A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Minden olyan pillanat, amikor a természet erői a lakásban tartanak minket, remek alkalom a közös alkotásra. Egy kis festékkel, ecsettel, és a kamra mélyén lapul burgonyával remek nyomdát készíthetünk.

Keressük elő a fiókból a sütemény szaggató formákat, vagy a gyerekek gyurmakészletének vidám motívumait. Válasszunk olyan krumplikat, melyekre kényelmesen ráfér a sablon. Vágjuk kétfelé a burgonyát és illesszük a formát a közepére, majd határozott mozdulattal nyomjuk bele, legalább 4-5 milliméter mélyen. Késsel vágjuk körbe a formát, majd húzzuk le a kész nyomdáról. A minta tökéletes, kezdődhet az alkotás.

Vékonyan vigyük fel a festéket a választott darabra, mi az IKEA MÅLA készletét használtuk, mert csodás élénk színeket találunk benne, de temperával is tökéletes képek készíthetünk. Érdemes először néhány próbalenyomatot csinálni, hogy megtaláljuk a megfelelő festékmennyiséget, és a kezünk is ráálljon a mozdulatra, mert ha elcsúszik a burgonya, elmosódik a minta.

Ezután élesben is próbára tehetjük magunkat. Bátran kísérletezhetünk a színekkel. Ecsettel már a nyomdára pontosan megfesthetjük a kívánt díszítést, de utólag is kiegészíthetjük az egyszínű lenyomatot. Az alakzatokat saját rajzainkkal kelthetjük életre, így egész történet kerekedhet a tavon úszó vadkacsákkal.

Amennyiben nem sima felületen használjuk a nyomdát, még érdekesebb textúrát hozhatunk létre. Lehet ez akár a "habtapi" is, mert az könnyen tisztítható.

Ha már igazán jól megy a nyomdakészítést, alkalmazhatjátok tudásotokat textíliák díszítésére, csomagolópapírok egyedi mintájának elkészítésére, vagy falfelületek dekorálására is.

KrumplinyomdaKrumplinyomda

 

KrumplinyomdaKrumplinyomda

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!