<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Szolgáltatások Kórházak, egészségügyi intézmények
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kórházak, egészségügyi intézmények
Budai Gyermekkórház PDF Nyomtatás E-mail

A kórház ötven éves története során nagy utat  tett meg a Heine-Medin Utókezelő Kórházi minősítés és a Szakosított Gyermekkórház Rendelőintézet tartalom között. Az 1950-es években ismételten előforduló Heine-Medin (gyermekparalízis) járványok nagy számban szedték áldozataikat, és eredményeztek olyan tartósan mozgássérült, illetve tartós lélegeztetési nehézségben szenvedő betegeket, akiknek az utógondozását meg kellett oldani. Itt kezdődik a kórház története.

1956 novemberének első napjaiban Nagy Imre akkori miniszterelnök adta ki a személyes utasítást a Rózsadombon lévő elhagyott, kiürített, az ÁVH tulajdonában lévő épületek átminősítésére Heine-Medin Utókezelő Kórház néven. Lakóépületek lévén az épületeket át kellett alakítani kórház minőségre. Az intézet vezetésével Dr. Lukács Lászlót bízták meg. A munka 226 ágyon kezdődött meg. Az intézmény döntően gyógytornán és lélegeztetésen alapuló, valamint orthopédiai műtéti kezeléseket végzett.

A 60-as évek elején a Salk majd Sabin oltások rendszeressé válásával a poliomyelitis járványszerű megjelenése megszűnt, és az utógondozó-utókezelő munka kitűnő eredményű volt, az itt lévő betegek száma fokozatosan csökkent. Ez is lehetővé tette, hogy 1964. július elsejétől a Heine-Medin Utókezelő Kórház átminősüljön szakosított gyermekkórházzá Budai Területi Gyermekkórház néven.

 
II. számú Gyermekgyógyászati Klinika PDF Nyomtatás E-mail

II. számú Gyermekgyógyászati KlinikaA Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika több, mint 125 éve várja a gyógyulni vágyókat. Osztályainkon és rendelőinkben optimizmust és reményt sugárzó környezetet igyekeztünk kialakítani a beteg gyermekek és a velük egy kórterembe felvett szülők számára a kényszerű ápolási idő eltöltésének megkönnyítésére.

Orvosaink magas tudományos fokozattal rendelkeznek.

A tudományos kutatás fontos hátteret biztosít a mindennapi gyermekgyógyászati ellátáshoz. Klinikánk nemzetközileg is elismert eredményeket ért el a gyermekgyógyászat számos területén. Kórházunk gyakorló területet biztosít az egészségügyi szakképzésben részt vevő hallgatók számára magyar, angol és német nyelven az alábbi területeken: orvos, szakorvos, diplomás ápoló, védőnő, OKJ-s gyermekápoló, szociális munkás, gyógytornász és dietetikus. Fontosnak tartjuk, hogy tudásban és emberileg is igényes szakembereket neveljünk a jövőnek.
Bár számunkra az lenne öröm, ha nem itt találkoznánk, mégis bizton állíthatjuk, ha szükség van ránk, szeretettel és tudásunk legjavával fogadjuk Önöket!

Autóval, gyalog, telefonon, interneten?

Kérjük, tekintse meg Klinikánk elérhetőségeit!

 
Vadaskert Alapítvány a Gyermek Lelki Egészségéért PDF Nyomtatás E-mail

A Vadaskert Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés alapján, mintegy 5 000 000 népesség 18 éven alul korosztálya számára biztosít magas színvonalú komplex gyermek- és ifjúságpszichiátriai ellátást.

Tevékenységünket kórházi részlegeken és szakambulancia végezzük. Ezen túl szakorvos jelöltek, klinikai szakpszichológusok gyakorlati képzőhelyeként szolgálunk.

Az OEP által nem finanszírozott szolgáltatások listája megtalálható itt.

A betegjogi képviselő neve: Dr. Munk Julianna. Fogadóóra ideje és helye: Vadaskert Alapítvány, Alapítványi Iroda, minden héten csütörtökön 10:30-11:30 óra között. Telefonszáma: 06-20-4899-520.

A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható: 06/80/620-055

Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért
H-1021 Budapest, Lipótmezei út 1-5.
Telefon: (+36 1) 392-1400; Fax: (+36 1) 392-1401

 
I. számú Gyermekgyógyászati Klinika PDF Nyomtatás E-mail

I. számú Gyermekgyógyászati KlinikaSchoepf-Merei Ágost 1836-ban alapította meg első intézményét a mai Dohány utcában "A' Pesti orthopaedi Privát-Intézet a' Mirigykór 's Elgörbülések gyógyítására az emberi testen 's tagokon" elnevezéssel. Miután az épület az 1838-as nagy pesti árvíz alkalmával összeomlott, 1839-ben Schoepf az "ötpacsirta utczában" (a mai Puskin utcában) egy ház 10 szobáját kibérelve 12, majd 19 betegággyal, ambulanciával, műtővel, házi-patikával és korbonctani részleggel általános gyermekkórházat nyitott. Ez már nem "privát" intézet, hanem a Pesti Szegénygyermek-Kórház Egylet által létrehozott és működtetett intézmény. Joggal lehetünk büszkék arra, hogy az intézet az akkori világ negyedik gyermekkórháza volt, Párizst, Szentpétervárt és Bécset követően.

A rohamosan bővülő tevékenység szétfeszítette az "ötpacsirta utczában" bérelt helyiségek szűkös lehetőségeit. Elődeink új, önálló épület építettek kórház céljaira az "ősz utczában" (ma Szentkirályi utca), majd 1883-ban, a Gólya utcában (ma Bókay utca) a kor legmodernebb követelményeinek megfelelően új gyermekkórházat is építettek Bókai János professzor igazgatóságának idején. Az ő utóda ifj. Bókay János hosszú igazgatósága idején Európa egyik vezető intézményévé vált a gyermekkórház, mely fokozatosan egyetemi klinikává alakult át./

Ma az intézmény összesen öt épületben működik a Bókay János u. 53-54. szám alatt. 2013 októberétől a Klinika igazgatója Szabó Attila.

 Járóbeteg rendelés gyermek várótermeA Klinika kiemelten és részben országos hatáskörrel, a következő specialitásokkal foglalkozik: vese megbetegedések, diabetes mellitus, epilepszia és fejfájás, máj- és gastroenterológiai kórképek, obstrukív légúti megbetegedések, egyes immunológiai kórképek, psychiátriai megbetegedések és magatartási zavarban szenvedő gyermekek ellátása, újszülöttkorban sebészeti megoldást igénylő fejlődési rendellenességek, újszülött-, csecsemő- és gyermekkori sebészeti és urológiai kórformák, haematológiai és onkológiai kórképek, kissúlyú és lélegeztetésre szoruló koraszülöttek, kardiológia. A csecsemő- és gyermekgyógyászat itt fel nem sorolt kórképeiben szenvedő betegekkel való foglalkozás is feladata az intézetnek.

Jelenleg a Klinika mintegy 160 betegággyal és számos diszciplinát magába foglaló járóbeteg-rendeléssel működik.

Az utóbbi években egyre nagyobb súlyt helyeztek arra, hogy a beteg gyermek és családja – elsősorban az édesanya – minél többet lehessen együtt a gyermekkel, annak kórházi tartózkodása során. Mintegy hat év óta 8 egy anya és egy gyermek számára szolgáló kis kórtermet rendeztek be erre a célra. Egyes krónikus betegek számára, akik elhúzódó, de nem teljesen folyamatos klinikai tartózkodásra szorulnak lehetőséget jelent a Klinika épületétől kb. 150 méterre levő ún. McDonalds ház igénybevétele, ahol adott esetben akár az egész család együtt lehet.

A diagnosztikai részlegek a következők: klinikai kémiai, bakteriológiai és kutató (elsősorban molekulárbiológiai) laboratóriumok; veleszületett anyagcsere betegségek szűrésére kialakított laboratórium, radiológiai és ultrahang osztály; szív ultrahang laboratórium, légzésfunkciós; elektrokardiográfiás és EEG-laboratóriumok.

A Klinika az V. és VI. éves magyar és angol orvostanhallgatóinak felét oktatja gyermekgyógyászatból és ugyanezen tárgyból valamennyi V. és VI. éves német hallgatót. A Klinikán több szubdisciplinából fakultatív kurzusokat tartanak. Működik egy 11 alprogramot tartalmazó doktori iskola nagyszámú, a curriculum különböző lépcsőfokain levő doktorandusszal. A Klinika oktatói sokirányúan vesznek részt a gyermekgyógyászati és számos más disciplina posztgraduális és rezidensképzésében, a dietetikusok gyakorlati oktatásában és többféle ápolónői és szakápolónői programban.

A Klinika jelenlegi munkatársai közül harmincan rendelkeznek PhD fokozattal, nyolcan az MTA doktorai és az intézet 2013 szeptemberében leköszönt igazgatója az MTA rendes tagja.

A Klinika 2004-ben megszerezte az ISO szerinti és a Kórházi Ellátási Standard-oknak megfelelő minősítést a betegellátás, az oktatás, és a tudományos kutatás területén.

Cím: 1083, Budapest, Bókay János u. 53-54.
Központi telefon: +36 (1) 3343186 x 52620
Közvetlen telefon: +36 (1) 3343743
Fax: +36 (1) 3036077
Levelezési cím: 1083, Budapest, Bókay János u. 53-54.
Honlap: http://www.gyermekklinika.semmelweis.hu

Google Térkép

 
Tüdőgyógyintézet Törökbálint PDF Nyomtatás E-mail

Törökbálinti TüdőgyógyázatKórházunk alapjait az 1700-as évek elején a Jezsuita Rend rakta le. A hajdani rendház hangulatát idézi a földszinti teremsor, a boltíves folyosó és a főlépcsőház.

Mária Terézia uralkodása idején a Majláth család kapta meg a kolostort, akik átalakították, és még egy emelettel bővítették az épületet. Ekkor kapta a maihoz hasonló kastély jelleget.

Később a kastély és a birtok a Festetics grófok tulajdona lett, ebből az időből származik parkunk egyik ékessége a barokk-kút.

Az idők folyamán többször váltott gazdát a kastély, míg 1926-ban a Magánalkalmazottak Biztosító Intézete (MABI) vette meg.

Ettől az időtől kezdve működik a hajdani kolostor falai között gyógyító intézmény.  Először a MABI, majd az államosítást követően honvédségi-, később megyei tüdőszanatórium lett. 1957 óta tüdőgyógyintézetként működik intézményünk.

Az eltelt három emberöltönyi időszak alatt az intézet dolgozói komoly szakmai elismertséget szereztek. A kórház felszereléseit, eszközeit folyamatosan modernizálták.

 
MRE Bethesda Gyermekkórház PDF Nyomtatás E-mail

Bethesda GyermekkórházKórházunk a közép-európai régióban az egyedüli egyházi fenntartású gyermekkórház. A legfontosabb gyermekbetegségekkel foglalkozunk 18 éves korig. Részt veszünk a főváros gyermekügyeleti rendszerében, területi ellátási kötelezettségünk a pesti oldal észak-keleti területeit öleli fel, de fogadunk betegeket Pest megyéből és az ország más területeiről is. Országos hatáskörű, kiemelt profilunk az égéssérült gyermekek ellátása, a Bethesdában működik az Égéssérült Gyermekeket Ellátó Országos Központ.

A Budapest - Bethel epilepsziacentrum, amely neurológiánkat is magába foglalja, ugyancsak országosan fogad epilepsziás gyerekeket műtét előtti kivizsgálásra.

Főbb adataink:

ágyszámok: aktív 120, intenzív 9, sürgősségi (SBO2) 6, rehabilitációs: 25, krónikus: 25. Kórházunk két telephelyen működik: fő épület (5 gyógyító és 2 diagnosztikus osztály) Bethesda u., Lórántffy részleg (2 gyógyító osztály) Ilka u. A fekvőbeteg osztályainkhoz szakambulanciák tartoznak. Évente átlagosan 8-9000 gyermeket gyógyítunk a fekvőbeteg osztályokon, járóbeteg-rendeléseinket 110-120000 gyermek keresi fel.

Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza
1146 Budapest, Bethesda utca 3.
Tel.: (06-1) 364 90 20, Fax: (06-1) 364 90 70
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Heim Pál Gyemekkórház PDF Nyomtatás E-mail

Heim Pál KórházHeim Pál Gyermekkórház Üllői úti telephely
1089 Budapest, Üllői u. 86.
Járóbeteg felvétel telefonszáma: 06-1-459-91-00 / 1425
Fekvőbeteg felvétel telefonszáma: 06-1-459-91-12

Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephely
1131 Budapest, Madarász Viktor u. 22-24.
Járóbeteg felvétel telefonszáma: 06-1-450-37-00
Fekvőbeteg felvétel telefonszáma: 06-1-450-37-16

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Felvételi Iroda vezető: Schneidler Margit

Profil: Járó- és fekvőbeteg felvétel, a felvétellel kapcsolatos adminisztráció

Mit vigyünk feltétlenül magunkkal, ha gyermekünkkel orvoshoz megyünk?
Mire érdemes figyelni a beutalóval kapcsolatban?
Mely járóbeteg-szakellátásokra nem kell beutaló?

Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti telephely
1089 Budapest Üllői u. 86. Tel.: 06-1-459-9112

Járóbeteg felvétel: 06-1-459-9100 / 1425

 


Facebook megosztás