<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Szolgáltatások
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Személyenként mennyi pénzt költök egy hétvégi gyerekprogramra?
 
Szolgáltatások
Ingyenes szombati allergológiai/pulmonológiai szakorvosi vizsgálat gyermekeknek! PDF Nyomtatás E-mail
Egészség

Ingyenes szombati allergológiai/pulmonológiai szakorvosi vizsgálat gyermekeknek!„Manó szombat”, vagyis ingyenes allergológiai/pulmonológiai szakorvosi vizsgálat a Svábhegyi Gyermekgyógyintézettel (https://svabhegy.eu/oep/) közösen.
Cím: 1037 Budapest Bokor u. 17-21. 2. emelet – Óbuda

A gyermekkori allergiás megbetegedésekről és a vizsgálatokról ITT (https://svabhegy.eu/oep/allergologia/) olvashatsz/láthatsz a videókban többet.

Egy különleges, szombati nappal készülünk a számodra, de ha épp ez a nap nem megfelelő, választhatsz más napot is.

Szombati időpont: 2018. március 10. szombat.

(Amikor a március 15 – i hosszú hétvége miatt ez a szombat munkanap)

Hétköznapi időpont: 2018.március 13. kedd

Az allergológiai/pulmonológiai szakorvosi vizsgálatot a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben OEP (NEAK) finanszírozottan, azonban magánrendelői színvonalon, időpont egyeztetéssel végezzük. A TB finanszírozott rendelés miatt a vizsgálatok elvégzéséhez házi gyermekorvosi beutaló szükséges, kérjük, ezt ne feledd otthon!

(Fontos információ: ha allergiás tünetek miatt a gyermek gyógyszert szed, a vizsgálat előtt legalább 3-5 nappal már ne szedje. Illetve ha a gyermek lázas, akut fertőzéses megbetegedésben szenved, a vizsgálat nem végezhető el.)

Bejelentkezés a vizsgálatra ide kattintva!

Ingyenes szombati allergológiai/pulmonológiai szakorvosi vizsgálat gyermekeknek!

 
Hogyan válasszunk baba kiságyat? PDF Nyomtatás E-mail
Bútor

A babaszoba berendezése a babavárás időszakának egyik legjelentősebb és ezáltal különleges mozzanata. Izgalmas és kihívásokkal teli perceket jelent, főleg, ha az első babánkat várjuk.

Az egyik legelső beszerzendő termék az a baba kiságy, de zavaróan sok féle, fajta lehet, a kínálat óriási.

Hogyan válasszunk baba kiságyat?  Hogyan válasszunk baba kiságyat?

Kombi kiságy

A kombi kiságy általában pelenkázóval és komóddal kiegészített “hagyományos” rácsos kiságy. Ezáltal nem csak színben, de méretben is garantáltan passzolnak az elemek egymáshoz és a legfontosabb elemek ezzel már meg is vannak.

Ugyan akkor a leújabb kombi kiságyak még ettől is többet nyújtanak, hiszen nem csak pelenkázó és egy komód képezi részét a szettnek, hanem a későbbiekben akár ifjusági ággyá is alakítható egy éjjeli szekrénnyel és íróasztallal. Ezáltal sokkal tovább a gyermek iskolás koráig használható. Ilyen kombi kiságy például a Lorelli Maxi Plus családja, mely akár 9 különböző színben is elérhető.

Miért olyan praktikus?

 
Ingyenes webáruház indítási szeminárium PDF Nyomtatás E-mail
Oktatások

Ingyenes webáruház indítási szemináriumBelevágnál valami újba, de még nem tudod mihez kezdj? Szeretnél plusz jövedelemre szert tenni? A webáruház indításban még mindig óriási potenciál van, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a tavalyi évben 33%-kal nőtt a hazai e-kereskedelemi forgalom (427 milliárd forint), és az elkövetkező években is kétszámjegyű növekedés várható.

Amellett pedig, hogy miért érdemes most webáruházat indítani, itt van a 3 legfontosabb érv:

1. Sose volt még ilyen egyszerűen és kevés költséggel belevágni

A 2000-es években komolyabb informatikai tudás hiányában igencsak nehézkes, majdhogynem lehetetlen feladat lett volna egy webáruház elindítása mindenféle külső segítség nélkül.

Ma már a bérlős webáruház rendszereknek köszönhetően programozói tudás nélkül, gyakorlatilag pillanatok alatt elindítható egy webáruház akár teljesen egyedül is.

Ráadásul ezek a bérlős rendszerek nemcsak az informatikai hátteret adják havi pár ezer forintos bérlési díjért, de széles választékát nyújtják az előre elkészített design sablonoknak, többféle fizetési lehetőséget biztosítanak, és egyszerű pénztármegoldásokat alkalmaznak.

2. Bárki számára elérhető tudás

Aki 10 évvel ezelőtt webáruházat nyitott, jórészt a sötétben tapogatózott, és sokszor a saját kárán volt kénytelen megtanulni a megfelelő e-kereskedelmi praktikákat. Persze túlzás lenne azt állítani, hogy manapság a webáruház indítás és üzemeltetés olyan könnyű, mint az egyszer egy, de közel sem kell csak a saját tudásunkra hagyatkozni.

Rengeteg hasznos tudásanyag érhető el már magyarul is. Mindehhez elég csak a megfelelő szavakat beírni a keresőbe, de egyre több szakmai konferencia és szeminárium is foglalkozik az e-kereskedelem témakörével.

3. Kiforrott ügyfélszerző csatornák

Van egy jó ötletünk vagy termékünk, amiről tudjuk, hogy az emberek szeretni fogják, de nem vagyunk benne biztosak, hogy elérjük majd a potenciális vevőket? Ma már ez is sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnánk. Az interneten bárki hozzáférhet azokhoz az online marketing csatornákhoz (Facebook, Google stb.), amelyekkel szinte lézerpontosan elérheti célpiacát a különböző platformokon.

Ezeken a csatornákon bemutathatjuk termékünket, megoszthatjuk történetünket, megismerhetjük látogatóink preferenciáit, így könnyedén kapcsolatot teremthetünk a célközönségünkkel.

 
MAM Perfect cumik PDF Nyomtatás E-mail
Babatermékek

MAM Perfect cumikMAM Perfect cumik – A fogdeformációk kockázatának csökkentésére kifejlesztve

A szülők gyakran kérdezik orvosaikat a cumi használatról. A cumizás természetes szükséglet a babák számára, így fontos szerepet játszik a fejlődésükben. Hatással lehet azonban a fogak későbbi elhelyezkedésére és növekedésé¬re, éppen ezért fontos és aktuális téma a tudományos érte¬kezésekben is.

A legfontosabb, hogy mit használ cumizáshoz a baba. A cumik sokkal jobb megoldást jelentenek az ujjnál, játékoknál vagy bármilyen más eszköznél. Nemcsak azért, mert egy-szerűbb leszokni róla, hanem azért is, mert bizonyított, hogy csökkenti a hirtelen bölcsőhalál (SIDS) esélyét. (További informá¬ciók a témában a mambaby.com/professionals oldalon találhatók).

De a cumik sem egyformák, ezért fontos, hogy figyelmet fordít¬sunk arra, hogy a legmegfelelőbbet válasszuk ki. Más átlagos cumik túl nagy nyomást gyakorolhatnak a fogakra és az áll¬kapocsra, mert nem megfelelő anyagból készülnek, és nem ideális az ergonómiai kialakításuk sem. De nem ez a helyzet a MAM Perfect cumival: orvos szakértőkkel folytatott intenzív együttműködés során és a hosszútávú tudományos kutatások alapján megerősítést nyert, hogy ezek a cumik segítik a fogak és az állkapocs egészséges fejlődését.

A szakértők egyetértenek abban, hogy minél vékonyabb és rugalmasabb a cumi szívókája nyakának kialakítása, annál kisebb nyomást gyakorol a baba fogaira és állkapcsára. Egy nemrégiben közzétett tanulmány alapján a MAM Perfect fogszabályzó cumik 60%-kal vékonyabbak és 4-szer rugalmasabbak, mint a piacon lévő más cumik, így szakértők által is ajánlhatóak az egészséges fogak és állkapocs kialakulásának segítésére és a fogdeformációk kockázatának csökkentésére.


https://www.youtube.com/watch?v=SF6uaO3fMjs  (Perfect)

A MAM Perfect cuminak egyedileg fejlesztett tárolódoboza van, amely nemcsak tárolásra, hanem sterilizálásra is hasz¬nálható. A sterilizálás mikrohullámú készülékben végezhető néhány egyszerű lépésben. Ez az önsterilizáló funkció bizto¬sítja a MAM cumik gyors, energiatakarékos és higiénikus fer¬tőtlenítését.

https://www.youtube.com/watch?v=JvtezxTgUq0  (hygiene)

Az innovatív MAM Perfect Night alvó cumijainkat még egy egyedülálló ’világító gombbal’ is elláttuk, hogy könnyebben megtalálhatóak legyenek a sötétben, és ezzel is megkönnyítsük a babák és a szülők életét.

A babák első éveiben a cuminak számos előnye van. Mindemellett a babákat három éves korukig le kell szok¬tatni a cumi használatáról, mivel ez fog leginkább hozzá¬járulni ahhoz, hogy a fogak és az állkapocs egészségesen fejlődjenek.

Ha szeretne többet megtudni fogszabályozó cumijainkról, kutatásainkról és aktuális termékeinkről, akkor látogasson el honlapunkra: mambaby.com

 
MAM Anti-Colic cumisüveg PDF Nyomtatás E-mail
Babatermékek

MAM Anti-Colic cumisüvegMAM Anti-Colic cumisüveg - 80%-kal kevesebb hasfájás a babáknál és egyedülálló, selymesen puha szívóka a könnyebb elfogadásért.

Az anyatej a legmegfelelőbb a babák számára. A MAM Anti-Colic cumisü¬veg tökéletes alternatíva abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva nem lehetséges a szoptatás.

A babák gyomor-bél traktusa életük első három hónapjában még nincs teljesen kifejlődve és nagyon érzékeny. A gyakran igen kellemetlen és fájdalmas felfúvódásokat kólikának nevezik. A MAM Anti-Colic cumisüveg szabadalmaztatott szelepes alja biztosítja, hogy ne keletkezzen vákuum a palackon belül, és hozzájárul az ideális folyadékáramlási sebességhez. Ennek köszönhetően a babák kevesebb levegőt nyelnek és teljesen nyugod¬tan tudnak inni. Ezáltal jelentősen csökken a kólikás hasfájás kialakulásának esélye. Nemcsak tudományos kutatások, de az anyák 80%-a is megerősítette ezt.

MAM Anti-Colic cumisüveg különlegessége nemcsak a szelepes talp, hanem a SkinSoft anyagú MAM szívóka és az önsterilizáló funkció is.

A MAM SkinSoft etetőcumi anyaga ismerős érzést biztosít a selymesen puha borításnak köszönhe¬tően. A cumisüvegből való ivás kellemes élménnyé válik a babák és a szülők számára is, így megkönnyíti az átállást a szoptatásról az üvegből való ivásra. A SkinSoft anyagú MAM szívókát a babák könnyen elfogad¬ják, ugyanis az emberi bőrhöz hasonló, selymesen lágy fe¬lülettel és egyedi formával rendelkezik, ami nagyon ismerős számukra. Kutatások bizonyítják, hogy a szívókát a babák 94%-a elfogadja.

A MAM Anti-Colic önsterilizáló funkciójának köszönhetően néhány egyszerű lépésben, gyorsan és könnyedén sterilizálhatja az üveget és a szívókát is.

https://www.youtube.com/watch?v=NtPYTDNC0NY  (Anti-colic)

 

Ha szeretne többet megtudni cumisüveg választékunkról, kutatásainkról és babaápolási tanácsainkról, akkor látogasson el honlapunkra: mambaby.com

 
Válj Te is mestertolvajjá szülinapodon! PDF Nyomtatás E-mail
Születésnap

Közeleg a nagy nap, de már unjátok a játszóházakat és valami izgalmasabb, egyedibb program keretében rendeznétek meg a születésnapi bulit? Családbarát környezettel várjuk a lelkes és kalandvágyó szülinaposokat és barátaikat egy felejthetetlen, 2,5 órás zsúr keretében!

A program tartalmaz két csoportra bontott szabadulást, díszített helyiségben lévő tortázást, ajándékozást, illetve egy apró emléket tőlünk, amit hazavihetnek a résztvevők. A zsúr menetéért olvass tovább, de ha már így is felkeltettük érdeklődésedet, további információt a honlapunkon (https://mindcrime.hu/hu/gyerekeknek) találhatsz, ugyanakkor bátran érdeklődhetsz telefonon is a 06 70 420 3279-es telefonszámon.

Válj Te is mestertolvajjá szülinapodon!  Válj Te is mestertolvajjá szülinapodon!

Szobánkba már 9 éves kortól várjuk a bátor s merész csapatok jelentkezését, maximum 14 fős létszámmal. Miután mindenki megérkezik a helyszínre és már a torta is a hűtőben van, a gyerekeket 2 csoportra osztjuk fel. Az első csapat -amelyikbe általában a szülinapos is kerül-, egy rövid eligazítást követően már útjára is indulhat, hogy megfejtse a gazdag üzletember elméjét rejtő titkokat.

 
Szervezd a szülinapodat a Pécsi Állatkertben! PDF Nyomtatás E-mail
Születésnap

Szervezd a szülinapodat a Pécsi Állatkertben!Kicsi a lakás és túl sok a gyerek barátja? Nem tudsz már jobbat kitalálni, mint a székfoglaló?

“Vadulj el” az állatkertben és tedd emlékezetessé gyermeked szülinapját zoopedagógus kollégánk segítségével!

A születésnapok időtartama 3 óra, amely legkésőbb az Állatkert zárása előtt 30 perccel véget ér.

Maximum létszám: 20 gyerkőc.

Szurikáta csomag – 18.000 Ft

 • Díszített terem, teríték biztosítása a születésnap idejére
 • 1 fő animátor biztosítása
 • Állatkerti körbevezetés (~1 óra)
 • Teremben „nem szeretem állatok bemutatása” (~30 perc)
 • Zoo-játékok
 • Emléklap a születésnapos részére, csoportképpel (plusz fotó példány 200 Ft/db)
 • Állatkertes meghívó

Víziló csomag – 33.000 Ft

 • Díszített terem, igény szerinti teríték biztosítása a születésnap idejére
 • 1 fő animátor biztosítása
 • Állatkerti körbevezetés (~1 óra)
 • Teremben „nem szeretem állatok bemutatása” (~30 perc)
 • Kisvasút utazás a csoport számára (igény szerint)
 • 20 szeletes torta a megrendelővel egyeztetve
 • Fejenként 0,5 dl üdítő, sós vagy édes aprósütemény (10 dkg/fő)
 • Zoo-játékok
 • Emléklap a születésnapos részére, csoportképpel (plusz fotó példány 200 Ft/db)
 • Állatkertes meghívó

A születésnap díja nem tartalmazza a résztvevőknek szóló belépőjegy árát.

 
Gyermek Száraz Sóterápia és Sóbarlang - Budaörs PDF Nyomtatás E-mail
Egészség

Gyermek Száraz Sóterápia és Sóbarlang - BudaörsGyermek Száraz Sóterápia és Sóbarlang - Budaörs

A jelmondatunk: GYÓGYULJ JÁTSZVA

http://www.gyereksoterapia.hu

Sóbarlangunkat a légúti problémák kezelésére és megelőzésére ajánljuk, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Sóterápiánk megelőzi a légúti fertőzések kialakulását, az asztma vagy allergia súlyosbodását.

Természetes úton, segítjük Önt és gyermekét, akár enyhébb (orrfolyás, köhögés), akár komolyabb (hurut, gyulladás) légúti betegsége van.

A légúti betegségek kialakulásának megelőzése 2 irányú lehet:

 1. A közösségben terjedő légúti fertőzések elleni megelőzés.
 2. Az általános környezeti légszennyezettség elleni megelőzés.

Sóbarlangunkban hetente 1 alkalmat (45 percet) eltöltve, jelentősen csökkenhet a légúti fertőzéses megbetegedések esélye.

MI történik akkor, ha mégsem sikerült a megelőzés, és már kialakult a légúti betegség?

Ebben az esetben ajánlott a heti több alkalmas sóterápiai kezelés, melynek gyakoriságáról részletesen WEB oldalunkon a “ Kinek ajánljuk “ menüpontban olvashat.

Légúti betegség hallatán ne gondoljunk feltétlenül valami komoly dologra, a legegyszerűbb nátha és köhögés is kíválóan kezelhető a sóterápiánkkal.

 
Üdvözöllek a lombház rajongók és reménybeli lombház tulajdonosok körében! PDF Nyomtatás E-mail
Játékgyártók

Bizonyára számtalan gyerekfilmben láttál már olyan házikót, ami a fa lombkoronájába épült. Ezért hívják őket lombháznak. A fa törzse tartja a szerkezetet, az ágak „csupán” az árnyat adó hűs közeget biztosítják neked. És jó esetben elrejtenek a kíváncsi szemek elől. Hogy elvonulhass, ha magányra van szükséged, vagy az alkotó vágyad miatt igényelsz több szabadságot. Szüleid mégis biztonságos közelségben tudnak majd.

lombhaz.eu  lombhaz.eu

Persze meghívhatod a barátaidat is, ha éppen ünnepelni szeretnél velük valamit. A lombházat olyan méretben építjük, hogy iskolás éveid végéig élvezhesd az általa nyújtott nyugalmat, akár játszani, akár tanulni, akár pihenni szeretnél. Lehet saját teraszod, ahová kiülhetsz és alvó galériád, ahol lepihenhetsz. Lényeg, hogy ez a birodalom csak a tiéd lesz.
Nem árt tudnod, hogy a lombház kialakításában Te is részt vehetsz. Segíthetsz a tervezésben, de akár az építésnél is. És ötletekkel szolgálhatsz a témáját illetően. Ami lehet kalózos, robinsonos, indiános és természetesen számos lányos variáció is, ha történetesen kislány vagy ki olvasod e sorokat.

A lombházadat kora tavasztól késő őszig tudod majd használni és kiegészíthetjük Neked csúszdával, mászóhálóval vagy akár drótkötélpályával is. Ha szeretnéd látni, milyen lombházad lehetne, kérd meg Anyut, Aput hívjon fel minket és mi készítünk Neked egy kicsinyített makettet.

A biztonságod miatt szüleidnek nem kell aggódnia, a lombházad alapját masszív acélkonzolok tartják majd, amiket a fa törzse ölel magába. A kedvenc fádra is épülhet a házikód, mert a fa nem sérül a rögzítés során, szeles idő esetén pedig együtt mozog a fa törzsével. Időtálló építmény, ahol az itt szerzett élmények sokáig elkísérnek majd életed során...

Bővebb információ: lombhaz.eu

Hogyan épül?

lombhaz.eu  lombhaz.eu

lombhaz.eu  lombhaz.eu

lombhaz.eu  lombhaz.eu

 
Ünnepeld a születésnapod Budapest egyik legjobb szabaduló szobájában! PDF Nyomtatás E-mail
Születésnap

MindCrime szabadulósjátékA “felnőtt” MindCrime szabadulós játék 2014-ben, a játékosok szavazati alapján a második legjobb magyarországi szabadulós játék lett. Még 2015 nyarán nyitott meg a szoba gyerekek számára átalakított változata, ahol akár már 9 éves kortól játszhatnak a bátor csapatok. A 60 perces játékra 2-7 (vagy akár 8) fős csapattal lehet nevezni, a sikerélmény garantált.

A születésnapi zsúr jóval több mindent tartalmaz, mint a “sima” játék. Természetesen tartalmazza a szabadulós játékot is, de emellett a következő egyéb szolgáltatásokat nyújtja:

 • előre elkészített meghívót adnak az ünnepeltnek, hogy könnyebb legyen értesíteni a meghívottakat
 • a fogadó helyiséget zászlókkal, lufikkal feldíszítik
 • az ünnepléshez bármilyen sütit, üdítőt vihetnek magukkal és ott elfogyaszthatják (de felár ellenében a büfé összeállítását is a szervezőkre bízhatják)
 • a szabadulós játék egyik feladványát testreszabják az ünnepelt fényképeinek felhasználásával
 • apró ajándékkal kedveskednek a sikeres játék után minden résztvevőnek
 • egyéb egyedi igényt is kiszolgálnak (például elrejtenek ajándékot a pályán)

További információt a játék weboldalán találhat.

Zsúr árak:
1 vagy 2 játékot tartalmazó zsúr, létszámtól függetlenül: 30.000 Ft / zsúr

Fizetés a helyszínen készpénzzel, vagy bankkártyával is lehetséges!

bankkartya

Nyitva tartás:
Minden nap, 10:00-23:00 között – előzetes időpontfoglalás szükséges.

Online időpontfoglalás itt lehetséges.

Cím: A játék a Katona József és Hegedűs Gyula utca sarkán található. A bejárat a Hegedűs Gyula utca 12. mellett nyílik.
Telefon: +36 30 420 3279 vagy +36 30 730 1140

Weboldal: http://mindcrime.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/mindcrimebudapest/

 
Önfeledt szórakozás biztonságosan! PDF Nyomtatás E-mail
Játékbérlés

Sokéves tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy az ugrálóvárak mindig mosolyt csalnak gyermekeink arcára!

Egy jó szülinapi buli, gyerekzsúr szinte már el sem képzelhető ugrálóvár nélkül, amely garantáltan feldobja a hangulatot, s a rengeteg móka és kacagás mellett remek mozgáslehetőséget is biztosít a kis lurkók számára!

Önfeledt szórakozás biztonságosan!

Ugrálóvárainkat ajánljuk bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak, cégeknek vagy magánszemélyeknek, szülinapi bulira, gyermeknapra, gyerekzsúrra, családi összejövetelre, céges rendezvényekre vagy akár esküvőkre!

Játékaink kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmasak. Felállításuk egyszerű és csak néhány percet vesz igénybe.

Cím: 2220 Vecsés, Dózsa György út 86.

Tel:

06-20-941-35-96
06-70-377-64-27
www.elmenyjatek.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Önfeledt szórakozás biztonságosan! PDF Nyomtatás E-mail
Játékgyártók

Sokéves tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy az ugrálóvárak mindig mosolyt csalnak gyermekeink arcára!

Egy jó szülinapi buli, gyerekzsúr szinte már el sem képzelhető ugrálóvár nélkül, amely garantáltan feldobja a hangulatot, s a rengeteg móka és kacagás mellett remek mozgáslehetőséget is biztosít a kis lurkók számára!

Önfeledt szórakozás biztonságosan!

Ugrálóvárainkat ajánljuk bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak, cégeknek vagy magánszemélyeknek, szülinapi bulira, gyermeknapra, gyerekzsúrra, családi összejövetelre, céges rendezvényekre vagy akár esküvőkre!

Játékaink kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmasak. Felállításuk egyszerű és csak néhány percet vesz igénybe.

Cím: 2220 Vecsés, Dózsa György út 86.

Tel:

06-20-941-35-96
06-70-377-64-27
www.elmenyjatek.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Szülinapi party a zsurok.hu közreműködésével PDF Nyomtatás E-mail
Születésnap

Szülinapi party a zsurok.hu közreműködésévelA szülő életének egyik legfontosabb pillanata, gyermekének világrajövetele. Erről a jeles eseményről eleinte szűk családi körben emlékeznek meg, majd ahogyan az évek telnek, a barátok száma is növekszik, és a kicsikben felmerül az igény arra, hogy együtt ünnepeljék születésnapjukat társaikkal.

Egy zsúrt, látszólag igazán könnyű megszervezni, hiszen kell torta, egy kis rágcsálnivaló, és valami finom szomjoltó. Ha hírül adtuk a buli időpontját, azt hihetnénk, hogy hátradőlhetünk, és nyugodtan várhatjuk az érkező kis vendégeket. Na de mi lesz azután? Belépnek otthonunk ajtaján a pajtások, és az őket kísérő szülők egy része búcsút int csemetéjének, néhányuk pedig szívesen végigkíséri a születésnapi mulatságot. Szóval belépnek a srácok, átnyújtják ajándékaikat, és irány a gyerekszoba, valamint a ház összes helyisége. Bizony szülő legyen a talpán, aki össze tud fogni egy csapatnyi óvodás vagy iskolás gyereket. Hogy a buli ne csapjon át féktelen tombolásba, érdemes tartalmas programot kitalálni számukra. Ha nem szeretnénk magunkra vállalni az animátor, házigazda, arcfestő, lufibohóc valamennyi szerepkörét, érdemes fontolóra venni, hogy profi csapatot kérjünk fel a zsúr lebonyolítására.

A Manóprogram ezúttal egy fantasztikus születésnapi muriba kalauzol el benneteket, néhány alternatívát felsorakoztatva arra, hogyan is érdemes bulit szervezni, ha egy felejthetetlen szülinapot álmodtatok meg gyermeketek számára.
Az általunk szervezett zsúr paraméterei a következők voltak:

 • 12 középső csoportos óvodás
 • 200 négyzetméter kizárólagos használatra kapott játszóház
 • egy lelkes animátor csapat, bohóc műsorral, csapatjátékokkal, és arcfestéssel

A helyszínt az alapján választottuk, hogy az évszaknak megfelelően, mindenképpen beltéri legyen, de amennyiben szabadtéren szeretnétek rendezni, érdemes olyan helyet keresni, ahol rossz idő esetén megoldható a beltéri lebonyolítás is.
A csemeték korával nő a mozgásigényük, a nagyobb játszóházak esetén azonban számolni kell azzal, hogy nem kizárólag az ünnepelt és barátai tartózkodnak majd az épületben, és csak egy részben vagy egészben elkülönített helyen biztosítanak számunkra asztalt és székeket, a muri pedig többé kevésbé nélkülözi a zártkörű rendezvények intimitását. Manóprogram választása ezúttal a Tücsöktanya játszóházra esett, mely az Árpád hídtól alig pár percre található, könnyen megközelíthető. Nagy előnye, hogy az egész épület bérelhető, a földszinti részben ruhatár működik a vendégek számára, a játszóház tágas, lehetőséget biztosít a nagymozgásos játékok számára is. A dekorálást 30 perccel a lefoglalt időpont előtt lehet megkezdeni, addig az ünnepelt bátran birtokba veheti a játékokat.

 
Mindennapi Pszichológia – www.mipszi.hu PDF Nyomtatás E-mail
Egészség

MipsziNem érti gyermeke viselkedését? Bizonytalan, hogy jól neveli-e? Kíváncsi, mások hogy csinálják?  Tudni szeretné, hogy a szakemberek hogyan vélekednek egy-egy kritikus helyzetről? Szeretné megismerni a gyermek- és fejlődéslélektan álláspontját dilemmáival kapcsolatban? Családi problémákkal küzd?

A www.mipszi.hu, www.mindennapipszichologia.hu, a Mindennapi Pszichológia weboldalának célja – a laphoz hasonlóan – az, hogy olvasói praktikus, a gyakorlatban is alkalmazható ismeretekkel gazdagodjanak. A honlapon – amint a lapban is – a csecsemő- és kisgyermekkor, az iskolás- és kamaszkor lélektani kérdéseivel foglalkozó cikkek, az oktatás-nevelés aktuális témáit taglaló, a fejlődéslélektani kutatások legújabb eredményeit, vagy akár az internet, a számítógépes játékok személyiségre gyakorolt hatását bemutató írások mellett a család, a párkapcsolat kérdésköre ugyanúgy helyet kap, mint például a stresszel való megküzdés, a szomatizáció, a sport- és egészségpszichológia.

S ha a weboldal cikkei nem adnak választ dilemmáira, forduljon szakértőinkhez: A pszichológus válaszol rovatunkban felteheti kérdéseit, s „személyre szabott” választ kap. De érdemes a korábbi válaszok közt is böngészni, hiszen pl. a gyermeknevelés, a gyermeklélektan, vagy akár a párkapcsolatok terén sok közös probléma fogalmazódik meg.  Amikor pedig úgy dönt, hogy szakemberhez fordulna, az oldal Pszichológuskeresője problémaorientáltan segít választani.

 
Szentendrei elektromos városnéző szerelvény és Skanzen járat PDF Nyomtatás E-mail
Elektromos autó

Szentendrei városnéző szerelvény és Skanzen járat

I. útvonal:
Szentendrei
Elektromos Városnéző Szerelvény
Electric Sightseeing Vehicle / Elektrisch Stadtbesicht Gespann
 
II. útvonal:
Skanzen Járat
/ Skanzen / Skanzen
In Szentendre Electric Sightseeing Vehicle
Von Szentendre Elektrisch Stadtbesicht Gespann

Kérj ajánlatot, egyedi programokra, rendezvényekre!
(pl.: Esküvő, születés nap, stb.)
+36 30 9416 456

A szerelvények esős időjárás esetén, csak korlátozottan vagy egyáltalán nem üzemelnek.
Kérjük érdeklődjön a +36 30 9416 456 számon

Bővebb információ:

https://www.facebook.com/szevaszszentendre?notif_t=fbpage_fan_invite

http://www.szevaszszentendre.hu/

 

Szentendrei városnéző szerelvény és Skanzen járat

 
Fedezze fel a Margitsziget látnivalóit elektromos autóval! PDF Nyomtatás E-mail
Elektromos autó

Elektromos autózás a MargitszigetenElektromos kisautók bérbeadása a Margitszigeten a Thermal Hotel parkolójában és a Margit-híd felhajtójánál


Nyitvatartás:
Minden év március 15-től november 15-ig Minden nap, délelőtt 10-től este sötétedésig

( Rossz időjárás esetén érdeklődjön elérhetőségeinken! )

Kapcsolat:

Személyesen a Margitszigeten:
Margit hídnál a Centenáriumi Emlékműnél
Árpád hídnál a Thermál Hotel parkolójában

Telefonon: +36 30 951 73 23
+36 30 941 64 56
+36 30 435 58 69

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Foglalás: Időpont egyeztetés a +36 30 951 73 23-as
telefonszámon.

Szabályok:

 • betöltött 18. életév
 • érvényes gépjárművezetői engedély
 • érvényes azonosító igazolvány ( személyi igazolvány, útlevél )
 • a bérlő a bérleti díjat köteles előre megfizetni
 • a bérlő teljes anyagi felelőséggel tartozik a járműben keletkezett károkért
 • Az elektromos kisautót kizárólag a Margitsziget területén, az előírt útvonalakon használhatja.
 • A park védelmében a zöldterületekre hajtani tilos!
 • A bérelt autó vezetését más személynek átengedni tilos
 • A jármű kizárólag személyszállításra használható!
 • Az elektromos kisautó nem rendeltetésszerű használatából adódó személyi sérülésekért a bérbevevőt terheli a felelősség.
 • A bérlet időtartama alatt az elektromos kisautót felügyelet nélkül nem hagyhatja, ezért teljes kártérítési felelősséggel tartozik.
 • A bérlet ideje alatt az elektromos kisautóban keletkező – másra át nem ruházható – károkat a bérbevevő vállalja teljes felelősséggel.
 • A kisautó sebessége lejtőn sem haladhatja meg az önerőből elérhető maximális, 8 km/óra sebességet.
 • A bérlő megtekintett műszaki állapotban bérli ki az elektromos kisautót.
 • Az autó műszaki állapotával kapcsolatos észrevételeit a bérlés megkezdése előtt közölheti a bérbeadóval.
 • Bármilyen probléma, vagy meghibásodás esetén hívja az autókon található segélyhívó számot!

Bővebb információ:

https://www.facebook.com/margitszigetielektromosauto.kolcsonzok?fref=ts

https://www.facebook.com/pages/Margitszigeti-elektromos-aut%C3%B3-k%C3%B6lcs%C3%B6nz%C5%91k/261624397253555?ref=profile

http://elektromosauto.info.hu/

Elektromos autózás a MargitszigetenElektromos autózás a Margitszigeten

Elektromos autózás a MargitszigetenElektromos autózás a Margitszigeten

 
Pilinyi Kriszta – ékszertervező PDF Nyomtatás E-mail
Ékszerkészítők

Speciális üvegből, kézzel készült női és gyermek design ékszerek, melyek minden darabja odaadással és személyes gondoskodással formálódik készre.

Stílusos, légiesen könnyed kiegészítők olyan nők számára, akiknek fontos az igényes megjelenés és kedvelik a klasszikus, letisztult darabokat, valamint szeretik a harmonikus, kisszériás ékszereket, melyek kifejezik viselőjük nőiességét.

Lánykakollekciónk lágy, esztétikus ékszerei, könnyen variálható, praktikus darabok. Vibráló színekkel, játékos, szabadon összeállítható szettekkel. Anya-lánya kollekciónkkal kislányaink számára megerősíthetjük az összetartozás nagyszerű élményét.

Szemezgető: www.facebook.com/pilinyikrisztina

Telefon: 06 20/ 455 0254

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Webshop hamarosan!

 

Pilinyi Kriszta ékszerkészítő

 
Csoda-Vár Óvoda PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Csoa-vár óvodaMúlt: Több mint 100 éves épület a 47-es főút mellett 4csoporttal 96 férőhellyel, 110 fős gyermeklétszámmal, túlzsúfolt csoportokkal. A régi épületek állapota rendszeres karbantartás, komfortosítás ellenére is elavult. 

Az óvoda 2003-ban ünnepelte működésének 50 éves évfordulóját, arra az alkalomra készült el az óvoda nevelését szimbolizáló jelkép.

Sugarak: a fény, a melegség
Gyermek fej: a gyermekközpontúság, gyermekszeretet
Tulipán, szőlőinda: a néphagyományokra utalva a folytonosságot szimbolizálja.

Ez a jelkép kifejezi nevelőmunkánk múltját, jelenét, jövőjét.

 
Hagyományörző napköziotthonos Óvoda - Cigánd PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

3973 Cigánd, Iskola utca 10.
Tel.: 47/534-415
Web:
www.cigand.hu/ovoda.html

 

Négy csoportos óvodánkban száz gyerek nevelésével foglalkozunk. Cigánd nagyon gazdag néphagyománnyal rendelkezik, Óvodai Nevelési Tervünk a helyi népi hagyományokon alapul.

A cigándi óvoda nevelőtestülete a 80-as évek végétől – kötelezte el magát a néphagyományok ápolása iránt.

Azt a sok szépet, szellemiséget, amit összegyűjtöttek a nagyszülők, dédszülők, nem hagytuk elveszni. A régmúlt használati eszközeit az óvodában beépítettük az apró gyerekek mindennapi életébe, és évről évre megismertetjük a gyerekekkel.

Az óvodánkba lépőt egy igazi falusi környezet fogadja. Minden csoportszobában fellelhetők a paraszti kultúra tárgyi eszközei, amelyek a gyermekek számára elérhetőek. A szövés – fonás tárgyi emlékei az itt élő nép szépség igényéről és díszítő fantáziájáról tanúskodnak.

 
Naphegyi Óvoda - Budapest I. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1016 Budapest, I. Nyárs u. 2-4.
Telefon:225-1443
Telephelyek:1016 Budapest, I. Tigris u. 58-60.
Telefon: 375-37631016
Mészáros u. 56/b.
Telefon:225-0762
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az óvoda a Naphegyen, fővárosi viszonylatban jó levegőjű, zöldövezeti környezetben helyezkedik el. A Tabán és a Gellérthegy közelsége, adottságai közeli kirándulásokat tesznek lehetővé. Épületeink korszerűek, jól felszereltek, udvarainkon megfelelő körülményeket biztosítunk a szabad mozgáshoz, játékhoz. Két helyen tornateremmel is rendelkezünk. A gyermekek egészségének megőrzése érdekében a szülőknek lehetőségük van sókamra rendszeres használatára is.

Az óvoda 10 csoportjában 236 férőhellyel, 3 épületben működik. Általában korosztályában közel egykorú gyermekcsoportokat szervezünk, de vegyes életkorú csoportunk is van.

 
Brunszvik Teréz Óvoda - Budapest I. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1012 Budapest, I. Lovas u. 3,
Telefon: 489-3490
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Óvodai csoportok száma: 5

 

Az óvoda a főváros I. kerületében, a Budai Vár oldalában helyezkedik el. A 2540 m2 területen lévő villa jellegű épületet 2097 m2 kert és játszóudvar veszi körül. Tágas, fa játékeszközökkel jól felszerelt, változatos domborzatú udvarunkon, valamint a budai hegyekre panorámát biztosító, nagy méretű teraszunkon elégíthetik ki a gyermekek mozgásigényüket az év minden szakában. Közvetlen tapasztalás útján szerezhetnek ismereteket az évszakokról, növényekről, természeti jelenségekről.

A nevelő-oktató munka 5 csoportban folyik. A csoportok szervezésénél törekszünk az azonos életkorú összetétel biztosítására, de az utóbbi években egyre inkább rákényszerülünk egy-egy részben osztott csoport kialakítására.

A csoportok létszáma: 20-24 fő.

 
Vízivárosi Óvoda - Budapest I. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1011 Budapest, I. Iskola u. 44.
Telefon: 225-0409
Telephely: 1015 Budapest, I. Toldy Ferenc u. 66.
Telefon: 201-62-91
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Az óvoda két épületben működik, összesen 210 kisgyermek nevelésével foglalkozunk.

Az Iskola utcai épületet tágas, szép, parkosított udvar veszi körül, ahol a gyermekek mozgásfejlődését korszerű játékok biztosítják. A Batthyány térről jól megközelíthető. A szülőknek könnyebbséget jelent, hogy szomszédságában bölcsőde és általános iskola is megtalálható.

A Toldy Ferenc utcai épület teraszokkal és udvarral a vár oldalán helyezkedik el; a Moszkva térről gyalogosan vagy autóval közelíthető meg.

Mindkét épület jól felszerelt tornateremmel rendelkezik, melyben olyan fejlesztő felszereléseket biztosítottunk, amelyek minden igényt kielégítenek az ovisok mozgásának fejlesztésére.

 
II. sz. Telephely (Lovas úti Bölcsőde) - Budapest I. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Cím: 1012 Budapest, Lovas út 3.
Telefon/Fax: 061-375-4691
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A magánvillából átalakított intézmény 1950-es évektől gyermekintézményként működik, óvodával közös épületben. Belső korszerűsítésekkel a feltételek biztosítottak a korszerű nevelő-gondozó munkára. Három szobában 40 gyermeket gondoznak. Sajátos Nevelési Igényű (SNI) gyermekek korai fejlesztésére is felkészült. Szolgáltatásként „részidős” ellátást is vállal az intézmény plusz feladatként.

 
I. sz. Telephely (Tigris utcai Bölcsőde) - Budapest I. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Cím:1016 Budapest, Tigris utca 45/A.
Telefon/Fax: 061-356-8049
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az eredetileg családi villából 1980-ban bölcsődévé átalakított épületben, négy csoportban 50 gyermek ellátására van lehetőség. A gyermekszobák, foglalkoztatók, fürdőszobák tágasak, levegősek, világosak. A teraszok lehetővé teszik, hogy a gyermekek szinte egész napjukat a levegőn töltsék. Sajátos Nevelési Igényű (SNI) gyermekek korai fejlesztésére is felkészült. Szolgáltatásként „részidős” ellátást is vállal az intézmény plusz feladatként.

 
Vezető Bölcsőde (Iskola utcai Bölcsőde) - Budapest I. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Cím: 1011 Budapest, Iskola u. 22-24.
Telefon: 061-201-1618
Telefon/Fax:061-214-6593
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A félfogadási idő: minden hónap második hetén, szerdán, 900-1630 óráig tart.

Sajátos nevelési igényű gyermekek fogadására is felkészültek bölcsődéink, személyi feltételeink adottságához gyógypedagógusunk szakmai tudása, és gondozónőink hivatásbeli elkötelezettsége biztosított.

Tárgyi feltételeinket folyamatosan bővítjük, kiegészítjük, pályázati lehetőségekkel is élve a források megteremtéséhez.

Mindhárom bölcsődénkben, helyben főznek a korszerű táplálkozási elvek figyelembevételével. A korszerű, vezető bölcsődeként működő intézmény, amely naponta 76 gyermek felügyeletére, gondozására, nevelésére alkalmas az 1986 év tavaszán került átadásra.

A kert teraszos megoldású, egy-egy homokozóval, a földszinten két pancsolóval.

 
Csillagszem Waldorf Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1038 Budapest, Ezüsthegy u. 76.
Óvodavezető: Csapiczki Ildikó
Telefon: 20 / 533-4284 (délután)
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap: www.csillagszemwaldorf.hu

Az óvodát létrehozó családok 2006 őszén kezdték meg munkájukat és 2007. tavaszán alapították meg az óvodát fenntartó Csillaghegyi Waldorf Egyesületet. Az egyesület játszóház szervezésével keresett további családokat, majd 2008. szeptemberében 22 gyerekkel megnyitotta a Csillagszem Waldorf Óvodát. Az óvoda ekkor félnapos nyitva tartással működött, 2009 szeptemberétől azonban egyike a délután is nyitva tartó Waldorf-óvodáknak. Az óvodában 1 vegyes életkorú csoport működik.

 
Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda- Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1034 Budapest, Tímár u. 13/b
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tel: 388-8301
Fax: 430-1831

Óvodánk a főváros óvodaépítési programja keretében 1900-ban épült. A patinás épület ma is őrzi eredeti formáját, belülről azonban többször átalakították, korszerűsítették. Ma öt csoportos, 110 férőhelyes, teljes kihasználtsággal működik. Viszonylag nagy, zárt területű udvarral is rendelkezik, melyen EU szabványnak megfelelő játékok beszerzésével folyamatos felújítás folyik.

2008. augusztus végéig önkormányzati óvoda volt, szeptembertől a Szalézi rend fenntartásában - az Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda tagintézményeként – működik. Az intézménybe részben többgyermekes keresztény, részben nem hívő családok gyermekei járnak. Az utóbbiak tudatosan választják gyermekeik számára ezt az óvodát abban a reményben, hogy a kicsik olyan értékek mentén nevelődnek, amelyek fejlődésük szempontjából a legmegfelelőbbek.

 
Rizspalánta óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Elérhetőségeink:
1039 Budapest, Kinizsi utca 65.

Óvodánkat a Rizspalánta Alapítvány hívta életre a III. kerületben, a Római parton. Minden igényt kielégítő körülményeket tudunk biztosítani az óvodás korú gyermekeknek. Jól felszerelt játszószobák, alvókuckók, kisgyermekek számára tervezett mellékhelyiségek biztosítják a kellemes légkörben folytatott játékot, foglalkozásokat. Korosztályonként külön csoportban, szakképzett gondozókkal.
Nevelési programunkban kiemelkedő szerephez jut az anyanyelvi-, az idegen nyelvi-, a kézműves-, illetve a mozgásfejlesztő foglalkozás.
Ami, mindemellett, különlegessé teszi az óvodai ellátást, az, az Európában is egyedül álló prevenció, ami mögött komoly kutatómunka van. A megszokott fejlesztő játékok és foglalkozások mellett, kiemelkedő szakmai háttérrel rendelkező kutató-munkatársunk kínai nyelvet oktat játékos formában. Ennek jelentőségére, tartalmára már külföldön is felfigyeltek, más országokból érdeklődnek a módszer mikéntje felől. Elsőként a magyar gyermekeknek érhető el.

 
Törpike óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Cím: Budapest,Czetz János u. 62-64.
Telefon: 240-83-95
Honlap: www.torpikeovoda.hu

 

ÓVODÁNK BEMUTATÁSA

1997 óta működünk Csillaghegyen, kiemelt zöldövezetben. Csoportjainkba 12 – azonos életkorú – gyermeket fogadunk 3-7 éves korig. Napi háromszori étkezést biztosítunk a gyermekek részére. A gyermekek szabadidős- és sportprogramjaihoz tornatermünk és fajátékokkal, úszómedencével felszerelt, parkosított udvarunk áll rendelkezésre.

 
Óbudai Waldorf Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Címünk: Bp. III., Harrer P. u. 9-11. (bejárat a Laktanya u. felől)
Tel.: 387 – 2530, www.owo.hu

Óvodánkat szülői és pedagógiai kezdeményezés hívta életre 1992-ben, egy volt állami bölcsődei épületrészben. Óvodánk az elsők között volt a magyarországi Waldorf óvodák sorában. Évente mintegy ötven vegyes életkorú (4-7 éves) kisgyermek – elsősorban III. kerületi – tölti itt óvodai életét, a párhuzamosan működő két csoportban. Egy-egy csoportban jelenleg két-két óvónő dolgozik folyamatosan és egy időben.

Az óvodánk, mint a legtöbb Magyarországon működő Waldorf óvoda félnapos, a szülők munkaidejéhez többé-kevésbé alkalmazkodva reggel ¼ 8-tól fogadjuk a gyermekeket és délután ½ 1 – 1 óra között mennek haza. Közösségünk a családok aktív közreműködésével teremti meg az érzelmi biztonságot adó mindennapjaink feltételeit. Az óvodaépület, a kert, a megfelelő tárgyi környezet biztosítása az óvónők és a szülők közös célja, feladata.

 
Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Bemutatkozás

Intézményünk fenntartója az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. A MUSTÁRMAG iskola Békásmegyer-Ófaluban nyugodt, családias környezetben található. Egységes szerkezetű képzést biztosítunk az óvodás kortól egészen az érettségi letételéig. A nyolc évfolyamos általános iskolai képzést a négy évfolyamos, általános tantervű gimnáziumi képzés követi.

A keresztény nevelés célkitűzése, hogy megteremtse a szeretet légkörét a közösségben, segítse a fiatalokat abban, hogy személyiségük kibontakozzék a nevelés és az oktatás szoros egységében. Mindez hatékonyan és hitelesen csak úgy történhet, ha az óvoda-iskola és a szülői ház a kölcsönös bizalom légkörében, folyamatosan együttműködik, mivel a szülő, a gyermek és a pedagógus egymásra utalt munka-társak.

Intézményünk alapvetően a vallásukat gyakorló katolikus családok gyermekeinek kíván megfelelő közeget biztosítani szellemi-lelki fejlődésükhöz, de örömmel fogadunk minden olyan gyermeket, akinek szülei elfogadják iskolánk világnézetét, és igénylik a keresztény szellemű nevelést gyermekük számára.

 
Kisközösség alapítvány óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Ocskó Zoltánné, Judit néni óvodavezető
1031 Budapest, Emőd u. 12
Telefon: 240-1550, 437-0972
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web: www.emodovi.hu

A KISKÖZÖSSÉG ALAPÍTVÁNY óvodát és szakszerű fejlesztő gyermekfelügyeletet, játszó csoportot is működtet immár 19 éve Rómaifürdőn a stranddal szemben. Gyönyörű játékokkal bőségesen felszerelt kertes családi házban vagyunk, amely az óvoda tulajdona, tehát a bérleti díj és az azzal járó pluszkiadások nem terhelik a szülőket. Célunk a III. kerület és annak szomszédos régiói gyermekeinek komplex és differenciált fejlesztése. Életre való, versenyképes csemeték nevelését, egyéniségükre „szabott” fejlesztési tervvel iskolára való felkészítést vállaljuk. A családias, bensőséges hangulatot a kis létszámú csoportokban biztosítjuk, ez egy 5-6 fős kiscsoportot (3 évesek) és egy 14-16 fős vegyes csoportot (4-7 évesek) jelent.

Pedagógiánk igen széleskörű. Programjainkban mindenki megtalálja a kedvére valót, ízlésének megfelelőt – ami gyermeke személyiségéhez legközelebb álló zeneovi, lovaglás, tenisz, korcsolya, úszás, síelés, kung fu, tartásjavító torna, mindennapos iskolai előkészítés, angol vagy spanyol nyelv naponta, sakk, ismerkedés a számítógéppel, igény szerint fellépési lehetőségek, logopédia és pszicho-pedagógia (szükség esetén), színház, kirándulások, tehetséggondozás és még sok-sok egyéb program.

 
Vackor Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
1036. Budapest, Árpád fejedelem útja 60.
Intézményvezető: dr.Wéber Attiláné
Tel: 388-67-53
Óvodavezető helyettes: Kovács Tiborné

Vackor óvodánk 6 csoportos, 150 férőhelyes.
Helyi nevelési programunk a JMK (játék, mozgás, kommunikáció) 1993 óta működik a III. kerületben. Célunk, hogy a gyermekek érzelmi biztonságban, szeretetteljes, kiegyensúlyozott, légkörben, esztétikus környezetben éljenek, játszanak, és szerezzék meg azokat a készségeket, képességeket, melyek az iskolai élet megkezdéséhez elengedhetetlenül szükségesek. Kiemelten építünk a szülőkkel való együttműködésre, mert csak közösen, lehet a gyermekek érzelmi biztonságát megteremteni, és fejlődésüket hatékonyan segíteni.
Óvodásaink nevelése, fejlődése, igen sokszínű tevékenység rendszeren, és a JMK program speciális gyakorlatán keresztül valósul meg.

Játék: A gyermek legfőbb igénye, tevékenysége, melyben minden képességet, készséget megszerezhet. Képességfejlesztő, társasjátékok, szabályjátékok, szerepjátékok eszközei, konstrukciós, valamint a mozgásfejlesztő, és a pedagógusok által szervezett szabályjátékok segítik az önfeledt játszás élményét.

Mozgás: a gyermekek lételeme. Jól felszerelt tornatermünk, fa, és egyéb játékokkal felszerelt udvarunk, a mindennapi frissítő torna, a testnevelés foglalkozás, ezen belül a mezítlábas torna, az udvari játékok, az „átjárhatóság”(ld. később) keretei, valamint a havi kiemelt mozgásfejlesztő programunk biztosítják a sokféle mozgáslehetőséget. Mindezt kiegészítheti a délutáni órákban a szülők igénye alapján szervezhető egyéb mozgásos sporttevékenység. (úszás, foci…)

 
Százszorszép Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Daisy Kindergarten
1032, Budapest, Reménység u. 6.
Tel: 368- 4240, Fax: 439- 1244
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap: www.szazszorszepovi.hu

Óvodánk Óbudán, a Reménység utcában található, ahol 120-an, öt csoportban töltjük a mindennapjainkat. Tágas, jól felszerelt csoportszobáink vannak, s egy nagyon szép, fákkal teli kertünk, amit minden évszakban boldogan veszünk birtokba. Télen szánkózunk, hóembert építünk, nyáron vidáman pancsolunk a medencében és sokat mozgunk a friss levegőn, ügyesedünk a kerti játékokon.
A mi ovinkban csupa kedves óvó néni és bácsi van. Ráadásul egyszerre mindig ketten is foglalkoznak velünk. Egyik magyarul, másik angolul. Először nagyon furcsa ez nekünk, mert csak a magyar óvó néni szavait értjük, de az angol óvó nénik, bácsik is olyan jókat játszanak velünk, hogy arról nem érdemes lemaradni, így aztán kis idő múlva már őket is jól értjük, sőt már el is tudjuk mondani nekik, amit szeretnénk.
Az a jó ebben az oviban, hogy nagyon sokféle dolgot kipróbálunk, megtapasztalunk. Énekelünk, körjátékot játsszunk, hangszeren kísérjük a dalainkat. Verseket mondunk, a meséket nem csak hallgatjuk, el is játsszuk, bábozzuk, sőt mi magunk is mesélünk, még angolul is! Sokféle érdekes dolgot készítünk, barkácsolunk, új és új izgalmas eszközöket próbálhatunk ki. Sok tapasztalatot gyűjtünk a környezetünkről.
Várunk Téged is! Gyere, legyél Százszorszép ovis!

 
Pitypang Művészeti Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1039. Budapest, Hunyadi u.10.
Tel: 3 887 – 353

 

Intézményünk négy épületben működik, ahol a gyermekek nevelése a lehetőségekhez mérten azonos elvek, célok alapján történik.
A Hunyadi utcai székhely, és a Czetz János utcai óvoda Csillaghegy Duna-part felé eső részén, főútvonalaktól távol, családi házakkal, kertekkel övezett környezetben található, mely ideális hely a gyermekek számára.
Az Ürömi úti óvoda Csillaghegy hegyfelőli részén helyezkedik el, forgalmas utak mellett, de ősfás, árnyékos udvara kellemes játszóhelye a gyermekeknek.
A Gyöngyforrás Óvoda a Római parton, kiemelt zöldövezetben található, forgalomtól távol eső helyen, kiemelkedő nagyságú, parkszerű kerttel körülvéve.
A gyermekek nevelése a jelentkezésektől függően, - a szülők igényeit figyelembe véve – vegyes életkorú, részben osztott és homogén csoportokban történik.

 
Napraforgó Művészeti Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1039 Budapest, Pais D. u. 2.
Tel: 243-2948

Intézményünk egy törzsóvodából és tagintézményéből áll, két épületben működik.
A Napraforgó Művészeti Óvoda Békásmegyeren a hegy felőli oldalon, a lakótelep szélén, az Ó-falu határán található, 7 gyermekcsoporttal működik, vegyes életkorú összetételben, részben osztott formában.
A tagintézmény a Hétszínvirág Művészeti Óvoda a Medgyessy úti Bölcsőde és Általános Iskola szomszédságában található, ahol 8 gyermekcsoportban történik nevelés, homogén és vegyes összetételben.

 
Meseerdő Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Budapest 1035 Váradi u. 9-11.; Tel: 368-8026, Fax: 439-1292
Telephely: Budapest 1035 Kerék u. 12-14.;Tel: 368-6663, Fax: 436-0464
Tagintézmény: Szivárvány Óvoda Budapest 1035 Szél u. 23-25.: Tel: 388-4159, Fax: 439-1221
Telephely: Budapest 1033 Meggyfa u. 14.; Tel: 368-7466

A Meseerdő Óvoda a harmadik kerület egyik legnagyobb óvodája. A négy épület - melyek Óbuda központjában közel helyezkednek el egymáshoz - összesen 16 csoportban fogadja a környék 3-7 éves korú gyermekeit. Jellegüket tekintve, a három létesítmény, hasonló adottságokkal rendelkezik: földszinten a bölcsőde, emeleten az óvoda található, míg a negyedik kisebb befogadó képességű, földszintes épület.
A mai, feszített tempójú világban a teljesítmény-centrikussággal szemben az óvodáskor alapvető tevékenységének a játékot tartjuk. Meggyőződésünk, hogy ez a leghatékonyabb eszköz a gyermek testi, lelki, értelmi fejlődésének elősegítésében, az ismeretszerzésben, az emberi együttélés szabályainak elsajátításában. Egész évben gondot fordítunk arra, hogy változatos, színvonalas programokat és műsorokat szervezzünk óvodásainknak, hogy még több szép élménnyel gazdagíthassuk őket.

 
Hétpettyes óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Székhely. 1033. Bp. Harrer Pál u. 7. Tel. : 3682 – 236 ; 437-0130
Tagintézmény: Szín-Kör- Játék-Óvoda 1032. Solymár u12-14, Tel. 388 6157
Telephely: Törzs u. 2 3689603

Az óvoda vezetője: Ferenczné Gulyás Ilona; tagintézmény vezető: Besskó Istvánné

Intézményünk 3 épületben, nyolc, illetve 4+4 csoporttal üzemelő összevont óvoda.
A székhely és a tagóvoda közös, - de módszereiben különböző - önálló pedagógiai programmal rendelkezik:
Legfontosabb számunkra az, hogy gyermekeink érezzék jól magukat intézményünkben, érezzék szeretetünket, vidámak, kíváncsiak, tevékenyek, nyitottak legyenek, egészséges biztonságos környezetben, egyéni képességeiknek megfelelően fejlődjenek.
Székhely – Hétpettyes Óvoda programja, céljai, feladataink:

 
Mosolygó Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1039 Bp. Kelta u. 8.
Tagintézmény vezető: Molnár Ildikó
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
tel.: 06 1 4547210, 06 1 2504631

Az 1979-ben megnyitott óvodánk Békásmegyeren ideális környezetben található, hiszen közelünkben folyik a Duna, közel a hegyvidék.
Tágas, világos csoportszobáinkat, tornatermünket folyamatosan szépítjük. Programunk szemléletéhez híven zömében természetes anyagokkal dekorálunk. A termekben kialakított terek lehetőséget adnak a különböző tevékenységi formák egyidejű megvalósítására.
Az óvoda mozgásos játékra, sporttevékenységekre, napfürdőzésre, homokozásra alkalmas udvarral rendelkezik. Sövénnyel elkerített mászó kert, beszélgető sarkok, babaházak, libikókák, csúszdák, a teraszokon ábrázolásra is alkalmas területek, állnak a gyermekek rendelkezésére.
Munkánkat heti két alkalommal logopédus, pszichológus és fejlesztő pedagógus segíti.
Programunk megvalósítása érdekében igyekszünk minél többször elvinni óvodásainkat maradandó élményt nyújtó kirándulásokra, múzeumlátogatásokra.

 
Gyermeksziget Montessori Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Székhely:1039 Bp. Zipernowsky u. 2.
Tagintézmény: Mosolygó Óvoda
1039. Bp. Kelta utca 8.
E-mail.: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
tel.:06 1 4547200, 06 1 2438427
Honlap: www.gyermeksziget.eoldal.hu
Óvodavezető: Stefán Mariann

Várjuk az Önök és gyermekük látogatását: 2011. április 13-án 9-11
Óvodánk Budapest határán, Békásmegyeren a Duna felöli oldalon található.
Intézményünk 6 csoporttal működik, csoportszobáink tágasak, világosak. Az épülethez tágas udvar tartozik, ahol folyamatosan bővítjük a mozgásfejlődést, szolgáló játékeszközöket, így biztosítjuk az egészséges életmód szokásainak kialakítását, a mozgástevékenységek gyakorlását. Óvodánk 1991 óta Maria Montessori módszerével működik.

 
Gyermekvilág Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1031. Budapest, Vitorla u. 6.  242-6911, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
1031. Budapest, Kanóc u. 3.  242-6831, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
1031. Budapest, Arató. tér. 2.  439-0206, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Óvodánk három épülete a Pók utcai lakótelepen helyezkedik el.
A Kanóc utcai 6 csoportos óvoda a lakótelep elején, a Hév megállótól közelíthető meg, a Vitorla utcai 4 csoportos épület a telep Duna part felöli részén, a Nánási útnál található, harmadik telephelyünk a „Máltai Játszótér” mellett, az Arató Emil téren került kialakításra. Mindhárom helyen azonos feltételekkel rendelkező, hasonló berendezésű, napfényes, igényes bútorzatú, sok játékkal felszerelt szobákban, és gondozott kertekben játszhatnak, levegőzhetnek a gyerekek.
Pedagógusaink több éves tapasztalattal, és sokirányú képzettséggel, elhivatottan foglalkoznak valamennyi gyermekkel. Az óvónők munkáját logopédusok, gyógypedagógusok és pszichológusok segítik. A csoportokat általában életkor szerint szervezzük: kis, középső és nagycsoportba. Csoportonként 1 - 2 sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelését is biztosítjuk. A gyermekek fejlődéséről és az óvoda életéről évente 1-2 alkalommal rendszeresen, konkrét tájékoztatást adunk a szülőknek.
Nevelőtestületünk tagjai a gyermekek szeretetét, gondozását, az egyéni képességek fejlesztését, a közösség alakítását, és a kreatív, szabad játékot tartják fontosnak. A hagyományos ünnepekre, a környezetvédelmi „jeles napokra” a gyermekekkel 2-3 hétig készülünk.

Óvodánkba csak az előjegyzés hetében fogadunk érdeklő szülőket!
Pedagógiai Programunk, Házirendünk olvasható a www.gyermekvilag-obuda.hu oldalon.

 
Óbudai Mesevilág Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

1039. Bp. Bárczi Géza u. 1.
Tel/fax: 06-1-243-1508

Az Óbudai Mesevilág Óvoda Békásmegyer hegy felőli oldalának közepén és déli részén helyezkedik el, s 4 intézményegységből áll.
Székhelye a Bárczi Géza utca 1. szám alatt található épület, melyben 8 tágas csoportszoba és több egyéni és mikro csoportos fejlesztésre alkalmas helyiség található.
A Bárczi Géza utca 2/A. szám alatt található az újonnan épült, korszerűen felszerelt 6 világos, tágas csoportszobával működő tagintézmény a Cseppke Óvoda, melynek nagy előnye hatalmas tornaterme, ahol a gyermekek kielégíthetik mindennapi mozgásigényüket.
A Víziorgona utca 2. szám alatt található óvodánk másik tagintézménye a Vizi Óvoda, mely 9 csoportszobában látja el az oda járó gyermekeket. E mellett több, jól felszerelt kisebb helyiség biztosítja a speciális foglalkozások megtartásához szükséges helyet.
Az óvoda nagy előnye, hogy tornaszobával is rendelkezik, melynek felszereltsége minden tekintetben biztosítja az óvodás korú gyermekek mozgásfejlődésének elősegítését.

 
Ágoston Művészeti Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Tagintézmény: Kastély Óvoda
1037 Budapest, Bécsi út 236.

Tel.:/Fax.:3-887-389
Web: www.kastelyovoda.hu


email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. „KASTÉLY” ÓVODÁNK 2008-tól az Ágoston Óvoda tagintézménye.
Az óvoda zöldövezeti villaépületben működik. Csoportjainkban stabil, évek óta együtt dolgozó nevelőtestülettel fogadjuk gyermekeinket. A gyümölcsfákkal, örökzöldekkel teli kertünk és sportpályánk maximálisan kielégíti gyermekeink mozgásigényét. Környezetünk szeretetére, védelmére neveljük óvodásainkat – tudatos nevelőmunkával.

Óvodai nevelőprogramunk:
„ÉN-TE-Ő-MI” – személyközpontú program. (Rogers szemléletű nevelési program)
Ezen kívül Német nemzetiségi program

 
Ferencvárosi óvodák PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde
Csudafa Óvoda
Óvodavezető: Bolláné Vörös Ágota
Székhely: 1097 Budapest, Óbester u. 9.
Telephely: 1097 Budapest, Kén u. 1.
tel.: 215-6473, 218-9721, fax: 215-6473
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ugrifüles Óvoda
Óvodavezető: Kékesi Györgyné
1091 Budapest, Hurok u. 9.
tel.: 377-0691, fax: 377-0691
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.ugrifulesovi.hu

Napfény Óvoda
Óvodavezető: Dr. Elekné Rózsa Viktória
1098 Budapest, Napfény u. 4.
tel.: 2756-709, 3581-531, fax: 358-1531
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
http://napfenyovi.my.hu

Kerekerdő Óvoda
Óvodavezető: Szencz Mátyásné
1097 Budapest, Vágóhíd u. 35-37.
tel.: 215-7928
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kicsi bocs Óvoda
Óvodavezető: Cserép Mária
1092 Budapest, Erkel u. 10.
tel.: 217-6394, 455-0492
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Epres Óvoda
Óvodavezető: Szundyné Ihász Erzsébet
1098 Budapest, Epreserdő u. 10.
tel.: 275-6705, fax: 275-6705
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Liliom Óvoda
Óvodavezető: Végh Edit
1094 Budapest, Liliom u. 30.
tel.: 215-0097
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Csicsergő Óvoda
Óvodavezető: Zsoldos Andrásné
Székhely: 1096 Budapest, Thaly K. u. 17.
Telephely: 1096 Budapest, Thaly K. u. 38.
tel.: 215-1611, fax: 218-6181
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Méhecske Óvoda
Óvodavezető: Némethné Faragó Ibolya
1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 30.
tel.: 357-0930
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
Gyenesdiási Óvoda PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

A több mint, 40 éve működő óvodánk (1975-től) önkormányzati fenntartású, szakmailag önálló intézmény.

Jelenleg 140 férőhelyes 6 csoportos, jó személyi és tárgyi feltételekkel rendelkezünk. Az elmúlt évtizedekben szinte folyamatosan bővült az intézmény, míg a jelenlegi formáját elnyerte. Az utolsó nagyobb beruházásra 2004-ben került sor.
Nevelőtestületünkre az innovációra való törekvés jellemző. A ’90-es évektől kezdve alternatív pedagógiai megoldásokat is átemeltünk az intézmény napi gyakorlatába. Nevelőmunkában a játéknak prioritást biztosítunk. Közel 10 éve a természetes élethelyzeteket teremtő osztatlan csoportok létrehozása mellett döntöttünk. Az így kialakított szervezeti forma fokozottabb lehetőséget teremt a játékban megjelenő tanulási területek megvalósítására.
2000-től az intézményben a minőségfejlesztés eszközeivel szervezzük az ellenőrzési, értékelési, fejlesztési munkát. Hangsúlyt helyezünk a közvetlen és közvetett partnerek véleményére. A partnerek visszajelzései az intézmény – 1999-ben elfogadott, azóta módosított – önálló Helyi Nevelési Programjában is visszatükröződnek.

Megvalósítottuk a Comenius 2000 Közoktatási minőségfejlesztési program intézményi modelljét. Kiemelt nevelési terület intézményünkben az egészséges életmódra nevelés, amely áthatja mindennapi tevékenységünket. Nevelőközösségünk összeállította az óvoda Környezetvédelmi Programját, amely tartalmazza a környezettudatos nevelés céljait, feltételrendszerét, a természetismeret és az egészséges életmódra nevelés erősítését.

 
Vaszary Kolos Kórház - Esztergom PDF Nyomtatás E-mail
Szülészet

Cím: 2500 Esztergom, Petőfi Sándor utca 26-28.

Weboldal: www.vaszary.hu

Ágyszám: 32
Telefon: (33) 542-300     241-es mellék

 
Uzsoki Utcai Kórház Szülészet PDF Nyomtatás E-mail
Szülészet

1145 Budapest, Uzsoki utca 29-41
Telefon
: 467-3700, 467-3800
E-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

A környezet

Az Uzsoki Utcai Kórház az ország egyik legkorszerűbb intézménye, melynek felújítása során 2010-ben nagy hangsúlyt fektettek a betegek, paciensek számára kényelmes terek és környezet kialakítására. Széles, állítható ágyak, biztonságos mellékhelyiségek és praktikus tárolók teszik könnyebbé a kórházi tartózkodás idejét.

 

A szülés

Az Uzsoki Utcai Kórház szülészetén otthonos vajúdó és modern, állítható szülőágyakkal fölszerelt szülőszobák találhatók. A szülés a szülőágyon félig ülő testhelyzetben történik. Az anya állapotának megfelelően gátvédelemben is lehetséges szülni. A császármetszések aránya 33%. Az anya a kétórás megfigyelés után a gyermekágyas kórtermek egyikébe kerül császármetszést követően is. Itt együtt lehet a kisbabával, ha az anya és az újszülött egészségi állapota ezt engedi.

 
Szentes Város Önkormányzat Bölcsödéje PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Intézményvezető: Csendes-Merza ÁgnesCím: 6600 Szentes, Vásárhelyi út 2.Tel./Fax: 63/312-567
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A Bölcsőde a 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését biztosító intézmény, amely ezeken túl végzi a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek korai habilitációs és rehabilitációs célú nevelését és gondozását is.
Só-szoba kialakításával hozzájárulunk az alsó-felső légúti megbetegedésben (asztma, allergia, orrdugulás, közögés, hörghurut, stb.) szenvedő gyermekek felépüléséhez, valamint egyes bőrbetegségek tüneteinek mérsékléséhez, immunrendszerük, életminőségük javításához.

Intézményvezető: Csendes-Merza Ágnes
Cím: 6600 Szentes, Vásárhelyi út 2.
Tel./Fax: 63/312-567

Az intézmény 120 férőhellyel működik. Az alapellátáson túl - térítési díj ellenében - időszakos gyermekfelügyelettel, házi gyermekfelügyelettel, játszócsoporttal segíti a szülőket, amikor nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését.

 
Kanizsai Dorottya Kórház PDF Nyomtatás E-mail
Szülészet

8800 Nagykanizsa, Szekeres J. u. 2-8.
Telefon: 93/502-024, 93/502-013

A Kanizsai Dorottya Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya 32 ággyal működik. Szülőszobánk közvetlenül a császáros műtő mellett, a nőgyógyászati műtőkkel egy külön blokkban helyezkedik el.

A szülőszobán család- és bababarát központú szülészet megvalósítására törekszünk. Ennek érdekében már a terhestanácsadás során terheseinket a gondozás mellett a szülésre is igyekszünk teljes mértékben felkészíteni. Gyógytornász segítségével a terhesek terhestornán vehetnek részt. Térítési díj ellenében osztályunkon biztosított a kromoszóma rendellenességek szűrése.

Rendszeresen, védőnők segítségével, szülésre felkészítő tanfolyamokat szervezünk, melyen szülész, gyermekorvos, szülésznő, gyógytornász, életmód tanácsadó, pszichoterapeuta is részt vesz.

 
Angyalkert Óvoda, Esztergom Suzuki Óvoda PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Angyalkert Óvoda EsztergomCím: 2500 Esztergom, Budai Nagy Antal út. 20.
Telefon:33-412-845, 30/939-2783
Fax: 33-412-845
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Weblap: http://www.angyalkertovodaesztergom.blogspot.com/

Komplex nevelő-fejlesztő munkánk célja:

 • Minden gyermek önmagához képest,
 • Egyéni és eltérő ütemben fejlődjön az intézmény szokás és szabályrendszerének keretei között úgy, hogy ennek eredményeképpen, 3-4 év óvodai nevelés hatására alkalmassá váljon az iskolai élet megkezdésére.
 • A harmonikus és sokoldalú személyiségfejlesztés.
 • Az etnikai kisebbséghez tartozó, és a sajátos nevelési igényű gyermekek esélyegyenlőségének megteremtése.

 
Tarkabarka Óvoda Budakeszi PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

tarkabarka Óvoda BudakesziCím: Fő utca 72.
Telefon: 06-23-451-503
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Vezető neve: Svigruháné Jászkovics Anna
Nyitvatartás: H-P: 06-17.30

Óvodánk belső élete

Óvoda és gyermekképünket meghatározza jelmondatunk: SZERETLEK, EZÉRT KÖVETELEK.

Kiscsoportban folyamatos beszoktatással, szülőkkel együtt próbáljuk megszerettetni az óvodát a kicsikkel. A beszoktatás hosszúsága a gyermekek igényeitől függ, de maximum egy hónapig tart. Ez már bevált módszer óvodánkban, sokkal könnyebbé teszi a gyermekeknek (és a szülőknek is) az elszakadást, önállósodást.

 
Szivárvány Óvoda Budakeszi PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Óvodánk Budakeszi Fő utcáján található, a kapun belépve hatalmas, sok gyermeki felfedezésre váró ősfás, bokros, parkosított tér várja az ide látogatókat. Szeretünk itt dolgozni, szertetettel várjuk és fogadjuk a választásukkal minket megtisztelő családokat. A Szivárvány égisze alatt valljuk, hogy minden gyerek más és eltérő, mint ahogy pedagógusaink is sokszínűek. Ettől vagyunk mi egyediek és ezért döntenek mellettünk több generáció óta a Budakeszi családok.

A csoportokban szakképzett, elhivatott óvodapedagógusok foglalkoznak a gyermekekkel, akik nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyermekek élmény gazdag, vidám, harmonikus közegben nevelődjenek, akiket az együttérzés, az egymásra figyelés, segítőkészség, egymás elfogadása mások iránti tisztelet jellemez.

Mindannyian arra törekszenek, hogy a gyermekek élményvilágára építve, olyan változatos tevékenységeket biztosítsanak, melynek során eljuttatják őket egyéni képességük optimális határához. A fejlesztés színterei a játék és egyéb közös tevékenység, amelyekben a gyermek jól érzi magát és az ismereteket észrevétlen sajátítja el.

 
Budakeszi Pitypang Óvoda PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Pitypang Óvóda BudakesziCím: Budakeszi, Ifjúság utca 1.
Telefon: 06-23 451-505
Fax: 06-23 451-505
Vezető neve: Andrejkó Bernadett
Nyitvatartás: Hétköznap reggel 6 órától este 17.30-ig.

A Pitypang Óvoda a város legkorszerűbb, eredetileg is óvodának készült épülete 1977-ben kezdte meg működését, melynek fenntartója Budakeszi Város Önkormányzata.

Az óvoda egy lakótelep, és egy családi házakkal beépült lakópark zöldövezetében helyezkedik el az Ifjúság utca 1. szám alatt.
Az óvoda 182 férőhellyel, 8 csoporttal biztosítja a Budakeszin élő 3-6 éves gyermekek ellátását.
Az épület kétszintes, hat nagy és két kis alapterületű szobával, nagy levegőztető terasszal rendelkezik. Az épülethez hatalmas kert tartozik, melyben minden csoport részére biztosítani tudjuk a külön udvarrészekre tagolt játszóterületeket.

Intézményünk személyi feltétele biztosított, csoportonként
két óvodapedagógus és egy dajka látja el a gyermekeket.
A pedagógusok munkáját logopédus segíti.

 
Siófok Város Kórházrendelőintézete PDF Nyomtatás E-mail
Szülészet

8600 Siófok, Semmelweis u. 1.
Telefon: (84) 501-700
Fax: (84) 501-701

Osztályvezető főorvos: Dr. Hadnagy János Ph. D.
Osztályvezető főnővér: Vörös Józsefné

Az Osztály 45 ágyas, mely négy részlegre tagolódik:
- Nőgyógyászat
- Terhespatológia
- Gyermekágy-újszülött  
- Szülőszoba- Műtő

A Nőgyógyászaton 3 ágyas, fürdőszobás (zuhanyozó + WC), klimatizált  kórtermeink vannak, valamint van egy különleges kényelemmel berendezett egyágyas kórtermünk városi telefonnal és internet eléréssel, melynek igénybevételéért térítési díjat kell fizetni.

A Gyermekágyon 2 és 3 ágyas kórtermek vannak. Minden kórterem 24 órás rooming-in  rendszerrel működik, természetesen egyéni kérésre a csecsemőt néhány órára felügyeljük az édesanya helyett.

 
Bugát Pál Kórház Szülészet PDF Nyomtatás E-mail
Szülészet

3200 Gyöngyös, Dózsa György út 20-22.
Telefon: (37) 312-491
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Egységvezető főorvos: Dr. Al Ghaoui Nadim
Főnővér: Baumgartnerné Cserta Ildikó

Hol találja meg?

A kórház hotel épületének 2. emeletén, a nyugati szárnyban található szülészetünkön évente közel 800 kisbaba születik.

 • Egy gyermeknek életet adni, minden nő és minden család életében a legszebb pillanat. Szülészetünk szakorvosai és ápolói minden évben sok száz újszülött világra jövetelénél élik át újra és újra ezt a csodálatos pillanatot. A kórházunkba kerülő kismamák ezt az élményt és az azt követő napokat, de szükség esetén az ezt megelőző időszakot is a lehető legjobb körülmények között, 2, 3 vagy 5 ágyas, komfortos, külön vécével és fürdőszobával ellátott szobákban tölthetik.
 • Családcentrikus szülészeti programunk keretében a leendő édesanyák mellett az apukák is részesei lehetnek a gyermek megszületésének. Az erre való felkészülés során az alapvető egészségügyi ismeretek megszerzésén túl szülészetünk megismerésére is lehetőség nyílik.
 • Szülés után az édesanyákat  az úgynevezett rooming-in ellátási rendszerben helyezzük el, azaz az anyák és gyermekeik egy szobában, szakképzett szülésznők és csecsemőápolók gondoskodása mellett tölthetik el első közös napjaikat.
 • Szakorvosaink munkájukat gazdag szakmai tapasztalat birtokában, modern technikai környezetben, nagy elhivatottsággal végzik. Bízzon bennük, és kérdéseivel forduljon hozzájuk bizalommal!
 
Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály PDF Nyomtatás E-mail
Szülészet

Réthy Pál Kórház

5600 BÉKÉSCSABA, GYULAI ÚT 18.
Telefon: (66) 441-411, 555-555  Telefax: (66) 441-192
Levélcím: 5601. Békéscsaba, Pf.: 49.

A békéscsabai kórházban 1935 óta működik szülészeti osztály. Jelenlegi elhelyezésére 2009-ben került sor, amikor a központi műtőblokk épületébe költözött. Itt mind a társszakmák jobb elérhetősége – gyermekgyógyászat, sebészet, anaesthesiologia -, mind a kiváló hotel funkció – 2-3 ágyas, maximum 4 ágyas saját fürdőszobával rendelkező betegszobák - az európai színvonalú betegellátás korszerű hátterét teremtik meg.

Az osztály jelenleg 30 ággyal működik. Két egy ágyas, színvonalát tekintve egy 4 csillagos szállodának megfelelő komfortot nyújtó tévével, wifivel felszerelt VIP szoba is a páciensek rendelkezésére áll, melyek térítésért vehetőek igénybe.

Réthy Pál KórházSzülészet tekintetében az ellátási területet Békés megye jelenti, bár a szomszédos megyék határairól is érkeznek szülőnők az osztályra. Az éves szülésszám 1000 körüli, mely az ország 82 szülészete között forgalom tekintetében az osztályt az első harmadba sorolja. Az elmúlt évek országos szülésszám csökkenése az osztály forgalmán kevéssé érződött, vélhetően a szeparálható, így meghitt hangulatot teremtő szülőszobának, a pezsgőfürdős káddal, bordásfallal, különböző méretű lazító óriás labdákkal felszerelt alternatív vajúdó helységnek köszönhetően.

 
Orosháza Városi Önkormányzat Kórháza PDF Nyomtatás E-mail
Szülészet

Orosháza Kórház5900 Orosháza, Könd u. 59.
Telefon: (68) 411-166
Fax: (68) 411-166/250
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap:
www.ohk.hu

III. emelet:
Szülészet és Nőgyógyászat szakág: Dr. Patakfalvi János szakágvezető főorvos Tel.: 411-166/146

KÓRHÁZUNKRÓL RÖVIDEN

Orosháza Városi Önkormányzat Kórháza Békés Megye lakosságának nyugati egyharmadát látja el. A kórházhoz integráltan működnek a szakorvosi rendelések, gondozók, továbbá az alapellátásból a védőnői szolgálat. A kórházi fekvőbeteg ellátás az Idegosztály, Krónikus osztály kivételével tömbépületben történik, a tömbépülethez a földszinten, I-II. emeleten csatlakozik a 1984-ben átadott Szakorvosi Rendelőintézet. Kórházunk jelenleg 317 aktív és 69 krónikus ágyon biztosítja a fekvőbetegek ellátását. 11 klinikai osztály és a diagnosztikus osztályok a Laboratóriumtól a korszerűen felszerelt Véradó állomásig szolgálja fekvőbeteg ellátásunkat. A kórház vezetése a működési területén élő lakosság egészsége iránt érzett felelősségtől áthatva arra törekszik, hogy a rábízott lakosság gyógyító-megelőző ellátását a lehető legmagasabb szinten biztosítsa. Ennek érdekében felhasználja a tudomány fejlődésének eredményeit, óvja a lakosság egészségét, munkaképességét. Tömbrendszerű elhelyezéssel korszerű ápolást biztosít. Biztosítja a lakosság jelentős számát érintő szív- és érrendszeri betegek kiemelt gyógyítását, a cukorbetegek gondozását. Diagnosztikai lehetőségei bővítésével törekszik a daganatos betegségek korai szűrésére. Törekszik a kórház által nyújtott gyógyító-megelőző ellátás minőségének szavatolására és a minőség folyamatos fejlesztésére. Kórházunk 2005-ben elnyerte az ÉMI-TÜV Kórházi Ellátási Standardok (KES) 2.0 minőségbiztosítási tanúsítványát. 2007–ben auditálta az ÉMI-TÜV Kórházi Ellátási Standardok (KES) 2.0 változatával, és továbbra is megadta a minőségi tanúsítványt. 2007 májusában elnyertük a teljes körű az ÉMI-TÜV Járóbeteg Ellátási Standardok és gondozási minőség (JES) 1.0 tanúsítványát. A JES 1.0 –t az országban másodikként akreditálták intézetünkben.

 
Pest Megyei Flór Ferenc Kórház PDF Nyomtatás E-mail
Szülészet

Flór Ferenc Kórház2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.
Telefon:+36/28/507-600, +36/28/507-700, +36/30/396-2318
Fax:+36/28/507-648, e-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Járóbetegellátás

Az ambulanciákon csaknem a teljes szülészeti és nőgyógyászati ellátást magába foglaló szakorvosi tevékenység történik, közte várandósok gondozása, rákszűrés, ultrahang diagnosztika. Laborvizsgálati lehetőségek is biztosítottak. Az általános nőgyógyászati vizsgálatok mellett az alábbi speciális profilok állnak rendelkezésre:

Menopausális Medicina Meddőségi és endokrinológiai ellátás, Nőgyógyászati gyulladáskezelés, Tinédzser ambulancia, Endoszkópos ambulancia.

Az ambulanciák működése nappal folyamatos. A vizsgálatra jelentkezőket előzetes telefonon bejelentkezés alapján tudjuk fogadni, mely telefon: 28-507-651 számon érhető el.

Az OEP finanszírozási korlátozása miatt – a korábbihoz képest – csökkentett számú vizsgálatot tudunk csak végezni, ami a várakozási idő növekvő meghosszabbodásával jár. Ügyeleti időben sürgősségi és akut ellátást biztosítunk.

 
Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

Balatonboglár, Árpád u. 5.
Telefon: 85/350-711
http://www.bbsuli.lapja.hu
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Türjei Attila igazgató

 
Etalonsport Sportóvoda PDF Nyomtatás E-mail
Óvoda,bölcsöde

cím: 2459 Rácalmás, Szigetfő u. 17. tel/fax.: 25/440-035

Óvodánk 5 csoportos, 19 dolgozója van, ebből 11 óvodapedagógus. 
134 kisgyermek jár intézményünkbe.
 
Havas Noémi PDF Nyomtatás E-mail
Gyermek fotózás

Havas Noémi vagyok, rendezvények, családi és baráti összejövetelek fotózásával foglalkozom. A gyerekek kedvenc témáim közé tartoznak, hiszen ők tudnak a legfelszabadultabban viselkedni a fényképezőgép objektíve előtt.
Az első gyermekévek alatt készülnek azok a felvételek, amelyeket a szülő az évek múltával és az apróság cseperedésével egyre szívesebben vesz elő. Ebben a korban a csemetének még nem fontos, hogy fotók készüljenek róla, anyunak és apunak viszont annál inkább.

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 


Facebook megosztás