A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az Ábrahámhegyet hajdan kettéosztó Burnót-patak a Káli-medence kapujában, a malom-völgyben éri el a falut, és torkollik a strand szomszédságában a Balatonba. Az északi part talán legszebb és legjobb adottságú strandját hozta létre, ugyanis a Burnót-patak apró homokszemcsés hordaléka homokfövenyt alakított ki a strand területén.

A 90-es évek elején teljesen felújították a strand bejáratát, vizesblokkjait, valamint bővítették a területet, hogy a labdajátékok ne zavarják a napozni és pihenni vágyókat.

A 2006-os esztendőben további felújításokra került sor. Több napozó rész került kialakításra, teljesen megújult a térburkolat, vizesblokk és az új füvesítéssel megszépült a strand.

 

A strand területe 1.1 hektár, befogadó képessége 1060 fő. A strand előtt 200 gépkocsit befogadó fizető parkoló található. Ábrahámhegyi strand évente június 1. napjától - augusztus 31. napjáig üzemel. Parkolás ingyenes!

 

 

A vízpart a horgászat nemes sportjának kedvelői számára pedig különösen ideális lehetőségekkel szolgál az elő és utószezonban.

 

 

 

A napi nyitvatartási ideje 9,00 órától - 18,00 óráig tart.Belépőjegyet csak 9,00 és 18,00 óra közötti időben kell váltani, 16 órától azonban valamennyi fürdőző 50%-os kedvezményű belépőjeggyel léphet a Strand területére.
Nyitvatartási idő előtt - 06,00 órától 09,00 óráig, és után - 18,00 órától 23,00 óráig- a Strand szabad strandként működik. A vendégek a nyitvatartási időn túl csak saját felelősségükre vehetik a Strandot igénybe. 23,00 órától - 06,00 óráig a strand látogatása tilos.

 

A strand szolgáltatásai:
- Büfé
- Sportszer és strandcikk üzlet
- Sportszer kölcsönző
- Sportpályák (röplabda, kosárlabda és strandfoci),sakktábla gyerek nagyságú bábukkal
Ping-pong, vízilabda,vízikosár és víziröplabda
- Minigolf

 

Forrás: www.balaton.hu