvolgye.hu/kincs/

vagy a +3670 420 3279-es telefonszámon.

 
Hétkúti Wellness Hotel PDF Nyomtatás E-mail

Hétkúti Wellness HotelCsaládias természeti környezet és igazi vendégszeretet jellemzi az „Ezerjó” hazájának wellness szállodáját, a Hétkúti Wellness Hotelt. A Móri Borvidék szívében fekvő szálloda 31 szobával, 4 lakosztállyal és wellness részleggel rendelkezik. A hotel számos motívumában megemlékezik a régmúlt idők sváb hagyományairól, ötvözve a tradíciót az új kor szellemével.

A Vértes adta kirándulási, lovaglási lehetőség mellett, a wellness részleg kényeztető szolgáltatásai, a tágas, kényelmes szobák, és az egész éves színes programkínálat felejthetetlen élményeket nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Wellness részleg Vízi Világa az alábbi széleskörű szolgáltatásokkal várja a felüdülni vágyókat: úszómedence ellenáramoltatóval és nyakzuhany masszírozóval, gyermekmedence vízigombával, 6 állású jacuzzi derékmasszírozóval és buzgárral, Kneipp-medence, aromakabin, 90 Co-os finn szauna, 60 Co-os fényterápiás szauna, infrakabin, fitnessterem cardió gépekkel). Térítés ellenében igénybe vehető masszász, kozmetika, pedikür-manikür. Az aktív pihenést kedvelők kipróbálhatják a szálloda hátsó kertje nyújtotta számos sportolási lehetőséget, ahol strandröplabdapálya, futball és tollaslabdapálya áll rendelkezésre.A nyár közeledtével tengeri hangulatot idéző homokos napozóterasz, gyönyörű Vértesre néző panorámával csábítja a napimádókat.

A l ovasparkban működő lovarda lovaglási, kocsikázási lehetőséggel várja a lovas-sportok szerelmeseit.

A szálloda Lovas Vendéglőjének kitűnő konyhája a hagyományos ételek és a nemzetközi konyha remekei mellett előkelő helyet ad a tradicionális sváb ételeknek.

Kisgyermekes családok figyelem! Szeptember 22-24-ig mesés hosszú hétvégével, Bábos Mesekuckóval, bábos mesékkel várjuk a legkisebbeket és szüleiket. Töltsön el családjával három felejthetetlen mesés napot Hétkúton! A csomagban szereplő színes baba-mama programok sok mókát, vidámságot és sok-sok együtt eltöltött értékes vidám pillanatot kínálnak. Mindezt óriási gyermekkedvezményekkel tesszük még inkább vonzóvá! Részletekért kattintson ide >>

 
Eötvös Cirkusz: A HARLEQUIN TITKA PDF Nyomtatás E-mail

Eötvös Cirkusz: A HARLEQUIN TITKABebizonyítjuk, hogy lehet és szükségszerű ötvözni a hagyományos régi cirkuszt a jövő ” újcirkusz ” stílusával, hisz minden újnak az alapja a hagyományokra épült cirkusz és mindezt megfűszerezzük egy mesés világgal, a Harlequin varázslatos világával, melyben egy titokra is fény derül.

Világszámokból nem lesz hiány. Nemzetközi gálaműsorunkban fellépnek, légtornászok, akrobaták, szemfényvesztő illúzionisták, hófehér paripák, oroszlánok, púpos tevék, lámák, zebrák, kecskék és más egzotikus állatok is láthatóak lesznek a porondon.

Új szuper műsorunk címe ” A Harlequin titka ” az elmúlt évek legjobb cirkuszműsora, melyet csak az Eötvös cirkusz képes életre kelteni.

Ne hagyja ki! A szórakozás garantált! Minket a név kötelez!

A világhírű Eötvös Cirkusz, a Családok cirkusza, 2017-es évadában sok újszerűséggel lepi meg a kedves közönséget!!!  Cirkusz új társulatával, Tisztelettel várja a cirkuszt szerető Közönséget! Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Gyerekek! Bízunk, hogy ez évi műsorunk is elnyeri tetszésüket és felejthetetlen élménnyel gazdagodnak.

Ehhez kívánunk Önöknek kellemes szórakozást

Eötvös Cirkusz

A TURNÉ HELYSZÍNEI:

 
Paddington 2. (6E) PDF Nyomtatás E-mail

Paddington 2. (6E)Mindenki kedvenc macija, a dédelgetni való Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, ahol az előző részben talált otthonra. Paddington csupa szív és vidámság, és amerre csak jár, marmeládot osztogat, így nem csoda, hogy roppant népszerű a helyiek körében. A kismackóra nagy feladat vár: közeleg imádott nagynénje, Lucy századik születésnapja, ezért méltó ajándékot kell kerítenie neki.

Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az az igazi. És mivel a könyv nincs ingyen, lelkes hősünk furábbnál furább munkákat vállal el, hogy megvehesse. Ám ekkor a nagybecsű művet ellopják, és Paddingtonra, no meg Brownékra vár, hogy leleplezzék a gaz tolvajt.

Michael Bond világsikerű mesesorozatának főszereplője, Paddington mackó, a gyerekek és a felnőttek szeretett kedvence, visszatér a mozikba! A nagy sikerű első rész után ismét nagy galibába keveredik a kis bocs méghozzá olyan fantasztikus színészekkel az oldalán, mint Hugh Grant, Julie Walters,

Sally Hawkins, Brendam Gleeson, Jim Broadbent és Hugh Bonneville.

Eredeti cím: Paddington 2
Műfaj: családi vígjáték
Bemutató dátum: 2017. november 30.
Előzetes korhatár: 6 éven aluliak számára nem ajánlott
Szinkronizált

 
MaxiMini hetek a Sonnenparkban PDF Nyomtatás E-mail

A MaxiMini hetek alatt, 9.11.-10.22. között 50% kedvezményt biztosítunk 6 év alatti vendégeink számára a végösszegből.

MaxiMini hetek a SonnenparkbanHotel Sonnenprak****

Üdülőparadicsom saját vízivilággal

Igazi napsütéses pihenőnapok. Az időjárástól függetlenül. A mindennapi stressz nélkül. Csak ezért érkeznek a családok a lutzmannsburgi Hotel Sonnenparkba. És csak is ezért merülnek a fantasztikus vízi és „száraz“ élményvilágba. Itt nem csak a szálloda külön fürdőrészlegét, de egy áthidaló folyosón át Európa vezető kisbaba és gyermek élményfürdőjét is, a Sonnentherme-t is élvezhetik vendégeink.

A szobából közvetlenül a szálloda saját családi fürdőrészlegébe.

Sunny Bunny vízivilága belső és külső pancsolómedencékkel – és minden szállóvendég részére relaxággyal – várja a lubickolni és pihenni vágyókat. A pici vízipockok a szabadban található játszótéren is kitombolhatják magukat. A kisbabák részére speciális pelenkázószigeteket is megtalálhatóak.

 

http://www.sonnentherme.at/?L=2Sonnentherme Élményfürdő

Élményparadicsom az egész családnak

Itt a legkisebbek a legnagyobbak és a gyermek szívek repesnek, vagy egyenesen a fürdőruciba csúsznak. Az élményrészlegek a Sonnentherme élményfürdőben garantálják nem csak a kikapcsolódást, de az szórakozást is felsőfokon. Az örömtől ragyogó szemekért pedig Sunny Bunny, a fürdő saját kabalája a felelős.

Summer Party Hetek!

Summer Party - Nagyobb családi móka nem létezik. Itt az unalomnak helye nincsen!

2017. július 1-től szeptember 10-ig még több élmény vár vendégeinkre a Sonnentherme-ben: A Sonnentherme a Summer Party programjai keretein belül a legforrób programokat kínálja a nyár feltalálása óta! A szabadtéri Kids Stage színpadon sok-sok móka és akció vár rád különböző fantasztikus művészekkel. A csúszda-rendezvényeken, mint pl. a Speed Contest bebizonyíthatod gyorsaságod, kitartásod, bátorságod és erőd. Gyere el és vidd haza a szuper nyereményeket és az okleveleket.

Nyereményjáték:

Vegyél részt az online-nyereményjátékunkon és egy kis szerencsével nyerhetsz egy szuper grill partyt magadnak és 19 barátodnak a Sonnentherme Lutzmannsburg élményfürdőbe, vagy egyikét a 25 további nyereménynek.

 
Engino Inventor 50in1 Multi Modellek PDF Nyomtatás E-mail

E:\____termekek\20170920\engino nagy\

Az Engino építésre termett készletei közül bemutattuk az Engino Inventor 16in1 Autómodelleket, melyet minden tekintetben lenyűgözőnek találtunk. A néhány alap alkatrészből létrehozható járművek sokasága, a strapabíró alkotóelemek, és a mobil applikáció, mellyel további modellek összeállítása válik lehetségessé, mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy időtálló, univerzális játékra tegyünk szert. Ezúttal az Engino Inventor 50in1 Multi Modelleket tettük próbára. 

Ezzel a készlettel összesen 50 különféle motorizált járművet és munkagépet hozhatunk létre. A nyomtatott útmutató ebből 4 modellt tartalmaz, mégpedig háromkerekű motorbiciklit, kétféle autót, és egy emelődarut. 

Rutinos építők számára nagyjából 1-1,5 órát vesz igénybe a gépek összeállítása. A látványos rajozok lépésről lépésre mutatják be, miként lesz az alkatrészekből működő járgány, vagy daru. Nézzük, hogyan dolgozik a 35 centiméter magas, négy stabil lábon álló emelőszerkezet. 

A munkagép hátsó részére három, méretes ellensúly került, ezek segítenek abban, hogy akkor is stabil maradjon az emelőszerkezet, amikor nagyobb súlyt akasztunk a kampóra. Egy, az ellensúlyokkal megegyező küllemű alkatrész a daru közepére is került, ám ez az alkotóelem a forgatómű feladatát látja el. 

E:\____termekek\20170920\engino nagy\  E:\____termekek\20170920\engino nagy\

Ahhoz, hogy a daru minél nagyobb területen tudjon tevékenykedni, képesnek kell lennie a 360 fokos fordulatra. A forgómozgásnak köszönhető, hogy a gém el tud jutni oda, ahol szükség van rá.

A forgómű működését fekete dobozba zárt motor biztosítja, melyet két darab AAA elem lát el energiával. Amint a zsebtelep a helyére kerül, üzembe helyezhetjük az elkészült darut. Amennyiben I-es fokozatba állítjuk a kapcsolót, a daru balra forog, míg II-es állásban jobbra mozdul el. Nullára kapcsolva megáll a kívánt helyen, hogy a gém leereszkedhessen a rakományért. Az emeléshez szükséges erőt a srácoknak kézzel kell kifejteniük, mert a csörlőt ők mozgatják. 

 
Munkalehetőség kisgyermekes anyukáknak! PDF Nyomtatás E-mail

Munkalehetőség kismamáknakKedves Kismamák, Édesanyák!

Elég volt a kakis pelusból? Beszokott már a gyerkőc a bölcsibe, és hirtelen felszabadult a fél napod? Szeretnél visszatérni a vérkeringésbe, de a régi munkahelyeden a részmunkaidő elképzelhetetlen? Jó lenne idén a tenger mellé is eljutni nyaralni, akár egy kicsit hosszabban, mint tavaly? Nem mellesleg izgalmas lenne kiszakadni a napi rutinból, új emberekkel megismerkedni és (számotokra) könnyed munkával hozzájárulni a családi kasszához?

Hostess - kiemelt promóteri és hostess feladatok.
Munkavégzés helye: Budapest, Budaörs , Dunaújváros, Debrecen, Szeged , Kaposvár , Pécs , Szeged , Szekszárd, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém , Vecsés

Tanácsadó - Hipermarketekben működő pénzügyi szolgáltató pontokba bejövő ügyfélforgalom kezelésére keresünk munkatársat.

(A pozíció betöltésének feltétele a PSZÁF vizsga megléte, vagy a szakirányú főiskolai/egyetemi végzettség. Ennek hiányában a munkát hostessként is el lehet kezdeni, majd ha szorgalmasan dolgozol, pár hónap múlva mi finanszírozzuk a későbbi PSZÁF vizsgát, hogy tanácsadóként dolgozhass tovább.)

Call center munkatárs - pénzügyi szolgáltatással kapcsolatos kimenő és bejövő hívások kezelése.
Munkavégzés helye: Budapest

Bővebb információ itt!

 
Családi wellness ajánlat az október 23-i hosszú hétvégére PDF Nyomtatás E-mail

marinaport-10-1

 CSALÁDI WELLNESS AJÁNLAT az OKTÓBER 23-I HOSSZÚ HÉTVÉGÉRE

a baba- és gyermekbarát, balatonkenesei Hotel Marina-Port****-ban

Nem kell tovább azon törnöd a fejed, mihez kezdtek a gyerkőcökkel az október 23-i hosszú hétvégén! Mi tehermentesítünk benneteket a Pároddal, és levesszük ezt a gondot a vállatokról:

önfeledt lubickolás, kényeztető wellness, hatalmas játszóház, kreatív gyermekfoglalkozások, izgalmas gokartozás, minidisco, felhőtlen családi szórakozás… Élvezzétek az ősz illatát, a halványuló napsugarak simogatását a varázslatosan tarkabarka Balaton-partján, a baba- és gyermekbarát Hotel Marina-Port****-ban az október 23-i hosszú hétvégén!

Most 10% KEDVEZMÉNNYEL , és 8 ÉVES KOR ALATTI GYEREKEKNEK INGYENES szülőkkel egy szobában!

Az OKTÓBER 23. CSALÁDI WELLNESS csomag tartalma:

 
Selfie Mic mikrofon PDF Nyomtatás E-mail

Sefie Mic mikrofonA gyerekek általában szívesen énekelnek. A vágy, hogy hangjukat kieresztve előadják legkedvesebb dalaikat, már pelenkás korban ott bujkál a srácokban. Az idő előrehaladtával megjelennek a kedvenc előadók, a sláger szerzemények, és az örök klasszikusok. A Formatex Selfie Mic lehetőséget teremt arra, hogy a lurkók profi felszereléssel élhessék át, hogy milyen érzés lehet popsztárnak lenni.

A készlet tartalmaz egy selfie állványra szerelt mikrofont, és egy fülhallgatót. A telefonról a csemetéknek maguknak kell gondoskodni, nem tartalmazza a szett. A mobil applikáció, mely segít megvalósítani álmukat, a STARMAKER névre hallgat, és mind android, mind ios rendszerre elérhető. 

Miután letöltöttük, lázas keresgélésbe kezdhetünk, hogy a rendelkezésünkre álló dalok közül melyiket is tegyük elsőként próbára. Amennyiben sikerült választanunk, elég a SING feliratra kattintani, és indulhat a móka. Lehetőségünk van videó felvételt készíteni magunkról, miközben teljes átéléssel dalolunk, de ez az opció kiiktatható. Ebben az esetben csak a hangunk kerül rögzítésre. A START gomb lenyomását követően felcsendül a zene, a képernyőn pedig, akár egy karaoke programban, folyamatosan úsznak be a megfelelő szövegrészek, így nem csak azokat a dalokat tudjuk előadni, melyeknek kívülről tudjuk a szövegét, de bármely választott slágert el tudjuk énekelni. 

Hirdetés

 
MAM Perfect cumik PDF Nyomtatás E-mail

MAM Perfect cumikMAM Perfect cumik – A fogdeformációk kockázatának csökkentésére kifejlesztve

A szülők gyakran kérdezik orvosaikat a cumi használatról. A cumizás természetes szükséglet a babák számára, így fontos szerepet játszik a fejlődésükben. Hatással lehet azonban a fogak későbbi elhelyezkedésére és növekedésé¬re, éppen ezért fontos és aktuális téma a tudományos érte¬kezésekben is.

A legfontosabb, hogy mit használ cumizáshoz a baba. A cumik sokkal jobb megoldást jelentenek az ujjnál, játékoknál vagy bármilyen más eszköznél. Nemcsak azért, mert egy-szerűbb leszokni róla, hanem azért is, mert bizonyított, hogy csökkenti a hirtelen bölcsőhalál (SIDS) esélyét. (További informá¬ciók a témában a mambaby.com/professionals oldalon találhatók).

De a cumik sem egyformák, ezért fontos, hogy figyelmet fordít¬sunk arra, hogy a legmegfelelőbbet válasszuk ki. Más átlagos cumik túl nagy nyomást gyakorolhatnak a fogakra és az áll¬kapocsra, mert nem megfelelő anyagból készülnek, és nem ideális az ergonómiai kialakításuk sem. De nem ez a helyzet a MAM Perfect cumival: orvos szakértőkkel folytatott intenzív együttműködés során és a hosszútávú tudományos kutatások alapján megerősítést nyert, hogy ezek a cumik segítik a fogak és az állkapocs egészséges fejlődését.

A szakértők egyetértenek abban, hogy minél vékonyabb és rugalmasabb a cumi szívókája nyakának kialakítása, annál kisebb nyomást gyakorol a baba fogaira és állkapcsára. Egy nemrégiben közzétett tanulmány alapján a MAM Perfect fogszabályzó cumik 60%-kal vékonyabbak és 4-szer rugalmasabbak, mint a piacon lévő más cumik, így szakértők által is ajánlhatóak az egészséges fogak és állkapocs kialakulásának segítésére és a fogdeformációk kockázatának csökkentésére.


https://www.youtube.com/watch?v=SF6uaO3fMjs  (Perfect)

A MAM Perfect cuminak egyedileg fejlesztett tárolódoboza van, amely nemcsak tárolásra, hanem sterilizálásra is hasz¬nálható. A sterilizálás mikrohullámú készülékben végezhető néhány egyszerű lépésben. Ez az önsterilizáló funkció bizto¬sítja a MAM cumik gyors, energiatakarékos és higiénikus fer¬tőtlenítését.

https://www.youtube.com/watch?v=JvtezxTgUq0  (hygiene)

Az innovatív MAM Perfect Night alvó cumijainkat még egy egyedülálló ’világító gombbal’ is elláttuk, hogy könnyebben megtalálhatóak legyenek a sötétben, és ezzel is megkönnyítsük a babák és a szülők életét.

A babák első éveiben a cuminak számos előnye van. Mindemellett a babákat három éves korukig le kell szok¬tatni a cumi használatáról, mivel ez fog leginkább hozzá¬járulni ahhoz, hogy a fogak és az állkapocs egészségesen fejlődjenek.

Ha szeretne többet megtudni fogszabályozó cumijainkról, kutatásainkról és aktuális termékeinkről, akkor látogasson el honlapunkra: mambaby.com

 
Bíró Eszter koncert időpontok és helyszínek PDF Nyomtatás E-mail

"Szerintem sokkal nehezebb gyerekeknek énekelni, mert ők nem udvariaskodnak, őszinték, ha valami nem köti le őket, elfordulnak a színpadtól és mással kezdenek foglalkozni. Komoly kihívás lekötni őket, de nagyon jól fogadják a koncerteket. Ugrálunk, szaladunk, bégetünk, ollézunk együtt, és mindeközben a felnőttek is jól szoktak szórakozni."

Bíró Eszter

Bíró Eszter koncert időpontok és helyszínek

Koncert időpontok:

 • Október 28. 11:00
  Üvegterem, Művészetek Palotája
  1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
 • November 11. 11:00
  Üvegterem, Művészetek Palotája
  1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
 • December 9. 11:00
  MOM Kulturális Központ
  1124 Budapest, Csörsz u. 18.
 • Január 30. 10:00
  Pesti Vigadó, Budapest
  1051 Budapest, Vigadó tér 2.

Interjú Eszterrel 

M.P.:Az Állati Zenés ABC mondhatni igazi családi vállalkozás, hiszen a zenéket gyermekeid édesapja, Födő Sándor „Fodo” szerezte. Mennyire volt zökkenőmentes a közös munka?

 
Színes ősz vár a Katica Tanyán! PDF Nyomtatás E-mail

Színes ősz vár a Katica Tanyán!Benne járunk már az őszben, a sulihoz is kezdünk hozzászokni, de ez persze nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a szórakozásról. Sőt, a házi feladatok között talán még jobban esik egy kicsit kikapcsolódni. Erre a célra keresve sem találhattok jobb helyet a Katica Tanyánál. A rengeteg játék, állatka és őszi program-kavalkád garantálják, hogy legalább egy hétvégére tökéletesen elfelejtsétek az iskolát!

Hiába sárgulnak a levelek és készül a természet a nagy téli pihenésre, az indiánnyár kellemes sugarai azért még simogatják bőrünket. Az utolsó hetek, napok ezek, amikor még jó szívvel, nagykabát nélkül költözhetünk ki a szabadba, hogy élvezzük az ősz semmivel össze nem hasonlítható békés derűjét. Ilyenkor a Zselic lankái is különösen festői színekben pompáznak, igazi erdei-mezei sétákra csábítva. A térség egyik szíve-lelke a Katica Tanya, ez a családi központ, ahol évszaktól függetlenül, mindig zajlik az élet.

Az aktív pihenésre motiváló élményközpontban mindent megtalálunk, ami egy pár napos családi kikapcsolódáshoz kellhet, hisz 12 hektáros, szinte vadregényes területe a természetet kedvelőknek maga a kánaán. Küldetéstudatban sincs hiány: a hagyományos életformák, mesterségek fortélyainak megőrzése a jövő generáció tagjainak, valamint környezetünk óvása, védelme, s ennek tudatosítása mind kiemelt céljaik között szerepel. Itt a hagyományőrzés jegyében bárki kipróbálhatja a tehénfejést, megnézheti hogyan élnek kedvelt háziállataink, de akár megsimogathat olyan őshonos magyar állatokat is, mint például a racka juh.

 

Hirdetés

 
Engino Inventor 16in1 Autómodellek PDF Nyomtatás E-mail

Engino Inventor 16in1 AutómodellekAzon csemeték figyelmébe szeretnék ajánlani a Formatex legújabb építőkészletét, akik szeretnek építeni és/vagy odavannak a járművekért. A Magyarországon most megjelenő Engino készleteket arra tervezték, hogy egy szettből több modellt is létre tudjanak hozni a srácok. 

Az Engino Inventor 16in1 Autómodellek zöld és szürke alkotóelemeiből 16 felé járművet hozhatunk létre, köztük versenyautót és homokfutót. A Manóprogram csapata is próbára tette a különleges építőjátékot, jelentjük kiváló modellek kelnek életre a szorgos kezek alól.

A készletben található leírás 3 gépjármű összeállítási útmutatóját tartalmazza. További 13 leírást pedig applikáció segítségével érhetünk el. A mobilra és táblagépre is letölthető szerelési útmutatóban 3 dimenziós rajzot láthatunk a kiválasztott modellről. Az indító gomb megnyomását követően lépésről lépésre nézhetjük végig, miként készíthetjük el saját autónkat. Amennyiben egy lépés nem volt érhető, megismételhetjük a mozdulatot, valamint a virtuális modellt a kivánt szögbe fordíthatjuk, hogy szemügyre vehessük annak pontos helyét.

Térjünk most vissza a papír alapú tájékoztatóhoz, ahol 10 oldalnyi leírás vár ránk. Az alkotás folyamatát látványos rajzok kísérik, melyek jól szemléltetik az új alkatrész illesztésének módját. 

A készlet 6 éves kortól ajánlott, ám ebben a korban még érdemes szülői segítséget kérni, hogy a sikerélmény ne maradjon el, de ne becsüljük alá a közös munka kapcsolatépítő erejét se. 

Nagyobb gyerekek nagyjából 1-1,5 óra leforgása alatt állíthatják össze a kiválasztott járművet. Amennyiben szeretnénk új alkotást létrehozni, a speciális csipesz segítségével könnyedén szétválaszthatjuk az alkotóelemeket. 

A kész járgányok masszívak, a gumikerekeknek köszönhetően bármilyen terepen jól gurulnak. Az egyes készletek elemei egymással természetesen kombinálhatóak. Az Engino készletek elhozzák a gyerekek és felnőttek számára az alkotás örömét! 

Hamarosan további Engino szettek a Manóprogramon!

Engino Inventor 16in1 Autómodellek  Engino Inventor 16in1 Autómodellek

 
Már csak néhányat kell aludni és kezdődik a Figurina Bábszínház következő évada! PDF Nyomtatás E-mail

Már csak néhányat kell aludni és kezdődik a Figurina Bábszínház következő évada!Elsőként egyik legnépszerűbb előadásunk, a Grim/m/aszok látható, melyben közönséges használati tárgyak adnak elő négy ismert Grimm-mesét, bizonyítván, hogy a fantázia segítségével minden életre kelhet. Ez a műsor húsz éve a Figurina legsikeresebb előadása, amely számos rangos elismerést kapott idehaza és külföldön egyaránt.

Az őszi – kora téli hónapokban népszerű klasszikusainkat játsszuk (A Nap és a Hold elrablása, Hol vagy, Mikulás?), majd a Figurina stúdiósainak előadásában tekinthetik meg nézőink két Kipling mese, a Maugli és a Riki-Tiki-Tévi felújítását. Ezt követően egy ősbemutató következik, Várallyay Katus új, számunkra írt darabja, a Zoknimesék, végül az utolsó tavaszi előadásaink a közelmúlt sikeres darabjai lesznek (Porzsák a sárkány, Cseng és Bong, Jancsi és Juliska, avagy „Puha vagy banya!”), egyszóval gazdag lesz az évad!

A 2017/2018-as évadban újdonságokkal és régi kedvencekkel várja szeretettel kis és nagy – régi és új nézőit a Figurina Bábszínház!

Októberi műsorunk: https://www.facebook.com/events/130792444217335/

 
Gyermekrehabilitációs játszótér épülne a nagykanizsai kórházban PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekrehabilitációs játszótér épülne a nagykanizsai kórházbanVárosi, vállalkozói és társadalmi összefogással szeretnének a mozgássérült és neurológiai beteg gyerekek rehabilitációját is szolgáló játszóteret építeni a nagykanizsai kórház területén - közölte a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója kedden sajtótájékoztatón.

Brünner Szilveszter kifejtette: a csaknem 20 millió forintba kerülő játszótér nemcsak a kórházban ápolt vagy vizsgálatra váró gyerekek előtt lenne nyitva, hanem a városban és környékén élő mozgássérült vagy neurológiai beteg kicsiket is szolgálná.

A nagykanizsai egészségügyi intézmény - amelynek csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán tavaly csaknem 2400 fekvőbeteget és 7800 járóbeteget kezeltek - nemcsak a várost és térségét, hanem a csurgói járásban élő gyerekeket is ellátja.

Rada Éva gyermekneurológus elmondta: a gyógytornász közreműködésével tervezett játszótér a mozgáskorlátozott gyerekeknek egyfajta külső, szabadtéri rehabilitációs lehetőséget teremtene. Szüleiknek gyógytornász tanítaná meg az egyes eszközök helyes használatát, és a nagykanizsai óvodák, iskolák csoportjai előtt is nyitott lenne a játszótér.

 
Dumaszínház Gyerekelőadás: Mekk Elek az ezermester PDF Nyomtatás E-mail

A gyerekeket újfajta színházi élmény várja hétvégente a Dunán, a Trip Színházhajón. Mekk Elek az ezermester, e helyen telepedett meg. A környék lakói pedig bátran fordulhatnak hozzá javítási munkákkal, hiszen, ha eke, zeke, eresz kell, megteremti Mekk mester!

Dumaszínház Gyerekelőadás: Mekk Elek az ezermester  Dumaszínház Gyerekelőadás: Mekk Elek az ezermester

A 60 perces, élő szereplős előadás látványvilága, és szövege megegyezik a televízióból ismert bábfilmsorozatéval. Mekk Elek az ezermester, papagája által teszi közhírré, hogy mostantól minden nemű szakmunkát vállal. Így kerül nyúlcipő a nyulak lábára, és folt a tehén szoknyájára, épül fentről lefelé a malacok háza, és szorulnak a tyúkólba a csirkék.

 
Kétezer éves játékokat tártak fel törökországi gyermeksírokban PDF Nyomtatás E-mail

Kétezer éves játékokat tártak fel törökországi gyermeksírokban A hellenisztikus korszakból származó, kétezer éves játékokat tártak fel a régészek gyermeksírokban az északnyugat-törökországi Canakkale tartománybeli Parion ókori városban.

Az erzurumi Atatürk Egyetem munkatársaként dolgozó Hasan Kasaoglu szerint a játékokat "halottaknak szánt ajándékokként" adták a gyerekeknek. Az ásatásvezető régészprofesszor hozzátette, hogy a leletek fontos információkkal szolgálnak a korszak társadalmi-kulturális szerkezetéről - olvasható a Daily Sabah online kiadásában.

A lánygyermekek sírjaiban például nőket ábrázoló, míg a fiúgyermekekében férfiakat formázó játékokat találtak. "Kétezer évvel ezelőtt a lányok +Barbie-szerű+ babákkal játszottak, akárcsak ma" - mondta Kasaoglu, megjegyezve, hogy, bár a tárgyak alakja és jellegzetességei ugyan változnak, de az emberi mentalitás mindig is ugyanolyan marad.

Az emberi figurák mellett állatok és mitológiai lények kicsinyített másait is megtalálták a sírokban. A régészek szerint utóbbiakat valószínűleg azzal a céllal temették el, hogy kísérői legyenek az elhunyt gyermekeknek a túlvilágon.

 
Jumanji - Vár a dzsungel (12E) PDF Nyomtatás E-mail

Jumanji - Vár a dzsungel (12E)A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket – de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge „elveszti teste felstő ötven centijét”, cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan).

Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.

1995-ben az év egyik legnagyobb sikere volt az azóta legendássá vált Jumanji, melynek Robin Williams játszotta a főszerepét. Az új film az ő emléke előtt tiszteleg, és nem újrakezdi, hanem folytatja a történetet – sokkal látványosabban.

Főszereplők: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Nick Jonas, Bobby Cannavale. Fényképezte: Pados Gyula. Írta: Chris McKenna & Erik Sommers and Scott Rosenberg & Jeff Pinkner. Rendezte: Jake Kasdan

 
Bo-Po körömlakk - nem csak gyerekeknek PDF Nyomtatás E-mail

A lányok már igen kis korban igyekeznek édesanyjukat utánozni. Így van ez a színes körmökkel is, ám a hagyományos körömlakkok, valamint az UV fényre száradó GÉL lakkok használata több okból sem javasolt a gyerekek számára. Elsősorban a bennük található kémiai anyagok miatt, de kiemelhetnénk a hosszas száradási időt, valamint a nehézkes eltávolítást is. Szükség lenne tehát egy olyan körömlakkra, mely nem tartalmaz semmilyen mérgező anyagot, gyorsan szárad, és az eltávolítása egyetlen mozdulattal megoldható. Álmodozásunk közben vessünk egy pillantást a Formatex által forgalmazott Bo-Po körömlakkokra, melyek tökéletesen megfelelnek a fent leírtaknak.

Bo-Po körömlakk - nem csak gyerekeknek

A nyolc darab, élénk színű körömlakk hosszú dobozban foglal helyet. Az izgatott bontogatást újabb izgalmas percek követik, amikor kiválasztjuk a használni kívánt színt. A döntés nem könnyű, a citromsárga, mályva, pink, piros, babakék, csillámló-, és sötétzöld, valamint a sötétkék lakkok mindegyike rendkívül vonzó. 

 
A Figurina Bábszínház októberi műsor PDF Nyomtatás E-mail

A FIGURINA BÁBSZÍNHÁZ

(Budapest, II., Retek u. 17. /Fillér utcai oldal/)

Bejelentkezés, információ:

tel.: 06-20-530-1595;

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ;

honlap: www.figurina.hu

A Figurina Bábszínház októberi műsor  A Figurina Bábszínház októberi műsor

2017. októberi műsora:
 

október 07. (szombat) 11 és 17 óra

október 14. (szombat) 11 és 17 óra

október 21. (szombat) 11 és 17 óra

október 28. (szombat) 11 és 17 óra

Grim/m/aszok

tárgyjáték 3 éven felülieknek

 
Halloween a Familyparkban PDF Nyomtatás E-mail

Halloween a FamilyparkbanA mindig vidám szabadidőparkban néhány napra a borzongásé lesz a főszerep

Október 28. és november 1. között hátborzongató élmények várják a látogatókat a Familyparkban. A „szellemek és kísértetek” mottó a park dekorációjától kezdve a showműsorok programjáig mindenhol visszaköszön majd.

Az egyébként mindig vidám szabadidőparkban pókhálók, UV-fények és csontvázak gondoskodnak a halloweenhez illő hangulatról.* Sötétedést követően speciális fényeffektek teszik még izgalmasabbá az olyan mozgó attrakciókat, mint a hullámvasút (Götterblitz), a körhinta (Apfelflug) vagy az erdei vasút (Waldexpress). A Meseerdőben található Szellemkastélyba pedig ilyenkor szinte kötelező ellátogatni. A parkban sétáló vendégek szórakoztatásáról akrobatákkal és gólyalábon lépegető, jelmezes óriásokkal gondoskodnak.

A rendezvénysorozat fénypontjai minden kétséget kizáróan a showműsorok. A legkisebbeknek idén első alkalommal kínál a Familypark naponta két gyermekműsort, amelyet a parkon át vezető ünnepi felvonulás zár le. Szombattól keddig pedig minden este nagyszabású showműsor várja a látogatókat, ahol akrobaták, zene és tánc gondoskodik a vidám kikapcsolódásról.

Aki szeretne egy kis időt spórolni a kasszánál, hogy minél hamarabb elmerülhessen a szellemek birodalmában, az előre megvásárolhatja a jegyét online. Az alábbi link vezet az online jegyvásárláshoz: https://www.familypark.at/hu/diverses/tickets/

A 3 éven aluli gyermeknek ingyenes a belépés, 3 éves kortól a napijegy 23 euróba kerül. Az éves bérlettel rendelkezők ingyen látogathatják a rendezvényt.

Szállások Burgenlandban

Október 28. és 31. között a Familypark 22.00 óráig tart nyitva. Akire hosszabb hazaút várna, annak ajánljuk, hogy szálljon meg partnerszállodáink vagy panzióink egyikében. Az ajánlatcsomagok az alábbi honlapon találhatók: https://www.familypark.at/hu/ajanlatok/packages/

Filippo és a Familypark egész csapata sok szeretettel vár benneteket!

Örömmel látjuk a jelmezbe öltözött vendégeket. Kérjük, hogy túlságosan ijesztő jelmezt és a teljes arcot elfedő maszkot a gyermekek érdekében ne viseljenek!

Halloween a Familyparkban  Halloween a Familyparkban

 
Színházhajón, Micimackóval kezdi az évadot a Dumaszínház Gyerekelőadása PDF Nyomtatás E-mail

Színházhajón, Micimackóval kezdi az évadot a Dumaszínház GyerekelőadásaSzínház a Dunán? Dombi mint Micimackó? Csifó Dorina mint Malacka?

Kikötött a TRIP Színházhajó, amely befogadószínházként ad helyet a Dumaszínház Gyerekelőadásainak a 2017/18-as színházi évadban. Az immár ötödik évadát kezdő társulat az eddigi sikerdarabok után, november 12-én mutatja be legújabb darabját a Micimackó mesemusicalt.

Új helyszínen, a Dunán, a TRIP Színházhajón kezdi meg ötödik évadát októberben a Dumaszínház Gyerekelőadásainak társulata. A nézők új, különleges környezetben, a Kassa hajó – az utolsó magyar Duna-tengerjáró hajó – fedélzetén találkozhatnak régi új kedvencükkel. A hajó gyomrában kialakításra került 200 fős nézőtér a gyermekelőadások idejére a mesék birodalmává alakul, ahol újra együtt nevethetünk Mekk Elekkel, az ezermesterrel,elvarázsolódhatunk aHetedhét varázslatban, újra izgulhatunk Piroskaés a farkas bábkalandján, és persze nem marad ki az örök vidám kobold Pumuklisem az új színházi szezonból.

Mi több, novemberben új premierrel örvendeztetik meg a gyerekeket a minőségi szórakoztatás hívei, A. A. Milne klasszikusát viszik színpadra, mesemusical formában.

Az esetlen ám hatalmas szívű mackót a jól ismert stand up-os, Dombóvári István kelti életre, a többi szerepben is jól neves művészek szórakoztatják az aprónépet. Csifó Dorina Malackaként, Végh Péter Fülesként, Lóránt Kriszta Nyusziként fakad dalra, míg az ugribugri Tigris, Kalmár Gergely személyében perdül vidám táncra.

Színházhajón, Micimackóval kezdi az évadot a Dumaszínház Gyerekelőadása  Színházhajón, Micimackóval kezdi az évadot a Dumaszínház Gyerekelőadása

A dalokat és a szövegeket az Iszkiri zenekarból ismert Baraczka Gergő jegyzi, a darabot Pille Tamás rendezésében Horváth Ádám koreografálja.

 
Robo Alive - élethű robot állatok PDF Nyomtatás E-mail

A Formatex kínálatába két különös szerzetre bukkantunk. Az élethű gyík, és a kígyó olyannyira figyelemfelkeltő állatok, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellettük. A hosszúkás dobozból kiszabaduló állatok mindenkit elvarázsolnak.

Robo Alive - élethű robot állatok

Tekintve, hogy a készlet nélkülözi az energiaforrásokat, egyedenként 2 AAA elemről nekünk kell gondoskodunk. Ismerkedjünk meg elsőként csúszómászó barátunkkal. A vörös kígyó elemtartója a hasán található. Ahhoz, hogy behelyezhessük a zsebtelepeket, le kell kapcsolnunk a farokrészt. Ez egy gombnyomással gyorsan megvalósítható. Ezt követően csavarhúzó segítségével eltávolítjuk az elemtartó fedelét, és behelyezzük az áramforrást. Visszahelyezzük az imént eltávolított részeket, és a kerekek mellett található kapcsolóval üzembe helyezzük új barátunkat. 

Robo Alive - élethű robot állatok  Robo Alive - élethű robot állatok

A több mint 40 centiméter hosszú állat sziszegő hang kíséretében megindul a padlón, miközben meglepően élethűen tekereg. A lenyűgöző hatást tovább fokozza a hüllő élethű tekintete. A zöld üvegszemek jeges pillantást kölcsönöznek a kígyónak. 

A kapcsoló OFF állásra történő kapcsolásával az állat megáll, és nyugodtan várja amíg kisgazdája ismét üzembe helyezi.

 
Szabó Győzőnek „saját gyapja sem állhat útjába” PDF Nyomtatás E-mail

Szabó Győzőnek „saját gyapja sem állhat útjába”Ismét egy magyar szuperprodukció készül. A két éve bemutatott, A Játékkészítő című mesemusical után most jön az Álomutazó, ismert sztárszereplőkkel, slágergyanús betétdalokkal és lenyűgöző látványvilággal. A darab készítői most a kulisszák mögé engedtek be minket, megleshettük, milyen, amikor először találkoznak a szereplők a jelmezeikkel.

Többek mellett Ábel Anita, Radics Gigi, Varga Viktor, Hajdu Steve, Zsédenyi Adrienn, Falusi Mariann és Szabó Győző álltak a fényképezőgép elé a minap, hogy az idén karácsony és újév között színpadra kerülő Álomutazó című szuperprodukcióra készülve először próbálják fel mesés jelmezeiket. „A művészeink most találkoztak először a jelmezeikkel, melyek persze még sokat szépülnek, de már most látható, hogy Bujdosó Nóra jelmeztervező munkái nagyon jól megjelenítették a különböző karaktereket” – meséli Illés Gabriella, a darab producere. Ábel Anita és Falusi Mariann a történet szerint álomkészítők lesznek, előbbi a vicces álmok készítője míg Mariann a szép álmok felelőse lesz a darabban.

Radics Gigi és Varga Viktor, akik az Álomutazó címadó dalát is éneklik, „reklámarcként” szerepelnek a darabban, az agyturbósítót adják el, ami lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag alvás nélkül élhessenek az emberek, ami által hatékonyabb lesz az élet. 

 
Októberi programok a Mesemúzeumban PDF Nyomtatás E-mail

Októberi programok a MesemúzeumbanOktóber 1., vasárnap 11 órától
Mézga Aladár és Mikrobi nyomában
Kézműves műhely a Cellux Csoporttal a Budapest TRANSZFER IX. Nemzetközi Irodalmi és Társművészeti Fesztivál keretében
Fantasztikus képi világukkal és izgalmas történeteikkel ma is bárkit elvarázsoló mesék nyomába eredünk, űrhajót készítünk, robotot faragunk. Követjük Aladárt és hűséges társát, Blökit csillagközi útjaikon a Gulliverkli 5 fedélzetén Musicantától Luxuriáig és együtt utazhatunk Mikrobival, a gyerekfelvigyázóként is remekelő háztartási robottal, aki valójában megbecsült családtag és az űr minden szegletében segít a gyerekeknek kikeveredni a kalamajkából.
Ajánlott korosztály: 6-11 éves korig
90 perc

Október 7., szombat 11 órától
Közös társasjátékozás
Vajon megtalálod a labirintusból kivezető utat? Tudsz egymás után kétszer hatost dobni? Menni fog a pókerarc? Gyere, próbáld ki!
Ajánlott korosztály: 5-12 éves korig
120 perc

Október 12., csütörtök 15 órától
Múzeumok Őszi Fesztiválja - Óvodapedagógusok napja

 
Különdíjat nyert a Bogyó és Babóca egy kínai animációs filmfesztiválon PDF Nyomtatás E-mail

Különdíjat nyert a Bogyó és Babóca egy kínai animációs filmfesztiválonElnyerte a zsűri különdíját a Bogyó és Babóca című animációs filmsorozat egy epizódja a kínai Hszianban megrendezett 6. nemzetközi animációs filmfesztiválon - közölte vasárnap a produkciót gyártó Kedd Animációs Stúdió.

A különdíjat az Oscar-díjra jelölt rendező M. Tóth Géza, a KEDD kreatív műhely alapítója és vezetője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora személyesen vette át a Pekingtől Délnyugatra, Senhszi tartományban fekvő város fesztiválján, amelynek díszvendége volt. A közlemény szerint a stúdió vezetője abban bízik, hogy a Bogyó és Babóca, amely korábban már egy kínai gyerekfilmfesztiválon is díjazott lett, a siker révén a külföldi filmek forgalmazásának szigorú kínai szabályozása ellenére is eljuthat majd a kínai tévékbe és közösségi portálokra.

 
Hova vidd a kamasz gyerekedet közös családi programra? PDF Nyomtatás E-mail

Szülőként már te is unalmasnak tartod, azokat a családi programokat ahol kamasz gyerekeid csak a telefonjukat nyomkodják?Semmi nem köti le a figyelmüket és képtelenség olyan közös programot szervezni ahol ők is jól érzik magukat?  

Az egyetlen hely, ahol generációk együtt, közösen szórakoznak! Végre egy program, ami a generációs szakadékot átívelve közelebb hozza az egész családot, hisz f ényképezni, fényképezkedni és pózolni mindenki szeret. Kifejezetten tini barát program, kamaszokat nevelő szülőknek!

Hova vidd a kamasz gyerekedet közös családi programra?  Hova vidd a kamasz gyerekedet közös családi programra?

Itt kötelező használni a digitális eszközöket! Fényképezőgép, okos telefon vagy tablet alap követelmény! Végre nem kell attól félned, hogy tini gyereked halálra unja magát a galériában, hisz le sem kell tennie mobilját a kezéből.

Itt nem lesz ideje a közösségi médiákat használni, és több órán keresztül cseverészni barátaival, a galéria interaktív jellege miatt garantáltan leköti majd a figyelmüket.

„Családunkkal már régóta terveztük a látogatást. Most húsvétra sikerült beiktatni. Az egész családnak nagyon tetszett,főleg a 12 éves nagyfiúnk élvezte,ő szívesen pózolt a képeknél. Fényképezőgépet,telefont mindenképp vigyél magaddal,mert fotózni "kötelező".Szuper volt,köszönjük!Ismerősöknek ajánlani fogjuk!” Szűcs É.

 
Válj Te is mestertolvajjá vagy herceggé/hercegnővé szülinapodon! PDF Nyomtatás E-mail

Közeleg a nagy nap, de már unjátok a játszóházakat és valami izgalmasabb, egyedibb program keretében rendeznétek meg a születésnapi bulit?

Családbarát környezettel várjuk a lelkes és kalandvágyó szülinaposokat és barátaikat egy felejthetetlen, 2,5 órás zsúr keretében! A program tartalmaz két csoportra bontott szabadulást, díszített helyiségben lévő tortázást, ajándékozást, illetve egy apró emléket tőlünk, amit hazavihetnek a résztvevők.

A zsúr menetéért olvass tovább, de ha már így is felkeltettük érdeklődésedet, további információt a honlapokon (https://mindcrime.hu/hu/gyerekeknek; http://kiralyokvolgye.hu/kincs/index.php) találhatsz, ugyanakkor bátran érdeklődhetsz telefonon is a 06 70 420 3279-es telefonszámon.

 
Országos roadshow az internetes értékesítés népszerűsítésére PDF Nyomtatás E-mail

Idén ősszel is megrendezésre kerül a Nagy Webáruház Roadshow, melynek célja az internetes kereskedelem előnyeinek népszerűsítése és bemutatása az érdeklődőknek.

Országos roadshow az internetes értékesítés népszerűsítésére

A tavalyi országjáró körút alkalmával közel 1.000 résztvevőnek mutatták be, hogy miként is érdemes elindítani egy webáruházat, milyen jogi, informatika vagy éppen marketing ismeretek szükségesek a sikeres induláshoz.

A 2017-es roadshow állomásai a következők:

 • Szeptember 26. – Debrecen
 • Szeptember 27. - Szeged
 • Szeptember 28.  - Budapest
 • Október 3. - Pécs
 • Október 4. – Miskolc
 • Október 18. – Szombathely
 • Október 19.  - Győr

A rendezvényen való részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, emellett a résztvevők egy MINTA ÜZLETI TERVVEL is gazdagodnak, mely kimondottan webáruházak számára készült.

További részletek és jelentkezés: https://www.webshopexperts.hu/nagy-webaruhaz-roadshow

 
Olympus OM-D E-M10 Mark III: Az ideális útitárs PDF Nyomtatás E-mail

Az Olympus bemutatta többszörös díjnyertes OM-D sorozatának legújabb modelljét, az

OM-D E-M10 Mark lll fényképezőgépet. A gyönyörű megjelenésű és a méltán népszerű OM-D sorozatban megtalálható, első osztályú technológiákat felvonultató E-M10 Mark lll a fotósok számára bátorítást jelenthet a következő szintre lépéshez – és a fotózás maradéktalan élvezetének felfedezéséhez.

Olympus OM-D E-M10 Mark III: Az ideális útitárs  Olympus OM-D E-M10 Mark III: Az ideális útitárs

Az Olympus gondos tervezési folyamatainak hála, az E-M10 Mark III nem csak modern klasszikussá, hanem ideális útitárssá is válhat. A könnyű és egyszerűen kezelhető gép intuitív kezelőszerveivel segíti használóját lélegzetelállító, éles képek és látványos videók készítéséhez – már az első kézbevételtől.

Az E-M10 Mark lll ezüst és fekete színben, 2017 szeptemberének második felétől érhető el. A cserélhető objektíves gép csak vázként, illetve objektívekkel, kit verziókban is elérhető (a választék és az árak lentebb).

Lenyűgöző eredmény minden fotós helyzetben

 
Gyermek és családi programok a III. kerületben PDF Nyomtatás E-mail

3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ
1033 Bp. Pethe Ferenc tér 2.
Tel.: 06 1/247-3604
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  


www.kulturkozpont.huSzeptember 23., október 7. szombat 16.00
Hangszersimogató klub
Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus
Jegyár: 800 Ft

Október 21. szombat 16.00
Bertalan és Barnabás
Janikovszky Éva meséje nyomán, az Aranyszamár Bábszínház előadása.
Borbála néni lázas készülődésben. Nagy nap ez a mai! Éppen ma van Boldizsár bácsi nagyon, de nagyon sokadik születésnapja (még azok közül is, amiket már Borbála nénivel együtt ünnepelt)! Gyertyák gyúlnak, villák villognak, orcák pirosodnak. De mit rejt a szalaggal átkötött piros kalapdoboz? Két egyforma kutyus orra kandikál ki a megbontott csomagból. Hogy kik a jövevények? Bertalan és Barnabás, a két kutyakölyök. De vajon tényleg annyira egyformák? Egy mese az identitáskeresésről, az otthonra találásról és a családról, piciknek és nagyobbacskáknak!
Jegyár: 1000 Ft

 

Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Háza
1039 Budapest, Csobánka tér 5.
Telefon: 243 2432, 243 2433
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Ingyenes webáruház indítási szeminárium PDF Nyomtatás E-mail

Ingyenes webáruház indítási szemináriumBelevágnál valami újba, de még nem tudod mihez kezdj? Szeretnél plusz jövedelemre szert tenni? A webáruház indításban még mindig óriási potenciál van, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a tavalyi évben 33%-kal nőtt a hazai e-kereskedelemi forgalom (427 milliárd forint), és az elkövetkező években is kétszámjegyű növekedés várható.

Amellett pedig, hogy miért érdemes most webáruházat indítani, itt van a 3 legfontosabb érv:

1. Sose volt még ilyen egyszerűen és kevés költséggel belevágni

A 2000-es években komolyabb informatikai tudás hiányában igencsak nehézkes, majdhogynem lehetetlen feladat lett volna egy webáruház elindítása mindenféle külső segítség nélkül.

Ma már a bérlős webáruház rendszereknek köszönhetően programozói tudás nélkül, gyakorlatilag pillanatok alatt elindítható egy webáruház akár teljesen egyedül is.

Ráadásul ezek a bérlős rendszerek nemcsak az informatikai hátteret adják havi pár ezer forintos bérlési díjért, de széles választékát nyújtják az előre elkészített design sablonoknak, többféle fizetési lehetőséget biztosítanak, és egyszerű pénztármegoldásokat alkalmaznak.

2. Bárki számára elérhető tudás

Aki 10 évvel ezelőtt webáruházat nyitott, jórészt a sötétben tapogatózott, és sokszor a saját kárán volt kénytelen megtanulni a megfelelő e-kereskedelmi praktikákat. Persze túlzás lenne azt állítani, hogy manapság a webáruház indítás és üzemeltetés olyan könnyű, mint az egyszer egy, de közel sem kell csak a saját tudásunkra hagyatkozni.

Rengeteg hasznos tudásanyag érhető el már magyarul is. Mindehhez elég csak a megfelelő szavakat beírni a keresőbe, de egyre több szakmai konferencia és szeminárium is foglalkozik az e-kereskedelem témakörével.

3. Kiforrott ügyfélszerző csatornák

Van egy jó ötletünk vagy termékünk, amiről tudjuk, hogy az emberek szeretni fogják, de nem vagyunk benne biztosak, hogy elérjük majd a potenciális vevőket? Ma már ez is sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnánk. Az interneten bárki hozzáférhet azokhoz az online marketing csatornákhoz (Facebook, Google stb.), amelyekkel szinte lézerpontosan elérheti célpiacát a különböző platformokon.

Ezeken a csatornákon bemutathatjuk termékünket, megoszthatjuk történetünket, megismerhetjük látogatóink preferenciáit, így könnyedén kapcsolatot teremthetünk a célközönségünkkel.

 
Garantált élmény az egész családnak, kicsiknek és nagyoknak! PDF Nyomtatás E-mail

MindCrime Budapest szabadulószobaA nyári szünetben nem mindig akad időnk, hogy gyermekeinkkel minőségi időt töltsünk, hiszen a dolgos hétköznapokban nehéz ezt kivitelezni. Íme egy remek lehetőség ahol a kijutáshoz mindenki közreműködik és kikapcsolódik a nagyvilágból.

A MindCrime Budapest az elsők között tette elérhetővé a szabaduló szoba látogatást gyerekeknek és családoknak. A MindCrime szabadulós játék jelenleg már többféle lehetőséget kínál. A családokat akár egy totyogós gyermek is kísérheti, de az önállóbb, 9-14 éves korosztály már egyénileg is játszhat: a "sima" játék mellett zsúrok szervezését is vállalják. A gyerekek körében nagy sikernek örvend a születésnapi programba iktatott szabadulós játék látogatás is.

A “felnőtt” MindCrime szabadulós játék 2014-ben, a játékosok szavazati alapján a második legjobb magyarországi szabadulós játék lett. 2015 nyarán nyitott meg a szoba gyerekek számára átalakított változata, ahol akár már 9 éves kortól játszhatnak a bátor csapatok. A 60 perces játékra 2-7 (esetleg 8) fős csapattal lehet nevezni, a sikerélmény garantált.

Játék árak:

2 fős csapat: 7.000 Ft/csapat

3-7 fős csapat: 11.000 Ft/csapat

Bővebb információ: a www.mindcrime.hu weboldalon vagy a +36 70 420 3279 -es telefonszámon.

 

 

Programok a mai napra