A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Emberölés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség egy fiatal nagykanizsai nő ellen, aki otthonában megszülte, majd az udvaron lévő fészerbe dobta újszülött gyermekét. Ellátatlansága miatt a csecsemő meghalt - közölte a főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba tájékoztatása szerint a jelenleg 20 éves nő két éve ismerkedett meg egy férfival, de kapcsolatát titkolta környezete előtt. A nő 2019 augusztusában teherbe esett, de ezt is eltitkolta hozzátartozói elől. 
Orvoshoz, védőnőhöz nem fordult, terhesgondozáson nem vett részt, a férfinak azonban alkalmanként ultrahangképet, illetve a várandós gondozási kiskönyvéből fotózott részletet küldött, mintha egészségügyi ellátást kapna. A nő 2020 májusában azután arról küldött üzenetet az apának, hogy indul a kórházba, később pedig azt írta neki, hogy "a baba elment", nem volt egészséges.
A vádirat szerint valójában ezen a napon otthon, egyedül szülte meg egészséges kislányát, majd a csecsemőt egy ruhába csavarta, az udvaron lévő fészerben a földre dobta és magára hagyta. Később visszatért az újszülötthöz, aki még élt, nyöszörgött, ezért bevitte a házba, de nem látta el.
Végül a nő anyja talált rá a csecsemőre, akit azonnal kórházba vitt, de a kritikus állapotban lévő újszülött az orvosi kezelés ellenére másnap meghalt. Halálának oka a mintegy 4-5 órán át fennálló ellátatlanság miatt kialakult oxigénhiányos állapottal fellépő agyduzzanatos agyi beékelődés volt - olvasható az ügyészségi közleményben. mti

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!