<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Kultúr-sarok CD
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyerekzenekarok CD ajánlója
Szén, szerelem, költemény - Alma Együttes 2012 PDF Nyomtatás E-mail

Szén szerelem költemény - Alma zenekar

A zenekar legújabb lemezén olyan nagy koncertslágerek kaptak helyet,  mint a Dodó maci, a Bogyó és Babóca, vagy a Mennyi selymes puhaság
A lemez mottójaként József Attila Világosítsd föl című versének első versszaka szolgált.
A multimédiás CD-n elsősorban az utóbbi néhány év  különböző felkérésekre született dalai szerepelnek, úgy mint a Liberoval közösen kiírt dalszövegíró verseny győztes dalai, a Nestlé etető mondóka író pályázata kapcsán született dalok, vagy a Lenornak készült Mennyi selymes puhaság. De helyet kapott a CD-n az egyik szelektív hulladékgyűjtő dalunk, az Örömzene, a Magyar Villamos Művek jótékonysági akciójához írt Legszebb napom dal, vagy éppen a Bartos Erika felkérésére megírt és azóta rajzfilm főcímdallá avanzsált Bogyó és Babóca.

A multimédiás tartalmak között szerepel 3 közkedvelt videoklip is, a Mennyi selymes puhaság, a Mit egyen a baba és a Rád vár Sárvár! 
Jó szórakozást kívánunk!

A lemez október 20-tól megvásárolható a zenekar weboldalán, vagy a koncerteken.
www.almazenekar.hu

Törzsvásárlói regisztráció után kedvezményesen már 2.500.-Ft-ért Tiéd lehet a lemez!

Regisztrálj itt!

 
Hangszersimogató Karácsony - Öröm hallik mindenfelöl PDF Nyomtatás E-mail

Hangszersimogató Karácsony - Öröm hallik mindenfelöl“A zene a kiapadhatatlan öröm forrása!”

December elején jelenik meg a Hangszersimogató zenekar karácsonyi lemeze gyermekeknek Öröm hallik mindenfelöl címmel.
Az albumon összesen huszonegy, már talán feledésbe merült, régi magyar karácsonyi gyermekdal lesz hallható vidám, világzenei hangszerelésben.

1.  A szeleknek - acapella kánon
2. Öröm hallik mindenfelől
3. Pásztorok keljünk fel
4. Karácsonynak Èjszakáján
5. Menjünk mi is Betlehembe
6. Regőlés
7. Vesd le pásztor a bundád
8. Betlehemi Királyok
9. Betlehem, betlehem
10. Paradicsom közepébe
11. Idvezlégy kis Jézus
12. Elindult Mária  
13. Rossz a Jézus kiscsizmája
14. Kedves Álmot
15. SÌr az Isten báránya
16. Bárcsak régen felébredtem volna
17. Hang drum altató
18. Midőn a szűz bepólyálja gyermeket
19. Csordapásztorok
20. A kis Jézus aranyalma
21. Én felkelék (Hangdrum altató)

A lemez dedikált példánya december 1-ig erről a linkről előrendelhető.
A lemezbe az alábbi linken lehet belehallgatni.

Mi is ez a Hangszersimogató?

 
Zene babáknak és mamáknak! PDF Nyomtatás E-mail

Álomszép box – 3CD (Álomszép 1-3)

Álomszép Zene babáknak és MamáknakAz Álomszép lemezek anyaga komolyzenei alapokon nyugszik. Fontos szempont volt az egyszerű, megnyugtató, harmónikus dallamok alkalmazása, ami egyfelől relaxatív szülőnek és gyermeknek egyaránt, másfelől klasszikus zenei alapokkal fejleszti a kisbabák muzikalitását.

Az „Álomszép – zene babáknak és mamáknak” sorozat első lemeze 2007-ben készült el és egyetlen év alatt dupla platina lemez lett. Magyarországon kívül eddig 10 külföldi országban adták ki sikerrel. Mára a 2008-ban megjelent második lemez is aranylemez lett. A szintén közkedvelt harmadik album 2010. őszétől kapható.

Az alkotók 2009-ben a budapesti kórházak szülészeti osztályain is tesztelték az Álomszép sorozat lemezanyagát. A szülészeteken dolgozó szakápolók és orvosok elmondták, hogy a harmonikus zene mind a kisbabákra, mind az anyukákra, de még az osztályok dolgozóira is igen kellemesen hatott. Dr. Kónyi Olga, a Szent Imre Kórház neonatológus szakorvosa pedig arról számolt be, hogy amikor a zene szól kevesebb az elkeseredett újszülött-sírás az osztályon. Keserű Ágnes, a Péterffy Kórház vezető szülésznője szerint a várandóság alatt hallgatott megnyugtató zene már ismerős a babának a szülés alatt, illetve a születés utáni időszakban is. Tapasztalatuk alapján még a szoptatás is sikeresebb így, ha baba és mama ellazulva hallgatják az ismerős zenét.

Bizek Emi zeneszerző
Zenetanár, az ELTE ének-, zenetanár, karvezetés szakán végzett. Már nagyapja is zenész volt, az Ő hatására, 10 éves korában kezdett zongorázni. Zeneszerzőként több, mint 50 saját szerzeményt írt. 2005-ben egyik szerzeményét beválogatták az Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntőjébe. Kepes András: „Világfalu” című televíziós sorozatához szerzett filmzenéiért 2006-ban Fonogram-díjat kapott. Két fia, Ádám és Dániel sokat segítettek a dalok tesztelésében.

 

www.bizekemi.hu  
www.alomszepzene.hu

www.emimusic.hu

 
Az év legjobb gyereklemeze: Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Bumm, bumm, bumm PDF Nyomtatás E-mail

Új albumot készített gyerekeknek Farkasházi Réka

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar bizony már 10 éve varázsolja el a srácokat. A jeles alkalomra születésnapi CD-vel kedveskedtek a rajongóknak.

A Bumm, bumm, bumm lemezbemutató koncertről korábban már hírt adtunk, ám ezúttal szeretnénk a korongon található dalokról szólni néhány szót.

A 22 dalt tartalmazó CD a Tintanyúl indulóval kezdődik, melyet maga Csukás István írt a zenekar számára. Ezt követően indul a szülinapi forgatag, és máris egy Sárkánybálban találjuk magunkat, és a Bulibajnokkal elszürcsölhetünk egy Fagyilevest, majd bújócskázhatunk egy jót az Aki bújt, bújt című nótára.

A korong egyik legjobban sikerült dala a Breki Regi Feat, mely Geszti Péter nevéhez fűződik.

A szöveg könnyen megjegyezhető, a dallam fülbemászó, a vidám ritmusok pedig táncra csábítanak. A Bumm, bumm, bumm című lemez remek választás bulikra, születésnapi zsúrokra, vagy akkor, ha szeretnénk egy kicsit mosolyogni!

A zenekar honlapja: www.farkashazireka.hu

Farkasházi Réka - ének
Delov Jávor - dob
Studniczky László - basszusgitár
Kálmán Tamás - gitár, ének
Csiszár Ferenc - gitár, ének

Aktuális koncertekről itt találsz információt: www.farkashazireka.hu/#koncertek

Hallgass bele a CD-be:

 
Katáng Zenekar - Az üveghegyen túl PDF Nyomtatás E-mail

Katáng zenekar - az üveghegyen túlA Katáng együttes a magyar és a kelta népzene, valamint a klasszikus zene forrásaiból merítve a mesék birodalmát idéző világot varázsol a gyermekek elé. Első lemezükön többek között Gazdag Erzsi, Horgas Béla és Kányádi Sándor megzenésített versei csendülnek fel.

 
Alma - Alma Együttes 1997 PDF Nyomtatás E-mail

AlmaAz Alma Együttes 1997-ben megjelent és 2005-ben újra kiadott legelső albuma -16 megzenésített gyermekverssel, olyan klasszikus költők tollából: mint Gazdag Erzsi, Kányádi Sándor, Romhányi József, Zelk Zoltán, Móra Ferenc, Weöres Sándor. A még éppen csak megalakult együttes legelső nagylemeze kicsit "kalákás" beütésű, népies jellegű, erősen vokális hangzású zene. 

 

 

 

 

 
Bizek Emi: Álomszép 4 – altatódalok babáknak és mamáknak PDF Nyomtatás E-mail

Álomszép 4Az „Álomszép – zene babáknak és mamáknak” sorozat első lemeze 2007-ben készült el, és egy év alatt dupla platina lemez lett. Magyarországon kívül eddig 10 külföldi országban adták ki. A nagy érdeklődésnek köszönhetően azóta két további lemezzel bővült a sorozat: a második lemez platina, a harmadik pedig aranylemez lett. Most itt a negyedik, ami kissé eltér a korábbiaktól.

Az Álomszép lemezek anyagát az alkotók budapesti kórházak szülészeti osztályain is tesztelték. Az itt dolgozó szakápolók és orvosok elmondták, hogy a harmonikus zene mind a kisbabákra, mind az anyukákra, de még az osztályok dolgozóira is igen kellemesen hatott. A Szent Imre Kórház nővérei viccesen meg is jegyezték, hogy az Ő elalvásuk veszélye is sokkal nagyobb azóta.

Dr. Kónyi Olga az osztály neonatológus szakorvosa pedig arról számolt be, hogy amikor a zene szól (és ez inkább délután és főként éjszaka van) kevesebb az elkeseredett újszülött-sírás az osztályon.

Általános vélemény, hogy a babák többsége a komolyzenei alapú, lassúbb dallamokat kedveli.

 
Katáng Zenekar - Itt van a szép, víg karácsony! PDF Nyomtatás E-mail

Katáng zenekar - Itt van a szép, víg karácsonyA Katáng együttes harmadik, karácsonyi lemeze tíz bensőséges dallal elvezet minket a tél beköszöntétől a meghitt családi ünnepet jelző harangszóig. Utunk hófehér mezők völgyei és dombjai között visz, ahol a favágók fenyőfával etetik a tűz fészkén kelt lángmadárkát.

A dalok különleges, egyedi hangszerelésben szólalnak meg: a kelta hárfa békésen megfér a harmonikával, a gitár és más pengetősök a nagybőgővel és a különféle dobokkal, ritmushangszerekkel. A Katáng sajátos zenéje ezúttal is a kelta, a magyar és balkáni népzene és a klasszikus zene hangulataiból építkezik, míg a dalok szövegéhez a hazai és határon túli magyar irodalom jeles költőit hívják segítségül, így Bujáki Líviát, Dsida Jenőt, Gazdag Erzsit, Horgas Bélát, Jánky Bélát, József Attilát, Kiss Dénest, D. Szász Blaskó Mártát és Tóthárpád Ferencet.

 
MAXIKUKAC - Alma Együttes 2007 PDF Nyomtatás E-mail

MaxikukacAz Alma Együttes 2007-ben jelentette meg első maxi lemezét. A lemez legnagyobb slágere, a Ma van a szülinapom! A dalból készült videoklippet a youtube-on már majd' 2 millióan töltötték le. Az 5 dalos albumon- a másik nagy közönségsiker - a sárgalábú cinegés dal is megtalálható. Emellett két régi kedvencet is áthangszereltünk: az ALMAMÁNIA teljesen új felfogásban és angolul, míg a VAKONDOK ezúttal hardrock verzióban került a lemezre. 

 

 

 

 
Hócsata - Buborék Együttes 2009 PDF Nyomtatás E-mail

Buborék EgyüttesA saját szerzeményű, mókás és bohókás dalok, az olykor countryba csapó, lüktető muzsika és az előadók lankadatlan jókedve ismét egy jó hangulatú, bájos és szórakoztató Cd-t eredményezett, mely melegséget visz az őszi és téli napokba, nem utolsó sorban pedig rengeteg tippet ad a családnak, mivel töltse a hűvös, havas napokat. A Buborék szerint ugyanis a tél nem a szomorkodás ideje, hanem – ahogy a dalcímekből is láthatjuk – a hócsatáé, a szánkózásé, a hóemberé, a karácsonyé, a farsangé és megannyi mulatságé. Ha azonban lenne, aki néha mégis elkomorodna a hideg és sötét nappalok miatt, akkor bújjon be a meleg takaró alá, kortyolgasson el egy csésze forró teát, és énekelje együtt a Buborék együttessel, hogy Ázok-fázok... – a nóta végére biztosan jobb kedvre derül!

 
Katáng Zenekar - Hétmadár PDF Nyomtatás E-mail

Katáng zenekar - HétmadárMit tehet a mesebeli legény, ha valami űzi, hajtja, hogy a hét aranytollú madár nyomára bukkanjon? Mi mást: útnak indul, világgá megy. Tapasztalatokat gyűjt, s mire az út végére és, talán bölcsebb lesz egy kicsivel.
A magyar népmesei motívumokból, megzenésített gyerekversekből, találós kérdésekből, hangulatfestő dallamokból szőtt történetet a Katáng zenekar és Fenyő Iván kelti életre sok izgalmas hangszer segítségével.

 
Mihályi Réka - Masni és Pocó PDF Nyomtatás E-mail

Mihályi Réka - Masni és PocóMihályi Réka a Group'n'Swing zenekar énekesnője, ezúttal a legkisebbekhez szól. Az alapgondolat, óvodaigazgató édesanyjától származik, míg a dalok elkészítésében Romhányi Áron és Födő Sándor volt segítségére.

A lemezen tizenegy dal kapott helyet, melyeket a szépen illusztrált szövegkönyvben találjuk. Az album érdekessége, hogy minden dal egy-egy hangszerhez kapcsolódik, melyek jól kivehetőek, kihallhatóak a számok alatt. A dalok szövege mellett megtaláljuk az adott hangszer rajzát, valamint rövid leírását. A hegedűről megtudhatjuk, hogy már az őskorban is használták, míg a tuba a Római Birodalomban tűnik fel elsőként.
A dalok az óvodás korosztályt érintő témákat dolgozzák fel, többek között a születésnapot, az  óvodai életet, valamint a biciklizés feledhetetlen izgalmait.

A swing dallamokra épülő zenei világ igazán fülbemászó, mind a gyerek, mind a felnőttek számára élvezetes.

 
Kolompos együttes CD lemezek PDF Nyomtatás E-mail

Kolompos együttes szazszorszepKolompos Együttes és barátaikKolompos Együttes Kiskarácsony-Nagykarácsony

Kolompos Együttes - Jönnek a huszárokKolompos Együttes - Furuláys PalkóKolompos Együttes - Én elmentem

Kolompos Együttes - Egyszer egy királyfiKolompos Együttes - Vitéz Levente

 
Téli alma, nyári alma - Alma Együttes 2004 PDF Nyomtatás E-mail

Téli alma, nyári almaA zenekar második nagylemeze már egy sokkal modernebb és egyedibb hangzásvilágot rejt, de változatlanul az útkeresés jellemzi. A klasszikus és kortárs gyerekversek között sok játékos, pörgős és táncos dal hallható, és a lemezen helyet kapott a mára már a zenekar himnuszává érett "Almamánia" újrahangszerelt, modern formában. 

 

  

 

 

 
Új albumot készített gyerekeknek Farkasházi Réka PDF Nyomtatás E-mail

Új albumot készített gyerekeknek Farkasházi RékaFARKASHÁZI RÉKA ÉS A TINTANYÚL – BUMM BUMM BUMM

Tíz éve énekel gyerekeknek Farkasházi Réka színésznő, aki nem mellesleg drámapedagógus is, no meg két gyermek édesanya. 2006 óta koncertezik ’Farkasházi Réka és Tintanyúl’ nevű zenekarával, fontos feladatának érzi, hogy az igényes szövegek és zenei világ által egy érzékeny lelkű, nyitott, értő közönséget neveljen ki.

Zenésztársai, akik egytől-egyig az ország legnagyszerűbb zenészei közé tartoznak, aprólékos munkával alakítják ki a dalok anyagát kicsik és nagyok örömére. A Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekart az elmúlt években két alkalommal jelölték Fonogram-díjra.

Az idén 10. születésnapját ünneplő formáció Bumm Bumm Bumm című november 10-én megjelenő albumával köszönti régi és új  kedvelőit. Rékáék 4. lemeze igazi zenei kavalkádot, irodalmi csemegét ígér. Minden alkotó helyet kap rajta, aki végigkísérte a csapatot az elmúlt évtizedben. Kukorelly Endre, Kovács András Ferenc, Finy Petra, Dolák-Saly Róbert versei mellett a Tintanyulak névadója Csukás István is tollat ragadott, hogy részese legyen a jubileumi albumnak. Ő maga írta meg a Tintanyúl indulót, ami a készülő zenei anyag egyik legjobban várt dala. Csak úgy mint a Breki Regi című nóta, amelyben Geszti Péter is közreműködik, mint a békalány léha férje.

A kerek évforduló alkalmat ad egy kis összegzésre.  Születés, szerelem, emberség, elfogadás, ünneplés. Gondolatébresztő témák, melyeknek nem titkolt célja, hogy ne csak passzív hallgatókra találjanak a dalok, hanem valódi befogadókra. Követve a hagyományokat, az igényes irodalmi szövegeket ez alkalommal is a lehető legmagasabb művészi fokon megírt dalok teszik teljessé.

Az új lemezhez kapcsolódó lemezbemutató turnésorozat előadásain egy hatalmas születésnapi bálba csöppenünk. A minden alkalommal élőben megszólaló zenekar valódi bulihangulatot teremt. A szavakat jelző mozdulatok, pillanatok alatt megtanulható koreográfiává varázsolódnak, megteremtve az önfeledt, közös táncolás örömét. A kortárs írók szövegei által a koncert látogatói nem pusztán szórakoznak. A gyerekek a zene segítségével nagyon hamar új versekkel lesznek gazdagabbak, szókincsük bővül. A zenekar énekesnője, Farkasházi Réka színésznőként varázsolja a gyerekeket a mesevilágba és drámapedagógusként vezeti őket végig a zenés kalandon. Néha meg-megállva, elgondolkodva az élet nagy kérdésein. Mindezt a lehető legegyszerűbb eszközökkel megoldva. Az új album alkotásakor is fontos szempont maradt, hogy az egész család jól szórakozzon, közös élményként élje át a zenés utazást.

Az albumról már készült hangulatébresztőként több kisvideó is, íme az egyik:

Előjegyezhető az Anyakanyar oldalán: http://anyakanyar.hu/rendeld-meg-most/

 
Bíró Eszter Állati Zenés ABC 2. PDF Nyomtatás E-mail

Bíró Eszter Állati Zenés ABC 2.Novemberben jelent meg Bíró Eszter énekesnő és színésznő új, Állati Zenés ABC 2. című óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló könyve és lemeze, Födő Sándor “Fodo” zenéjével, Hegyi György dalszövegeivel és Bakos Barbara rajzaival.

Ez a könyv a nagysikerű, Fonogram-díjas Állati Zenés ABC 1. könyv és lemez - amelyhez készült klippek már a Minimaxon és a MeseTV-n is láthatók - folytatása, amelyben az alkotók a magyar ábécé - első kötetből kimaradt - 24 betűjét, és sok izgalmas, helyenként képzeletbeli állatot verseltek és zenésítettek meg.

Ott van például a Q-kukac, a nagy Q betű kicsi kukaca, aki nélkül a Q bizony fabatkát sem ér, vagy Wobi, az űrvándor, kinek szülőföldje a Mirmón bolygó, ami a Mufurc-ködön túl található…

A képeskönyvben a mese és játékos kérdések mellett egy 24 dalos nagylemez és egy ábécés poszter is található.

Bíró Eszter lemezén most is az igényesség dominál. Ismét sok stílust és hangszert ismerhetnek meg a gyerekek jobbnál jobb művészek tolmácsolásában, így Presser Gábor, Lovasi András és Gálvölgyi János, valamint Borlai Gergő, Fekete Kovács Kornél, Nikola Parov, Födő Sándor “Fodo”, Hámori Máté, Hegedűs Máté “Kishega”, Fekete Márton “Kispuma”, Molnár Péter “Mojmoj”, Csonka Gábor, Kertész Endre, id. Födő Sándor, Cserta Balázs, Hámori János, Hámori Zsófia, Seres Lukács és sok-sok gyerek is közreműködik az albumon.

A könyv megvásárolható a www.alexandra.hu webáruházban.

Halász Judit a könyv hátsó borítójához írt ajánlója:
“A gyerekek igényét minél magasabbra emelni, és úgy nevelni őket, hogy vágyaik megvalósításához képesek legyenek megteremteni a feltételeket, rendkívül fontos szülőnek és pedagógusnak egyaránt. A zene világának megismerése nem utolsó feladat, mert nagyon befolyásolja - többek között - a gyerekek érzelmi fejlődését. Ezek a dalok utazásra hívnak a színvonalas zene világába. Az ábécé mellett nagyszerű muzsikusok különös hangszereivel is megismerkedhetnek a gyerekek. Ráadásul Bíró Eszter szép hangján és barátságos, közvetlen előadásában. Szívesen ajánlom mindenkinek.”

 
BALATON - Alma Együttes 2010 PDF Nyomtatás E-mail

BalatonA mesekönyv és CD egy kis béka Balaton körüli kalandos utazásáról szól, mely az írónő verseivel, gyurmaképeivel, és az Alma zenéjével varázsol és ringat el bennünket, mint a Magyar Tenger, oly sokszor, gyermekkorunkban. A mesekönyv Erika gyönyörűséges gyurma-illusztrációival készült, a meséhez tartozó CD melléklet pedig 13 vadonatúj dalt tartalmaz, melyek szövegét Bartos Erika, zenéjét pedig az Alma Együttes írta.

Közreműködők:

Berkesi Alex - basszusgitár, bőgő
Buda Gábor - ének, akusztikus gitár, ukulele, didgeridoo, vokál
Horváth Elemér - cimbalom
Maroevich Zsolt - brácsa, programok, melancolics orchestra, vokál
Pusztai Gábor - dob, udu, bodrahn, derbukka, djembe, cajon, rainstick, chimes, audubon bird-call, spájz szett
Rostás Regina - vokál
Szabó Tibor - akusztikus és elektromos gitárok, buzuki, tambura, citera, programok
Székely Zoltán - furulyák, kaval, szoprán és tenor szaxofon, kobza, nagybőgő
Tóth András - dobro, benjo, mandolin

 
Alma - Minta - MintaPinty Zenekar 2012 PDF Nyomtatás E-mail

MintaPinty Zenekar - AlmaEme rendhagyó, közös zenei kiadványra a Kész Mintacirkusz! Maxi(mus)-ról már ismert, de némileg átkevert 4 dalunk - és persze az Alma együttes dalai - mellé egy új szerzeményünk is felkerült “Vakáció!” címmel. A lemez csak korlátozott példányszámban volt kapható a Nők Lapja magazin 2012/17. lapszáma CD mellékleteként.

A dalokat megint csak Földes Gabi rögzítette és keverte. Szabó „Alma” Tibi masterelte, Drahos Dorka énekelt, György Andrea hegedült és vokálozott.

Dalok:

1. Kész MintaCirkusz!

2. Helénke, a tehénke

3. Tökfilkó Péter

4. Reggae Róka

5. Vakáció!

 
Zenébe Zárt Világ - Buborék Együttes 2011 PDF Nyomtatás E-mail

Buborék EgyüttesEredetileg a gyermekeknek szánta Zenébe zárt világ című új albumát a Buborék együttes, ám a nagylemez dalai akár a felnőttek kedvenceivé is válhatnak. A Zenébe zárt világ a Buborék immár harmadik albuma, s zeneileg igen széles spektrumot ölel fel. Több ismert dallam is helyet kapott rajta, köztük egy magyar, illetve egy ír népdal, amelyet annak idején még világhírű pop-rock formációk is feldolgoztak. Minden megtalálható rajta, ami a zenei világukat jellemzi: a rock 'n' roll-tól, a népdalon, a megzenésített Móricz Zsigmond versen keresztül egészen a melodikus, szívmelengető gyermekdalokig. Az Ovibúcsú című dal köszönetnyilvánítás az óvónők áldozatos munkájáért, míg a Torna című nóta játékosan a mozgás és a helyes táplálkozás előnyeire és örömeire hívja fel a gyerekek figyelmét. A Sárkánymese Xantus Barbara színművésznő tolmácsolásában mutatja be a hétfejű sárkány és a bátor királyfi küzdelméről szóló klasszikus történetet. A sztori és a tanulság a régi, csak a nyelvezet lett napjainkra szabva.

 
MINIMAX MAXI multimédiás CD - Alma Együttes 2009 PDF Nyomtatás E-mail

MinimaxAz Alma Együttes legújabb közös maxi lemeze a Minimax gyermekcsatornával. A multimédiás CD-n 3 vadonatúj dal, két klip és fotógaléria található, melyek számítógépen tekinthetők meg. A Szuperkukák és az Örömzene dalok egy kiemelten közhasznú, országos, környezettudatos szelektív hulladékgyűjtő gyerekprogram - az ÖKORIADÓ! – részei. A galériában a forgatásokról, Minimax rendezvényekről és az Ökoriadóról találhatók fotók. Az Örömzene című dal bevezetőjében a főbéka szerepében Kálloy Molnár Péter színművész közreműködik.

 

 

 
Belvárosi Betyárok: Fejforgató PDF Nyomtatás E-mail

Belvárosi Betyárok: Fejforgató2017. február 5-én vasárnap kerül sor a Belvárosi Betyárok első lemezbemutatójára a Puskin Art Moziban 10 órai kezdettel. A győri formáció Fejforgató címmel jelenteti meg első gyermeklemezét, melyen a frontember, Váray László szerzeményeit hallhatják a srácok.

A dalok igazán fülbemászóak, valamennyi refrén könnyen megjegyezhető. A lemez a gyerekek érdeklődési körébe tartozó témaköröket érinti, így hallhatunk dalt többek között a vonatozásról, az autózásról, és az évszakokról. A CD-n ismert gyermekdalok is helyet kaptak, természetesen kibővített formában, így a Pereces dal, és a Tavaszi szél vizet áraszt bizonyára minden csemete számára ismerősen hangzik majd.

Lágy dallamok, pattogó ütemek váltják egymást, ennek köszönhetően a lemezen sokféle hangulattal találkozhatunk.

A CD egyik legérdekesebb dala a Láss világot! című szám, mely a zenekar által támogatott szembetegséggel küzdő kisfiú számára íródott. Zalán, mielőbbi gyógyulást kíván a Manóprogram csapata!

 
„BIO” - Alma Együttes 2006 PDF Nyomtatás E-mail

BioAz együttes 10. születésnapjára megjelenő jubileumi lemez az Alma hagyományihoz híven a legnagyobb "gyerek-költők" legszebb verseire komponált vidám, egészséges dalok egész sorát vonultatja fel. Az etno és népi hangszerek egész arzenálját (pl: tambura, bouzouki, cimbalom, kaval, tilinkó, zergekürt, brácsa, darbuka stb.) felvonultató vidám, pergő ritmusú lemez, húsz új dallal, sajátos, immáron senkihez sem hasonlítható "ALMA" hangszereléssel, az "élet"-ről szól (fűszerekről, virágokról, növényekről, állatokról, és a természetről), sok-sok humorral, lendülettel. 

 

 

 

 
Sárvári mese DVD+mesekönyv - Alma együttes 2013 PDF Nyomtatás E-mail

Sárvári meseA zenekar legfrissebb kiadványán Kiss-Péterffy Márta verses meséje elevenedik meg képregény formában.
A film Mimi és Dodó maci sárvári kalandjairól szól. Az egyes történeteket vidám Alma klipek kötik össze egymással.
A DVD-n extra tartalomként helyet kapott a hazai mozikban októberben debütáló "Khumba" című 3D-s animációs rajzfilmhez készített Alma klip is, mely már megtekinthető a youtube-on. A DVD-n olyan slágerekhez készítettünk klipet, mint a Dodó maci, a Maxikukac, de helyet kapott a Mennyi selymes puhaság is -megújult formában.
A kiadvány megjelenését Sárvár város Önkormányzata, a Hotel Park Inn**** és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő támogatta.

Köszönet érte, nélkülük nem jöhetett volna létre a DVD.
Jó bulizást!

Dalok:

1. Mennyi selymes puhaság (Buda Gábor)
2. Mama reggel (Székely Zoltán-Szepessy Gábor)
3. Dodó maci (Buda Gábor)
4. Rád vár Sárvár! (Buda Gábor)
5. Örömzene (Buda Gábor-Buda Gábor, Dobó Mariann)
6. Magyar gyerek (Buda Gábor-Prókai Zoltánné)
7. Fagyi (Buda Gábor-Bartos Erika)
8. Legszebb napom (Buda Gábor)
9. Maxikukac (Buda Gábor-Haagen Imre)

 
Kész MintaCirkusz! - MintaPinty Zenekar PDF Nyomtatás E-mail

MintaPinty Zenekar - Kész MintaCirkuszEljött hát a dicső pillanat, amire oly régóta esedezve vártunk: napra pontosan az első kislemezünk után három évvel, újra április elsején, bolondok napján jelenik meg a MintaPinty Zenekar első, immár (nagyon) nagylemeze Kész MintaCirkusz! címmel.

A korong tizenkét új vagy újrahangszerelt szerzeménye mind-mind egy külön világ, zenei ötletek és stílusok kavalkádja, megbolondítva RizsA már-már védjegyszerű mókás szövegeivel, vagy kortárs költők (például Gazdag Erzsi, Varró Dani, Veress Miklós) remek verseivel.

 
MARS A BULIBA! - Alma Együttes 2009 PDF Nyomtatás E-mail

Mars a buliba!Az Alma Együttes karácsonykor megjelent DVD-jén zenés Marsbéli koncertre invitálja a világűr minden szegletéből ideérkező gyerek publikumot, és 50 percben nyújt felhőtlen kikapcsolódást első animációs koncertfilmjében. A legnagyobb Alma slágerek mellett jónéhány ritkábban hallott dal is teljesen új hangszerelést kapott. A szórakoztató és színes koncertélményt földönkívüli látványvilág, marslakók, bájos ufo-gyerekek teszik még különlegesebbé. Az eltévedés kizárt, mert a zenés utazásban egy "rímekbe szabott" bohém koncertmester az idegenvezetőnk, így a vörös bolygó minden meglepetését a legnagyobb biztonságban élvezhetik kicsik és nagyok. A DVD+CD kiadvány a DVD-n található 14 dalos koncertfilm mellett, egy 9 dalos audio CD válogatást is tartalmaz, melyet akár autóban is meghallgathatunk.

 

 
Mono Manó - Ünnepelj velünk! (cd) PDF Nyomtatás E-mail

Mono Manó Zenekar - Ünnepelj velünk

Zenekarunk 1998-ban alakult meg és azóta töretlenül dolgozik együtt a gyermekekért. 1999-ben jelent meg elsõ CD-nk "Szia" címmel melyen 16 dal hallható. A dalok úgy sokasodtak, mint Manóerdõben a fák, s olyan nagyra nõtték ki magukat, hogy a zenekarunk országszerte hangoztatja õket a különbözõ évszakoknak, eseményeknek, ünnepköröknek, hagyományoknak figyelembevételével.

2007.november 24-én jelent meg második CD-nk "Ünnepelj velünk!" címmel. A cím önmagáért beszél. A dalok a tél hangulatát, a gyermekek és felnõttek számára is várva-várt Mikulás és a karácsony ünnepet elevenítik meg. A lemez alcíme-"Zenei album az egész családnak"-is sokat sugall annak tartalmáról. Mono Manó egész családja elõadóként mutatkozik be az albumon a zenekar már jól ismert tagjai mellett.Ezzel az ünnepi lemezzel szeretnénk hangsúlyozni és "üzenni" a család, a szeretet fontosságát, a zene összetartó erejét és harmóniát teremtõ hatását.
A zenekarunk az évek folyamán szerzett tapasztalatok és a gyermekek, szülõk, valamint a gyermekprogram szervezõk igényeinek figyelembevételével kibõvítette szolgáltatásait. A zenés, mesébe ágyazott, interaktív gyermekeknek szóló koncertprogram mellett (melynek szükség szerint a teljes hangosítását biztosítjuk) vállaljuk a megrendelõk igényeinek szolgálatában a gyermekek arcfestését, lufihajtogatást, kézmûves mûhelyben való tevékenységek, bohócságok, banyaságok valamint sportversenyek, azaz akár egy teljes családi nap lebonyolítását.
 
Kész MintaCirkus! MAXI(mus) - MintaPinty Zenekar 2011 PDF Nyomtatás E-mail

MintaPinty Zenekar - Kész Minta Cikrusz

2011. április 1-én jelent meg szerzői kiadásban első maxi cd-nk, Kész Mintacirkusz! Maxi(mus) címmel. A CD-n található 4 dal mellett helyett kapott a Reggae Róka c. dal videóklippjei is, melyet több mint hatezren tekintettek már meg a youtube-on.

Dalok:

1. Kész MintaCirkusz!

2. Helénke, a tehénke

3. Tökfilkó Péter

4. Reggae Róka

 

+ 5. Videóklipp: Reggae Róka

MintaPinty Zenekar:

Szalay Zsófia – ének, zongora, tangóharmónika
Tóth Jázmin – ének, hegedű, fuvola
Földes Gábor – nagybőgő, basszusgitár
Hostyánszki György – gitár, ének
Rizik „RizsA” Attila – ütőhangszerek, gitár, ukulele, herfli, ének

A hangfelvételeken közreműködött:
György Andrea – ének, hegedű

Drahos Dorka – ének, billentyűk
Szirtes Edina „Mókus” – ének
A hangfelvételeket és a keverést Földes Gábor készítette, Harmath Szabolcs masterelt, Sándor Zsolt grafikus barátunk pedig a CD-borító megvalósításában segített.

 
ARANYALMA - Alma Együttes 2011 PDF Nyomtatás E-mail

Aranyalma - Alma EgyüttesTizenöt esztendővel ezelőtt barátaimmal megalapítottuk az Alma Együttest, hogy a hangok erejével népszerűsítsük a költészet szépségét.
Zeneszeretetünkből épült vállalkozásunk azóta is töretlen sikerű, és mára komoly mennyiségű dal halmozódott fel lemezeinken, melyek közül a legnépszerűbbeket most - közkívánatra- képes, kottás formában közreadjuk.
Igyekeztünk gondosan kiválogatni a dalokat, megválogatni a hangnemeket, hogy kezdő muzsikusbarátaink is gyors sikereket érjenek el. Reméljük, hogy hiánypótló kiadványunk az egész család számára élményt nyújt, újra a gyönyörű versekre fókuszálja a figyelmet, és a csodás illusztrációk segítségével zenés, verses, képes kalandra csábítja olvasóit. Kezeket a hangszerre! Nagy levegő! Zene!

 

 

 
Arany Lemez PDF Nyomtatás E-mail

Arany LemezA kiadvány az Arany János emlékév alakalmából jelent meg, nem is akármilyen módon. 2017 év elején pályázat indult, melynek keretében 99, az NKA Hangfoglaló Program által támogatott zenekar és előadó kedvenc Arany művét zenésítette meg. Az így született feldolgozások közül a 10 legjobb kerülhetett fel a lemezre. 

Lássuk a 10 legjobban sikerült feldolgozást:

Margaret Island: A rab gólya

Hangácsi Márton: Családi kör

Tha Shudras: A lejtőn

YOULÏ: Ágnes asszony

FACE'N'BASE: A bujdosó

InFusion Trio: Poétai recept

Drastik Putto: Az örök zsidó

Baron Mantis: Ha álom az élet

Uzipov: Temetőben

Csillag Kórus: Csendes dalok 

Arany halhatatlan sorait ezúttal modern zenei ritmusok veszik körül, ezzel közelebb hozva a mai generációkhoz a költő műveit.

 
Utazás - Buborék Együttes 2008 PDF Nyomtatás E-mail

Buborék EgyüttesA lemez valóban egy kalandos utazás az egész család számára a zenei műfajokon és a nyár legboldogabb pillanatain keresztül. A dalok között található rock 'n' roll, country, pop, rock és dance stílus, de még indiai népzenei elemeket is hallhatunk egyes számokban. A dalszövegek varázslatos hatással vannak a közönségre, hiszen nemcsak viccesek, hanem aktuálisak, modernek is. A Buborék szövegeivel a gondolkodó kisemberekhez szól, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat és bizony problémáik is akadhatnak, például a "Számtan"-nal. Megéneklik a gyermek Híradó-t, a nyári élményeket: az "Utazás"-t, a "Sátorozás”-t és persze minden mulatságot, ami csak létezik kerek-e világon.

 
Jöjj-jöjj napsugár - Napsugár Együttes 2010 PDF Nyomtatás E-mail

1. Jöjj-jöjj napsugár!
2. Névnapos dal
3. Hét pettyes katicabogár
4. Irány a játszótér!
5. Száll a buborék
6. Kicsi hajó
7. Csengős vonat
8. Gyermeknap
9. Egy kis bárány
10. Táncolj bátran!
11. Utazás a csillagok közt
12. A jószívű oroszlán
13. Durcika
14. Ez az óra
15. Őszinte mosoly
16. Aludj hát

Megrendelhető: a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.
Ára: 1500 Ft+postaköltség

 
Mono Manó Zenekar CD lemezek PDF Nyomtatás E-mail

Mono Manó Zenekar - Ünnepelj velünkMono Manó Zenekar

 
JÁTSSZUNK EGYÜTT! - Alma Együttes 2008 PDF Nyomtatás E-mail

Játsszunk együttA zenekar negyedik nagylemezének hanganyagát, nem saját dalaiból, hanem immár klasszikussá vált Bródy szerzeményekből állította össze.
A Helikoffer, - melyből klip is készült- a Micimackó, a Mákosrétes, a Csudálatos Mary, a Mit tehetnék érted?, a Luca babám, etc. mind új zenei köntöst kaptak, újrahangszerelésükben a legváltozatosabb zenei irányvonalak és hangulatok váltakoznak.(Ska, swing, karibi, régi zene stb.)

A lemezen "hangot adó" magyar népi és egyéb etno hangszerek sokszínűsége, már önmagában is izgalmas. Ráadásul ezeket az Alma ízlésesen keveri a mai modern zenei megoldásokkal, dobalapokkal és groove-okkal. A lemez legnagyobb érdeme, hogy akik kívülről ismerik a dalokat Halász Judit előadásában azok számára is végig újat nyújt a zenekar. Persze egyetlen Alma lemezről sem hiányozhat a zenei humor és a jókedv, amely az Alma koncerteket is olyannyira jellemzi.

És a kérdésre, hogy miért pont Bródy dalokból készült az új lemez, álljon itt a zenekar ajánlása:

Ez a lemez a zenész számára azt jelenti, amit a színésznek a jutalomjáték. Igazi, nehéz és szép próbatétel. Tudunk-e vele újat nyújtani, hiszen ezeket a dalokat nagysikerű szerzők, kiváló előadók tették mindörökre halhatatlanná. Mindenki hangról hangra, szóról szóra tudja, generációk nőttek fel és talán lettek jobb emberek Halász Judit bársonyos, kedves hangjától.

Most rajtunk a sor, hogy viszonozzuk kedvességüket, szeretetüket, amellyel megajándékoztak minket gyermekkorunkban, egy olyan lemezzel, amely tisztelgés tehetségük előtt, és az újabb generációk számára is izgalmas zenei utazás lehet.

Ajánljuk hát elsősorban Nekik e lemezt, és mindazoknak, akik hisznek a zene építő-szépítő erejében!

 
Apnoé zenekar: Binde bácsi barátai PDF Nyomtatás E-mail

Apnoé zenekar: Binde bácsi barátaiMialatt Binde bácsi a lakodalomban mulatozik, nyomva vész három kicsi kecskéjének. Mi mást tehet, felkerekedik, és a nyomukba ered. Az Apnoé zenekar vidám népzenével meséli el, hogyan akad az elkószált állatok nyomára Binde bácsi.

A mese fonalát Mesics György (Mesó) szövi, így a kicsik egy kerek, egész történettel gazdagodhatnak, miközben táncra perdülhetnek a számukra is ismerősen csengő dallamokra, hiszen a lemezen  többek között megtaláljuk a Hopp Juliska, az A part alatt, és természetesen a Volt nekem egy kecském  című gyerekdalt is.

A lemez érdekessége, hogy Binde bácsi keresés közben több tájegységet bejár, így a gyerekek megismerkedhetnek az adott terület népzenei hagyományaival.

A fülbemászó zene mindenki arcára mosolyt csal, miközben kezével-lábával már üti is a ritmust. A CD remek választás mindenki számára, akik szereti a vidám zenét.

 
Fábián Éva lemezek PDF Nyomtatás E-mail

Fábián Éva Nagy slágerek kicsiknekFábián Éva - Állati jó mesék állati jó zenékFábián Éva - Vidámpark

Fábián Éva - Utazás a Föld körülFábián Éva - ÁlomutazásFábián Éva - Kincses sziget

 


Facebook megosztás