<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap
  2017.04.23 Ferienhaus Ostsee
Köszöntjük kedves Béla nevű látogatóinkat.

Felhasználóbarát Honlap

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Manóprogram, gyerekprogramok és családi programok országszerte
Bemutatkozott Tifani, a négyhónapos pingvinfióka PDF Nyomtatás E-mail

Bemutatkozott Tifani, a négyhónapos pingvinfiókaBudapesten eddig 30 alkalommal szaporodtak sikeresen a veszélyeztetett pingvinek

Pénteken, a Föld Fesztivál első napján mutatkozott be a nagyközönségnek Tifani, a négyhónapos pingvinfióka. A veszélyeztetett pápaszemes pingvinekkel bő három évtizede foglalkozik a magyar főváros állatkertje, ahol eddig összesen harminc fióka cseperedett fel sikeresen.

Tifani, a budapesti pingvinkolónia egyik legifjabb tagja még a tavalyi év végén, 2016. december 22-én kelt ki a tojásból. Épp a Föld napján lesz tehát négy hónapos, ami azt is jelenti, hogy bár még mindig fiókának számít, méretét tekintve már nem sokban marad el a felnőtt állatoktól. Bemutatkozása mégis most volt időszerű, hiszen az első hónapokban a közönség még nem láthatja a pingvinfiókákat.

A pingvinek állatkerti szaporításának bevált módszere szerint a tojásból kikelő fiókát először a szülőpár gondozza. Erre egy rejtett kialakítású költőüregben kerül sor, amely a fióka számára a legteljesebb nyugalmat biztosítja, ugyanakkor ezzel az is együtt jár, hogy az apróságból a nagyközönség gyakorlatilag semmit nem láthat. Bő egy hónap, általában 33 nap elteltével a fiókát a gondozók különválasztják a szülőktől, s ezután egy csaknem három hónapon át tartó utónevelési fázis következik. Ez is a színfalak mögött történik, így a közönség csak akkor láthatja az állatot, amikor a kicsi már a négyhónapos kor felé közelít, és a kolónia teljes jogú tagjává válik. Tifani esetében ennek most jött el az ideje. Mi több, április 21-én, pénteken a sajtó számára külön is bemutatták őt az Állatkert munkatársai.

 
Az első magyar bölcsőde 165 éve nyílt meg PDF Nyomtatás E-mail

Éppen 165 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde Magyarországon - idézte fel a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.   Acsainé Végvári Katalin elmondta, azóta természetesen sok változáson ment keresztül a klasszikus bölcsőde, mostanra pedig "kistestvéreket is kapott" a mini, a családi és a munkahelyi bölcsődék bevezetésével.   A bölcsődei rendszerben tavaly elindult változtatásoknak köszönhetően egyre elérhetőbbé válnak ezek az intézmények, hiszen minden olyan településen, ahol legalább 40 három évesnél fiatalabb gyerek van vagy legalább öt család igényli, kötelező valamilyen bölcsődét létrehozni - közölte az elnök.   Acsainé Végvári Katalin kitért arra is, hogy a közelmúltban nőtt a területen dolgozók bére. Magyarországon körülbelül 7200 kisgyermeknevelő van, közülük ezren felsőfokú végzettségűek, őket beemelték a pedagógus életpályába, a középfokú végzettségűek pedig bérpótlék formájában kaptak fizetésemelést - ismertette.Éppen 165 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde Magyarországon - idézte fel a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Acsainé Végvári Katalin elmondta, azóta természetesen sok változáson ment keresztül a klasszikus bölcsőde, mostanra pedig "kistestvéreket is kapott" a mini, a családi és a munkahelyi bölcsődék bevezetésével.

A bölcsődei rendszerben tavaly elindult változtatásoknak köszönhetően egyre elérhetőbbé válnak ezek az intézmények, hiszen minden olyan településen, ahol legalább 40 három évesnél fiatalabb gyerek van vagy legalább öt család igényli, kötelező valamilyen bölcsődét létrehozni - közölte az elnök.

Acsainé Végvári Katalin kitért arra is, hogy a közelmúltban nőtt a területen dolgozók bére. Magyarországon körülbelül 7200 kisgyermeknevelő van, közülük ezren felsőfokú végzettségűek, őket beemelték a pedagógus életpályába, a középfokú végzettségűek pedig bérpótlék formájában kaptak fizetésemelést - ismertette.

 
Időjárás - Újabb hidegrekordok dőltek meg PDF Nyomtatás E-mail

Időjárás - Újabb hidegrekordok dőltek megA fővárosi és az országos hajnali hidegrekordok is megdőltek pénteken - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Kékestetőn mínusz 7 Celsius-foknál is hidegebb volt, Lillafürednél 50 centiméteres hó van.

Kifejtették: az elmúlt napok időjárását meghatározó ciklon kelet-délkelet felé elhagyta térségünket. Mögötte az éjszakai óráktól kezdődően egyre nagyobb területen kiderült az ég, és a szél jelentősen mérséklődött. Emiatt - az egyébként is hideg nappalt követően - hajnalra országszerte igen alacsonyra süllyedt a hőmérséklet. Sokfelé fagyott, az országos átlagos minimum hőmérséklet 0,2 fok lett az ilyenkor jellemző 5-7 fok helyett.

A leghidegebb az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben, illetve a magasabb, vastag hóval borított tájakon volt. Kékestetőn mínusz 7,1 fokot mértek, ezzel megdőlt a napi minimum hőmérséklet országos rekordja. A korábbi rekordot, mínusz 6,3 fokot szintén Kékestetőn regisztrálták 1959-ben.

Megdőlt a fővárosi hidegrekord is: a leghidegebb a János-hegyen volt, amelyet szintén hótakaró fed. Ott -3,6 fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet, megdöntve ezzel Budapest Csillagda 1959-ben jegyzett -3,2 fokos napi minimum hőmérsékleti rekordját - írták.

 
Tizenöt keramikus korongozik, ég a raku, cserépedényben fő a sokác bab a hétvégén a Vörösmarty téren PDF Nyomtatás E-mail

 Tizenöt keramikus korongozik, ég a raku, cserépedényben fő a sokác bab a hétvégén a Vörösmarty térenÁprilis 22–23-án szombaton és vasárnap fazekas találkozó, raku-égetés és látványos szabadtűzön főzés a Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásárban.

A keramikusoké, a sokácoké és a családoké a hétvége a Vörösmarty téren

Attrakció számba megy a fazekasok korongozása, ahol 15 cserepes és agyagműves formálja az anyagot egyszerre, mely rakuzás után edénnyé ég ki. Ebben a cserépedényben elismert vendéglátósok a mohácsi sokác nemzetiségű hagyományápolókkal babot főznek a Vörösmarty téren.

Április 22-én szombaton 12–18 óráig „Játék a tűzzel” – raku-égetés

A Magyar Kézműves Szövetség már harmadik alkalommal rendezi meg a raku kerámia égetést a Vörösmarty téren. Minden alkotó számára egy különleges kihívás, művészet "játék a tűzzel". Varázslatos technológiája és véletlenszerűsége mindenkit magával ragad. Boros Hajnal, Erdős Anna, Szili Ferenc és Szabó Kata kápráztatja el az arra járó látogatókat.
A raku jelentése "a ráérő idő élvezete". A raku kerámia közel 500 éves ősi japán égetési technológia. A művészek nem hagyományos eljárással készítik ezeket a kerámiákat, a kézzel formázott tárgyakat alkálikus mázakkal festik, és közel 1000C hőfokon égetik ki, forrón kivéve a kemencéből érintkezik a hideg levegővel. A Nyitott Műhely során készített tárgyakból egy rögtönzött kiállítás is látható és a sokféle változatos alkotások a helyszínen megvásárolhatók.

Április 23-án vasárnap 10–18 óráig Fazekas találkozó és sokác bab főzés

Fazekas találkozó: 12–18 óráig

A Magyar Kézműves Szövetség keramikusai és meghívott vendégei jóvoltából a fazekas mesterség szépségét egyszerre tizenöt keramikus kelti életre a Vörösmarty téren. Munkájuk során a művészek megmutatják a mesterség szépségét, fortélyait és a technológiák sokaságát. A bátrabbak kipróbálhatják, megízlelhetik az agyag tapintását, plasztikusságát, a korong varázslatos forgását, az agyaggal való táncot és érzés sorozatát. A találkozó valódi interaktív program: agyagozás, játszóház, manókészítés, gyerekkorongozás várja a látogatókat.

Sokác bab főzés szabadtűzön: 10–16 óráig

 
Háry János Mesefesztivál PDF Nyomtatás E-mail

Háry János MesefesztiválSzekszárd, Szent István tér
Gyermeknap, 2017. május 27-28.

PROGRAM
Meseszínpad
2017. május 27. szombat

10:00 – Megnyitó, köszöntőt mond Ács Rezső Szekszárd MJV polgármestere
10:05 – Egyszervolt Mesezenekar – Mulatság Meseországban
10:45 – I. számú Óvoda – Csukás István: Sün Balázs
11:00 – Vaga Banda – Vásári forgatag – gólyalábas előadás
11:45 – Wosinsky Mór Megyei Múzeum vármegyeházi dráma-játékos csoportja – Bolondos királyság
12:30 – József Iskolaközpont- Kormos István: Vackor iskolába megy című verses mese, Tolvaj Marcsi című mesedarab
13:00 – Kis mesemondók bemutatkozása
14:00 – A szóló szőlő, csengő barack, mosolygó alma (Magyar Népmese Színház)
15:00 – Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola – A pap és a tojások c. népmese
15:10 – Szekszárdi Garay János Általános Iskola AMI – Csúfolódó
15:30 – Fábián Éva mesemondó
16:00 – Csiga Biga Alapítvány kutyás bemutatója
16:30 – MintAPinty Zenekar
18:00 – PomPom Együttes

 
Könyvfesztivál - Kis Könyves Éj: független könyvesboltok éjszakája pénteken PDF Nyomtatás E-mail

Az irodalmi programok mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, kvízjáték, versíróverseny, valamint színházi közönségtalálkozó is várja az érdeklődőket a Kis Könyves Éj - Független könyvesboltok éjszakáján, amelyet pénteken rendeznek meg Budapesten és több vidéki városban.   A főváros mellett Debrecen, Pécs, Székesfehérvár, Sopron, Szentendre, Budakeszi, Biatorbágy, Budaörs és Nagykovácsi kis könyvesboltjaiban is várják az érdeklődőket a fesztivál programjain, amelyeket az idén sok más mellett jelnyelvi bemutató, flaszterkoptató játék, vasúttörténeti kalandozás, ékszer- és hangszerkészítés, rímkereső bújócska, utcabál, társasjáték-party és borkóstolás is színesít - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.   A kora délután kezdődő és éjfélig tartó eseményen írókkal, illusztrátorokkal, fordítókkal és fotósokkal is találkozhatnak és beszélgethetnek a látogatók.   Budapesten az Írók Boltjában Sirokai Mátyás és Dunajcsik Mátyás együtt zenélnek és olvasnak fel, a Bartók Pagonyban Sepsi Lászlóval, a Két Egér Könyvesboltban Závada Pállal találkozhatnak az érdeklődők, míg a Láng Tékában Bolla Zoltán a magyar art deco művészetet tárja a közönség elé. Az élet nem lányregény! című programon Marék Veronika, Berg Judit és Boór Andrea beszélgetnek arról, hogyan változott meg a világ, a város, a nyelv vagy a szerelem. Az Undergroundban irodalmi klasszikusok jelnyelvi fordítását mutatják be.   A vallási témák iránt érdeklődők a D18 és a Benedictinus boltokban találhatnak kedvükre való programot: Ellios Potter könyvbemutatója mellett a Pannonhalmi Szemle legújabb számának alkotói is várják a közönséget.   Pécsen versdiszkót szerveznek, Sopronban Kubinszky Mihály építész, közlekedéstörténész munkásságáról emlékeznek meg, míg Nagykovácsiban a Tandemben Mogács Dániel szórakoztatja az érdeklődőket.   Több családi és gyermekprogram is szerepel az idei fesztiválon. Budapesten a Két Egér és a Latitudes vendége lesz Vincent Cuvellier francia író, az Emil könyvek szerzője, az Olvasók Boltjában a Helka című könyv kapcsán a babák és a hangok kapcsolatáról lesz szó. A Pozsonyi Pagonyban Harcos Bálint költő és portugál illusztrátora, Cristina Quiles foglalkoznak a gyerekekkel.   Képregényrajzolást tartanak Budakeszin Betűtésztában, míg a debreceni Pagonyban az Időfutár bemutatója kapcsán színészekkel is találkozhatnak a látogatók. A székesfehérvári Pagonyban Ruttkai Bori koncertje és utazó planetárium, Biatorbágyon a Kisgombosban Varró Dani és az Eszter-lánc zenekar, a szentendrei Parti Medvében Dániel András interaktív meseimprovizációja várja a gyerekeket.   A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében megrendezendő Elsőkönyvesek Nemzetközi Fesztiváljának két külföldi vendégével is találkozhatnak az érdeklődők az este folyamán: a Latitudesben Olivier Bourdeaut francia íróval, a Massolit Bookban a portugál Ricardo Fonseca Motával. A lengyel kötődésű Gdansk Büfé és Könyvesbolt a neves Ignacy Karpowiczot látja vendégül, akinek már harmadik regénye jelenik meg magyarul.   A résztvevő könyvesboltok és kulturális intézetek listája, valamint a részletes program a kiskonyves.blog.hu és a facebook.com/kiskonyvesej oldalon érhető el - írták a tájékoztatóban.Az irodalmi programok mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, kvízjáték, versíróverseny, valamint színházi közönségtalálkozó is várja az érdeklődőket a Kis Könyves Éj - Független könyvesboltok éjszakáján, amelyet pénteken rendeznek meg Budapesten és több vidéki városban.

A főváros mellett Debrecen, Pécs, Székesfehérvár, Sopron, Szentendre, Budakeszi, Biatorbágy, Budaörs és Nagykovácsi kis könyvesboltjaiban is várják az érdeklődőket a fesztivál programjain, amelyeket az idén sok más mellett jelnyelvi bemutató, flaszterkoptató játék, vasúttörténeti kalandozás, ékszer- és hangszerkészítés, rímkereső bújócska, utcabál, társasjáték-party és borkóstolás is színesít - olvasható a szervezők közleményében.

A kora délután kezdődő és éjfélig tartó eseményen írókkal, illusztrátorokkal, fordítókkal és fotósokkal is találkozhatnak és beszélgethetnek a látogatók.

Budapesten az Írók Boltjában Sirokai Mátyás és Dunajcsik Mátyás együtt zenélnek és olvasnak fel, a Bartók Pagonyban Sepsi Lászlóval, a Két Egér Könyvesboltban Závada Pállal találkozhatnak az érdeklődők, míg a Láng Tékában Bolla Zoltán a magyar art deco művészetet tárja a közönség elé. Az élet nem lányregény! című programon Marék Veronika, Berg Judit és Boór Andrea beszélgetnek arról, hogyan változott meg a világ, a város, a nyelv vagy a szerelem. Az Undergroundban irodalmi klasszikusok jelnyelvi fordítását mutatják be.

A vallási témák iránt érdeklődők a D18 és a Benedictinus boltokban találhatnak kedvükre való programot: Ellios Potter könyvbemutatója mellett a Pannonhalmi Szemle legújabb számának alkotói is várják a közönséget.

Pécsen versdiszkót szerveznek, Sopronban Kubinszky Mihály építész, közlekedéstörténész munkásságáról emlékeznek meg, míg Nagykovácsiban a Tandemben Mogács Dániel szórakoztatja az érdeklődőket.

 
Péntektől Föld Fesztivál az Állatkertben Programok sokasága április 21-től 25-ig PDF Nyomtatás E-mail

Péntektől keddig tartanak a Föld Fesztivál programjai a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Föld napjához kapcsolódó ötnapos rendezvényen az Állatkert és partnerszervezetei jóvoltából érdekes programok és látnivalók várják a családokat és a tanulmányi csoportokat.

 Péntektől Föld Fesztivál az Állatkertben Programok sokasága április 21-től 25-ig

Április 21-től 25-ig, azaz péntekről keddig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A fesztivál lényegében a Föld napjának öt napon át tartó rendezvénnyé való kibővítése, amelyet ebben a formában 2008 óta rendeznek meg a városligeti intézményben.

Kattints ide a részletes programért!

Az Állatkert, valamint az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett több partnerszervezet is részt vesz a fesztiválon. Köztük van például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézete és a Magyar Talajtani Társaság, az ELTE Konfuciusz Intézete, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Pest Környéki Madarász Kör, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és az Ökocsiga Közhasznú Egyesület is.

 
Kedvezményes wellness Balatonkenesén a Manóprogram olvasóinak PDF Nyomtatás E-mail

Kedvezményes wellnessEXKLUZÍV CSALÁDI AJÁNLAT a MÁJUS 1-I HOSSZÚ HÉTVÉGÉRE
a baba- és gyermekbarát, balatonkenesei Hotel Marina-Port****-ban

Nem kell tovább azon törnöd a fejed, mihez kezdtek a gyerkőcökkel a május 1-i hosszú hétvégén! Mi tehermentesítünk benneteket a Pároddal, és levesszük ezt a gondot a vállatokról: önfeledt lubickolás, kényeztető wellness, hatalmas játszóház, kreatív gyermekfoglalkozások, izgalmas vetélkedők, minidisco, felhőtlen családi szórakozás… Élvezzétek a tavasz illatát, a napsugarak simogatását a varázslatosan zöldellő Balaton-partján, a baba- és gyermekbarát Hotel Marina-Port****-ban a Május 1-i hosszú hétvégén - most verhetetlen áron!

Most 10 000 Ft vagy 20 000 Ft értékű utalvánnyal
kedveskedik a szálloda a manoprogram.hu olvasóinak a
MÁJUS 1. CSOMAG ÁRÁBÓL,

amelyet 2017. április 26-ig válthatsz be új egyéni foglalás esetén, a szabad kapacitásuk függvényében. Ráadásul a 8 év alatti gyermekeknek INGYENESEN biztosítják a szállást félpanziós ellátással, szülőkkel egy szobában!

Promóciós kód: majus1

Neked csak a promóciós kódot (majus1) és az időpontot kell megadni, a szálloda pedig 24 órán belül elkészíti a legkedvezőbb ajánlatát a családodnak.

Íme a manoprogram.hu akciói, amelyekre a 10 000 Ft-os vagy a 20 000 Ft-os utalványt beválthatod:

MÁJUS 1. WELLNESS - CSALÁDI HOSSZÚ HÉTVÉGE:
Érvényes: 2017. április 28 – május 1. között:

 
Nerf Accustrike Series Alphahawk PDF Nyomtatás E-mail

Amennyiben az időjárás engedi, irány a szabadba! Igen ám, csak ahogy telnek az évek, a srácok egyre kevésbé találnak maguknak olyan elfoglaltságot a természetben, mely amellett, hogy feltölti, és kikapcsolja, át is mozgatja őket. A Hasbro által forgalmazott Nerf szivacskilövők kapcsán már többször elhangzott, ezek a látványos fegyverek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a lurkók jó levegőn, fedezéktől fedezékig szaladva, kúszva, hajolva, mászva és bújva vezessék le felesleges energiáikat. 

Nerf Accustrike Series Alphahawk

A gyors helyzetváltoztatáshoz rendszerint a kisebb kézifegyvereket javasoltuk, ám a jelentős tűzerőnek, és a robusztus megjelenésnek is megvannak a maga előnyei. A Nerf Accustrike Alphahawk tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezik a maga 75 centiméteres hosszúságával! 

Az eddig megismert Nerfektől eltérően ezúttal egy apró, ám elengedhetetlen feladat vár ránk. Nekünk kell ugyanis a felhúzókart a helyére illeszteni, mielőtt használatba vesszük Alphahawkunkat. A szürke alkatrész egy mozdulattal a helyére pattan, ezt követően már próbára is tehetjük legújabb szerzeményünket. A válltámasszal ellátott kilövő forgótárába egyszerre 5 töltény helyezhető el. A készlethez a legújabb generációs, csavart első résszel rendelkező lövedék tartozik, melyből 10 darabot találunk a csomagban, ám a fegyver remekül használható hagyományos munícióval is. Érdemes azonban a korszerűbb lövedéket választani, mert ezzel pontosabb találatot adhatunk le. Az Alphahawk bal oldalán található szürke kapcsoló lenyomásával kibillenthetjük a tárat, hogy kényelmesen elhelyezhessük benne a lőszereket. 

Az imént behelyezett felhúzókart hátratoljuk, majd meghúzzuk az elsütőbillentyűt. A golyók szélsebesen repülnek ki a csőből, és 8-10 méteres távolságban pontosan csapódnak a célba. A helyes irány beállításában segítségünkre van a célkereszt is, mely a fegyver elején kapott helyet. 

A markolatot gumival vonták be, annak érdekében, hogy stabil fogás essen a Nerf Accustrike Alphahawkon. 

A rendkívül egyszerűen használható, két kezes fegyver igazán látványos társ lehet a szabadtéri játékok során. 

Nerf Accustrike Series Alphahawk  Nerf Accustrike Series Alphahawk

 
Liszt Ferenc Kamarazenekar és Simon Izabella gyerekkoncertsorozatának következő állomása PDF Nyomtatás E-mail

2017. április 22. (szombat) 11 óra, Óbudai Társaskör

Újra a legkisebbeknek zenél a Liszt Ferenc Kamarazenekar! A Simon Izabella zongoraművész által megálmodott gyerekkoncertek célja, hogy a zene, az irodalom és a képzőművészet hármasával egy olyan varázsvilágba kalauzolják el a gyerekeket, ahol ők is a történetek aktív részesei lehetnek.

Az előadásokon nemcsak az együttes lép fel, hanem meseillusztrációval, festményvetítéssel és meghívott fellépőkkel komplex módon több művészeti ág összekapcsolódását élhetik át a kicsik és szüleik. A koncertek után gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

Liszt Ferenc Kamarazenekar és Simon Izabella gyerekkoncertsorozatának következő állomása

3 éves kortól kisiskolás korig mindenkit szeretettel várunk!

A műsorban Mozart, haydn és Grieg művein kívül Anne Dudley: Hamucsellócska c. darabja hangzik el.

Szerkesztő és zongorán közreműködik: Simon Izabella

 
Rügyfakadás - Tavaszünnep PDF Nyomtatás E-mail

Rügyfakasztás a BalatononTavaszköszöntő szabadtéri családi rendezvény a Balatonnál, főzőverseny szabadtűzön, régi korok konyhája, játékos programok, kirándulás, lovas- és íjászbemutató, sodrófahajító és malomkődobó verseny, zene. Kikapcsolódás az egész családnak.

Rügyfakadás – Tavaszünnep a Nagymezőn 2017. április 29-30.
Célja: gyűjtés a Pele Apó tanösvény redbetételére

Ápr. 29. (szombat)
10.30 III. Szegedi Honvéd zászlóalj és a Gyenesdiási Huszárbandérium vidám felvonulása a településen. Kísér: a Boombatucada zenekar. (Útvonal: Diási strand – Madách u. – Csokonai u. – Lőtéri u. – Nagymező)
12.30 Huszár és 1848-as honvédbemutató, lovas programok
14.30 Botanikai séta a Keszthelyi-hegységbe

Ápr. 30. (vasárnap)
08.00 Erdei főzőverseny szabadtűzön, regisztráltan (!)
Közben: Túra a Zala Megyei Természetbarát Szövetség emléknapján. Koszorúzás és megemlékezés a Jakabfi-kopjafánál (Pad-kő), utána szabad-túrák a hegységben, visszaérkezés a Nagymezőre. Szervező: Zala Megyei Természetbarát Szövetség

 
IX. Német Nemzetiségi Nap PDF Nyomtatás E-mail

IX. Német Nemzetiségi Nap2017. április 28. péntek 17:00-18:30-ig Sváb Mulatság

18:30-22:30

Nyitnikék Óvoda Harkály csoportjának műsora
Kalász Suli német nyelvet tanuló 1.-,3.-, és 5. osztályos diákjainak színes, szórakoztató programja

Szervezők:
Német Nemzetiségi Önkormányzat, Kalász Suli, Harkály Csoport.
A belépés díjtalan!

Belépődíjas záróprogram: 18:30-22:30

Sváb mulatság
Zenél a Trió S Együttes
Táncház

Diák, nyugdíjas belépő: 900 Ft
Felnőtt belépő: 1000 Ft

Várunk mindenkit szeretettel!

 
Strand körkép 2017 PDF Nyomtatás E-mail

Strand körkép 2017Sokunk tudatába vésődött be május első napja úgy, mint a strandszezon kezdete. Az idő múlásával azonban mind több fedett élményfürdő létesült, és a szeszélyes időjárás is arra készteti a strandok üzemeltetőit, hogy későbbi időpontra helyezzék át a szezonkezdést.

Április második hetében a Kossuth Rádió Napközben című műsora is körüljárta a témát. Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója átfogó képet adott az egyes strandok nyitásának időpontjáról, valamint a belépődíjak alakulásáról.

Az elhangzottak alapján összeállítottunk számotokra egy listát, hol, mennyiért, és mikortól lubickolhattok.

A Palatinus Strandfürdő
Nyitás: június 3.
Belépődíj hétköznap: 2800 Ft
Belépődíj hétvégén: 3200 Ft

Várhatóan július első felében kerül átadásra az új, fedett részleg, mely további 200 Ft-os áremelkedéssel jár.

Csillaghegyi Strandfürdő

 
GreenGo PDF Nyomtatás E-mail

Mi az? Környezetkímélő, vagány, és élmény vezetni? Ez bizony a Volkswagen e-up-ja, mely Budapest különböző pontjain várja a kalandvágyó családokat, hogy próbára tegyék.

Az egész egy internetes regisztrációval kezdődik, majd egy applikáció letöltésével folytatódik, végül besétálunk a Király utca 16. szám alatt található GreenGo irodába. A néhány perces adminisztrációt követően használatba vehetjük a Volkswagen márkájú elektromos kisautók egész flottáját. Szám szerint 75 járgány áll az utazni vágyó közönség rendelkezésére, a város különböző pontjain. A Manóprogram ezúttal annak járt utána, miként segítheti a családok életét ez a környezetbarát autóbérlési megoldás.

GreenGo  GreenGo

Amennyiben a regisztráción túl vagyunk, akár használatba is vehetjük az első utunkba kerülő GreenGo-t. A járgány megjelenése modern, vagány, igazi városi kisautó.

A telefonos applikáció segítségével térképen tájékozódhatunk arról, hol találjuk a hozzánk legközelebb eső szabad járművet. A térképen megjelenő ikonra kattintva azt is megtudhatjuk, hogy az adott gépkocsi hány kilométert tud megtenni a következő töltésig. A program segítségével lehetőségünk van 30 percre lefoglalni a kiszemelt kocsit.

 
HangSzál PDF Nyomtatás E-mail

Sok szülő számára okoz problémát, hogy csemetéje nem szívesen iszik játék közben. Ez pedig mint tudjuk veszélyes is lehet a kicsik számra, hiszen a megfelelő folyadékpótlás elengedhetetlen. Érdemes apró trükköket bevetni annak érdekében, hogy a gyerekek szívesen fogyasszák el napi szükségletüket. A REGIO JÁTÉK kínálatában feltűnt egy igazán ötletes és hívogató eszköz, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy a srácok élvezettel, játékos formában szürcsöljék a kakaót, gyümölcslevet, vagy akár a vizet.

HangSzál

A HangSzál fantázianevet viselő játék több változatban kerül a boltok polcaira. Létezik járműves, és háztáji állatos, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a saját érdeklődési körének megfelelő HangSzál szívószálat. Mert erről van szó, egy masszív, vidám színű szívószálról, és egy hangadásra képes figuráról.

A játékot ide kattintva tudod megvásárolni (árak)!

A dekoratív csomagolású eszköz üzembehelyezése rendkívül egyszerű. Az állatka, vagy a jármű alján kapcsolót találunk. Amennyiben 0 állásból I állásba kattintjuk, megtudhatjuk milyen hangot hallat választott HangSzálunk.

A Manóprogram csapatához ezúttal egy tűzpiros versenyautó, egy malac, egy bari, és egy tehén került. Nem is tétováztunk soká, próbára tettük mind a négyet!

HangSzál  HangSzál

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Védőoltási hét - Főorvos: felnőttkorban is hasznosak lehetnek a védőoltások PDF Nyomtatás E-mail

Védőoltási hét - Főorvos: felnőttkorban is hasznosak lehetnek a védőoltásokA gyermekkorban adható és adandó védőoltások mellett nem árt gondolni a felnőttkorban kérhető védőoltásokra is - mondta az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szlávik János a hamarosan kezdődő védőoltási hét apropóján arról beszélt, a közelmúlt tömeges kanyarós megbetegedései vagy az influenza okozta halálozás emelkedése arra figyelmeztet, hogy a felnőttkorban kérhető védőoltásoknak is nagy szerepük van a különböző betegségek megelőzésében.

Ezek közé sorolta a tetanusz, a kanyaró, a hepatitis A és B, a bárányhimlő, a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás és az influenza elleni védőoltásokat. Utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott: "fájdalmas pontja ez az infektológiának", hiszen a rendelkezésre álló térítésmentes oltóanyag-mennyiség csupán fele fogyott el a legutóbbi szezonban.

Az osztályvezető főorvos hangsúlyozta, hogy az influenza nem egy banális betegség, és úgy vélte, az embereket jobban "megszólító" kampányra van szükség a beoltottak arányának növeléséhez.

A romániai kanyarójárvánnyal kapcsolatban Szlávik János közölte, négyezer megbetegedést regisztráltak és huszonegyen belehaltak a fertőzésbe. Megjegyezte, Romániában kötelező a kanyaró elleni védőoltás, de az elmúlt években elterjedt oltásellenes vélemények miatt drasztikusan csökkent a védőoltásban részesülők száma.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Fél éves Dörmögő Dömötör előfizetést nyerhetsz! PDF Nyomtatás E-mail

Küld el a következő kérdésre a helyes megfejtést emailben az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre!

Kérdés: Mi a címe a Karclapok első kötetének? 

Fél éves Dörmögő Dömötör előfizetést nyerhetsz!

A helyes megfejtést beküldők között egy darab fél éves Dörmögő Dömötör előfizetést sorsolunk ki!

A játék 2017. április 30-ig tart! A nyertes nevét a www.manoprogram.hu oldalon tesszük közzé. A nyertest a www.random.org oldal segítségével választjuk ki a helyes megfejtők közül.

A kiadványról:

A Karclapok különlegessége, hogy te magad keltheted életre a rajzokat benne! A szivárvány összes színében pompázhatnak az aranyosabbnál aranyosabb állatok. Sőt, azt is megtanulhatod lépésről lépésre hogyan rajzolj egyszerűen kiskutyát, cicát, elefántot és sok más állatot!

Megrendelhető: http://dormogodomotor.hu/termek/karclapok-allatok/

 
JUNIORCAMP – AZ ALPOKALJA EXPEDICIÓS TÁBORA PDF Nyomtatás E-mail

juniorcamp-logoTöbb vagy a tükörképednél!

Nem hiszed? Gyere el és bebizonyítjuk!

Expedíciós táborunkba azokat a 15-18 éves középiskolás ifjakat várjuk, akik kedvet éreznek arra, hogy próbára tegyék kitartásukat, edzettségüket, kreativitásukat és szívesen ismerkednek a korosztályukból új „arcokkal".

Kedves Junior!

Az expedíció során ne legyen meglepő Neked, hogy nem a telefonod és a Facebook tart fogságban, hanem néhány napra kimozdítunk a mindennapjaidból. Tarts velünk a természetbe, egy új kalandra!

Ez a tábor nem túlélőtábor, ugyanakkor magas a kihívás szintje.

PROGRAMOK:

A tábori hét programját mindig az adott közösségre formáljuk, figyelembe véve a létszámot, a résztvevő egyéneket, a pillanatnyi érdeklődést, az időjárást és a csoport alakulását.

Programelemek:

 • Bivakolás – szabadban, bivakban alvás
 • Fürdés természetes tavakban, patakokban
 • Gyalogtúrák
 • Kerékpártúra
 • Bátorságpróba
 • Beszélgetések – belső túra a serdülőkor szerteágazó útjain
 • Közös zenélés, játékok
 • Közhasznú tevékenység – „Napi jócselekedet” (házkörüli munkák, közhasznú tevékenység)
 • Citybound – városi kalandozás érdekes feladatokkal, nem mindennapi helyzetekben
 • Éjszakai túra
 • Kalandparki programok – erdei drótkötélpályák, ÍrottKavics mászótorony
 • Közös sütés-főzés – mi gondoskodunk magunkról, egymásról

A programok tájékoztató jellegűek, az időjárás függvényében a változtatás jogát fenntartjuk.

JUNIORCAMP – AZ ALPOKALJA EXPEDICIÓS TÁBORA  JUNIORCAMP – AZ ALPOKALJA EXPEDICIÓS TÁBORA

TURNUS:

 

babygolya770

 
Mozaik Múzeumtúra Roadshow a Szent György-napi vásáron, a Vasi Skanzenben! 2017. április 22-23. PDF Nyomtatás E-mail

Mozaik Múzeumtúra Roadshow a Szent György-napi vásáron, a Vasi Skanzenben! 2017. április 22-23. A Mozaik Múzeumtúra tavaszi roadshow-jának harmadik, rendhagyó állomása a Vasi Skanzenben, a Szent György-napi vásáron lesz. A kézműves sokaságban mindenki találhat kedvére való programot: a Skanzen két napon át várja az érdeklődőket különféle múzeumi programokkal, foglalkozásokkal, bemutatókkal és koncertekkel.

A Szent György-napi vásárt a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum évek óta a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben szervezi, amihez idén a Mozaik Múzeumtúra program is csatlakozott: a hétvégi rendezvényen ennek megfelelően mind a két napon múzeumi programokon, kézműves bemutatókon és foglalkozásokon vehetnek részt a vendégek. Mindkét nap lesz tárlatvezetés a Skanzen házaiban, 11 és 13 órai kezdettel csodálhatják meg a résztvevők a régi lakóépületeket. Az érdeklődők nyitott műhelyekben sajátíthatják el a szövés, kötélverés és fazekasság fortélyait, de lehetőség lesz Sárkányölő Szent György-maszkok készítésére is. Bemutatót és egész napos foglalkozást tart a Retextil Alapítvány, akiknek a jóvoltából például olyan technológiát ismerhetnek meg a résztvevők, mellyel a háztartási textilhulladékból, egyszerű, ősi eljárásokat alkalmazva (fonás, szövés, hurkolás) Retextil fonalat, majd abból berendezési és használati tárgyakat készíthetnek. Azoknak, akik kedvelik az állatokat, a Szombathelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület kedveskedik galambfajta-bemutatóval szombaton, akik azonban inkább a földművelés vívmányai iránt érdeklődnek, megtekinthetik a kiállított mezőgazdasági gépeket.

 
A Futurában április 29-től május 1-ig, három napig tart a Majális PDF Nyomtatás E-mail

A Futurában április 29-től május 1-ig, három napig tart a MajálisRobotirányítás, giliszta labirintus, fakírágy, holdséta, függőhíd, képességvizsgálók és lézeres céllövés, ezek azok a népszerű játékaink, amiknél zsetont gyűjthetsz.

A látogatás végén zsetonjaidat lufira válthatod.

Az előadóteremben mindhárom napon csupa lufis kísérlettel várunk.

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont
9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király u. 142.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Föld napja a Miskolci Állatkertben - Újszülöttek, előadások és ásványkiállítás PDF Nyomtatás E-mail

Föld napja az Állatkertben - Újszülöttek, előadások és ásványkiállításA Föld Napja alkalmából 2017. április 22-én, szombaton különféle programokkal várjuk látogatóinkat mellyel a minket körülvevő változatos és sokszínű növény- és állatvilág, valamint természeti környezetünk megóvására hívjuk fel a figyelmet.

Az egész napos látványetetések és állatbemutatók mellett látogatóink megismerkedhetnek újszülött állatainkkal, a muflon bárányokkal, szarvas borjakkal és a kúszósüllel is.

A programokat tovább színesítve az Ökológiai Intézet és a Zöld Kapcsolat Egyesület egész nap a fenntartható fejlődésről, valamint az ökológiai kultúra fejlesztéséről szóló előadásokkal és játékokkal vár kicsiket és nagyokat egyaránt. A nap folyamán az állatkert oktatótermében a Herman Ottó Múzeum jóvoltából ásványkiállítás is látható majd.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Tevecsikó született a veszprémi állatkertben PDF Nyomtatás E-mail

Tevecsikó született a veszprémi állatkertbenTevecsikó született a veszprémi állatkertben, a kancacsikó már látható a vadaspark tevekifutójában.

Török László elmondta, hogy az állatkert legújabb lakója, aki április elsején látta meg a napvilágot, csaknem 30 kilogrammot nyom.
Hozzátette: Kata, a tevekanca nagy gonddal őrzi és táplálja kicsinyét, a gondozók pedig felváltva figyelik első rezdüléseit.

A kis teve az Afrika szavanna melletti tevekifutóban lakik, a csapat vele együtt immár hat tagot számlál.

Török László beszélt arról is, hogy a kétpúpú tevék közkedvelt állatkerti állatok, főként különleges megjelenésük miatt. A teve kiválóan alkalmazkodik a szélsőséges életkörülményekhez, télen a mínusz 30, nyáron pedig a plusz 40 Celsius-fokot is elviseli. A közhiedelemmel ellentétben, púpjaiban nem vizet, hanem zsírt raktároz, amelyből energiát képes nyerni hosszú vándorlásai alatt.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Hipós vizet ivott tizennégy pápai óvodás PDF Nyomtatás E-mail

Tünet- és panaszmentesek azok az óvodások, akik kedd délután hipós vizet ittak uzsonnához egy pápai óvodában - tájékoztatta a város polgármestere közleményben az MTI-t.

Áldozó Tamás közölte: a helyettes óvodavezető tájékoztatása szerint a Szivárvány óvodában a kancsókat fertőtlenítéshez készítették elő, az edények alján kis mennyiségű hipó volt, erre töltötték rá tévedésből az ivóvizet. A gyermekek az első korty után jelezték, hogy nincs jó íze a víznek, ezért a dolgozók egyből értesítették a gyermekorvost, a mentőket és a szülőket. A tizennégy 3 és 6 év közti óvodást a mentők kórházba szállították, ahol azonnal megvizsgálták őket - áll a közleményben.

A polgármester információi szerint a gyermekek panasz- és tünetmentesek, de éjszakára megfigyelés céljából a kórházban maradnak, szerdán pedig újabb gégészeti vizsgálaton vesznek részt.

 
Kúszósül született a Miskolci Állatkertben PDF Nyomtatás E-mail

A Miskolci Állatkertben élő észak-amerikai kúszósülöktől már megszokott, hogy minden évben egy-egy utóduk születik. Az idei évben sem szakítottak ezzel a hagyománnyal, április 3-án ugyanis megszületett a család legifjabb tagja.

Kúszósül született a Miskolci Állatkertben  Kúszósül született a Miskolci Állatkertben

Észak-amerikai kúszósülök 2013-ban, a Miskolci Állatkert megnyitásának 30. évfordulóján mutatkoztak be a nagyközönségnek. Azóta minden évben megörvendeztetik gondozóikat és látogatóikat egy-egy utóddal. Az alig több mint egyhetes kölyök az első napokat még a kifutóban elhelyezett odúban töltötte, de napról napra egyre erősebb és bátrabb, így fokozatosan fedezi fel élőhelyét – a látogatók legnagyobb örömére.

 
5+1 tipp, hogy elkerülje otthonunkat a betörő! PDF Nyomtatás E-mail

5+1 tipp, hogy elkerülje otthonunkat a betörő!Legyen szó akár a közelgő húsvéti ünnepekről, akár a tavaszi időszak beköszöntével megszaporodó hosszabb-rövidebb elutazásokról, egyre többen hagyják őrizetlenül napokra otthonukat, amely a betöréseknek is kedvez. A KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kommunikációs vezetője, Baranyai Eszter szerint „ilyenkor jelentősen megnő a betörések valószínűsége, s ezzel együtt a lakás kárbejelentések száma is. Éppen ezért, néhány alapvető óvintézkedést érdemes indulás előtt megtenni, hogy minimalizáljuk a hazatéréskor tapasztalt kellemetlen meglepetés esélyét.”

A következőkben a KöBE azt is összeszedte, mire célszerű figyelni, hogy távollétünk alatt a betörők elkerüljék otthonunkat.

1. Rejtsük el a szem elől az értéktárgyakat: Tartsuk az ablakokat zárva és húzzuk be a függönyt, mielőtt elindulunk otthonról! Az élettér, amelybe be lehet tekinteni, olyan a tolvajok számára, mint egy vonzó kirakat.

2. Zárjuk le a melléképületeket is: A káresetek egy részében előfordul, hogy az illető házát a saját melléképületéből, vagy garázsából elvett szerszámmal törték fel. Indulás előtt ellenőrizzük, hogy nemcsak a bejárati ajtót, hanem az ingatlan területén mindent bezártunk, és nem hagytunk elöl olyan tárgyat, amivel segíthetnénk a betörőknek.

3. Erős zárak és fogantyúk: Több napos utazás előtt érdemes a már régi, elhasználódott ajtó-/ablaknyitó fogantyúkat, öreg zárakat ellenőrizni és szükség szerint kicserélni a biztonságos zárhatóság érdekében. Arról is győződjünk meg mindenképp, hogy a bejárati ajtó nem túl gyenge-e már, biztosan ellenállna-e egy erősebb rúgásnak, lökésnek. Ha mégsem, praktikus még indulás előtt cserélni – ez a befektetés biztosan megtérül majd.

 
9. GYERMEK- és IFJÚSÁGI SZÍNHÁZI SZEMLE – 2017 PDF Nyomtatás E-mail

9. GYERMEK- és IFJÚSÁGI SZÍNHÁZI SZEMLE – 2017A Marczibányi Téri Művelődési Központ (II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.) 2017. október 9-15. között ismét megrendezi a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét. 

A szemlére hivatásos színházi társulatok 2014. január 1. után bemutatott előadásai nevezhetők, amelyek nem szerepeltek 2016-ban a Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén.

A fesztiválon – korosztályi és műfaji megköté¬s nélkül – igényes, formanyelvi gazdagságot tükröző, utaztatható, kis technikai igényű, kamarakörülmények között is játszható produkciókat muta¬tunk be, beleértve az ún. csecsemőszínházi, a tantermi és beavató színházi, továbbá a színházi nevelési előadásokat is.

Egy társulat, illetve alkotó több produkcióval is nevezhet.

Nevezési feltételek:

 
Alex és barátai újra itt vannak, és immár a 3. évüket kezdik együtt PDF Nyomtatás E-mail

Alex és barátai újra itt vannak, és immár a 3. évüket kezdik együtt. A srácok időközben felnőttek, sokat fejlődtek zenészként és barátként is, ám a legnagyobb próba még előttük áll: új jövevények és velük együtt új akadályok teszik próbára a kapcsolatukat, amiket csak az igaz barátok tudnak legyőzni. Felbukkan például Clio, aki egy titkot rejteget, ráadásul nem zökkenőmentes a kapcsolata Alexszel sem.

A helyszín továbbra is a Melsher Gimnázium, ahol a tanulók szigorú szabályokkal szembesülnek, például tilos zenét hallgatni és énekelni is, de főhőseink a rejtekhelyükön továbbra is hódolhatnak a zene iránti szenvedélyüknek.

 A mozgalmas események mellett tehát természetesen a fülbemászó dalok sem hiányozhatnak: több új szerzeményt is hallhatnak a nézők az új epizódokban.

A népszerű olasz sorozat 3. évada április 24-től hétköznaponként 20:00-kor lesz látható a Disney Csatornán

 
Szent György-napi kézműves vásár a Vasi Skanzenben és virágút Szombathelyen PDF Nyomtatás E-mail

Kézműves bemutatókkal és foglalkozásokkal, hagyományőrző csoportok műsoraival, galambfajta-bemutatóval, valamint kézműves és biotermékekkel várják az érdeklődőket április 22-23-án Szombathelyen a Vasi Skanzenbe, a Szent György-napi vásárra, a rákövetkező hétvégén pedig ismét megrendezik Szombathely herényi és kámoni városrészében a virágutat, ahol harminc helyi családi kertészet kínálja majd növényeit.

vasi skanzen

Horváth Sándor, a Vasi Skanzen vezetője elmondta: idén a "Kitettük a szűrét" kiállítás, divatbemutatóval egybekötött megnyitója ígérkezik a kétnapos vásár legkiemelkedőbb eseményének, melynek során az rátéttel, hímzéssel díszített népi ruházatot, az úgynevezett "cifraszűröket" - köztük Szilágyi Irén helyi népi iparművész munkáit - csodálhatják meg az érdeklődők.

 
Csok - A bankok további felfutást várnak az igénylésekben az idén PDF Nyomtatás E-mail

Csok - A bankok további felfutást várnak az igénylésekben az idénTovábbi felfutást várnak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésekben idén az MTI-nek nyilatkozó bankok, a legtöbb kérelmet befogadó OTP Bank 42 százalékkal több kérelmet regisztrált idén az első három hónapban, mint tavaly ugyanekkor.

A legtöbb bank a folyósított összegben is emelkedést vár tavalyhoz képest, csakúgy, mint az új lakás vásárlására vagy építésére igényelt támogatási kérelmek számában, az ingatlanpiac élénkülése miatt.

Az első negyedévben a csok-kérelmek számának jelentős bővüléséről számoltak be a pénzintézetek a tavalyi év azonos időszakához képest. Az OTP 42 százalékkal több kérelmet fogadott be, mint az előző év azonos időszakában, az UniCredit Banknál csaknem harmadával, majdnem 500-ra nőtt a kérelmek száma, az MKB Banknál 270 kérelmet fogadtak be az egy évvel korábbi 130 után az első három hónapban, míg a K&H Banknál a tavaly januári 35-ről idén januárban 260-ra nőtt ez a szám. Több bank felhívta a figyelmet arra, hogy tavaly a február 10-i jogszabályi módosítások nagyban befolyásolták a kérelmek beadását, és sok kérelmet csak a jogszabály módosítása után tudtak befogadni, a folyósítás átfutási ideje is lényegesen hosszabb volt.

Az OTP-nél 2017 első negyedévében közel két és félszer annyi támogatást folyósítottak, mint az előző év azonos időszakában, és csaknem duplájára emelkedett az új lakás vásárlási célú igénylések aránya, míg a használt lakás vásárlása és az építése kissé visszaszorult. Az átlagos igényelt támogatás összege körülbelül 10 százalékkal magasabb, mint a tavalyi átlag - írták.

 

Hirdetés

 
Félszáz program a szekszárdi mesefesztiválon PDF Nyomtatás E-mail

Félszáz program a szekszárdi mesefesztiválon

Csaknem ötven programmal várja a gyerekeket és a családokat Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ a Háry János Mesefesztiválon, amelyet május 27-én és 28-án másodszor rendeznek meg a tolnai megyeszékhelyen.

Mint Varga Dalma, az esemény szervezője elmondta, azt szeretnék, hogy két napra a gyermekek városává alakuljon Szekszárd.

A kulturális központban és környékén többek között színpadi előadásokat és természetfilm-fesztivált tartanak, fényfestéssel és hangszeres mesékkel készülnek, de lesz játszópark, vidámpark, "fanyűvő park" és civil cukrászda is, ahol szekszárdiak kínálnak majd mesébe illő süteményeket.

A fesztiválon több ismert előadó, mások mellett Fábián Éva mesemondó, a bonyhádi Csurgó zenekar és a Magyar Népmese Színház szórakoztatja a gyerekeket. A rendezvény ugyanakkor a közösségi összefogáson is alapul: a város óvodái, iskolái mesedarabokkal készülnek, amelyekkel társaik és szüleik előtt lépnek fel - tette hozzá a szervező.

A program egyik látványossága lesz, hogy gyerekek magyar népmesékből merítő képeit fényfestéssel vetítik a szekszárdi Művészetek Háza homlokzatára.

A mesefesztiválon, amelyre tavaly mintegy háromezren voltak kíváncsiak, a szekszárdi születésű költő, Garay János Obsitosának, Háry Jánosnak az alakja több produkcióban, például a Langaléta Garabonciások gólyalábas előadásában is felbukkan.

 
Folytatódik a miskolctapolcai strand fejlesztése PDF Nyomtatás E-mail

Folytatódik a miskolctapolcai strand fejlesztéseA Modern Városok Program - Miskolctapolcai fürdő és környezetének fejlesztése projekt keretében megkezdődnek kedden a Hejő-hévízkút kútfúrási kivitelezési munkái az egykori gyerekstrand területén - közölte a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője.

Koczák Szilvia hétfői tájékoztatása szerint mélyfúrással tárják fel a "fürdőcélú vízhasznosítás lehetőségeit", az erős zajhatással járó munka várhatóan száz napig tart. A zaj csökkentése érdekében a kivitelező zajvédő falat épít, a munkát a hét minden napján, a technológiai szempontok mérlegelésével akár napi 24 órában is végzik.

Orbán Viktor miniszterelnök 2015 áprilisában Miskolcon jelentette be, hogy a Modern Városok Program keretében az állam a strand első ütemének beruházását hárommilliárd forinttal támogatta, míg a most induló további fejlesztésekhez ötmilliárd forintot biztosít.

 

Hirdetés
Hirdetés

 

Hirdetés
Hirdetés

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Családi Vasárnapok Óbudán PDF Nyomtatás E-mail

Kaláka Együttes – Ragyog a mindenség koncertÁprilis 23. vasárnap 10.00
Kaláka Együttes – Ragyog a mindenség koncert

A Ragyog a mindenség kötet és CD mai erdélyi költők gyerekverseit tartalmazza. A lemez új dalai mellett elhangzik néhány régi is – A cinege cipője, A fakatona, A pelikán, Faiskola, Görögdinnye –, amelyet több generáció szeretett már meg.
A Kaláka együttes először 1981-ben koncertezett Erdélyben. Ez a turné nagy hatással volt a zenekarra. Azóta sok erdélyi költő versét énekelik, az első számú „kedvenc” természetesen Kányádi Sándor, akinek verseiből több CD-t is készítettek, és akivel sokat léptek fel közösen. 1990 óta rendszeresen, néha évente többször is muzsikálnak Erdélyben.
Az előadások helyjegyesek. Jegyváltás 2 éves kortól!
Jegyár: 2300 Ft, 2500 Ft


Április 30. vasárnap 10.00–13.00
Alkotónap

Tarján Veronika és Mogyoró Kornél zenés-mesés drámapedagógiai foglalkozása.
Utazás a hangszerek birodalmába, avagy Kalandra fel!!!
Tarján Veronika énekes, színész, drámapedagógus és Mogyoró Kornél zeneszerző, ütőhangszeres kalauzolja el a gyermekeket egy csodás, rejtélyekkel teli világba.
A résztvevők, amellett, hogy önfeledt játékban lehet részük, sok egzotikus hangszert ismerhetnek meg a fejlesztő foglalkozás alatt.
Jegyár: 500 Ft

 
Bódék helyett Pavilonkert - Elkészült a Városliget megújításának első részprojektje PDF Nyomtatás E-mail

Szimbolikus állomásához érkezett a Városliget teljes megújítását szolgáló Liget Projekt: megnyitották kapujukat a park aranykorát idéző pavilonok az egykori bódésor helyén, az Állatkerti körúton, a park egyik legnépszerűbb játszótere mellett. A Városliget legforgalmasabb részét évtizedekig csúfították a silány árukínálattal rendelkező lepusztult bódék.

Bódék helyett Pavilonkert - Elkészült a Városliget megújításának első részprojektje  Bódék helyett Pavilonkert - Elkészült a Városliget megújításának első részprojektje

 

A Liget Projektnek köszönhetően alapjaiban újult meg ez a terület: elbontották az elavult bódésort, most pedig új, a Liget hagyományaihoz illeszkedő pavilonok kaptak itt helyet, melyeket a húsvéti hétvégén már birtokba vehet a közönség.

A három új pavilonban egy hangulatos kávézó-cukrászda, egy art-shop ajándékbolt, illetve egy szabadidős kellékeket árusító bolt kapott helyet. Az új létesítményeket Feszl Frigyesnek, a pesti Vigadó tervezőjének 1860-as keltezésű, orientalista stílusú városligeti pavilonterve alapján építették meg, a belső tereket azonban a jelenkori elvárásoknak megfelelően alakították ki. A pavilonok a parkhoz illeszkedő formában nyújtanak színvonalas gasztronómiai-kereskedelmi kínálatot a Liget látogatói számára. Az épületek között tágas teraszt alakítottak ki, mely igazi közösségi térként várja a vendégeket.

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Tanári beszámoló a 3D Gallery Budapestről! PDF Nyomtatás E-mail

Talán nem merész a kijelentés, miszerint manapság nehéz a megszokottól eltérő, ugyanakkor iskola kompatibilis programot találni. Pedagógusként elmondhatom, a szentendrei skanzen , a budapesti nagymúzeumok, hollókő és egyéb, az idők során jól bevált iskolai programok , kiránduláshelyszínek már úgy vélem kezdenek „kimerülni”. Mindamellett, hogy minden évben egyre indokolatlanabbnak érzem az idegenvezetők felbérlését, lévén, már szinte otthonosan mozgok a tradicionális nebulókultúráló helyszíneken, azt hiszem különösen az elmúlt 5 év tendenciájában szembetűnő az a folyamos érdeklődésvesztés, ami egy-egy általános programlátogatás során kialakul. 

3D Gallery - ahol a képek életre kelnek  3D Gallery - ahol a képek életre kelnek

Az új generációra sok mindent lehet mondani, viselkedésüket rengeteg kritika éri, készülékfüggőségük, kultúratiszteletük tekintetében sokszor kegyetlen végletességgel. Úgy gondolom, a ma gyermekei nem rosszabbak, nem tiszteletlenebbek, mint az őket megelőző generáció tagjai, és értékelutasítónak se titulálnám őket: pusztán csak a technológia adta lehetőségeknek köszönhetően más perspektívából, más igényekkel rendelkezve szemléik a körülöttük lévő világot. Az, hogy ezt hogyan ítéljük meg nyilván önálló szubjektumunk függvénye, azonban hozzáállásunktól függetlenül, tagadhatatlan a tény az új mentalitáshoz, másfajta igényekhez változatos módon kell kultúrát szivárogtatni.

 
Bébi úr kvíz - Lennél olyan jó főnök, mint Bébi úr? PDF Nyomtatás E-mail

Bébi úr kvíz - Lennél olyan jó főnök, mint Bébi úr?

 

Hirdetés
Hirdetés

 
Mágikus Könyvfesztiváli program a Babilon Kiadóval- Zenés színházi ízelítő és Margit Auer a Könyvfesztiválon PDF Nyomtatás E-mail

Mágikus Könyvfesztiváli program a Babilon Kiadóval- Zenés színházi ízelítő és Margit Auer a KönyvfesztiválonA Babilon Kiadó újdonságaival és programjaival szeretettel vár minden családot április 20. és 23. között a Millenáris D épületében a Könyvfesztiválon. Az újdonságok mellett izgalmas programokkal is készülnek, lesz zenés színházi ízelítő a Kolibri Színház színészeivel, valamint dedikálás is.

Április 22-én, szombaton 12:15-től a Gyerek(b)irodalom színpadán ízelítőt láthatunk a Mágikus állatok iskolája című zenés előadásból a Kolibri Színház színészeinek és zenészeinek közreműködésével,

12:45-től pedig Margit Auer, a Mágikus állatok iskolája szerzője dedikál majd a kiadó standjánál.

A Könyvfesztiválon már kapható lesz a Mágikus állatok iskolája sorozat 8. kötete, a Totál bezúgva is!, valamint a legújabb Mi MICSODA köteteket is megtaláljátok majd.

További részletek: www.babilonkiado.hu 

 
Óbuda napja 2017. május 5-6. PDF Nyomtatás E-mail

Óbuda napja 2017. május 5-6.Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők.

Igazi közösségi esemény ez, mely a múltból táplálkozva köti csokorba a szép tradíciókat. Egyik ilyen hagyomány a római kor legkedveltebb ünnepe, a Floralia, azaz tavaszünnep, mely egyszerre jelenti a tavaszt, a virulásnak indult természet ünnepét, illetve olyan ünnepnapok előtti tisztelgést, mint Szent a Flórián nap, mely kiemelt szereppel bír a kerületben. Jól megférnek itt a századfordulós kosztümök, a gyermekzsivaj és a különböző stílusú zenei műsorok. Sőt, ez ad lehetőséget arra, hogy valamennyi korosztály úgy érezze, hogy róla, neki szól ez a nap. A rendezvény fő célja az, hogy a kerület lakóinak lokálpatriotizmusát szem előtt tartva, nívós műsorokkal kínáljon kellemes együttlétet a családoknak.

Bár az események központja a Fő tér és környéke, a kerület számos pontja kínál kellemes kikapcsolódást az itt élőknek, ide látogatóknak.
Ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, Civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják az Óbudára látogatókat május 5-én, Óbuda Napja előestéjén, majd 6-án egész nap.

Idén a rendezvény grafikai megjelenítése a Kassák Lajos emlékév előtt tiszteleg. Az Óbuda Napja kezdőprogramja a Kassák Múzeumból indul: május 5-én, 17.00 órakor Szemző Tibor „K” metszetek című mozikoncertjét láthatják, hallgathatják a nyitóprogramra érkezők.
A jó hangulatot később a Szentlélek téren az Ivan & the Parazol, majd a Quimby együttes koncertje biztosítja, s ehhez nyújt kellemes hátteret a gasztronómiai kalandozások sora is.

Május 6-án, szombaton, több helyszínen folytatódik a rendezvény.

Óbuda napja 2017  Óbuda napja 2017

 
Holdfény Liget táborok PDF Nyomtatás E-mail

holdfenyliget-taborok

A Holdfény Liget 2006 óta működteti Indián rezervátumát a kalandpark területén. 3 tematikus táborral várjuk a különböző korosztályokat, míg a kisebbeknek a Liget Napközi ad mindennapos felügyeletet a nyári szünet idején.

A Tipicamp és a Lifecamp táborok idején a fiatalok autentikus indián tipiben szállásoljuk el, míg a Juniorcamp részvevői a táboron kívül expedícióznak és a szabad ég alatt, valamint bivakban töltik az éjszakát.

A táborozók és napközizők a természettel élnek együtt a nálunk töltött idő alatt, feszegetjük határaikat, izgalmas kalandokat és próbatételeket kínálunk számukra. Táboraink kedveltségét bizonyítja az is, hogy többen járnak vissza évek óta hozzánk minden nyáron, sőt van olyan nevelőnk is, aki táborozóként kezdte pályafutását nálunk.

A Liget Napköziben az 5-9 éves korosztályt várjuk, akár csak egy-egy napra, de természetesen akár egész hétre, sőt több hétre is június 26-tól augusztus 18-ig hétköznapokon.

Tipicamp táboraink a 9-12 éves gyerekeknek kínál igazi indiánkalandokat. Az Alpokalja indiántábora napközis rendszerben és ott alvással is igénybe vehető.

Lifecamp kalandtáborunkban a 12-14 évesekre a rezervátumbeli élet mellett egy, az Írottkő Natúrparkba tervezett expedíció vár. Ez a tábortípus csak bentlakásos rendszerben működik, ahol a résztvevők próbára tehetik edzettségüket, bátorságukat, és új közösségben mutathatják meg önmagukat.

A 15-18 éves ifjak a Juniorcampben vehetnek részt kalandos expedíción, amely felejthetetlen élmény és nagy kihívás.

Családi táborok számára is ideális helyszín a védett rezervátum. Megannyi kaland élhető meg a Ligetben és egyedi túraútvonalainkon, animátori támogatással. Iskolák, cégek, közösségek részére egyedi táborajánlatok kialakításában állunk rendelkezésre.

 
Marczibányi téri Művelődési Központ májusi programjai PDF Nyomtatás E-mail

BanyamosodaMÁJUS 7. VASÁRNAP 10.00-12.00

ÉVADZÁRÓ ANYÁK NAPI KŐKETÁNC GYERMEKTÁNCHÁZ

Zene – tánc – ének – játék – kézművesség – mese – ünnep

Moldvai és gyimesi népzenével, sok-sok játékkal, mondókával, kézműves foglalkozással, régi és új ünnepekkel várjuk a nagyérdemű aprónépet 1-7 éves korig.

Tánc és játék: Sándor Ildikó, Prekler Kata, Gundyné Szerényi Andrea, Mályi Bori

Muzsika: Kerényi Róbert (furulya), Horváth Gyula (koboz), Nyíri László (hegedű), Vellner Balázs (dob)

Kézművesség: Csiki Virág, Makrai Krisztina, Kiss Blanka

Belépő: 600 Ft

 

MÁJUS 7. VASÁRNAP 16.00

BANYAMOSODA

bábos-énekes vásári komédia 5-8 éves gyerekeknek

A Bohócok a Láthatáron Csoport és a Marczibányi Téri Művelődési Központ közös előadása

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy feketelelkű boszorkány, egy királylány, egy királyfi és a Pucerátor 2000. Ez a kicsit se hétköznapi szerkezet sok más jó tulajdonsága mellett arra is képes, hogy a gonosz szerzetek fekete lelkét – szükség esetén és megfelelő segítséggel – tisztára mossa. Például a boszorkányokét! De hogy fennállt-e a szükség esete és biztosítva volt-e a megfelelő segítség, csak az tudhatja meg, aki megnézi az előadást.

Rendezte és a szöveget írta: Markó Róbert

 
„Tatai Patara 1597” - A nagy durranás! - 2017. május 19-20-21. PDF Nyomtatás E-mail

A ZOFI Rendezvényszervező Kft. neves múzeumi szakemberek és történészek támogatásával, X. alkalommal rendezi meg a „Tatai Patara 1597” Török kori Történelmi Fesztivált. A rendezvény az 1597-es sikeres tatai ostrom és gróf Pálffy Miklós hadvezéri tevékenysége előtt tiszteleg.

„Tatai Patara 1597” - A nagy durranás! - 2017. május 19-20-21.

Idén a programok május 19-21. között zajlanak. Helyszínük – az előző évekhez hasonlóan - a Tatai Vár és az Esterházy - tér.
A kerettörténet szerint az 1594-ben kirobbanó újabb háborúban Tata négybástyás vára török kézen van és komoly akadálya sikeres dunántúli keresztény hadmozdulatok indításának. A hadi kudarcokat látva gróf Pálffy Miklós komáromi főkapitány furfangos tűzmestereinek segítségével cselvetésre szánja magát, és 1597-ben kapupetárdával „kopogtat be a várkapun”.

„Tatai Patara 1597” - A nagy durranás! - 2017. május 19-20-21.

 
Aquaworld élményfürdő - Budapest PDF Nyomtatás E-mail

Aquaworld élményfürdő - BudapestHOGY JOBBAN CSÚSSZON...

A fedett élményfürdőben télen és nyáron 15 medence és 11 darab, összesen közel 1 km hosszú csúszda kínál izgalmas kalandot és felhőtlen szórakozást.

Fürdőzés télen és nyáron, az év 365 napján

Az Aquaworldbe látogató vendégek különleges élményekben részesülnek. A termálvíz nyugtató, de egyben szórakoztató funkcióját használjuk arra, hogy kikapcsolódást és aktív időtöltés biztosítsunk a család minden tagja számára.

Tapasztalja meg a vízi kikapcsolódás élményét 15 medencével, a teljes komplexumban pedig összesen 19 medence várja a pihenni és szórakozni vágyó vendégeket, összesen 4000 m2-es vízfelületen télen és nyáron. A fürdőtér kialakítása során a fürdőzés ergonomiája kapott kiemelt szerepet, az egyedülálló kupola alatt körforgásszerűen alakítottuk ki szolgáltatásainkat.

Árak és nyitvatartás

Az élményfürdőben két nagy vízfelületű élménymedence kapott helyet sodrófolyosóval, buzgárokkal és különböző beépített vízalatti fekvő felületekkel.

A jakuzzik magasabb hőfokú termálvize a klasszikus ülőfürdőket idézi, biztosítva az izmaink, végtagjaink és szervezetünk regenerálódását, miközben az időszakosan beinduló masszázsfúvókák masszírozzák végtagjainkat.

 
Cseng és Bong tündérmese hangszerekre PDF Nyomtatás E-mail

A Figurina Bábszínház 2017. áprilisi műsora: (1024 Budapest, Retek utca 17.) április 1. szombat 11 és 17 óra április 8. szombat 11 és 17 óra április 22. szombat 11 és 17 óra április 29. szombat 11 és 17 óra Ebben az élőzenés mesében igazi hangszerek játsszák el Csenge tündérlány és Bongor királyfi szerelmének és küzdelmes egymásra találásának történetét. Írta: Várallyay Katalin Készítették és játsszák: Fers Klára, Orosz Erzsébet, Siklósi Gábor Bejelentkezés és további információ: 
 <script language='JavaScript' type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'mailto:';
 var suffix = '';
 var attribs = '';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy8843 = 'figurina' + '@';
 addy8843 = addy8843 + 'figurina' + '.' + 'hu';
 document.write( '<a ' + path + '\'' + prefix + addy8843 + suffix + '\'' + attribs + '>' );
 document.write( addy8843 );
 document.write( '<\/a>' );
 //-->
 </script><script language='JavaScript' type='text/javascript'>
 <!--
 document.write( '<span style=\'display: none;\'>' );
 //-->
 </script>Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 <script language='JavaScript' type='text/javascript'>
 <!--
 document.write( '</' );
 document.write( 'span>' );
 //-->
 </script>  06-20-530-1595 emberi erÔforrások minisztériuma plakát 2017.indd 1 2017. 03. 24. 0:31:20A nagy érdeklődésre való tekintettel, még a mostani évadban, április négy szombatján, 11 és17 órakor, újra műsorra tűzzük Várallyay Katalin: Cseng és Bong című tündérmeséjét, hangszerek előadásában.

Dobütő Király és Darbuka királyné aranyalmáit éjszakánként – mostohája, a hiú és gonosz Recsegő Rebeka parancsára - ellopja egy szépséges tündér, Csenge. Meglesi őt Bongor királyfi, aki el is indul, hogy megtalálja Csengét és az aranyalmákat. Útján elkíséri a bátor és önfeláldozó Táltos Madár, aki segít Bongornak átkelni a tengeren, megszabadulni a Szirén bűvöletéből, megszelídíteni a félelmetes Vörös Bikát, legyőzni a megsüketítő Sárkányt.

De vajon sikerül-e mindez, hogy aztán megtalálja Csengéjét, és együtt játsszák el a szerelem dalát?

Esemény: https://www.facebook.com/events/1263810787005401

A Figurina Bábszínház 2017. áprilisi műsora:
(1024 Budapest, Retek utca 17.)

 • április 1. szombat 11 és 17 óra
 • április 8. szombat 11 és 17 óra
 • április 22. szombat 11 és 17 óra
 • április 29. szombat 11 és 17 óra

Ebben az élőzenés mesében igazi hangszerek játsszák el Csenge tündérlány és Bongor királyfi szerelmének és küzdelmes egymásra találásának történetét.

Írta: Várallyay Katalin

Készítették és játsszák: Fers Klára, Orosz Erzsébet, Siklósi Gábor

Bejelentkezés és további információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  - 06-20-530-1595

 
Masha és a Medve először hazai színpadon PDF Nyomtatás E-mail

Masha és a Medve először hazai színpadonA gyermekek nagy aktuális kedvence, a Masha és a Medve című bohókás, kedves mesesorozat egy csodálatos mesemusical formájában kel életre a budapesti Tüskecsarnok színpadán – Magyarországon először - május 6-án.

Gyermekek százezreit nyűgözi le a tévé képernyője elé a Minimaxon jelenleg nálunk is hatalmas sikerrel futó Masha és a Medve című mesesorozat. A történet főhőse Masha, egy nyughatatlan kislány, aki mindig tele van energiával, s nem bír a fenekén megülni. A történet pedig arról szól, hogyan boldogul egy kicsi lány a nagyvilágban a bonyolult feladatok megoldásával, amit a felnőttek bíznak rá. Masha barátjával, a nyugis, lustácska medvével folyton elképesztő kalandokba keveredik, ezúttal azonban nem a képernyőn, hanem életre kelve a színpadon, egy elbűvölő mesemusical keretében. Aki velük tart, megtudhatja, mit jelent a barátság, a gondoskodás, a kreativitás és a szabadság.

Példátlan siker

 
Üdülőparadicsom saját vízivilággal PDF Nyomtatás E-mail

Üdülőparadicsom saját vízivilággal Igazi napsütéses pihenőnapok. Az időjárástól függetlenül. A mindennapi stressz nélkül. Csak ezért érkeznek a családok a lutzmannsburgi Hotel Sonnenparkba. És csak is ezért merülnek a fantasztikus vízi és „száraz“ élményvilágba. Itt nem csak a szálloda külön fürdőrészlegét, de egy áthidaló folyosón át Európa vezető kisbaba és gyermek élményfürdőjét is, a Sonnentherme-t is élvezhetik vendégeink.

A szobából közvetlenül a szálloda saját családi fürdőrészlegébe.

Sunny Bunny vízivilága belső és külső pancsolómedencékkel – és minden szállóvendég részére relaxággyal – várja a lubickolni és pihenni vágyókat. A pici vízipockok a szabadban található játszótéren is kitombolhatják magukat. A kisbabák részére speciális pelenkázószigeteket is megtalálhatóak.

A vízi és a száraz hancúrozás közben megéhezik az ember. Ezért nem csak a szülőket, hanem a piciket is ínyenc falatokkal kényeztetik a külön kialakított baba –és gyermekbüfében.

Sunny Bunny baráti hetek

2017. 03.01. és 04.07. között
Sunny Bunny & Pinky Bunny minden kicsi és nagy barátjának készült menő programokkal!
Barátságok köztudottan a legfontosabbak. A Sunny Bunny baráti hetek alatt számos akció, attrakció és program vár a 0-10 éves gyerekekre.

Sunny Bunny baráti hetei alatt minden a barátság jegyében zajlik. Sunny Bunny és Pinky Bunny sok szeretettel és számos programmal - mint például: úszás órák, baráti tánc Sunny és Pinky Bunny-val, barátság süti sütés, barátság karkötő készítés, stb. - várja kis barátait.

Bővebb információ: www.sonnentherme.at  és www.sonnenpark.at 

Menő matricás album

 
XI. Tapolca Tavasz fesztivál - Április utolsó hétvégéjén vár Tapolca, vár a Tópart! PDF Nyomtatás E-mail

XI. Tapolca Tavasz fesztivál - Április utolsó hétvégéjén vár Tapolca, vár a Tópart!A festői szépségű, mediterrán hangulatú Malom-tó part ad otthont a Tapolca Tavasz Fesztiválnak. Igényes színpadi programok minden korosztálynak, kézműves vásár, hagyományos ételek, balatoni régió borai egy helyen, négy napon át.

A gyermekeknek légvárak, kalandpark, városnéző kisvonat, kosárhinta, póni lovaglás és még sok más. Részletes program a tapolcacsarnok.hu oldalon és a Tapolca Tavasz Fesztivál Facebook oldalán.

Időpont: 2017. április 28-május 1.
Helyszín: Tapolca, Malom-tó part

Népművészeti-kézműves sétány: különleges válogatás a helyi és környékbeli értékekből

Gasztrosétány: hagyományos ételek, balatoni borok

Programok:
Április 28. péntek
18.00 Frim Fram Duo

 
Kikapcsolódás az egész családnak Hajdúszoboszló legújabb szállodájában! PDF Nyomtatás E-mail

Hotel Atlantis**** superior Medical, Wellness & Conference, a családi pihenés tökéletes helyszíne! Hajdúszoboszló egyetlen Kids Oasis által minősített családbarát szálláshelye.

Hajdúszoboszló legújabb négycsillagos szállodája az Aqua Palace élményfürdő közvetlen közelségében épült és 8000 m2-es alapterületén 7 szint található. Egész területe klimatizált. A tökéletes pihenést 97 szoba szolgálja melyekben egyedileg szabályozható a hűtés és fűtés. Családi lakosztályok és tágas alapterületű pótágyazható szobák ideális elhelyezést biztosítanak a többgyermekes családoknak is. Vezetékes és WIFI internetezési lehetőség, a szálloda minden pontján elérhető.

Kikapcsolódás az egész családnak Hajdúszoboszló legújabb szállodájában!  Kikapcsolódás az egész családnak Hajdúszoboszló legújabb szállodájában!

A közel 900 m2-es wellness részlegen a család minden tagja megtalálja a számára kívánatos pihenést. A felülről természetes fénnyel megvilágított medencetérben úszó, gyógyvizes, gyermek és egy fény és élményelemekkel ellátott vízfelületek segítik az ellazulást.

 
A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - 2017. április 20–23. Millenáris PDF Nyomtatás E-mail

KönyvfesztiválAz immáron 24. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég veheti át Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat.

Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. Eddig Lengyelország, Csehország, Olaszország, Franciaország, Németország, Oroszország, Spanyolország, Kanada, Kína, Románia, Izrael, az Európai Unió, Észak-Európa országai és Törökország fogadták el a fesztivál meghívását. Két évvel ezelőtt a magyar szervezett könyvpiac 220 éves évfordulóját ünnepeltük. A 2016-os könyvfesztivál díszvendégeként Szlovákiát köszöntöttük Budapesten. 2017-ben a visegrádi négyek közelgő magyar elnökségének apropóján Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen mutatja be kortárs irodalmát és kultúráját.

Gyermekprogramok részletesen itt!

 
MESEMÚZEUM - Áprilisi programok PDF Nyomtatás E-mail

MESEMÚZEUM - Áprilisi programokÁprilis 8., szombat 11 órától
Közös társasjátékozás
Vajon megtalálod a labirintusból kivezető utat? Tudsz egymás után kétszer hatost dobni? Menni fog a pókerarc? Gyere, próbáld ki!
Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig
120 perc

Április 15., szombat 11 órától
Húsvét előtti készülődés
Friss vesszőből ajtódísz készítése, tojásfestés és -díszítés különböző technikákkal, Farkas Réka iparművésszel.
Ajánlott korosztály: 4-10 éves korig
120 perc

Április 22., szombat 11 órától
A ház titkai
Alkotó foglalkozás Farkas Réka iparművésszel
Ajánlott korosztály: 4-11 éves korig
90 perc

Április 29., szombat 11 órától
Családi kör - a történetek szerepe a család életében, generációk párbeszéde – a Kompánia Színházi Társulattal.
Ki miről mesél szívesen? Te miről mesélnél? Milyen egy jó történet? Milyen egy jó család? Arany János Családi kör című verséből kiindulva bepillanthatunk egy család életébe, résztvevői lehetünk a történeteiknek.
Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig
60 perc

Mesemúzeum
1013 Budapest
Döbrentei utca 15.
06-1/202-4020
www.mesemuzeum.hu 

 
SzóKiMondóka mesesorozat a testrészekről – Itt a második kötet Dr. Kádár Annamária ajánlásával PDF Nyomtatás E-mail

„Kóstoljuk együtt a szavakat, gyönyörködjünk együtt gyermekünkkel a világban, tanuljunk nevetve, játszva, meséljünk, énekeljünk önfeledten. Csak így érdemes! Ebben segít nektek a SzóKiMondóka.” - Dr. Kádár Annamária

A tavalyi év során új mesesorozatot indított a SzóKiMondóka óvodáskorú gyermekek számára. Az 5 részes Testrészek mesesorozat tanulságos, kedves meséken keresztül mutatja be a gyerekeknek a testrészeiket, amelyekkel érzékelik és felfedezik a körülöttük lévő világot. A történetek főszereplője a SzóKiMondóka főhőse Móna kislány, de ebben a sorozatban a kalandokhoz ezúttal csatlakozik kisöccse Marci is.

http://szokimondoka.hu/termek/testreszek-mesesorozat-szem-es-szaj/   http://szokimondoka.hu/termek/testreszek-mesesorozat-szem-es-szaj/

Az első kötet, a Láb és kéz után most pedig itt a folytatás a Szem és száj!

Szem és száj, e két testrész szerepéről szól a könyv, amelyben versek, dalok, mondókák, illetve a történetre visszakérdező interaktív táblácskák tűzdelik a történeteket.

http://szokimondoka.hu/termek/testreszek-mesesorozat-szem-es-szaj/Tanulságos és tanító jellegű mesék

A szem mesében Móna ismerkedik szembogara működésével, és azzal kísérletezik, hogy mit tud érzékelni a körülötte lévő világból, kizárólag a szeme használatával.

,,Hosszasan szemlélte a színeket és a formákat. Nehezére esett, hogy nem beszélhet róla, de amit egy óvodás elhatároz, ahhoz tartja is magát.’’

A második mese során Móna, Marci és anya egy napját kísérhetjük végig, úgy hogy közben megfigyeljük, mi mindent tudunk csinálni a szájunkkal: eszünk, beszélünk, énekelünk, mosolygunk vele.

,,A mosoly is egy fontos dolog, amit a szájunkkal tudunk csinálni.
Néha csodákra képes!’’

Kiemelt szavak

A 2-6 éveseknek szóló SzóKiMondóka mesekönyvek alkalmat adnak a közös olvasásra, az írott szöveggel, a szavakkal (jelentésükkel, kiejtésükkel, írott alakjukkal) való ismerkedésre. De ez az ismerkedés mindvégig megmarad a játékosság keretei közt.

 
Holdvilág Kamaraszínház áprilisi programja PDF Nyomtatás E-mail

Holdvilág Kamaraszínház áprilisi programjawww.holdvilag.hu

Áprilisi program

 • 2. vasárnap 11.00 JANCSI ÉS JULISKA animációs, bábos mese 1 részben; A Batyu Színház vendégjátéka, 3– 103 éveseknek
 • 5 . szerda 14.00 AZ ÖRDÖGKIRÁLY KÚTJA zenés mesejáték 2 részben, 5 – 105 éveseknek; Gyöngy – 1. 6. 7. bérlet Enedek elek
 • 9. vasárnap 11.00 AZ ÖRDÖGKIRÁLY KÚTJA zenés mesejáték 2 részben, 5 – 105 éveseknek;
 • 9. vasárnap 11.00, RÉMUSZ BÁCSI bábos, zenés, mesés játék 1 részben; A Batyu Színház és a Holdvilág Kamaraszínház koprodukciója 4 – 104 éveseknek; Vendégjáték a Rózsa Művelődési Házban
 • 10. hétfő 19.30 MINDEN RENDŰ EMBERI DOLGOKHOZ, Versszínház – felhanggal, a Költészet Napja tiszteletére, József Attila születésnapjának előestéjén;
 • 11. kedd 14.00 MINDEN RENDŰ EMBERI DOLGOKHOZ Versszínház – felhanggal, a Költészet Napja tiszteletére, József Attila születésnapján; Vendégjáték a SKULT13 meghívására az AJAMK-ban kerületi iskolásoknak; ZÁRTKÖRŰ, jegyek nem válthatók! Akadálymentesített előadás vakok- és gyengénlátók részére is!
 • 16. vasárnap 11.00 ÁRGYÉLUS KIRÁLYFI zenés mesejáték 2 részben, 5 – 105 éveseknek;
 • 19. szerda 10.00 CSIPKERÓZSIKA Mesebalett 1 részben; a VSG Kamarabalett vendégjátéka 5 – 105 éveseknek, Akadálymentesített nézőtér!
 • 21. péntek 11.00 MÁTYÁS KIRÁLY ÉS A CINKOTAI KÁNTOR zenés, mesés történelmi kalandozás 2 részben 5 – 105 éveseknek; Vendégjáték Tornaalján
 • 26. szerda 10.00 JANCSI ÉS JULISKA animációs, bábos mese 1 részben; A Batyu Színház vendégjátéka 3– 103 éveseknek
 • 30.vasárnap 11.00 RÉMUSZ BÁCSI bábos, zenés, mesés játék 1 részben; A Batyu Színház és a Holdvilág Kamaraszínház koprodukciója 4 – 104 éveseknek;

Jegyügyelet: szerdán 15.30 - 19.30

Jegyeket a bérletes előadásokra is lehet venni, akár elővételben is!

Csoportoknak kedvezmény!

A BÉRLET ÁRA 4 gyermekelőadásra CSAK 4.200 Ft minden korosztálynak!

Jegyár: 1.350 – 1.850 Ft között, csoportos kedvezménnyel: 1.150 Ft; „akadálymentes” jegyár: 750 – 950 Ft csoportos kedvezménnyel: 600 Ft
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   www.jegy.hu 

405-8759; 401-0070 1131 Budapest, József Attila tér 4.

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

 
Palacsintafesztivál (Szolnok) PDF Nyomtatás E-mail

Palacsintafesztivál (Szolnok)Ízes palacsinták tömkelege, kiváló előadóművészek, élő koncertek, családi programok, és mindez egy helyen, Szolnokon, a NEFAG Játszótéren! Jön a II. szolnoki Palacsintafesztivál! 2016 májusában került először megrendezésre a szolnoki Palacsintafesztivál, amelynek idén is Szolnok egyik legcsaládbarátabb területe biztosít minden generációnak remek hétvégi kikapcsolódást, hiszen a kor nem számít, csak az, hogy ki szereti jobban a palacsintát!

A finomság után jólesik a pihenés és mi gondoskodtunk is erről! Kiváló könnyű- és komolyzenei élő koncertekkel várjuk Önt és kedves családját. A Palacsintafesztivál első napján a WELLHELLO köszönti az idelátogatókat, szombat este a NEOTON Família fokozza a hangulatot és zárásképpen a vasárnap egyik nagy produkciója, a szenzációs rajzfilmslágerekkel készülő Szolnoki Szimfonikus Zenekar ,,Cinemagic,, koncertje teszi tökéletessé a hétvégi fesztivál programjait. 2017. május 19-21. között a hagyományőrző, kézműves és zenés játékok mellett gasztronómiai programokkal várjuk azokat, akik:

 • - soha nem mondanának nemet egy tökéletesen elkészített palacsintára,
 • - imádják a Dumaszínházat,
 • - szeretik az édes finomságokat és a komolyzenét,
 • - szívesen körbejárnák a Vadasparkot,
 • - városi kisvasúttal utaznának,
 • - családközpontú programokat keresne

vagy egyszerűen csak szeretnek palacsintát sütni.

 
Szezonkezdés a Familyparkban PDF Nyomtatás E-mail

Április 1-én ismét megnyitja kapuit a Familypark!

A burgenlandi St. Margarethenben, Soprontól mintegy 18 kilométerre található a Familypark, Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, amely 145 000 négyzetméteren attrakciók sokaságával gondoskodik a feledhetetlen élményekről. Az Élményvár, a Kalandsziget, Falusi gazdaság és Meseerdő tematikus részlegeken minden megtalálható, ami egy jól felszerelt szabadidőparktól elvárható. A körhintától a hullámvasútig, a különféle mászókáktól és élményrészlegektől az állatsimogatóig és a meseerdőig itt a fiatalok és idősek egyaránt jól érezhetik magukat. A Familypark kulináris kínálata is önmagáért beszél: a ínycsiklandó választék a különféle salátavariációktól kezdve a frissen készült pizzákon át a szaftos sertéssültekig terjed.

Szezonkezdés a Familyparkban  Szezonkezdés a Familyparkban

2017 újdonságai

A Familypark minden évben bővíti kínálatát. Ennek köszönhetően a 2017-es évben két új mozgó attrakció is várja a látogatókat a Falusi gazdaság tematikus részlegen.

A Kakasvadászat (Glockeljagd) alkalmával a gyerekek és a felnőttek egy kakast meglovagolva vehetnek részt egy kalandos szökésben a motorkerékpáron ülő hóbortos nagymama elől, keresztül a traktorgarázsként szolgáló pajtán, egy falusi ház nappaliján, valamint a riadt, tollas jószágokkal teli tyúkólon és a teljes gazdaságon át. A vidám kikapcsolódás mellett a vendégek megtudhatnak néhány érdekességet a falusi életről is.

Szezonkezdés a Familyparkban  Szezonkezdés a Familyparkban

„Beszállás!” – szól az felhívás az új erdei vasúton tett kirándulás előtt. Az Erdei expressz nosztalgia-gőzmozdonyával vidám családi kirándulást tehetünk erdőn és mezőn át. Útközben pedig számtalan erdei állatot fedezhetünk fel. Az attrakció fénypontjai minden kétséget kizáróan a mozgó állatfigurák, a gondosan kialakított környezet és a csodás, XIX. századi stílusú pályaudvar.

 
Tartós élelmiszer és ruhagyűjtés egy Igriciben élő család részére PDF Nyomtatás E-mail

kobe-201703Tartós élelmiszer és ruhagyűjtés egy Igriciben élő család részéreIdén ismét a KÖBE-hez fordult az a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nehéz sorsú család, akik először 2015 telén keresték meg a KÖBE-t, s kérték a biztosító munkatársainak segítségét ruha, tüzelő vagy tartós élelmiszer adományozása formájában.

A négygyerekes család sajnos még mindig hasonló, rossz körülmények közt éli mindennapjait, emiatt biztosítónk úgy döntött, hogy a követező hetekben, március közepéig gyűjtést rendez számukra, amely keretében a KÖBE két budapesti irodájába (1108 Bp. Venyige u. 3. és 1062 Budapest Lehel u. 1/a.) leadva várjuk elsősorban a tartós élelmiszereket (liszt, tészta, tartós tej, cukor, konzervek), tisztálkodó- és tisztítószereket, ruhákat (pulóver, kabát, dzseki, nadrág, póló, stb.), cipőket az alábbi méretekben:

 • 5 éves kislány részére 27-28-29-es cipő, 110-115-ös ruhaméret,
 • 14 éves fiú részére 41-es cipő, 170-es ruhaméret,
 • 16 éves lány részére 38-39-es cipő, 170-es vagy M-es ruhaméret,
 • 19 éves fiú részére 41-42-es cipő, M-es méret,
 • 1 felnőtt férfi részére 41-es cipő, M-es ruhaméret,
 • 1 felnőtt nő részére 38-as cipő, M-es ruhaméret.

Akinek van esetleg jó állapotban lévő, de már nem használt konyhai eszköze, ágyneműje, törölközője vagy egyéb régi/új ajándéka a család számára, biztosan annak is helye lenne, hiszen mondták, hogy bármit nagyon szívesen fogadnak.

Az összegyűlt adományokat a KÖBE a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is kiegészíti egy több hétre elegendő tartós élelmiszercsomaggal, amelyet a dolgozói ajándékokkal egyszerre tervezünk átadni részükre. További információért a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen forduljanak hozzánk bizalommal.

A segítségeket a család nevében előre is nagyon köszönjük!

 
A legkisebbek álmait is megvalósítjuk, szívvel, lélekkel! PDF Nyomtatás E-mail

Mi a Kid's Party-nál tematikus gyermekprogramok szervezésével foglalkozunk, elsősorban családi születésnapi zsúrokon és céges rendezvényeken, valamint óvodákban jelenünk meg. A jövőben pedig szeretnénk a budapesti hotelek és éttermek gyermek sarkaiban is szórakoztatnunk a vendégek legkisebbik tagjait.

http://kidsparty.hu/hu/

A legkisebbek álmait is megvalósítjuk, szívvel, lélekkel!
Fontosnak tartjuk a tudatos gyermeknevelést, ezáltal programjaink is körültekintően előre megszervezettek és gyermekpszichológiában jártas szakemberek segítségével összeállítottak. Minden programunkat magyar, angol és orosz nyelven is van lehetőségünk megtartani.

Ha egy igazán nagyszerű élményt szeretne ajándékozni, akkor Mi tudunk segíteni. Minden korosztályú gyermek álmát megvalósítjuk, ami garantáltan nagyobb meglepetés, mint egy újabb játékautó vagy plüss maci. Nyitottan állunk az egyedi igények felé, ugyanis szívesen megvalósítunk nagyszerű ötleteket,  hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy a gyermekek és a szülők is jól érezzék magukat.
Több, mint 10 tematikus programot ajánlunk, csodálatos hősökkel és életre kelt mesefigurákkal. Ezenfelül kézműves foglalkozásokat, arcfestést és lufihajtogatást is tartunk, sőt egy káprázatos buborék show van a tarsolyunkban, amilyet még biztosan nem láttak.

 

 

sulinaptar-banner2

 

Programok a mai napra