<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Szolgáltatások Szülészetek
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szülészet
Vaszary Kolos Kórház - Esztergom PDF Nyomtatás E-mail

Cím: 2500 Esztergom, Petőfi Sándor utca 26-28.

Weboldal: www.vaszary.hu

Ágyszám: 32
Telefon: (33) 542-300     241-es mellék

 
Pest Megyei Flór Ferenc Kórház PDF Nyomtatás E-mail

Flór Ferenc Kórház2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.
Telefon:+36/28/507-600, +36/28/507-700, +36/30/396-2318
Fax:+36/28/507-648, e-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Járóbetegellátás

Az ambulanciákon csaknem a teljes szülészeti és nőgyógyászati ellátást magába foglaló szakorvosi tevékenység történik, közte várandósok gondozása, rákszűrés, ultrahang diagnosztika. Laborvizsgálati lehetőségek is biztosítottak. Az általános nőgyógyászati vizsgálatok mellett az alábbi speciális profilok állnak rendelkezésre:

Menopausális Medicina Meddőségi és endokrinológiai ellátás, Nőgyógyászati gyulladáskezelés, Tinédzser ambulancia, Endoszkópos ambulancia.

Az ambulanciák működése nappal folyamatos. A vizsgálatra jelentkezőket előzetes telefonon bejelentkezés alapján tudjuk fogadni, mely telefon: 28-507-651 számon érhető el.

Az OEP finanszírozási korlátozása miatt – a korábbihoz képest – csökkentett számú vizsgálatot tudunk csak végezni, ami a várakozási idő növekvő meghosszabbodásával jár. Ügyeleti időben sürgősségi és akut ellátást biztosítunk.

 
Uzsoki Utcai Kórház Szülészet PDF Nyomtatás E-mail

1145 Budapest, Uzsoki utca 29-41
Telefon
: 467-3700, 467-3800
E-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

A környezet

Az Uzsoki Utcai Kórház az ország egyik legkorszerűbb intézménye, melynek felújítása során 2010-ben nagy hangsúlyt fektettek a betegek, paciensek számára kényelmes terek és környezet kialakítására. Széles, állítható ágyak, biztonságos mellékhelyiségek és praktikus tárolók teszik könnyebbé a kórházi tartózkodás idejét.

 

A szülés

Az Uzsoki Utcai Kórház szülészetén otthonos vajúdó és modern, állítható szülőágyakkal fölszerelt szülőszobák találhatók. A szülés a szülőágyon félig ülő testhelyzetben történik. Az anya állapotának megfelelően gátvédelemben is lehetséges szülni. A császármetszések aránya 33%. Az anya a kétórás megfigyelés után a gyermekágyas kórtermek egyikébe kerül császármetszést követően is. Itt együtt lehet a kisbabával, ha az anya és az újszülött egészségi állapota ezt engedi.

 
Orosháza Városi Önkormányzat Kórháza PDF Nyomtatás E-mail

Orosháza Kórház5900 Orosháza, Könd u. 59.
Telefon: (68) 411-166
Fax: (68) 411-166/250
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap:
www.ohk.hu

III. emelet:
Szülészet és Nőgyógyászat szakág: Dr. Patakfalvi János szakágvezető főorvos Tel.: 411-166/146

KÓRHÁZUNKRÓL RÖVIDEN

Orosháza Városi Önkormányzat Kórháza Békés Megye lakosságának nyugati egyharmadát látja el. A kórházhoz integráltan működnek a szakorvosi rendelések, gondozók, továbbá az alapellátásból a védőnői szolgálat. A kórházi fekvőbeteg ellátás az Idegosztály, Krónikus osztály kivételével tömbépületben történik, a tömbépülethez a földszinten, I-II. emeleten csatlakozik a 1984-ben átadott Szakorvosi Rendelőintézet. Kórházunk jelenleg 317 aktív és 69 krónikus ágyon biztosítja a fekvőbetegek ellátását. 11 klinikai osztály és a diagnosztikus osztályok a Laboratóriumtól a korszerűen felszerelt Véradó állomásig szolgálja fekvőbeteg ellátásunkat. A kórház vezetése a működési területén élő lakosság egészsége iránt érzett felelősségtől áthatva arra törekszik, hogy a rábízott lakosság gyógyító-megelőző ellátását a lehető legmagasabb szinten biztosítsa. Ennek érdekében felhasználja a tudomány fejlődésének eredményeit, óvja a lakosság egészségét, munkaképességét. Tömbrendszerű elhelyezéssel korszerű ápolást biztosít. Biztosítja a lakosság jelentős számát érintő szív- és érrendszeri betegek kiemelt gyógyítását, a cukorbetegek gondozását. Diagnosztikai lehetőségei bővítésével törekszik a daganatos betegségek korai szűrésére. Törekszik a kórház által nyújtott gyógyító-megelőző ellátás minőségének szavatolására és a minőség folyamatos fejlesztésére. Kórházunk 2005-ben elnyerte az ÉMI-TÜV Kórházi Ellátási Standardok (KES) 2.0 minőségbiztosítási tanúsítványát. 2007–ben auditálta az ÉMI-TÜV Kórházi Ellátási Standardok (KES) 2.0 változatával, és továbbra is megadta a minőségi tanúsítványt. 2007 májusában elnyertük a teljes körű az ÉMI-TÜV Járóbeteg Ellátási Standardok és gondozási minőség (JES) 1.0 tanúsítványát. A JES 1.0 –t az országban másodikként akreditálták intézetünkben.

 
Bugát Pál Kórház Szülészet PDF Nyomtatás E-mail

3200 Gyöngyös, Dózsa György út 20-22.
Telefon: (37) 312-491
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Egységvezető főorvos: Dr. Al Ghaoui Nadim
Főnővér: Baumgartnerné Cserta Ildikó

Hol találja meg?

A kórház hotel épületének 2. emeletén, a nyugati szárnyban található szülészetünkön évente közel 800 kisbaba születik.

  • Egy gyermeknek életet adni, minden nő és minden család életében a legszebb pillanat. Szülészetünk szakorvosai és ápolói minden évben sok száz újszülött világra jövetelénél élik át újra és újra ezt a csodálatos pillanatot. A kórházunkba kerülő kismamák ezt az élményt és az azt követő napokat, de szükség esetén az ezt megelőző időszakot is a lehető legjobb körülmények között, 2, 3 vagy 5 ágyas, komfortos, külön vécével és fürdőszobával ellátott szobákban tölthetik.
  • Családcentrikus szülészeti programunk keretében a leendő édesanyák mellett az apukák is részesei lehetnek a gyermek megszületésének. Az erre való felkészülés során az alapvető egészségügyi ismeretek megszerzésén túl szülészetünk megismerésére is lehetőség nyílik.
  • Szülés után az édesanyákat  az úgynevezett rooming-in ellátási rendszerben helyezzük el, azaz az anyák és gyermekeik egy szobában, szakképzett szülésznők és csecsemőápolók gondoskodása mellett tölthetik el első közös napjaikat.
  • Szakorvosaink munkájukat gazdag szakmai tapasztalat birtokában, modern technikai környezetben, nagy elhivatottsággal végzik. Bízzon bennük, és kérdéseivel forduljon hozzájuk bizalommal!
 
Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály PDF Nyomtatás E-mail

Réthy Pál Kórház

5600 BÉKÉSCSABA, GYULAI ÚT 18.
Telefon: (66) 441-411, 555-555  Telefax: (66) 441-192
Levélcím: 5601. Békéscsaba, Pf.: 49.

A békéscsabai kórházban 1935 óta működik szülészeti osztály. Jelenlegi elhelyezésére 2009-ben került sor, amikor a központi műtőblokk épületébe költözött. Itt mind a társszakmák jobb elérhetősége – gyermekgyógyászat, sebészet, anaesthesiologia -, mind a kiváló hotel funkció – 2-3 ágyas, maximum 4 ágyas saját fürdőszobával rendelkező betegszobák - az európai színvonalú betegellátás korszerű hátterét teremtik meg.

Az osztály jelenleg 30 ággyal működik. Két egy ágyas, színvonalát tekintve egy 4 csillagos szállodának megfelelő komfortot nyújtó tévével, wifivel felszerelt VIP szoba is a páciensek rendelkezésére áll, melyek térítésért vehetőek igénybe.

Réthy Pál KórházSzülészet tekintetében az ellátási területet Békés megye jelenti, bár a szomszédos megyék határairól is érkeznek szülőnők az osztályra. Az éves szülésszám 1000 körüli, mely az ország 82 szülészete között forgalom tekintetében az osztályt az első harmadba sorolja. Az elmúlt évek országos szülésszám csökkenése az osztály forgalmán kevéssé érződött, vélhetően a szeparálható, így meghitt hangulatot teremtő szülőszobának, a pezsgőfürdős káddal, bordásfallal, különböző méretű lazító óriás labdákkal felszerelt alternatív vajúdó helységnek köszönhetően.

 
Kanizsai Dorottya Kórház PDF Nyomtatás E-mail

8800 Nagykanizsa, Szekeres J. u. 2-8.
Telefon: 93/502-024, 93/502-013

A Kanizsai Dorottya Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya 32 ággyal működik. Szülőszobánk közvetlenül a császáros műtő mellett, a nőgyógyászati műtőkkel egy külön blokkban helyezkedik el.

A szülőszobán család- és bababarát központú szülészet megvalósítására törekszünk. Ennek érdekében már a terhestanácsadás során terheseinket a gondozás mellett a szülésre is igyekszünk teljes mértékben felkészíteni. Gyógytornász segítségével a terhesek terhestornán vehetnek részt. Térítési díj ellenében osztályunkon biztosított a kromoszóma rendellenességek szűrése.

Rendszeresen, védőnők segítségével, szülésre felkészítő tanfolyamokat szervezünk, melyen szülész, gyermekorvos, szülésznő, gyógytornász, életmód tanácsadó, pszichoterapeuta is részt vesz.

 
Siófok Város Kórházrendelőintézete PDF Nyomtatás E-mail

8600 Siófok, Semmelweis u. 1.
Telefon: (84) 501-700
Fax: (84) 501-701

Osztályvezető főorvos: Dr. Hadnagy János Ph. D.
Osztályvezető főnővér: Vörös Józsefné

Az Osztály 45 ágyas, mely négy részlegre tagolódik:
- Nőgyógyászat
- Terhespatológia
- Gyermekágy-újszülött  
- Szülőszoba- Műtő

A Nőgyógyászaton 3 ágyas, fürdőszobás (zuhanyozó + WC), klimatizált  kórtermeink vannak, valamint van egy különleges kényelemmel berendezett egyágyas kórtermünk városi telefonnal és internet eléréssel, melynek igénybevételéért térítési díjat kell fizetni.

A Gyermekágyon 2 és 3 ágyas kórtermek vannak. Minden kórterem 24 órás rooming-in  rendszerrel működik, természetesen egyéni kérésre a csecsemőt néhány órára felügyeljük az édesanya helyett.

 


Facebook megosztás