<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Kultúr-sarok ManóKonyha Farsangi Csörögefánk
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Farsangi Csörögefánk PDF Nyomtatás E-mail

CsörögefánkMinden évszaknak, ünnepnek megvan a maga jellegzetes étele, édessége. Amíg karácsonykor minden családban halat fogyasztanak, addig februárban, farsang környékén, a csörögefánk hódít igazán.

Hogy Ti se maradjatok ki az igazi farsangi hangulatból, megosztjuk veletek a Manóprogram kedvenc fánk receptjét.

Amire szükségetek lesz hozzá:

30 dkg liszt

6 tojássárgája

csipetnyi só

2 evőkanál cukor

2 evőkanál rumaroma

A lisztet, a tojássárgát, sót, cukrot és rumaromát rétestészta keménységűre gyúrjuk. Ha nagyon kemény, egy kanál tejföllel lehet lágyítani a tésztán. Ezután letakarjuk és fél órát pihenni hagyjuk. Lisztezett gyúródeszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tenyérnyi rombuszokat vágunk belőle. A közepén behasítjuk és az egyik végét áthúzzuk a nyíláson. Az elkészült fánkocskákat bő olajban aranysárgára sütjük. Szalvétán lecsepegtetjük, és porcukorral, házi lekvárral kínáljuk.

 

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Facebook megosztás