A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

 

Két szabadtéri terráriumban természetes élőhelyükön mutatjuk be a pannon gyíkot és a zöld gyíkot. Tavasztól őszig rendszeresen tartunk kisemlős-bemutatót borzzal, nyesttel, görénnyel és más, városokban élő kisállatokkal. A Látogatóközpont bérbe vehető csapatépítő tréningek, baráti összejövetelek, osztálytalálkozók, családi események, születésnapi zsúrok megtartására.

 

Szakembereink előzetes bejelentkezés alapján vállalják természetismereti előadások, kihelyezett földrajzórák megtartását terepi programmal egybekötve. A Látogatóközpontot és a hegycsúcsra vezető ösvényt úgy alakítottuk ki, hogy segítővel kerekesszékkel is járható legyen.

 

Cím:
1112 Budapest, Tájék u. 26.

 

 

 

 

Megközelítés:
A Keleti pályaudvartól induló 8-as autóbusszal a Korompai utcáig, vagy a Széll Kálmán térről az 59-es villamossal a Farkasréti temetőig.

 

GPS koordináták:
- EOV: 647774; 237603,3698
- WGS'84: 47.48237, 19.01791

 

Nyitva tartás:
Március 1 – október 31. Kedd, péntek, hétvége, valamint ünnepnapokon: 10-18 óráig várjuk látogatóinkat. Az első túra 11 órakor, a továbbiak: kedden és pénteken igény szerint, hétvégén óránként indulnak.

 

FIGYELEM! Augusztus 20. 10.00-17.00 a látogatóközpont hétvégi nyitva tartás szerint üzemel. 17 órától a területet a tűzijáték ideje alatt fogyatékkal élők számára tartjuk fent!

 

Legalább 15 fős csoportok részére nyitva tartási időn kívül is tartunk szakvezetést. Kérjük, hogy legalább egy héttel előre egyeztessenek időpontot.

 

Forrás: dinpi.hu