A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kiadó: Pagony Könyvkiadó

Szerző: Bojti Anna

Kötésmód: Puha borítású

Korosztály: 9-12 éveseknek

Oldalszám: 360 oldal

Rövid leírás: Éppen Lénáéknál vendégeskedsz, amikor egy régi festményre lesztek figyelmesek. A képet Léna nagypapája festette, különös, hogy bár már három éve nem él a nagypapa, még sosem néztétek meg tüzetesen a képet. Ezúttal azonban olyan alaposan sikerült szemügyre venni, hogy egy elrejtett verset találtok rajta. Ez a pár soros feladvány elvezet Lénáék padlására, ahol egy titokzatos ládában titkos üzenetet, egy nyakláncot és egy különös szerkezetet találtok. A fogaskerekekkel ellátott tárgyat Makkalának kellene átadni, ám csak egy újabb versike utal arra, hogyan tudnátok megtalálni a titokzatos illetőt. A nyomozáshoz csatlakozik Léna kistestvére, Oszi is. 

Véleményünk a könyvről: A Lidércerdő mélyén nem egy hagyományos ifjúsági regény, hiszen minden bekezdés végén lehetőségünk van kiválasztani, hogyan folytatódjon a történet. Kalandozásunk során nem csak információt, de tárgyakat is gyűjtünk, melyet a könyv végén található kalandlapra írhatunk fel. Minden megszerzett információ közelebb visz bennünket ahhoz, hogy megtaláljuk Makkalát és megtudjuk miért is küldött minket Léna nagypapája hozza a különös szerkezettel. 

A választásoknak megfelelően a történetnek számtalan kimenetele lehet, és akár néhány oldal után véget érhet számunkra a nyomozás, ám ha ügyesek vagyunk akkor egy igazán különleges kalandozást tehetünk a Lidércerdőben.