A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Regisztrációt követően ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megtekinteni az Országházat - közölte az Országgyűlés sajtóirodája.

A közleményben azt írták, a koronavírus-járvány miatt nem látogatható az Országház, ezért egy 45 perces online séta keretében biztosítanak betekintést az érdeklődőknek az épület nevezetes termeibe.
Hozzátették: az élőszavas vezetés során az idegenvezető nem az épületből, hanem egy online felület (Zoom) segítségével vezeti körbe a látogatókat. Megtekinthető a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, valamint a képviselőházi társalgó és ülésterem.
Lehetőség nyílik közelebbről is szemügyre venni a szobrokat, festményeket, díszítéseket, illetve a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. Emellett gazdag képanyag és számos érdekes történet idézi fel a magyar törvényhozás otthonához kötődő eseményeket - áll a közleményben. 
Az online sétára ezen a linken lehet regisztrálni: https://www.parlament.hu/web/orszaghaz/virtualis-orszaghaz-latogatas

Iskolás csoportoknak külön időpontban, zárt csoportban biztosítanak a diákok életkorának megfelelő vezetést, jelentkezni az idegenforgalom@parlament.hu e-mail-címen lehet. mti

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!