A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Tolki izgalmas világában tettünk látogatást, amikor az emberi testtel ismerkedtünk, vagy a világatlaszt nézegettük. Ezúttal egy különleges, beszélő memóriajátékot hoztunk számotokra. 

A játék az óvodás korosztálynak készült, és 48 állatkártyát tartalmaz. A Tolki toll nem része a készletnek, ezt a korábban bemutatott könyvekkel együtt tudjátok beszerezni. 

A memórialapok bájos állatokat ábrázolnak, ám a hagyományos játékoktól eltérően ezúttal az állatok hangját is hallhatjuk, ha a varázslatos tollal megérintjük a korongok hátoldalát. 

Elsőként keverjük meg a lapokat, és tegyük képpel lefelé az asztalra. A kezdő játékos megfordít egy korongot, majd a tollat egy általa választott lap hátoldalához érinti. Amennyiben a hang a korábban felfordított állathoz tartozik, megtarthatja a korongot, ha nem, a következő játékoson a sor. A játék addig tart, amíg az utolsó lap is gazdára talál. A nyertes a legeredményesebb játékos lesz, aki a legtöbb korongot gyűjti be.

Amennyiben a Tolki tollal a korongok állatot ábrázoló oldalát érintjük meg, az adott fajról tudhatunk meg érdekességet. 

A memóriajátékot természetesen a hagyományos módon, toll nélkül is játszhatjuk. Nagyobb gyerekek akár csak a képpel lefelé fordított oldalt használva, az állatok hangját beazonosítva kereshetik meg a párokat. 

Tolki - Állatok Interaktív beszélő memóriajáték nem csak a gyerekek emlékezőképességét fejleszti, de mélyíti az állatokkal kapcsolatos tudásukat is.