A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Nem kell megijedni a gamer típusú játékoktól, egy kis gyakorlással gyorsan bele lehet rázódni, a sokrétű lehetőségeknek köszönhetően pedig nincs két egyforma játék.

A hősök útja egy olyan kalandjáték, mely során a játékosoknak az eredetük hozta képességekkel kell útra kelniük, hogy a játék során felhasznált motivációjuknak hála beteljesítsék végzetüket.

Végzetüket három fordulón keresztül kell, hogy beteljesítsék, miközben akár gonosz varázslathoz is fordulhatnak segítségért, ám nem mindig kifizetődő a sötét oldalt választani, a parti végén ugyanis a végzetpontjaink határozzák meg, hogy győzelemre vittük a magunk által alkotott karakterünk történetét.

A játék kezdetén minden résztvevő kap egy játékostáblát, melyre lehelyez három karakterkártyát, egy erdetet, egy motivációt és egy végzetet. Az első két lapot színével felfelé, míg az utolsót képpel lefelé helyezi a táblárta. Minden játékos kap egy hős kártyát, melyet szabadon felhasználhat a játék során. A játéktábla oldalán romlottságskála található. Kezdetben minden karakter semleges, így a skála közepére kerül a jelölő, ám ahogy haladunk a történetünkben előre, a jelölő felfelé, azaz az erény szimbólum felé tolódhat el, vagy lefelé a romlottság irányába.

Az asztal közepére lehelyezzük a történetlapkákat, melyből négyet felfordítunk. Először az I. fejezet lapjait fordítjuk meg. 

Ahhoz, hogy beteljesíthessük a végzetünket, teljesítenünk kell az egyes fejezet kihívásait. Természetesen eleinte könnyebben véghez vihető akadályokat kell leküzdenünk, a további fejezetekben azonban már egyre nehezebb lesz teljesíteni a kihívásokat. 

Itt tudod megvásárolni a játékot!

Ahhoz, hogy egy-egy történetkártyát megszerezzünk, vagy egy új tulajdonság reményében teljesítjük a kártyán szereplő előfeltételt, melyek vagy megvásárolhatók, vagy korábban megszerzett képességünkkel egyszerűen elvehetjük a kívánt lapot. Kihívást teljesíteni már nehezebb, és számít az is, mennyire szerencsésen sikerül a rúna kockákat eldobnunk. A rúnák, lapos kavicsokra emlékeztetnek, melyek oldalán szimbólumok találhatók. Vannak melyek két pontot érnek, vannak egy pontos, de értéktelen oldalak is. A dobott pontok mondják meg számunkra, hogy sikerült-e megszereznünk a kihíváslapot, melyen feltüntetik az elérendő pontszámot. Az alaprúnákon kívül azokat a szimbólumokat használhatjuk fel, melyeket korábban már megszereztünk, ezeket azonban csak oly módon építhetjük be a dobásunkba, ha azt a kihívás kártya megengedi. Amennyiben sikerül elérnünk vagy meghaladnunk a kártyán látható pontszámot, a lapot elhelyezhetjük a karakterlapunk alatt, ennek köszönhetően a rajta látható képességek birtokába jutunk, így azokat a következő körünkben fel is használhatjuk.

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Akkor sem kell elkeserednünk, ha nem sikerül teljesíteni a kihívást, minden kudarcunk után egy tapasztalatjelölőt, azaz egy rubint kapunk. Ezek segítségével később tulajdonságokat, vagy sötét rúnát vásárolhatunk, mely amellett, hogy növeli az esélyeinket, eggyel lejjebb juttat a romlottságskálán.

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

 A rúnák között fekete és fehér háromszöget találunk, mely nem ér pontot, ám hős-, vagy anithőskártyát kapunk cserébe. Ezen lapok kijátszása közelebb vihet bennünket egy-egy kihívás teljesítéséhez, vagy játékostársunkat akadályozhatjuk általa. Ügyelnünk kell azonban arra, hogy hőskártyát csak akkor játszhatunk ki, ha a romlottságskálán fent helyezkedünk el, antihőskártyát pedig akkor játszhatunk ki, ha a romlottságskála alsó részén áll a jelölőnk.

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Egy-egy fejezetet akkor tudhatunk magunk mögött, ha három kihívást teljesítünk. Ezt követően a következő fejezet kártyáit is fel kell fordítani az asztalon. A játék a harmadik fejezet három kihívásának teljesítését követően zárul. Vigyázat, az utolsó karakterkártyánk mindvégig színével lefelé kell, hogy maradjon, csupán a játék végén fordíthatjuk fel, hogy a pontozásnak megadja a végső eredményt. (A játékosok természetesen megnézhetik, hogy milyen kihívást kell teljesíteniük, a többi játékos előtt titokban kell tartaniuk).

A játék végén pontot ér minden diadal,- és tragédiapont, minden megmaradt rubint, kijátszott hős-, és antihőtkártya, a romlottságskálán elfoglalt helye, valamint az utolsó karakterkártya küldetése. Plusz pontot ér ha sikerül legalább két történetszimbólumot összegyűjteni, mely a kártya jobb felső és alsó sarkában található. A pontokat a játékhoz tartozó füzetben összegezhetjük.

Haladó szinten szövetségeseket is gyűjthetünk, mégpedig oly módon, hogy a fejezetben felfordított szövetséges kártyákat kihíváshoz csatoljuk, így a kihívás teljesítésével szövetségeshez jutunk, aki a játék folyamán előnyökhöz juttathat. 

Az ellenlábas kártyák megszerzésének módja megegyezik a küldetés kártyák megszerzésével. A harmadik fejezet kihívásai között minden olyan körben büntetés jár a játékosoknak, amíg valaki meg nem szerzi az ellenlábast. 

Akkor sem kell csüggednünk, amennyiben nem találunk partnert ehhez az izgalmas játékhoz, létezik ugyanis egyszemélyes változata. Ebben a játékmódban a speciális ellenfélkártyák segítségével keltjük életre vetélytársunkat, aki a mi sikerünk vagy bukásunk alapján kap pontokat a játék végén.

A Hősök útját 1-4 játékos játszhatja. Tekintettel az összetett, stratégiai gondolkodást igénylő játékmenetre, általános iskola felső tagozatától nyújt igazi élvezetet. Ne csüggedjen az se, akinek az első néhány forduló során nem sikerül a legoptimálisabb utat bejárni, idő kell ahhoz, hogy a játék egészét átlássuk, és akár a következő lépésekhez keressünk fejlődési lehetőséget karakterünk számára.

 

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Hősök útja - GémKlub  Hősök útja - GémKlub

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!