<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Kultúr-sarok ManóKonyha Eperturmix
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Eperturmix PDF Nyomtatás E-mail

EperturmixHozzávalók:
15-20 szem friss eper
2 dl tej
1 dl tejszín
1 evőkanál méz

 

Elkészítés:

végy 15-20 szem, finom, érett epret…de honnan is? Aki szeretné tudni, hogy valóban friss, magyar, szabadföldi eper kerül a tányérra, esetünkben a turmixgépbe, annak kiváló kültéri program lehet, ha maga választja ki a megfelelő szemeket az eperföldön. A „Szedd magad„ elnevezésű, mondhatni életforma, lehetővé teszi, hogy a „városlakó” családok is Nap érlelte, friss gyümölcsöt fogyasszanak. Érdemes azonban a hétvégi nagy roham lecsengése után néhány napot várni, hogy pirosodjanak a szemeket, és lehetőleg szerda, csütörtök környékén felkeresni az alábbi földek valamelyikét:

 

A hazánkban május, június táján érő földieper, nem csak finom, de rendkívül egészséges is. Többek között vértisztító hatása van, csökkenti a koleszterin szintet és a magas vérnyomást, valamint A- és C vitaminban gazdag. Pépesített formában fogfehérítésre is alkalmas.  Tehát, elő a turmixgépet, tegyük bele a hozzávalókat és már ihatjuk is. Érdemes az eperlevelek alatt hosszabban keresgélni, hogy a polcokat megrakhassuk eperlekvárral és a mélyhűtőbe is elegendő kerüljön ahhoz, hogy télen is élvezhessük a tavasz gyümölcsét.

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Facebook megosztás