A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kuflik! Fekete Péter és memória kártyaA Fekete Péter sok gyerek és felnőtt kedvence. Az egyszerű, mégis izgalmas kártyajáték már egész kis kortól élvezhető. A Kuflik mese bájos szereplői ezúttal kártyalapokra kerültek és kétféle játékkal kápráztatják el a gyerekeket. 

A 26 lap mindegyike párban került a pakliba. Az összetartozó képek nem teljesen egyformák, a kártyapárok egy-egy rövid történetet mesélnek el. A rajozok tökéletesen illenek egymáshoz, könnyen összekapcsolhatók. Annak akinek mégis gondja támadna a párosítással, a lap bal felső sarkában található szám segítségével kapcsolhatja össze a párokat. 

A számozás 1-13-ig tart, tehát 26 lap tartozik a játékhoz. 

Amennyiben Fekete Pétert kívánunk játszani, egy tetszőleges lapot el kell távolítanunk. A pakliban maradt, pár nélküli kártya lesz a Fekete Péter. Ezt követően a lapokat elosztjuk a játékosok között, akik igyekeznek a lehető legtöbb párt letenni maguk elé. 

Amint mindenki végzett a párosítással, a játékosok legyezőt képeznek a megmaradt lapokból és az óramutató járásával megegyező irányban felkínálják játékostársuknak lapjaikat, melyek közül találomra egyet kivehet. Amennyiben szerencséje volt, sikerült olyan kártyát kihúzni, mely párt alkot valamelyik lapjával. Ebben az esetben leteszi maga elé a párt, és ő is felkínálja megmaradt lapjait a tőle balra ülő játékosnak. Abban az esetben is a tőle balra ülő választhat a kártyák közül, ha nem nála lapult a kihúzott kártya párja, ám ekkor a pár nélküli lapot megtartja, és beilleszti a legyezőformába. 

Az a játékos, aki minden lapjának talált párt, nyert. A játék addig folytatódik, amíg az utolsó előtti játékos is párra lel. Ekkor már csak egy résztvevő marad, az akinél a Fekete Péter maradt. Ő a játék vesztese!

Memória játékként is játszhatjuk a játékot. Ekkor minden lap játékban van. Alaposan megkeverjük őket, majd színükkel lefelé fordítjuk és négyzet alakban egymás mellé helyezzük a lapokat.

Ezt követően az első játékos megfordít két lapot. Amennyiben párra talál felveszi, maga elé helyezi és két újabb lapot fordít meg. Ha nincs szerencséje, a lapokat visszahelyezi és a következő résztvevőn a sor. A játék az utolsó két kártyáig tart. Ezután összesítjük, hogy kinek hány párra sikerült szert tennie a parti során. A fordulót az nyeri, aki e legtöbb párra lelt. 

A játékot óvodás kortól játszhatják a srácok. Fejleszti megfigyelőképességüket, memóriájukat és kudarctűrő képességüket. 

Kuflik! Fekete Péter és memória kártya  Kuflik! Fekete Péter és memória kártya

Kuflik! Fekete Péter és memória kártya  Kuflik! Fekete Péter és memória kártya

Kuflik! Fekete Péter és memória kártya  Kuflik! Fekete Péter és memória kártya