A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Pálköve állandó lakosainak száma 100 alatti, de nyáron turisták százai keresik fel a Balaton-part ezen, talán egyik utolsó érintetlen "természeti csodáját".Pálkövei strand Balatonrendes közvetlen szomszédságában található - A település közvetlen a vízparton helyezkedik el, alig 200 méterre Balatonredestől. Pálköve domboldalából ered a Rákóczi-forrás. A forrás közelében található a strandfürdő, mellette emlékkiállítás tekinthető meg amely eredetileg Bajcsy-Zsilinszky Endre (politikus) 1937-ben épített nyaralója. A közelben működött a balatonrendesi kőbánya rakodó kikötője ahonnan a kitűnő permi homokkövet vasúton és hajón is szálították. A kirándulni vágyók segítségéül szolgál a Káli-medencéig vezető sárga jelű útvonal.

A Kővágóörs Község Önkormányzatához tartozó Pálkövei Strand előtt, vagy a strand bejáratától keleti irányban a Balaton utcából balra nyílik egy nagyobb parkoló a bolt után. Ha egyik helyen sem férnénk el, a közeli utcákban tehetjük le az autót. A parkolás ingyenes.

Nyitva: június 01 - szeptember 13. között,a pénztár naponta 8-18 óráig - a pénztár zárása után ingyenesen használható, este 10 óráig a büfék is üzemelnek.

 

Forrás: www.balaton.hu