<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Szolgáltatások Óvoda, bölcsőde Óbudai Mesevilág Óvoda - Budapest III. kerület
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Óbudai Mesevilág Óvoda - Budapest III. kerület PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 58
ElégtelenKitűnő 

1039. Bp. Bárczi Géza u. 1.
Tel/fax: 06-1-243-1508

Az Óbudai Mesevilág Óvoda Békásmegyer hegy felőli oldalának közepén és déli részén helyezkedik el, s 4 intézményegységből áll.
Székhelye a Bárczi Géza utca 1. szám alatt található épület, melyben 8 tágas csoportszoba és több egyéni és mikro csoportos fejlesztésre alkalmas helyiség található.
A Bárczi Géza utca 2/A. szám alatt található az újonnan épült, korszerűen felszerelt 6 világos, tágas csoportszobával működő tagintézmény a Cseppke Óvoda, melynek nagy előnye hatalmas tornaterme, ahol a gyermekek kielégíthetik mindennapi mozgásigényüket.
A Víziorgona utca 2. szám alatt található óvodánk másik tagintézménye a Vizi Óvoda, mely 9 csoportszobában látja el az oda járó gyermekeket. E mellett több, jól felszerelt kisebb helyiség biztosítja a speciális foglalkozások megtartásához szükséges helyet.
Az óvoda nagy előnye, hogy tornaszobával is rendelkezik, melynek felszereltsége minden tekintetben biztosítja az óvodás korú gyermekek mozgásfejlődésének elősegítését.

 

Kerületünk óvodái közül itt egyedülálló szolgáltatásként só szoba áll a gyermekek és a szülők rendelkezésére. A Víziorgona u. 1. szám alatti telephelyünkön 2 csoportban látjuk el az iskola előtt álló gyermekeket.
Az óvodák udvarain a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő eszközök biztosítottak, játszószerei alkalmasak a tartalmas udvari élet kialakítására. Megfelelő nagyságú árnyékos terület van mind a 4 udvaron.
Az óvoda mind a 4 épületében óvodapedagógusaink több éves tapasztalattal, elhivatottsággal, s az óvónői végzettségük mellett számos speciális szakterületen további képzettséggel is rendelkeznek.
Az óvodapedagógusok munkáját gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok, logopédusok, pszichológusok és nem utolsó sorban szakképzett dajkák segítik.
Óvodánk szakmai munkáját a gyermekszeretet, a tisztelet, a megbecsülés és a másság elfogadása jellemzi. Nevelőmunkánk fő eszköze a játék, a játékos tevékenykedtetés, a játékba ágyazott tanulás. E mellett nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásfejlesztésre, az egészséges életmód alapjainak lerakására, a kommunikációs készség, az anyanyelvi nevelés fejlesztésére. Elengedhetetlen nevelési feladatunk a gyermekek szociális érésének elősegítése, a közösségi magatartás alakítása, ezen belül az érzelmi és az erkölcsi nevelés.
Óvodai nevelésünk fő célja az egészséges, természetbarát, harmonikus személyiség fejlesztése, a tanulási képességeket meghatározó pszichikus funkciók megalapozása az óvodai nevelés komplex folyamatában, melynek során a 3-6-7 éves gyermekeket a szülőkkel együttműködve, az egyéni és életkori sajátosságaikat figyelembe véve, a fejlesztési lehetőségeket maximálisan kihasználva, változatos módszerek komplex alkalmazásával az általános iskolai tanulásra alkalmassá tegyük.

Óvodánk mind a 4 épületében korlátozott számban fogad enyhe értelmi, testi – érzékszervi vagy más fogyatékkal élő gyermekeket, kiemelt szinten látja el a beszéd, hallás, látás sérülteket, felvállalva integrált fejlesztésüket, iskolára való alkalmassá tételüket.
Nagy hangsúlyt fordítunk a tanulás- és magatartási zavarok megelőzésére, kezelésére, az esetleges problémák korai kiszűrésére, preventív foglalkozások megszervezésével a kudarc mentes iskolakezdés elősegítésére, megalapozására.
Óvodánk csoportszervezési elve: a közel azonos életkorú gyermekek azonos korosztályú (kis – középső – nagy) csoportokba történő besorolása. Így óvodánk többnyire homogén csoportokkal működik mind a 3 épületben. Ez többnyire az óvodánkat igénybe vevő szülők kérése, valamint a Helyi Nevelési Programjaink magas színvonalú megvalósítása, és a csoportok által szervezett egyéb programok sokrétűsége miatt is szükségszerű.

Maradandó élményt nyújtanak gyermekeink számára a különböző közös programok: mese és bábelőadások, színház- és múzeumlátogatások, kirándulások, óvodai rendezvények, Vizi majális, gyermeknap, farsang, sport nap, táborok stb.
A tevékenységek szervezésére a csoportok, illetve az egyén fejlettségének figyelembe vételével kerül sor. Az óvodai csoportok egyéb programjait a szülői és a gyermeki igények, valamint az életkori sajátosságok figyelembe vételével szervezzük.
Külön szolgáltatásainkat (a szülők igénye alapján szervezett délutáni tanfolyamokat, ovi foci, kosár suli, néptánc, úszás, tartásjavító torna, judo) a fentiek figyelembe vételével önköltséges formában szervezzük délutánonként, 16 óra után.
Nyílt napjaink időpontjáról tájékozódhatnak az óvodák bejárati ajtaján, illetve telefonon az érintett épületeinkben.

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Martin Nikoletta 2017-09-04 21:25
Jo napot
Érdekelne hogy nincs e munka felvétel ovoda dajka végzettségem van? Köszönöm
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Facebook megosztás