A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hogy kerülhet egy kék színű ló a szobába, aki ráadásul görkorcsolyázik? Tavasszal négy különböző filmprogrammal és animációs játszóházzal készülünk az egész családnak, hogy senki se maradjon ki a kalandból!

Különleges vetítéseket látogathattok március 5-én (vasárnap) és március 15-én (szerdán) a budaörsi BABtérben. Klasszikus és kortárs magyar animációs mesefilmek fognak életre kelni a vásznon. A filmszekciókat különböző korosztályoknak ajánljuk. Annyit már most elárulhatunk, hogy lesz Ló a házban, és vetíteni fogjuk a decemberben elhunyt, magyar származású grafikusművész, Bányai István Hamm című rövidfilmjét is. Mellettük pedig olyan régi és mai animációs filmek fognak sorakozni, melyekért megéri nyitva tartani a szemeiteket!

A filmalkotások a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt., a Kecskemétfilm, a MOME és az FP films gazdag archívumaiból érkeznek. Olyan filmeket is találhattok a programban, melyeket eddig biztos nem láthattatok és a legkisebb és a legnagyobb látogatók képzeletét is elvarázsolják majd!

Az egy órás vetítési programok előtt vagy után a gyerekek kipróbálhatják az animációs filmkészítést is – színes papírkivágással, bábokkal, tárgyakkal, legókkal – a Primanima Animációs Játszóházában, és megeleveníthetik saját figuráikat. És hogy egy tévhitet is eloszlassunk: a közös élményhez nem kell tudni rajzolni!

Sokan az animációt kizárólag a rajzfilmekkel azonosítják, ám ugyanúgy gyurmával, bábokkal, legkülönfélébb tárgyakkal és a természetben előforduló anyagokkal is különleges mozgó alkotásokat lehet létrehozni. A tapasztalt animátorok és művészpedagógusok segítségével a gyerekek ismerkedhetnek a modern technikákkal, de olyan hagyományos technikákkal is találkoznak, mint a pörgetős füzet, az életkerék (zoetróp), a papírkivágásos- és a tárgyanimáció. 

A mozi élmény és a játszóházi alkotás során a gyerekek tetten érik az animációs filmkészítés titkait, és megtanulhatják, miért nevezzük ezt a csodát mozgóképnek. 

Már lehet regisztrálni! Ne maradjatok le!

https://rb.gy/tc6d54

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!