A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Balatonfüreden 2 közforgalmú balatoni strand van,amelyet a Probiort Zrt. üzemeltet.
A Kisfaludy strand: Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja Balatonfüred keleti részén található. Tágas, ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó, de igényes pihenést keresőket. Ingyenesen látogatható élménymedencékkel, sportpályákkal, főszezonban sportversenyekkel, neves művészeket felvonultató szórakoztató rendezvényeivel kiváló lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódást igénylő vendégeknek. 2010. június 5-től a Kisfaludy Strand ingyenesen látogatható, nyitás várhatóan június 12-én, ezt követően a strand üzemszerűen működik.

A strand a szezonra teljes mértékben átépült a szezonon kívüli időszakban. Új díszburkolatú közlekedők, sétányok, Koloska patakon átívelő gyaloghíd, patakmeder rehabilitáció készültek. A fű helyett a strand teljes területén egyenletes pázsit pihenő felület került kialakításra, új kerti bútorzattal, új bejárati és kiszolgáló épületek, beltéri öltözők, zuhanyzók, kültéri értékesítési pontok, öltözők, zuhanyzók, wi-fi valósultak meg.

 

A kedvezmények továbbra is igénybevehetők: délutáni kedvezmény (50%), Ifjúsági csoport (gyermekjegy ár alkalmazása), fogyatékossággal élők kedvezménye (50%), nagycsaládos kedvezmény.


Esterházy strand: Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme az Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket. Az évről-évre fokozatosan megújuló épített környezetben méltán számíthat a legigényesebb vendégek elégedettségére.

 

 

A korábbi évek folyamatos átépítéseinek, fejlesztéseinek hatására kiemelkedő minőségű, exkluzív strand és élményfürdő a Tagore sétány mentén. Díszburkolatok és pázsitfelületek további minőségjavítása történt szezonon kívül.

Nyitvatartás: minden nap 10-18 óráig,
(18-22 óráig a strand területe közparkként látogatható.) A fizető időszakon túl a sétányhoz kapcsolt szabad bejárású igényes park, játszóterekkel, Balatonra néző vendéglátó egységekkel.
Üdülési csekket a strand bejáratánál lévő pénztárban elfogadunk!

 

Élményfürdő az Esterházy Strand területén: A medence csoport egy kisebb; 40- 60 cm vízmélységű gyermek- és egy nagyobb; 90- 140 cm mélységű, mindkettőnél feszített víztükrű élménymedencéből áll. A medence csoport összes vízfelülete 475 négyzetméter, az egyidejű befogadóképessége 200 fő.

 

A medencék vízét nagy teljesítményű szivattyúkkal állandón „forgatjuk”, és folyamatosan szűrjük. A forgatott vízáramba nagy teljesítményű fűtő elemek is be vannak kapcsolva, melyek segítségével a vizek hőmérsékletét legalább 26 fokon garantáljuk, amihez a napsugárzás további 4- 6 Celsius fokos többletet is hozzáadhat tartósan kedvező időjárási körülmények esetén.

 

A medencékhez 1-1 csúszda csatlakozik. Az élmény-hatást a gyermek medencében különböző formájú csobogókkal, a felnőtt élménymedencében többféle, masszírozó jellegű zuhanyokkal és minden testrész lazítására kiépített vízpezsgető lég-befúvással biztosítjuk.

 

Kiemelkedő élményt kínál a vadvízi folyosóban való sodródás, vagy a vízgomba alatti hűsölés.A szolgáltató egységhez nagy választékkal ellátott büfé, minden napszakban árnyékos pihenő-terasz és meleg vizes zuhanyzókkal felszerelt vizesblokkok csatlakoznak.

 




Magánstrandok


Hotel Füred strandja
Széchenyi u. 20., 483-333

Hotel Marina strandja
Széchenyi u. 26., 343-644


Hotel Annabella strandja
Deák F. u. 25., 342-222


Füred Kemping strandja

 


Forrás: www.balaton.hu