A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Melyik gyerek ne rajongana a kalózok izgalmas világáért? A Hét tenger vándorai veszélyes kalandokon át kutatják az elveszett kincseket. Ha a jószerencse melléjük szegődik, gazdag zsákmánnyal megrakodva térhetnek haza.

Egy kis előkészülettel az izgága gyerekcsapatot, egy kincses térképpel felszerelve küldhetjük felfedezőútra.

A kincs lehet csokitallér, vagy együtt elkészített só-liszt gyurma érmek, esetleg a fiók mélyén lapuló üveggyöngyök.

Hogy a kincs a hálószoba sarkában lapul, vagy a kertben, a fenyőfák tövében, azt lehetőségünk és az időjárás szabja meg.

Ha gondosan elhelyeztük a zsákmányt, készítsük el a térképet. Lehet részletes, melyen élethűen tüntetjük fel a berendezési tárgyakat, vagy valamennyi bokrot és fát. De készíthetünk fantázia szülte segédanyagot is, ahol a fenyőfák árnyékában boszorkányok, a kerti tóban vízitündérek laknak. Érdemes a térképet olyan rajzeszközzel készíteni, amely többszöri felhasználásra is alkalmassá teszi. A kincs helyét jelző X-et pedig ceruzával rajzoljuk be, hogy újból útjukra engedhessük a kis kalózokat. Ha ezzel megvagyunk, kezdődhet a móka.

A kisebbek bizonyára segítségre szorulnak majd a térképolvasásban, de mire elkészül az ebéd, és sokadszorra járták be Meseország minden zegét-zugát, már egyedül is elboldogulnak a keresgéléssel.

Még érdekesebbé tehetjük a játékot, ha a kincskeresés közben mókás feladatokat állítunk a gyerekeknek. A szoba mocsarában párnákon kelhetnek át, vagy az udvaron a medencéből halászhatják ki az aranyhalat, aki szabadságáért cserébe útbaigazítja a vándorokat.

 

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!