A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Községünk idegenforgalma a XX. század elejétől követhető nyomon. A fokozatosan növekvő látogatottság miatt szükségessé vált, hogy egyre bővülő szolgáltatásokat és megfelelő környezetet találjanak a minket felkereső hazai és külföldi vendégek. Községünk az utóbbi években sokat változott, fejlődött, így mára már a valamennyi közművel rendelkező községek közé tartozunk. A csatorna- és gázhálózat mellett kiépült a kábeltévé rendszer is, s a lakosok nagy többségénél a szélessávú internet hozzáférés is elérhető.

 

A fürdőzők, napozók számára a strandolási lehetőséget a községi textiles, valamint a déli parton egyedüli naturista strand biztosítja. A textiles strand,Községi strand területe 5346 m2, befogadóképessége 1000 fő. A strand gondozott, tiszta, s lassan mélyülő vize a kisgyermekes családok részére is ideális strandolási lehetőséget nyújt. A strand területén több melegkonyhás étterem, büfék és presszók biztosítják a vendégek kiszolgálását. Többek között gyermekmedence, vizibicikli- és csónakkölcsönzők, sportpályák állnak a strandolók rendelkezésére. A strand főépületében kozmetika, fodrászat, cukrászda valamint valutaváltó is működik. A községi strand június 1-jétől - augusztus 30-ig tart nyitva.

 

 

 

 

A naturista strand és kemping természetes környezetben, nádasokkal övezett területen található, befogadóképessége 1600 fő. Természetesen a létesítmény területén büfék, presszók, ill. élelmiszerbolt segíti vendégeink sokoldalú kiszolgálását. Sportszerkölcsönzőt és különféle sportolási lehetőséget is találnak a minket választók. Az intézmény május 15-től szeptember 15-ig várja látogatóit.

 

A községbe látogatók mintegy 400 kiadó ház, villa és apartman közül választhatnak.

 

Az állandó lakosok száma 1200 fő, ám ez a szám a nyári hónapokban az idelátogató vendégeknek köszönhetően mintegy 4-5000 főre emelkedik. Az ellátást 7 élelmiszerbolt, 10 melegkonyhás étterem, büfék, presszók, borozók biztosítják.

 

A sportolni vágyókat bérelhető teniszpályák, lovaglási lehetőség, kitűnő horgászhelyek, és kerékpárút várják.

 

Forrás: www.balaton.hu