A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

 Lovas és kulturális programokkal várják július 14-16. között az 55. Hortobágyi lovasnapok látogatóit - jelentették be a szervezők a Kilenclyukú híd lábánál lévő nagycsárdában szerdán sajtótájékoztatón.

Fülöp Bernadett főszervező, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője a lovasnapok legfontosabb céljának a kulturális és nemzeti értékek bemutatását, a lovas hagyományok megélését nevezte.
Felsorolása szerint lesznek díjugrató versenyek, a nemzeti vágta előfutamaként hortobágyi vágta, kialakítanak egy gyermek lovasfalut, a mátai arénában pedig a hazai lovashagyományokból kapnak ízelítőt a résztvevők. Lesznek csikós és pusztaötös bemutatók, huszár és rendőr karusszel, valamint kaszkadőr lovasbemutatók is.
Fülöp Bernadett jelezte: a hat pusztaötös hajtó mellett lesz egy hetedik, meglepetés lovas is, akinek a személye majdcsak a helyszínen fog kiderülni.
Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere azt mondta, az 5-ös szám különösen fontos az idei programban: 50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP), 55. alkalommal rendezik meg a lovasnapokat, amelynek szervezésében 5 éve veszt részt Debrecen.
A debreceni identitás elképzelhetetlen a puszta nélkül, Debrecen gazdaságának és gazdagságának a forrása Hortobágy, a pásztorkultúra, az állattenyésztés alapozta meg a város gazdaságát - magyarázta a polgármester.
Papp László külön felhívta a figyelmet a gazdag kulturális programokra, kiemelve a lovasnapokon fellépő öt néptáncegyüttest, amelyből négy lesz debreceni.
Medgyesi Gergely Árpád, a HNP igazgatója szerint azért sikeresek a pusztai rendezvények, mert az odalátogatók "más időspektrumot tapasztalhatnak meg", nem kívülálló szemlélőként vannak jelen, hanem részeseivé válnak az eseményeknek.
Utóbbit jelzi, hogy a HNP szervezte gyermek lovasfaluba folyamatosan visszatérő gyerekek is vannak - fűzte hozzá.
Jakab Ádám, Hortobágy független polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy az idén 190 éves a Kilenclyukú híd, a megünneplésére külön programokkal készülnek.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!