<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Támogatható alapítványok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatható alapítványok
Babamentő program - Ingyenes tanfolyam PDF Nyomtatás E-mail

Babamentő programA Pécsi Gyermekklinikán működő Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány elindította „Babamentő program”-ját, amely ingyenes csecsemő újraélesztő tanfolyamokat kínál szülők számára. A program célja a bölcsőhalál csökkentése, amely sajnos évente több családot érint.

A Magyar Reanimációs Társasággal (az újraélesztéssel foglalkozó orvosok hivatalos magyar szervezete) együttműködve szervezi az alapítvány a tanfolyamokat országszerte. Európai újraélesztési diplomával rendelkező szakorvosok mutatják be a helyes lépéseket, fogásokat, amihez speciális gyakorló babák is rendelkezésre állnak.

A tanfolyam ingyenes. További információ: a  www.babamento.hu webhelyen.

 
ŐRZŐK Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Így kezdődött minden

A nyolcvanas évek közepére a Klinikán tartózkodó betegek száma megkétszereződött és a hely egyre szűkösebb lett. Ez azért is jelentett gondot, mert a Klinikán és ennek nyomán országszerte is elterjedni látszott egy újfajta kórházi szemlélet: Schuler Dezső professzor, a Klinika akkori főigazgatója és  Polcz Alaine, a Klinika gyermekpszichológusa vezették be és kezdeményezték országszerte, hogy a gyerekkórházakban ne csak a heti pár órás látogatási időben lehessen együtt a család, hanem az itt ápolt kis- és serdülő korú betegek mellett szüleik a kezelések alatt is bent maradhassanak, így biztosítva a betegség legyőzéséhez elengedhetetlen családi és lelki hátteret a gyógyuló gyerekek számára. Szemléletalakító munkájukat Dr. Bakos-Tóth Márta egészítette ki játszószobák kialakításával, kórházi pedagógiával, az egész családra kiterjedő pszichológiai gondozással.

ŐRZŐK Alapítvány

Az intézmény kibővítése érdekében Schuler Dezső professzor megszerezte a Klinika melletti két szomszédos telket. Az új épületszárny tervei rövidesen elkészültek, azonban az építkezés megkezdéséhez nem állt rendelkezésre elegendő anyagi forrás. Világossá vált, hogy a mai ambulancia épülete csak közadakozásból valósulhatott meg.

 
Nyitott Szemmel Egyesület PDF Nyomtatás E-mail

A Nyitott Szemmel - a Dél-alföldi Régió Gyermekeiért – Egyesület (Nyitott Szemmel Egyesület) 2010. évben alakult.

A csapatot olyan lelkes pedagógusok, közgazdászok, ifjúságsegítők, diákok, és szülők alkotják, akik szeretnének tenni azért, hogy a kisgyermekek, fiatalok minél változatosabban, és értékes szórakozással tudják eltölteni a szabadidejüket.

Egyesületünk tagjai informális csoportot létrehozva 2007 óta szerveznek programokat.

Szervezetünk alapszabálya szerint is kiemelt helyen a környezeti nevelés, a környezetvédelem, az egészségnevelés mellett az EU tagsággal kapcsolatos információk átadása áll.

Nem titkolt célunk, hogy a helyi környezeti, természeti problémákkal kapcsolatos érzékenységet kialakítsuk a civil szervezetünk programjaira látogatókban, a globális és a helyi környezeti problémákkal kapcsolatos aktivitásra, tevőleges magatartásra serkentsük őket.

Mind a belföldi, mind a nemzetközi pályázatok / programok során várjuk leendő partnereink jelentkezését.

 
Beteg Újszülöttekért Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Beteg Újszülöttekért Alapítvány

A Beteg Újszülöttekért Alapítványt 1991-ben hozták létre a Pécsi Gyermekklinika Perinatális Intenzív Centrumának orvosai és nővérei annak érdekében, hogy az Intenzív Újszülött Osztályon ápolt koraszülöttek és beteg újszülöttek magasabb színvonalú, az európai normákhoz közelítő ellátást kapjanak. Az Alapítvány elősegíti a gyermekek gyógyulásával kapcsolatos kutatómunkát, a gyakorlat számára kialakított módszerek általánossá tételét, orvosi eszközök beszerzésével megteremti az ehhez szükséges technikai bázist.

Alapítványunk 2011-ben 4.000.000 Ft-tal támogatta a Pécsi Gyermekklinikán működő Koraszülött Mentőszolgálatot, így sikerült egy új Mercedes Sprinter koraszülött mentő autót vásárolni.

Jelenleg zajlik a Perinatális Intenzív Centrum felújítása, amit alapítványunk idén 2.335.449 Ft-tal támogatott. A felújítás még nincs kész, további támogatásokat gyűjtünk az eszközök és berendezések felújítására.

Az Alapítvány neve
"Beteg Újszülöttekért" Alapítvány

Az Alapítvány székhelye
7623 Pécs, József A. u. 7. (PTE Gyermekklinika Perinatális Intenzív Centrum)
Az alapítvány közhasznú szervezet, melyhez adományával bárki csatlakozhat.

 
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Madártani Egyesületet (MME) 1974-ben hozta létre 200 alapító tag, a Természetvédelmi kiegészítés a nevünkbe csak később, 1990-ben került be. Az MME hazánk, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 10.000 tagot számláló, politikától független társadalmi szervezete.

Célunk a madarak védelmével hozzájárulni az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon. Ennek érdekében együttműködünk a lakossággal, az önkormányzatokkal, a gazdálkodókkal és az állami természetvédelemmel. Önkénteseinkkel kutatásokat, védelmi akciókat hajtunk végre, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat rendezünk, kiadványokat jelentetünk meg.

Országos lefedettség
Az MME tagjai 31 területi, és több szakmai munkacsoport és szakosztály keretében tevékenykednek országszerte. Minden megyében működik legalább egy helyi csoportunk, központi szervezésű programjainkkal az ország minden területét jelen vagyunk.

Szerteágazó tevékenységek
Egyesületünk a legfontosabb célt, az ország természeti értékeinek megőrzését két fő tevékenységi kör: a természetvédelmi kutatások és a társadalmi szintű partnerség keretében szervezi. Természetvédelmi munkánkban faj- és élőhelyvédelmi, monitoring és madárgyűrűző akciókat szervezünk. A társadalmi szintű partnerség legfontosabb elemei: a környezeti nevelési programok, a napi madárvédelmi jellegű Madárbarát kert program és a közösségi rendezvények.

Fiatalok, családok, idősek egy közösségben
Az MME erejét és hatékonyságát a sokszínűség adja. Tagjaink között képviselteti magát az ország teljes lakosságának minden rétege, különösen büszkék vagyunk arra, hogy tagságunk 50%-át a gyerekek és a nyugdíjasok alkotják, és az egyik legkedveltebb tagsági forma a családi.

 
Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági AlapítványA Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány 1990-től látja el a hátrányos helyzetű gyermekek táborozási feladatait. Az informális keretek között zajló nevelő-oktató munkához Zamárdiban, Kismaroson és Kóspallagon működteti táborhelyeit, melyeken évente szervezi meg a Pest megyei hátrányos helyzetű gyerekek táborát, továbbá módszertani segédanyagokat bocsát a táboroztató pedagógusok rendelkezésére.

Az Alapítvány céljainak megvalósulását szolgálja a tulajdonában lévő Gyermek- és Ifjúsági Tábor Zamárdiban (140 fős, szezonális működtetésű), a "Rablótanya" Kulcsosház Kóspallagon (30 fős) és a Kismaros-Börzsönyligeti Gyermek és Ifjúsági Tábor (68 fős).

Az Alapítvány működésének biztonságát közhasznú tevékenységének bevétele jelenti.

Ennek köszönhető a táborok évenkénti felújítása, fejlesztése, illetve a megye ifjúsági közösségei nyári tábori és művelődési programjainak segítése is.

 
Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Remény a leukéiás gyermekekért alapítványMiért segítünk?

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány személyes érintettség révén jött létre 1999-ben. Az Alapítvány elnökének kislánya betegedett meg, de köszönhetően a gondos ápolásnak, ma már teljesen egészséges. A gyógyulási folyamat közel 5 éve alatt szembesültek a gyógyítás nehézségeivel, illetve azzal az elhivatottsággal, aminek eredményeképpen egyre jobbak a gyógyulási esélyek.

Az elmúlt 14 évben legnagyobb arányban a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet és Gyermekhematológiai-Onkológiai nem önálló Tanszéket támogattuk eszközökkel és műszerekkel, de hozzájárultunk az ország többi gyermekhematológiai központjának fejlesztéséhez is.

Évek óta támogatjuk a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket nevelő családokat, emellett a gyógyítást, rehabilitációt végző szakemberek munkáját: az országban egyedülálló módon a kórházpedagógusokat is.

Egy ilyen hosszú lefolyású betegség jelentősen átalakítja nem csak a beteg, hanem környezetének, családjának életét is. Mivel egy teljes gyógyítási protokoll akár 5 évbe is beletelhet, a családtámogatások önmagukban is óriási összegeket emésztenek fel.

Minden rászoruló, kérelmező családot támogatunk, szociális segélyünket az anyagi helyzet függvényében adjuk, és a hozzáférést minden rászorulónak egyformán biztosítjuk. Jelenleg évente 250-300 beteg gyermeket és családját tudjuk segélyezni, azaz eddig összesen több mint 1100 családot támogattunk az ország egész területéről, 490-nél is több településen. Ezzel Alapítványunk Magyarországon az egyik legkiterjedtebb segélyezési tevékenységet végzi. Tudjuk, hogy mindenkiből válhat rászoruló, legyen szó pénzről, gyógyszerről vagy csak akár néhány jó szóról.

Elsők vagyunk

2012-ben felkérték az összes magyarországi gyermekonkológiai ellátást nyújtó osztályt, hogy pontozással rangsorolja a civilszervezetek hasznosságát. A listát a Heti Válasz című folyóirat 2012. április 26.-i számában közzétette. A rangsor első helyén örömmel olvastuk, hogy az általunk képviselt Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány áll, amely óriási elismerés a szakmától.

Kérjük ön is ajánlja fel adója 1%-át, adószám: 18557071-1-09, így együtt segítünk a rákos gyermekeknek.

Látogasson el honlapunkra www.remenyalapitvany.hu, ahol megismerheti tevékenységünket, céljainkat és csatlakozzon a www.facebook.com/veledvagyok oldalunkhoz.

Letölthető rendelkező nyilatkozat

 
Mosolygó Kórház Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Mosolygó Kórház AlapítványMi az adójáért cserébe mosolyt adunk!

Alapítványunk, a Mosolygó Kórház Alapítvány 2004 óta tevékenykedik Budapesten és szerte az országban azzal a céllal, hogy mosolyt varázsoljon kórházakban fekvő beteg gyerekek arcára és ezzel elősegítse gyógyulásukat. Az alapítvány közhasznú minősítésű, ez idáig 15 városban azaz összesen 24 kórházban sikerült megszerveznünk, hogy zenészeink és művészeink előadásokat tartsanak a kórházba került gyerekek betegágyainál. Hiszünk benne, hogy „A mosoly gyógyít”.

Bővebben rólunk: www.mosolygokorhaz.hu

Adószámunk: 18115532-1-42

Nyilatkozat letöltéséhez kattintson ide!

 
Magyar Gyermekmentő Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Magyar Gyermekmentő AlapítványAlapítványunk fő tevékenységi köre az Országos Mentőszolgálattal szoros együttműködésben a gyermekmentés. Honlapunkon a www.mgya.org weboldalon a híreink/eseteink menüpontban olvashatnak erről bővebben. Emellett a mentőmunkánk során összegyűjtött tapasztalatainkból összeállítottunk egy ingyenes elsősegély tanfolyamot, amelyre ugyancsak honlapunkon lehet jelentkezni.
Kérjük adója 1%-val támogassa Ön is a gyermekmentést, legyen Ön is Gyermekmentő!

Web: http://www.mgya.org/web/

 
REMÉNYSUGÁR a Beteg Gyermekekért, a Rászorultakért és a Betegekért Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Reménysugár AlapítványAz Alapítványunk a REMÉNYSUGÁR a Beteg Gyermekekért, a Rászorultakért és a Betegekért Alapítvány. Az alapítók azzal a szándékkal hozták létre 2001-ben, hogy Magyarországon minden rászoruló egyént és közösséget támogasson.

Céljaink: A gyógyításban, az egészség megőrzésében, visszaszerzésében, a betegség megelőzésében, az egészségügyi rehabilitációs tevékenységben való közreműködés mind technikai, mind anyagi segítségnyújtással. Anyagi és egyéb segítségnyújtás a katasztrófavédelem, családvédelem területén, a szociálisan hátrányos helyzetű személyek támogatása, segítése.

Az alapítvány kiemelt programja a hazai kórházak műszerezettségének segítése.

Munkánkat támogatóink segítségével tudjuk évek óta eredményesen végezni, velük együtt tudunk segíteni ott, ahol szükség van ránk.
Kérjük kedves leendő támogatóinkat, hogy adójuk 1 %-val segítsék munkánkat, hogy céljainkat továbbra is teljesíthessük közösen.

Reménysugár Alapítvány
Adószám: 18243204-1-43
Bankszámlaszám: OTP Bank 11719001-20324043
www.remenysugar.hu

 
Gyermekmentő Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekmentő AlapítványA Gyermekmentő Alapítvány 2004-ben alakult, azóta is sikeresen, felelősségteljesen végzi a felvállalt feladatokat. Kiemelkedő eredménynek tartjuk a hazánkban működő civil szervezetek között, hogy az alapítvány maradéktalanul minden egyes hozzá beérkező kérésnek eddig eleget tudott tenni. Támogatást tud nyújtani, annak érdekében, hogy mielőbb meggyógyulhassanak a beteg gyermekek. A Gyermekmentő Alapítvány többek között hozzá járult már betegőrző monitorral éppúgy, mint anyagi támogatással, a gyermekek gyógyulásában szerepet vállalva. 2008 óta él támogatóiktól kapott személyi jövedelemadó 1 százalékának lehetőségével, ez legfőbb anyagi forrás. Ez teszi lehetővé egyre nagyobb mértékű szerepvállalásukat a beteg gyermekek megmentése és támogatása érdekében. 2012-től már nagyobb hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére, a már kialakult és a korai stádiumban tartók kiszűrésre.

weboldalunk: http://www.gyermekmento.eu/
email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
telefonszám:06 1 788 34 92

adószám: 1818244-1-41
bankszámlaszám: 14100488-83866149-01000008

Letölthető rendelkező nyilatkozat

 
Peter Cerny Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Peter Cerny AlapítványA Peter Cerny Alapítvány a koraszülöttek mentését és szállítását a közép-magyarországi régióban egyedül ellátó szervezetként idén is nagyon várja az adózók 1%-os felajánlásait, annak érdekében, hogy betegeink – a sokszor csak 500-600 grammos koraszülöttektől az érett, akár 5-6 kg-os beteg újszülöttekig – a lehető legrövidebb időn belül, már a születésük helyszínén részesülhessenek a legmagasabb szintű intenzív ellátásban.

A szolgálatban álló három speciálisan felszerelt guruló intenzív osztályunk (neonatológiai rohamkocsink) közül az egyik működését – hosszú évek óta – csak a lelkes támogatóink 1%-os felajánlásával tudjuk biztosítani. Az eddigi önzetlen felajánlásoknak köszönhetően már közel 54ezer újszülöttnek tudtunk segíteni – részben életük megmentésével – részben a szállítás miatti károsodások kockázatának minimalizálásával – részben a szülők lelki megrázkódtatásainak csökkentésével.

Kérjük, idén is segítse a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálatot személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával.

Segítsünk együtt az ötvenötezrediknek is ezévben!

Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóbevalláskor a rendelkező nyilatkozatra az 19010289-1-42 adószámunkat felírnia!

Köszönettel

a Peter Cerny Alapítvány munkatársai
és az általuk megsegített koraszülöttek

Web: www.cerny.hu

 
Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail
Szent Márton AlapítványA Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány 1999. óta végzi életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni mentését és szállítását az Országos Mentőszolgálattal közös együttműködésben. Munkánk különleges gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Magasan képzett gyermekmentős csapataink és egyedülálló gyermekrohamkocsink, valamint gyermek-mentőorvosi kocsijaink hatékonyságát bizonyítja, hogy az elmúlt 12 évben több mint húszezer bajbajutott kisgyermeken segítettünk.
Alapítványunk állami támogatásban nem részesül, adó 1%-os felajánlásokból, vállalati és magán adományokból működik.
Adószám: 18162785-2-41
Bankszámlaszám: CIB 10700079-26823100-51100005
Tel/Fax: 06-1-210-7717
 
Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekvilág Ágyszínház Alapítvány,,A gyerekek nem a tündérmesékből tudják meg, hogy a sárkányok léteznek. A gyerekek már tudják, hogy a sárkányok léteznek. A tündérmesékből azt tanulják meg, hogy le lehet őket győzni."  (G.K. Chesterton)

Rövid ismertetés

Az Ágyszínház programjának célja, hogy a játék erejével, a játszás örömével javítsa a kórházi kezelésre szoruló beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Az Alapítvány önkéntesei rendszeres, személyre szabott egyéni és közösségi élménnyel, a gyermekek egészséges énjét támogatva segítik oldani a betegségérzet kialakulásából adódó feszültséget. A közösségi létezés szolidáris jegyeinek érvényesítésével, játékokkal, bábokkal, kézműves foglalkozásokkal, zenei lehetőségekkel gazdagítjuk, szélesítjük, segítjük a diszkriminációtól mentes ápolási, gyógyítási kapcsolatok kereteit.

A szervezet rövid bemutatása

A Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány 1991 óta végzi a szolgálatát. Az Ágyszínház programjának szakmai elvárásai, szervezeti megoldásai, etikai követelményei két évtized alatt forrtak ki. Célunk a kis betegeknek örömet, vígasságot adni, a foglalkozások jellegével egyéni, közösségi élményt teremteni, feledtetni a betegséggel járó fájdalmakat, kellemetlenségeket. Mindezek érdekében folyamatosan működtetünk egy ma már közel 100 fős önkéntes hálózatot. A szisztematikus munkát az összehangolt, egyeztetett szervezésre, a szakmai fejlesztést szolgáló sokoldalú -a játék- és kommunikációs készségeket, az egészségügyi és a pszichológiai ismereteket célzó- képzésre, a játékkészlet, a kézműves készlet, a bábkollekció gondosan kialakított építésére, alkalmazására alapozzuk. Az Alapítvány önkéntes hálózata évente több ezer órát szán - a képzés, a felkészítés, a szolgálati keretek egyeztetési követelményeit is vállalva - a beteg gyermekek gyógyulási esélyeinek javítására. Mindezeken túl az Alapítványnak más -az ágyszínházi programjához is kapcsolódó- projektjei is vannak:

 
Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Együtt a Leukémiás Gyermekekért AlapítványA 2003-ban alapított Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány célja a Magyarország területén élő leukémiás és egyéb rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek életkörülményeinek javítása, gyógyulásra való esélyük növelése. A 15 éven aluli gyermekekben a leukémiák képezik a leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos megbetegedést, s az összes gyermekkori rákos megbetegedés több mint egyharmadát teszik ki. Ma a világon több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Magyarországon jelenleg is mintegy 1500 – 2000 daganatos gyermek küzd az életéért.

Azonban míg az 1950-es években a rákos gyermekeknek mindössze 10%-a élte túl a betegséget, ma már a leukémiás gyermekek több mint 75%-a sikeresen gyógyítható, ha adottak a megfelelő körülmények.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány elsőrendű céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító munkához, az érintett családok szenvedéseinek enyhítéséhez, valamint a leukémiás gyermekek gyógyítása érdekében folyó kutatásokhoz. Célunk továbbá, hogy a társadalom “egészséges” tagjaival megismertessük a segítségnyújtás, az empátia, a tolerancia fontosságát.

Hisszük és valljuk, hogy az elesettek megsegítésére a társadalom egészének kell összefognia; erőfeszítéseink csak így lehetnek sikeresek. Szervezetünk minden tőle telhetőt megtesz, hogy a lehető legtöbb daganatos, leukémiás gyermek részére nyújtson támogatást. Munkánkat Ön is segítheti az adó 1% felajánlásával!

Számlaszám: 11702036-20699775

Letölthető rendelkező nyilatkozat

 
SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa PDF Nyomtatás E-mail

SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa Az SOS Gyermekfalu privát alapokon álló, politikai és felekezeti elkötelezettségtől mentes, az otthonukat vesztett gyermekek felkarolása céljából életre hívott szervezet. Az otthon elvesztésének leggyakoribb okai: haláleset, elhanyagolás, fizikai, érzelmi bántalmazás, a család széthullása.

Az SOS Gyermekfalvakban olyan gyermekeknek nyújtunk szerető családot és gondoskodást, akik valamilyen okból nem élhetnek igazi családban. A gyerekek családi házakban nőnek fel, ahol a vér szerinti testvérek együtt maradhatnak.

Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kiemelkedően közhasznú szervezet, tagja az SOS Gyermekfalu Nemzetközi Szövetségének, az SOS Kinderdorf International-nak.

 
Bliss Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Bliss AlapítványA Bliss Alapítvány súlyosan, halmozottan sérült gyermekek és fiatal felnőttek fejlesztésével foglalkozik. A súlyos mozgássérültség, de ép értelmi képességek mellett klienseink beszédképtelenek, mert születéskor vagy később, betegség, ill. baleset során a beszédközpontot roncsoló, központi idegrendszeri károsodást szenvedtek. Beszédhiányuk következtében kialakuló kommunikációs problémáik jelentős része megoldható, ha augmentatív és alternatív, magyarul kiegészítő kommunikációs módszereket (rövidítve AAK) biztosítunk számukra, amelyek a lehetőségek szerint fejlesztik, ill. pótolják a kiesett beszédet.

Összességében eddig több mint 800 beszédképtelen személyt vizsgáltunk meg és láttunk el tanáccsal. Meghatározó tevékenységi köreink a korai kommunikációfejlesztés, logopédia, mozgásfejlesztés, gyógypedagógiai fejlesztés (diszlexia, diszgráfia programok, korai számítógép használat, írás-, olvasáskészségek kialakítása), szociális készségfejlesztés, családgondozás, egészségügyi szolgáltatás, képzés, kutatás-fejlesztés és információáramoltatás. A szakemberek (gyógypedagógus, konduktor, gyógytornász, stb.) együtt, egyenrangú partnerként dolgoznak a sérültek fejlesztése érdekében alapítványunknál.

BLISS ALAPÍTVÁNY
Segítő Kommunikáció-módszertani Központ
1112 Budapest, Neszmélyi út 36.
Tel/Fax: 310-3583 E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; www.blissalapitvany.hu
Számlaszám: OTP XII. 11712004-20070579 Adószám: 18005426-2-43

Letölthető rendelkező nyilatkozat

 
SOS Szolgálat Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

S.O.S Szolgálat AlapítványAlapítványunk utáni érdeklődését már most köszönve, szeretnénk bemutatni küzdelmünket, azzal a nem titkolt céllal, hogy ha támogatását most nem is nyerjük el, de figyelmét ezúton is fel tudjuk hívni tevékenységeink iránt.

Az SOS Szolgálat Alapítvány 1996-ban alakult fonyódi székhellyel, immáron tizenhárom éve küzd az alapító okiratában meghatározott céljaiért, a csak külföldön gyógykezelhető és gyógyítható beteg gyermekek anyagi és erkölcsi támogatásáért. Az alapítvány áldozatos, és sok esetben komoly sikereket elérő munkájának köszönhetően a szervezet 2000. évben megkapta a közhasznú besorolást, amely tény nemcsak az addig elvégzett feladatok szükségességét bizonyította, hanem lehetőséget is kínált már arra, hogy a támogatók adóalapjukat csökkenthessék

Megalakulásunk óta több kisgyermeken tudtunk segíteni, akiknek életük, további egészségük és jövőjük azon múlott, hogy családjuk, valamint környezetük elő tudta-e teremteni azt az összeget, ami a külföldi gyógykezeléshez szükséges volt. Vannak kimondottan olyan esetek, amelyek pénzhiány, orvosi műszerhiány, illetve gyógyszer hiány végett csak külföldön gyógykezelhetőek, gyógyíthatóak, és ezeket a hazai Társadalom Biztosítás nem minden esetben támogatja.
Az elmúlt és a jelenleg is folyamatban lévő esetekről bővebb információval, írott és fényképes illusztrációkkal tudunk szolgálni honlapunk „ az alapítvány tevékenysége „ menü pont alatt.

Adószámunk: 18764325-1-14

www.sosalapitvany.com

Alapítvány számlaszáma: Kereskedelmi és Hitelbank: 10403909-39023276-00000000 
Adomány Bankszámlaszám: Erste Bank Hungary Rt: 11600006-00000000-07010055
Eurós Nemzetközi Bankszámlaszám: HU-58. 11600006-00000000-28065641 Swift kód: GIBAHUHB.

 
Bátor Tábor Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Bátor Tábor Alapítvány

„A Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, fáradtan, és egy sokkal vidámabb, egészségesebb, élményekkel telibb gyerek jön ki.” Peti, 15 éves, daganatos beteg táborozó

A Bátor Tábor egy kis csodavilág, ahol évente 700 daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek részesül gyógyító, megerősítő élményekben. A tábor nyolcnapos, teljesen ingyenes turnusaiban a táborozók lovagolhatnak, íjászkodhatnak, kipróbálhatják az ország legmodernebb magas-kötélpályát, különféle sportokat, kézművességet, színjátszást, zenélést. Rengeteg öröm, sikerélmény és megerősítés éri őket – csupa olyan érzés, amiből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején nemigen jut nekik.

A tábor élményterápiás módszerei orvosi kutatásokkal is alátámasztott hatékonysággal javítják a gyerekek közérzetét, egészségi állapotát, a többi gyerekhez és felnőtthöz való viszonyukat. "A Bátor Tábor napjainkban Magyarország egyik modellértékű intézménye, mely tábori gyógykezelést valósít meg a legnagyobb biztonságban." – dr. Kardos Mária, főorvos, Mohács Város Kórháza

2001 óta több mint 3600 súlyos beteg táborozó részesülhetett a Bátor Tábor jótékony hatásaiból. A célunk, hogy a következő 10 évben már 6000 táborozó számára biztosíthassunk gyógyító élményeket, mégpedig ingyenesen. Kérjük, segítse erőfeszítéeinket adója 1%-ának felajánlásával vagy bármilyen egyéb módon.

Bátor Tábor Alapítvány

Adószám: 18107913-1-41

Bankszámlaszám: 10918001-00000015-88740016

www.batortabor.hu

 
Napfény A Beteg Gyermekért, Rászorultakért Közhasznú Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Napfény a beteg gyermekért alapítványA Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorultakért Közhasznú Alapítvány 2008-ban alakult, elsődleges célja a hazai gyermekkórházak és más egészségügyi intézmények orvosi műszerekkel történő ellátottságának javítása. Napi munkánk során folyamatosan szembesülünk vele, mennyi nehézséget okoznak az elavult, vagy hibásan működő műszerek a beteg gyermekek mindennapi gyógyítása során, modern eszközök hiányában pedig az orvosok munkája gyakran teljesen ellehetetlenül. Az elmúlt években – köszönhetően Támogatóinknak – számos intézmény részére sikerült létfontosságú életmentő műszereket eljuttatnunk, amelyek mindenhol nagyon nagy segítséget jelentenek.

A kórházak műszerezettségének javítása mellett különlegesen fontos számunkra a súlyosan, krónikusan beteg, vagy fogyatékos gyermekek támogatása egészségmegőrzésükben, betegségek megelőzésében, kezelésében. Ezen gyermekek betegségei különbözőek, problémáik azonban az Alapítvány számára egyediek, éppen ezért nem tehető különbség egy súlyos, daganatos beteg és egy epilepsziás vagy egy autista gyermek problémája között. Elsődleges céljainkon kívül igyekszünk segítséget nyújtani az országot érő természeti katasztrófák esetén is. Az árvíz, belvíz, vagy éppen a vörösiszap súlyos károkat okozott, számos ember elveszítette otthonát, megélhetését. Alapítványunk ezért természetbeli és anyagi segítséget is nyújtott a katasztrófák áldozatai és a rászorultak megsegítéséhez.

Kérjük adója 1%-val segítse a beteg gyermekek gyógykezelését, a Napfény A Beteg Gyermekért, Rászorultakért Közhasznú Alapítvány munkáját!

Adószámunk: 18393835-1-41

Bankszámlaszámunk: CIB Bank: 10700165-47770100-51100005

 

www.napfenyalapitvany.hu

 
Daganatos.hu Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Daganatos Gyermekekért AlapítványA Daganatos.hu Alapítvány immár hetedik éve végzi sikeresen felvállalt feladatait.

Elsősorban a daganatos és a leukémiás beteg gyermekeket, és a családjukat segítik. Jelenleg is közel 250 beteg gyermek családját támogatják, ezzel könnyítsenek helyzetükön.

Mivel a daganatos betegséggel küzdő családoknál gyakori, hogy az egyik szülő kénytelen feladni az állását, hogy gyermeke mellett lehessen, ezzel lelkiekben is támogatva Őt. Nem is beszélve a megnövekedett kiadásokról, amik a gyógyszerek, a táplálék kiegészítők, az utazások, és a steril környezet kialakításával járnak. Így igen hamar elfogy a családok minden megtakarítása.

Az adó 1százalék az alapítvány fő bevételi forrása, ebből gazdálkodik. Szerencsére egyre többen ismerik el az alapítvány segítő-nélkülözhetetlen munkáját, amit a beteg gyermekek érdekében tesz, így egyre többen ajánlják fel adójuk egy százalékát nekik. Ezeknek a felajánlásoknak köszönhetően, az alapítvány 2011-ben a családok támogatásán túl más projektekbe is kezdhetett, mint például olyan kórházak műszerekkel való támogatása, ahol daganatos gyermeket gyógyítanak. Ilyen támogatás volt többek között az úgynevezett PAX RENDSZER, amit a Heim Pál Gyermekkórháznak adományoztak. Ennek a rendszernek a kiépítését a kórház már 10 éve tervezte, de nem volt meg a megfelelő anyagi forrásuk, pedig rendkívül fontos lett volna, mert ez évente több ezer gyermek diagnosztizálását segíti.

Mindezek mellett, az alapítvány komoly hangsúlyt fektet a gyermekkori daganatos betegségek kialakulásának megelőzésére, mivel az mindig versenyfutás az idővel az életért. Sajnos a kezdeti daganatos sejtek felbukkanásától, a pontos diagnózisig hónapok is eltelhetnek. Ez a gyermekek gyógyulási esélyét, napról napra csökkenheti,

Ennek érdekében a világon egyedülálló kutatásokat is finanszíroz a Daganatos Gyermekekért Alapítvány.

Adószám: 18118236-1-41

Bankszámlaszám: 14100488-83842149-01000006

E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefon/Fax: 7829686

Honlap: www.daganatos.hu

Letölthető rendelkező nyilatkozat

 
A Fény Felé Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Fény felé alapítványA Fény Felé Alapítvány küldetése az, hogy a fogyatékkal élő gyermekeknek és felnőtteknek segítsen, megteremtse számukra egy jobb élet lehetőségét.

Hiszünk abban, hogy a sérült embereknek is joguk van egyéni lehetőségeiknek és igényeiknek megfelelő életet élni, emberhez méltó bánásmódban részesülni, tanulni, dolgozni, sportolni, szórakozni, a társadalom tagjaként integráltan élni. Az integráció egyik fontos pillére az, hogy családban nőhessen fel a fogyatékos gyermek is.

Az otthon gondozott sérült fiatalok is kapjanak segítséget

Szerencsére ma már egyre több család vállalja sérült családtagjai otthoni ellátást. Bár még lényegesen nem mérhető, egyre kevesebben adják intézetbe fogyatékos gyermeküket.

Ezért egyre nagyobb az igény az emberséges és minőségi nappali ellátásra! A sérült fiatalok számára a napközi otthonos foglalkozások korlátozott számban érhetők el, miközben egyre többen érik el azt az életkort, amikor az állami segítségre már nem lehet számítani.

LAKÓOTTHON, NAPKÖZI ÉS FOGLALKOZTATÓ DEBRECENBEN: FÉNY FELÉ ESÉLYCENTRUM, mint integrált intézmény

Régebben az állami zárt intézményekben gondozott, fogyatékkal élőknek kevés lehetősége volt arra, hogy amiben esetleg jók, abban dolgozhassak, emberhez méltóan tevékenykedhessenek, nem pedig nyugtatókkal teletömve és bepelenkázva töltsék el hátralévő életüket. Megfelelő fejlesztéssel azonban szakmát tanulhatnak, így ők is hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak, ahelyett, hogy eltartottként, láthatatlanul, a sötétben éljék le egész életüket.

 
Gyermekeinkért '91 Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Gyermekeinkért '91 alapítvány

Alapítványunk , a Gyermekeinkért’91 Alapítvány 1991-ben a Semmelweis Egyetem II.sz. Gyermekklinika III. Csecsemőosztályának támogatására kelt életre. Támogatóink jóvoltából anyagi forrásaink bővültek, így előbb az egész klinika, majd 2004-től több gyermek egészségügyi intézmény valamint hátrányos helyzetű, beteg gyermekeket nevelő család  támogatását is fel tudtuk vállalni.

Működésünk kezdete óta közel 500 millió forintot fordítottunk beteg gyermekek gyógyításának támogatására. Nagy értékű életmentő és diagnosztikai eszközöket vásároltunk gyermek klinikák, kórházak, gyermekorvosi rendelők részére, kórházi osztályokat újítottunk fel,   javítottuk  az orvosok és az ápoló személyzet munkakörülményeit, segítséget nyújtottunk képzésükhöz, az orvosok kutató munkájához.

Idén is számítunk az Önök segítségére. Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Gyermekeinkért’91 Alapítvány számára!

Adószámunk: 19700478-2-41

Bankszámlaszámunk: Raiffeisen Bank 12001008-00103605-00100000

Honlap címünk : www.gyerm91.hu
E-mail címünk: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Telefon: 1 250 1231

Letölthető rendelkező nyilatkozat

 
Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

Szívbeteg Gyermekekért AlapítványA Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány 1995 óta tevékenykedik a szívbeteg, illetve a koraszülött gyermekek érdekében. Az Alapítvány a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának tevékenységéhez kapcsolódik, célja, hogy a lehető legmodernebb körülményeket biztosítsa annak érdekében, hogy a dél-dunántúli régió (Baranya, Somogy, Tolna) szívbeteg gyermekei hozzájussanak az orvostudomány vívmányaihoz, és megkapják az esélyt a gyógyulásra. Az ellátás fejlesztése érdekében az Alapítvány beszerezte a legmodernebb szívultrahang berendezést, kiépítette az ellátás teljes informatikai rendszerét.

2004 novemberétől az Alapítvány a Dél-Dunántúlon kizárólagos hatáskörrel végzi a koraszülött és beteg újszülöttek sürgősségi mentését és betegszállítását. Ezt a tevékenységünket az Országos Mentőszolgálattal megállapodva, az általuk biztosított források és eszközök igénybe vételével végezzük. A régióban így lehetőség nyílik a koraszülöttek magas szintű ellátására a PTE Gyermekklinika Perinatalis Intenzív Centrumával együttműködve. Tevékenységünknek is köszönhetően a régióban a csecsemőhalálozás csökkenése figyelhető meg.

Alapítványunk 20 fős – orvosokból, nővérekből, mentőápolókból és mentő gépkocsivezetőkből álló – szakembergárdával működik, 24 órás szolgálatban.

Bankszámlaszámunk:
11100207-18306590-10000001

Web: www.koraszulottmentes.hu

Letölthető rendelkező nyilatkozat

 


Facebook megosztás