A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ élményalapú, interaktív, közös gondolkodásra ösztönző pedagógiai programsorozatot indított idén a középiskolai és -nevelési intézmények tanulóinak, melynek célja az emberi és társadalmi értékek megismerése és készséggé fejlesztése.
A cirkuszművészet sajátos nyelvezete, különleges eszköztára alkalmassá teszi olyan pedagógiai célok szolgálatára, amelynek keretében a diákok elsajátíthatnak különböző kommunikációs készségeket, megismerhetik a felelős állattartás eszközeit és megérthetik a bizalom, a csapatmunka, az egyenlőség és egyensúly társadalmi és egyéni értékeit.
A Cirkusz Kommandó – Tematikus ARTista Nap néven indított programban a Fővárosi Nagycirkusz művészei, vendégelőadói és szakemberei látogatnak el egy-egy tanítási napra a középiskolákba, ahol tánccal-zenével, beavató műsorszámokkal, artista produkciókkal, állatasszisztált foglalkozással, bohóctérfával, múzeumpedagógiai, cirkuszi készség fejlesztő és pályaorientációs foglalkozással, eszközbemutatóval, filmvetítéssel és szakmai kerekasztal-beszélgetéssel segítik a pedagógiai célok megvalósítását.
A frontális oktatási módszerek helyett a befogadóközpontú, vitára ösztönző és élményalapú oktatási módszertan eszközeivel vezetik be a diákokat hét különböző témába: A Tanulj cirkuszt! nevű készség fejlesztő műhely keretében különböző ismert cirkuszi alaptechnikákat és mozgásformákat próbálhatnak ki, mint a tányérpörgetés, a zsonglőrözés és a kötéltánc. Ne (vessük) el a bohócot! címmel a bohócmesterséget és a humor társadalmi fontosságát ismerhetik meg. A Műtárgyrejtvény című cirkuszmúzeumi játékkal bemutatható a múzeumi szakma, az egyes műtárgyak értékei és őrzésük fontossága a magyar és nemzetközi kultúra egészére nézve. A Cirkuszművészet a filmvásznon elnevezésű foglalkozáson a vizuális kultúra és a cirkuszművészet kapcsolatát fedezhetik föl. Az Egyensúly, pontosság, bizalom, csapatmunka képzésen a cirkuszművészet szimbólumrendszere és társadalmi üzenetei, jelentés rétegéi jeleníthetők meg. A Tanulj a kutyáktól a kutyákról! a felelős állattartás fontosságát és mindennapi hasznát közvetíti, míg a pályaorientációban az Artista- és Előadó-művészeti Akadémia bemutatkozása segíti a tanulókat.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!