A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megjelent az Abszolút könyvek újabb része, Kertész Erzsi izgalmas és informatív detektívregényében szerepet kap az interaktivitás, és nyomozás közben hely- és kultúrtörténeti ismeretekre is szert tehet az olvasó.

Kertész Erzsi: Hat sértett kísértet

Orosz Annabella rajzaival

 A regényt a szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttese ihlette, ahová a gyerekek a regény olvasása közben vagy után el is látogathatnak. Az elképzelt XX. század eleji erdélyi város, ahol a detektívtörténet játszódik, ott fogja várni őket szinte teljesen ugyanúgy, ahogy azt Kertész Erzsi írja a regényében.

Hat sértett kísértet főszereplője az olvasó. A szerző, Kertész Erzsi izgalmas nyomozós utazásra hívja a 9 éven felülieket, mely során egy századfordulós erdélyi kisváros életét is megismerhetik. 

A lebilincselő regényben a főszereplőt - azaz magát az olvasót - ártatlanul megvádolt kísértetek keresik meg, hogy segítséget kérjenek tőle, mert szörnyű igazságtalanság történt velük a múltban. Egy bűntettel, pontosabban egy rubintrablással gyanúsították meg őket, és amíg nem mossák tisztára a nevüket, addig nem nyughatnak. A szerző a tőle megszokott humorral tálalja a történetet, így az egy pillanatig sem válik félelmetessé. A rejtély megoldásához szükséges nyomok felfejtése kihívást jelent a kiskamasz olvasónak, ám a fejezetek végén található kérdések segítenek nekik. A gyerekek igazi nyomozók módjára göngyölíthetik fel a rubintrablás esetét, jegyzetelhetnek fejezetről fejezetre, hogy végül a nyomokból összeálljon a rejtély megoldása.


Hat sértett kísértet tökéletes bevezető lehet a detektívregények, és a manapság újra népszerű kaland-játék-kockázat könyvek világába is. 

A kötet bátran ajánlható a nyomozós regényekért rajongó vagy a velük most ismerkedő kiskamaszoknak, illetve azoknak, akiket érdekelnek az elmúlt történelmi korok és tájak. 

9 éven felülieknek

 

Könyvbemutató a Skanzenben:  május 1. hétfő, 11.00 óra 

 Helyszín: szentendrei Skanzen - Erdély épületegyüttes, Korzó kávéház emeleti rendezvényterem (2000 Szentendre, Sztaravodai út 76.)

A résztevők találkozhatnak az Erdély tájegységben játszódó Hat sértett kísértet című regény szerzőjével, Kertész Erzsivel és illusztrátorával, Orosz Annabellával. A könyvhöz kapcsolódó egész napos programon a kézműves foglalkozások mellett játék és nyomozós kaland, könyvvásár is várja a gyerekeket, családokat.

Könyvbemutató és nyomozás a Skanzenben  

Kertész Erzsi: 2012 óta dolgozik íróként, művei elsősorban gyerekeknek, kiskamaszoknak szólnak. Eredeti szakmája szerint pszichológus. Gyermekkorát Mezőkövesden és Miskolcon töltötte, majd Budapesten végezte felsőfokú tanulmányait. Évekig dolgozott szervezetpszichológusként, majd gyermekei születése után érdeklődése a gyerekkönyvek felé fordult. Történeteiben gyakran keveri a realitást a mesei elemekkel. Letehetetlen kalandregény-sorozata, a Panthera sok kiskamasszal szeretette meg az olvasást. Író-olvasó találkozók keretében sokat beszélget a gyerekekkel, igyekszik megismerni az őket foglalkoztató témákat. Szívesen kísérletezik új ötletekkel, és örömmel veszi, hogy munkája során számos illusztrátorral dolgozhat együtt, akik sokszínű, változatos képi világot álmodnak a könyveihez. Családjával Gödöllőn él.

Beleolvasó a könyvbe: www.pagony./cikkek/kertesz-erzsi-hat-sertett-kisertet-beleolvaso-abszolut-konyvek-nyomozas-idoutazas

Abszolút Könyvek: A Pagony 9—12 éveseknek szóló sorozata, mely olyan olvasmányos és izgalmas könyveket válogatása, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland- vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!

A sorozat kötetei: https://www.pagony.hu/abszolut-konyvek