A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Sikerült megkaparintani Imagenius, az aprótermetű mágus varázskönyvét. Ahhoz, hogy a varázslat sikerüljön, helyes sorrendben kell megtalálni az összetevőket. 

Elsőként minden mágus-tanoncnak magához kell vennie egy rajztáblát és egy letörölhető, szivacsos végű filctollat. Ezt követően 4 varázskártya, a 92 lapot tartalmazó pakliból,  az asztal közepére kerül. Tekintve, hogy a lap mindkét felén feladvány van, a takarókártyával el kell rejteni a kíváncsi szemek elől a felső kártyát.

Amikor minden ifjú varázsló kész, felfordítjuk a takarólapot, és mindenki szélsebesen megpróbálja megtalálni és helyes sorrendben összekötni a titkos összetevőket. Amikor az első játékos kész, megfordítja a homokórát. Társainak addig van ideje összekötni, és a helyes választ a jobb felső sarokba írni, amíg a homokszemek leperegnek az órában. Ezután minden játékos elmondja, szerinte milyen ábra formálódott ki az összetevőkből. A feladványok többek között madarat, űrhajót, szélmalmot és borítékot rejtenek. Amennyiben az első játékos, aki a homokórát felfordította jól válaszolt, két pontot kap, minden további helyes megfejtéssel szolgáló résztvevő egy-egy pontot kap. A pontokat a rajztábla bal felső sarkában tudjuk jelölni. Amennyiben a homokórát megfordító játékos helytelen választ adott, egy csillagot le kell törölnie a már összegyűjtöttek közül. A többi játékost nem terheli ilyen büntetés. 

A játék a 8. kör végén fejeződik be, ekkor összesítjük a pontokat és győztest hirdetünk.

Tekintve, hogy nem egyszerű feladat megtalálni a furcsa, ám egymásra sokszor nagyon hasonlító ábrákat, a játékot gyakorlófeladatokkal kezdhetjük. Három nehézségi szinten tudunk felkészülni a megmérettetésre.

Amennyiben már profi varázslók vagyunk, fordítsuk meg a játék elején a játéktáblánkat, és használjuk ezt az oldalt. Itt ugyanis a már megismert ábrákat fekete-fehérben láthatjuk. 

Az Imagenius társasjáték remekül fejleszti a gyerekek megfigyelő képességét, melyet tovább mélyít, hogy az ábrákat a feladatkártyákon különböző jelrendszer alapján kell összekötni, hogy íves vonalat, vagy különálló képet kapjunk. 

 

Imagenius   Imagenius

Imagenius   Imagenius

Imagenius   Imagenius

Imagenius   Imagenius

Imagenius   Imagenius

Imagenius   Imagenius

Imagenius   Imagenius

Imagenius   Imagenius

Imagenius   Imagenius

Imagenius   Imagenius

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!