A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megnyitásának 65. jubileuma alkalmából a cíviscáros ikonikus parkja minden eddiginél gazdagabb rendezvénynaptárral színesíti az idei évet, így április 15-én és 16-án hagyományteremtő céllal megrendezi az első „La Dolce Vita” Citrus- és Olasz Napokat, amelyen gazdag citrusgyűjteményével, tematikus programokkal és autentikus közreműködőkkel hozza el a mediterrán életérzést a Nagyerdő szívébe.

Az érdeklődők mindkét nap megcsodálhatják és kvízjáték keretében még jobban megismerhetik a Park hazai arborétumok körében kiemelkedő, jelenleg 27 különleges fajtát számláló citrusgyűjteményét, amely idén tovább bővül majd. A citrusok sokoldalú gasztronómiai felhasználásából remek ízelítőt ad minden korosztálynak a Lemon bár, de retró plakátok, régi olasz autók és Vespa motorok kiállításán is megelevenedik Itália kultúrája, a legkisebbeket pedig várja a Bambino-kuckó.

Szombaton 9:30 és 12:00 között adhatók le a nevezések a Park citrusos torta- és süteménysütő versenyére, amelynek eredményhirdetésére aznap délután kerül sor. Porkoláb Gyöngyi Zoo Podcastja előbb hazánk legnagyobb citromtermelőjével, a Szőrös és Kisjuhász Kertészettel ismertet meg, majd a cívisvárosi dolce vitába kalauzol el minket Debrecenben élő olaszok – Luca Balduccio énekes, Acquaviva Raphael vállalkozó, De Stefani Mario, a DG Italiano tulajdonosa és Francesca Provisionato operaénekesnő – megszólaltatásával. Azokat, akik szeretnék egy különleges este keretében is megtapasztalni az olasz életérzés varázsát, 19:00-tól koktélbár és táncest várja Luca Balduccióval.

Az AKSD Kft. támogatásával és a Debreceni Vespa Klub közreműködésével megvalósuló rendezvény nappali programjain való részvétel normál belépővel díjmentes, a szombati táncest pedig fejenként 1500 Ft-os belépővel látogatható. A jegyek a helyszínen és online elővételben egyaránt megvásárolhatók.

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!