A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A játék megvásárolható a Fakopáncs Játék Webáruházban.

 

Nem választ zsákbamacskát, aki a Fakopáncs Naptárat választja, hiszen a színes kalendárium látható, tapintható formában került a dobozba. Ennek ellenére, a Manóprogram csapata nem kevesebbre vállalkozott, mint végigvenni a Naptár valamennyi funkcióját, hogy teljes képet kaphassatok a termékről.

 

Kicsomagolva tapasztalhatjuk, hogy valamennyi mutatója forgatható, tolható, mozgatható. Elsőként lássuk talán a középen elhelyezett órát. Óra, perc, másodperc, illetve a kis-, és nagymutató. Az időmérő szerkezettel ismerkedő csemeték elengedhetetlen társa, mely a maga teljességében segít megérteni az idő múlást. Alatta találhatjuk a napszakokat, melyek szintén fontos részét képzik az idő ismeretének. Délelőtt reggelizünk, majd délután alkotunk, este pedig alszunk, így a kicsik számukra ismerős napi rutinon keresztül memorizálhatják a napjukat alkotó egységeket.

 

Naptár - Fakopáncs    Naptár - Fakopáncs

 

Jobb oldalon szintén az idő múlásával találkozhatnak a srácok. Ide, egy hetes időintervallum került, napi bontásban. A hétköznapokat és a hétvégét, más-más színnel jelölték.

 

Bal oldalon a hónapok sorakoznak, külön színnel jelölve az összetartozó évszakokat, így a téli hónapok kékkel, a tavasziak zölddel, a nyáriak narancssárgával, míg az ősziek lilával kerültek a táblára. Az évszakok múlást a hónapok alatt találjuk, itt forgatható nyíllal jelölhetjük az éppen aktuálisat. A képek hűen igazodnak az évszak sajátosságához, így a csemeték könnyedén megtalálják a szóban forgó időszakot.

 

Végül egy hónap napjait vehetjük sorra. A tábla tetején, 1-től 30-ig, számozott sorban állíthatjuk be a jelölővel, hogy az adott hónap hányadik napján járunk.

 

A Fakopáncs Naptár hosszú időn át segíti gyermekünk idővel kapcsolatos fogalmainak megismerését. Óvodás kortól alsó tagozat végéig folyamatosan használhatjuk az eszközt, melynek az idő előrehaladtával mind több funkciója válik ismerőssé a csemeték számára.

 

Naptár - Fakopáncs    Naptár - Fakopáncs

 

 

Naptár - Fakopáncs    Naptár - Fakopáncs

 

Naptár - Fakopáncs    Naptár - Fakopáncs

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!