A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kiskorú veszélyeztetése miatt nem jogerősen 120 óra közérdekű munkára ítélt két óvónőt és egy dajkát a Székesfehérvári Járásbíróság, mert kényszerrel próbáltak megetetni egy étkezési zavarban szenvedő gyermeket egy Fejér megyei településen 2017 novemberében.

A Székesfehérvári Törvényszék közleményében azt írta: az ítélet szerint a vádlottak cselekményükkel a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú érzelmi fejlődését veszélyeztették. A bíróság ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak büntetlen előéletét, személyi körülményeit, valamint a bűncselekmény elkövetése óta eltelt több mint három évet. 
Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.
Az ítéletben megállapított tényállás szerint a két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő kiskorú sértettet. A gyermek társaival együtt az ebédet várva ült az asztalnál, amikor a vádlottak odaléptek hozzá, és egyik kezét az egyik, másik kezét a másik vádlott hátrafogta, a harmadik vádlott pedig kanállal az ételt a szájába tette. Amikor a második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, így vádlottak a cselekményt abbahagyták.
Ezt követően a gyerek viselkedése megváltozott, zárkózottá vált, sírva ment óvodába, a szülők ezért átíratták egy másik óvodába.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!