A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Merüléses cápaetetés a Cápasuliban, bemutató az Akváriumban és a Vadállatmentő Központban. Ezekkel, és még sok más programmal, látványetetésekkel, tematikus vezetésekkel készül a Budapesti Állatkert a hosszú hétvégére. Bemutatkoznak a legifjabb óriásvidra kölykök is.

Főszezoni előzetessel készül a Budapesti Állatkert a március 12-től 15-ig, azaz most szombattól keddig tartó ünnepi hosszú hétvégére. Ezt jelenti, hogy a szóban forgó négy napon már olyan sokféle programmal, élménnyel és látnivalóval várják a nagyközönséget, mint a nyári időszakban.

Délelőtt 10-től délután 4-ig egymást követik majd az állatbemutatók, tréningek és látványetetések, több különböző állatnál, így például az elefántoknál, az oroszlánfókáknál, a sörényes hangyászoknál és a keáknál is. A Varázshegyben testközelből megismerhető meglepetés állatokkal találkozhatnak a látogatók, de lesz „állati helyszínelés” is. A Vadállatmentő Központban az állatkerti mentőmunkát ismerhetik meg az érdeklődök.

Sok program kapcsolódik majd a tengerek, vizek élővilágához. A Cápasuliban – hétfő kivételével – mindegyik nap 12 órakor tartanak merüléses látványetetést, amikor a gondozók könnyűbúvár felszerelésben le is merülnek a cápák közé. Szombaton és vasárnap a Pálmaház alatti Akváriumban is lesz látványetetés, a gyerekeknek pedig akváriumi felfedező játékot szerveznek.

Az Állatkert épített öröksége, műemlékei iránt érdeklődőknek tematikus vezetett sétát tartanak. Ez a séta mind a négy napon 10 órától indul a főbejáratnál lévő információs pavilontól.

A hosszú hétvégén mutatkoznak be az Állatkert legifjabb óriásvidrái is. A Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett fajjal 2014 óta foglalkoznak Budapesten, egyedüliként a hazai állatkertek közül. A 2020 óta együtt élő jelenlegi tenyészpár, Cumana és Madidi kölykeit eddig nem láthatta a nagyközönség, mert az első néhány hónapban teljes nyugalomra volt szükségük. Most azonban már azt is meg lehet figyelni, hogy a szülők és a nagytesók milyen odaadással viselik gondját a két legkisebb utódnak. Az óriásvidra kölykök mindennapjairól egyébként az Állatkert a napokban tett közzé egy kisfilmet: https://www.youtube.com/watch?v=98Lg2vTCqfQ

A négynapos ünnepi hétvége részletes programkínálata az Állatkert honlapján olvasható:

https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2022-03-12-marcius-15-unnepi-hosszu-hetvege